Találatok a következő kifejezésre: Mi miatt a (3456 db)

alt+egérgörgõ, vagy valamelyik f-es bill.
Ctrl++ (plusz jel) Ctrl+egérgörgõ elõre Ctrl+0 Nézet/nagyítás/nagyítás
" alt+egérgörgõ, vagy valamelyik f-es bill." -no comment-

A 'Jóban Rosszban' sorozatban István és Szilvia mi miatt mentek szét? Mi miatt szakított Szilvia Istvánnal?

Legjobb válasz: Lehet,hogy hülyeséget mondok de azt hiszem István örökös hazugságai miatt.

Lehet, hogy hülyeséget mondok de azt hiszem István örökös hazugságai miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi, konkrétabban esetleg?
Szerencsejáték-függõ lett, pénzt lopott a közös vállalkozásból és eladta a családi ékszereket is.

Mit csináljak a 15 éves fiammal akinek állandóan az öngyilkosság jár az eszében egy lány miatt, iskolai megverések véget meg, sérelmezésért meg a stílusa miatt ami EMO?

Legjobb válasz: Próbálj beszélgetni vele, és maximálisan állj mellette, próbálj a barátja lenni, de legalábbis érezze, hogy törõdsz vele, nem csak hajtod. Én másik sulit javasolnék, nem feltétlen a lány miatt, de az iskolai verések miatt mindenképpen. Öcsém is gimit váltott anno, és õ is ilyen verekedések miatt, volt egy protekciós gyerek, aki tulajdonképpen sérült volt, és amiatt ütötte a többieket, amikor bekattant, nála ez egy baleset következménye volt, minden esetre mivel rokona tanított a suliban, a szülõk úgy gondolták, hogy marad, mert a rokon tudja, mi a helyzet, és tud rá figyelni. Hát nem mindig tudott, és a verekedései miatt több gyerek eljött abból a suliból. Öcsém is köztük volt. Eltelt egy hét iskolaváltástól, és azt mondta, hogy végre tud nyugodtan aludni. Ez az mi sztorink, szerintem kérdezd meg a fiadat, hogy mit szólna hozzá, ha átmenne másik helyre, ahol tiszta lappal kezdhet. Az EMO miatt ne aggódj, az most divat, az is ki fog menni egyszer a divatból. Attól még nem lesz baja, ha kiegyensúlyozott életet tud élni, ehhez viszont segíteni kell neki, és ebben lenne jó a suliváltás, és persze otthon legyen béke.

