Találatok a következő kifejezésre: Mi lesz MÁV (10 db)

Mi lesz a MÁV biztosító ügyfeleivel?

Legjobb válasz: Háát... Ha csak fel nem vásárolja õket egy másik társaság akkor szivacs! A múltkor azt mondták 1 Mrd a hiány, és be kell fizetniük fejenként 10 000 Ft-ot, most kiderült 4 Mrd-ot sikkasztottak el! Az fejenként 40 000, vagy elvesztik a biztosítást, a károkat meg fizethetik zsebbõl! :( Itt egy cikk is: http://belsoseg.blog.hu/2008/05/05/mi_lesz_a_mav_biztosito_u..

Háát... Ha csak fel nem vásárolja õket egy másik társaság akkor szivacs! A múltkor azt mondták 1 Mrd a hiány, és be kell fizetniük fejenként 10 000 Ft-ot, most kiderült 4 Mrd-ot sikkasztottak el! Az fejenként 40 000, vagy elvesztik a biztosítást, a károkat meg fizethetik zsebbõl! :( Itt egy cikk is: http://belsoseg.blog.hu/2008/05/05/mi_lesz_a_mav_biztosito_u..

Most akkor holnap mi lesz, nem lesz tanítás az egyetemen a BKV és MÁV sztrájkja miatt?

Legjobb válasz: Bár én nem vagyok egyetemista, de tanítás szerintem biztosan lesz. Viszont állítólag igazolt hiányzásnak veszik, ha valaki a közlekedés miatt nem tud bemenni.

Bár én nem vagyok egyetemista, de tanítás szerintem biztosan lesz. Viszont állítólag igazolt hiányzásnak veszik, ha valaki a közlekedés miatt nem tud bemenni.
Nem nagyon értem miért függene össze a BKV és az iskola vagy bármi más. Egyéni probléma, ha valaki BKV-val szokott bejárni és épp nem közlekedik. Lehet menni gyalog, biciklivel, görkorival, autóval, motorral, taxival... a BKV csak egy lehetõség a sok közül.
Igen, lesz tanítás. A páromnak muszáj bemennie az egyetemre gyakorlatra, így biciklivel fog közlekedni. :)
Nálunk lesz, de nem veszik hiányzásnak, ha nem vagy ott, és a kötelezõ gyakorlatokból pedig pótmérést tartanak.Legalábbis nálunk még pénteken ezt mondta a dékán bácsi:)

Holnap tényleg lesz MÁV sztrájk? Vagy mikor lesz?

Legjobb válasz: Igen, holnapotól van!

Igen, holnapotól van!
csak egy kicsit off én nagyon szeretném, ha gaskó egyszer igen szoros kapcsolatba kerülne az édesanyjával...
Sziasztok! Én úgy tudom hogy üzemkezdéstõl ( ez sok helyen ma éjféltõl érvényes) már él a sztrájk. Akármelyik vonat, akármelyik állomáson, akármennyi idõre leállhat. NE számítsatok a vasútra, nézzetek buszt. Sokszor a Volán indít pótló buszt ami olcsóbb mint a vonat lenne. Nincs még megállapodás a szükséges szolgáltatásról ( melyik vonat indul? óránként hány indul stb) Gaskót most nem véleményezném, az anyja már így is csuklik...
Igen a Gaskó féle szakszervezetük sztrájkolni fog, a többi dolgozik.
szóval azért szerintetek a legtöbb vonat el fog indulni? én is vonattal járok munkába, jó lenne tudni.
A MÁV sok részlegbõl áll, több szakszervezet, amelyikek Gaskóhoz tartoznak, õk hirdettek sztrájkot, akik nem tartoznak Gaskóhoz, ugyanúgy be fognak menni dolgozni, apám is a munkavédelmi részlegre. Nem tudom, hogyan tagolódik a MÁV, szerintem túl nagy felhajtást csinálnak, és nem az egész MÁV sztrájkol, a nagy része nem sztrájkol. Szerintem ez csak egy kis néphergelés, jön október 23. Kell a cirkusz...

Mikor lesz újra MÁV sztrájk?

Legjobb válasz: Egy királyság, vagy egy abszolutista diktatúra esetén tökéletesen igaz, amit mondasz, de egy parlamentáris köztársaságban egyáltalán nem. Jelenleg pedig abban élünk, mivel Viktornak annó még nem volt rá ideje, hogy megkoronáztassa magát... talán majd 2010 után. Szóval ahol vannak szavazások (és fõleg népszavazások), meg ellenzék, ott ha tetszik, ha nem, minden felelõsség közös.

