Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet probléma 8 hetes (2 db)

Mi lehet a probléma 8 hetes kisfiunkkal?

8 hetes kisbabánk 2 napja er?ssen elkezdett sírni, szopizás közben és után. Ma már ha sikerült elaltatni és beletettük a kiságyba, kis id? elteltével újra sírni kezdett. Alig aludt valamit egész nap, még mikor sétálni indultunk akkor is ordított (mert már nem sírás volt), meg kellett forduljunk. Csak a mellen vígasztalódik, de nem tart sokáig a csend. Úgy két napja van az is, hogy szopi közben nagyokat bukik. Eddig ilyen problémánk nem volt. Lehet összefüggés a bukás és a sírás között?

Legjobb válasz: Szerintem vidd el orvoshoz mert ebbõl lehet komolyabb baj is.Nem normális dolog hogy egyfojtában sír.Lehet neki bármilyen baja vagy valamije nagyon fáj neki vagy beteg.

Szerintem vidd el orvoshoz mert ebbõl lehet komolyabb baj is.Nem normális dolog hogy egyfojtában sír.Lehet neki bármilyen baja vagy valamije nagyon fáj neki vagy beteg.
Nem lehet, hogy fáj a pocija? Nem kemény a kis poci és sírás közben nem húzza fel a lábacskáit?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Most szépen alszik szerencsére, de ha holnap is ilyen nagy lesz a sírás, mindenképpen megyünk dokihoz. Amúgy eddig is voltak görcsei, de nem ennyire erõssek és ha mégis, akkor azt egybõl felismertük és vígasztalni is könnyebb volt. A pociját igaz nem néztük, hogy keménye, de érzõdik a sírásán, hogy fáj valamije. Máskor meg csak összeszorítja a szemeit és erõssen sír, már már ordít. Ilyenkor nem tudjuk, hogy a fájdalom miatt sír-e, fáradtség miatte.
A kérdező hozzászólása: Szopiztatom mindkét mellbõl mikor ennyire "ideges", de inkább az lehet amit írtál te is, hogy túl sok tej jön és levegõt is sokat nyel, ettõl a hasa is fájhat, viszont böfiztetem sokat közben pont emiatt, hogy megelõzzük a hasfájást. Eddig sikerült is, de most már bukik böfi helyett. eddig Espumisant adtunk, most mintha az sem használna. A cumit ilyenkor kiköpi, nem kell neki, amúgy sem nagy cumizós. Sokszor úgy tûnik, hogy azért ideges mert csak cumizna és mégis jön a tej. De mikor felállítunk egy elméletet, következõ szopikor már másképp történik és mégis sír, szóval valóban az marad, ha holnap is ez a mûsor, megkeressük a gyerekorvost. Köszi a válaszokat mégegyszer.
A hosszú választ adó vagyok. Eszembe jutott, még egy dolog. Mégpedig a fülfájás, ami szopi közben fájdalmasabb. Én azt javaslom, hogyha éjszaka felsír ilyen keservesen, fájón, adjatok neki egy kúpot, mert ha fáj valamilye, az elmulasztja. Holnap pedig akkor doki. Jobbulást! :o)
Már megint én. Nálunk az Espumisan nem jött be, csak az Infacol, de azt éjszaka is adtam, minden szopi elõtt (õ 1, 5-2 óránként szopott éjjel).
Nekem az jutott eszembe ha nem a szélgörcs vagy reflux a baj, hogy mennyi idõnként van széklete.Ha ritkán, akkor az is lehet, hogy szegény eltelik egyszercsak és hiába eszik jóízûen, de viszajön mert eldugult a bélcsatorna. Nálunk sajnos ez volt. Kaka után mindig megkönnyebbült és újra tudott szépen enni. Aztán eltelt 2-3 nap és ismét kezdõdött elõlrõl.
A kérdező hozzászólása: Ma is sírt majdnem egész nap, kivéve a délelõtti séta alatti idõt. Felhívtuk a gyerekorvost és azt mondta, hogy a pocijával kell baj legyen, ha a füle fájna akkor egyáltalán nem hallgatna el, és a kisfiunk éjszaka szépen alszik. Ha mégsem múlna az erõs sírás pár napon belül akkor megnézi. Ja és még azt is mondta, hogy ha nem elég az Espumisan még adjunk neki valamit, más cseppet, de ez nekem valahogy nem tûnik a legjobb ötletnek. Köszi a válaszokat mindenkinek.
A fülfájást otthon is tudod ellenõrizni. Elõször tapintsd ki magadon: Nyomd meg (persze ne túl erõsen) a fültõ mögött azt a pontot a fejen, ahol "nincs csont". Ha középfülgyulladás, akkor élesen felsír. Ha erre nem reagál sírással akkor húzd meg picit a fülét, ha erre se sír, akkor valószínûleg a fülecskéjével minden ok. Remélem nem lesz semmi gond veletek és alszotok egy nagyot!

