Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka egy 40 (6 db)

Mi lehet az oka egy 40 éves nő rendkívül felfokozott hajhullásának, s hogy lehet elejét venni?

Legjobb válasz: lehet,hogy a változókor!beszélj a nögyogyászoddal,és ö tudja mi a teendö!

lehet, hogy a változókor!beszélj a nögyogyászoddal, és ö tudja mi a teendö!
Vitaminhiány, hormonváltozás, vashiány, megfázás (fejbõr) és még számos oka lehet. Ha nagyon nem akarsz orvoshoz menni viszont van pénzed akkor vizsgáltasd meg magad egy hajklinikán.

Vettem egy simson star kismotort, rendbehoztam szépen, egy a baj, 40 km fölött megtorpan ha húzom a gázt, de szivatóval rendesen kipörög és gyorsul 60-ig. Mi lehet az oka a megtorpanásának?

A tűhelyzet a legalsó rovátkában van,a benzinszint is jó, a főfuvóka is az előírás szerinti,a levegővel is játszottam de hiába,arra gondoltam a főfuvókát nagyobbra cserélem,vagyis az előírt 65 helyett nagyobbra,mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Még esetleg a gyújtásbeállítással is variálhatsz. nem lehet hogy a levegõ túl sok neki?? variálj egy kicsit a levegõcsavarral is.

Még esetleg a gyújtásbeállítással is variálhatsz. nem lehet hogy a levegõ túl sok neki?? variálj egy kicsit a levegõcsavarral is.
A kérdező hozzászólása: Ahogyan a kérdésben is írtam, a levegõvel is sokat próbálkoztam, nameg a gyujtással is de hiába, ha levegõ gondja lenne akkor sztem szivatóval sem húzna.
Az a 65-ös fõfúvóka nagyon kicsinek tûnik nekem. Vegyél bele egy 70-est, aztán állítgasd a súertút. Egyébként azért nem megy, mert kevés üzemanyagot kap a motor.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszaidat, sõt gyárilag 62-es van benne, ami jelenleg is, ezt a kérdésemben elírtam, tehát 62-es VAN BENNE.
Ha mennél is 60nál többel , hogy állnál meg? Vegyél 125öst ha ez kicsi neked.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok menni 60-nál gyorsabban, csak nem szivatóval, hanem normál müködésével a motornak, azt hiszem ez egy normális elvárás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod és nagyon logikusnak tünik, én is arra gondoltam hogy keveset kap, teszek bele egy 70-eset és majd meglátjuk...
Megoldódott a probléma a fõfúvóka cserével?
A kérdező hozzászólása: Köszi, megoldódott és megy is tökéletesen, hamarosan az idén is körbemotorozom a balatont.
Mi itt a kérdés?? A fagymentesítésre is fûtened kell, az is gázzal megy.

Nektek rendesen letöltődnek a filmek a Megavideo.com oldalon? Nekem úgy 2 hete 1, 5 óráig tart egy 40 perces sorozatrész letöltése. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Sok fájlmegosztó szüntette meg a tevékenységét az elmúlt hónapokban. Van amelyik teljesen, van amelyik csak részlegesen, és van ojan is amit az fbi zárt be. Összefügghet ezzel is a lassúság. Vagy lehetséges, hogy az oldal tulajdonosa döntése volt a "fennmaradás érdekében" jelszó alatt, mint egy másik oldal ingyenes szálon való letöltése 400 mb napilimit beihtatása. Az is elképzelhetõ, hogy a szerver túlterheltté vált sok szerver megszünésének hála.

Sok fájlmegosztó szüntette meg a tevékenységét az elmúlt hónapokban. Van amelyik teljesen, van amelyik csak részlegesen, és van ojan is amit az fbi zárt be. Összefügghet ezzel is a lassúság. Vagy lehetséges, hogy az oldal tulajdonosa döntése volt a "fennmaradás érdekében" jelszó alatt, mint egy másik oldal ingyenes szálon való letöltése 400 mb napilimit beihtatása. Az is elképzelhetõ, hogy a szerver túlterheltté vált sok szerver megszünésének hála.
Bocs, hogy ismét írok, de az elõbb kissé érthetetlenre sikeredett az egyik mondat. Ezt a mondatot korrigálnám. Az egyik fájlmegosztó a fenmaradás érdekében bevezette a napi 400 MB letöltési limitet az ingyenes szálon való letöltésre. Ha elérted a 400 MB határt, akkor másnapig semmi többet nem tölthetsz le arrol az oldalrol.

