Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka egy (1099 db)

Mit lehet tenni egy brutális óvónővel? A gyerekeket rendszeresen veri, cibálja, rángatja, kigúnyolja, ordibál velük, lehülyézi őket, ijesztően beszél velük és tartja őket rettegésben.

A barátnőm a Szentendrei-szigeten él, és brutális dolgokat mesél az óvodáról. Van egy óvónő akitől rettegnek a gyerekek. Ha a fiúnak hosszabb a haja a megszokottnál akkor kicsúfolja és csatot tesz a hajába, a gyereket a lábánál fogva emeli fel és rázza ha sír, egy buszkiránduláson az egyik kislány rosszul lett, hányingere volt, alig tudott menni, ő meg elkezdte rángatni, hogy szedje már a lábát. Akikkel nem bír azokat rendszeresen veri, cibálja, rángatja, kigúnyolja, ordibál velük, lehülyézi őket, ijesztően beszél velük és tartja őket rettegésben. A gyerekek félnek tőle az óvodában, bepisilnek, pszichológushoz járatják őket. A pszichológus leírja, hogy másik óvodát javasol, a szülők egy része fél, retteg, hogy az ő gyerekével is durva dolgok történhetnek ha összefognának. Aki nem fél az meg hiába ment az óvoda igazgatójához, a polgármesterhez, a jegyzőhöz, kis falú nagy összefonódásokkal, semmi nem történt. Hogy lehet ilyen ember 3-6éves picik közelében egyáltalán nem hogy napi kapcsolatban? Mit tehet az anyuka, kihez mehet? Honnan várhat segítséget?

Legjobb válasz: Elõször is a gyerekemet biztos nem járatnám ilyen óvodába. Aztán beszélnék a vezetõséggel. Aztán a szülõkkel közösen valamilyen úton-módon beszélnék vele. Végül,ha így bánik a gyerekekkel, készítenék egy felvételt róla,és beküldeném a rendõrségre. Egy szülõ meg ne féljen,ha a gyerekérõl van szó,sokkal inkább legyen benne annyi,hogy igenis megakadályozza,hogy ilyesmi történjen a gyerekével!

