Találatok a következő kifejezésre: Mi mennyibe az (3747 db)

Ha vállalkozó bejelent 4 órás munkára min. Mennyi az ő ráfordítása és mennyit kapok kézhez én?

Legjobb válasz: A bruttó minimálbér 4 órára 35.750,- Ft Ebbõl te kapsz kézhez 29.673,- Ft nettót. A munkáltató költsége bér+járulékok 53.702,- Ft/hó

A bruttó minimálbér 4 órára 35.750, - Ft Ebbõl te kapsz kézhez 29.673, - Ft nettót. A munkáltató költsége bér+járulékok 53.702, - Ft/hó

Vonat ajtót hogy kell kinyitni? Kifele vagy befele nyílik? Fel vagy lefele kell nyomni a kilincset? Mikor mennyek az ajtóhoz? Mikor nyissam ki?

Vonattal fogok járni az iskolába, és az ajtó az amit?l nagyon félek hogy nem tudom kinyitni és tovább megy a vonat.

Legjobb válasz: Sokféle megoldás van. Van ami kifelé nyílik (valójában az is becsuklik és nem lóg ki a vonatból), van ami befelé, sõt olyan is, ami oldalra. Van amelyik automata, van amelyik csak félig az és van ami teljesen kézi. A legtöbb a kilincs lenyomására nyílik, ha becsukott ajtónál felhúzod a kilincset, akkor az egy biztonsági zár. Sokszor erre a célra egy külön kisebb kilincs szolgál.

Sokféle megoldás van. Van ami kifelé nyílik (valójában az is becsuklik és nem lóg ki a vonatból), van ami befelé, sõt olyan is, ami oldalra. Van amelyik automata, van amelyik csak félig az és van ami teljesen kézi. A legtöbb a kilincs lenyomására nyílik, ha becsukott ajtónál felhúzod a kilincset, akkor az egy biztonsági zár. Sokszor erre a célra egy külön kisebb kilincs szolgál.
Hát, ha te csak ennyitõl félsz, igazán irigyellek... :-) Az, hogy hogyan kell nyitni az ajtót, attól függ, milyen vasúti kocsiról van szó. A motorvonatokon általában pneumatikus mûködtetésû az ajtó, ezzel van a legkevesebb gond. A Bzmot ajtaját a rajta található alumínium kallantyú meghúzásával tudod kinyitni, bezárni nem kell, az központilag vezérelt. Az újabb motorvonatoknál van piros és zöld gomb, a zöld nyit, a piros zár, de a zárás indulás után itt is automatikus. Itt az ajtókat csak akkor tudod nyitni, ha már megállt a vonat. A "rendes" személykocsik ajtajai már nem ilyen egyszerûek. A Bp és Bhv kocsikon az ajtó befelé nyílik, mégpedig igen egyszerûen: lenyomod a kilincset, belekapaszkodsz és húzod, ahogy bírod. Ettõl mindig kinyílik, mert néha szokott szorulni. Meg van, hogy be sem lehet zárni, de az más. A B, Bo és "halbi" (a betûjelüket nem tudom) kocsikon is le kell nyomni a kilincset, de ott kifelé nyílik az ajtó. Igaz, kicsit érdekesen, mert a belsõ része befelé záródik, csak a külsõ nyílik ki. Ehhez általában több erõ kell, ha pedig közben az ajtó elõtti fémlapra állsz, nem fog sikerülni, mert nyitáskor annak is fel kell csapódnia. Az ajtóhoz értelemszerûen a megcélzott megálló elõtt kell kifáradni, kinyitni pedig megállás után célszerû, mert akkor nem esel ki. Esetleg a fékezés utolsó pár méterén már lehet próbálkozni a nyitással, hogy idõben rájöjj, ha nem bírsz az ajtóval. Ilyenkor már lassan megy a vonat, nem annyira veszélyes nyitogatni az ajtót. Ja, és ha te voltál az utolsó fel- vagy leszálló, akkor illik magad mögött bezárni az ajtót. A Bp és Bhv kocsik esetén hiába csapkodod, nem fog rendesen bezárulni, le kell nyomni a kilincset (nem tehetnek róla szegények, olyan a zárnyelv kialakítása). A cifra ajtós B-knél és Bo-knál meg erõbõl be kell vágni az ajtót, úgy, hogy a kilincs felfelé álljon. Ha ez nem történik meg, az ajtó nincs reteszelve és mikor szembõl találkoztok egy vonattal a nyílt pályán, mindenféle érdekes hanghatás kíséretében ki fog nyílni.
Lefele, mikor lassít a vonat, van rajta nyíl, de van olyan ami gombbal mûködik, meg vannak emberek, kimész az állomásra és megnézed, esetleg odamész egy MÁVos emberkéhez hogy ezvan mondja már el hogyan kell.
A régebbi típusúaknál lefelé nyomod a kilincset, és befelé nyílik az ajtó. Van rajta nyíl, ahogy azt elõttem is leírták. Két "kilincs" van az ajtón, egymás alatt: a felsõt használd, az alsót nem szokták (azzal lehet bezárni - én itt buktam be, amikor elkezdtem vonattal járni). Az újabbaknál valóban gombnyomásra mûködik, amikor megáll a vonat, akkor lehet csak kinyitni. Az ajtó mellett van egymás alatt két gomb, amikor megáll a vonat, akkor az egyik elkezd zölden világítani, megnyomod és nyílik. Mivel iskolába járásról van szó, gyanítom, nem egyedül leszel a vonaton, és nem egyedül fogsz leszállni sem, úgyhogy az elején jó taktika, ha udvariasan elõre engedsz másokat. :) Vagy meg is kérhetsz valakit, hogy segítsen, nem égõ. Jó vonatozást, én egy éve kezdtem azzal közlekedni, de hamar megszerettem. :)
Jól leírták a többiek, csak két megjegyzésem volna: 1. Megállás elõtt NE próbáld meg kinyitni az ajtót. Egyes típusokon (pl. halberstadti, Bo, talán Schlierenen is) eleve reteszelve vannak a vonat megállásáig az ajtók. Ahol meg nincs reteszelés, ott az erõlködve kinyitott ajtó hirtelen kinyílásakor kizuhanhatsz a mozgó vonatból és akár életveszélyes sérüléseket is szerezhetsz. 2. Ehhez kapcsolódik, hogy ha valamiért nem tudod kinyitni az adott ajtót, NE ESS PÁNIKBA! Siess a következõ ajtóhoz, de mozgó vonatról SOHA ne ugorj le. Sajnos minden évben sérülnek vagy halnak meg utasok azért, mert nem szálltak le idõben és kiugranak a mozgó vonatból. Ott a vészfék, ha beszorult ajtó miatt nem tudsz leszállni és ezért húzod meg, nem fog senki megbüntetni - csak mondd el, miért hoztad meg a féket.