Szép... Jó tudni.
Egy királyság, vagy egy abszolutista diktatúra esetén tökéletesen igaz, amit mondasz, de egy parlamentáris köztársaságban egyáltalán nem. Jelenleg pedig abban élünk, mivel Viktornak annó még nem volt rá ideje, hogy megkoronáztassa magát... talán majd 2010 után. Szóval ahol vannak szavazások (és fõleg népszavazások), meg ellenzék, ott ha tetszik, ha nem, minden felelõsség közös.
Tehát a MÁV-sztrájk Gyurcsányék érdekeit szolgálja? Ezt te se gondolod komolyan.
Példával illusztrálva: ha neked ég a házad, és el kéne oltani a tüzet, de erre mégse kerül sor, mert a tûzoltók fele azt mondja, hogy ez márpedig nem helyes eljárás, ez kérem szépen tûrhetetlen, hogy itt el akarják oltani a tüzet, ráadásul az emberek pénzén, ez arcátlanság, mégis hogy képzelik, nem és nem!!!, és karba tett kézzel állnak és nem csak hogy nem csinálnak semmit, de akadályozzák a csapat másik felét is, akik pedig szeretnék eloltani a tüzet, akkor vajon kinek a hibája lesz, ha a végén leég a házad? Azoké, akik próbálták eloltani, vagy azoké, akik ezt nem engedték... vagy netán a tiéd, amiért hagytad, hogy kigyulladjon...?
de áruld már el mi szolgálhatja Orbán érdekét. ez a szánalmas az mszp-n már 7 éve õk vannak uralmon, de minden rossz történik az az orbán meg a fidesz hibája. ez egy eléggé gyerekes magatartás hogy másra kenni a dolgot, dehát a sok balga ember beszedi amit mondanak gyurcsányék
minden ország írányítása csak attól függ aki a vezetõje.és mivel magyarország vezetése már régóta mszp kézben van, ezért semmi rosszért nem okolható más párt.
Nohát, ezt jó tudni. Eddig azt hittem, Gaskó a fõf*sz. Ezek szerint van még nála is nagyobb.
Orbán viktornak már régót nincs köze semmihez mert gyurcsányék vannak hatalmon.
Ha Viktor kiadja az ukázt. Vasutas vagyok, vannak információim.
támogasd csak a gyurcsányt, aki bevezeti a nulla adó programot, és a kolbászból lesz kerítés programot. vasút?valóban gyurcsány tényleg támogadja a vasutat.hatalmas vasútkorszerûsítési programot igért.milett?42 vonalon megszüntette a vasúti közlekedést. no comment. támogasd csak.mondhatsz amit akarsz, ha orbán 1000 évet élne, akkor sem tudna annyi kárt tenni az országban mint gyurcsány e néhány év alatt.
Te valamit nagyon keversz. Nulla adóval pont hogy Viktorka szokott kampányolni. De egyébként mindegy is. Neked megvan a meggyõzõdésed, annak pedig a természetébõl következik, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Higgy csak nyugodtan a Megváltó Viktorban. :) (Gyurcsányról én egy percig sem állítom ugyanezt, megvannak a hibái neki is, meg a csapatának is. A különbség a kettõ között leginkább csak a mérték.)

MÁV-nál a 6 éven aluliak ingyenes utazási kedvezményét meghagyták még? Vagy mikor lesz olyan, hogy csúcsidőben fizetni kell?

És egy több órás vonatútnál pld. hogy számolják ki azt, hogy mikor utazik csúcsidőben?

Legjobb válasz: Ez a csúcsidei fizetés csak terv, és a 6 éven aluliakat nem is érintené. Õk ugyanis kötelezõen kisérõvel utaznak együtt, aki optimálisan viszont fizet. A többi ingyen utazó korosztályt, de burkoltan fõleg a nyugdíjasokat akarják így visszaszorítani, akiknek mindig a csúcsidõ közepén kell a piacra mennie 2 tojásért. Tehát az ingyenes 6 éven aluli utazás továbbra is megvan. Amúgy azt tudtad, hogy ha 18 éven aluli gyermekkel utazol, akkor 33% kedvezményt kaphatsz? :)

Ez a csúcsidei fizetés csak terv, és a 6 éven aluliakat nem is érintené. Õk ugyanis kötelezõen kisérõvel utaznak együtt, aki optimálisan viszont fizet. A többi ingyen utazó korosztályt, de burkoltan fõleg a nyugdíjasokat akarják így visszaszorítani, akiknek mindig a csúcsidõ közepén kell a piacra mennie 2 tojásért. Tehát az ingyenes 6 éven aluli utazás továbbra is megvan. Amúgy azt tudtad, hogy ha 18 éven aluli gyermekkel utazol, akkor 33% kedvezményt kaphatsz? :)

Most mi lesz a MÁV arképesekkel?

