Találatok a következő kifejezésre: Mi lesz gyerekkel és a (99 db)

Mi lesz a gyerekkel és a lakással, ha a lakás házasság előtti szerzemény, de a feleségem nem tud hova menni?

A lakás az én házasság el?tti szerzeményem. Szeptemberben lennénk 4 éve házasok és van egy 3 éves közös gyermekünk. Kérdésem, hogy mi lesz a gyerekemmel és lakásommal, ha el akarok válni? A feleségemnek elég alacsony a jövedelme, szerintem nem tudna fizetni egy albérletet és nevelni a gyereket egyedül. Ilyenkor hogy ítél a bíróság? Nekem ítéli a gyereket, vagy a feleségemnek? És ha a feleségemnek, akkor nem kötelezhetem hogy hagyja el a lakást? Vagy még az is lehet, hogy engem tesznek ki?

Legjobb válasz: Azt nem tudhatjuk biztosan, hogy kinek ítéli a bíróság a gyereket. Jobb lenne, ha errõl elõtte megegyeznétek, mert a huzavonával csak a gyereknek tesztek rosszat. A gyermeket abban a lakásban helyezik el, ahol eddig élt. Tehát ha az anyának ítélik a gyereket, akkor a ház is az övé lesz (a gyerek miatt). De te kérheted, hogy fizessen ellenjáradékot. Viszont gyermektartást fizetned kell (vagy nem fizetsz semmit, de akkor le kell mondanod a házadról teljesen, tehát semmilyen pénzt nem kapsz azért, mert az a tiéd volt). A feleséged kérheti, hogy asszonytartást is fizess, ha az õ anyagi körülménye miatt a gyereket nehéz eltartania és a te anyagi körülményeid ezt lehetõve teszik. Ha nálad marad a gyerek, akkor nem lesz ilyen problémád, mert tiéd marad a ház is. Ettõl függetlenül lehet követelni az aszzonytartást. A legjobb lenne, ha mindenben megegyeznétek és akkor nem tartana sokáig a válás és könnyebben mennének a dolgok.

Azt nem tudhatjuk biztosan, hogy kinek ítéli a bíróság a gyereket. Jobb lenne, ha errõl elõtte megegyeznétek, mert a huzavonával csak a gyereknek tesztek rosszat. A gyermeket abban a lakásban helyezik el, ahol eddig élt. Tehát ha az anyának ítélik a gyereket, akkor a ház is az övé lesz (a gyerek miatt). De te kérheted, hogy fizessen ellenjáradékot. Viszont gyermektartást fizetned kell (vagy nem fizetsz semmit, de akkor le kell mondanod a házadról teljesen, tehát semmilyen pénzt nem kapsz azért, mert az a tiéd volt). A feleséged kérheti, hogy asszonytartást is fizess, ha az õ anyagi körülménye miatt a gyereket nehéz eltartania és a te anyagi körülményeid ezt lehetõve teszik. Ha nálad marad a gyerek, akkor nem lesz ilyen problémád, mert tiéd marad a ház is. Ettõl függetlenül lehet követelni az aszzonytartást. A legjobb lenne, ha mindenben megegyeznétek és akkor nem tartana sokáig a válás és könnyebben mennének a dolgok.
Bármennyire is hihetetlen, az elsõ válaszolónak igaza van: kirakhatnak a saját, nem közös tulajdonú lakásodból is, amennyiben a feleséged be tudja bizonyítani, hogy a házasságotok alatt õ súlyosan hátráltatva volt a karrierjében (valószínûleg így volt, hiszen kisgyereketek van), és most a kihagyás miatt nem tud megfelelõen elhelyezkedni ahhoz, hogy egyedül, vagy a te általad fizetett gyerektartással kiegészítve eltartsa a kicsit. Ha eladod a lakást még a válás elõtt, úgy annak az értékét (vagy a teljes érték egy részét) ugyanilyen jogcímen - asszonytartás - megítélhetik a feleségednek.
bocsánat, de a házasság elõtti szerzemény csak akkor marad az, ha van róla házassági szerzõdés, amit a házasságkötés elõtt ügyvéd ír meg ésmindkét fel jóváhagyja. Ha nem kötöttetek ilyen szerzõdést akkor az esküvõi igen után 24 óra múlva teljesen annyira övé a lakás, mint a tiéd. Különben is az esküvõ ota egyutt fizetitek. A gyerekeket ha nem mondd le róluk akkor a bíróság dönt kihez kerüljön.Éktelen csatának nézel elébe, mert a feleségednek sem a lakásról, sem a gyerekekrõl nem kell lemondania, sõt ahogy az elsõ írta, ha lehetetlen a körülménye még asszonytartást is kérhet. Jó ügyvédre lesz szükséged.
Közben olvasom a kommented , ha eladod a lakást az asszony beperelhet, mert feleségként az õ döntése nélkülcsak akkor adhatod el, ha van érvényes HÁZASSÁGI SZERZÕDÉSETEK, miszerint a lakás egyedül a tied és válás után is te maradsz az egyedüli tulajdonos.
utolsónak írom. A bátyád szerecsés volt, hogy nem perelte a csaj a lakást, közös megegyezéssel alakulhatott így, de ahhoz két ember kell. Sajnos a kérdezõ lehet hogy egy keményebb csajt vett el. Ha valaki balf.. sz akkor lehet hogy a teljesen közös vagyonból sem kap semmit mint a kolleganõm.
de ha neked ítélik a gyereket akkor az asszonynak kell mennie, te meg maradsz a gyerekkel. ha jó apa voltál, és az asszony nem képes eltartani , megfelelö körülményeket biztosítani a gyereknak akkor tuti neked ítélik. de ezt jól kivizsgálják. igazábol a gyerek érdekeit nézik csak. neked is ezt kéne. ha feleséged olyan jó anya hogy azt gondolod hogy a gyereknek za lenne jobb hogy vele maradjon, akkor valamiröl le kell mondanod, de ha azt gondolod hogy anyuka mentálisan sem tudja rendesen nevelni a gyereket akkor jobb ha nálad lesz aki eltudja tartani és megfelelöen felnevelni.
A kérdező hozzászólása: Na ne! Ez nonszensz. A házasság elõtt szerzett vagyon az különvagyon, és ha eladom, akkor az továbbra is különvagyonom marad. Akkor már inkább eladom még válás elõtt a lakást, válás után meg veszek másikat.

