Találatok a következő kifejezésre: Mi lesz fénnyel (15 db)

Mi lesz a fénnyel ha becsukjuk a hűtőt?

Legjobb válasz: Visszabújik az égõbe :-D Ha tényleg csak egy kicsit nyitod ki, akkor láthatod, hogy sötét van benne, de ha jobban kinyitod akkor a fény is kigyullad.

Az úgy van, hogy amikor becsukod, kijön egy kis manó a hûtõ belsejébõl, és leoltja a lámpát. Amikor meg kinyitod, akkor nagyon gyorsan felkapcsolja. Ha sokszor egymás után gyorsan nyitod-csukod, akkor kifullad, és lefekszik pihenni. Ilyenkor lehet elkapni. Anyád meg ad egy taslit, hogy szórakozol a konyhában :)
Nézd meg magad. ülj bele és kérj meg vkit, hogy zárja rád az ajtót. Biztos látni fogod merre szalad el.
Ha megnézed a hûtõt belülrõl, láthatsz az oldalán egy kiálló gombot (világítás mellett, a külsõ oldalon), ami csukott állapotban érintkezik az ajtóval. Amikor az ajtót becsukod, az benyomja a gombot, ezáltal kialszik a fény. Amikor az ajtót kinyitod, akkor elengedi a gombot, ezáltal zárja az áramkört, és ismét lõn világosság. :) Ha megtalálod a gombot, kézzel is kipróbálhatod.
A fizika szerint, ha csukva az ajtó, a fény világít és kialudt egyszerre. Ha kinyitod és ég, akkor vagy végig égett, vagy csak épp az elõzõ pillanatban gyulladt ki. Ha nem ég, akkor vagy végig égett és már tönkrement a körte, vagy nem égett addig sem.
Te vagy Stirlicz? :D
Visszabújik az égõbe :-D Ha tényleg csak egy kicsit nyitod ki, akkor láthatod, hogy sötét van benne, de ha jobban kinyitod akkor a fény is kigyullad.
Szerintem meg megfagy :)
fél a sötéttõl és elbújik
42!
Egy olyan hûtõbe szalad át, amit épp kinyitnak.
ahogy a hûtõt becsukod a fény is kialszik XD XD XD XD
A rendõr is meverte a feleségét, amiért égve hagyta a lámpát a hûtõben :-)))) lol
én úgy tudom, hogy elbújik =)
A kérdező hozzászólása: Tudom...de a humor kategóriában ennek a kérdésnek a filozófiai magyarázatát keresem...
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, nem biztos, hogy kialszik, lehet, hogy csak elbújik valahova...
Ha még 1-2 cm-re nyitva van, már ki kell aludnia. Ha nem teszi, akkor elkapcsoltál valamit: akkor keresd meg és kapcsold vissza - vagy elromlott valami.
A kérdező hozzászólása: Miért vagy olyan biztos benne?
Elmegy nyaralni Hawaii-ra.
szerintem ez hülyeség..semmit nem fog világosítani :)
Semmit nem fog világosítani.
A húgom aranybarna hajának nagyon szép fényt adott és egy leheletnyit világosított rajta. Balea szõkesampon és balzsam.
A kérdező hozzászólása: és ha szõke melír van benne? A hajm töve azért nem tetszik mert túl sötét a melírhoz. Az alja viszont világosabb és ott szépen mutat a melír
Ha hidrogénperoxid van benne akkor világosít csak, ha nincs akkor max arany fényt adhat, vagy azt sem.

Izzóval sorba kötünk diódát. Az izzó fénye a felére csökken, és a teljesítménye is (csak pozitív vagy negatív hullámok). A villanyóra is csak a felét méri? Vagy csak a látszólagos teljesítmény csökken? Mi lesz a másik hullámokkal, amit a dióda levág?

Legjobb válasz: Nem disszipálódik záróirányban a diódán semmi. Záróirányban nem ereszt át, nem folyik áram. Az egyetlen veszteség a nyitó irányban a diódán keletkezõ kb. 0,8V feszültségesés, ennyivel kevesebb feszültség fog az izzóra jutni. Feszültségben ez 99,65%, teljesítményben 99,3%, 0,7% telejsítmény csakugyan veszendõbe megy. A mért fogyasztás felezõdik. Az izzó telejsítménye a fél teljesítménynél ezzel 0,7%-al lesz kevesebb.

