Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka hogy a babám (35 db)

Meddig sírnak fel éjjelente a kisbabák, illetve mi lehet az oka, hogy a babám akár 5-6x is felsír éjjelente? Miért van ez, rossz élményei vannak?

9 hónapos a kislányom, régebben is felsírt, de max 1x éjszakánként. Egy hónapja ez akár 5-6 is lehet, fel ritkán kel, de keservesen sír pár másodpercig, aztán nagy csönd. Félek, hogy rossz álmai lehetnek, pedig boldog baba napközben. Mikor múlik el, úgy sajnálom Õt.

Legjobb válasz: Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?

Nálunk azóta fordul elõ ilyesmi mióta jönnek a fogai. Nem lehet, hogy nálatok is ez az oka?
TV-t ne engedd neki nézni, és hallgatni sem!!!!!Olyan számunkra ártalmatlan képi és hanghatások érhetik amit álmában próbál feldolgozni.Ha nem a foga, és nem a pocakja, akkor esetleg a napközbeni külsõ ingerek miatt lehet.

Mi lehet az oka hogy a babám apukám kezébe mindíg sír? Lehet a bajusza zavarja?

Legjobb válasz: Vagy az illata, ezt így nehéz megmondani.

Vagy az illata, ezt így nehéz megmondani.
Az én lányom kb. 2, 5 hónapos koráig az erõs illatokat nem szerette, tehát, ha valaki beparfümözte magát, akkor szó szerint ordított, ha csak a közelében volt.
Az en lanyom a noi parfumoket nem szereti.
Ha még pici (pár hetes), lehet a bajusz, a fiam 6 hetes koráig ordított, ha a bajuszos apukám felvette. De igaza lehet az elõttem szólóknak is, én pl 9 hónapos korában kezdtem csak újra parfümöt használni, amikor már jól ismert, és csak 2x szopott naponta.
Én úgy vettem észre kicsimnél, hogy annál ordított aki nem tartotta kellõ biztonsággal.Ezt ne úhy értsd, h majd elejtette, csak aki nagyon félve vette fel, annál sírt is.Már kinõtte, 9 hós, bárkinél nagyon jól megvan!

Mi lehet az oka hogy a babám egyik orra mindig teli van? Lehet allergia?

7 hónapos a babám és már kb 2 hete naponta többször szívom az orrát.Nem folyik csak hallom hogy szörcsög.Mindig csak a bal oldali orrnyílásból jön váladék (elég sok),a jobból semmi.Nem náthás

Legjobb válasz: Szia! Sajnos mi is ezzel a problémával küzdünk. 11 hetes Babámnél kb 3-4 hetes kora óta ezek a tünetek vannak, és olyan tehetetlennek érzem magam, mert hiáva visszük hetente a dokihoz, õ azt mondja, hogy a tüdeje tiszta és a torka sem piros. Ennek ellenére éjjel, és csak éjjel iszonyatosan szörcsög, és az egyik orrluka be van dugulva. Mi Sterimárral cseppentjük és orrszívózzuk. Most kaptam egy jótanácsot, hogy használjunk ULTRAHANGOS HIDEGPÁRÁSÍTÓT állítólag nagyon jó, és szinte kincset ér, mert egy kezdõdõ nátha is elmúlik a hatására. Valószínû, hogy nálatok is száraz lehet a levegõ, ezért beszárad a Pici orrnyálkahártyája. Próbáld ki a párologtatást, olcsóbb megoldás: gõzölgõ kamillás víz. Jobbulást a Bébikének!!!

Szia! Sajnos mi is ezzel a problémával küzdünk. 11 hetes Babámnél kb 3-4 hetes kora óta ezek a tünetek vannak, és olyan tehetetlennek érzem magam, mert hiáva visszük hetente a dokihoz, õ azt mondja, hogy a tüdeje tiszta és a torka sem piros. Ennek ellenére éjjel, és csak éjjel iszonyatosan szörcsög, és az egyik orrluka be van dugulva. Mi Sterimárral cseppentjük és orrszívózzuk. Most kaptam egy jótanácsot, hogy használjunk ULTRAHANGOS HIDEGPÁRÁSÍTÓT állítólag nagyon jó, és szinte kincset ér, mert egy kezdõdõ nátha is elmúlik a hatására. Valószínû, hogy nálatok is száraz lehet a levegõ, ezért beszárad a Pici orrnyálkahártyája. Próbáld ki a párologtatást, olcsóbb megoldás: gõzölgõ kamillás víz. Jobbulást a Bébikének!!!
nekem még csak 1hónapos a babám de neki is jön az orrából váladék azt hittem náthás de azt mondta a doik h az anyatej jön vissza (oda is) mondjuk nálunk nem olyan sok váladékról van szo


