Találatok a következő kifejezésre: Mi miatt ki (291 db)

Miért lesz valaki szülés után depressziós? A szülés miatt, a baba miatt, komplikéciók miatt vagy mi válthatja ki? Nektek volt?

Legjobb válasz: Én se lettem, pedig számítottam rá. Ettõl függetlenül fura érzés volt, hogy "üres" a hasam. még lehet oka: - Hormonok (nekem szülés után bediliztek a hormonjaim, akkora lett a lábam, mintha "kitört volna, és utána kificamodott volna" (a férjem szerint), és érzelmileg is éreztem a hatását (de kórházba került a babám, így nem nagyon értem rá magammal foglalkozni, minden nap bejártam hozzá, foglalkoztam vele, próbáltam szoptatni, este pedig a férjemmel foglalkoztam, mert 10 év alatt, amióta együtt vagyunk sose sírt, csak amikor kórházba került a babánk. Egyszerûen nem volt idõm belegondolni semmibe, ha bele tudok, lehet én is depresszióba esek) - Elszakadás. Van,akit tényleg megvisel, hogy a babája már "kinnt van". - Érzelmi sokk: jönnek a szülök, nagyszülõk, barátok, és az anyuka nem tudja "megemészteni" a baba-csodát, mert annyi hatás éri ("és nehéz volt a szülés?" "jól vagytok?" "van elég tejed?" stb. mindez újra és újra és újra. (nálunk például ha mindezt nem kérdezték meg több tucatszor a nagyszülõk, akkor egyszer se. és akkor még csak a nagyszülõk, többi rokon, barát, stb még nem is) - CSAK. Sok kicsi apróság együttvéve. Nem kívánja a szexet, nem tud ülni sem, nem tudja mit akar a baba, tönkrement az alakja, retteg, hogy elront valamit, odalett a régi élete, stb. Külön külön lehet, hogy nem viselné meg, de így egyben durva. Nekem amikor gratuláltak, sose hárításból, de mindig mondtam,hogy a férjemnek is, mert mindent ketten csináltunk, a kezdetektõl, és most is. (Ha nincs velem a szülõszobában, még nehezebb lett volna, rengeteget segített, és most is segít a babánál. Nagyon kellemesen meglepõdtem, és nem is számítottam rá. Ha valakinek mindezt egyedül kell átélnie, vagy egyedül akar vele megbirkózni, hát, hatalmas dolog ez lelkileg, ha nem tudja az ember valakivel megosztani.