Elõször is a gyerekemet biztos nem járatnám ilyen óvodába. Aztán beszélnék a vezetõséggel. Aztán a szülõkkel közösen valamilyen úton-módon beszélnék vele. Végül, ha így bánik a gyerekekkel, készítenék egy felvételt róla, és beküldeném a rendõrségre. Egy szülõ meg ne féljen, ha a gyerekérõl van szó, sokkal inkább legyen benne annyi, hogy igenis megakadályozza, hogy ilyesmi történjen a gyerekével!
Mondom, diktafonnal 1 perc alatt kibukna minden, és meg lenne oldva a dolog. Nem kell videózni, mert ha csak feleannyi mocskot mond az óvónõ, mint amit ide leírtál, már a közfelháborodás miatt azonnal elküldenék az illetõt.
Ha a szülõk ilyenek, hogy nem mernek, akkor magukra vessenek! Egyébként vannak szervek, amik az óvodákat ellenõrzik, azokat kell felkeresni, ha a falu nem tesz semmit!!! Ezt egyébként nem tudom elhinni, hogy ilyen van, mert egy csoportban 2 óvónõ, 1 dadus van, és azért az a másik 2 ember nem szól semmit!?
Szép szóval kell megfenyegetni. Ami már kicsit nehezebb az hogy felvenni egy jelenetet, és megmutatni neki, és megmondani hogy most akkor bíróság...(próbáljatok elõször csellel, ha nem megy keményítsetek be). Kell lennie olyan fórumnak ahol tudtok tenni!Nálunk öcsémet engedték egyszer ki télen cipõ nélkül!Mondanom sem kell hogy a dada kirúgást kapott, ott el lehetett intézni az ovoda vezetõjével.Szerintem ha a hivatalban nem foglalkoznak ezzel az ügygel akkor ott is hintsétek el hogy akkor majd mentek felsõbb szervekhez, és tudni fognak róla hogy a hivatal szart az egészre. Néha elég a megfélemlítés, néha cselekedni is kell. De semmiképp ne hagyjátok hogy ez így menjen!A gyerek egész életére kihatással lesz ez!!!!
Akár a médiához fordulnék. Olyan nincs, hogy semmit nem lehet tenni... Másik. Kizárt, hogy ilyen helyre járassam a gyereket. Szinte hihetetlen, hogy létezik ilyen óvónõ, még akkor is, ha csak a negyede igaz a történetnek...
Az elsõ az lenne, hogy belevarrok a gyerek zsebébe egy kisebb diktafont, és minden nap meghallgatom. Ha olyat hallok rajta, amirõl itt szó van, akkor elõbb a rendõrségen teszek feljelentést, majd az óvodavezetõnél.
Számomra is hihetetlem amit írsz. Ha ilyen oviba járna a kislányom, ahogy meghallanám, hogy mi történik benn, egybõl kivenném és mennék a rendõrségre feljelentést tenni. Milyen szülõ az, aki ilyen emberre rábízza a gyerekét? Pláne, ilyen kicsi gyerekét? Az egész életét elrontja a gyerekének, de nem tesz semmit, mert összefonódások vannak? Kit érdekel? Csak ülnek, mesélik egymásnak a történeteket, ahelyett, hogy mindent megtennének, hogy ne legyen itt ez a brutális óvónõ. Honnan tudják, hogy nem lenne kirúgva ez a nõ, ha meg sem próbálnak tenni ellene? A szülõknek nem háborogni kéne, hanem megvédeni a gyermekét, akiért felelõsséget vállalt.
Pontosabban ezzel a részével: ennyi töketlen szülõ legyen egy rakáson, akkor sem ha az óvónõ rokona maga Chuck Norris.
És 19-essel maximálisan egyet értek!
Keresd meg a Vekerdy-t, hogy õ mit tanácsol. Én kicsit hihetetlennek tartom, hogy így kiskirálykodhat valaki kisgyerekek sérelmére és senki nem tesz semmit, a szülõk pedig félnek. De nem tisztem eldönteni, hogy igaz-e amit írsz, vagy sem. Az biztos, hogy ha az én gyerekemmel történne ez, akkor egy pillanatig sem hagynám abban az óvodában, legyen az x km-es körzetben az egyetlen, és addig járnék az Önkrományzathoz, jegyzõhöz, polgármesterhez, amíg nem történik valami változás. Nyilván az óvodának sem érdeke, hogy a végén 0 gyerekkel üzemeljen, vagy egy csoport teljesen "kihaljon", mert minden szülõ kiveszi a gyerekét.
Szerintem ez az egész kitaláció, mert nem létezik, hogy ennyi töketlen szülõ legyen egy rakáson, akkor sem ha az óvónõ rokona maga Chuck Norris.
jaa, nem, én nem hallottam errõl semmit! én a duna másik oldalán lakom, én gyerekem szentendrére jár ovi, egy szuper helyre, szuper óvónénikkel. csak nagyjából tisztában vagyok azzal, hogy mennyi ovi van a környéken, ezért nem értem miért nem tudja átvinni máshova, márpedig ha a gyerekemet verik akkor megéri reggel elõbb indulni és munkába menet egy másik oviba "kirakni" a gyereket... szerintem. valahogy nekem a leírásodból nem a probléma megoldása tûnik ki hanem még több probléma kreálása, bár biztos tisztább képet kapnánk ha nem te, mint közvetítõ írna hanem a barátnõd maga aki benne van ebben a problémában