Se a páromnak, se nekem nincs testvérünk, mikor lesz gyerekünk neki nem lesz unokatestvére és félek, hogy nagyon magányosan fog felnőni, hiszen alig lesz valakije, ti nem tartanátok ettől?

Még nehezíti az esetet az is,hogy én már 30 vagyok és még csak 2-3 év múlva szeretnék gyereket, ráadásul külföldön élek és valószín? csak egy gyerekem lesz. Én tartok attól, hogy nagyon magányos lesz, persze próbálok megadni mindent neki, amit szeretnék, de nem fog feln?ni abban a nagy családi környezetben ahol én, mivel bár nincs testvérem, ellenben van egy csomó unokatestvérem. Ti mit gondoltok?

Legjobb válasz: Jó szülõ leszel ha már több évre elõre aggódsz a leendõ gyermeked társasága miatt :) Szerintem és ez csak a magánvéleményem, egy tesó belefér idõben :) Én sem szeretném, hogy hasonló szituációban egyke legyen a gyerekem.

Képzeld el! Mi lesz, ha ikrek lesznek, és ez a probléma fel sem fog merülni! :) )))
Jó szülõ leszel ha már több évre elõre aggódsz a leendõ gyermeked társasága miatt :) Szerintem és ez csak a magánvéleményem, egy tesó belefér idõben :) Én sem szeretném, hogy hasonló szituációban egyke legyen a gyerekem.
Persze az elõttem szólók hozzászólásait elolvasva, nagyban függ a válasz a gyerekkori élményektõl. Nekem hiányzott volna ha nem lettek volna tesók meg uncsik. De fiatalka vagy még (velem egyidõs :DD) Két, esetleg 3 gyerek belefér ha te is azt szeretnéd. De az elõttem szólóknak viszont a barátok kérdésében nagyon igaza van :) Egy jó barát néha jobb mint a rokon :)
Nekem van 3 unokatestvérem, mégsem tartjuk a kapcsolatot, szóval ez nem garancia semmire. Van egy testvérem is, akivel mostanra annyira eltávolodtunk egymástól, mintha idegenek lennénk. Ennyit errõl. Ne aggódj ezen, majd feltalálja magát, barátokat gyûjt maga köré. Nekem is van 2 közeli barátom, akik szinte olyanok már, mint a testvérek :) , emellett van még pár másik baráti társaságom, akikkel jól elvagyok. Szóval az unokatesó, meg a tesó sem garancia semmire. Viszont egy jó barát is állhat olyan közel, mint egy testvér. L/25
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Valóban komplexebb a helyzet, mint tûnik elsõre. Sok érdekes hozzászólást olvastam és igazatok van, a barátok nagyon fontosak, mivel nekem nem volt testvérem ezért kialakítottam egy-két barátságot és azok évekre szólnak, még most is tart. Az ikerszülést felhozta valaki, én úgy tudom, hogy ha a családban volt már, akkor a hajlam úgymond öröklõdik, tehát van esély, hogy ikreim lesznek. Érdekes, meg az is, hogy nálunk csak lányok vannak, csak lány unokatestvéreim vannak.
Nekem hiába voltak unokatesóim, nem láttam õket sosem. Általában a gyerekeknek úgyis vannak barátaik, megvannak rokongyerekek nélkül is. :)
Testvérrel, unokatestvérrel is lehet rossz a viszony, nem garancia arra a létük, hogy társaságot nyújtanak. Ha kellõen szocializált lesz a gyereked, akkor szerez magának barátokat és hosszú, tartós barátságokat alakít ki. Ha valaki kizárólag a testvérére tud számítani, mikorra már annyi idõs, hogy a szülõk meghalnak (30-50 éves), akkor ott sokkal komolyabb gondok vannak.
Az anyumnak van 2 tesója, az apunak 1. De nekem is csak egy unokatesóm van aki most 2 hónapos! Mégsem nõttem fel magányosan, oviban/suliban biztos talál magának barátokat, sõt ha kiviszed a játszótérre akkor is. Esetleg neked vagy a párodnak nincs barátja/barátnõje akinek van kisebb gyereke? :) 20/L
