Találatok a következő kifejezésre: Mi lesz, elkapom (20 db)

Kivéve ha õ fertõzött meg.
A kérdező hozzászólása: Akkor èn visszakapom?
Nem kaphatod meg még egyszer, kérdeztem doktorúrtól. Nekem is volt most , és máig nem értem, hogy volt barátom, hogy nem kapta el..

9 hetesen ha elkap az influenza és magas lázam lesz az végzetes lehet a babára? És persze az egészet virus okozza. Felenk sokan betegek és nagyon félek én is mi lesz a babával?

Legjobb válasz: A magas láz lehet veszélyes, szóval próbáld megelõzni, hogy elkapd a vírust! Ha tudsz, akkor maradj otthon, pihenj sokat, igyál minél több folyadékot, sok gyümölcsöt egyél, szedd a vitaminokat rendesen, öltözzködj rétegesen, persze a párodra is figyelj oda, nehogy õ vigye haza! De ha beteg is leszel, amíg nincs lázad, nincs baj. Ha lázas lennél, akkor pedig azonnal hívd a dokidat. Vagy már most kérdezd meg tõle, hogy ilyen esetben mit tehetsz majd.

A magas láz lehet veszélyes, szóval próbáld megelõzni, hogy elkapd a vírust! Ha tudsz, akkor maradj otthon, pihenj sokat, igyál minél több folyadékot, sok gyümölcsöt egyél, szedd a vitaminokat rendesen, öltözzködj rétegesen, persze a párodra is figyelj oda, nehogy õ vigye haza! De ha beteg is leszel, amíg nincs lázad, nincs baj. Ha lázas lennél, akkor pedig azonnal hívd a dokidat. Vagy már most kérdezd meg tõle, hogy ilyen esetben mit tehetsz majd.
Megtörténni persze megtörténhet, de 9 hetesen már kevesebb az esélye, inkább 4-5 hetes korban elkapott influenza tesz nagy kárt sok embrióban. Javaslom neked az OSCILLOCOCCINUM homeopátiás készítményt mely kifejezetten influenza megelõzésre és a kifejlõdött betegség kezelésére kiváló. Megelõzésre heti 1 pellet kell bevenni, 1 dobozban 6 db pellet van. Kismamák is szedhetik. Boldog babavárást!!
Szia. Próbáld kerülni az olyan helyeket, ahol beteg emberek vannak, persze ha erre van lehetõséged. Ha mégis elkapnád, akkor a láz ami a leginkább veszélyt jelenthet, ezért nagyon fontos, hogy csillapítsd. Nekem is volt az elején nagyon magas lázam, algopirynt szedtem rá, és nincs semmi baja a babának. Sok folyadék, lázcsillapító, és nem lesz végzetes. Vigyázz magatokra! 35 hetes kismama.
mikor terhes voltam, megkérdeztem ezt a domikimtól, azt mondta, hogy nem veszélyes a babára, csak a magas láz nem tesz jót. azt kell minél hamarabb csillapítani. az interneten is utánanéztem, de ott is azt találtam, hogy a terhesség alatt összeszedett influenza nincs hatással a magzatra.
nem hinném
Oltasd be a fiadat is az apját is.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül az oltás és felnötnek hol lehet ilyet venni receptre vagy csak ugy?A háziorvosa adja be neki?
Ha megkapja az oltást, úgy is elkaphatja, enyhébbek lesznek a tünetek. Az én nagy gyerekeim annó nem kaptak védõoltást ellene, mert nem volt. Az oviban elkapták, de alig volt rajtuk 10-20 pötty. Hát, igen..az apukánál veszélyes lehet, nála lényegesebb az oltás..
felnõttkorban is a háziorvos adja be. azt nem tudom, hogy ingyenes-e, szerintem inkább tõle kérdezzétek meg. Az apukának én is mindenképpen beadatnám, mert felnõtt korban veszélyesebb. A gyerkõc meg jobb is ha elõbb-utóbb átesik rajta. Ezekre azt mondják, jobb minél elõbb túllenni rajta:-)

Mi lesz ha a pici is elkapja?