Én se lettem, pedig számítottam rá. Ettõl függetlenül fura érzés volt, hogy "üres" a hasam. még lehet oka: - Hormonok (nekem szülés után bediliztek a hormonjaim, akkora lett a lábam, mintha "kitört volna, és utána kificamodott volna" (a férjem szerint), és érzelmileg is éreztem a hatását (de kórházba került a babám, így nem nagyon értem rá magammal foglalkozni, minden nap bejártam hozzá, foglalkoztam vele, próbáltam szoptatni, este pedig a férjemmel foglalkoztam, mert 10 év alatt, amióta együtt vagyunk sose sírt, csak amikor kórházba került a babánk. Egyszerûen nem volt idõm belegondolni semmibe, ha bele tudok, lehet én is depresszióba esek) - Elszakadás. Van, akit tényleg megvisel, hogy a babája már "kinnt van". - Érzelmi sokk: jönnek a szülök, nagyszülõk, barátok, és az anyuka nem tudja "megemészteni" a baba-csodát, mert annyi hatás éri ("és nehéz volt a szülés?" "jól vagytok?" "van elég tejed?" stb. mindez újra és újra és újra. (nálunk például ha mindezt nem kérdezték meg több tucatszor a nagyszülõk, akkor egyszer se. és akkor még csak a nagyszülõk, többi rokon, barát, stb még nem is) - CSAK. Sok kicsi apróság együttvéve. Nem kívánja a szexet, nem tud ülni sem, nem tudja mit akar a baba, tönkrement az alakja, retteg, hogy elront valamit, odalett a régi élete, stb. Külön külön lehet, hogy nem viselné meg, de így egyben durva. Nekem amikor gratuláltak, sose hárításból, de mindig mondtam, hogy a férjemnek is, mert mindent ketten csináltunk, a kezdetektõl, és most is. (Ha nincs velem a szülõszobában, még nehezebb lett volna, rengeteget segített, és most is segít a babánál. Nagyon kellemesen meglepõdtem, és nem is számítottam rá. Ha valakinek mindezt egyedül kell átélnie, vagy egyedül akar vele megbirkózni, hát, hatalmas dolog ez lelkileg, ha nem tudja az ember valakivel megosztani.
nekem egy honappal a szules utan kezdett kialakulni...hogy miert, mert a babam allandoan sirt, nagyon hasfajos...nem tudtam semmivel sem megvigasztalni. Aztan ugy gondoltam hogy en vagyok olyan fasza csaj es mindenben helyt tudok allni (haztartas, fozes, mosas, takaritas, a ferjem..., a gyerek...stb) de ra kellett jonnom, hogy nem...mert ez baromsag...segitseg nelkul nem megy, es nekem nincs segitsegem, szuleim messze elnek, es anyosek is...igy mindent nekem illetve a ferjemnek kellett csinalni...nem is olyan konnyu mint azt elkepzeltem. Ejszakankent orulok ha alszom 3-4 orat, napkozben sem tudok pihenni mert a gyerek iszonyu aktiv...szoval amikor az ember feje folott osszecsapnak a hullamok es nem erzi hogy van kiut...ilyenkor kell leulni es egy kicsit relaxalni...csak egy ket orat amig alszik a kicsi...
Igen, lehet, fõleg eleinte amikor kezdõdik a gyulladás, néha nem látni semmit a röntgenen, ezt a fogorvos mondta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És mit csinálnak azzal a cisztával? (ha van az ínyemben) Újból gyökérkezelés lesz?
Cisztát kimutatná a röntgen, azt csak foghúzással, vagy mûtéttel lehet megoldani, szerintem újra gyökérkezelik és akkor majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Akkor gyulladás van ezek szerint? Remélem, meg lehet menteni a fogamat :(
Ha idõben elmész, akkor biztosan.

Milyen gyakran találkoztok a párotokkal? És ha nem tudtok minden nap akkor ki miatt nem találkoztok és mi miatt?

Legjobb válasz: Elég ritkán, kb 2 hetente. A távolság miatt. De már teszek ellene, hogy ne legyen ilyen probléma, mert ez így nem járja.

