Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka hogy csak (179 db)

A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes, nem jöhet számításba.
Nekem amikor sok volt a savam, akkor lett hányingerem a csokitól, édességtõl.

Van 50 csirkém 7 hónaposak decemberben egyik nap találtam 1 tojást azóta minden nap van 1 az a kérdésem hogy mi lehet az oka hogy csak egy van naponta? Lesz több is vagy ne számoljak vele?

Legjobb válasz: Ha mind jérce, akkor számolhatsz késõbb több tojással, általában tyúkonként naponta/kétnaponta 1 db. Még fiatalok, gondolom csak 1-2 kezdett el tojni.

Ha mind jérce, akkor számolhatsz késõbb több tojással, általában tyúkonként naponta/kétnaponta 1 db. Még fiatalok, gondolom csak 1-2 kezdett el tojni.
Függ attól hogy milyen fajta csirkék..Egyébként ha majd melegebb lesz akkor valószínû többet fognak tojni. Adj nekik valami zöldet, valahonnan, mert ha kis helyen vannak, akkor tojásevés lesz vagy csipkedik egymás tollait.(Pl.: porcsin, tyúkhúr, pitypang levél.) Az már más kérdés hogy honnan szerzel zöldet.
7 hónaposan már tojniuk kellene. Nem a kaja és a hideg szokott lenni télen a gond, hanem a megvilágítás hiánya: télen túl kevés a fény, márpedig ez a tyúkfélék ivari mûködésében rendkívül fontos. Próbálj meg belógatni az óljukba 2 égõt (ennyihez nem biztos, hogy elég 1) és kezdj el nekik világítani. Napi 0, 5-1 órával kezdj és emeld pár hét alatt úgy, hogy a napi kb. 15-16 óra meglegyen.
"Nekik is kell egy kis..." +idõ.
A kérdező hozzászólása: Szia nekem 10-én kezdett el tojni az az 1 vagy 2 és a h helyzet azóta is változatlan lehet hogy van benne bába kakas? azt hogyan lehet megállapítani?
A kérdező hozzászólása: Szia. Körülbelül 50 55 jószág van ebbõl 2 kukorékol. A táp menyisége a következõ 100kg kukorica 50kg búza 10kg napraforgó 10kg tojótáp . valamit rosszul csinálok? vagy más javaslat? esetleg kellene még egy jó kakas? Minden tanácsot szívesen fogadok mert ez ez elsõ évem és nem túl sok a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Az az igazság h napos csibeként vettem õket nem nagyon válogattam õket.azt nem tudom hogy ha veszek mellé 2-3 kakast akkor nem bántják-e egymást?
Igen, ennek megvan az esélye. Ezért ha úgy döntesz be is szerzel néhányat, kénytelen leszel 1-2 hétig úgy elzárva tartani õket, hogy a "régi" és az új egyedek láthassák, megszokhassák egymást. Én viszont elsõ körben inkább a fehérje bevitel növelésére koncentrálnék egyelõre, mert ha 1 ivaros kakasod is van, akkor is több tojásodnak kéne lennie napi 1-nél. Kicsit utána számoltam, a jelenlegi keveréked mellett mindössze 11-12% a fehérjét biztosító takarmány. Én ezt növelném legalább 25%-ra vagy a napraforgó és/vagy tojótáp arányának növelésével vagy kevernék még valami nagyobb fehérje tartalmú szemes takarmányt még hozzá. (Amint bejön a jó idõ akkor meg akár 50%-ra is, a kukorica arányának csökkentésével).
A kérdező hozzászólása: Azon gondolkoztam én is .De mi legyen az a takarmány? Van elképzelésem de nem vagyok biztos a dolgomban.

Kábeles internetnél mi lehet annak az oka, hogy csak az eredeti pc-vel lehet rácsatlakozni az internetre?

Ha átdugjuk a kábelt bármilyen másik pc-re, laptopra, nem lehet csatlakozni az internetre. Nincs jelszóval levédve, és nincs router.

Legjobb válasz: A szolgáltatód a hálózati kártyád MAC címe alapján azonosít. Megoldás 1: Felhívod a szolgáltatód ügyfélszolgalátat és új MAC címet regisztráltatsz. Megoldás 2: Veszel egy pár ezer forintos routert, és a MAC clone funkciójával lemásolod az eredeti gép MAC címét. Így bármit ráköthetsz. Egy idõben több géppel is netezhetsz. Megoldás 3: (Ez ajánlom legkevésbé) Megpróbálhatod átírni az új gép MAC címét az eredeti gép MAC címére. http://www.technitium.com/tmac/ Számos hálózati kártyánál a MAC cím nem módosítható!