Próbálj beszélgetni vele, és maximálisan állj mellette, próbálj a barátja lenni, de legalábbis érezze, hogy törõdsz vele, nem csak hajtod. Én másik sulit javasolnék, nem feltétlen a lány miatt, de az iskolai verések miatt mindenképpen. Öcsém is gimit váltott anno, és õ is ilyen verekedések miatt, volt egy protekciós gyerek, aki tulajdonképpen sérült volt, és amiatt ütötte a többieket, amikor bekattant, nála ez egy baleset következménye volt, minden esetre mivel rokona tanított a suliban, a szülõk úgy gondolták, hogy marad, mert a rokon tudja, mi a helyzet, és tud rá figyelni. Hát nem mindig tudott, és a verekedései miatt több gyerek eljött abból a suliból. Öcsém is köztük volt. Eltelt egy hét iskolaváltástól, és azt mondta, hogy végre tud nyugodtan aludni. Ez az mi sztorink, szerintem kérdezd meg a fiadat, hogy mit szólna hozzá, ha átmenne másik helyre, ahol tiszta lappal kezdhet. Az EMO miatt ne aggódj, az most divat, az is ki fog menni egyszer a divatból. Attól még nem lesz baja, ha kiegyensúlyozott életet tud élni, ehhez viszont segíteni kell neki, és ebben lenne jó a suliváltás, és persze otthon legyen béke.
Hát ne haragudj már, de ilyenrõl én még nem hallottam hogy valakit egy "átlagos" pszichológus piszkálna a stílusa miatt.Az elég bunkó, az ilyet az elsõ alkalommal ott kell hagyni.Meg kell kérdezni a háziorvost, hogy tud-e valakit ajánlani.Esetleg ismerõseid körében is és ha azt mondják hogy jó, akkor vidd el hozzá a fiad.Az ilyenen nem szabad spórolni.Sõt azt hiszem hogy 18 éves kor alatt ugye nem is kell fizetni a gyermekpszichológusnak.Aztán õ pedig már az elsõ pár alkalommal meg tudja mondani hogy tényleg súlyosabb-e a helyzet, vagy csak felvágásból csinálja a fiad.
Hogy megnyugtassalak, tizenévesen én is sokszor mondogattam ilyesmit, de soha nem tettem meg! Jó esély van, hogy csak mondogatja. DE!!! Ez persze nem jelenti azt, hogy le kell sz.rni, amit a srác mond! Sajnos elõfordul, hogy olyan is öngyilkos lesz, aki elõtte mondogatta. Csak hogy egy ismert példa, Kurt Cobain, a Nirvana énekese. "I hate myself and I want to die" "look on the bright side suicide" stb. dalszövegekkel már közölte a szándékát, és meg is tette. De pszichológust nem biztos, hogy ajánlanék, csak ha ismersz olyat, aki nagyon jó fej és rendkívûl jól szót ért a fiatalokkal. És csak ha a fiad is akarja, és nem veszi rossz néven!!! Egy átlag pszichológus ugyanis elkezdi majd a stílusa miatt b.szogatni, amit a gyerek rossz néven fog venni (az identitása elleni támadásnak - iszonyú, hogy sok pszichológus ilyen alap dolgot nem tud, hogy az identitást nem szabad kikezdeni...) Ne tiltsd el az emótól, ne kritizáld a stílusa miatt, mert annál jobban fog ragaszkodni hozzá, kialakulóban levõ személyisége elleni támadásnak fogja venni, és rosszul fog neki esni, hogy a saját anyja/apja nem fogadja el - eggyel több ok h sz.rul érezze magát... Abban viszont, hogy verik az iskolában, szüksége van a támogatásodra, én a helyedben itt lépnék! Tégy panaszt az osztályfõnöknél, igazgatónál, és ha nem javul a helyzet, menjen át a srác egy másik iskolába! A hangulati ingadozásait az oldaná meg, ha lennének barátai - az sokszor többet segít, mint egy pszichológus. Próbáljon hasonszõrûekkel barátkozni, összefogni az iskolában a támadók ellen - illetve ha nem is olyanokkal, mint õ, de olyanokkal, akik elfogadják. Pl. ha ismer más gyereket, akit ha más okból is, de szintén bántanak, jó ötlet lehet az "összefogás".
Leírom a véleményemet, ahogy én látom.Lehet hogy nem fog tetszeni.Nagy divat mostanában a fiadhoz hasonló korúak körében ez az EMO-s világfájdalom, hogy minden kis semmiségért sajnáltatják magukat.Nem azt mondom hogy a fiad is ezt csinálja-e, de lehet hogy csak egy fiatalkori hóbort.Ha egy lány miatt akar öngyilkos lenni, meg a sérelmezésért, akkor vagy gyenge idegrendszere van és érzékenyebb az átlagnál, vagy csak fel akarja hívni magára a figyelmet, mert azt hiszi hogy ez a menõ ha mondogatja és majd vele fognak foglalkozni. Azért kicsit megnyugtatlak, mert aki igazán öngyilkos akar lenni, az fogja magát nem szól egy szót sem, hanem ír egy búcsúlevelet és megteszi.Ha valaki mondogatja, emlegeti a szüleinek vagy más embereknek akkor ez egyfajta segítségkérés lehet a külvilág felé. Az iskolai megverések már súlyosabbak, kérdezd meg tõle hogy mióta emo-s és mióta szokták bántalmazni.Mert sokan nem szeretik az EMO-sokat a stílusuk miatt és lehet hogy ezért bántalmazzák.Azonban ha cigányok bántalmazzák a gyerekedet akkor szerintem váltson iskolát, mert sajnos az ilyen dologból egy ideig még csak rosszul lehet kijönni.Szerintem vidd el pszichológushoz és vizsgálja ki, hogy az idegrendszerével van valami probléma, vagy csak fiatalkori hóbort.
Én egy csomószor hallottam már olyan történetet, hogy olyan emberek lettek öngyilkosok akiken nem látszott semmiféle bánat és fájdalom, tök vidám embernek ismerték õket aztán egyszer csak megtörtént.azonban aki hangoztatja, azzal foglalkozni kell és kik kell vizsgáltatni, mert így akarja hogy segítsenek rajta, vagy hogy akadályozzák meg.Gondolom én.