Adott egy 40 éves nő, 10 éve együtt van valakivel. Mi lehet az oka, hogy nincs gyereke?

Legjobb válasz: Vagy nem akartak gyereket, vagy akartak, de nem jött össze.

Vagy nem akartak gyereket, vagy akartak, de nem jött össze.
Legvalószínûbb, hogy nem akarnak gyereket, vagy akartak, de spontán módon nem jött össze, és annyira nem görcsöltek rá a témára, hogy ilyen lombik meg örökbefogadás szóba jött volna. Nem mindenkinek a gyerekvállalás a legfontosabb az életében.
Van egy ismerõsöm 15 éve van együtt a pasival és nem akar és nem is akart sose gyereket!
3-at kiegészíteném még azzal, hogy esetleg a pasi nem akarja, akivel együtt van.
Nem akarnak gyereket, egészségügyi okokból nem lehet gyerekük, nem érzi úgy, hogy jó anya lenne, neki ez így kényelmes, úgy gondolja, hogy csak bonyolítaná az életét, nincs meg a megfelelõ anyagi háttér, jó érzik magukat ketten is.
Semmi közöd hozzá.
#6 " Nem mondtam, hogy ki õ! Akár lehetnék én is!" - Kérdezõ, ez esetben nem kérdeznéd, hanem tudnád az okot, úgyhogy ez nem sanszos.
"Csak azért tûnt furcsának, mert õ maga gyerekekkel foglalkozni és állítása szerint szereti is õket. " - Kérdezõ, szerintem meg így sokkal érthetõbb, valószínüleg a gyermekekkel kapcsolatos vágyait ki tudja élni a munkájában, ovónök, pedagógusok között egyáltalán nem ritka, akinek nincs saját gyereke.
A kérdező hozzászólása: 20:15 érdekes, amit mondasz.Errõl még nem hallottam.Viszonylag sok pedagógust ismerõsöm (édesanyám is az) van, de rajta kívül tanál az összesnek van gyereke. Igaz, hogy õ mondjuk középiskolás "gyerekekkel" foglalkozik.
Kedves Kérdezõ, amikor én általános iskolába jártam (szóval a paleolitikumban, a 70-es években:) ) 3-4.-ben mindkét tanítónk mai szóval szingli volt, egyik férfi, másik nõ. A felsõbb évfolyamokban is 2 olyan tanárnõnk volt, akinek nem volt saját gyereke, bár mindkettõ férjnél volt.
Neked nincs magánéleted, hogy máséban válykálsz?
Mert sosem akartam gyereket és a nálam 9 évvel páromnak már volt egy fia, õ sem akart többet.
" 9 évvel idõsebb"
A kérdező hozzászólása: Kedves 21:21-es te meg váJkálhatnál a helyesírási kéziszótárban....
A kérdező hozzászólása: Kapitány? Pasijára gondolsz? Õt nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Off: mire vagy kíváncsi? Mondjuk, elég utálatos egy nõszemély, jobban belegondolva nem is való neki gyerek.Lehet, hogy rá is jött. Akkor, megválaszoltam a saját kérdésem... Én tényleg nem szeretném, ha bármi közöm lenne hozzá...
Na és hány éves a kapitány?
Talán a második sem véletlenül bunkózott. Próbált ráébreszteni, hogy hülye a kérdés. Nem sok sikerrel. Tudod, van itt egy olyan rész, hogy ki lehet fejteni a kérdést. Ugyanis ennyibõl NEM LEHET MEGVÁLASZOLNI! De a legjobb lenne ha tõlük kérdeznéd meg!
A kérdező hozzászólása: Ha már annyira fontos, hogy ki:egyik "jó" ismerõsöm. Csak azért tûnt furcsának, mert õ maga gyerekekkel foglalkozni és állítása szerint szereti is õket. Köszi annak, aki normálisan válaszolt!
Az is lehet, hogy eddig más fontosabb volt/egzisztencia, utazás..stb./vagy nem volt meg az összhang.De az is lehet egyáltalán nem vágynak gyerekre mert õ nekik így jó!
Ahogy az elõttem szólók is írták: vagy nem akarnak valami miatt, amire nem akarok tippelni, mert sokféle ok lehet mögötte, vagy nem sikerült nekik. Ez minden pár saját döntése a lehetõségeikhez mérten.
A kérdező hozzászólása: Másodiknak ment ez!
A kérdező hozzászólása: Nem lehet normálisan válaszolni??? Nem mondtam, hogy ki õ! Akár lehetnék én is! Csak egy kérdés...de ezen az oldalon a bunkóság megszokott kategóriától-kérdéstõl függetenül! :)
Akárhogy is, neked a saját életedet kellene rendbe tenned, nem egy "jó" barátnõdével foglalkoznod.