A szolgáltatód a hálózati kártyád MAC címe alapján azonosít. Megoldás 1: Felhívod a szolgáltatód ügyfélszolgalátat és új MAC címet regisztráltatsz. Megoldás 2: Veszel egy pár ezer forintos routert, és a MAC clone funkciójával lemásolod az eredeti gép MAC címét. Így bármit ráköthetsz. Egy idõben több géppel is netezhetsz. Megoldás 3: (Ez ajánlom legkevésbé) Megpróbálhatod átírni az új gép MAC címét az eredeti gép MAC címére. http://www.technitium.com/tmac/ Számos hálózati kártyánál a MAC cím nem módosítható!
mi ezt úgy oldottuk meg, hogy a nagygéppel , ami MAC-ra be volt regizve, azzal fölmentünk a netre, és amikor már volt kapcsolat, akkor kihúztuk a netkábelt a nagygépbõl, és gyorsan átdugtuk a lapiba, és így azon már nem kellett csatlakozni, és nem kérte a lapi MAC-jét,
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkét választ!!

Zúg az egyik hangszóróm a Sony típusú hifimnek, mi lehet az oka hogy csak az egyik zúg? Túl hosszú a kábel?

Van egy régebbi típusú Sony hifim, és össze kötöttem a gépemmel, a jobb oldali hangszóró a hifitõl egy kb 3m-es "kábellel" van összekötve, a bal oldali hangszóró pedig kb 10 m-es kábellel ( de elég lenne 5m is csak nem akartam szétvágni) és a bal oldali hangszóró ha jelet kap, tehát nem kell hogy szóljon a zene, csak be van kapcsolva és nem 0-ra van állítva a hangerõ ( 0-án nincs ilyen gond) akkor zúg a bal oldali hangszóró, ennek mi lehet az oka?

MI lehet az oka hogy csak 1, 5 napra jött meg? Még soha nem volt ilyen.

MIvel elutazunk ezért emiatt hamarabb akartam hogy megjöjjön 2 nappal ezért pont 2 nappal abbahagytam mint ahogy kellett volna a fogamzásgátlót.( ezidő alatt óvszerrel voltunk együtt) Meg is jött de csak 1,5 napig volt enyhe vérzés és azóta semmi pedig most kellene hogy legyen a 4. nap de semmi... Idegesít a dolog mert mondog rendesen megvolt eddig és ez most számomra új...

Legjobb válasz: Abbahagytad, ezért felborult a hormonháztartásod, mert most a szervezeted irányítja nem pedig a gyógyszer :)

Abbahagytad, ezért felborult a hormonháztartásod, mert most a szervezeted irányítja nem pedig a gyógyszer :)
A kérdező hozzászólása: De az hogy két nappal hamarabb hagytam abba mint kellett volna az ennyire felborítja? Úgy tudtam, hogy ilyenkor is rendesen megjön csak hamarabb.. Nem volt még ilyen pedig már 2 éve szedem.
Velem is volt ilyen mikor abbahagytad rá 3 nappal jött meg alig 1 napos...
*abbahagytam
Rá van írva arra a h.lye gyógyszerre, hogy nem szabad abbahagyni! Ha rosszkor jönne meg a menstruációd, akkor szünet nélkül tovább kell szedned!
Ja, és a helyedben a terhesség kivédésére a következõ menstruációd utánig óvszerrel védekeznék!
A kérdező hozzászólása: Mindig kettõs védekezést alkalmazunk én szedem a gyógyszert õ meg az óvszerért felel és bár 2 éve vagyunk együtt MINDEN alkalommal használtunk óvszert is.
Ennek nem sok értelme van, de gondolom, nektek nyugodtabb tõle az álmotok.

Mi lehet az oka hogy csak nyugtatotol mulik el a derék és lábfájásom?