Nem disszipálódik záróirányban a diódán semmi. Záróirányban nem ereszt át, nem folyik áram. Az egyetlen veszteség a nyitó irányban a diódán keletkezõ kb. 0, 8V feszültségesés, ennyivel kevesebb feszültség fog az izzóra jutni. Feszültségben ez 99, 65%, teljesítményben 99, 3%, 0, 7% telejsítmény csakugyan veszendõbe megy. A mért fogyasztás felezõdik. Az izzó telejsítménye a fél teljesítménynél ezzel 0, 7%-al lesz kevesebb.
A látszólagos teljesítmény két részbõl áll: meddõ hatásos A dióda levágja a hullám felét, tehát félperiódust. Ez a diódán disszipálódik, tehát a dióda "fogyasztja" el. Ezen felül a meddõ teljesítmény lecsökken, ugyanis az a jelelváltozás maximumán - tehát a csúcsokon, ahol a leggyorsabban változik a jel - maximális. Lecsökken, de nem felezõdik! A hatásos teljesítmény viszont felezõdik.
Igen, csak a felét méri. A másik félhullám alatt nem folyik áram.
A kérdező hozzászólása: 2.: pl. egy 100W-os izzó fele teljesítményét elfûteni egy 1N4007-en az szép lenne. Ott csak kb 0, 7V x 0, 4A teljesítmény disszipálódhat.


A budai palota mikor lesz visszaállítva eredeti fényébe?

A szociknak nem volt ízlésük vagy egyszerűen csak dacból nem építették vissza a lerombolt palotát olyanra mint amilyen volt. Mikor lesz visszaállítva fővárosunk egyik szimbóluma? Stadion helyett megcsinálhatnák.

Legjobb válasz: Tervben volt csak nagyon költséges lett volna... Ezért valamivel olcsóbb és rosszabb állapotban levõ várbazárt választották .. azt hiszem jogosan, de szerintem ha jövõre megint fidesz lesz hatalmon, akkor azt is felújítják...

Tervben volt csak nagyon költséges lett volna... Ezért valamivel olcsóbb és rosszabb állapotban levõ várbazárt választották .. azt hiszem jogosan, de szerintem ha jövõre megint fidesz lesz hatalmon, akkor azt is felújítják...
Az elsõ Orbán-kormányban belekzdtek bizonyos részein a felújításba, a befejezését a második ciklusra tervezték, de aztán a kormányváltás miatt meghiusult.
Nem egészen értem, mire gondolsz.
Erre gondolsz? És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségök szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg õket, és országolnak örökkön örökké.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Inkább arra, hogy Lucifer-nek mi köze van a fényhez. Vagy csak a sátánista hit szerint van ez így? (Katolikus nézõpontokat várnánk inkább)
A kérdező hozzászólása: Igazából egy film után nyomozok, amiben "a fény követése" gyanúsan sokszor hangzott el.
Azért a feketét fehérnek és a fehéret feketének ne nevezzük már... A fény nem attól származik, aki hozza, neki is úgy adták.

Mi lesz a növénnyel, ha csírázáskor nem kap elég fényt?

Lehet, hogy egy kicsit bután hangzik a kérdés, de gyakorlati tapasztalatot tudnátok írni? Tudom, hogy nem csírázik ki, vagy kicsírázik, de elpusztul ha teljesen sötétben van, de én arra gondolok, hogyha kevesebb fényt kap, mint amennyi kellene neki. Köszi! :D

Legjobb válasz: igaz nincs gyakorlati tapasztalatom, de vagy iszonyat hosszú idõ mire kicsírázik vagy nem fog nemtom mit akarsz hallani? jönnek az ufók és rá hinteenek egy kis csuda port xD

igaz nincs gyakorlati tapasztalatom, de vagy iszonyat hosszú idõ mire kicsírázik vagy nem fog nemtom mit akarsz hallani? jönnek az ufók és rá hinteenek egy kis csuda port xD

1. Hogyan reagál a benzol klórgázzal u. v fény jelenlétében? Mi lesz a termék neve? Milyen típusú reakció ez? 2. Hogyan reagál a benzol salétromsavval, mi a termék neve?