Mi az igazság a fogamzasgatlokkal kapcs? A hizás mikor jelentkezik? Olvastam olyanokat h vki 30 - 40 kg-okat hizott. De ezt nem lehet időben észrevenni? Csak észre lehet venni mar a 10. kg nal - is. Nem? Ez is itt egy eléggé elrettentő történet.

" 29 vagyok, 7 évig szedtem Melianét, mindenféle el?zetes vizsgálat nélkül. Az els? 1-2 évben nem volt panaszom (22 évesen írták fel pattanások, rendszertelen ciklus, hajhullás miatt) és "élveztem" a kiszámítható ciklust. Utána viszont elkezdtem hízni, kb 4 év alatt 30 kg-ot (170 cm-hez 90 kg-ra), úgy, hogy gyakorlatilag alig ettem (vezettem kalórianaplót (1100-1600 kalóriát ettem és híztam), a hajhullás rosszabbodott és a pattanások sem t?ntek el teljesen. Plusz sokszor iszonyatos fejfájás gyötört és a libidóm a béka segge alatt volt 3 méterrel. Egy hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését, étkezésen, mozgáson nem változtattam és már lement 3-4 kg és szemmel láthatóan csökkent a narancsb?r a combjaimon. Közben kiderült, hogy PCOS-es vagyok, de ez már egy másik történet. "

Legjobb válasz: "mindenféle elõzetes vizsgálat nélkül" - Itt a titok.