Elég ritkán, kb 2 hetente. A távolság miatt. De már teszek ellene, hogy ne legyen ilyen probléma, mert ez így nem járja.
Én a szomszéd kerületben lakom, mégse találkozunk csak maximum heti kétszer. Elfoglalt. Nappalin egyetemre jár, tanul, mellette dolgozik, mellette családjával foglalkozik... nem a legjobb nekem.
18:20 Szüleid hogy viselik ezt? Mármint azt, hogy napokig nem jösze haza, másnál alszol.. szexelsz a barátoddal 17 évesen.. ??
Heti kétszer, esetleg háromszor - ebbõl egy jó esetben "ottalvós". Mi a távolság(40 perc kocsival) és a suli miatt nem tudunk többet. 21f
Elõször is, nekem nem párom van, hanem Barátom, Szerelmem! ... :) Másodszor pedig, nálunk eléggé változó, hogy mikor találkozunk, hiába lakunk egy városban még se tudunk mindig, minden nap együtt lenni. Péntekenként suli után mindig együtt vagyunk, együtt alszunk, majd másnap is egész nap együtt vagyunk. Van olyan is sokszor, hogy pénteken is és szombaton is ott alszok és csak vasárnap délbe jövök haza tõle. Hétköznapokon pedig kb. 2x-3x találkozunk de, volt, hogy 1 héten szinte mindennap találkoztunk. Szóval, pontos választ nem tudok mondani, helyzet és idõ függõ ez teljesen. :) 17L
mindennap:) reggel, utána suliba nemvagyunk együtt, suli után: délután, este :)
Hetvegente meg nagy ritkan hetkoznap is!!Pedig nem lakunk olyan messze egymastol(30km)!O dolgozik egesz heten szoval csak igy tudjuk meg oldani!!Nehez, o rosszabul viseli mint en, es ezert mar alt rezgo leceken a kapcsolatunk!!!
Hetente. Egyetemista és dolgozik is, szóval nehéz neki.
Én ha tudok minden nap találkozom vele. Néha, miután sportolok kimarad.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 18:53 Semmi gondjuk nincs ezzel... eleinte azt se nagyon akarták engedi, hogy 1 napot ott aludjak mikor még a kapcsolatunk elején jártunk, de most már több mint másfél éve együtt vagyunk, szeretjük egymást ezt tudják a szüleim is, anya azt is tudja, hogy már volt szex is, tudja hogy védekezünk, nincs miért aggódni...


Esetleg az önkormányzatot lehetne felhívni.
A kukás céget
A szemétszállításáért felelõs céget, aminek az elérhetõségét az Önkormányzattól is megtudhatod.
A szemétszállítókat és õk adnak olyan zsákot amibe majd legközelebb elszállítják.Nem tudsz mást tenni.

Mi miatt alakul ki a narancsbőr?

Legjobb válasz: Ez mind baromság. A narancsbõr a kötõszövet jellemzõen nõkön kialakuló gyengesége, ami miatt a felhalmozódott zsír kis gödrökkel teli felszínt képez a bõr és az izom között. Évszázadok óta van fõleg nõkön, és teljesen normális dolog, csak az utóbbi idõben a kozmetikai cégek ráugrottak erre a témára, mert a nõk óriási pénzeket fizetnek a narancsbõr elleni szerekre, mivel nem tudják, hogy úgysem múlik el semmitõl. Természetesen sovány embereken kevésbé van, dagadtakon sok, hiszen ez zsír. De még vékony nõkön is van annyi zsír, hogy alkatilag rajtuk is lehet narancsbõr, sõt, férfiakon is lehet.

Ez mind baromság. A narancsbõr a kötõszövet jellemzõen nõkön kialakuló gyengesége, ami miatt a felhalmozódott zsír kis gödrökkel teli felszínt képez a bõr és az izom között. Évszázadok óta van fõleg nõkön, és teljesen normális dolog, csak az utóbbi idõben a kozmetikai cégek ráugrottak erre a témára, mert a nõk óriási pénzeket fizetnek a narancsbõr elleni szerekre, mivel nem tudják, hogy úgysem múlik el semmitõl. Természetesen sovány embereken kevésbé van, dagadtakon sok, hiszen ez zsír. De még vékony nõkön is van annyi zsír, hogy alkatilag rajtuk is lehet narancsbõr, sõt, férfiakon is lehet.
Ez nem igaz, hogy nem múlik el, ezt is a magazinok meg média állítja, meg azt is, hogy mindenféle krémet kenjünk rá é akkor avul. Nekem sok volt és elmúlt egyszerû házi módszerekkel, bár minden nap foglalkoztam vele fél órát vagy fél évig.
A megemelkedett testzsír miatt.18-20%os testzsírral rendelkezõ nõn nincs ilyesmi.
Amikor valaki túl sok narancsot eszik.
Sok szintetikus szemét, ami megeszünk, tartósítók, színezékek, stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) 17:43-as válaszoló. és mit csináltál, hogy elmúlt?
17:43-as miért nem válaszol? Ez lenne a lényeg!