Mi lehet az oka, hogy a babám folyamatosan sír valamelyik családtag jelenlétében?

3 hónapos babámat születése óta látogatja a család,amit eddig elég jól viselt,néhány hete viszont ha valamelyik családtag felveszi elkezd vigasztalhatatlanul sírni, és alig lehet megnyugtatni,attól függetlenül,hogy itthon vagyunk-e vagy mi megyünk látogatóba amikor ismét kettesben(vagy hármasban vagyunk apával)akkor nyugszik csak meg,de akkor is kell egy kis idő.Egyébként mióta elmúlt a hasfájása,vidám,kiegyensúlyozott baba,akkor sír ha éhes,vagy fáradt.

Legjobb válasz: Nekem az anyosomtol sirt egeszen 5honapos koraig .amugy a vilag legnyugodtabb babaja volt az enyem szerintem ,kiveve ha anyos ittvolt :D szerintem azert mert akkoriba nagyon nagyon rosszba voltam anyosommal es erezte a feszultseget . v hangossabban beszel mint ,mi es megilyedt tole...

Nekem az anyosomtol sirt egeszen 5honapos koraig .amugy a vilag legnyugodtabb babaja volt az enyem szerintem , kiveve ha anyos ittvolt :D szerintem azert mert akkoriba nagyon nagyon rosszba voltam anyosommal es erezte a feszultseget . v hangossabban beszel mint , mi es megilyedt tole...
8-9 hónaposan
24-én lesz Levi 7 hós. Tegnap kapott elõször zúrót. Egy túró rudit (a belsejét) összekevertem egy kis õszibarackkal. Nagyon gyorsan befalta :) Háromszor ennyit is megevett volna szerintem. Sajtot még nem adtam. Azt nem tudom, hogy kellene.
Offolok, bocsi.Képzeljétek! Az elõbb láttam, hogy túró rudival etetnek egy másfél hónapos babót.Kicsit furcsállom az anyukát.
Második vagyok Azt elfelejtettem írni, hogy szûrõn átpasszíroztam.
A kérdező hozzászólása: másfél hónaposat??? hol láttad??? Honnan tudod hogy ennyi idõs, megkérdezted? Hát én tuti nem hagytam volna szó nélkül...szegény picur.. :(
védõnõm 10 hónapos kortól javasolja. natúr macisajtot zsemlebélre reggelire trapistát és egyébb félkemény natúr sajtokat reszelve fõzibe vagy ugyanúgy "szendvicskére" túrót szerintem is gyümölccsel Off: ismerõsöm kinder csokit adott az 5 hónapos babájának egészben... rokonom meg babgulyást a 8 hónapos lányának... Vannak érdekes szülõk, de lehet, hogy én aggódom túl a dolgot
én 8 hónaposan kaptam egy csülökcsontot a kezembe hogy rágcsáljam... én is 9-10hónaposan adtam elõször neki. Túrót gyümivel keverd.

Mi lehet az oka annak hogy a babámnak nem kell a tápszer?