Nekem nincs testvérem, anyukámnak van két öccse 40-42 évesek, de nem született eddig gyerekük. (én most 20 éves vagyok) Apai ágon még apámat sem ismerem, nemhogy bárki mást onnan. (pár hónaposan elhagyott minket és azóta sem látta senki, a családja utált engem, mert lány lettem, õk fiút akartak) Kereszt szüleim kb. 3 éves koromig látogattak, onnantól nincs kapcsolat. Így teljesen gyerekmentes családban nõttem fel, csak én voltam gyerek. Ennek ellenére napi 5-10 órát egyfolytában a többi gyerekkel összeverõdve töltöttünk vagy az utcán közel vagy valamelyikünknél. Nem tudom mit kell ezt az egészet túlparázni, a gyerek fog járni óvodába, iskolába, lesznek barátai, akikkel majd összejárhattok ti is.
Szerintem ha feltételeztük, hogy szülsz 33 évesen és 35 évesen az még nem késõ.
Na akkor ismerd meg a családomat röviden. Apám egyke, anyámnak 16 testvére volt.(anyám a 17-dik legkisebb lány) Ha csak a számításokat nézzük akkor én elmondhatom, hogy legalább 50-70 unokatestvérem van. Sõt van olyan unokatestvérem akinek a gyerekei idõsebbek mint én. Szóval hatalmas családban élek. Mégis gyerekként alig találkoztam bármelyik unkatesómmal, mert míg én Budapesten éltem, addig õk az ország minden egyes városában éltek. Úgy nõttem fel, hogy jó ha ismerek 5-6 unokatesót akikkel lassan 15 éve nem is találkoztam.(csak temetéskor) Így én sem unokatestvérekkel vagy testvérekkel nõttem fel(egyke vagyok) Viszont rengeteg barátom volt, és ma is elmondhatom felnõtt fejjel, hogy nem vagyok magányos, mert van 3 igaz barátom akik számomra a családom is. Nem kell attól félned hogy magányos lesz.
Sosem játszottam az uncsimmal, sõt a bátyámmal se(6 évvel naygobb volt, az uncsik meg kisebbek) mégse voltam magányos. Voltak barátaim mindig. Szerintem az ilyen gyerekek jobban rá vannak kényszerítve úgymond, hogy barátkozzanak, így nyiltabbak, barátságosabbak, kedvesebbek lesznek.
4-es vagyok. A testvéreim hamar kirepültek otthonról, mert jóval idõsebbek tõlem, ezért nem jöhettek szóba, úgymond "pajtásként". A barátaim révén mégsem éreztem magam magányosnak gyerekként.
Soha nem játszottam az unokatesóimmal, mivel jóval kisebbek voltak nálam, hisz nem nagy családi program volt a teherbeesés.
Anyu 33 volt a nõvérem születésénél nálam 35 soha nem éreztem, hogy öreg lenne hozzám.
Anyukámnak és apámnak is voltak/vannak testvérei, mégsem az õ gyerekeikkel játszottam gyerekkoromban, hanem utcabeli, vagy másik utcából való gyerekekkel, óvodástársakkal, iskolástársakkal. Nekem is van 2 tesóm, a bátyámnak nincs gyereke, a nõvéremnek kettõ is, velük azért szokott játszani a fiam, meg a férjem unokatestvéreinél is vannak kisgyerekek és velük is szokott játszani a fiam. Viszont nem érzem úgy, hogy magányosan nõttem fel, hiszen voltak barátaim, többel még a mai napig is barátnõk vagyunk, ami ha jól számolom, már több, mint 20 éve így van.:)
A kérdező hozzászólása: Ez a 2-3 év nem biztos, lehet már jövõre is szülnék, szóval aktuálisabb a kérdés, mint amilyennek tûnik. Csak, ha olyan érzékeny lesz mint én, akkor aggasztó lehet a helyzet.
Én egyke gyerek vagyok, van öt négy unokatestvérem, de egyikükkel sem nagyon tartom a kapcsolatot, csak évente párszor, a nagy ünnepekkor találkozunk, beszélgetünk iskoláról, idõjárásról, filmekrõl, de ennyi. Nagyon rossz érzés, hidd el nekem. Fõleg amikor látom, hogy másoknak olyan az unokatestvérük, mintha édes testvérük lenne, és éjt nap alá téve együtt vannak.

Ha egy 11éves fiu és egy 11 éves lány Szexel akkor lesz gyerek? és ha lesz akkor mi lesz a csajjal?

Terhes lesz?akkor meghal vagy nem?

Legjobb válasz: Csak akkor lesz terhes ha a lány már menstruál! Mitôl halna meg??? Ha ennyit nem tudsz nem kéne szexelned pláne ennyi idôsen!