Vonat ajtót hogy kell kinyitni? Fel vagy le kell nyomni a kilincset? Kifele vagy befele nyílik? Mikor mennyek az ajtóhoz? Mikor nyissam ki?

Vonattal fogok járni a suliba, és az ajtó az amit?l nagyon félek hogy nem tudom kinyitni és tovább megy a vonat.

Legjobb válasz: attól függ milyen vonat...van olyan is ahol megáll megnyomsz egy gombot és már nyílik is:D amúgy általában lefele kell nyomni õket és csak akkor amikor megállt a vonat..van olyan is amit menet közben is ki lehet nyitni de azt csak óvatosan

attól függ milyen vonat...van olyan is ahol megáll megnyomsz egy gombot és már nyílik is:D amúgy általában lefele kell nyomni õket és csak akkor amikor megállt a vonat..van olyan is amit menet közben is ki lehet nyitni de azt csak óvatosan
Amin nincs kilincs, azon értelemszerûen a zöld gombot nyomod meg. A régi vágású kék vonatokon, ahol az ajtó nyitásával egyben a felsõ lépcsõfok is lecsapódik ("a vonat nyitott ajtókkal nem indul el", stb.), a kilincset, ami eredetileg vízszintes helyzetben van, lefelé kell nyomni. A "kispiros" néven híressé vált vonaton a függõlegesen elhelyezkedõ "kilincset" meg kell húznod arra, amerre az ajtó nyílik, vagyis jobbra vagy balra, attól függõen, hogy melyik oldalon van az ajtó.
Gombot megnyomod vagy a kilincset lenyomod. Az ízelt ajtókat kifelé, a többit befelé kell nyitnod, szigorúan csak megállás után! Ha fent ragadsz, húzz vészféket és keress másik ajtót. Mozgó vonatból ki ne ugorj, mert az életedbe kerülhet.
Általában lefelé kell nyomni a kilincset és az ajtó kifelé nyílik. Az ajtót MINDIG csak akkor nyisd ki, ha már megállt a vonat, más esetekben fennáll a balesetveszély. Néhány különbözõ típusú kocsin a biztonsági retesz addig úgyse engedi nyitni az ajtót, még a kocsi meg nem áll. Vannak újabb motorvonatok és felújított kocsik, amiken az ajtó nyitása gombnyomással történik. Ebben az esetben az ajtó önmûködõen nyílik, ha megnyomod a gombot. Erre akkor van lehetõséged, ha a mozdonyvezetõ engedélyezi a nyitást. A diákvonatokat ismerve nem csak Te fogsz egyedül fel- illetve leszállni, így lesz idõd leszállni. Kár feleslegesen aggódnod.