Beszélgess vele sokat, próbáld megérteni, hogy a fájdalmait kibeszélhesse. Szóba jöhet ideiglenes megoldásképp, hogy átiratod másik iskolába; nem lesz verés, nem lesz, ami emlékezteti rá (se a lányra), és esetleg a környezetváltozás is jót tesz. Esetleg végsõ megoldásként a pszichológus is szóba jöhet, de tényleg csak végsõ esetben, mert esetleg sértésnek veheti, miszerint õ "nem normális".
Ja, és egy elõzõ állítással ellentétben nem igaz, hogy aki öngyilkos akar lenni, az nem szól errõl. Elég sokszor volt tragikus eredménye ennek a megrögzött tévhitnek...
Kedves Szülõ. Mondd el neki h nem arról szól ez az életérzés ha öngyilkosságot forral v hasonlókat. És nagytévhit h világfájdalmaik vannak mert közel sem.! Nekem miért nincs ien gondom. Örömteli boldog srác vagyok 17éves leszek hamarosan. A lány nem ér annyit. Keressetek neki közösen 1 új sulit ha gondoljátok.
Hát ne haragudj kedves kettõvel ezelõtti hozzászóló de elég nagy paraszt vagy.Egy anyának ilyet mondani hogy a saját fiának a fejébe röpítsen golyót ez taplóság.Még ha ott van mögötte a smiley akkor is. Én sem bírom az emokat de ez azért túlzás.
könnyítsd meg a dolgát : g*lyót a fejébe xD amúgy meg "EMO" szoktasd le errõl a divat sz*rról. és térítsd észhez. a végén nem csak EMO lesz , hanem b*zi, meg hímr*ngyó (ez az EMO-s fiúk 89%ánál így van)... amúgy meg : pszichológus. az én tesóm is elkezdett "EMO" lenni, mondom neki, ha az leszel letagadlak, nem leszel te is 1 semmirekellõ divatb*zi. ennyi.
Jaj neeee... Sajnálom! Akkor pszichológus!!! Ha pestiek vagytok, tudok valakit, aki nagyon jó! Tudom, hogy most sokan azt fogják írni, pofozd fel, hogy észhez térjen, de én azt mondom, NE BÁNTSD!!!! Elhiszem, hogy Rád hozta a szívbajt, és haragszol is rá - de gondolj arra, hogy ha úgy csinálta, hogy rátaláljatok, akkor valójában nem akart meghalni, viszont jelezte, hogy gondja van. Ez nem tudatos kib.szás Veled - sok megértésre, támogatásra van szüksége, és arra, hogy a sulijában keményen lépj fel és intézkedj! 15 éves, gondolom, nem kigyúrt srác - nem tudja megvédeni magát!!!! GOndolj arra, Neked se esne jól ha minden nap megvernének, és nem segítene az anyád/apád... Szegény gyerek. A lehetõ legrosszabb, hogy ezek után õrjöngve kidobod a ruháit, zenéit, kitéped a haját, mittudomén. Ugyani van másik 5 ezer emós kisgyerek, aki meg nem vágja fel az ereit - és mellettük van egy jópár átlag Pistike kinézetû, aki meg igen!!!
Figyelj rá nagyon oda!Mert volt egy ismerõsöm, akinek a fia meg is tette!Reméljük a Te fiad nem komolyan gondolja.Próbáld meg egy másik iskolába elhelyezni, ha tudod.Hogy le tudja zárni a kapcsolatait , amik mint tudjuk negatívak.Írhtsz privátba is.Válaszolok!
ha valóban felvágta és elvitték a mentok akkor a kórházban úgyis hívnak pszichológust és ha jobban lesz átteszik a pszichiatriára
A kérdező hozzászólása: nem hívtam mentõt mert jó magam orvos vagyok ellátam de viszotn votl már korházba eleget és megviselte egy kiskorában egy dolog amikor gy nagyobik srác meg akarta"erõszakolni" és ezért szinte közelébe is úgy megy hogy kocsival de jó távo.De viszotn nem haragszok rá mert utána jkártam az életének és hát most már én mondom hogy több oxlsn dolgot élt ált mint én egy egész év alatt
Na akkor most megvilágosítok mindenkit. 1.) Az igazi EMO-k sosem lesznek öngyilkosok. 2.) Az EMO NEM DIVAT!!!!!! 3.) Lehet, hogy a fiadnak oka van arra, hogy ne szeresse az életet. 4.) Próbáld meg a dolgokat az õ szempontjából nézni. 5.) Aki leoltja az EMO-kat kitaposom a retkes belét, és ráhúzom a faszára, miután kettévágtam. Nem érdekel ha ezt lemoderálják. Csak ennyit akartam Pápá
Vedd el a telefonját és a számítógépét és küld el egy jó táborba!!! Ez a szenny a médián keresztül fertözte meg ha elvágod a médiától és az igazi világba kényszerited akkor rendbe fog jönni!!
A problémát neki kell megoldania, te maximum az utat mutathatod neki!! Ha bemész a suliba "rendezkedni " az csak olaj a tüzre!! Én tudom, 2 évig voltam a szakkozépben az iskola "b.uzija" csak mert elsöben visszautasitottam egy nálamnál 5 évvel idösebb öregdiáklány közeledését. Amugy közöm sincs a melegekhez. A végén feladtam az ellenállást és bohóckodva bevállaltam a szerepet söt provokáltam is a környezetemet! Egy idö után leszálltak rólam, és meglett a tekintélyem...
Azért senki nem lesz öngyi, mert emo, ez hülyeség. Ismerek boldog emokat is...pfff... Irasd át egy másik iskolába, ahol jobban be tud illeszkedni, nem éri fizikai és lelki bántalmazás. Elviheted pszichológushoz is, lehet hogy elõször dacos lesz emiatt (velem így volt), de talán használni fog. Amit tehetsz, az az, hogy mindig mellette vagy, érezteted vele, hogy rád számíthat!
14/l vagyok SEMMIKÉPP NE VIDD EL PSZICHOLÓGUSHOOZ!!!!!! ezzel csak azt mondod neki: igen fiam, nem vagy normális, azért elviszleg pszichológushoz, hogy gyógyítson meg. hulye vagy, ott a helyed a tobbi kozott. ezt onnan tom, h anyám is ezt csinalta. Hidd el, h ebben a korban a szerelmi csalódás nagyon sokat jelent, nekem is volt már kísérletem beszélgess vele, magyarázd meg neki, hogy ez onzo és szánalmas dolog.nézesd meg vele az alábbi filmet Paulo Choelo : Vernonika meg akar halni angolul, a cime: vernonica decides to die