Csak akkor lesz terhes ha a lány már menstruál! Mitôl halna meg??? Ha ennyit nem tudsz nem kéne szexelned pláne ennyi idôsen!
A jobb felsõ sarokban van egy piros x, arra légy szíves kattints rá és menjél ebédelni inkább!
Ember te jól vagy???:O
Igaziból 11 évesen még nem lehet szexelni mert amíg a lány nem menstruál addig a puncijában lakik a puncikobold ami leharapja a kis f*aszodat.
Mindketten terhesek lesznek aztán meghalnak.
MENYETEK MÁN ÁRATNI HÁT ARATNI KÕ EMBEREK!XD 11 évesen inkább néz MINIMAXOT és ARASS BÚZÁT!!!!
Lehet terhes. A szülei elrángatják abortuszra. Természetesen a fiú temetésérõl, mert õt az apa agyonüti.
Én nem hiszem, hogy 11 évesek regisztrálva vannak itt. Ha igen, akkor rendkívül elítélem a szüleiket.
Akkor terhes lesz a kis csaj és rózsaszín macik fognak potyogni belõle a fiút pedig jól kiherélik
simán menstruálhat 11évesen, a csajjal nem lesz sok dolog, kap néhány pofont a kedves apukát viszont félholtra verik és csak azért nem ölik meg hogy nevelhesse a gyerekét és gyönyörködjön abban hogy mennyire elb*szata az életét
11 évesen még bõven gyerekek mindketten.
Kérdezd meg anyucit!
Jesszusz Máríá
Úr Isten ^-^

Mivel lesz sikeresebb az a gyerek, akit a szülei vernek, szidnak, és érzelmileg zsarolnak és a bűnbakot keresik benne?

Ettől sikeres lesz és az élet minden területén meg fogja állni a helyét?

Legjobb válasz: Nem , szerintem pont hogy hátránnyal indulnak mert lelki betegek lesznek, az önértékelésük nulla , és még sorolhatnám. Aki ilyet állít az nem normális. A férjemet gyerekkorában nem verték, nem volt fizikai bántalmazás, csak lelki és évekbe tellett mire eljutottunk arra a szintre, hogy tartja magát valamire, tudja hogy értékes ember, stb...

Nem , szerintem pont hogy hátránnyal indulnak mert lelki betegek lesznek, az önértékelésük nulla , és még sorolhatnám. Aki ilyet állít az nem normális. A férjemet gyerekkorában nem verték, nem volt fizikai bántalmazás, csak lelki és évekbe tellett mire eljutottunk arra a szintre, hogy tartja magát valamire, tudja hogy értékes ember, stb...
Ettõl senki sem lesz sikeres, hogy a szülei mosogatórongyként bánnak vele. Maximum jellemben elég erõs és találékony, hogy felülemelkedjen rajta és kitörjön belõle, de az ilyen ember normális családból is sikeres lenne. Szerintem a legjobb esélyekkel egy olyan gyerek indul, aki kiegyensúlyozott családi háttérrel rendelkezik, otthon támogatják, segítik, de nem úgy, hogy mindent a segge alá tolnak, hanem normális keretek között.
Pont hogy nem lesz sikeres, miután már szinte belenevelik, hogy õ egy senki. Még ha amúgy tehetséges is lenne, akkor sem fog elérni szinte semmit.
Én pont ilyen szülõvel nõttem fel (anyám), apám nem foglalkozott velem sosem. Jókat írtak az elõzõk. Pontosan ilyen ember lesz abból, akit mindig ok nélkül bántanak gyerekként. Állandóan vert, mindenért elõvett, durván ütlegelt tetszõleges eszközökkel, szó szerint féltem a saját anyámtól. Ha rokonokhoz mentünk, szóban szidott, h milyen "rossz" vagyok. Végülis kitûnõ tanulóként biztosan rossz voltam. Semmi önbizalom, állandó negatívkodás, semmi sem sikerül, mert nem bízom magamban. Sz.r ügy. Sosem bocsátom ezt meg anyámnak, hogy így bánt velem, most pedig mosolyog az arcomba az álszent görény. Valahol bízom benne, hogy az élet mindent visszaad, elõbb vagy utóbb. Tudom, ez sem normális, hogy ilyen indulataim vannak, ez engem is felõröl lelkileg. Anyám gondolkozhatott volna néha. N24
Engem vertek kiskoromban, és õszintén, egy ideig a depresszió határán álltam, aztán jött egy hirtelen hullám, hogy én ezért nem adom fel, és felálltam. Azt meg, hogy az élet különbözõ területein hogy fogok remekelni, pár év múlva tudnám csak megmondani.:)
Nálam meg az apám volt ilyen. :) Csak õ nagyon ritkán vert meg, egy kezemen meg tudom számolni. Nálam a lelki terror volt az, ami a mai napig padlóra vág. Ha olyanja volt, asztalt, szekrényt borogatott, tükröt, egyéb tárgyakat tört széjjel és velem takaríttatta fel egytõl egyig. Sokszor ivott is. Alig merek kimenni az utcára, mert megszöktem tõle 17évesen, kétszer felvettük egmással a kapcsolatot, de azóta végképp nem beszélünk. Félek sõt rettegek tõle. És hát, ja... Önbizalmam az végképp nincs. Annak örülök egyedül hogy nem engedte hogy elk*rvuljak. Nem engedett bulizni, pasizni. Így kilógtam a sorból az osztályban. A barátommal 3 és fél éve vagyunk együtt.
2 lehetõsége van. Vagy megnyomorodik lelkiekben és kicsi önbizalommal és még kevesebb önbecsüléssel kezdi a felnõttkort és aztán nem mer majd semmi újba, másba belekezdi és ettõl nem lesz sikeres. Vagy megkeményedik lelkiekben és csakazértis minden újba belekezd, hogy õ megmutassa, hogy mire képes. Ezzel a hozzáállással pedig lehet sikeres. De a második variációban is kicsi marad az önbizalma. De szerintem az lesz tutira sikeres, akinek kellõ önbizalma van, nyitott az újra és a szülei támogatnak, harmóniába nevelnek.
Egyáltalán nem lesz sikeres, csak ha nagyon tehetséges és nagyon erõs ember és keres idõben egy jó pszichiátert. Különben áldozat marad és hamar elpusztul.
Miért lenne attól sikeres, hogy erõszakba nõ fel?
"Ha a gyereket folyton bírálják, a lenézést tanulja. Ha a gyerek állandó gyûlöletben él, a háborút tanulja. Ha a gyereket mindig gúnyolják, a félénkséget tanulja. Ha a gyereket folyton megszégyenítik, a bûntudatot tanulja. Ha a gyereket tolerancia veszi körül, a türelmet tanulja. Ha a gyereket folyvást biztatják, a bizalmat tanulja. Ha a gyereket biztonság veszi körül, a hitet tanulja. Ha a gyerek teljesítményét elismerik, a megbecsülést tanulja. Ha a gyerek jórészt helyesléssel találkozik, önmaga szeretetét tanulja. Ha gyereket elfogadják, és barátságos légkörben él, megtanulja szeretni a világot. A gyerekek azt élik, amit tanulnak!" Robert Fisher
A gyerek személyiségétõl függ. Ha ezt úgy éli meg, hogy nem akarok olyan lenni mint õk. És így arra sarkalja, hogy tanuljon akkor igen. De ez fordítva is lehetséges.
Nekem pont a tanulási szándékomat vétózták meg.