A párom meg volt fázva, és elkapta t?le a 2.5 éves fiam, tegnap szegény már nem érkezett a szája elé tenni a kezét amikor tüsszentett és a 4 hetes kisfiamat teljes egészében betakarta. Gyorsan letöröltem az arcát, de félek, hogy így is elkapja, hiszen a nagy mindig ott sertepertél körülötte. Lehet e esetleg ilyen picinek szívni az orrát, vagy mit lehet rá adni neki? Mit fog szólni a gyerekorvos, hogy 1 hónapos de már megfázítottam? Nagyon megvagyok ijedve!

Legjobb válasz: Ha szoptatod, akkor jó eséllyel nem lesz beteg. Egyébként viszont a fertõzéshez elég az, hogy pár percig egy szobában tartózkodnak, nem kell ahhoz rátüsszenteni.

Ha szoptatod, akkor jó eséllyel nem lesz beteg. Egyébként viszont a fertõzéshez elég az, hogy pár percig egy szobában tartózkodnak, nem kell ahhoz rátüsszenteni.
Szerintem ez az egymás összefertõzése minden családban megesik, teljesen normális dolog. Egy egyhónapos is lehet náthás, sõt, általában az ilyen picik gyógyulnak meg a leghamarabb. Ez nem megfázás, megfázni akkor szoktak az emberek, ha hiányosan vannak öltözve, ez viszont nátha, amit simán el lehet kapni, szóval senki nem mondhatja, hogy te voltál a gondatlan. Orrot szívni már a legkisebbeknek is lehet, abból nincs gond. A gyerekorvosnak meg az a dolga, hogy gyógyítson, nem az, hogy téged leteremtsen, amiért az egy hónapos babád elkapta a nagytesója nátháját. Ha a naggyal voltál nála a náthája miatt, akkor szerintem különösebben meg sem lepõdik majd, ha a pici is elkapta. De simán megeshet, hogy nem is kapja el. Tényleg ne aggódj, ha el is kapta, az sem tragédia, és ahol testvérek vannak, ott nem is lehet kiküszöbölni nagyon az ilyesmit.
Elõzõt kijavítanám: a megfázás és a nátha ugyanaz: mindkettõ fertõzõ betegség, és kb 200 fajtája kering közöttünk. Hol egyiket kapjuk el, hol másikat. Hiányos öltözettõl nem lehet megfertõzõdni, "megfázni", viszonta lehûlés legyengítheti az immunrendszert annyira, hogy megbetegszel egy olyan vírustól, amitõl egyébként nem betegednél meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nálunk is ez volt a helyzet, a kisebbnek 4 hetesen már enyhe tüdõgyulladása volt, kapott antibiotikumot, normaflore-t, kalcikidet és c vitamint, plussz sterimarral fújtam az orrát orrszívózás elõtt. Remélem ti megússzátok...
Nekünk is idehozták az influenzát, 5 hetesen beteg lett a pici (a nagy meg életében elõször 2 évesen). Nem szólt semmit az orvos, csak csodálkozott, hogy kaphatta el, ha csak anyatejes. Ezt én se értem, de mindegy, túlvagyunk rajta. Majdnem 1 hónapig beteg volt mindkettõ gyerekem :( Tengervizes spré, baby nasivin, cebion c ment mindkettõnek.

Van egy 50 cm2 es motorom és megjött az éves biztositásom nem olyan sok 9000Ft de nincs pénzem! űHa elkap a rendőr mi lesz? Elvehetik a jogsim?

17/L

Legjobb válasz: A jogsit éppen nem veszik el, de feljelentenek, az meg sokkal-sokkal drágább lesz, mint 9k.