A kérdező hozzászólása: a Fiam fel is vágta az ereit tegnap este és azt onta hogy:Én megmontam hogy megteszem ezt érdemlem az életõl
az életérzés a lényeg, nem a körítés mellé a rizsporozott, pirosítózott parókás fiatalemberek se az a kimondott férfiasság példái
Mikor Goethe a Werthert írta még a kanyarban sem voltak 40 dekás lányosított fiúk melegkinézettel. Amúgy a németek híresen szeretik a romantikusan csöpögõs sevége-sehossza sztorikat, nem véletlen hogy sok tinihülyeség(pl tokio hotel) is tõlük indul....
Szia, probalj minel tobb idot a fiaddal tolteni, figyelj ra, erdekeljen minden ami vele tortenik. Legyen minel tobbet otthon, remelem nyugalom van nalatok. Az elso szerelme volt talan a lany, hat a szakitas tud fajdalmas lenni, magyarazd meg neki, hogy ezen mindenki atesik, de majd jon egy masik lany akit megjobban fog szeretni, es o is a fiadat. A lany miatt ne bankodjon. Irasd be sportolni ha meg nem jar, egy jo csapatba ahol felszabadulhat. Az iskolaban nem tudom beszeltel-e mar az osztalyfonokkel, az igazgatoval a veresekrol. Akik a fiadat bantjak, a szuleikkel is jo lenne elbeszelgetned. Probald meg elvinni pszichologushoz, lehet hogy a sulijaban is van, es neki elmondhatja a banatat oszinten.
Én úgy gondolom, hogy a mai srácok nem tudnak mit csinálni az idejükkel, unatkoznak, lõdörögnek, pótcselekvésként felvesznek bizonyos irányokat-EMO, sajnáltatják magukat minden apróságért stb..Nekem két fiam van, mindkettõ élsportoló, a baráti körük is a csapattársakból tevõdik.Én még soha nem láttam, hogy punnyadnának valami padon a parkban a hasonló "életunt"barátokkal.Okosan, tartalmasan élik a napjaikat, mindenféle szülõi iránymutatás nélkül. Lehet, hogy neked is rá kellene vezetni a fiadat, hogy az önsajnálat helyett keressen magának olyan elfoglaltságot, ami érdekli, amiben sikeres lehet.
18:24 - régen is voltak ilyen fiatalok, mint a kérdezõ fia, csak akkor más stílusirányzat volt az, amit ehhez felkaptak, próbálj visszagondolni, amikor te voltál ennyi idõs, ne mai fiatalokozz, mert a "mai fiatalok" szlogent már nagyon régen feltalálták, és a te fiatalkorodban is mondogatták, emlékezz csak vissza :-) Örülj, hogy a te gyerekeid sportolnak. Tudod, kikkel van a legtöbb probléma? Akikre nem figyelnek otthon, és a gyerek tulajdonképpen nem mindig tudja megmagyarázni, hogy mi is a gond. Remélem, a kérdezõéknél azért van odafigyelés, és szeretet és törõdés, az anyagiakon felül, és ez csak egy korszak a fiánál, ami majd elmúlik.
Kedves szülõ! Ezt a divathóbortot azonnal verd ki a fiad fejébõl, mert az ilyen gyerekek mélyen depressziósak emiatt a baromság miatt. Nézz körbe a barátai közt is és vedd fel a szülõkkel a kapcsolatot, hogy az összes srác változzon meg. És a suliból is vedd ki!! Én meg még azt tanácsolom, hogy ha anyagilag megteheted vidd el vásárolni (nem hülyeségbõl mondom)és vegyetek SZÍNES ruhákat, akár még egy fodrász is ráférne, ha olyan szinten követi ezt az EMO hóbortot, hogy a haja is fekete és belóg a fél arcába. Csak ötletek
leírná valaki pontosan mi az az "emo".valami már rémlik csak nem egészen vagyok tisztában vele. a kedves kérdezonek pedig azt mondanám, hogy minél tobbet beszélni vele, beszéltetni akár vitatkozások, kiabálások árán is, hogy minél tobbet megtudjál róla és szándékairól és biztosítani ot arról, hogy te mindig úgy szereted mint kiskorában és ha valamit csinálna magával azt te sem élnéd túl./ezen el szoktak gondolkodni ebben a "pubertás" korban.
Kedves Szülõ! Nekem is volt tizenévesen ilyen gondolatom. Kerestem a megoldást. Nekem kineziológus segített. Pszichológusok nem hiszem, hogy segítene.
Itt van pár oldal errõl a fiatal idétlenségrõl, ami divat csak!! http://emo-page.blogspot.com/ http://www.divatrajz.hu/index.php?option=com_content&task=vi.. igaz próbálják kimagyarázni, hogy nem depressziósak, de mint ÉN normális ember azt mondom, "hogyha mindennap be lenne borulva, valóban nem lenne nekem se miértje a napjaimnak."
El kell vinni egy gyerekpszichológushoz, akivel elõtte négyszemközt elbeszélgetsz picit hogy ugyan nézzen már bele a gyerek lelkébe hogy valós-e a világfájdalma vagy csak meg akar felelni a [email protected] haverjainak mert különben ciki lesz és kilóg a sorból(nem tudom miért hiszik a kölkök hogy bármelyikük véleményétõl függhet bárki élete....). Aztán ha kiderül, hogy megfelelni akar a haveroknak akkor 1. kivenni a suliból, a haveroktól távol tartani, 2. két büdösnagy pofon, hogy elfelejtse még az emo szót is. Én ezt tenném a gyerekemmel ha divatból meg kivagyiságból felvenne valami agyatlan elmebeteg által kitalált "szokást". Nna, le lehet pontozni ha valakinek nem tetszik.
Aki az emót "új divathóbortnak" tartja, ajánlom Goethe: Az ifjú Werther szenvedései c. mûvét.
Mi történt azóta?

