Találatok a következő kifejezésre: Mi mindenre fel (253 db)

Kicsi mindenem fél egyedül. Mit csináljak?

A 2 éves kisfiam kb másfél hete minden éjszaka felkél mert fél. Pedig sok világító dolog van a szobájában és van éjjeli lámpa is, szóval nincs túl sötét és az ajtót is nyitva hagyom. Vagy át kell mennem hozzá aludni, vagy ? jön hozzánk. Mindig elterül rajtam, hogy ne t?njek el reggelre. Nem tudok már semmit kitalálni, mert azt sem mondja, hogy mit?l fél. Gondolom a szörnyekt?l a szekrényben és az ágy alatt. Mit csináljunk?

Legjobb válasz: Mondd neki , ha elárulja mitõl fél, akkor te majd elzavarod, és nem kell többet félnie. A majdnem 3 éves lányom egyik napról a másikra a pókoktól kezdett félni, mert látott egyet a falon. Õ is mindig félt. Mondta hogy ott a pók, pedig semmi nem volt ott. Aztán találtunk egy pókot megint, szólt nekem, és tényleg ott volt egy. Hívtam az apját, õ levette és kivitte az udvarra. az volt a jó hogy a gyerek végignézte, és látta tényleg hogy az apja leveszi onnan a pókot. Aztán még párszor emlegette, meg mutatta hogy ott van, pedig nem is volt már ott. Mondtam neki hogy nincs már ott, mert apa kivitte, és az már elment egy másik városba. Aztán szépen lassan elhagyta, mert nem volt ott többet pók. Most nem azt mondom, hogy a póktól fél a te fiad is. De lehet látott valamit, vagy hallott, vagy ki tudja. Tegyük fel azt mondja fél a kókutól, akkor mondd neki, hogy mutassa meg hol van, majd te elzavarod onnan. Ha megmutatja, te "fogd meg a kezedbe", és vidd az udvarra, vagy lökd ki az ablakon, és jó ha õ is végignézi. Hátha neki is megoldódik ennyivel a gondja.

Mondd neki , ha elárulja mitõl fél, akkor te majd elzavarod, és nem kell többet félnie. A majdnem 3 éves lányom egyik napról a másikra a pókoktól kezdett félni, mert látott egyet a falon. Õ is mindig félt. Mondta hogy ott a pók, pedig semmi nem volt ott. Aztán találtunk egy pókot megint, szólt nekem, és tényleg ott volt egy. Hívtam az apját, õ levette és kivitte az udvarra. az volt a jó hogy a gyerek végignézte, és látta tényleg hogy az apja leveszi onnan a pókot. Aztán még párszor emlegette, meg mutatta hogy ott van, pedig nem is volt már ott. Mondtam neki hogy nincs már ott, mert apa kivitte, és az már elment egy másik városba. Aztán szépen lassan elhagyta, mert nem volt ott többet pók. Most nem azt mondom, hogy a póktól fél a te fiad is. De lehet látott valamit, vagy hallott, vagy ki tudja. Tegyük fel azt mondja fél a kókutól, akkor mondd neki, hogy mutassa meg hol van, majd te elzavarod onnan. Ha megmutatja, te "fogd meg a kezedbe", és vidd az udvarra, vagy lökd ki az ablakon, és jó ha õ is végignézi. Hátha neki is megoldódik ennyivel a gondja.
Jó lenne azért kideríteni, hogy mitõl fél annyira. Úgy könnyebb lenne megoldást találni.
A kérdező hozzászólása: Csak annyit mond, hogy fél, ha megkérdezzük nem válaszol.
A kérdező hozzászólása: Csak normális meséket nézünk :) Egyébként nem tudok róla, hogy bárki is megijesztette volna. Lehet, hogy tényleg csak valamilyen árnyékot látott vagy kintrõl hallott valamit.
javult vmit a helyzet?

Akik úgy gondolják, hogy mindenki tud úgy festeni, mint Picasso, azok mit fognak fel a világból?

Legjobb válasz: Mégis egészen pontosan mire gondolsz? Most álljunk neki itt leírni, hogy mirõl mit gondolunk? Pontosan tegyél fel kérdést, hogy mire is vársz választ, mielõtt kioktatsz bárkit is...