Miért vagytok szomorúak (ha azok vagytok)? Mi vagy ki miatt?

Legjobb válasz: Valamilyen agyban lévõ ingerületátvivõ anyag alacsony mértéke miatt vagyok szomorú (depressziós). Hogy miért? Ez egy nagyon jó kérdés és a válasz rá kitöltene egy fél könyvet...

Az apám miatt, mert már lassan öt éve, hogy itt hagyott engem ebben rohadt világban. 13L
szerintem senkit sem érdekel mért vagyok szomorú.. szóval mindegy :D
Valamilyen agyban lévõ ingerületátvivõ anyag alacsony mértéke miatt vagyok szomorú (depressziós). Hogy miért? Ez egy nagyon jó kérdés és a válasz rá kitöltene egy fél könyvet...
Azért, mert nagyon szegény családi hátterem van, és akárhogy tanulok és dolgozok, gebedek és küzdök, még annak a lehetõségét sem tudom megteremteni, hogy összeköltözhessek a párommal, miközben a dúsgazdag, full ostoba vagy alpári bunkó ismerõseim, akiknek mindent a feneke alá tettek, kétpercenként töltik fel a képet, hogy milyen lakást kaptak, milyen wellnesshétvégére fizették be a szülõk, milyen jegyûrût vett a milliomos vállalkozó barátjuk...
vajon
Nem vagyok szomorú, semmi nem tör le! Erõs vagyok!
Nem vagyok szomorú, semmi nem tör le! Erõs vagyok!
Nem vagyok szomorú, semmi nem tör le! Erõs vagyok!
Mert beteg vagyok, és mert egy óriási hülyeség miatt elhagyott az, akit nagyon nagyon szeretek. :((
>exedra válasza: >ha ez segít valamit a szomorú embereken, én nagyszerûen >érzem magam! Hát emiatt én most rohadt szarul érzem magam - igazi hungaricum;-) Pl. azért mert csak most, harminc+ évesen vallottam be magamnak teljesen, hogy meleg vagyok, és ebben a korban kb. olyan könnyü partnert találnom, mintha nö lennék. (és elment vagy húsz év az életemböl jó szex nélkül). Nnameg ezzel ugrik a családalapítás is, pedig mindig is gyerekeket akartam, imádom öket :-((( Meg kicsit depressziós hajlamaim vannak, ezért a karrierem sem igazán halad elöre. Ezért azt sem látom, hogy ebben az országban, hogy fogok boldogan, kiegyensúlyozottan élni a nyugdíjig... azutánról már ne is beszéljünk! De végül is egészséges vagyok, szegénynek sem lehet nevezni, ma egy nagyon szép sráccal chateltem és lehet, h randizunk, nna, ennek meg örülök :-)) Ez van, lehet szenyózni, akinek ez kell:)
Azért mert egyedül vagyok....De nem sokára szép muzsika fog szólni...Es angyalkák énekelnek majd!
Mert örökké magányos vagyok és nem tudok rajta változtatni.
Mert akárhogy igyekszem, így is csak "épphogy-ketteseket", vagy pótzh-kat gyûjtök...
nem vagyok szomorú, csak a mindennapi elkeseredettséggel kell megküzdenem...majd' 7 év után megcsalt a nõm, sebaj, még mindig itthon élek, ez már nem annyira "sebaj", nincs csajom, ez baj, és szexhiányom van, ez nagy baj...iszonyatosan megdugnék egy csajt, az nem lenne baj, ám valahogy "befagytam", ez lenne a baj? :P
a r!banc gyikes csajok miatt
Akkor én most... UTÁLLAK! :'(
ha ez segít valamit a szomorú embereken, én nagyszerûen érzem magam!
Barbara miatt, mert úgy érzem, nem lehet az enyém. :(
Én speciel meg vagyok átkozva, hát emiatt.
azért mert beteg vagyok, és mert nem lehetek azzal akit szeretek.
Azért, mert nagyon szegény családi hátterem van, és akárhogy tanulok és dolgozok, gebedek és küzdök, még annak a lehetõségét sem tudom megteremteni, hogy összeköltözhessek a párommal, miközben a dúsgazdag, full ostoba vagy alpári bunkó ismerõseim, akiknek mindent a feneke alá tettek, kétpercenként töltik fel a képet, hogy milyen lakást kaptak, milyen wellnesshétvégére fizették be a szülõk, milyen jegyûrût vett a milliomos vállalkozó barátjuk...
Miattad. :(
Azért, mert elrontottam egy csodálatos kapcsolatot, és most minden egyre jobban és jobban romokban hever, iszonyatosan szenvedek emiatt.