Van olyan közületek, aki fejbõl tudja, hogy mikor mennyi az idõ? Lent leírom, bonyolult.

Elõször is, remélem jó helyre raktam ki a kérdést:)

Legjobb válasz: Vagyis nem csak az órát, hanem kb másodpercre mondok egy idõt. És kb 20-30 mp a különbség.

A kérdező hozzászólása: Vagyis nem csak az órát, hanem kb másodpercre mondok egy idõt. És kb 20-30 mp a különbség.
Igen, én is így vagyok. Úgy 5-10 perc eltérés szokott lenni, amikor tippelek. Emiatt idõben is fel szoktam kelni, ha a buszon elalszom, mindig felébredek a megállómban.
A kérdező hozzászólása: Nálam az a probléma, hogyha elalszom, olyan mintha resetelnék a képességem. Amíg egy órát meg nem látok, addig fogalmam nincs utána, hogy mennyi az idõ
Hú, ez nagyon jó lehet! Érdekesnek hangzik. Sajnos nem tudok semmi tapasztalatot megosztani... közel sem ilyen jó az idõérzékem.
A baba kiskönyvedben nincs?
A kérdező hozzászólása: nem vagyok magyarorszagi es nincs.
A kérdező hozzászólása: mar megszuletett babarol erdekelne
A kérdező hozzászólása: koszonom
Azt elfelejtettem írni, hogy nekünk azt mondta a doki, hogy ha a születéskori görbétõl 1-1 görbével ide-oda mozog a súlya vagy a nagysága, magassága akkor az még normálisnak tekinthetõ.
Én ezt szoktam használni, be kell írni a babád születési dátumát, és utána kiadja neked a görbét. Ne ilyedj meg, ha eltér, az én fiam magasságban átlagon felüli, súlyban meg átlagon aluli. Ezek csak viszonyítási alapok. http://www.babaszoba.hu/services/percentil Remélem tudtam segíteni:)

Mit gondoltok min. Mennyi penzre van SZUKSEG 1 Los Angelesi utra (Hollywood) es mennyi az a penz amibol nagyon kenyelmesen ki lehet jonni, es sok dolgot lehet vasarolni? !

Elore is koszi.

Legjobb válasz: Háát, pont azon múlik, hogy mennyi az a "sok vásárlás". nyilván milliókat el lehet verni, de sztem min. 5-600ezer kéne.