22 hetes vagyok, a vérnyomásom miatt a doki diétára fogott, semmi kenyér, süti, csoki, cukor. Csak hús, hal, zöldség, gyümölcs. Megírnátok, hogy ti ebben az esetben mit ennétek reggelire, ebédre, vacsira?

Legjobb válasz: A vérnyomás miatt diéta? Nekem ez fura... Engem cukor miatt fogtak diétára, ha érdekel, akkor leírom, hogy én miket eszem.

A vérnyomás miatt diéta? Nekem ez fura... Engem cukor miatt fogtak diétára, ha érdekel, akkor leírom, hogy én miket eszem.
amiket felsoroltál az cukrosok étrendje, ha vérnyomással van gond a só és zsírszegény étrendet javasolják.
Ez tényleg a cukrosok diétája, de abban lehet kenyér - szóval én sem értem. Vérnyomásra tényleg a só, fûszer és zsírmentes diétát javasolják. Csak annyit tudok segíteni, hogy kerüld a banánt, abban sok a kálium. Inkább a kávé, koffein tartalmú ételeket, italokat kellene kerülni.
Miért nem mégy be a papírjaiddal egy dietetikushoz? Õ segít neked étrendet összeállítani. Mivel babát vársz, én sokkal inkább hagyatkoznék szakemberre a helyedben... Addig pedig párolj zöldséget, husit, töltött zöldséget, kuszkuszt, bulgurt. Egyébként reggelire, vacsorára én simán ennék joghurtot mûzlivel, gyümölccsel, kásákat, túrót, toját, hal salátát, sajtokat.
A kérdező hozzászólása: Azért mondta a fentieket a doki, hogy ne hízzak.Nincs baj a cukrommal.Azt mondta, a hízástól felmehet a vérnyomásom, ami pedig toxémiához vezethet.

Crohn betegek! Mi volt a betegség legsúlyosabb fázisa? Mi miatt lehetett (szerintetek) és hogyan / mennyi idő után enyhült?

Legjobb válasz: nekem gyomorvérzés. akkor derült is ki. és alkohol miatt jött elõ tuti. =D

nekem gyomorvérzés. akkor derült is ki. és alkohol miatt jött elõ tuti. =D
Addig rossz és a legnehezebb, míg nem derítik ki a betegséget. Aztán már tudod, mire figyelj: ételek ..., gyógyszerekkel is kordában tartható a betegség. Életmóddal, vitaminokkal, probitokumok - ezek segítenek.

Milyen gyakran találkoztok a párotokkal? És ha nem tudtok minden nap akkor ki miatt nem találkoztok és mi miatt?

Legjobb válasz: Elég ritkán, kb 2 hetente. A távolság miatt. De már teszek ellene, hogy ne legyen ilyen probléma, mert ez így nem járja.

Elég ritkán, kb 2 hetente. A távolság miatt. De már teszek ellene, hogy ne legyen ilyen probléma, mert ez így nem járja.
Én a szomszéd kerületben lakom, mégse találkozunk csak maximum heti kétszer. Elfoglalt. Nappalin egyetemre jár, tanul, mellette dolgozik, mellette családjával foglalkozik... nem a legjobb nekem.
18:20 Szüleid hogy viselik ezt? Mármint azt, hogy napokig nem jösze haza, másnál alszol.. szexelsz a barátoddal 17 évesen.. ??
Heti kétszer, esetleg háromszor - ebbõl egy jó esetben "ottalvós". Mi a távolság(40 perc kocsival) és a suli miatt nem tudunk többet. 21f
Elõször is, nekem nem párom van, hanem Barátom, Szerelmem! ... :) Másodszor pedig, nálunk eléggé változó, hogy mikor találkozunk, hiába lakunk egy városban még se tudunk mindig, minden nap együtt lenni. Péntekenként suli után mindig együtt vagyunk, együtt alszunk, majd másnap is egész nap együtt vagyunk. Van olyan is sokszor, hogy pénteken is és szombaton is ott alszok és csak vasárnap délbe jövök haza tõle. Hétköznapokon pedig kb. 2x-3x találkozunk de, volt, hogy 1 héten szinte mindennap találkoztunk. Szóval, pontos választ nem tudok mondani, helyzet és idõ függõ ez teljesen. :) 17L
mindennap:) reggel, utána suliba nemvagyunk együtt, suli után: délután, este :)
Hetvegente meg nagy ritkan hetkoznap is!!Pedig nem lakunk olyan messze egymastol(30km)!O dolgozik egesz heten szoval csak igy tudjuk meg oldani!!Nehez, o rosszabul viseli mint en, es ezert mar alt rezgo leceken a kapcsolatunk!!!
Hetente. Egyetemista és dolgozik is, szóval nehéz neki.
Én ha tudok minden nap találkozom vele. Néha, miután sportolok kimarad.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 18:53 Semmi gondjuk nincs ezzel... eleinte azt se nagyon akarták engedi, hogy 1 napot ott aludjak mikor még a kapcsolatunk elején jártunk, de most már több mint másfél éve együtt vagyunk, szeretjük egymást ezt tudják a szüleim is, anya azt is tudja, hogy már volt szex is, tudja hogy védekezünk, nincs miért aggódni...

Szerintetek ma miért éri meg párkapcsolatban élni egyedüllét helyett? Mik azok a tényezők, ami miatt a mai világban az emberek inkább a párkapcsolatot választják az egyedül élés helyett? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszaitokra, gondolataitokra!