Egy sérvmûtét is ugyanúgy fáj, mint egy császármetszés? Miben különbözik, azonkívül hogy nem lesz gyerekem és hogy a méhemet nem vágják át?

Legjobb válasz: Mindenben. Altatásban csinálják, abszolút nem okoz fájdalmat késõbb semmilyen szinten (laparral csinálják?). Én a császárt sem éltem meg túl nagy fájdalomként, a sérvmûtét egyébként jóval kisebb sebbel jár, plusz nem vágnak semmilyen zsigeri részt, tehát hamarabb is gyógyul, és még a császárnál is kisebb fájdalommal. Hegsérved lett?

Mindenben. Altatásban csinálják, abszolút nem okoz fájdalmat késõbb semmilyen szinten (laparral csinálják?). Én a császárt sem éltem meg túl nagy fájdalomként, a sérvmûtét egyébként jóval kisebb sebbel jár, plusz nem vágnak semmilyen zsigeri részt, tehát hamarabb is gyógyul, és még a császárnál is kisebb fájdalommal. Hegsérved lett?
A kérdező hozzászólása: Igen, hegsérvem lett. Nekem sem volt olyan vészes a császár, azért örülök hogy a sérvmûtét még annyira se fáj. Azt nem tudom hogy csinálják. Egy valamitõl félek csak, hogy valamitõl télen-nyáron tüsszögök...
A Kamaránál kérdezzétek meg
Mikor volt a vizsga? Lehet, hogy csak bizonyos idõ múlva lehet menni még egyszer vizsgázni

Mennyi idő után tisztul ki a szervezetből a fogamzásgátló? Mikor leszek terhes? és normális ha 17 évesen gyereket szeretnék?