Kisfiam 13 hónapos eddig minden gond nélkül ette a tápszert, most meg ebédre már egyáltalán nem kéri; és most úgy néz ki hogy vacsorára sem. Mi lehet ennek az oka? köszi

Legjobb válasz: Lehet ráunt, lehet csak pillanatnyilag, de lehet az is, hogy már nem nagyon igényli. Az én fiam is 11 hós, de már nagyon kevés tápszert iszik, inkább a gyümölcslevet és a szilárd kajákat részesíti elönyben. Probáld meg pár nap mulva, de eröltetni szerintem nem kell. :)

Lehet ráunt, lehet csak pillanatnyilag, de lehet az is, hogy már nem nagyon igényli. Az én fiam is 11 hós, de már nagyon kevés tápszert iszik, inkább a gyümölcslevet és a szilárd kajákat részesíti elönyben. Probáld meg pár nap mulva, de eröltetni szerintem nem kell. :)
Ha mást is eszik már akkor megértem hogy inkább a jobb izû kajcsikat elõnyben részesiti.Minek délben tápszer?Az én fiam ahogy elkezdtük a hozzátáplálást már onnantól nem fogadta el.Ekkor volt öt hós.De nálunk még van cici.
13 hónaposan délben tápszer /is/? Nem tudom mi ennek az oka de én 8 hónaposan már csak reggel este adtam. 1 évesen tejet, kakaót kaptak. Szerintem ha nem allergiás illetve nem orvosi elõírás a tápszer inkább válts!
Én sem értem, minek még délben is tápszer... Délben egyen fõzeléket, husikat, stb, amit éppen ti is esztek, de ne tápszert! Reggel-este bõven elég. Ha nem akarja meginni, vegyél valamilyen tejitalt!

Mi lehet az oka, hogy a nyolc hónapos babám nem bír két óránál tovább ébren maradni?

Eszünk, egy kis játék és már dörzsölgeti is a szemét. Lefektetem, és néhány perc múlva már alszik is. Nem alszik sokat, max 1-1,5 órát, de valahogy soknak érzem ezt ilyen id?s korban. Egyébként jókedély? gyerek.

Legjobb válasz: Szia! Biztos könnyebben elfárad. Nincs semmi baj ezzel, csak kicsit több pihire van szüksége :) Az én kislányom 7 hónapos, és általában max 3-3,5 órát van ébren, de akkor már naggyon nyûglõdik, mert aludni persze utál :)))

Szia! Biztos könnyebben elfárad. Nincs semmi baj ezzel, csak kicsit több pihire van szüksége :) Az én kislányom 7 hónapos, és általában max 3-3, 5 órát van ébren, de akkor már naggyon nyûglõdik, mert aludni persze utál :) ))
Minden baba más, más az alvásigénye. Az én kisfiam is 8 hónapos, õ a reggeli ébredés után kb. 3 órát van fenn, aztán alszik kb. 1 órát. Aztán megint fenn van 3 órát, és délután alszik kb. 2-t. A délutáni alvás után akár 4-5 órát is fenn van, és este 8-kor már alszik.
Tényleg babafüggõ, de ha nagyon aggódsz a köv. orvoslátogatáson említsd meg és lehet megnézik nem vérszegény -e.
Szerinem valami vitamnihiány lehet, vagy vérszegénység. Nekem a nyolc hónapos fiam már csak naponta kétszer aludt másfél órát. Persze vannak hétalvó babák, de szerintem is elég sok ez az alvás. Kérdezd meg a védõnõt, gyerekorvost.
Szia! Attól is függ, szopiztok, vagy tápszert kap, mennyi rendes kaját eszik, mert a rendes kaja ha jól tudom a szervezet lúgosságát savassá változtatja és emiatt fáradékonyabb lesz. Szerintem is megemlítheted a dokinak, hátha kitalál vmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Nem aggodalmaskodom, de azért legközelebb rákérdezek a gyerekorvosnál.

Mi lehet az oka, hogy a 6 hetes babám fel-felsír szopizás közben?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg levegõt nyel olyankor, az enyém is csinálta és csinálja. Tehát 1: levegõt nyel, fáj a gyomra mert feszíti, a büfizés (szopi közben tehát utána vissza lehet tenni cicire) 2: elõzõ szopásról van levegõ a kis beleiben és a hasa fáj, volt hogy attól nyugodott meg hogy pukizott egy emberest. Erre megint csak a büfire való odafigyelés a megoldás.