Most beszüntetik öket majd? Ha igen akkor remélem legalább a pénzünket visszadják!

Legjobb válasz: Nem fogják.

Nem fogják.
Remélhetõen beszûntetik...
A kérdező hozzászólása: remélem hogy nem! :P
A kérdező hozzászólása: na az jó:) )) köszi! ment a nagy zöld mancs :D

Mikor lesz olyan a MÁV, mint a japán vasutak?

Legjobb válasz: Akkor ha a Szivárványpónik majd GanajtúróKecskebékákat esznek :D

lesz...DE NEM MA!
Akkor ha a Szivárványpónik majd GanajtúróKecskebékákat esznek :D
ha japán véletlenül meghódítaná Magyarországot :D
30 ÉV MÚLVA.JAPÁN LEÁNYVÁLLALATA MAGYARORSZÁG LASZ.A MAGYAROK ADDIGRA KIHALNAK.
Majd ha a politikusok foglalkozása a malacokkal való zsonglõrködés és a kanapé evés lesz, meg ha a nyulaknak lassabb lesz a párzási ritmusa.
Én megelégednék azzal, ha a magyar tömegközlekedés kevésbé lenne szemetes, pontatlan, összefirkált, komfortnélküli és összeköpködött.
Mer az milyen?
A kérdező hozzászólása: Hát az sajnos tény hogy a vonatok nem a MÁV-tól hanem az utasoktól koszosak.
Japánban egy 10 mp-s késés is sokat számít... ithon, meg hvan , hohy egy órát várunk az állomáson, mert nem jön az a ge_ci vonat...
Meg az a ge_ci helyesírás is mi?
Jobb a sima vasút.
Egyszerû: nagyjából 50 évvel azután, hogy tömegesen elkezdtünk úgy hozzáállni a világhoz, mint a japánok, és ezt a politikában is és a mindennapjainkban is érvényesítettük.
Ugy tudom hogy az a soför aki több mint 5 percet késik azt kirugják japánban. Ha ilyen lenne magyarországon nagyon megnöne a munka nélküliek száma. :D
ezek a vonatok leginkább csuklós szárnynélküli repülõk. majd kb. 50 év múlva, ha majd addigra lecserélik az összes öreg kocsit. azért vannak jobbfajta vonataink, csak kevés van belõlük, és azért nem is mennek olyan gyorsan, de az a vasútpályán is múlik. példa: railjet
A kérdező hozzászólása: Az mikor lesz?
ha nyugdíjas leszek
0%! hogy valaha is ilyen lenne ! japán:modern Magyar:ratyi ez mindig ilyen marad
háááát ha ezt a vasutat is azok építik akik a 4es metrót akkor szerinted mennyi az esélye? xD
A kérdező hozzászólása: Erre gondolok: http://lh3.ggpht.com/-aXIcCsG4gU0/Saj4hZr5k5I/AAAAAAAAASc/tF..
Talán egyszer, soha napján és szerintem délelõtt lesz kész.
arra a mágnesesre gondolsz? szerintem soha
Soha

Meg tudná írni valaki, hogy Budapesten az ÁEK-ben (volt MÁV) melyik szerdán mi lesz a téma a szülésfelkészítő tanfolyamon?

A jöv? heti érdekelne,akkor lesz az általános tudnivalók??? Telefonon nem tudom elérni ?ket,vagy nem tudnak segíteni...

Holnap megyek a Budapesti Máv korházba November 12. re voltam kir irva és csak C2100 as a méjszályam azt mondták holnap meginditják a szülést mire számithatok fájdalmasabb lesz mint a normál szülés?

Legjobb válasz: Szia! Attól hogy indítják a szülést semmivel sem lesz fájdalmasabb mint normál esetben amikor megindul. Elõször elcsípik a magzatburkot, ha nem tágulsz akkor bekötik az oxitocint. Túl leszel rajta, bár tudom most nagyon félsz, de legalább hamarosan a kezedben lesz a várva várt kis jövevény :)) Próbálj egy kicsit pihenni.