Legjobb válasz: Köszönöm!!!az 1-nek,komoly párkapcsolatban élek a barátom szüleinél lakunk és úgy érezzük h minden meg van ami egy baba szükségletének megfelel!!!de azért köszönöm!!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!az 1-nek, komoly párkapcsolatban élek a barátom szüleinél lakunk és úgy érezzük h minden meg van ami egy baba szükségletének megfelel!!!de azért köszönöm!!!
Csak azt a mindent ami jelenleg meg van azt ti vagy a "nagyszülõk" teremtették elõ?Szerintem elég fiatal vagy a gyerekvállaláshoz!Azt a kis picike ártatlan emberkét fel kell nevelni etetni kell, stb... Nem akarlak ezekkel a mondatokkal megbántani de szerintem még elég korai!Itt nincs az, hogy bocsika meggondoltam magam nem olyan könnyû és nem is tetszik annyira! Én csak annyit tanácsolnék gondoljátok át alapossan!!!!!
Én azt mondom élj amíg teheted, szórakozz, tanulj, ismerkedj, legyenek barátaid, élvezd az életet, fiatalságod, mert hamar elmennek az évek, és eljön még a te idõd.Fiatal vagy nagyon, ne akarj még szülni, a pároddal teremtsd meg a feltételeit, aztán majd jöhet a baba. A kérdésedre válaszolva, azt mondják 3 hónap tisztulási idõ kell, de a mai fogamzásgátlók olyanok, ha egybõl teherbe esnél se lenne semmi baj. Mégegyszer írom, ráérsz!!!!
Szia. Én 16évesen szültem, most 18leszek nem sokára.A fog.gátlót én amikor letettem, egybõl babás maradtam, és semmi baja a fiamnak.sok sikert.
Én is azt mondom, hogy elõször tanulj, és legalább egy szakmád legyen, mert sosem lehet tudni, hogy hogy alakul az élet és egy gyereket mindig meg kell tudni etetni. Amin meg el kell ilyen "babát szeretnék" érzés esetén gondolkodni szerintem, az az, hogy nem lesz-e gond, -hogy nem mehetsz bulizni, akkor amikor csak akarsz; -hogy nem lesz a baráti körödre annyi idõ, mint most; -ha lesz egy picike emberke, akihez mindig alkalmazkodnod kell majd. Szóval ha ezeket nem érzed problémának, akkor is még mindig ott van, amit elõször írtam. Ezt a néhány dolgot ne vedd lebeszélésnek csak jó tanácsnak. Tanár vagyok egy középiskolában, ahol néhány lány már jött be babával is sírva, hogy nem volt jó ötlet, pedig õ azt gondolta, hogy jó lesz. Õk is hasonló helyzetben voltak, mint Te. Én nagyon tudom sajnálni õket is és a babákat is.
Ezt egy szakértõi oldalról idézem: A serdülõk csoportjában gyakoribbak a terhesség szövõdményei, például az ún. toxaemia (magas vérnyomással, kiterjedt vizenyõvel járó életveszélyes állapot) vagy a súlyos vérszegénység. A serdülõ anyáknál magasabb az éretlen és koraszülések aránya, így több a fejlõdésben visszamaradt újszülött. Gyakoribb a szülés alatti vérzés és a késõbbi gyermekágyi fertõzés. Mind anyai mind magzati tekintetben magasabb a halálozás, mint az idõsebb korosztályok esetén. És ne felejtsük el, hogy az önmagáról is gondoskodni képtelen leányanya - akinek tanulmányai megszakadtak, szakmája nincs - a szülés után felelõs lesz egy másik gyermekért, akit nem tud ellátni. Sztem várj még vele...

Szerintetek ki a hibás ha egy párnak egy éven belül nem lesz gyereke, és ennek mi az oka?

Mert olvastam interneten nagy hülyeségeket a gyerek nemzésröl....pl hogy nem a férfi a hibás hanem a nö és csak azért mert egy év probálkozás sem használt nálla és nem lehet teherbe ejteni hát ez nagy hülyesék kérem...mert a féefiak mostanában isznak cigarettáznak és akit érdekellt ez a téma az olvashatt hogy ezek a tényezök spermát gyengitik akkor kérdem én miért a nökre hárul még ez is....

Legjobb válasz: Van értelme a kérdésnek? Nincs. Nem hárul a nõkre.