Mégis egészen pontosan mire gondolsz? Most álljunk neki itt leírni, hogy mirõl mit gondolunk? Pontosan tegyél fel kérdést, hogy mire is vársz választ, mielõtt kioktatsz bárkit is...
Nem tudom, de tényleg vannak olyan festõk, h csak nevetni tudok. Bírom mikor húz két csíkot és a sok hülye meg tapsol vagy össze-vissza maszatol és akkor megint mekkora sztár.
Én is így gondolom, hogy mindenki tud(na) úgy festeni, mint pl. Picasso. Az elgondolásai, a színek használata, és az (akkor) új stílus teszi egyedivé, viszont nem szép. Sajnos ma milliókért kelnek el olyan képek, amelyeken egy kék hullám látható egy fekete négyzetben pl. Nagyon kényelmes megoldás, mert valóban bármit bele lehet magyarázni. Nagyon szépek is tudnak lenni, ha illenek egy lakás belsõ terébe, de milliókat akkor sem érnek, mert ezeket bárki lefesti neked. A szép, realisztikus, vagy félrealisztikus festmények jelentik számomra a festõmûvészetet, mert ezeket már nem tudná lefesteni bárki. Én is csak szeretném. Kedvenceim a tájképek, városképek, nagyon-nagyon szeretem Thomas Kinkade festményeit, valóban illik rá a név: The Painter of Light, gyönyörûen jeleníti meg a fényeket a képein, és a legtöbb félrealisztikus, idilli kép. Dalí képeit is kedvelem, mert azon túl, hogy elég elborult dolgokat festett, a formák és színek a helyükön vannak. Picassonál viszont teljesen eltorzultak a képek, nem tartom szépnek. Te pedig kicsit szállj le a magas lóról, kérdezõ, mi az, hogy mit fognak fel a világból? Legyen szó bármirõl is... neked tetszik, másnak nem, ettõl te nem leszel felsõbbrendû mûértõ szaktekintély, vagy jobb ember, vagy jobb ízléssel rendelkezõ ember. Egyszerûen csak mások vagyunk. Ennyi. Meg lehet kérdezni, hogy valaki miért nem kedvel ezt vagy azt, de akkor sem így.
ugyanazt fogják fel a világból mint akik szerint rajtuk kívül senki nem tud úgy festeni mint Picasso ... a kérdés önmagában hülyeség és nem megválaszolható
2. hozzászólóval teljesen egyetértek, csak nem akartam belemenni, mert lerí a kérdezõrõl, h úgy se fogod tudni megmagyarázni, mert õ a hatalmas értelmiségi, mindenki más hülye:) Ha valóban felfogna valamit azokból a képekbõl nem tenne fel ilyen képeket.
Na errõl beszéltem, Miss Mûértõ nem képes magas intelligencia hányadosa ellenére elfogadni más véleményét:) Kis paradox...
A magyar emberek vizuális kultúrája kb. 0. , mivel a szüleiknek se jut át az érzékelésén sok dolog, emiatt a gyerekeiknek se tudják átadni, ritkán viszik jó kiállításokra, miközben pl, zenei koncertekre sokkal többször emiatt a zenei érzékelés általában sokkal fejlettebb, mint a képzõmûvészeti dolgok felé. Ez valahol nagyon szomorú. Legtöbbször tudatában sincsenek. Nekem valahol kicsit fogyatékosságnak számít.
A kérdező hozzászólása: mondjuk szerintem a magasröptû dolgokon is lehet nevetni, az a lényeg, hogy az ember élvezze ezeket.
nincs ezzel baj, csak ne gondold ettõl többnek, vagy értékesebbnek magad, mert ez jön abból, amit írsz és örülj, h volt lehetõséged arra, h az elitnek kijáró mûvészettel is megismerkedj és egy 4 éves gyerek pacája szerinted?
mitõl lesz egy absztrakt kép jó és minõségi?
A kérdező hozzászólása: "Ja, még annyit, hogy nem attól lesz hamis vagy jó egy értékrend, hogy mit gondolunk Picasso mûvészetérõl... ez nonszensz." Úgy jött a kérdés ötlete, hogy konkrétan hallottam olyat valaki szájából, hogy, úgy bárki tud festeni, mint Picasso. Ugyanõ azt is megállapította, hogy nincs olyan, hogy valami giccses. Engem meg elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy az ilyenek mit fognak fel a világból. Szerintem, pl. tök mást fog fel az, akinek a Lagzi Lajcsi az etalonja, mint az akinek, mondjuk Beethoven. És nem azt mondom, hogy az értéktelen, akinek mondjuk nem jön be Beethoven. De az viszont megint más kérdés, hogy érzi e Beethoven zenéjében, hogy az egy minõségi darab (a Lajcsiéban meg azt, hogy ...)
A kérdező hozzászólása: Az jutott még eszembe ezzel kapcsolatban, hogy olyanok lehetnek, mint akik a különféle zenei tehetségkutató mûsorokba jelentkeznek átlag alatti képességekkel. Mert nem tudják felmérni a képességeiket. Akiket csak azért tesznek be a mûsorokba, hogy jókat nevessünk rajtuk. Az egy dolog, hogy nem teszik valami, az meg megint egy másik, hogy valaki tisztában van-e a képességeivel, hogy mire képes, és mire nem. Aki ennyire nincs tisztában, az valószínû más dolgokkal sincs.
továbbra is érdekelne, hogy egy absztrakt festmény esetén mi alapján lehet azt mondani, hogy na, ez értékes (mint alkotás, és nem pénzben értve), ez a másik meg nem, ilyet meg mindenki tud. Mert ha az az állítás, hogy ez egyértelmûen eld önthetõ ízlésektõl függetlenül, akkor erre tudni kéne valahogyan objektíven válaszolni. Ha meg nem megy, akkor az állítással van gond.
Szerintem absztrakt festménynél két dolgot lehet figyelembe venni. Vagy legyen valamilyen közvetlen jelentése, amikor tudjuk, hogy aki festette, miért festette (lehet egy sima piros felület is, ha tudjuk, hogy mondjuk egy kegyetlen gyerekgyilkosság ihlette és ezeknek a megelõzésére akarja felhívni a figyelmet), vagy legyen gondolatébresztõ. Ezen kívül persze, ahogy a nem absztrakt festmények esetén, érték lehet, ha csak egyszerûen arányos és gyönyörködtet, de az már más tészta, olyat tényleg bárki tud csinálni, akinek van némi ízlése.
A kérdező hozzászólása: onnan látszik, hogy milyen jó, hogy pl. milyen a kompozíciója, formák, színek dinamikája milyen.
ezekkel az indoklásokkal az a gond, hogy egyik sem objektív, sõt. Az sem igazán az, hogy egy "keretsztori" mentén mennyi mindent lehet belemagyarázni egy absztrakt mûbe (errõl különben is annyit, hogy némi fantáziával egy fehér alapon fehér pászmákat ábrázoló festménybe is bele lehet magyarázni gyakorlatilag bármilyen keretsztorit és "mélységet", ha el nem röhögi magát közben az ember...), az meg végképp nem, hogy milyen érzéseket vagy gondolatokat vált ki az emberbõl egy ilyen. Egy mondjuk impresszionista festménynél még azt mondom, hogy ott lehet valamilyen szinten üzenetekrõl, benyomásokról beszélni, ami az emberek többségénél hasonlóan ülepszik le, de egy absztrakt festménynél aztán teljesen az emberre van bízva, hogy mit lát bele és mit nem. Ha belelát valamit (vagy nagyon bele szeretne látni), akkor számára lehet érték, de ha nem, akkor max kellemes vizuális élmény, vagy még az se, ízlése válogatja. Ha meg csak a formák meg a színeket nézzük, akkor az csak esztétika, ami amellett, hogy dettó kifejezetten szubjektív, azt csomó szemre kellemes nonfiguratív alkotás is teljesíti, amibe viszont az égvilágon senki sem akarja belemagyarázni, hogy abban mindenféle egyéb "rejtett" érték is van azon kívül, hogy a szemnek kellemes látványt nyújt. Szóval én ezek miatt nem tudok azzal egyetérteni, hogy akkor akkor Picassotól kötelezõ érvényûen hanyatt kéne esnie az embernek - én elhiszem, hogy van, akit megérint, de pontosan tudom, hogy másokat meg nem, és az "ilyenek" attól még elég sokat "felfognak a világból".
Látod kérdezõ, hiába abbahagytam az offolást, mások is segg hülyének néznek, aki idejött játszani az eszét a semmire:)
A kérdező hozzászólása: nem csak te offoltál. Az, hogy személyeskednek, meg sértegetnek a kérdésre válaszolás helyett, az nem az én szegénységem... De mit várhat az ember olyanoktól, akik annyira nem képesek felmérni a képességüket, hogy szerintük bárki tud úgy festeni, mint a világon az egyik legjobb festõ. Egyébként is folyamatosan félre értitek a kérdést, mert mindig azzal jöttök elõ, hogy nem teszik valakinek, hidegen hagyja...stb. A kérdésem nem erre vonatkozott.