Szia! Attól hogy indítják a szülést semmivel sem lesz fájdalmasabb mint normál esetben amikor megindul. Elõször elcsípik a magzatburkot, ha nem tágulsz akkor bekötik az oxitocint. Túl leszel rajta, bár tudom most nagyon félsz, de legalább hamarosan a kezedben lesz a várva várt kis jövevény :) ) Próbálj egy kicsit pihenni.
A kérdező hozzászólása: Elmentem pisilni és a alsonemümön egy kis piros váladék volt felhivtam a Dr Úrt és azt mondta hivjam vissza egy ora mulva ez mit jelent szülni fogok hamarosan ??
Szia! Igen, lehet, hogy beindult a szülés. Nekem is az elsõ jel az volt, hogy volt egy kis vérzésem. Nyílt a méhszáj ezért volt a vérzés. Kb. 1 órával késõbb már a fájások is jöttek. Aztán rá 12 órára már a kezemben volt a kislányom. Mennek a drukkok! +++
En is drukkolok!!! Nekem is verzessel kezdodott a szules, bementunk a korhazba, kiderult, hogy tagulasos verzes, mondtak, hogy ma szulunk. 1 hettel a kiirt idopont elott voltunk. Repesztettek a magzatburkot, semmit nem ereztem, utana elkezdodtek komolyabban a fajasok. Reggel 9-re mentunk, delutan fel 4-re megszuletett a kislanyunk. Ennek pont holnap lesz 3 honapja! :) ) Ne felj, nagyon klassz elmeny, biztos o is varja mar, hogy talalkozzon az anyukajaval. ;) Drukkolok!!!

Máv Kórházba tartozom de nem szeretnék ott szülni. Nincs fogadott orvosom. Nem is lesz sajnos. A Szent Imrében szeretnél szülni. Lehetséges ha igen mi a módja? 32hetes KM.

Legjobb válasz: Hát elvileg ha megindult a szülés bárhol fogadniuk kell, és le kell vezetniük a szülést,mert ez sürgõsségi ellátásnak számít.Egyébként én meg hallottam valami olyanról, hogy a kórháztól kell kérni egy befogadó nyilatkozatot (asszem így hívták) és akkor semmi akadálya hogy ott szülj ahol akarsz.Csak pl. ha mentõt kell hívni akkor õk a lakhelyhez lek közelebb esõ kórházba fognak vinni, kiv. ha van ilyen nyilatkozatod.Legalábbis tavaly amikor szültem ezt hallottam.

Hát elvileg ha megindult a szülés bárhol fogadniuk kell, és le kell vezetniük a szülést, mert ez sürgõsségi ellátásnak számít.Egyébként én meg hallottam valami olyanról, hogy a kórháztól kell kérni egy befogadó nyilatkozatot (asszem így hívták) és akkor semmi akadálya hogy ott szülj ahol akarsz.Csak pl. ha mentõt kell hívni akkor õk a lakhelyhez lek közelebb esõ kórházba fognak vinni, kiv. ha van ilyen nyilatkozatod.Legalábbis tavaly amikor szültem ezt hallottam.
Én úgy tudom, h akkor, ha nincs fogadott orvosod, ott kell szülnöd. Tavaly legalábbis még így volt. Ha bp-i vagy, akkor lehet, h nem, de én vidéki vagyok, nálunk ez a rendszer. Bár nekem 2 sz*r kórház közül kellett volna választanom, így inkább fogadtam dokit. Nagyon örültem volna, ha a MÁV kórházhoz tartozom! Sajnos nem. Lehet, h azóta változott a helyzet, nem tudom. Talán más jobban tudja. Ha gáz van, tuti, h a legközelebbi kh-ba visznek, ha a babával van vmi, akkor meg olyan helyre, ahol van PIC, pl SOTE II.
Én ugyanígy vagyok, nem ott szretnék szülni ahova tartozom, és nincs fogadott orvosom. Felhívtam a kiválasztott kórházat és azt mondták nem mehetek, ha nics ott orvosom. Ez kicsit a 22-es csapdája, ha nem akarsz magánhoz menni, mert nem is tudsz választani, hiszen nem fogadnak, amíg nincs ott orvosod. Én is kinéztem ott egy orvost, de nem jutottam el hozzá. Ez kb. 2 hete volt, úgyhogy friss infó sajnos. Azt viszont nem tudom, hogy minden kórházra vonatkozik-e, de mivel az elõzõ válaszoló is ezt írta ezért gondolom. Én a SOTE I-en próbálkoztam és a Bajcsyba tartozom.
Szia! Én is a Szent Imrébe megyek (kb.11 nap:) , és fogadtam dokit, hogy oda mehessek. Egy ott dolgozó orvos nálunk rendel hetente 1 napot, õt kértem fel. sajnos csak így tudtam oda menni. Lehet, hogy a Bp-i lakosokkal más a helyzet. Hívd fel a szülõszobát, ott meg tudod kérdezni. Én is így csináltam.
Én most jelentem be magam ideinglenesen a nagybátyámhoz a Bartók Béla útra a védõnõm tanácsára, hogy a Szent Imrébe szülhessek.Különben az I, II számú klinikára kellene menem.33 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!