A jogsit éppen nem veszik el, de feljelentenek, az meg sokkal-sokkal drágább lesz, mint 9k.
addig míg ki nem fizeted addig ne járj vele mert ha elkapnak az sokba fog neked kerülni !A jogsit nem veszik el de sok lesz a büntetés. Fizesd ki valahogy nem sok ez a 9000 ft és akkor legalább nem kell félned hogy elkapnak.
Attol függ hol használod. nekem 3 éve nincs biztositás a motoromon, csak városba hasnzálom, még nem állitottak meg
Szia! Nem tudom melyik biztosítónál vagy de nekem is 50 köbös motorom van én a K&H biztosítónál vagyok és az éves díjam 2615 FT , szerintem válts olcsóbbra ;)
Nekem az éves az Union-nál 4035Ft, az a 9000 nemtúl jó. Amúgy szerintem nemlehet 50 négyzetcentiméteres motor max 50cm3-as:D
Utolsó vok: Amúgy meg ne a saját nevedre írasd, mert minnél fiatalabb vagy, annál többet kell majd fizetned. Vagy apukád vagy anyukád, esetleg nagypapád nevér írasd és akkor kevesebb lesz sokkal. Az enyém is apa nevén van.

Nem akarok szexelni, mert félek, hogy elkapok valamit, de a testem nagyon kívánja. Most mi lesz, mi győz? L20

Ha már csak rá gondolok,benedvesedek nagyon.Naponta masztizok,de félek nem elég.Nagyon vágyom rá,de félek is.Attol tartok,ha valaki aki tetszik is,nekem esne nem tudnék ellenállni.De annyit hallottam már mindenféle nyavajáról,és sokan össze vissza...most viccen kívül mit tegyek,mi lesz?vagy hogy ne gondoljak a szexre?

Legjobb válasz: Ilyen alapon az utcára se menj ki mert annyi betegséget elkaphatsz... :) Használjatok gumit az véd a betegségek nagyja ellen :) 22/F

Ilyen alapon az utcára se menj ki mert annyi betegséget elkaphatsz... :) Használjatok gumit az véd a betegségek nagyja ellen :) 22/F
Azért nem minden második ember szaladgál nemi betegséggel :-D Ritkábban lehet így elkapni valami nyavalyát, mint egy influenzát a buszon.
Szerintem az senkinek nem megy hogy ne gondoljon a szexre ez egy természetes dolog.A nyavaják valóban léteznek de lehet ellenük védekezni(óvszer).Hát talán feküdj le azzal akit annyira kívánsz..
ha kotont használsz kizárt :P nyugi
jaja, én is. Bár én nem vagyok szûz, de akár lehetnék is. :D
"Meg hát nem hiszem, hogy valaki 20 évesen szûz." De elegem van az ilyen kijelentésekbõl... én is szûz vagyok és képzeld már 20 elmúltam... és nem, nem vagyok ronda.
Mit tegyél? Indulj egy kis beruházás után. Vegyé' gumit, oszt' dugjááááá!!! :D
Az élet nehéz kérdései...:) Fenébe, én megértem, ez nem lehet valami könnyû döntés... :DDD
Védekezés a betegségek ellen: óvszer, tartós kapcsolat
Szerintem fake a kérdés, mert a lány privátban sem válaszol. Meg hát nem hiszem, hogy valaki 20 évesen szûz. A mai világban már 10 évesen se lehetsz benne biztos. :( Továbbá a kérdésbõl ítélve nincs barátja.
Létezik egy olyan speciális eszköz, amely rendeltetésszerû használat esetén megvéd a nemi úton terjedõ betegségektõl. (Amelyik betegségtõl meg nem tud megvédeni, azt egy sima csókkal is át lehet adni.) Ennek az eszköznek a neve: gumióvszer. Ha ezt használod, garantáltan nem fogsz semmi nyavaját elkapni. ;)

Mi lesz avval akit ittas vezetéssel elkapnak?