Háát, pont azon múlik, hogy mennyi az a "sok vásárlás". nyilván milliókat el lehet verni, de sztem min. 5-600ezer kéne.
A kérdező hozzászólása: Okee, koszi szepen :) Alapbol a repjegy se vmi olcso ugh az tuti h kell 1 csomo penz...
Hát ha úgy vesszük, hogy egy retúrjegy olyan 300 ezer forint, akkor számolni kell a szállással, kajákkal, látnivalók belépõjegyeivel, és egyéb vásárlásokkal. Ha sokat is akarsz vásárolni, és kényelmesen akarsz is élni, akkor inkább legyen 600 ezertõl a csillagos égig az összeg. 350 ezer forinttal el se indulj.
Szállás: hostel a legolcsóbb. Tömegközlekedés és gyaloglás olcsóbb, mint autóbérlés. A költõpénznél az sem mindegy, miket akarsz csinálni. Megéri Go Los Angeles Card-ot venni, vagy Los Angeles City Pass-t. (Attól függ, miket akarsz csinálni.) Pl. Disneyland messzebb van, oda buszos túrát kell foglalni, vagy tényleg autó kell. Los Angeles bizonyos részei is (pl. Santa Monica) jóval messzebb vannak Hollywood-tól. Szóval, mi a terv? Nem mindegy...
Szia! Én voltam már többször LA-ben és most megyünk aug végén a férjemmel 3 hétre. Ha nincs ismerösötök akinél lehet lakni akkor szerintem horror az ára. Nekünk van ismerös igy a szállás meg van oldva. Minimum 2 hétre menjetek, mert rengeteg a látnivaló és ha már elmész odáig mindenképp el kell menni Vegas-ba San Francisco-ba is. Sorba veszem a költségeket. amiket tutira lehet számitani. Ezek az alap dolgok ebben nincs a kaja és a dolgok amiket vesz az ember. Repjegy 2fö: 400.000 Ft Autóbérlés: kb 400 D.(a 3 hétre nekünk) Muszáj autó mert örült nagy távolságok vannak, és a tömegközlekedés nincs jól kiépitve. Természetesen 1-2 helyre lehet menni azzal, attól függ hol laksz. Ahova kocsival 30 perc alatt jutsz el az tömegközlekedéssel van hogy 3 óra!!! Szoval rengeteg idöt veszítesz. Belépök a Disenyland-be, Universal Studios-ba és a Sea Worldbe (San diego) kb 100.000 Ft/2 fõ Ezeket mindenképp érdemes megbézni, örök élmény. Ha film mániásak avgytok vannak egyéb film stúdiók ahol vannak utak, de ha nem tudtok jól angolul felesleges mert a felét sem fogjátok érteni. A neten vannak árak. A kaja olcsó viszont ha 2-3 hétig mindent magatoknak kell venni, ha nincs ellátás a szálláson akkor azért az is jó kis költség lesz. A ruhák stb. Olcsobbak mint itthon, viszont LA-ben drágább mint mondjuk egyéb Ca-i városban mivel itt magasabb az adó. Vegasban van outlet Mall. Ott érdemes vásárolni. LA-ben pl a Ross(dress for less)-ben. Ez is outlet szerüség csak itt nem márkánként van hanem egyben az egész. Mint egy nagy turkáló, de a jobb fajtábol:) és nagyon jó kis cuccokat ki lehet fogni. Én hónapok óta nem veszek itthon semmit, mivel majd ott ugyis rengeteg dolgot találok.:) Vannak a neten jó kis utibeszámolók is és hasznos tanácsok nézz utána. Szerintem ha nincs ismerõs (a szállás nagyon drága lesz) akkor kell 1Millió/fö. Föleg ha kényelmesen akarsz lenni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom !! :) ) Sok hasznos tanacsot adtal ! ;) Nektek pedig jo nyaralast kivanok az angyalok varosaban ! ;) Remelem 1x nekem is sikerul eljutnom oda. Epitgetem meg az angolom. Koszii. :)
Szívesen. Köszi, biztos jó lesz , már nagyon várjuk:) )))

Akinek 8-9 hónapos babája tápszeres mikor mennyit kell adni neki? Anyatejes babám sajnos nem szopik már fogalmam sincs ilyenkor mikor és mennyi tejalapú az amire még szüksége van?

Napközben délben és uzsonnára meg tízóraira eszik már rendes ételt, de ezenkívül mennyi tápszer kell?

Legjobb válasz: Készíts el egy nagyobb adagot, és meglátod, mennyit kér. Pár nap alatt kitapasztalod. Ez babafüggõ.