Legjobb válasz: hexaklór-ciklohexán keletkezik. Ez egy katalizált gyökös reakció. C6H6Cl6 + 3 Cl2 -> C6H6Cl6 benzol salétromsavval C6H6 + 3 HNO3 ---> 3 H2O + C6H3N3O6, trinitro-benzol (Szerintem)

hexaklór-ciklohexán keletkezik. Ez egy katalizált gyökös reakció. C6H6Cl6 + 3 Cl2 -> C6H6Cl6 benzol salétromsavval C6H6 + 3 HNO3 ---> 3 H2O + C6H3N3O6, trinitro-benzol (Szerintem)
A kérdező hozzászólása: És a termék neve ?:-)
Hát azért a nitrálás nem egészen úgy mûködik ahogy az elsõ írta. :) Kell hozzá kénsav is, és csak sima nitrobenzol keletkezik elsõ körben. A többi nitrocsoport felviteléhez erélyesebb körülmények kellenek már. Mellesleg ez egy aromás-elektrofilszubsztiució SE(Ar)
Igen, én is találtam némi kivetnivalót az elsõ válaszban.Ahogy az elõzõ válaszoló is mondta, csak 1 nitro csoport kerül a benzolba és még ez a reakció sem megy végbe kénsav katalizátor nélkül(néha azt is megszokták jegyezni körülményként hogy 50C-es hõmérséklet szükséges hozzá) A másodiknál meg csak az egyenlettel van egy kis bibi, de megbocsátható mert vilaglex.hu hibás, a hexaklór-ciklohexán cikknél :D Egy kis magyarázat:elsõre lehet hogy a benzolnál megszokott szubsztitúciós reakciót várnánk (bizonyára már brómmal sokszor felírtuk), de ezek mindig igényelnek katalizátort(többnyire Fe).Ultraviola fénynél hasonló reakció játszódik le mint az alkánok halogén szubsztitúciójakor.Itt is párosítatlan elektronnal rendelkezõ klóratomokra bomlanak a Cl2 molekulák az UV miatt és a már ismert gyökös-mechanizmus elv alapján egy meseszép addíciós reakciót láthatunk. remélem hasznos volt számodra a válaszom :)

Miért van az hogyha valaki gazdag lesz rögtön kezdi mutatni hogy mije van fényûzés meg minden?

Sokan elfelejtik hogy honnan jöttek és pont ugyan olyan emberek mint más de ha pénzhez jutnak játszák a fejüket ezerrel.

Legjobb válasz: Ezt csak azok az emberek teszik, akiknek nincs egyéb eredményük az életben amire büszkék lehetnének. Ismerek olyat akinek jól megy a sora mégis egyszerû ruhákban jár- mert õ elégedett magával, nem akar bizonyítani másoknak, hogy õ is ér valamit. Szóval összegezve én úgy vettem észre, hogy az önbizalomhiányos emberek próbálják külsõségekkel felhívni magukra a figyelmet. :)

Ezt csak azok az emberek teszik, akiknek nincs egyéb eredményük az életben amire büszkék lehetnének. Ismerek olyat akinek jól megy a sora mégis egyszerû ruhákban jár- mert õ elégedett magával, nem akar bizonyítani másoknak, hogy õ is ér valamit. Szóval összegezve én úgy vettem észre, hogy az önbizalomhiányos emberek próbálják külsõségekkel felhívni magukra a figyelmet. :)
Az a baj, hogy ti ezt így fogjátok fel, hogy csak azért veszünk valamit, hogy nektek mutogassuk. Nem, nem ezért veszek minõséges dolgokat, vagy megyek el exkluzív nyaralásra. Azért teszem, mert nekem ez így jó. Ha nyaralni megyek, akkor azért megyek nem mindennapi helyre, mert nem akarok magyarokat magam körül és nyugalmat szeretnék, ennyi.
A kérdező hozzászólása: Akkor én is gazdag vagyok mert nem vagyok pazarló sõt pl a tárgyaim állapotát is szeretem megõrízni a telefonom 5 éves de még mindíg olyan majdnem mintha új lenne.
Téves felfogás az, hogy ha valaki gazdag, akkor pazarló is. Talán épp ezért vagyok gazdag, mert csak a számomra szükséges dolgokat veszem meg. A klasszikus ingek között nem sok különbség van. ;)
A kérdező hozzászólása: azt hittem ez a Ralph Lauren valami drágább de nem is drága
A kérdező hozzászólása: Hogy hogy ilyen sokáig használsz inget miért nem cserélgeted õket hisz a gazdagság lényege az hogy mindig újat jobbat szebbet venni nem sokáig megtartani mert van zsé
Ez attól függ, hogy milyen kategóriáról van szó. Egy név mögött általában minõség is áll. Konkrétan a Ralph Lauren ingeimet már évek óta nyúzom és meg sem látszik rajtuk, de az egyszerû színe már 1 év után kifakul...
A kérdező hozzászólása: Akkor egészségedre a gazdagságodhoz de ma már az a híres "minõségi" dolog sem olyan minõségi inkább csak drága hisz fogyasztói társadalomban élünk.
A kérdező hozzászólása: Igen és pl a sok buta de gazdag roma akkor már meg buktatta ezen elméletet ""nincs meg hozzá a neveltetésed, az iskoláztatásod, a kapcsolatrendszered, a jó modorod, a megjelenésed és az ízlésed"
itt megválaszolják neked, fõleg a ki honnan jött részét a dolognak- http://www.aszabadsag.hu/cikkek/2010/4/velemeny_gazdagok.htm
A kérdező hozzászólása: Én nem mondtam hogy szegény vagyok, de én nem villognák az biztos egy ház elég lenne meg a mostani autóm is tökéletes, és nem szaladnék azonnal külföldi nyaralásokra sem én normálisan próbálnék meg élni, mert meg tanultam sokszor nincs is szükségünk arra amit megengedhetünk magunknak.
Miért, mit várnál el tõlük? Dugdossák a pénzüket elõled, ne vegyenek nagy házat, szép kocsit, elegáns ruhákat? Miért ne, ha megtehetik? Azért van a pénz, hogy mások elõl eldugjuk és magunkban örüljünk neki, vagy azért, hogy megvehessük belõle, ami kell? Ha nyernél a lottón, te ugyanúgy -szegényesen- élnél tovább? Nem hiszem. Elkezdenél vásárolni, utazgatni, miért is ne? Eközben eszedbe nem jutna, hogy te most "mutatod" a pénzedet, egyszerûen csak boldogan élnél, örülnél annak amid van, élveznéd a jó életet. Ne legyél szûklátókörû. A gazdagok nem azért élnek jól, hogy téged bosszantsanak, azért élnek jól, mert megtehetik. A világ nem körülötted forog, az ismerõseid nem úgy kelnek fel reggel, hogy "na mit vegyek ma, ami XY-nak nincs, nem tellik rá neki, ezért biztos jó dühös lesz, ha megveszem"
Az ilyen emberek igazából nem gazdagok