Azért kérdem mert én bele futottam egy ilyenbe nem ittam csak egy sört 3 órája az eset előtt amit meg is említette, és vissza kaptam minden papírt avval hogy mennyek haza és imádkozzak! az egyik rendőrt ismerem és ő mondta ez tett! velem nem írattak alá semmii papírt se meg semmit se még szonda se volt! komoly válaszokat kérek!

Legjobb válasz: Akkor kérdezz komolyat! Nem jelentettek fel. Mégis mi a lótúró történne?

Akkor kérdezz komolyat! Nem jelentettek fel. Mégis mi a lótúró történne?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom pont ez az ! mert 2 éve van jogsim és csak most igazoltattak életembe elõször
Ha nem jelentettek fel akkor nincs probléma. Az adott pillanatban nem igazolták szondával, hogy te alkoholos befolyásoltság alatt voltál, és nem is írtál alá beismerõ nyilatkozatot. Ha az egyik rendõrt ismerted akkor meg biztos nem balhéznak érte. Máskor nem kell mondani, hogy ittál sört.
Megúsztad. Ha nem ismerõs rendõr van akkor jogsi ugrik, feljelentés, pénzbírság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! a meg nyugtatást! azt meg el kelet mondanom hogy sört ittam mert már a szondát vették elõ! de most utána olvastam és mivel ez 3 órája volt egy nagyon zsíros szalonna sütésnél és a zsír az oldja az alkoholt így lehet nem is jelzet volna!!
A helyszínen elveszik a jogosítványodat. Megírják a jegyzõkönyvet, aláírod. Késõbb kapsz egy levelet az okmányirodából, hogy náluk van a jogosítványod amíg tart az eljárás. Ha az alkoholos befolyásoltság szintje elérte a bûncselekmény kategóriát átadják az ügyészségnek, és ott hozzák meg a határozatot, ha nem érte el, akkor kiszabják a pénzbírságot, azt befizeted, a csekkel és a rendõrség határozatával mehetsz az okmányirodába és visszakapod a jogosítványt. (200.000 forint) Ennyi.

Mi lesz, ha elkapom az infulenzát?

26 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha belázasodsz,akkor az elsõ dolgod a doki legyen,mert ilyenkor nem jó ha nagyon lázas vagy,és õ majd megmondja,h mit kell szedned.Amúgy meg ha elég erõs a szervezeted,és minden rendben van a vitaminháztartással,akkor nem hiszem,h el fogod kapni.(Sok-sok vöröshagyma és savanyúkáposzta jó a meghûlések ellen,teli vannak C vitaminnal,és a hagyma gyulladáscsökkentõ is.)

Ha belázasodsz, akkor az elsõ dolgod a doki legyen, mert ilyenkor nem jó ha nagyon lázas vagy, és õ majd megmondja, h mit kell szedned.Amúgy meg ha elég erõs a szervezeted, és minden rendben van a vitaminháztartással, akkor nem hiszem, h el fogod kapni.(Sok-sok vöröshagyma és savanyúkáposzta jó a meghûlések ellen, teli vannak C vitaminnal, és a hagyma gyulladáscsökkentõ is.)
Szia! Én már elkaptam és 24 hetes terhes vagyok. Komolyabb lázzam nem volt, de az oros azt mondta hogyha belázzasodok akkor kötelezõ lázat csillapítani, mert az én lázas állapotom árt a babának. És azt is elmondta, hogy ugyan minden orrcseppre rá van írva hogy kismamáknak nem szabad, de ha a terhes nõ nem kap rendesen levegõt, az jobban árt a babának mint az az egy-egy csepp orrcsepp. Ha mégis beteg lennél, akkor torokfájásra sok-sok méz ( a fenyõméz a legjobb ), sok-sok nem túl forró citromos tea, sok pihenés, láz esetén lázcsillapító. Mivel a kismamák jórésze vitaminokat szed a terhessége alatt szerintem hamar le lehet küzdeni az influenzát.
A láz árt a babának, azt feltétlenül csillapítani kell! Megelõzésképpen vegyél a gyógyszertárben Oscillococcinum-ot, az egy homeopátiás szer, terhesen is szabad szedni! Heti egy tubus elszopogatásával jó eséllyel megelõzheted az influenzát és ha mégis elkapod, napi 2-3 tubussal gyorsabban gyógyulsz! Boldog, betegségmentes babavárást kívánok!