Készíts el egy nagyobb adagot, és meglátod, mennyit kér. Pár nap alatt kitapasztalod. Ez babafüggõ.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem is muszáj adni? A védõnõt nem érem el egyenlõre sajnos, korábban mikor beszéltünk azt mondta 1 éves korig reggel este szopizzon. De ugye fogalmam sincs az mekkora mennyiség volt eddig...
1. vagyok: nálam ugyanez a helyzet. Lányom 8 hónapos lesz 1 hét múlva, és már nincs annyi tejem, mint volt, sõt... Viszont a reggeli-esti tejet nagyon fontosnak találom, és ezért olyankor inkább tápszert adok. A nap többi részében marad az anyatej. Mint írtam, én is azt csináltam, hogy készítettem egy nagyobb adagot, és láttam, mennyit kér belõle. Totál változó, van, amikor reggel 100 ml-t alig bírok beleerõszakolni, de ma pl. 170 ml lecsúszott, mert éjszaka csak egyszer volt fenn 1 körül. Szóval neked kell kitapasztalni, és igen, a reggel-este tejecske fontos!!!
bocs az offert, de ilyenkor milyen tapszert adtok?
1. vagyok: nálam mindig volt itthon aranytartalékként a doktornõ által felírt tápszer, Milumil Optima HA. Ha megyünk, mindig íratok 1-1 dobozzal. De gondolkodtam már rajta, hogy kell-e még a hipoallergén? Vagy jó lenne-e a sima, pl. dm-ben kapható is?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Hát ez így elég érdekes lesz:_) csinálok valamennyit és honnan tudom hogy kérne még mondjuk? Jaj annyival egyszerûbb volt szoptatni:(( Sajnos begyulladt a mellem a mensim is megjött és nem fogadta el az egyik cicit egyáltalán a másikból se rendesen 2 hete szenvedek hogy visszahozzam a mennyiséget valahogy, (fejés, szoptatós bogyók stb) de semmi sincs a mellemben már, ha fejek az is teljesen víz színû :(
1. vagyok: Csinálj mondjuk 200 ml-t (ez elég sok az én lánykámnak, de más baba pl. ennyiket eszik). Ha kiszívja mindet, legközelebb próbálj meg egy kanállal még többet készíteni. Ha nem issza meg, elég a kevesebb is, és legközelebb már tudod. Tényleg egyszerûbb volt szoptatni, sajnálom az esetedet! Nálam is csak napközbeni altatáshoz, éjszakai nyugtatásra, vagy kaja kiegészítéshez kell már a cici.
Fél éves kor után min. napi 500 ml tejalapú táplálék kell. Ha nagyon kis étkû, akkor elég kevesebb is, mert pl. a fiam ennyi idõsen összesen napi 650-700-at evett :D És ugye ebbõl volt zöldség, gyümölcs is, napi 3x vagy 4x evett tápszert. Lányom most 8 hónapos, napi 4x eszik tápszert, igy jön össze kb 500. Egyszer zöldség hússal, egyszer gyümölcs gabonával. Nem muszáj már a HA-s tápszer, de ha van bármilyen allergiás a családban, akkor jobb azt adni 1 éves korig. Ha már bevezetted a tejtermékeket, akkor meg tényleg nem kell HA-s. Természetesen ha eszik tejpépet, azt is beleszámolhatod az 500 ml-be :)
4. vagyok koszi a valaszt, en isezen gondolkodom, hogy kell e meg a HA amikor heteken belul bevezetem a tejtermekeket

Mennyit fejsz le egyes szoptatások után? És mivel fejsz? Mennyi az a mennyiség, amire azt lehet mondani, hogy jó? És ebből következtethetünk arra, hogy sok a tejünk?

Legjobb válasz: 1-2 decit mellszívóval és/vagy kézzel Mennyi az a mennyiség ami már soknak számít? Az függ attól is mennyit szopik a babád. De igazából a lényeg az hogy a picinek elég legyen

1-2 decit mellszívóval és/vagy kézzel Mennyi az a mennyiség ami már soknak számít? Az függ attól is mennyit szopik a babád. De igazából a lényeg az hogy a picinek elég legyen
Èn sosem fejtem szoptatás után.Annyi legyen amennyi a babámnak elég.Minek több??Ha nem elég neki abból tudod, hogy sír, keveset alszik, gyakran kér enni. a lányomat 14 hónapig szoptattam, a fiamat majd meglátjuk, de kb.10 hónapig szeretném.
Én sem fejek minden szopi után. A babámnak elég amennyi van. Néha szoktam "fejõs napot" tartani, mikor úgy érzem, hogy több tejcsi van, mint szokott. Ilyenkor is igazából csak azért fejek, hogy legyen egy kis vésztartalék a fagyasztóban. Pl. ha olyan helyre megyünk, ahol tudom, hogy nem fogom tudni megszoptatni, de valószínûleg meg fog éhezni, akkor kimelegítek neki egy adagot, és már mehetünk is. Vagy ha csak én megyek valahova, és apa marad itthon a kicsivel. Most kb 6-7 deci van a fagyasztóban. Egyébként mellszívóval fejek. Arra szerintem nincs egyértelmû válasz, hogy mi a megfelelõ mennyiség, hisz ez csak attól függ, hogy a babád mennyit eszik. Ha kényelmesen jól lakik, és még akár plusz egy adagot le tudsz fejni, az nagyon is megfelelõ. És biztos elég a tejcsid.