"mindenféle elõzetes vizsgálat nélkül" - Itt a titok.
A mai fogamzásgátlóknak nincs ilyen elhízásos mellékhatása, ez csak városi legenda. Az elhízó nõk nagy része egyszerûen csak nem figyel oda az étkezésére. A hormonok legfeljebb csak hajlamosítanak az elhízásra, de csak a KALÓRIÁKTÓL hízik az ember.
Mellékhatások lehetnek, de ha valaki amikor elkezd hizni, nem megy vissza az orvoshoz, hogy valami nem stimmel, annak ugy kell. Értelmes nö már az elsö 5 kg -nál elmegy az orvosához és reklamál. De nagyon sokan vannak, akik csak a gyógyszerre fogják a hizást és valójában összeesznek mindent. (A kalórianapló csak annyira mérvadó, amilyen lelkiismeretesen vezetik és sokan "kifelejtenek" belöle néhány apróságot.) Természetesen van olyan, aki valamelyik tablettát nem birja, de nem általános, hogy emiatt ilyen extrém sokat hizik valaki. Amig szedtem fogamzásgátlót, nem hiztam semennyit se, pedig évekig használtam folyamatosan.
Jajj te, akkor lehet, hogy a hámszövet sérült és az vérzett. Nem voltál vele orvosnál? Nekem egyszer felfázásom volt régen, és utána lett egy gyulladásom abból kifolyólag, az is ilyen tünetekkel volt és ha nem mentem volna el, akkor nagyon bántam volna, szóval ilyennel mindig keress fel orvost.
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszt, igen, tudom h mit csinalnak ott bent a tablettak. ez az álterhesség állapota, vagy egyszerubben nem tudom leirni. a pharmatexben nem biznék, ha meg azt kombinaljuk gumival, akkor majdnem ugyanott vagyunk.. nekem nincs semmi bajom a gumival, sõt. de csak azt magában hasznalni nem merem. mi most néha igy csinaljuk, néha meg ugy.
A kérdező hozzászólása: akartam menni orvoshoz, de akartam varni h elmuljon mert nem birtam volna ugy ki a vizsgalatot. aztan meg megjött. majd mostanaban kellene mennem, de tuti szabadsagon van.
Efelõl biztos lehetsz mindenben :) :) Feszültséget eredményez a terhességtõl való félelem. Nem kell aggódnod, felelõsségteljes vagy és okos, nem fogsz teherbe esni. A fogamzásgátlód már nagyon régóta tökéletes védelmet nyújt. A megszakításon kívül minden védekezési módszer önmagában elegendõ a terhesség kivédésére. Na témára visszatérve én azért is nem kértem másik tablettát, mert huszonéves vagyok, és ugye gyorsan telik az idõ, nem akarom, hogy peteérési gondjaim legyenek, és csak hosszú évek fájdalmas procedúrája után lehessen gyermekem.
könnyû a tabira fogni az ellutulás, féktelen evés, stb okozta hízást. csak tudnám hogy vajon azok akik a gyógyszernek tulajdonítják, hogy bizonyítját ezt be...
jah és ki az a balek aki megvárja hogy 40 kilót hízzon?? erre már nem lehet mit mondani. miért nem hagyta abba a szedését 10 kiló hízás után?
17 éves vagyok, pontosan 1 éve szedem a Harmonet nevû fogamzásgátló tablettát.A szedés után pár nappal elkezdtem vérezni, mintha megjött volna, pedig elõtte egy héttel menstruáltam.A betegtájékoztatóban is benne szerepelt, hogy ha közti vérzést észlelek, akkor se hagyjam abba a tablettát, mert ez-lehet, hogy hülyén hangzik-, de természetes mellékhatás, ami elmúlik.Kb.másfél hétig ez ment, aztán elmúlott, és minden a legnagyobb rendben ment ezután.Ha a szervezeted hirtelen hormontartalmú tablettákat kap, akkor azt hiszem teljesen logikus ez a reakció.Kell idõ ahhoz, hogy a szervezet hozzászokjon a tablettákhoz.Az egy év alatt mindig szombatonként jön meg, dél és egy óra között, öt napig tart, nem lettem terhes, a pattanásaim enyhültek, és ugyanúgy 56 kiló vagyok, mint egy évvel ezelõtt.Szóval szerintem nem kell aggódnod.Jó nõgyógyászhoz kell menned, aki olyan készítményt ir fel, amire nem volt panasz.Az elhízás pedig egy folyamat.Az embernek fékben kell magát tartania, sportolni kell, mozogniés nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: igen, én is ezt kérdeztem. h miert kell megvarni a 40 kg-t? aztan meg ijesztgetni itt a lanyokat h jajj, ez a tabletta hizlal. az egyik kérdésre volt ez a valasz.