Mindenkinek élő fenyője lesz gyerkőc mellett? Tanakodunk párommal, hogy élő fenyő vagy mű. Mivel panelban lakunk, száraz a levegő, meleg van, nem sokáig bírják a fenyők. Még az ezüst sem.

Legjobb válasz: Még a gyerek elõtt mûfenyõt vettünk, nagyon drága volt, de gyönyörû és nagyon jó minõségû. Mi azért vettük, mert egyrészt sajnálom a fákat, bár ezeket erre a célra ültetik, másrészt nem koszol és mindig ugyanolyan szép és szabályos. Gyerek szempontjából sztem mindegy, csak az élõnél vigyázni kell a mézgára, ami kifolyik belõle.

Még a gyerek elõtt mûfenyõt vettünk, nagyon drága volt, de gyönyörû és nagyon jó minõségû. Mi azért vettük, mert egyrészt sajnálom a fákat, bár ezeket erre a célra ültetik, másrészt nem koszol és mindig ugyanolyan szép és szabályos. Gyerek szempontjából sztem mindegy, csak az élõnél vigyázni kell a mézgára, ami kifolyik belõle.
Én is az igazi fenyõre szavazok. S engem kifejezetten zavar, ha valaki a környezettudatos magatartásával magyarázza a mûfenyõ vételét. Ha számolja, hogy mi kell az elõállításához, s mennyi idõ alatt bomlik le majd az a mûfenyõ, akkor elkeseredhet. Azt viszont megértem, ha valakinek lakás levegõje miatt ez a jobb megoldás, az illatot meg lehet pótolni illóolajjal.
mióta élek mindig élõ fenyõnk volt, az illata fantasztikus. errõl nem mondok le:) )
Mi is panelben lakunk, de nekünk eddig mindig élõfenyõnk volt. Én az illata miatt szeretem. Egyébként, ha lefújjátok hajlakkal, akkor nem potyognak a tüskék. Anyukámtól hallottam ezt a verziót, és nálam bevált. Csak nagyon minimális tüske hullott, azt meg gyorsan összeporszívóztam, mielõtt széthordanánk.
Mûfenyõvel nem igazi a karácsony!!! Fõleg nem pici gyerek mellett! Most már minden mû!!!
Mi élõt veszünk és kikötjük.
Mi vályogházban lakunk, full párás a levegõ, meleg mincs annyira mint a panelban, mégis az ezüstfenyõ nem bírta 1 hétig sem:( Az idén lesz egy pici fenyõfánk, de jövõre összegyûjtsük a pénzt mûfenyõre, az tuti. Ha eleve nincs az embernek nagy háza akkor elkerülhetetlen, hogy minden takarítás ellenére is belelépjen tûlevélbe, vagy épp játék közben ne húzza meg a gallyait, mondjuk úgy hogy elrohan elõtte. Nekünk két kicsi gyerek van, van tapasztalat. Ha lenne hatalmas házunk, és a fenyõfát az "útból" el lehetne rakni, akkor talán maradna az igazi. De mivel nincs, így még idén lesz egy kis élõ de jövõ karira már mûfenyõ lesz.
Szintén panelban lakunk, éveken át egy kis gyökeres fenyõnk volt, de tavaly már mûfenyõt vettünk és egyáltalán nem bántuk meg. 27 hós és 10 hós a két kicsi, legalább véletlenül sem nyelnek le tûlevelet, nem mászik is semmilyen állatka a fából, nem szúr meg tûlevél senkit, nem pusztul miattunk egyetlen fenyõ sem.
Szia. Szintén élõ fenyõ, ez a jó fenyõ illat 1 évben egyszer van :) Szintén panel, 25fok van a lakásba. A fa eddig is minden évben kibírta azt a pár napot, és ez így is marad:) már itt van az erkélyen a jó 2méteres fa :) Nálunk nem hiszem, hogy valaha is lesz mûfenyõ! De hát ugye ízlések és pofonok:)