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok. Körülöttem rengeteg kiégett, unalmas, elromlott párkapcsolatot látok, ahol a párok vagy veszekednek, vagy egymáshoz sem szólnak, csak élnek egymással párhuzamosan, mint a zombik. Az nyilvánvaló, ha találkozol olyannal, akibe beleszeretsz, és szerelmes vagy, akkor a párkapcsolatba egyértelmûen belemész. Bár körülöttem ez a legritkább, hogy szeretet-szerelem miatt vannak együtt az emberek. Szerintem a fiatalok a szex miatt meg az újdonság miatt vannak párkapcsolatban, izgi a másik ember stb. Meg hogy ne legyenek egyedül, mert a haveroknak is van csaja/pasija. A felnõtt férfiak a "biztosított" szex miatt keresnek párkapcsolatot - sokszor nem szeretik a párjukat, ahogy a nõk se. A nõk inkább a biztonság illúziója miatt keresnek párkapcsolatot, a visszaigazolás miatt. Egyébként általában véve elmondható a legtöbb emberrõl, hogy nem tud egyedül lenni. Tehát nem tud magával egyedül, elégedetten, boldogan élni, ezért az emberek többsége hajszolja a párkapcsolatot, mert inkább vannak benne valami szar alakkal, mint hogy egyedül kelljen szenvedniük. Szerintem ez az oka annak, hogy a legtöbb ember szar párkapcsolatban él, mert az egyedüllét elõl menekülnek bele minden szar emberrel a kapcsolatokba. Ezt mutatja a 80% válási statisztika is.

