Találatok a következő kifejezésre: Mi lett büntetése (7 db)

Mi volt a Spartacus-féle felkelés kirobbanásának két fő oka? Mi lett a rabszolgák büntetése a felkelés leverése után?

Legjobb válasz: Szerintem az egyik a rabszolgák sanyarú sorsa volt a Római birodalomban. A másik, hogy õk gladiátorok voltak, akik értettek a fegyverforgatáshoz, a harchoz. Ha nem képezik ki õket, akkor valószínûleg eszükbe se jutott volna harcolni. A büntetésük az volt, hogy Crassus 6000 lázadó rabszolgát feszíttetett keresztre a Via Appia mellett, és évekig ott hagyták õket elrettentésül.

Szerintem az egyik a rabszolgák sanyarú sorsa volt a Római birodalomban. A másik, hogy õk gladiátorok voltak, akik értettek a fegyverforgatáshoz, a harchoz. Ha nem képezik ki õket, akkor valószínûleg eszükbe se jutott volna harcolni. A büntetésük az volt, hogy Crassus 6000 lázadó rabszolgát feszíttetett keresztre a Via Appia mellett, és évekig ott hagyták õket elrettentésül.
Igazat adok az elõttem szólónak, de ajánlom megtekintésre az amúgy fantasztikus alkotás, Spartacus c. filmet. Persze ha a kérdést nem dolgozatírás alatt tetted fel :-D
Akit nem feszítettek keresztre, azt pedig eladták rabszolgának. :D
azt nem tudja valaki hogy az egyesületeket mért nevezték el spartacusnak pl nyíregyházi spartacus

Mi lett a központi hatalmak "büntetése"?

Azt tudom, hogy az első világháború után 1919-20-ban is folytak a Párizs környéki béketárgyalások, meg hogy jóvátételt kellett fizetni, és elvettek sok területet (pl. Magyarországtól, meg megalakult Csehszlovákia stb.) de ezen kívül mi volt még? Valaki összefoglalná nekem? Nyolcadikos vagyok, nem kell nagyon részletesen csak hogy tudjam.

Legjobb válasz: Le kellett csökkenteniük a hadsereget, és büntetési adót is kellett fizetni. Errõl bõvebb információt találsz a wikin.

Le kellett csökkenteniük a hadsereget, és büntetési adót is kellett fizetni. Errõl bõvebb információt találsz a wikin.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Megemlítendõ még a német-francia határ mentén létrehozott 60-60 km széles demiritalizált (hadászatot tekintve teljesen leszerelt) sáv.
Egyik büntetés, hogy 100 évig azt kellett tanítani az iskolákban, hogy elvesztették a háborút. De ez lassan letelik, és a kõvetkezõ 100 évben már azt is lehet tanítani, hogy a Németek gyõztek. Azt hiszem ez így igazságos. /hogy ténylegesen mi történt, ma már senkit nem érdekel./
Csak az utolsó mondathoz szólnék hozzá: ... a világon csak téged nem érdekel... vigyázzunk az általánosítással.
gondolom van még hat milliárd ilyen ember mint én. LE A TÖRTÉNELEMMEL Éljen a
Úgy gondolom, a legnagyobb érvágást nem az ANTANT fõ ellensége, Németország kapta, hanem Magyarország, aki csak egy szövetséges volt. Kb a fél országot elcsatolták, és más országok részét képezik, ahol a magyarságot, és a magyar identitást tûzzel, vassal el akarják nyomni, ki akarják írtani. Ezt én a saját bõrömön is tapasztalom, és rajtam kívül még több millió magyar él ilyen elnyomásban. Ráadásul itt is az iskolában egy csomó hzugságot igyekeznek bemesélni a történelemrõl.

Mi lett Kain büntetése?

kapott egy jelet, h ne bántsa senki, nem értem, mit kapott büntetésnek, mert megölte ábelt? és mi volt a baja istennek kain áldozatával? tudom, h kicsit hülye kérdés.