Kinek a szempontjából az egyik legjobb festõ? Továbbra is tartom, hogy a festményei többségét az emberek legnagybb része bármikor gond nélkül reprodukálni tudja, ezért számomra kevésbé értékesek. Ettõl még vannak szép alkotásai, és sok festményénél harmonizálnak a színek, formák, mégsem esem hasra tõle. A személyeskedést te kezdted a kérdésed feltételének módjával, már ne is haragudj. Ugyanannyit fogunk fel a világból, mint te, vagy más, nyilván bizonyos területeken te vagy jobb, máshol én, megint máshol más. De az, hogy nem tetszik mindenkinek Picasso mûvészete, semmit nem jelent, csupán annyit, hogy nem tetszhet minden mindenkinek. Ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni.
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy absztrakt képet bárki tud festeni... de olyat, ami jó, minõségi absztrakt kép, kevesen. nem szántam provokációnak a kérdést, komolyan érdekel rá a válasz.
felteszem átlagosan ugyanannyit, mint akik meg el vannak ájulva Picasso mûvészetétõl - és várhatóan többet, mint akik ilyen kérdést tesznek fel, és ezzel demonstrálják, hogy el sem tudják képzelni, hogy a saját szûk kis látómezõjükön kívül még rendkívül sok dolog létezik a világban. Például olyan is, hogy valakinek nem jön be ugyanaz, és egyszerûen hidegen hagyja akár Picasso festészete, akár más.
A kérdező hozzászólása: ""Te pedig kicsit szállj le a magas lóról, kérdezõ, mi az, hogy mit fognak fel a világból?" A kérdésre válaszolj, vagy pedig ne. Úgy látom, szerinted is bárki tud úgy festeni, viszont a kérdésre nem válaszoltál...Lehet nem sikerült felfogni... (és nem azt kérdeztem, hogy akiknek nem tetszik...azokkal mi van, hanem akik szerint bárki tud úgy).
A kérdező hozzászólása: "2. hozzászólóval teljesen egyetértek, csak nem akartam belemenni, mert lerí a kérdezõrõl, h úgy se fogod tudni megmagyarázni, mert õ a hatalmas értelmiségi, mindenki más hülye:) " egyáltalán nem gondolom így. viszont te sem a kérdésre válaszoltál. "Ha valóban felfogna valamit azokból a képekbõl nem tenne fel ilyen képeket." nem tettem fel képeket .
A kérdező hozzászólása: nem a véleménnyel van baj, hanem, hogy nem a kérdésre válaszoltok. Ha pl. szerintetek bárki tud úgy, akkor összefoglalhatnátok, hogy miket fogtok fel a világból. Ha ez nem megy, akkor meg ne offoljatok légyszíves.
Bocs kérdést, csak Andriodról vagyok és mivel félrenyomtam nem a kérdés szót, hanem a képeket dobta fel én meg nem is figyeltem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg megválaszolható, bár lehet nehezebb kérdés, és nem a gyakorira való. Minden ember más és más, és mást fog fel a világból. Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. Ilyen szempontból érdekelne a dolog. De tényleg nem a gyakorira való ez a kérdés, mert nehéz lehet rá válaszolni.
"Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. " Az értékeket te magad határozod meg, szubjektív megállapítás csak. Már ha a mûvészet a téma. Szóval ha valaki nem látja az értéket az csak azt jelenti, hogy nem tudja neked mi a szép.
Jó, akkor válaszolunk: Kérdezõ teljes mértékben igazad van, nagyon hálásak vagyunk neked mindannyian, h segítettél nekünk magasabb szellemi szintre jutni a kérdésed által! Rem egyszer mi is ilyen mûveltek leszünk! Taníts minket és a Gyk közönségét!
A kérdező hozzászólása: ""Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. " Az értékeket te magad határozod meg, szubjektív megállapítás csak. Már ha a mûvészet a téma. Szóval ha valaki nem látja az értéket az csak azt jelenti, hogy nem tudja neked mi a szép." Az érték olyan értelemben nem szubjektív, hogy a dolog maga értékes-e vagy sem. Van, ami egyértelmûen az, van, ami meg nem. Csak az szubjektív, hogy számodra mi értékes, és mi nem. szóval, akkor hamis az értékrendjük, ez kiderült. Ennek mentén érdekelne, hogy mit fognak fel a világból.
A kérdező hozzászólása: 51%-os ha nem sikerül válaszolni, ne erõltesd. tényleg nem kérek off-okat
És ha azoknak hamis, akik a mûvészet magasiskolájának tartják? Minden hozzászólásodból süt az, hogy te okosabbnak gondolod magad... Van egy nagyon szép zongoradarab, pontosabban egy zongorista és egy csellista adja elõ. Nekem nagyon tetszik, a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, párom viszont azt mondta rá, hogy búskomor, és ezt hallgatják azok, akik öngyilkosságot követnek el utána. Nem értek vele egyet, számomra éppen, hogy reményt közvetít, felvillanyoz és egyben megnyugtat. Ízlések és pofonok. Van egy amerikai énekes, aki a gyerekeinek írt egy altatót. Párom szerint ez is búskomor öngyilkosoknak való, szerintem pedig épp az ellenkezõje. Lassú és nyugtató, és éppen arról szólj, hogy nem vagy elfelejtve, nem vagy egyedül, a sötétben is van, aki szeret. Kinek a pap, kinek a paplan. Attól, hogy néhány dologban különbözik a véleményünk, még egyikünk sem lesz jobb a másiknál. El tudom képzelni, hogy gazdasági vagy bármilyen más kérdésben mi is egyetértenénk, kérdezõ, csak ebben nem. Semmi különleges nincs a világnézetemben, a felfogásomban. Úgy élek, hogy a környezetemben kárt ne tegyek, lehetõség szerint ne tegyek rosszat az embereknek, és közben én is jól érezzem magam. Nem vagy rosszindulatú, érdekel a mûvészet, a tudomány, a gazdaság, sokat olvasok szépirodalmat és szórakoztató irodalmat, véleményeket jobbról és balról is, hallgatok klasszikus zenét, de meghallgatom a maiakat is, megnézek több kiállítást. Nem vagyok semmivel sem rosszabb vagy jobb, mint pl. te. Nyilván van, amiben te vagy jobb, van, amiben én. Mit olyan nehéz ezen megérteni, miért kell ezt a kérdést így feltenni?
Ja, még annyit, hogy nem attól lesz hamis vagy jó egy értékrend, hogy mit gondolunk Picasso mûvészetérõl... ez nonszensz.
provokatív kérdés valószínûleg csak az absztrakt képeket látják, olyat meg tényleg bárki tud festeni :) ha korábban az adott festõ megmutatta, h kis túlzással az összes festõiskola stílusában tud festeni, az nevezhetõ mûvésznek, mert elhiszem neki a fekete vásznon a kis fehér pontot is, de aki csak ilyet képes, az pusztán a sznob milliomosok pénzével játszadozik :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó. nem azt kérdeztem, hogy valami teszik-e vagy sem. Az egy dolog, hogy teszik, az megint másik, hogy képes e valaki felfogni, hogy tud-e olyat csinálni, vagy sem. van egy csomó kép, meg zene, ami nekem konkrétan nem tetszik, de azt érzem rajta, hogy értékes, és azt is, hogy én nem tudnék (se hasonló jót) olyat csinálni. "miért kell ezt a kérdést így feltenni?" mert érdekelne rá a válasz. Ezekbõl a kommentekbõl az derül ki, hogy az adott kérdésre még akkor is reagálnak, ha nem tudják rá a választ. Hajlamosak a személyeskedésre (amire azok szoktak jellemzõen, akiknek valós érvük nincs).
A kérdező hozzászólása: "gond nélkül reprodukálni tudja" Egyáltalán nem a másolásra gondoltam, hanem teljesen új alkotást, hasonló minõséget létrehozni. Nem lemásolni, amit valaki már megcsinált. A másolási képesség tök más, mint az új dolgok létrehozása. A kérdésen nem személyeskedõ, hanem szociológiai jellegû. Minden ember más-és más, különbözõ dolgokat fog fel az egyik, mint a másik. Az érdekelt volna, hogy azok, akik nem vesznek észre nagy értékeket, miket látnak a világból. Fõleg olyan szempontból, hogy az élet mely területein nem veszik esetleg észre az értékeket. vagy esetleg valami másban hogy különbözik a látásmódjuk. De pl. az is lejött a legtöbb válaszból, hogy már a kérdést nem értettétek meg, folyamatosan másra válaszoltok. legutóbb is leírtam, hogy nem arra irányul a kérdésem, hogy akikek nem tetszenek a mûvei azok milyenek. ennek ellenére ismét ilyennel jössz elõ.