Nekem már 4 éve ugyanazok a tüneteim a bal csip?mb?l és lágyékbol kisugárzó íztomlázszerü lábfájásom van. A háziorvos elküldöt n?gyógyászhoz ami negativ,reumatologushoz aki Mr t javasolt ott enyhe kopást meszesedést írtak de semmi egyébb elválltozás nincs, voltam végbél tükrözésen is az is negyativ volt idegyógyászat is negativ volt orthopédián ott megnézte az orvos az mr felvételeim és szentgotthárdra akart küldeni fiziotherápia kezelésekre mert elöte már szedtem diclofenac , miderison voltaren b1 injekcio meg minden ilyen reumás gyógyszereket ami nekem megse kottyant, most xanax nyugtatot íratam 0,5 ös t írt az orvos napi 3x1 tabletát szedem etöl múlik el a fájdalom ezért ara gyanakszom idegyogyászati probléma lehet fizikotherápia meg nemhasznál csak ami maszirozos meg érzékeny is a b?r?m rá nemigazán birja . Valami ?tlet mit tudnék csinálni ? Mert ez nagyon rosz igy vagy ez lehet érszükület jele vagy trombozis ? Amikor megyek akkor nemfáj ha dolgozok hajolo munkát bizony ha nemveszem be a gyogyszert nembirnám ki a munkát és valamikor este is van ez a fájdalom lágyékból kiindulva lefelé hiába mondja a háziorvos feküdjek mert xanax nélkül nemjó csak azal és amig az hat adig minden oké.
A hormonok.Igyál borsmenta teát, az segít a hányingeren.
Nekem a Magne B6-tól múlt el.
Nekem is csak a 8-10 hét táján kezdõdtek a terhességi rosszullétek és egészen a 18. hétig intezív volt!!De az is lehet, hogy csak a front miatt vagy rosszul, tegnap este én is pocsékul voltam!!!
Nálam is a 6. hét körül kezdõdtek ezek a rosszullétek és a 16-17. hétig meg is maradtak. Hiába voltam már a 2. trimeszterben. Az elején én sem tapasztaltam semmit, azon kívül, hogy már kb. 3 hetesen nagyot nõtt a mellem:-)
Az is lehet csak a fejfájástól van hányingered nem? Ha elmúlik a fejfájás, lehet a hányinger is. Ha nem, akkor sajnos lehet nálad most kezdõdnek a rosszullétek.Kitartás! 18 hetes kismama:)
Hányinger ellen próbáld meg a hideg gyömbér üdítõt.Nekem nagyon bevált, pedig nem szerettem eddig.

Mi lehet az oka hogy csak úgy eltűnik a tálca az asztalról?

Legjobb válasz: Tippem van: ha a tálcára kattintasz jobb gombbal (húzd le az egeret a képernyõ aljára, akkor fel kell hogy jöjjön), és rányomsz a tulajdonságok-ra, lesz egy "tálca automatikus elrejtése" sor. Vedd ki elõle a pipát.

Tippem van: ha a tálcára kattintasz jobb gombbal (húzd le az egeret a képernyõ aljára, akkor fel kell hogy jöjjön), és rányomsz a tulajdonságok-ra, lesz egy "tálca automatikus elrejtése" sor. Vedd ki elõle a pipát.

Nincs lázam semmibajom csak köhögök elég sokat aludni sem nagyon tudok mi lehet az oka hogy szüntethetem meg nem vok egy könnyen betegedős ember kb 3 éve nem volt se lázam se semmi bajom de ez a köhögés nagyon bosszant mi lehet az oka?

Legjobb válasz: A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.

A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.
mûholdak...frekvenciák...
meg lehetne oldani, de ezt csak Mo.-ra szánják
És ezt miért itt kérdezed? xD Ha az RTL-en lenne mondjuk pornó, érteném h miért idd írtad, de így... XD
A kérdező hozzászólása: Az RTL csak példa volt.Mondhatnám a Hustlert is.
Mert drága lenne olyan részre is sugározni, ahol kicsi a kereslet rá.
A legfontosabb oka a szerzõi jogok korlátozása. A filmek, közvetítések jogtulajdonosai általában egy adott országra adnak ki vetítési jogot, ezért a tévétársaságok nem tehetik meg, hogy külföldre is sugározzanak. Í gy minden egyes országban külön-külön be tudják vasalni a nem kis összegû díjakat. Technikailag egyébként semmi akadálya, hogy egy mûsort egy egész kontinensen sugározzanak. Pl. a mûholdas szolgáltatok jelei fizikailag (UPC, Digi, stb.) egész Európát lefedik, de a titkosítás (kódolás) miatt Magyarországra korlátozzák.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!