A kérdező hozzászólása: Ha surányi vagy akkor kérdezd meg kivel ijesztgetik a gyerekeket az oviban.... És ha surányi vagy akkor azt is tudod, hogy a szomszéd faluban ki kinek a kije és miért nem történik semmi, ezért fordult hozzám tanácsért, hogy kihez lehetne menni segítségért, de a rendõrségi procedúrába már nem menne bele. Aki a szigeten él annak nem nagyon kell bemutatni a helyi viszonyokat-lásd iskola problémája is... Nem a szakmaiság a döntõ hanem hogy ki kinek a kije. Akinek van pénze az kihordja Szentendrére, ha Surányi vagy akkor tudod, hogy a környékbeli óvodákban nincs elég hely, sõt Surányból átjárnak oviba a szomszédba.... hm.... de csak most kapcsolok hogy ezek szerint te is tudod hogy kirõl beszélünk, mert csak egy falut nem említettél...... no komment. Vagy talán bennfenteshez van szerencsém?
furcsa amiket írsz. nem akarom megkérdõjelezni a történetet, de én is errefelé lakom. na most nem csak egy ovi van és szentendrén a másik, hanem van szigetmonostoron, pócsmegyeren (Surányban) tahiban waldorf, leányfalun. azért van választék, ha tényleg ilyen egy óvónõ akkor el lehet vinni máshova. de ha tenni akarnak érte ami lenne az ésszerû akkor 2 ember is tud érte tenni, elsõ körben panaszt kell tenni hivatalosan és mindjárt ki is vizsgálják. lehet tenni feljelentést, nem kell ahhoz 25 anyuka... és nyugodtan oda lehet állni az ovi udvar elé az utcára felkamerázni, nincs olyan, hogy nem lehet felvételt készíteni mert személyiség jog van. lejátszani nem lehet, de a rendõrségre beviheted.
Nekem az a hihetetlen hogy a szülök semmit nem mernek tenni... ha az én gyerekem ilyenekkel jönne haza az az óvónõ már nem lenne ott... muszáj lépni ekkora gyerekeknél komoly gondokat okozhat késõbb is ha minden nap ilyennel kell szembesülniük. ezt mutatja az is hogy szegényeket már pszihológushoz viszik :(
én rendõrségen dolgozok, nyugodtan menjenek be a szülõk és tegyenek egy egységes feljelentést. onnantól hogy megvan a feljelentés, kimennek az ovodába, elõveszik az ovónõt vagy ott kihallgatják vagy elõállítják a helyi rendõrségen és ott kihallgatják és eljárást indítanak ellene. de ehhez az kell hogy azok a szülõk akiknek a gyerekét bántalmazza napi szinten azok a szülõk menjenek feljelentést tenni, mert különben nem fog történni semmi. minden jót. ha már valaki tesz egy lépést azt bizony követi több is! kellenek szemtanúk, szülõk akik látták hogy durván bánik a gyerekekkel, esetleg a gyerekek is elmondhatják hogy hogy bánik velük. ha nem is ott az oviban de menjenek be szülõk a rendõrségre esetleg a gyerekkel együtt, ott jobban elmondják a gyerekek is a dolgokat, mert az oviban ha ovónéni is ott van nem biztos hogy mer majd akármit is mondani szegény. sok sikert!!
hihetetlen.Több részlet is, elõször az hogy ilyen pedagógusok még szabadlábon vannak, a másik hogy oda viszik az emberek a gyereküket és rá bízzák erre a nõre, a harmadik, hogy nem teszek semmit a szülõk.Félnek, mégis mitõl, legyenek már észen és menjenek már be a hivatalba és tegyék már meg azt rohadt feljelentést, mert addig semmi sem fog változni és addig semmilyen panasz nem jogszerû.ezer hely szerv, vonal van ahol lépést lehet tenni.csak tegye már meg valaki.mégis mire várnak?hogy felnõjenek a szellemileg roncs gyerekek?ha én megütöm a fiam, feljelent az orvos bántalmazásért, na nehogy már ezt az óvónõt ne lehessen eltávolítani, ezt valahogy nem hiszem el.
Szerintem a gyerekek érdeke bármennyit megér, több szülõ dobja össze a pénzt. De mitõl féltek ennyire, talán majd megöli a gyerekeket vagy mi? Ha továbbra is ilyen nyuszi módon kezelitek ezt, akkor komoly gondok lesznek késõbb.
A kérdező hozzászólása: mondjuk ezek nem olcsó termékek, de köszönöm.
A kérdező hozzászólása: A szigetrõl kihordani minden nap nem kis anyagi megterhelés, mert közlekedés csak autóval lehetséges.Legközelebb Szentendrére vihetné, ami oda vissza 40km naponta kétszer, aminek csak a benzin költsége lenne legalább 50000. Ha videózna azt egybõl észrevennék, és nem is videózhatsz nem csak azért mert munkahely, hanem azért sem mert a gyerekeknek is vannak jogaik... A többi szülõvel úgy volt, hogy írnak egy petíciót, de végül nem merték aláírni a szülõk, csak ketten.
Számomra ez paff, ezt nem tudom elhinni ne haragudj, hogy senki nem tud semmit sem csinálni, nincs pár apuka, aki elkapja azt az óvónõt polgármesterestül, jegyzõstül, szóval ilyen a világon nincs, hogy mindenkinek tudomása van a gyerekbántalmazásról és semmit nem tesz és senki semerre nem mozdul..... Mit keres ott az ilyen polgármester, jegyzõ, aki nem foglalkozik az ilyen problémával, mert az óvónõ az õ cimbije vagy mi???? Hát menjetek ki a faluból és jelentsétek másfelé......