Pénz nélkül is lehet esküdni, két tanúval. Ha lakodalmat akarsz, akkor is intézhetsz mindent egyedül.
persze, hogy meg lehet csinálni. én is úgy szerveztem az esküvõmet, hogy még soha nem voltam elõtte esküvõn. a neten találsz segítséget, sok olyan oldal van ami segít a megszervezésbe, hogy mikor mit, milyen sorrendbe kell csinálni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én esküvõm idején még nem is létezett esküvõszervezõ és soha nem is voltam esküvõn. Magam intéztem mindent (párom dolozott, én nem). Kitaláltuk a dátumot és bejelentkeztünk a házasságkötõbe. Összeírtuk, kiket hívunk meg a vacsorára, így megvolt a létszám. Utána körbejártam egy csomó éttermet, kiválasztottam, ami szóba jöhet, majd a párommal közösen választottunk, lefoglaltuk a helyet. (Fontos volt tisztázni, hogy mit vihetünk mi, mit adnak õk. Vihettünk pezsgõt, tortát, házi készítésû bort. Megállapodtunk, hogy csak a fõpincér bonthat italt a vendégeknek és csak akkor, amikor valaki kér. Ezzel elkerültük azt a kedves magyar szokást, hogy rekesszámra kinyitják a sört/bort/üdítõt, amit senki sem iszik meg, viszont kiszámlázzák.) Az étterem ajánlott zenészt is, igen kedvezõ áron. Elkészíttettük a meghívókat, amiket az esküvõ idõpontja elõtt kb. 2, 2, 5 hónappal személyesen adtunk át a meghívottaknak (azoknak, akik a vacsorára is hivatalosak voltak). A vidékieknek természetesen postáztuk és azoknak is, akik csak a szertartáson vettek részt. Nyakamba vettem a várost és minden utamba kerülõ esküvõi ruhaszalonba bementem. Nézegettem, tájékozódtam, majd barátnõimmel mentem próbálni (mivel nálunk is szûk volt az anyagi keret, természetesen béreltem a ruhámat). Mikor ez megvolt, akkor vettem meg a cipõt. Azt hiszem, ennyi volt az egész. Remélem, segítettem.
Mi is magunknak szerveztük az esküvõt. Pénzünk is kevés volt, ráadásul én elég hisztis voltam, hogy olyan legyen amilyet én akarok. :) Dátum kitûzése volt az elsõ. Utána egy komoly otthoni tervezés, hogy mit hogyan akarunk, mire van keret, mit hogyan tudunk megoldani "házilag". Utána érdeklõdés a házasságkötõnél, illetve a templomban, hogy van-e idõpont Volt, de még nem foglaltuk le, mert hát ugye hely is kell, meg kaja is! Aztán jött az étterem és a hely keresés. Szerencsénk volt, az étterem nagyon felkészülten fogadott, a következõkel: Leves nagy bödönben, szedj amennyit akarsz. Négy fõs vegyes tálak, szedj amit akarsz róla. Éjjel látványosan, helyben melegített káposzta, pörkölt, szedj amennyit akarsz. Kávé folyamatosan termoszokban, tölts amikor akarsz. Két pincér egész estére. És mindezt úgy számolták ki árban, hogy a végén azt mondták 3500 Ft/ fõ, plusz amennyi kávé fogy. (lehet hogy nem pont ennyi volt, a lényeg, hogy vendégek száma alapján határozták meg az összeget, így tudtunk számolni kényelmesen) Ráadásul ajánlott rögtön két három bérelhetõ helyet is, ahol már dolgoztak, és mondták, hogy ha megvan a díszítés, akkor abban a színben adják a terítõket is. Megnéztük az ajánlott helyeket, és az egyiket le is foglaltuk úgy, hogy elõzõ estétõl, esküvõ napján át, másnap délelõttig. (Legyen idõ díszíteni, meg utána takarítani is) Kevés volt az asztal meg a szék, de az étterem vállalta, hogy kipótolják megfelelõ mennyiségûre. Aztán mivel volt hely, meg kaja lefoglaltuk a templomot, házasságkötõt is. (mi úgy csináltuk, hogy pénteken két tanúval házasságkötõ, szombaton meg a nagy családdal templom.) Díszítve csak a templom lett, ehhez a szemközti virágos segített: ismerte a templomot, tudta, hogy a templom oltárát kell díszíteni, ami a pap kérésére ott is marad "adományba", meg a padokat. Azt mondta, mondjunk egy összeget, bármit amit rászánunk, esetleg egy színt, amit szeretnénk, a többit õ megoldja. (még az autó dísze is belefért a tervezésébe.) Fotóst mi nem akartunk, utálom a beállított képeket, családban meg amúgy is hoznak legalább 10-15 gépet, mindenki fényképez, videóz. Zene megoldott volt, a fél család zenél, öcsém vállalta a buli hangulatot, retro disco stílusban :) Így már csak kisebb dolgok maradtak: Díszítés: Kék-sárga lufik és krepp papír füzérek a falakra , házilag készítve. Kék- sárga gyertyák az asztalokra, cserép alátéten, ellenkezõ színû masnival átkötve. (három kék gyertya, sárga masnival, az étterem adja a sárga terítõt alá, vagy épp fordítva, három sárga gyertya kék masni, kék terítõ) Meghívó: Megterveztem saját magam számítógépen, és egy nyomdában kinyomtatták az általam vitt papírra. (Kék papír , arannyal nyomva azoknak akik a lagzin is részt vesznek, ezüsttel azoknak, akik csak a templomi szertartásra hivatalosak . Így könnyebb volt szétválogatni a postázáshoz.) Ruha: Embernek varrattunk egy sujtásos zakót, csak neki trapéz szárú nadrággal. Magán varrónõ, örült, hogy van munkája, így olcsón megcsinálta. Nekem mázlim volt: véletlenül találtam egy szalont, amit felszámoltak. Bérleti díj árának feléért összesen 30.000 Ft-ért rám szabták, felújították és eladták nekem a kiválasztott ruhát. Kesztyût kaptam hozzá ajándékba tõlük, abroncsot arra a hétre kölcsön adták (héten elhoztam, következõ héten visszavittem) De attól sem rettentem volna meg, ha neten nézelõdök. Rengetegen akarják eladni a korábban megvett ruhájukat. Semmivel nem rosszabb, mint bérelni :) Cipõ: Kínaiban vettem fillérekér, tudva hogy sose lesz rajtam többet fehér cipõ :) Menyecske ruhának kolléganõm varrt egyszerû, jó fazonú piros ruhát nekem. Italok: Nagytételben bevásároltunk a Metro-ban, sört, bort, rövidet, üdítõket. Házipálinkát kétfélét ismerõstõl kaptunk. Kibérelt hely hûtõjébe bekészítve elõzõ este, amikor díszíteni is mentünk. Aznap odajött a pincér is. Elmondtuk neki, hogy mi a dolguk: Érkezésnél egy feles pálinkát vagy rövidet kínálnak az ajtóban mindenkinek. Aztán hordják a kaját, késõbb rohangásszanak és kínálgassák az italokat. Ennyi. Nem voltak túlterhetlve :) Sütemény: aprósütit vettünk a Tescoban, Benei gyártmányt. Nekem az a kedvencem. Finomak, jó minõségûek, mutatósak. Kis tálakban az asztalon vehet bárki, pincér gondoskodik az utántöltésrõl. Torta: Na ezt elcsesztük, mert egy kis cukrászdában rendeltük, mondtuk hogy milyet, egyszerût, de mégis csak valami csicsásat, mert esküvõre lesz. Aznap reggel meghozták: egyszerû szülinapi torta volt... Azt hittem kitépem a hajam is... Szerencsére egyik ismerõsöm hozott egy hatalmas tortát, mert ahol lakik ott divat hogy tortát visznek esküvõre ajándékba :) Az autót ismerõs adta, azt kértem nászajándékba. Cabrio Chevy volt, az orrára tett virágdísz este az asztalon csücsült elõttem. Eredetileg csak a 400 fok melegtõl sajnáltam, de végül jól is mutatott :) Vendégek: nem hívtunk meg boldog-boldogtalant, csak azért mert "illik". meg mert "20 éve õk is meghívtak". Csak azok voltak ott, akiket szeretünk, akik tényleg barátok, családtagok. Így kb 70 fõvel számoltunk, egy gyerekjárvány miatt végül alig 50-en lettünk. Nászajándék: Jeleztük, hogy nem kérünk, megvan mindenünk, de ha úgy érzik, akkor lesz új-asszony tánc, eladó a menyasszony, kalapba mehet amit rászánnak... Võfély: NEM! utáltam, nem kellett. Nekem ne jöjjön senki az idétlen játékokkal, közhelyes kínrímes versikékkel. Nem is bántam meg :) Végeredmény: Rengeteg munka (kb fél év!), de végül megérte. Egyszerû, nem túl csicsás de nagyon barátságos jó hangulatú bulis esküvõ lett, ahol senki nem feszeng, nincsenek kötelezõ elemek, unalmas idõhúzások... stb.