Ha kétszer egymás után elvetélek (5 és 8 hetesen) annak mi lehet az oka? Milyen probléma lehet a szerveztemben?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem annak olyan oka is lehet hogy nem megfelelõ a szervezetedben valamelyik hormontermelõdés azt hiszem a progesteron de ebben nem vagyok biztos nem kaptál a dokitól valamilyen gyógyszert azért hogy segítsen megtartani a babódat? Probléma oka nem csak a szervezetben lehet lehet külsõ hatás is gondolok itt pl a dohányzás , nehéz emelés , stressz. Dokid nem mondott semmi konkrétat hogy mitõl lehet?

Ha jól emlékszem annak olyan oka is lehet hogy nem megfelelõ a szervezetedben valamelyik hormontermelõdés azt hiszem a progesteron de ebben nem vagyok biztos nem kaptál a dokitól valamilyen gyógyszert azért hogy segítsen megtartani a babódat? Probléma oka nem csak a szervezetben lehet lehet külsõ hatás is gondolok itt pl a dohányzás , nehéz emelés , stressz. Dokid nem mondott semmi konkrétat hogy mitõl lehet?
Bocsánat, hogy kérdéseel "válaszolok", de barnáztál vagy pecsételtél elõtte?
Szia.Nekem is volt vetélésem és a terhességem elején is vérezgettem.Nekem csináltak hormonvizsgálatot a vetélés után, minden oké volt, de a dokim azért írt fel Duphastont ezt kellet szednem a 12.hétig.Azóta már megszületett a kisfiam és már 4.5hónapos:) Én is maszekhoz jártam, keress egy jó dokit.Sok sikert:) 4.5hós baba anyuja
Szia 17 éves vagyok anyunak elöttem volt három vetélése én megmaradtam! utána 2éve született hugom elötte is volt vetélése anyunak_! neki a doki sárgatest hiányra gyanakodott kellet szednie magneB6ot és elevitet
Szia! A teljesség igénye nélkül lehet: hormonális, genetikai vagy akár immunológiai probléma, vagy a méh fejlõdésének (pl. sövény) rendellenessége. Egy ismerõsöm három különbözõ ok miatti vetélés után a Gynevacra esküszik. Ki kell vizsgálni a lehetséges okokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket. A héten magánrendelésre megyek, remélem ott többet kezdenek velem, mert a kórháziak lesz...k
Elsõ lépésként ellenõriztesd, hogy nincs-e sárgatest elégtelenséged. Ez a legkézenfekvõbb.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnél 3 nap barnázás, 3 nap vérzés utánna egyben "kijött belõlem" a babó. Bocsánat, de nem tudtam szebben leírni. Ez a 8 hetesnél volt. A másiknál csak vérezni kezdtem. Miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak köszönöm a részletes tájékoztatást és kérdezném tõle, hogy Czeizel Endrének nincs-e email elérhetõsége?
Nem találtam e-mail elérhetõséget, én telefonon hívtam fel az intézetet (Bolgárkerék u.), és az asszisztensénél kellett idõpontot kérni, egy héten belül kaptam. Ha szükséged van rá, írj privit, és megadom. Nem tudom ugyanis, hogy itt szabad-e ilyet közölni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!