Szia! Valószínûleg levegõt nyel olyankor, az enyém is csinálta és csinálja. Tehát 1: levegõt nyel, fáj a gyomra mert feszíti, a büfizés (szopi közben tehát utána vissza lehet tenni cicire) 2: elõzõ szopásról van levegõ a kis beleiben és a hasa fáj, volt hogy attól nyugodott meg hogy pukizott egy emberest. Erre megint csak a büfire való odafigyelés a megoldás.
Esetleg hasfájás...fesziti is magát, lábait felhúzza?
Lehet, hogy fáj a pocija, levegõt nyelt, és büfiznie kell, vagy beindult a bélmozgása a szopitól és az fáj neki. Próbáld meg közben böfiztetni
Az elõttem íróknak igaza van. De az én kisfiam is csinálta ezt, mire rájöttem, hogy nem tud rendesen szopizni, kevés tej ment neki. Nézd meg, mennyit eszik, ha az eredmény OK, akkor az elõzõ válaszok a tutik :)

A nőgyógyászom Gynoflor hüvelytablettát írt fel, de nincs semmilyen fertőzésem, azt mondta, meg hogy minden rendben. Akkor mire jó? Okt. óta próbálkozunk babával. Ha a sperma pirosas az mitől lehet?

Tegnap este szex után pirosasan jött ki a "cucc" bel?lem.Lehet e a gynoflortól? Száraz nem voltam, megjönnie se kell. Vagy lehet a sperma volt pirosas?az mit?l lehet?

Legjobb válasz: Lehet hogy hámsérülést szereztél aktus közben. És azért jött pirosas cucc. Ha az õ spermája lenne piros akkor valami fertõzése, gyulladása lenne. De akkor fájna neki szerintem. A Gynoflor az ph helyreállító. Kevés a hüvelyedben a lactobaciluus, ami kell oda.

Lehet hogy hámsérülést szereztél aktus közben. És azért jött pirosas cucc. Ha az õ spermája lenne piros akkor valami fertõzése, gyulladása lenne. De akkor fájna neki szerintem. A Gynoflor az ph helyreállító. Kevés a hüvelyedben a lactobaciluus, ami kell oda.

Mi lehet az oka, hogy a 2, 5 hós babám be sem akarta venni a szájába a cicit?

Mindig jól szopott, általában nem várom meg, hogy sírjon, hanem id?nként megkínálom, illetve figyelem, mikor éhes, és mindig legalább bekapta, ha nagyon teli volt, akkor max. nem evett sokat. De amúgy jó ev?.

Legjobb válasz: Lehet a fogától, vegyél rá neki kenõcsöt. Vagy nem jött meg esetleg a havid? Némelyik baba azt is megérzi, és olyankor elfordul a cicitõl. Az enyém szerencsére nem tette:)

Lehet a fogától, vegyél rá neki kenõcsöt. Vagy nem jött meg esetleg a havid? Némelyik baba azt is megérzi, és olyankor elfordul a cicitõl. Az enyém szerencsére nem tette:)
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi, nem jött meg, úgy hogy sajnos az nem lehet az ok. Most is nagyon panaszkodik (pedig olyan boldog kis baba szokott lenni), és nem szopott, pedig ha leteszem aludni, mindig szokott, legalább egy kicsit.. :( És mikor panaszkodott, attól hallgatott el, hogy maszíroztam egy ujjammal az ínyét... - aztán meg szopni próbált az ujjamból! Volt másnak is ilyen?
Szia! Az én babám is 2-3 hónapos kora közt nagyon nyáladzott, és volt, hogy elfordult a cicitõl is. Aztán ez egyszer csak elmúlt, most féléves, még nincs foga:) , és napi 7-8x szopizik. Szóval kitartás, hátha pár napon belül rendezõdik a dolog. Próbáld szoptatni, csak rájön, hogy az a legjobb nyugtató is neki. Sok sikert!
Mi ugyan így jártunk, csak a 3, 5 hós fiammal. Meglátta a mellem, elfordult és sírt. Én is kétségbe estem, de folytattam, némi erõszakot alkalmazva. Nálunk nem tudom mi volt az oka, mert még nincs fog, lehet lusta volt, az üveget várta. :(
A kérdező hozzászólása: Koszi a segitseget, most mar ujra rendesen eszik... nagyon megijesztett, de remelem, nem csinalja ujra... KOSZI!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!