Végre volt egy buli, már nagyon vártam, de nagyon szar volt. Pár óra alatt el is húzott mindenki, így én is. Nagyon unalmas ez a nyár! Mivel dobhatnám fel?

:((((((

Legjobb válasz: Csinálj egy bulit, hozass piát, úgyis elmegy mindenki, a pia meg ottmarad neked.

Csinálj egy bulit, hozass piát, úgyis elmegy mindenki, a pia meg ottmarad neked.
Szervezz te bulit. Vagy ugorjatok le strandra többiekkel, menjetek csak ki sétálni, dumálgatni. Megnyugtatlak, hiába unalmas, az a maradék huszonx nap már nagyon gyorsan elmegy :D
A kérdező hozzászólása: Én nem tudok bulit szervezni, nincs igazán kit meghívnom :S
Akkor ne mond a más által szervezettre, hogy szar, ha te még egy olyat se tudsz összehozni.
Nem nehéz, ha mindegy ki megy el, akkor az utcán keresel korodbeli fiatalokat, elmondod hol lesz, hogy hozzanak 1-2 üveg sört minimum, ha megoldható, és szóljanak a barátaiknak is. Ennyi lenne. De így elég necces, most szólok. :D 1x csináltunk ilyet, akkor 20 ismeretlen jött a mi 12 fõs társaságunkhoz, de a buli jó volt, a szekrénybe se hánytak bele, úgyhogy pozitív élmény volt.

Mik azok a színek, amiket kb mindenhez fel lehet venni?

Konkrétan most fullcap-re gondolok.

Legjobb válasz: fekete, fehér, szürke. ezek azok a színek amik abszolút, de tényleg mindenhez mennek. 15/L