Legjobb válasz: A lényeg hogy amiért megölte a testvérét isten megbütette és az aki megöli azért kap súlyosabb büntetést mert azzal csak jót tesz Káinnak és így az isten haggya hogy szenvedjen a saját bûneiben. kb. ez a lényeg.

A lényeg hogy amiért megölte a testvérét isten megbütette és az aki megöli azért kap súlyosabb büntetést mert azzal csak jót tesz Káinnak és így az isten haggya hogy szenvedjen a saját bûneiben. kb. ez a lényeg.
Már régen tanultam, de megpróbálom felidézni, aki jobban tudja az pontositson. Káinnak, mikor megölte testvérét, el kellett hagynia családját, el kellett költöznie. Az egyik lánytestvérét magával vitte. Az áldozat: nem az áldozatával volt probléma, hanem az irigysége. Irigy volt Ábelra, ez nem tetszett Istennek. Mint tudjuk irigységbõl is ölte meg testvérét. Kérem aki jobban tudja az pontositson.
Káint keményen megbüntette az Isten. Mûveld a földet - mondta neki - de az nem adja meg termését! Gyilkosságodért pedig bujdosó leszel. Káin kétségbeesetten vette tudomásul a büntetést. Félt attól, hogy bûnéért megölik embertársai. Isten azonban így szólt hozzá: Aki téged megöl, annak hétszeres a bûne. A Biblia ezzel elítéli az önbíráskodást. Tanítja, hogy az ítéletet az Istenre kell bízni. Elsõ pillanatban nem értjük, hogy miért kap védelmet egy gyilkos, pedig egyszerû a magyarázat: nehogy engesztelést találjon bûnére, saját vére árán. Káin, a gyilkos várost épít, mint még elõtte senki más. Így akarja lemosni magáról, hogy átkozottul bujdosó? Sõt, rácáfol saját, úgymond átkozott sorsára, és arról is gondoskodik, hogy fiának ne jött-ment, sehonnai senki ember, bozgor legyen a neve? Ezért saját fiának nevérõl nevezi el a várost Hánokhnak
A kérdező hozzászólása: bennem lehet a hiba, de én még mindig nem vágom, hol itt a büntetés??
Régi mondákban, regékben, és mítoszokban a két testvér gyakran jelent két testvérnépet, népcsoportot, vagy kultúrkört. Istennek nem volt különösebb baja az áldozattal, a földmûves mégis így érezhette, hiszen azon a területen a nomád állattartás került ki gyõztesen a két életmód konfliktusából, õk éltek jobban, könnyebben, úgy tûnhetett hogy õket jobban szereti (az õ áldozatukat fogadja el) az Isten. Ha mindenáron egy személynek akarod õt venni, akkor a büntetése a számûzetés volt. De a már itt is említett városalapítás megint nem egy emberre utal, (próbáltál már egyedül várost alapítani?) hanem arra hogy a földmûvesek élnek letelepedve, szemben a nomád állattartókkal. Egyébként nem is feltétlenül a gyilkosságért kapta a büntetést, hisz elsõ eset lévén nem tudhatta elõre, pontosan mi fog történni, ha fejbenyomja a testvérét egy jókora kõvel. Isten inkább a tagadástól gorombult be ("...Nem tudom, avagy õrizõje vagyok-é...") Hasonlóan a bûnbeeséshez ahol az volt az utolsó csepp hogy megpróbáltak elbújni elõle (kibújni a felelõsség alól) A büntetés tehát: "Mikor a földet míveled, ne adja az többé néked az õ termõ erejét, bujdosó és vándorló légy a földön." vagyis mínusz egy megélhetés, mínusz egy otthon.
A Biblia a következõt írja: "Most azért számkivetésre vagy kárhoztatva arról a földrõl, amely megnyitotta száját, hogy befogadja testvéred vérét a kezedbõl. Amikor a földet mûveled, az nem adja meg neked erejét. Vándor és menekült leszel a földön.<Káin erre ezt mondta Jehovának: >Túl nagy a vétkemért kapott büntetés ahhoz, hogy elhordozzam. Ettõl a naptól fogva elûzöl engem a földnek színérõl, és rejtve leszek színed elõl is. Vándor és menekült leszek a földön, és ha valaki rám talál, biztosan megöl.< Jehova erre ezt mondta neki: >Ezért, ha valaki megöli Káint, hétszeresen állnak bosszút rajta.< Jehova ekkor megjelölte Káint, hogy senki se üsse agyon, ha rátalál. Káin ezután elment Jehova színe elõl, és a Menekülés földjén telepedett le, Édentõl keletre." (1Mózes 4: 11-16)