Mi miatt alakulhat ki egy kamasznál embergyűlölet?

Legjobb válasz: Rossz tapasztalatok miatt például. Lehet sok ganéj emberrel találkozott, vagy látott és a gyerekkor felhõtlensége után elég villámcsapás szírû a felismerés... ilyenkor azt hiszik minden ember ilyen. Késõbb enyhül általában. Hány éves?

Rossz tapasztalatok miatt például. Lehet sok ganéj emberrel találkozott, vagy látott és a gyerekkor felhõtlensége után elég villámcsapás szírû a felismerés... ilyenkor azt hiszik minden ember ilyen. Késõbb enyhül általában. Hány éves?
Így már értem. Mertem azt hinni, hogy te is csak egy vagy a sok antiszociális lázadó közül, de te inkább egyfajta szolidabb forma vagy, ha lehet így fogalmazni :D
Hm.. Nem általánosítok, ezért is tettem "" jelbe az embergyûlölet szót, mert rám félig-meddig igaz csak.. Pár szempont alapján választom meg azokat az embereket, akikkel szóba állok netán tisztelek. A szempontokat nem akarom felsorolni, de nem túl nehéz teljesíteni. Az adott személyrõl kb. 1, 5-2h alatt kialakul bennem egy kezdetleges vélemény. Abban az esetben ha ez pozitív utánajárok az illetõnek (Ezért használom a Facebookot), ha épp negatív akkor pedig nem beszélek vele, és csendben figyelem a viselkedéseit, barátai. Ezért is mondtam azt, hogy félig-meddig igaz. :)
Utolsó Mert te annyira intelligens és szofisztikált vagy? Nem belédkötni szeretnék, de az az opció is adott, hogy rengeteg olyan ember létezik még, mint te, és te lehetõséged sem adsz nekik arra, hogy ezt bebizonyíthassák, mert már egybõl általánosítasz. Van olyan ember az életedben, akit tisztelsz / felnézel rá? Komolyan érdekel.
Nálam azért alakult ki 'embergyûlölet' mivel rájöttem, hogy milyen degenerált, torz világképû és gondolkodású szofisztikálatlan buta emberek vannak és vesznek körül, hogy hiába akarom megérteni az eszmefuttatásukat hiába.. Számomra lehetetlen, ezért jobbnak látom elkerülni õket.. 16/F
Szülõk nevelése sokat számít.
Lány vagy fiú? Az sem mindegy.
A kérdező hozzászólása: Nem gyõri.
Off: gyõri? amúgy, lehet sok csalódás érte, nem tud bízni bennük és könnyebb utálniõket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! 16 éves.
A : ______ "Rossz tapasztalatok miatt például. Lehet sok ganéj emberrel találkozott, vagy látott és a gyerekkor felhõtlensége után elég villámcsapás szírû a felismerés... ilyenkor azt hiszik minden ember ilyen......" ______ Válaszolónak igaza van ezt magamon is felismertem!

A bankok miatt alakult ki az egész eurozóna válság? Vagy mi miatt?

Legjobb válasz: Hitelt nyújtogattak orbaszájba, kockázatelemzs nélkül. Most hogy ezek lejártak, az adósok nem akarnak törleszteni. Persze hogy magával rántanak mindenkit.