fekete, fehér, szürke. ezek azok a színek amik abszolút, de tényleg mindenhez mennek. 15/L
fekete, fehér, szürke, barna
A kérdező hozzászólása: danke schön :)
bitte sehr.
Nem muszáj berúgni, én sem rúgtam még be soha. Igaz, nem is megyek ivós partira.
"Sajnos ez a korszellem." Egyszer egy nõi magazin online cikkében taglalták, hogy mennyire cuki a pároddal egymás mellett hányni a WC-be. Ez nem vicc, komoly. Amúgy 100%-osan egyetértek az elõzõ válaszolóval, nincs is mit hozzáfûzni, osztom és vallom az elveit. (Kezecskéztem is a hsz-át.)
Sajnos ez a korszellem. Vedelj, mint egy állat, élj a mának, cseszd szét magad, amennyire tudod, hogy a buli utáni nap majd a földrõl kelljen összekaparni. Tudom, hogy a többség ezt képviseli, de mindig vannak, akik nem gyávák, akik nem olvadnak bele a tömegbe, hanem igenis kiállnak az igazukért, és az elveik mellett. Nagyon jól tudom, mirõl beszélsz, én egyetemre járok, ott még durvább a helyzet, még az egyébként patinánsnak tartott karokon meg különösen (pl. jog, orvosi). Itt különösen sok az alkoholista bunkó. Rendelkezésedre áll a lehetõség, mégpedig az, hogy nem vagy kiszolgáltatva mások hülyeségének, és azt teheted, amit akarsz. Szabadon eldöntheted, iszol-e vagy sem. A társaság rohadtul nagy húzóerõ sajnos, ezt én is nagyon jól tudom, tapasztalom is, de én például egyáltalán nem iszom alkoholt. Miért? Nagyon egyszerû, azért, mert nem szeretem. Néha ünnepeken szoktam inni egy pohár jó minõségû bort vagy szilveszterkor ugye egy pohár pezsgõt, esetleg néha egy kis citromos sört (kb. félévente 1-2 alkalommal), de egyébként nem járok bulikba, és így például az egyetemi csoporttársaim többségével sem jó a kapcsolatom, hülyének néznek, mert én nem olvadok be közéjük. De hála Istennek, hogy ha nincs is sok barátom, de azok viszont olyan barátok, akikre bátran számíthatok mindenben. És velük nem csak arról lehet beszélgetni, hogy a tegnapi buliban ki mennyi piát vedelt és mennyire vágta szét magát, hanem értelmes, normális témákról. Nem tudom, hogy neked milyen a jelenlegi társaságod, akik buliba csábítanak, de szerintem ha nem akarsz, akkor ne menj, hanem állj ki az elveid mellett. Senki nem mondta, hogy ez könnyû dolog, de százszorosan megéri, mert így megszabadulsz egyúttal azoktól az emberektõl, akik csak addig a "barátaid", amíg buli van és pia van. Egyébként még elég fiatal vagy, bár az átlagéletkor ezen a téren sajnos évrõl évre csökken. Legyen egyéniséged, és állj ki magadért. Ha kell, mondj nemet. A többiek meg hadd menjenek, hadd üssék szét magukat. Biztos vagyok benne, hogy vannak a környezetedben olyan emberkék is, akik nem a bulizás rabságában élnek. Ha mégis úgy döntesz, hogy elmész bulizni, ott is vállald fel bátran, hogy nem iszol. Vagy ha nagyon ki vagy szolgáltatva a körülötted levõ társaságnak és nem vagy elég bátor, hogy felvállald az elveidet, végsõ esetben azt is mondhatod, hogy gyógyszert kell szednek, és emiatt ugye nem ihatsz alkoholt, csak mittudomén kólát. Ez is egy út. De a legjobb az lenne, ha kiállnál magadért. Ehhez kívánok kitartást és elég bátorságot! És remélem, pár hasznos dolgot is találsz ebben a kisregényben. Legjobbakat!
Van még egy ember a társaságban, aki hasonlóan áll hozzá? Ketten már simán lehet jó egy este, akkor is, ha körülöttetek mindenki más részeg. Tapasztalat :)
k.lau13 egyetértek veled, hogy gáz 13 évesen inni, azt nem mondom , hogy én nem próbáltam ki akkor..de ez most más téma az , hogy 25 évesen nem lesz ideje megbánni , az viszont hülyeség, max akkor lesz igaz, ha mindennap bedob egy üveg vodkát, de azt is aro-st.
jó, bocs, amit az elõbbi válaszról mondtam, azt visszavonom!! Bocsi, az igaz.... De engem ez teljesen sokkolt, hogy velem egykorú írta ki ezt a kérdést, valahogy nagyon... már bocs.
Mi a fene!? hány évesek a barátaid egyáltalán!? komolyan 13 éves vagy??? hát, õszintén, semmit... én is ennyi vagyok, és egy-két haverom nekem is SAJNOS iszik, és engem is megpróbáltak már leitatni, de ilyenkor nem az a lényeg, hogy ki röhögnek-e, vagy nem... Tudod, az ember akkor tér észhez, amikor 12 éves korában sokkoló látványként ott áll elõtte a két legjobb barátja(szintén 12 éves, ez tavaly ilyenkor volt) és fújja a képébe a cigifüstöt... Hát nem tudom, az elõzõ válasznak csak az elsõ két sorát olvastam el, mert tovább nem bírtam... NE CSINÁLD!! ugye tudod, hogy ha késõbb így folytatod, " 25 éves korodra már megbánni se marad idõd, mert halott leszel?" ezt mondta nekem egyszer valaki, amikor hasonló kérdéssel mentem oda hozzá... és tulajdonképpen igaza van.... csak egy kicsit gondolj bele, megéri neked egyszer bulizni egy marha jót, hogy aztán az egész életed elcseszd vele?? hát én nem hiszem... :/ különben is, nálunk azt a lányt, aki 13 évesen iszik, mindenki "k*rvázza", szval ez nem ciki... ennyi idõsen biztos nem... tudom milyen érzés lehet, mert én is így voltam, kérdezgették(a két legjobb barátom!) hogy kérek-e cigit, én mondtam, hogy "dehogyis, hülyék vagytok ti!?" erre kiröhögtek... ugyanezt eljátszották pálinkával, stb. De olyat is csináltak, hogy azt mondták a meggyborra, h üdítõ, és megittam... Azért durva, mik vannak mostanába, 13 évesek részegen rohangálnak, a másodikos gyerekeknek érintõképernyõs telefonjuk van, ilyenek. a legegyszerûbb, ha tudod, hogy talán most kiröhögnek és lenéznek, de idõsebb korodban, mondjuk 30 évesen az akkori barátaid már pont azért fognak lenézni, hogy te már ennyi idõsen ittál. Hülyeség... Igazad van, és megint SAJNOS nagyon kevesen vannak olyanok, mint te, de az a normális... Egyszerûen ne menj el a buliba, és még vmi: "nem iszok annyit, hogy berugjak?", hát ne csak annyit ne igyál, hanem semennyit!! különben késõbb hallgathatod, hogy idõsebb fiúk-lányok jól leszólnak érte, és ez még a legkevesebb... már bocs a kifejezésért, de NE LEGYÉL HÜLYE!! ez egyáltalán nem éri meg... Bocs de én így gondolom, azért remélem, hallgatsz rám... remélem... :// nah, remélem segítettem... :) )
Miért kell berúgni?Nem attól buli a buli, hogy mindenki mata részeg, könyörgöm.Egy 13 éves meg minek akar inni?
Én úgy csináltam mikor nem akaram inni, hogy pl a vodka narancsban max pár csepp vodka volt, mert befogtam az üveg száját(elfordultam, hogy ne lássák, mikor töltök), így alig ment a pohárba. a narancs meg úgyis elnyomja a vodka szagát. Így nem csesztettek, hogy nem iszok, aztán, mikor már mindenki részeg volt, jót röhögtem rajtuk. 21/l
Röhögj azon, hogy a többiek már a földön fetrengenek xD Amúgy nem kell annyit inni, hogy halálrészeg legyél. Csak szédülésig:D De mindkét esetben másnap szétmegy a fejed:)
BeecsKe igen, tudom, most hogy így mondod, az tényleg hülyeség, csak vannak barátaim(13 évesek) akik viszont tényleg nagyon gyakran isznak õket is ezzel próbáljuk lebeszélni(ketten vagyunk normálisak), ami vagy bejön, vagy nem. mert hát, hogy õszinte legyek, ha valamikor csak egy kis esélyed is van rá, hogy meghalsz(majd jópár év múlva) vagy valami, és egyszer megtetted, nem haltál meg és nem történt semmi, utána legközelebb kétszer is meggondolod, hogy megcsinálod-e, vagy nem, és hát õszintén, azt reméltem, talán frászt kap és eszébe se jut hogy igyon bármit is. és mellesleg feltûnt már, hogyha valaki ezt egyszer elkezdi, utána nagyon nehezen hagyja abba, 13 éves alkoholistákkal vagyok körülvéve! és nem túloztam... szóval, én csak ezt akartam. és bocs, hogy most meg itt magyarázkodok, de hát na... ha egyszer nem sikerült elsõre normálisan leírnom amit akarok, akkor csak kijavítom :)
Ez olyan, mint a vizsgadrukk.. Lazulj el rendesen
Ne aggódj nem te vagy az egyetlen. Azért lehet mert feszült vagy, túlságosan meg akarsz felelni a partnerednek. Leginkább partner váltáskor szokott elõfordulni (nálam legalábbis). Ha rám hallgatsz, akkor kevesebb stressz, kisebb feszültség :)
feszült lehettél, aggódhattál, vagy netán a csaj nem volt jó, persze ha az elõtt voltál :P ha túlzott stressz ér akkor ez normális.

Szép mellkasú fiú mit vegyen fel, hogy a fősulin mindenki lássa a mellizmait?

Legjobb válasz: cipõt,nadrágot ,zoknit,kesztyût,sapkát vegyél fel akkor látszani fognak a mellizmaid.