Erre én is kíváncsi vagyok. Körülöttem rengeteg kiégett, unalmas, elromlott párkapcsolatot látok, ahol a párok vagy veszekednek, vagy egymáshoz sem szólnak, csak élnek egymással párhuzamosan, mint a zombik. Az nyilvánvaló, ha találkozol olyannal, akibe beleszeretsz, és szerelmes vagy, akkor a párkapcsolatba egyértelmûen belemész. Bár körülöttem ez a legritkább, hogy szeretet-szerelem miatt vannak együtt az emberek. Szerintem a fiatalok a szex miatt meg az újdonság miatt vannak párkapcsolatban, izgi a másik ember stb. Meg hogy ne legyenek egyedül, mert a haveroknak is van csaja/pasija. A felnõtt férfiak a "biztosított" szex miatt keresnek párkapcsolatot - sokszor nem szeretik a párjukat, ahogy a nõk se. A nõk inkább a biztonság illúziója miatt keresnek párkapcsolatot, a visszaigazolás miatt. Egyébként általában véve elmondható a legtöbb emberrõl, hogy nem tud egyedül lenni. Tehát nem tud magával egyedül, elégedetten, boldogan élni, ezért az emberek többsége hajszolja a párkapcsolatot, mert inkább vannak benne valami szar alakkal, mint hogy egyedül kelljen szenvedniük. Szerintem ez az oka annak, hogy a legtöbb ember szar párkapcsolatban él, mert az egyedüllét elõl menekülnek bele minden szar emberrel a kapcsolatokba. Ezt mutatja a 80% válási statisztika is.
Én is hasonlóan nagyon jól érzem magam egyedül , mindig feltalálom magam . Talán ezért is van az hogy sose hajkurásztam a nõket , bár ami adódott azt mindig megragadtam :) . Most szerencsére találtam egy olyan társat akivel mindig jobban érzem magam , mintha egyedül lennék . Ja , és hagyja , hogy 1-1 órát számitógépezzek akkor is ha épp velem van :) . Ez sok csajnál rossz pont , hogy ilyenkor egy 10 perc után elkezdtek unatkozni és ha unatkoztak akkor meg engem "baszogattak" , pedig kell a magány is néha . Egyébként ez a fõ (sztem) , hogy ne csak a szerelmet keresd , hanem egy nagyon jó barátot és társat .
ennek semmi köze ahoz hogy 9:31-es nõ... én is nõ vagyok, mégis hasznos igaz hsz-nek minõsítetted a hozzászólásom. Az igazh ogy a nõk hajlamosabbak rá hogy higyjenek az igazi mindent elsöprõ szerelemben, de nem kizárólagos, és nem minden nõ. Ez személyiségfüggõ, nem pedig enmfüggõ.
ma 09:31: Nem akarlak megbántani, elõre is elnézést kérek. Eddig mind komoly hangcételû és igaz HSZ-ek íródtak. De a tiéden meglátszi, ohgy lány/nõ írta (elnézést). A párkapcsoaltok döntõ többségében nem is volt soha szerelem. Maximum belemagyarázták. Ez megy már 5-10 éve. Van a fellángolás (ezt sokan szerelemnek minõsítik, holott nem igaz), aztán kész. Egy felnõtt embernél meg nincs rózsaszín köd és sokan emiatt megijednek, hogy nem tudnak szerelmesek lenni. Holott de képesek, csak úgy, mint egy felnõtt ember és nem úgy, mint egy tini.
Azért éri meg, mert ha nincs kapcsolatod, akkor úgy érzed, hogy valami hiányzik az életedbõl. Ráadásul szerintem az ember akkor lehet igazán boldog, ha szerelmes. Persze lehet örülni a munkában elért sikereknek is, de igazi hosszan tartó boldogság csak így érhetõ el. És mint tudjuk minden embernek az a célja, hogy boldog legyen. 21/L
Elõzõ vagyok. Az utolsón a 08:36-ost értettem.
Úgy van, ahogy az utolsó mondja. Illetve azzal kiegészíteném, hogy mivel a legtöbben tényleg nem a másik ember szerelme és szeretete miatt mennek bele a kapcsolatban, hanem pusztán a saját egyedüllétükbõl való menekülés és a társadalmi nyomás miatt, az nem feltétlenül tart rövid ideig, hanem sokszor eltart hosszú ideig, és rendkívül rossz és kiüresedett lesz. És éppen ezt támasztja alá a borzasztó magas válási statisztika is, a rengeteg családon belüli bántalmazás stb. Tapasztalataim szerint azok sikeresek a párkapcsolatokban, akik egyedülállóan is boldogok, és a saját elégedettségi szintjükön lévõkkel mennek bele párkapcsolatba, fõleg a szerelem és szeretet miatt. Nem nehéz látni, hogy miért ezek a sikeres házasságok / kapcsolatok.
Az ember álatlánosságban társas lény.De pl. magamból kiindulva utálok egyedül lenni, nekem szükségem van arra h. tudjak kihez odabújni, megcsókolni, h. tudjam h. nem egyedül öregszem meg.Na meg éjszaka pl. utálok egyedül alaudni(születésem óta mindig aludt velem valaki), kivéve 13 éves koromtól van saját szobám, de akkor si sokszor átmentem tesomhoz.Szóval ez is lehet benne, mert én félek egyedül+a sötétben.Na persze nem mondom azt h. néha nem jó egyedül lenni, de általánosságban jobban szeretem ha van mellettem valaki és az inkább akkor egy másik nembõl legyen akit át lehet ölelni, ha pl. rosszat álmodok.Na meg jó érzés az ha tudod, h. fontos vagy valakinek aki nem a vérrokonod, h. van akire tudsz számítani.Egy rossz kapcsolatban pedig simán az egyedüllétõl való félelem az ami meggátolja az embert abban, h. továbblépjen.
Szerintem ez nagyon múlik azon is, hogy melyik korban vagyunk...elsõsorban azt mondanám hogy a magyán elkerülése végett választanak sokan kapcsolatot. ezek nem túl tartósak. A másik ami ide vezethet a valakihez tartozás, az állandóságg biztonsága. ez erõsebb kötelék, de még mindig nem az optimális. Az optmiláis természetesen az, ha valaki nem a kapcsolatot magát keresi és szereti, hanem ez adott emberhez, a párjához kötõdik, és azért akar kapcsolatot mert vele akar lenni. Ezen felül tényleg korhoz kötött... Serdülõ és ifjúkorban szerepet játszik az identitáskeresésben, a hovatartozásban, a beilleszkedésben. Itt jellemzõbb az általános nagy elvakító szerelem. Rá lehet kenni a társadalmi elvárásokra is. Kicsit késõbb, ifjú felnõttkorban már komolyabbra fordulnak ezek a dolgok, és bár még nem családalapítás kora ez, de már annak az elõkészítése. (persze itt is végig érvényesek amiket általában leírtam...) Aztán felnõttkor, családalapítás, optimális esetben azzal a partnerrel akit szeretsz. Okai lehetnek maga a szeretet, a cslaádi háttér nyújtása önmagunknak és a gyerekeknek, anyagi biztonság, saját otthon kiépítése, megszokás. Egyébként szerintem körülbelül társadalmi elvárás már a kapcsolat...Ha megnézed aki egyedül van, az társat keres. Az emberek nemtudnak már külön élni, vagy nem akarnak. Egyszerûen azt gondolják hogy az egyedüllét csak egy tmeneti idõszak két pasi/csaj között, és kézzellábbal próbálják megtalálni a következõt.
Az elsõ válaszoló vagyok:) A saját élményem ezzel kapcsolatban az, hogy fiatal koromtól kezdve sokat voltam egyedül, és ezért lehet az, hogy én nem menekülök bele párkapcsolatokba. Én nagyon jól érzem magamat egyedül is, és nyilván csak akkor fogok párkapcsolatba lépni, ha úgy érzem a másik emberrel legalább olyan jó, vagy még jobb mint egyedül. De mivel egyedül annyira jól érzem magam, ez egy nehéz kihívás, mert úgy érzem a legtöbb ember engem "lehúz". Szóval elég szabad életet élek, és ehhez képest a legtöbb ember bekorlátozna stb., és nekem pedig ahhoz nincs kedvem, hogy egy mondvacsinált "párkapcsolat" miatt meg legyek kötve, felelõsségem legyen stb. Tehát én nekem többnyire ezért nem éri meg párkapcsolatba bele menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindegyik elgondolkodtatott és tanított valamit. Nem olyan régen olvastam egy indián bölcseletet. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek. Engem nagyon megérintett. "Nem érdekel, mibõl élsz. Azt akarom tudni, mire vágysz, és, hogy szembe mersz-e nézni vágyaiddal. Nem érdekel, hány éves vagy. Azt akarom tudni, megkockáztatod-e. hogy õrültnek tûnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy. Nem érdekel, milyen bolygók köröznek holdad körül. Azt akarom tudni, elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál, és bezárkóztál-e már a félelemtõl, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmadat, és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád. Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira. Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e. Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hû maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet. Azt akarom tudni, hogy hûséges vagy-e, s ezáltal megbízható. Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem minden nap pompázik, és, hogy tudod-e Isten jelenlétébõl meríteni életed. Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen! Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van. Azt akarom tudni, fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek mindazt megadd, amire szükségük van. Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide. Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tûz közepébe, és nem hátrálsz-e meg. Nem érdekel, hogy hol, mit és kitõl tanultál. Azt akarom tudni, hogy mi ad neked erõt belülrõl, amikor kint már minden másnak vége van. Azt akarom tudni, tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál."

Szerintetek a terhesség miatt fáj mindig a fejem? Mit tegyek? Valami házi praktika? mert gyógyszert azt nem nagyon vehetek be, sõt! Reggel este fáj, de mi miatt?