Ti hogy reagáltok, reagáltatok volna? Mi lett volna a büntetés?

2,5 éves fiaim még néha isznak éjjel, ezért cumisüvegbe (ami már ki van rágva, mármint a cumi) oda van készítve az ágyukhoz. Ebből könnyebb inni éjjel, nem kell felülni sem, de mindegy is, szóval ott maradt véletlenül reggel a két üveg az ágyaknál. Az egyik fiam és a 4 éves nővérük nagy csendben odabent voltak, másik fiam velem kint. Mivel a csend ugye nem jelent általában jót, benéztem mit csinálnak. Hát a két gyerek, mint a pap a szenteltvizet, szépen locsoltak a szobában (mivel ki van rágva, jött is rendesen ugye). Ebben igazából az a legbosszantóbb, hogy nem először fordult elő, legtöbbször ki is hozzák az üvegeket mikor ott marad, és a lányom minimum, de a fiúcskám is tudta, hogy ezt nem szabad, mégis csinálta. Jó, így vicces, meg utólag, de akkor úgy kattogott az agyam, hogy most erre mit mondjak. Mikor a lányom meglátott az ajtóban, azt mondta UPPSZ! --tudta hogy nem szabadott volna ugye. Két kis pimasz, rosszcsont. (amit tettem: egy szó nélkül leültettem őket a sarokba egy percre, aztán mondtam szépen csendben hogy ez nagyon csúnya dolog volt, mert mindketten tudtátok hogy nem szabad. Mondták hogy igen, és bocsánat. Ezután kapott mindkettő konyhai papírtörlőt a kezébe, és szépen feltakarították, amit ellocsoltak.)

Legjobb válasz: Szerintem ez igy teljesen rendben volt. Nem is volt túl szigorú a bünti, és még fel is törölték szépen. az üzenet célba ért, szerintem.

Szerintem ez igy teljesen rendben volt. Nem is volt túl szigorú a bünti, és még fel is törölték szépen. az üzenet célba ért, szerintem.
Tökéletes:)
Ne mis értem a kérdést, pont jól reagáltál. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak ma nem igazán vagyok toppon, valahogy pont nincs türelmem, és belül úgy felment a pumpa, hogy....nagyon. Úgy éreztem túlreagálom az egészet, mert nem egy nagy dolog, és már csak nevetek rajta. Aztán meg mikor láttam a lányom arcát, mikor a papírtörlõt a kezébe nyomtam, hogy szépen takarítson, még élvezte is, akkor meg épp az ellenkezõje jutott eszembe, hogy rosszat csinált, mégis mintha megjutalmaztam volna. Aztán már nem tudtam eldönteni, hogy most akkor akkora nagy dolog volt e ez, hogy meg kellett hogy büntessem õket, vagy nem is, és hogy akkor most megjutalmaztam õket tulajdonképpen, vagy...hú most is belekeveredtem. Értitek? Csak ezért volt a kérdés. :-)

Mi lett volna a gyorshajtási büntetésem, ha nem évül el?