Szép széles, domború mellkas, kicsit tömzsi lábak, izmos nyak. Igazi minor testalkat, gyönyörû lehetsz... 26 N
nem képzelsz te magadról kicsit sokat? :D Amúgy ha okádék a fejed, akkor a csajok [email protected]ák a felsõtested, ami lefogadom h nem is nagy szám te pocs :D
bármit felvehetsz egy darab szaron minden jól mutat
cipõt, nadrágot , zoknit, kesztyût, sapkát vegyél fel akkor látszani fognak a mellizmaid.
Mi vagy te, valami hímringyó? Ne mutogasd a felsõtested, még akkor sem, ha jól néz ki. Elég visszataszító. 21L
én hányok a V kivágású felsõktõl pasikon... de ha nagyon akarod vedd fel azt... max. páran elkönyvelnek homokosnak... hova lettek az igazi férfiak :''(
A V nyakú pólót semmiképpen mert az nem szép látvány egy férfin.Legyen sima felsõ vagy póló de feszesebb.Egy férfi miért ne lehetne büszke a testére?Sok munka állhat mögötte.Én is büszke vagyok hogy sikerült vennem egy Audi A6-ost , nõ létemre és büszke vagyok rá hogy elértem valamit , és hogy sokat keresek. 23/L
"A kérdező hozzászólása: Szép széles, domború mellkas, kicsit tömzsi lábak, izmos nyak." - marha nagy ego; - mégnagyobb beképzeltség;
miért mondjátok le szegény kèrdezõt, nem mondta hogy saját magáról van szó, IGAZ!
Szerintem meg pont , hogy a v nyakú felsõ lenne az ideális ..!! Irtó szexi tud lenni !! :) ) Amúgy tényleg hímringyós ez a kérdés !!:D
jajj a sok homokosozó... vegyél fel egy feszülõs v- nyak pólót! az tuti és kicsit sem bu*zis! ha le vagy barnulva (szoli v. természetes barnulás) akkor lehet fehér. ha világos bõrû vagy akkor inkább a fekete vagy barna. nem a v kivágástól lesz valaki langyos!
az egész testalkatodat tudni kéne h megmondhassuk.
hát pont nem ez a testfelépítés h nyak láb meg mellizom...xd
A kérdező hozzászólása: Szép széles, domború mellkas, kicsit tömzsi lábak, izmos nyak.
ha azt akarod h mindenki lássa, ne vegyél fel semmit :P

Ha nem lehet gyerek és nem a férfi miatt, akkor az őt mire jogosítja fel? Mindenre?

Legjobb válasz: Ettõl még semmire sem jogosítja fel. Attól ugyanúgy kellene tisztelnie a nõt. Ha nem így teszi, akkor nem érdemli meg, hogy mellette legyél.

pszichológust neki
az én férjem is ilyen volt, pedig voltak gyerekeink. El is váltunk. Felszabadultam, magamra találtam , minden nehézség ellenére.
Igen, ismerõs.... Mindent kivesz a kezembõl, mert "majd õ jobban tudja". Szerintem neki van szüksége megerõsítésre, talán túl sok vagyok neki. Beszéltünk már arról, hogy neki egy sokkal gyengébb személyiségû nõt kellett volna elvennie, aki mellett igazi férfinak érezhetné magát... De így persze én sem érzem magam jó nõnek, én is szeretnék pozitív visszajelzéseket kapni, nem igaz, hogy mindent szarul csinálok. Az ilyen házasságok nem szoktak jól végzõdni, de ezt elsõsorban most magamra értem.
Nekünk sem lehet gyerekünk, szintén nem a férj miatt. Hozzám sem nyúl már, mégcsak nem is csókolózunk. Válni nem akar, én szenvedek. Megalázó. Együttérzek.
Jaj, ilyent mar hallottam, aztan a vegen elvaltak, es a no terhes lett az uj ferjetol!:) )) Mire jogositja fel? Hat arra pl. hogy megjobban szeresse a feleseget, hiszen a felesegenek egy orult nagy fajdalma van, nem lehet babaja. Ha bunkozik, megalaz, hagyd ott!
Ha ezért megaláz, örülj, hogy nem lett gyerek. De ha most tudta meg, akkor lehet hogy csak elkeseredett. Van aki elválik e miatt, vannak akik a sírig boldogok kettesben.
Megalázásra semmiképpen! Szeretnie kell jóban és rosszban... a csalódottságát pedig nem szabadna rajtad levezetnie, mert te semmirõl sem tehetsz!
Ettõl még semmire sem jogosítja fel. Attól ugyanúgy kellene tisztelnie a nõt. Ha nem így teszi, akkor nem érdemli meg, hogy mellette legyél.
Lehet h egyáltalán nem találod majd hasznosnak, de...mi friss házasok vagyunk, nem akarunk még gyereket, csak pár év múlva. És felmerült már párszor a kérdés, h mi lenne, ha nem lehetne...A férjem erre azt mondta, h örökbe fogadnánk egy gyereket. Õ el tudná fogadni és szerinte egy nõnek szüksége van arra h anya legyen. Szal nálatok ez fel sem merülhetne? Mármint az örökbefogadás? Lehet hülyeséget írtam, csak ez jutott eszembe.
Semmire, de gondolom, vágyik gyerekre, és pillanatnyilag nem tudja hova tenni a helyzetet. Idõ! Ha összetartoztok, meg fog oldódni, ha nem, akkor mindketten találtok mást, aki az igazi társatok. Ezért nem kell haragudni senkire. Anyukámnak volt egy nagynénje (még én is ismertem, sajnos már nem él), aki lyukas szívvel született, soha nem lehetett gyereke, viszont õ azzal kötötte össze az életét, akivel összetartoztak, és így ilyen problémáik nem voltak soha. Plusz õ mivel tudta ezt, nem meglepetésként érte a dolog, már a párja is így tudott hozzáállni kezdetektõl. Adj idõt magatoknak, hogy feldolgozzátok a problémát, és ha nem oldódik meg, nem is tartoztok össze, és adjatok esélyt magatoknak, hogy az igazi társatokat megtaláljátok.
elozo vagyok; adj neki idot, hogy feldolgozza a hirt, de ne hagyd szo nelkul a serteseit..
Nem értem. Ha nem szeret - legalábbis ez a viselkedés ezt mutatja, és te is így érzed - akkor minek maradsz mellette? Én biztos nem várnám meg, amíg teljesen elromlik a helyzet, ha a párom nem szeret, nem tisztel, vagy én úgy érzem, hogy már nem szeretem, nem tudom tisztelni, akkor elmegyek.
pszichológust NEKÜNK :) )
A kérdező hozzászólása: Megalázásra mindenképpen?
A kérdező hozzászólása: Hogy mondjam? Nem agresszív, pedig iszik az utóbbi idõben, állítólag ezért. Intellektuálisan aláz meg, hogy õ mindenhez ért, mindent meg tud oldani, én meg egy ilyen "kis" feladat megoldására sem vagyok képes. Szeretem természetesen, csak én nem tudok ezen változtatni, és nem tudom mikor hagy el, vagy mikor csillapodik le. Nagyon el vagyok keseredve!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kedvesek vagytok!

Volt már olyan kapcsolatotok, ahol a pasi nagyon domináns volt? Olyanokra gondolok hogy mindent ő szabott meg, h mit vegyél fel, hova mehetsz, mit mikor csinálj, és ha azt mondta akkor muszáj volt?