Legjobb válasz: Szerintem nem amiatt. Inkàbb vèrnyomàs,frontok miatt valószinübb.HIvd fel a vèdönöt,vagy a dokit.Van akinek a vèrnyomàsa megvàltozik terhessèg alatt. Esetleg körülnèzhetsz a homeopàtiàban,azt lehet terhesen is.De nem kell tulzàsba vinni. Mindenkèpp kèrdezz rà,vèdönö,vagy doki!

Szerintem nem amiatt. Inkàbb vèrnyomàs, frontok miatt valószinübb.HIvd fel a vèdönöt, vagy a dokit.Van akinek a vèrnyomàsa megvàltozik terhessèg alatt. Esetleg körülnèzhetsz a homeopàtiàban, azt lehet terhesen is.De nem kell tulzàsba vinni. Mindenkèpp kèrdezz rà, vèdönö, vagy doki!
szedsz vasat, nem vagy vashiányos? és iszol eleget?:)
Igen, ez lehetséges. A hormonváltozás okozhat fejfájást, migrént. A kolléganõmet még CT-re is elküldték, mert 3 hónapig minden nap fájt a feje. A 12. hét után elmúlt. Azért kérdezz rá a dokidnál, mert nehogy az legyen, hogy ráfogod a terhességre, miközben más probléma van.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek vasat , inni iszogatok nem tudom mi lehet de megkérdezem a védõnõt vagy a dokit. amúgy 14 hetes vagyok!
Szia, Nekem az elsõ terhességemnél, havi 1x 1 hétig folyamatosan fájt a fejem :(. Nálam nem volt különösebb oka, csak egy terhességi tünet volt, ami sajnos nagyon rossz tünet. Ettõl függetlenül, szólj dokinak, hátha van valami más oka is, vashiány, vérnyomás ingadozás...
A kérdező hozzászólása: szólok mindenképpen ! de szerintem fájhat vitamin hiánytól is nem ?
A fej nagyon sok minden miatt fájhat. Hormonok, izomgörcs a nyakban, kevés folyadék, front, alacsony-magas vérnyomás, stb. Nálam egy kávé szokott használni. De van, hogy kénytelen vagyok Voltaren krémmel kenegetni a nyakam, az is használ. Szóval ki kellene deríteni, hogy nálad mi az ok. Az mit jelent, hogy "gyógyszert nem vehetek be, sõt"? Terhes vagy, oké, de van olyan fájdalomcsillapító (sõt, antibiotikum, meg minden egyéb is) amit terhesség alatt is lehet szedni. A "terhesség alatt nem szedhetõ" szöveg azért van minden gyógyszeren, mert a gyógyszergyártók így védik magukat. És persze nem is tesztelhetnek terheseken. Kis utánajárással ki lehet deríteni, hogy melyik fájdalomcsillapító az, ami (módjával) szedhetõ terhesség alatt is, ha egyéb problémát nem találtok.
A kérdező hozzászólása: Hát mondta nekem a háziorvosom hogy fájdalom csillapítót egy fél szem algopirint vehetek be. De azt nem tudom bevenni mert kihányom!
terhesen panadolt szoktak javasolni (majd ha esetleg leszel lázas, arra is) :)

Ilyenkor ez mi lehet? A fogamzásgátló miatt vagy baba miatt lehet? Bõv. Lenn

A történetem a következõ:

Legjobb válasz: bármelyik lehet.

bármelyik lehet.

A bankok miatt alakult ki az egész eurozóna válság? Vagy mi miatt?

Legjobb válasz: Hitelt nyújtogattak orbaszájba, kockázatelemzs nélkül. Most hogy ezek lejártak, az adósok nem akarnak törleszteni. Persze hogy magával rántanak mindenkit.

Hitelt nyújtogattak orbaszájba, kockázatelemzs nélkül. Most hogy ezek lejártak, az adósok nem akarnak törleszteni. Persze hogy magával rántanak mindenkit.
Pénzemberek mérhetetlen kapzsisága elõbb-utóbb ide vezet.Olyan lesz minden, mint a veteményes sáskajárás után.
A cionista háttérhatalmak tudatosan generálták...
Ez most pont nem. Egy csomó ország ész nélkül vette fel a hiteleket, és abból finanszírozta a mesterséges jólétet. De ezeket a hiteleket leginkább más országoktól, illetve befektetõktõl szerezték.
Nem egyértelmû? Ott van a pénz, ergo a válság is csak onnan indulhat ki.
Az emberek szeretnek jólétben élni. Az USA és Nyugat-Európa gazdasági fölénye az ezredfordulóig biztosította is ezt. Az ázsiai gazdaság fokozatosan erõsödött olcsó tömegáruval terítette be a világot. Ez lett a nyugat veszte. Amíg az amerikai esztergályos megengedhette magának a 4 literes V8-as kocsit, addig a kínai meg a koreai esztergályos egy marék rizsért dolgozott. Most megindult a kiegyenlítõdés. A nyugat eladósodott, Kína pedig tele van pénzzel meg amerikai államkötvényekkel.
A kapitalizmus alapvetõ jellemzõje a ciklikusság. Fellendülések és visszaesések követik egymást. A válságokat elkerülni nem lehet, legfeljebb tompítani vagy lerövidíteni õket megfelelõ állami beavatkozással. Persze az igaz, hogy bizonyos fajtájú emberek a válságokból is hasznot húznak...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!