Van értelme a kérdésnek? Nincs. Nem hárul a nõkre.
Esetleg el kellene menni vizsgálatra mindkettõnek, nem? Az a "hibás" amelyikkel baj van, de ezt nem te fogod megmondani, hogy kivel van a baj, hanem az orvosok...
Sõt van amikor csak együtt nem lehet gyerekük, mással igen.
Köszönjük Emese
Rossz a kategória. Egyébként senki nem okolja a nõket csak a hülyék. Lehet a nõ is satnya, meg a férfi is. SÕt lehetnek selejtek mindketten.
sziasztok!! nekem az a véleményem errõl, hogy tévedés, hogy mindig a nõ a hibás! 50-50% !és ezt tanulmányok is bizonyítják! az meg, hogy ki a "hibás" butaság! elég baj ez egy párnak ha nem jön össze a baba! csak nehéz sokszor kideríteni! mert elég összetett dolog!sok minden befolyásolja ami miatt probléma van egy párnál!mondjuk a férfinál könnyebb kideríteni mi a helyzet!! az én párom nem iszik nem cigizik és még se lehet gyereke! nehéz elfogadni a tényt de már belenyugodtunk! 31 N!
Jaj, de butuska vagy! Hány éves vagy?
utolsó:már mint kirõl beszélsz??
Ez milyen hülye kérdés. 50-50 % az arány, és ebbõl 25%-nál mindkét félnél probléma van. Rengeteg szart viszünk be a szervezetünkbe, biztos ez is az oka, de lehet genetika, vagy egyszerû szerencsétlenség. De épp elég szörnyû a meddõséget megélnie egy párnak, nem kell hibának, meg hibásnak nevezni.. Nálunk mindkettõnknél volt probléma, soha nem hibáztattuk a másikat, különben rég elváltunk volna..
nekem a terhesség elõtt volt eü elõzmény, és akár attól sem jöhetett össze a gyerek bõ 3 évig. A doki megvizsgált, azt mondta elvileg jöhet. Teltek múltak a hetek, hónapok, évek, a baba nem jött. Nem akartam újabb vizsgálatokat, úgy voltam vele, ha nem jön, hát sajna, de így jártunk. Kicsit strucc-homok effektus. Aztán spontán jött. Végülis, a mai napig nem tudjuk, hogy az eü dolog volt a csúszás ok, netán a papával nem stimmelt valami. Sosem jutott eszembe/eszünkbe a másikat ostorozni emiatt. Szerettük/jük egymást, ez volt a lényeg. Most pedig itt a trónörökös!!!
A nõ terhe, de nem a nõk hibája. Ezt senki sem állapította meg szerintem a világtörténelemben, hogy abszolút csak a nõk "okolhatók" a meddõség miatt. Az viszont 10000%, hogy a nõ számára sokkal nagyobb testi, lelki, érzelmi, pszichés stb. problémákat okozhat egy esetleges meddõségi állapot (függetlenül attól, hogy melyik fél miatt nem jön a baba). Szerintem te az emocionális részével kevered az egészet, mert hogy erre tudományos statisztikai kimutatás nem született még (mármint hogy a nõk nagyobb arányban meddõk mint a férfiak), azt biztosra veszem. Ha mégis, akkor meg elve megette a fene azt a párkapcsolatot, ahol egy ilyen probléma olyan kérdéseket vet fel, mint hogy "ki a HIBÁS?"
Azért van ez, mert a kis fickók erõsek, ritka esetben van gond velük. A nõknél más a helyzet. Ott megy végbe a megtermékenyítés folyamata. Sok dolognak kell összejönnie, hogy minden rendben legyen. Ha bejutott a szerencsés hímivarsejt a petébe, akkor még nincs vége dolognak. Mondjuk, ha nem tapad meg a méhfalban, kilökõdik onnan, esetleg méhen kívül történik a dolog... Senki nem mondta, hogy a nõk hibásak, de az esetek nagy részében azon az oldalon van a probléma. Olyankor a test sok változáson megy keresztül, elég ha csak 1 dolog nem úgy megy ahogy kellene és máris megszakad vagy el sem kezdõdik a folyamat.
Akkor nincs közöttünk vita! :) Sok férfi ezt nem tudja elfogadni. Ez rájuk és a pszichológusukra tartozik.
A kérdező hozzászólása: felfogtam ...ne fejjel
Már leírtuk, hogy nem mindig a nõ a hibás. Sajnálatos, ha nem vagy elég értelmes, hogy ezt megértsd.
A kérdező hozzászólása: épp ez az hogy nem mindig a nok a hibasok...
A kérdező hozzászólása: én nem tartozom ebbe bele de viszont látom hogz te sem látod be hogy talán nálad is gond lehet
A nõkrõl meg annyit, hogy õk leülnek a hideg kõre, felfáznak, némelyik nem mos kezet pisilés elõtt, van amelyik sok farkat rakat magába. Mind midn fertõzés, és az mind rontja a szaporító szervrendszer erejét.
A kérdező hozzászólása: nem is én akarom meg mondani csak el gondolkodtato pár fiu élete és aztán a nagy gond vajon miért nem lesz gyerekem...nem azt akarom hangsulzozni hogy én mondjam en is rá szeretnék jönni hogy miért változunk ennyire ...ha nem láttátok az oldalt hangsulyoyom hogy orvos mondta hogy ma már a sperma sem a régi csak véleményt szeretnék nem hülye értelmetlen beszolásokat
A kérdező hozzászólása: gondolom pasi vagy ha igy fogod fel...
A kérdező hozzászólása: igaz az utolso

Nagyon idegroncsnak érzem magam a párom által mert sok olyan dolgot tesz amitől én ideges leszek, de a lényeg hogy félek hogyha terhes leszek és a gyerekem feldühit akkor rosszahtásal leszek rá és ne hogy olyat tegyek ami rossz, Mit tegyek?

Legjobb válasz: Válj el minél elõbb, ha már most is idegroncs vagy miatta. Ez sajnos késõbb sem lesz jobb! A gyerekvállalás pedig önmagában is hatalmas lelki és egyéb teher, ami ugyan örömteli, de ha nem bírod ki akkor tönkretehetsz minimum két életet is. Ha nem tudod elfogadni a párodat és ilyenmód nem érzed jól magad vele, akkor ne tetézd a hibádat hogy még vele vagy! Gondolkozz, és mérlegelj higgadtan! Szerintem a helyzeted nem lesz jobb. Hidd el hogy ha most így érzel, akkor ez csak súlyosbodni fog idõvel, mivel további, ebbe a kapcsolatba belekényszerítõ erõ (gyerek) fogja kötni a kezed. Ezt ne hagyd! Tönkremehetsz belé!