Szia! Megint én, aki tegnap sokat írt. Szóval hiba volt megvárni a lánynak a 30 kg-ot valóban, 10 kg után abba kellett volna hagynia, mint ahogy én tettem. Biztosan sokan vannak akik ráfogják a hízást a tablettára, én speciel se elõtte se utána nem híztam, csak a szedése alatt. Más nem okozhatta, tehát nekem nem kell bizonyítanom, sõt senkinek sem kell bizonyítani, elég ha önmaga tudja mitõl hízott, de ez csak az én véleményem.
Tudod ez mindenkire másképp hat. Másnak a meliane tökéletes, nekem nem vált be yazra még nem volt panasz. A fogamzásgátlók alapból ugyanazon az elven mûködnek, nem térnek el túlságosan. Elhitetik a szervezeteddel, hogy babát vársz, így nincs peteérésed és nem esel teherbe. Az, hogy egyes gyógyszerekre ki hogy reagál, az szervezet dolga, mindig van olyan gyógyszer, ami beválik. Ha nagyon félsz a tablettáktól, vagy ha mégis úgy döntesz valami oknál fogva, hogy nem szeretnél szedni többé, ahogyan én is döntöttem. (Engem nem maga a meliane rettentett el) Ajánlom a pharmatex termékeit. Semmilyen libidós mellékhatásai nincsenek, esetleg allergiát okozhatnak, ezért érdemes kipróbálni, hogy használhatsz-e ilyesmit. Biztonságosak, és nem sok mellékhatása van :) Nameg nem hormonális.
A kérdező hozzászólása: de a betegtajekoztatoban is benne van h normalis. meg az mar a 4. honapban jelentkezett. lehet h csak vmi fertõzést szedtem össze, mert mentem fürdeni. és utana viszketett, meg fajt belülrõl.
A kérdező hozzászólása: en is szedek, de engem se küldött semmilyen vizsgalatra az orvos. az orra alá nyomtam a véreredményt ( egy altalanos vizsgalatnak az eredményeit ), azt megnézte, azt mondta h jó, és mondtam h még az is lényeg h ne hizzak. és akkor felirta a yaz-t, az a yasminelle utodja. azt mondta h nem hizhatok tõle, mert nem tartja meg a szervezetben a vizet, ugy mint a többi fogamzasgatlo. eddig nem hiztam, de félek, mi lesz ha igen.. vagy ha lesz egy olyan idõszak, pl. télen h nem lehet annyit mozogni, mint akkor amikor meleg van, és kicsit többet eszek, meg ott van a tabletta.
Szia! Én is melianet szedtem, a lidibóm nekem is teljesen tönkrement és el is kezdtem hízni, 3 hónap alatt 10 kg-ot. Mondanom sem kell, hogy a következõ adag gyógyszert már nem váltottam ki.
A kérdező hozzászólása: azota nem is szedsz semmit? ez a meliane magas hormontartalmu vagy régebbi, és elavult orvosság?
Jajj ne idegeskedj most olvasom, hogy már hozzászóltál közben, a yaz nagyon jó, nem aktív ozmotikusan, tehát nem vonzza a vizet, nem fogsz hízni tõle :) A meliane a vacak, legalábbis nekem nem vált be, betegséget nem okozott, de a lidibó és a hízás nekem elég volt az abbahagyásához.
A kérdező hozzászólása: akkor a yaz az jo? egyszer volt tõle köztivérzésem.
Na megint én. A meliane egy nagyon alacsony hormontartalmú új fajta készítmény. Én azóta nem szedek semmit, múlt hónapban hagytam abba, eddig minden oké, vérzésem is rendesen megjött, peteérésem nem tudom volt-e nem jártam utána, majd letesztelem :)
A kérdező hozzászólása: fu, alacsony hormontartalmu, uj gyogyszer? es ilyet csinal? a yaz-ra is ezt mondják, mármint h uj meg h jobb. kicsit félek.
Ha közti vérzésed volt, akkor inkább válts. Vagyis kérdezz orvost, mert nekem azt mondta azonnal szóljak, ha közti vérzést okoz és ad másikat. Szerintem beszélj az orvossal, ha úgy ítéli meg, hogy nincs baj, akkor szedd nyugodtan, hízni biztosan nem fogsz tõle, télen sem :)
Én elõször amikor mentem akkor megcsinálta a citologiai vizsgálatot, elküldött vérvételre aztán felírta a gyógyszert. 2 éve szedem már és nem híztam tõle.
Lehet, hogy lassan fel kéne fogni, hogy a fogamzásgátlás nem egyenlõ a hormonkészítmények ész nélküli szedésével. Kicsit körül kéne nézni, milyen más módszerek vannak még ezen kívül, én biztos megtenném, ha a testemrõl, egészségemrõl volna szó.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!