Szia! Mi a 4.en lakunk, távhõs lakásban, 6 éve mûfenyõnk van. Most gondolkozom egy földlabdás kisebb fenyõben, amit vissza lehet vinni, mert ugye kiültetni nem tudom, vagy az élõ fenyõt kitenném az erkélyre. Nálunk nem az a lényeg, hogy mekkora a fa, hanem, hogy szép legyen:)
Nálunk idén elõször mûfenyõ lesz. Szintén panel, állandó 26 fok. Kb két napig bírja az élõ, vettünk már minden fajtát, egyik sem volt jobb a másiknál. Két pici gyerek van nálunk is, én nem akarom azt lesni, hogy mikor melyik lép bele/eszi meg a tûlevelet. Azon kívül mi általában el is szoktunk utazni, így elõfordul, hogy csak pár napig látjuk a fát, aztán meg szárad magában az üres lakásban. Úgyhogy most kipróbáljuk. Megvettük már, szép, ezek azért már nem olyan gagyik, mint 10-20 évvel ezelõtt. Illóolajokat eddig is használtunk, az illat így is meglesz. Fáj a szívem az élõ fáért, de úgy gondolom, most így praktikusabb.
Nálunk nem lesz fenyõ, se igazi, se mû. Eddig se volt, pedig 10 éve együtt lakunk a férjemmel. Szépen feldíszítem a lakást, lesz asztaldísz igazi fenyõággal az illat miatt, gyújtunk gyertyát. Majd a nagyszülõknél lesz fa. Tudom, hogy ezt sokan helytelenítik, meghallgatom naponta százszor, de mi nem hisszük, hogy a feldíszített fától lesz ünnepi és meghitt a hangulat.
Hát, én gyerekként nagyon nem díjaztam volna a mûfenyõt. Annak nincs olyan varázsa. Pedig mi is 4-en laktunk kevesebb, mint 50 nm-en. Egyébként nekünk olyan fenyõtalpunk van, amibe tudunk vizet tölteni, így lassabban szárad ki a fa és párásít is.

Vajon mire utal, ha egy babának tág a pupillája fényben? Lehet, hogy rossz lesz a szeme?

13 hós kislányról van szó, egyik családtagom babája. Azt vettem észre, hogy a szemeiben mindig kitágulnak a pupillái, még fényben is, pedig akkor össze kellene húzodnia. Vagy ez a babáknál még normális?

Legjobb válasz: Erõs fény hatására sem szûkül össze neki? Ha nem, legalább becsukja a szemét, ha erõs fényt lát vagy tesz valamilyen védekezõ mozdulatot? Mert ha az utóbbi két kérdésre nem a válasz, akkor szakemberhez kell fordulni! Ha csak úgy általában nagy a pupilla, akkor nincs gond, de a biztonság kedvéért megnézhetné egy doki. az 1 éves szemészeti vizsgálton jártak már a picivel?

Erõs fény hatására sem szûkül össze neki? Ha nem, legalább becsukja a szemét, ha erõs fényt lát vagy tesz valamilyen védekezõ mozdulatot? Mert ha az utóbbi két kérdésre nem a válasz, akkor szakemberhez kell fordulni! Ha csak úgy általában nagy a pupilla, akkor nincs gond, de a biztonság kedvéért megnézhetné egy doki. az 1 éves szemészeti vizsgálton jártak már a picivel?
A kérdező hozzászólása: Még nem jártak vizsgálaton. Köszönöm a választ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!