Mennyit kell ennie egy alkalommal egy 3 hetes 3 kilós picurnak? Cumisüvegből adom neki az anyatejet, mert sajnos nem tudunk szopizni így pontosan tudom mikor mennyit szokott enni. Előfordult hogy a pelus csomag zöld volt (szerintem a tisztulás miatt)

De a doktorn? azt mondta azért kakil zöldet néha, mert túleszi magát és egy ekkora babának csak 50-60-at kéne ennie. De ? 80-100-at eszik napi 7-8 alkalommal. Most mit tegyek: adjak neki kevesebbet vagy egyen amennyi jólesik neki?

Legjobb válasz: Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen,mert azt nehezebb megemészteni.

Szerintem ne adj neki semmiképp kevesebbet az anyatejbõl bármennyit ehet(igény szerinti szoptatás)õ tudja mennyi kell neki.A tápszerbõl van hogy mennyit kell egyen, mert azt nehezebb megemészteni.
A kaki nem azért zöld mert túleszi magát, ezt nem tudom honnan vette.Nyugodtan adj neki amennyit igényel.Az én babám 5 naposan megette a 100-at, a nõvérke nyomta belé tápszerbõl...na az mondjuk túlzás volt.

Mennyi az államadósságunk, és mire lett elszórva a felvett kölcsön?

Jah, és kitől vettük fel?

Legjobb válasz: "Minden dolgozóra jut közel 6 millió forint, ez elég nagy terhet jelent az országnak." nem. nem a tartozás mértéke a gond. az részletkérdés. az az érdekes, hogy mennyi a bevételed és ebbõl mennyi a törlesztõrészlet. ha a Magyar Államot levetíted egy átlagos ember szintjére, akkor Állambácsi olyan ember (most nem számolok pontosan utána, de a nagyságrendek jók), aki havi 150e körül keres és a hiteltörlesztése havi szinten olyan 5e forint. a gond az, hogy Állambácsi minden hónapban következetesen 2-3 ezer forinttal többet költ, mint amennyi a bevétele.

"Minden dolgozóra jut közel 6 millió forint, ez elég nagy terhet jelent az országnak." nem. nem a tartozás mértéke a gond. az részletkérdés. az az érdekes, hogy mennyi a bevételed és ebbõl mennyi a törlesztõrészlet. ha a Magyar Államot levetíted egy átlagos ember szintjére, akkor Állambácsi olyan ember (most nem számolok pontosan utána, de a nagyságrendek jók), aki havi 150e körül keres és a hiteltörlesztése havi szinten olyan 5e forint. a gond az, hogy Állambácsi minden hónapban következetesen 2-3 ezer forinttal többet költ, mint amennyi a bevétele.
A 2002-2008 közötti adósságnövekmény jórészt fedezetlen nyugdíjkiadásokra lett elverve.
Nem "felvettük", hanem kibocsátottunk állampapírokat, például államkötvényeket, amiket kamatostul kell egy késõbbi idõpontban visszafizetnünk a vevõknek. Vevõbõl pedig sokféle van, pl. a Templeton jut eszembe, mint hírhedt és nagy összegû finanszírozója az államnak. "és mire lett elszórva" - olyan jelentéktelen dolgokra, mint például az állami funkciók fenntartása.
22 ezer milliárd Ft körül van. Minden dolgozóra jut közel 6 millió forint, ez elég nagy terhet jelent az országnak. Úgy becsülöm mai reálértékben nagyjából fele elment jóléti kiadásokra, állam mûködtetésére, beruházásokra, a másik fele viszont a kamatok felgyülemlése lehet, mivel az állam ahelyett, hogy visszafizette volna a felvett hitelt, újabb hitelekbõl finanszírozza újra. (kamatos kamat- például felveszel egy hitelt 3%-os éves reálkamattal, akkor 25 év múlva kétszer akkora értéket kell visszafizetned).
De a Fidesznek már sikerült elérni, hogy az államháztartás elsõdleges egyenlege pozitív, tehát ha nem kellene fizetni az adósság kamatait, akkor évente 600 milliárddal több lenne az állam bevétele, mint a kiadása. Az államháztartási hiányt és az adósság növekedését a hatalmas adósság terhe okozza.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!