Egy hónaposak a molly és guppi ivadékok, mikor lehet őket vissza rakni a közös akváriumba?

Legjobb válasz: Ha elérték az 1 cm-t (helyes táplálással már el kellett), akkor meg lehet próbálkozni. Este rakj be párat, mikor még van egy kis fény, de a világítás már nincs felkapcsolva. Olyankor nyugodtabbak, a többiek sem vadásznak rájuk. Aztán ha másnap megvannak és nem kergetik õket, mehet a többi is.

Ha elérték az 1 cm-t (helyes táplálással már el kellett), akkor meg lehet próbálkozni. Este rakj be párat, mikor még van egy kis fény, de a világítás már nincs felkapcsolva. Olyankor nyugodtabbak, a többiek sem vadásznak rájuk. Aztán ha másnap megvannak és nem kergetik õket, mehet a többi is.
Ha nincsenek ragadozo halaid az akvariumba akkor mar beletehetted volna ra ket hetre a szules utan . Az en guppiaimnak is szulettek kishalai en ki vettem oket tartottam egy ket hetet utanna bele tettem es teljesen bekesen elnek a tobbi hallal.Szerintem mar azok annyira furgek hogy nehezen tudnak oket megfogni a tobbi hal.Nyugodtan tedd bele!:)
én soha nem szedem ki a kicsiket és mindig annyi van mint a rosseb :DD

Mit lehet tenni egy olyan anyával, aki nem támaszt elvárásokat a gyerekei elé, hanem minden feltétel nélkül elfogadja őket, és próbál nekik mindent megadni?

Bátyám barátnőjéről van szó, elvált, két tizenéves fiút nevelnek együtt. Teljesen más az értékrendjük, ha bátyám próbálná őket terelgetni (ezt szabad, azt nem, de ezt csináld helyette, így egyél evőeszközzel, stb.), így ha rosszat csinálnak, le is szidja őket, ami az anyjuknak nagyon nem tetszik, és mindenre azt mondja, hogy "majd megtudod, ha neked is lesz gyereked!" Ami nekem egy kicsit furcsa, mert a nő 41 éves, már nem akar szülni, a bátyám meg már 2 éve próbál apa lenni. Nagyon szenved ebben a kapcsolatban, és a nő semmilyen változásra nem képes, hiába ígéri folyton. Nem tanul a gyerekekkel, bukásra állnak, nem megy be a suliba a tanárokhoz, de ha bátyámnak olyan munkája van, amit haza kell vinnie, tehát nem annyira ér rá, akkor veszekszik vele, hogy miért nem tanul a gyerekekkel, így nem lesz kész a házijuk, stb... Próbáljuk szegénynek felnyitni a szemét, de eddig nem sikerült. A gyerekeknek csak el kell fingani magukat, hogy biciklit szeretnének, vagy számítógépet, és szó nélkül megkapják az anyjuktól. Nincs az, hogy ha javítasz a jegyeiden, vagy ha többet tanulsz egy kicsit, akkor beszélünk róla, nem. Elmondja, hogy mit szeretne, és 1-2 hét múlva meg is kapja. Ráadásul nincsenek valami jó anyagi helyzetben, komoly hitelük van. A gyerekekkel nagyon elnéző a nő, de bátyámat minden apró hibájáért, mulasztásáért kritizálja. Õszintén szólva fogalmam sincs, hogy viseli el szegény, nagyon ki van merülve idegileg, úgyhogy mostanában 1-2 alkalommal előfordult, hogy elszakadt nála a cérna, és megverte a nagyobbik (problémásabb) gyereket. Szeretnék velük beszélni, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Amíg a báttyád nem veszi ezt észre, nem fog változni semmi. Én a helyedben nem szólnék bele, csak vita lenne, feszültség, és lehet te jönnék ki rosszul belõle. Az õ dolguk, vagyis a báttyádé, és az élettársáé, neked nincs beleszólásod!