Vagy van olyan pasi, aki ilyen? Tudom, hogy ha tényleg ilyenben lenne részem, az biztos rossz lenne, de így fantázia szinten tök beindít :$ Ez biztos nem normális, de hát ez van... Ha volt már ilyen, meséljetek mi hogy volt stb...csak úgy érdekel :) 17L

Legjobb válasz: Az rendben van, hogy beindít a dominancia, épp ezért keres egy nõ maga mellé férfit, nem papucsot:) De tudod ki szabná meg nekem mit tehetek és mit nem. Hidd el, csak gondolatban tetszene a dolog, te is sík ideg lennél egy ilyen embertõl és örömmel csomagolnád össze a holmiját :D

besz*rás! tipikus! csak egy 14 évessel volt képes megcsinálni ezt... 17 éves lehet úgy herénteremtette volna a köcsögöt, hogy csak na...
szintén negyedik vagyok. azóta a pasi már meg is fenyegette a csajt, hogy nem lesz ez így jó. mert ugye elmentünk szórakozni, mozikba, ilyenek. én koptattam le a pasit, szegény lány egész nap sírt, mert már nem szerette a pasit, ezért is szakítottak.
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:32 Privát e-mail a válasz írójának Szerintem te az én egyik legjobb bnõmrõl írtál. Vagy legalábbis kísértetiesen hasonlít a story... Az én bnõm sem ihatott enegia italt és ha meglátta nála az üveget azt kellett hazudnia, hogy én ittam azt ott és ottfelejtettem a palackot. meg ilyenek. A csajszit nem nikinek hívják?
17:32 - na ugye, errõl beszélek, elõbb-utóbb mindenki fellázad. hány éves volt a csaj, és hány éves a pali?
Nem velem történt, a legjobb barátnõmmel. A pasi tényleg MINDENT megszabott neki, nem ihatott energiaitalt, 11 kor le kellett feküdnie, nem találkozhatott a barátnõivel, nem mehetett el házibulikba vagy szórakozni, nem mehetett moziba, nem hordhatott farmert, nem moshatott túl gyakran hajat (nem vicc!) de már szerencsére szakítottak, mikor a csajnak megjött az esze, és rájött hogy ez nem szerelem, amit a pasi csinált vele! 16L
Az rendben van, hogy beindít a dominancia, épp ezért keres egy nõ maga mellé férfit, nem papucsot:) De tudod ki szabná meg nekem mit tehetek és mit nem. Hidd el, csak gondolatban tetszene a dolog, te is sík ideg lennél egy ilyen embertõl és örömmel csomagolnád össze a holmiját :D
nálunk az van amit én mondok:D Én vagyok a fõnök, nincs mese, azért azt nem szabom meg hogy mit vegyen fel, de ha el akar valahova menni mindig megkérdez, persze ez fordítva már nem így mûködik:D
Engem a volt párom nem engedett el a barátaimmal, így elõször teljesen elszigetelõdtem. Aztán egy este megerõszakolt. Ez van... 2 évig voltunk együtt. Akkor voltam 19 éves, õ 23. Teljesen összetörtem lelkileg. Azóta sem álltam talpra. Ez egy éve történt. 20L
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:48 én is ilyen pasival vagyok. az elején hagytam, most már kezd felnyílni a szemem. nálad nem fenyegetõzött, hogy ha nem azt csinálod amit õ mond, akkor szakít? meg ilyesmi? most már sok mindenben képes vagyok neki ellent mondani, de még így is úgy érzem hogy õ irányít..
Nekem nincs pasim, de emlékeztet a szitu az öcsém zsarolgatásaira.Amikor a hallgatásáért cserébe olyanokat kért hogy õ szabja meg hogy milyen ruhában legyek, vagy hogy kinek mit engedjek látni a bájaimból, mintha véletlen lenne. 14L
Szia! Ha szeretnél beszélgetni, írj mailt, mert itt nem sûrûn járok :) [email protected]
Most van ilyen kapcsolatom és nagyon jó. :) A pasim nem féltékeny és agresszív, csak domináns. Pl. ha vele vagyok, nem hordhatok alsónemût, csak akkor, ha meg van. Akkor szexelünk, amikor õ akar, habár engem sem kell erõltetni, mert én is mindig akarom. :P Van, amikor csak leszophatom, õ nem csinál velem semmit. Csinálta ezt velem 1 hétig és nem is masztizhattam. Aztán egy hét után mikor keféltünk, hatalmasakat élveztem. Imádom azt, hogy uralja a szexuális életünket. Különben meg van minden szabadságom. Ihatok alkoholt, mehetek a barátnõimmel bulizni... Viszont, ha feleselek vele, vagy piszkálódok, akkor elfenekel. :) És ez borzasztóan felizgat. Egyszer rajtakapott, hogy maszturbálok, anélkül, hogy megkérdeztem volna elõtte, hogy szabad -e. Összekötött kezekkel kellett aludnom és teljesen meztelenül. 3 napig minden egyes napon csak addig nyalta a puncim többször is, míg közel kerültem az orgazmushoz, de nem engedett elélvezni. És így. :) Nekem ez nagyon jó. 21/N.
Én ilyen voltam, fel is jelentettek... Na mit szólsz hozzá? Egy lány pár hétig, vagy hónapig tûri ezt, de egy idõ után öntudatra ébred, és akkor kezdõdik a háború.
A kérdező hozzászólása: aaatyaúristen utolsó, én pont ilyenre vágyom! annyira irigyellek! hol ismerkedtetek meg, hol lehet ilyet találni? fú, már az is felizgatott ahogy ezekbe belegondoltam.. :)
na mindegy, a lényeg a lényeg, akkor ez gyakori..
egyikõjük sem, ne haragudj :)
nem Mesi.. vagy... Barbi? én ennél a két lánynál hallottam ilyenrõl..
nem Niki egyébként :) Másról beszélünk
Én pasim is ilyen (próbál lenni). Amíg lebegett körülöttem a rózsaszín felhõ, addig sikerült is neki. Aztán egyszercsak kinyílt a szemem és megelégeltem, a sarkamra álltam. Nem szakítottam vele, csak egyszerûen már nem hagyom magam. Ennek viszont semmi köze a dominanciához. Próbálnak annak tûnni, de valójában piszok gyenge lelkû, önbizalom-hiányos emberek az ilyenek, nem pedig valódi dominancia, amit mutatnak. 22/L
nem, szerintem mesinek.
még én is megtettem, 16 évesen! :D bár nem volt az a tipikus kigyúrt pasi. én meg ugye sportoló vagyok, és jó magas.:D
negyedik vagyok. csaj 14, pasi 18. tiszta szégyen volt.
Nekem is ilyesmi a kapcsolatom, bár sajnos csak ritkán találkozunk, mert távkapcsolat. Sokszor nem engedi, hogy elélvezzek, de pl képet kell küldenem neki, vagy leírni, hogy ha épp megengedte, hogy magamhoz nyúljak akkor mire gondoltam, hogy õ el tudjon rá menni :) Mindig azt mondja, hogy annak elégnek kellene, hogy legyen nekem, hogy õ élvezi.. És igaza is van, elég :) Szeret elfenekelni, meg a hajamnál fogva szopatni, meg néha csak úgy félrerakni, miután használt.. Imádom!! És az a legjobb benne, hogy ezen kívül rettentõen figyel arra, hogy én hogy érzem magam éppen, és néha látom is, hogy "kiesik a szerepébõl", mert azt figyeli én jól vagyok-e. És teljesen egyenrangúak vagyunk a kapcsolatban, ezt leszámítva, hogy szex és az én részemrõl bármilyen élvezet akkor van, ha õ azt mondja..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!