Mi lesz ha elkapnak a Simsonon jogsi nelkül?

Nemet allampolgar vagyok, 15 eves. Nemetorszagon lakom es csak nyaron jövünk haza. Van Magyarorszagon egy Simson S51em, de nincs jogositvanyom. Egy kis faluban megyek vele. Mennyit kell fiszetnem ha elkapnak a zsaruk? Vagy lehett meg kennöpenzel fiszetni? Köszönök minden valaszt es bocs a szörnyü magyaromert!

Legjobb válasz: 150 ezer forinttal megbüntetlek,beviszlek a rendõrségre,elveszem a motrot,és a szüleidet is megbirságolom. Üdvözlettel: Kovács János rendõrfõnök

150 ezer forinttal megbüntetlek, beviszlek a rendõrségre, elveszem a motrot, és a szüleidet is megbirságolom. Üdvözlettel: Kovács János rendõrfõnök
kedves kérdezö! a rendörséget itt nagy ivben kerüld el, mert leginkább a lámpa nélküli biciklisekre vadásznak!
A kenõpénzt felejtsd el, kivéve ha megfelelõen magas!
Ha szerencséd van csak figyelmeztet ha nem akkor jegyzõkönyv bírság és jogsiszerzéstõl 3 hónapra való eltiltás.
XD a elsõ válaszolóval rendesen benézted! De biztos úr és sose tennék ilyet! XD

18év alatt elkap a rendőr úgy hogy alkoholt fogyasztottam. Mi lesz a következménye?

Legjobb válasz: Mármint úgy, hogy ittas vagy, vagy pedig úgy, hogy közterületen iszod? Barátnõmmel volt egy ilyen eset, 17 éves volt, és épp bontotta a sört az utcán, amikor odajött a rendõr. Felírta az adatait, aztán mennie kellett az anyukájával a jegyzõhöz egy kis ejnyebejnyére, amúgy semmi más nem lett belõle.

Mármint úgy, hogy ittas vagy, vagy pedig úgy, hogy közterületen iszod? Barátnõmmel volt egy ilyen eset, 17 éves volt, és épp bontotta a sört az utcán, amikor odajött a rendõr. Felírta az adatait, aztán mennie kellett az anyukájával a jegyzõhöz egy kis ejnyebejnyére, amúgy semmi más nem lett belõle.
14 évesen én még babáztam... jaj.
betöltötted már a 14-et? mert ha még nem, akkor nem csinálhatnak veled semmit...
HA jól tudom bírság is lehet a vége.
DE NEM ÉRTED, HOGY RÉSZEGEN NEM CSINÁLHATNAK VELED SEMMIT?! CSAK NE KAPJANAK RAJTA EGY LITER VODKÁVAL KÖZTERÜLETEN.
ne igyál, és akkor nem kaphatnak el részegen
A kérdező hozzászólása: hát. pont aznap leszek 14. és parázok hogy haverokkal elkapnak minket részegen.xd
Tenyleg nem? Miota? Ezt a f*szsagot, errol en sem tudtam.
Bírom a pestieket, amikor azt gondolják, hogy a törvények (meg minden más is) csak ott érvényesek. Az EGÉSZ ORSZÁG területén érvényben van, hogy közterületen nem szabad alkoholt fogyasztani.
hanem hol?
Olyan részeg lehetsz amilyen akarsz, de közterületen nem ihatsz Budapesten alkoholt!
de jó, hogy ugyan ezt a kérdést már megkérdezte más is
Nem utolsó, bocs, 00:24.
A kérdező hozzászólása: 14évesen, 1 játszótéren. nincs kamera
de érti már

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!