Válj el minél elõbb, ha már most is idegroncs vagy miatta. Ez sajnos késõbb sem lesz jobb! A gyerekvállalás pedig önmagában is hatalmas lelki és egyéb teher, ami ugyan örömteli, de ha nem bírod ki akkor tönkretehetsz minimum két életet is. Ha nem tudod elfogadni a párodat és ilyenmód nem érzed jól magad vele, akkor ne tetézd a hibádat hogy még vele vagy! Gondolkozz, és mérlegelj higgadtan! Szerintem a helyzeted nem lesz jobb. Hidd el hogy ha most így érzel, akkor ez csak súlyosbodni fog idõvel, mivel további, ebbe a kapcsolatba belekényszerítõ erõ (gyerek) fogja kötni a kezed. Ezt ne hagyd! Tönkremehetsz belé!
Igaza van az elsõnek.Ha irritál nemhogy tervezni ne tervezz vele, hanem inkább válts.
Biztos vagy benne, hogy a Párod miatt vagy ideges, ingerült ? Aki a párjától - akivel intim együttlétben van - ideges lesz, annak saját magában is keresnie kell az idegességének okait. Irj magadról kérlek!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk sûrûn együtt "úgy"!Ha együtt vagyunk akkor nem vagyunk összeveszve mert sokszor csetel, megcsajozik meg olyan baráti köre van ami nekem nem tetszik mondjuk azért mert nem akarom páréven belül a rácsmögött látni!De ha én ezt mondom neki akkor felsefogja mit beszélek és valószinû rámhagyja!És eléggé idegesitõ mikor veszekedünk: Vagy ordit velem vagy csendben van de kiröhög ami számomra elég rossz!Röhög vagy a fejét tolja elõre mint valami repper remélem érthetõ a magyarázatom!
Akkor sajnos be kell látnod, hogy rosszul választottál! Neked kell eldönteni, hogy folytatod-e vele tovább vagy abbahagyod. A döntésben senkit sem szabad megkérdezned. Ez a magad FELELÖSSÉGE kell, hogy legyen ! Egyedül a tied ! Kiváncsi lennék azért , hogy milyen döntést hoztál ! Ird majd meg kérlek !
Ha ezek után még vele vagy, akkor nem vagy észnél!
A nõk génjeibe bele van kódolva a férfiak megszeliditése, megváltoztatása, magához idomitása. Ezt a pasit sohasem fogod magadhoz idomitani. Inkább Te fogsz hozzá idomulni ! Aztán majd a börtönben levelezhettek a rácson keresztül ?
tegnapelõtt 21:26 Van egyrégi igaz mondás: A nõk a kacsolatuk elején azt hiszik, hogy a pasi majd idõvel megváltozik, a pasi meg hogy a nõ semmit sem fog változni. Mindketten tévednek!!!

Ha én felveszem férjem nevét, és Kiss-Nagy Tamara leszek, és a lányom Kiss-Nagy Szidónia lesz, és ha felnő, hozzá megy egy Nagy-Kiss Tamáshoz, akkor az ő gyereküknek mi lesz a neve?

Gondolkodunk párommal, hogy íly módon vegyük fel a nevünk, de manapság egyre többen használják így. Le van az tisztázva, ha két ilyen gyereke összeházasodik, az ? gyereküknek mi lesz a neve? Mert hát a Kiss-Nagy-Nagy-Kiss Tódi elég hülyén néz ki...

Legjobb válasz: Amikor a gyereketek megházasodik majd, akkor eldönti, hogy õ felveszi-e a férje nevét vagy mit akar csinálni. Ez az õ dolguk lesz. Ezen agyalni, tök felesleges. Mellesleg hülyeség is... :P:P:P:P A gyerek pedig alapból az apa után kapja a nevét, ha a szülõk mást nem kérvényeznek.

Amikor a gyereketek megházasodik majd, akkor eldönti, hogy õ felveszi-e a férje nevét vagy mit akar csinálni. Ez az õ dolguk lesz. Ezen agyalni, tök felesleges. Mellesleg hülyeség is... :P:P:P:P A gyerek pedig alapból az apa után kapja a nevét, ha a szülõk mást nem kérvényeznek.
Rengeteg lehetõség van házasságkötsékor a névválasztásra, így a gyreked ha majd odakerül, bõven válogathat (ha pont egy hasonlóan "duplanevû" férfihoz megy feleségül akkor mondjuk felveheti az õ vezetéknevét). Amúgy valóban igaza van az elõttem szólónak: mivel a nõ veszi fel ilyanmódon általában a férfi nevét és a gyreketek az apa nevét kapja, így õ nem Kiss-Nagy lesz, hanem csak Kiss. Ha esetleg mégis õt is így keresztelnétek, akkor is kicsi arra az esély hogy pont egy olyan férfival kerüljön össze, aki nemcsak az apja nevét kapta, hanem mindkét szülõét.
Ilyen házasság kötés és névválasztás esetén a kérdezõnek van igaza a közös gyermek nevét illetõen. tehát a gyerek vezeték neve Kiss-Nagy lesz. De az õ házasság kötésénél már akadnak "gondok" amit szerintem õk fognak majd megoldani, hiszen értelmesen végig gondolják, hogy milyen neve lesz így vagy úgy az utódaiknak stb... De valóban ezeket a kötõjeles dolgokat én sem tudom még egy generálció múlva elképzelni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!