Kellemes hétvégét mindenkinek! A múltkor igértem, ha megkapom a végzést a "gyorshajtásomról", akkor beszámolok róla. Az eset tavaly novemberben történt, amikor az M1-en a sebességmér? trafi 85-tel lefotózott. A cégemt?l lekérték hogy ki vezette a kamiont, na err?l érkezett meg a határozat, ami szerint az eset elévült, de az nem derült ki hogy mi lett volna a büntetés, ha nem évül el. [:smile2:] :)

Ma reggel szexuális tartalmú videót néztem és hirtelen bejött egy ablak, hogy böngészõje zárolva (vagy blokkolva) lett. És azt állt az ablakban, hogy valami büntetést követtem el. Most ezzel mit kezdjek? Egy kép van róla lent.

http://kepfeltoltes.hu/130921/fftt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Legjobb válasz: Mûködik a gép? Mûködik a böngészõ? Na Ugye... Elolvastad az egész szöveget? Tele van magyartalan szófordulatokkal,nyelvtanilag helytelen megfogalmazásokkal és nem utolsó sorban nem/nem ilyen formában létezõ jogszabályokkal. Arról nem beszélve,hogy bûncselekmény elkövetése esetén a büntetést nem lehet némi aprópénz befizetésével kiváltani...

Mûködik a gép? Mûködik a böngészõ? Na Ugye... Elolvastad az egész szöveget? Tele van magyartalan szófordulatokkal, nyelvtanilag helytelen megfogalmazásokkal és nem utolsó sorban nem/nem ilyen formában létezõ jogszabályokkal. Arról nem beszélve, hogy bûncselekmény elkövetése esetén a büntetést nem lehet némi aprópénz befizetésével kiváltani...
Ésnem megy a böngészõd? Az elég nagy szívás, próbáld meg szerelõnél intézni, ha nem tudja akkor tényleg kell fizetni
telepítsd újra a böngészõt
Te még jobban jártál, én is be kaptam egy ilyet, csak nekem az egész gépet leblokkolta, amint beindítottam jött elõ és nem tudtam csinálni semmit, az még webkamerás képet is adott ha lett volna kamerám, és nem ilyen igénytelenûl, hanem teljesen hihetõ volt, annyi hiba volt, hogy azt is google translateval fordították. Csak úgy tudtam letörõlni, hogy kikapcsolásánál a program épett ki elöbb és a a mégsére kattintok akkir meg tudom szakítani és újra enyém lett a gép. Utána meg vagy 3 vírusírtó kellet a letörléséhez.
nekem ugyanezt irta ki egyszer, de én éppen valami netes játékkal játszottam... szóval abba aztán sok pornográf dolog volt :D
ez egy sok millió dolláros üzlet, ne fizess, akkor sem állítanak helyre semmit. Nekem is volt, én kihúztam a gépet a konnektrorból, mielõtt bármit.... Aztán lehet takarítani.
Szánalmas, hogy ilyen módszerekkel próbálják átverni az embereket! Legalább csinálnák meg hihetõen. De ebben a szövegben egy helyesen leírt mondat sincsen.
Eléggé kamunak tûnik. Néhol eléggé magyartalan a szöveg, van benne egy dátum: "május 28, 2011, " namost , az amerikaiak írják hónap-nap-év formátumban a dátumot, valamint a "büntetést" az "Államok"ba kellene fizetni... Összességében: valaki nagyon kreatívan próbálja meg megszeni magát.
A kérdező hozzászólása: mûködik a böngészõ, mert amikor kiírta akkor újraindítottam és jó volt csak megijedtem hogy most ez mi a fene?!:) de valószínûleg akkor egy vírus újra teszem a böngészõt meg a gépet is...
Ezt èn is elkaptam anno, lehetetlen törölni a vírust, az egèsz gèpet telepìts újra.
Ez egy vírus, takarítsd le.
dehogy kell kifizetni szerintem tuti csak valami kamu lehúzás
Rakj már fel valami normális antivírus programot, ne idétlenkedj! Ha már poreszt nézel, az a minimum, hogy ezen a téren is odafigyelsz a védekezésre!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!