Hitelt nyújtogattak orbaszájba, kockázatelemzs nélkül. Most hogy ezek lejártak, az adósok nem akarnak törleszteni. Persze hogy magával rántanak mindenkit.
Pénzemberek mérhetetlen kapzsisága elõbb-utóbb ide vezet.Olyan lesz minden, mint a veteményes sáskajárás után.
A cionista háttérhatalmak tudatosan generálták...
Ez most pont nem. Egy csomó ország ész nélkül vette fel a hiteleket, és abból finanszírozta a mesterséges jólétet. De ezeket a hiteleket leginkább más országoktól, illetve befektetõktõl szerezték.
Nem egyértelmû? Ott van a pénz, ergo a válság is csak onnan indulhat ki.
Az emberek szeretnek jólétben élni. Az USA és Nyugat-Európa gazdasági fölénye az ezredfordulóig biztosította is ezt. Az ázsiai gazdaság fokozatosan erõsödött olcsó tömegáruval terítette be a világot. Ez lett a nyugat veszte. Amíg az amerikai esztergályos megengedhette magának a 4 literes V8-as kocsit, addig a kínai meg a koreai esztergályos egy marék rizsért dolgozott. Most megindult a kiegyenlítõdés. A nyugat eladósodott, Kína pedig tele van pénzzel meg amerikai államkötvényekkel.
A kapitalizmus alapvetõ jellemzõje a ciklikusság. Fellendülések és visszaesések követik egymást. A válságokat elkerülni nem lehet, legfeljebb tompítani vagy lerövidíteni õket megfelelõ állami beavatkozással. Persze az igaz, hogy bizonyos fajtájú emberek a válságokból is hasznot húznak...

Kinek milyen fogkrém vált be a legjobban? Miért? Az íze miatt, vagy simábbnak érzi a fogát tőle, vagy mi miatt?

nekem a legjobbnak az elmex bizonyult

Legjobb válasz: Paradontax. A fogdokim ajánlotta, kaptam is tõle ingyen kipróbálni mintát, bevált, de egyébként elég drága.

Paradontax. A fogdokim ajánlotta, kaptam is tõle ingyen kipróbálni mintát, bevált, de egyébként elég drága.
Nekem a Sensodyne, mert mióta használom, nem érzékeny a fogam
Colgate! Évek óta ezt használom, nem mindig ugyanazt a típust, legtöbbször Total12-t, de néha Max White-ot

Van olyan ló, aki csak néhány embertõl fél? Ha igen, mik miatt alakulhat ez ki?

Legjobb válasz: van,megjegyzik kitõl mit kapnak. Pl ha valaki úgy veszi le róla a kötõféket ,hogy letépi a fejérõl (lovászok csinálják sok lovardában) vagy az adott illetõ állandóan üti,vágja ,akkor egy idõ után berögzül a lóba,hogy attól a személytõl mindig negatív dolgot kap.

van, megjegyzik kitõl mit kapnak. Pl ha valaki úgy veszi le róla a kötõféket , hogy letépi a fejérõl (lovászok csinálják sok lovardában) vagy az adott illetõ állandóan üti, vágja , akkor egy idõ után berögzül a lóba, hogy attól a személytõl mindig negatív dolgot kap.
persze h van ilyen!a lovaknak nagyon jó a memóriája.megjegyzi azt h ki bánik vele jól és ki nem.ha mindig ütöd, vered akkor félni fog tõled, ha lányan kezeled akkor esetleg ha mész ki a legelõre érte akkor hozzád jön :)
Persze. A ló megjegyzi hogy ki bántotta, vagy ki tett vele rosszat. Amiatt alakul ki, hogy bántják a lovat vagy valamit csinálnak vele. Ezt õ megjegyzi és lehet hogy félni fog az adott személytõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!