Amíg a báttyád nem veszi ezt észre, nem fog változni semmi. Én a helyedben nem szólnék bele, csak vita lenne, feszültség, és lehet te jönnék ki rosszul belõle. Az õ dolguk, vagyis a báttyádé, és az élettársáé, neked nincs beleszólásod!
Próbálj minden érintett fél érzéseibe belegondolni, és rájössz, hogy ez a dolog nem egyszerû senkinek sem. A bátyád nincs könnyû helyzetben. Kapott egy kész családot, ami nem éppen a szája íze szerint mûködik. Változtatna is, de erre igazából sem ideje, sem lehetõsége nincs. A fiúk nem veszik komolyan, Õ pedig az agresszióba menekül, és ezzel tovább ront a helyzeten. gyereket szeretne, de ebben a kapcsolatban ezt nem kaphatja meg, valamiért mégis benne marad. Az anyuka egyedül nevelte a fiait. Gondolom dolgozott, kevés ideje volt, az apjukat is pótolni kellett, hát könnyebb volt ráhagyni mindent a fiúkra, és ajándékokkal lekenyerezni Õket. Most meg van ugyan vele valaki, de mégsem jó az egész, mert ütköznek az érdekek, a látásmód. Nyilván nem mûködnek jól, mint család, a nagyobbik fiú megverése legalábbis erre utal. A gyerekeknek talán a legnehezebb. Nincs elõttük követendõ apakép, nincs egyetértés a velük levõ felnõttek között, nem találják a helyüket. Úgy érzem, ebben a helyzetben senki sem hibás, mindenki áldozat. És lehet, hogy ez messzemenõ következtetést vonok le, de hosszú távon ez nem lesz egy mûködõ kapcsolat.
3-as vagyok. Már írtam, hogy ez a helyzet mindannyiuknak nehéz lehet, és azt aggodalmadat is megértem. Viszont a további kommentjeid elgondolkodtattak. Nem értem ugyanis, hogy voltaképpen mi a célod. Az egyik kijelentésed az, hogy nem akarsz vigyázni a nõ kölykeire (Te írtad így) hétvégén, a másik kommentben viszont azt fejtegeted, hogy éppen a gyerekeken szeretnél segíteni. Pedagógus vagy, pontosan tudod, mennyit jelent egy gyereknek a törõdés, az odafigyelés. Valószínûleg azzal is tisztában vagy, hogy a kamaszok sokszor könnyebben elfogadják a kritikát, a segítséget családon kívüli személytõl, mint a szüleiktõl. Az is gyakori eset, hogy a magatartászavaros, figyelemzavaros, esetleg részképességzavarral küzdõ gyerek mindent megtesz annak érdekében, hogy megfeleljen a hozzá szeretettel, megértéssel forduló külsõ személynek. Tehát éppenséggel tudnál segíteni a gyerekeknek, ezzel együtt meg az öcsédnek is. Sajnos én úgy érzem a kommentjeidbõl, hogy tõlünk ahhoz vársz támogatást, segítséget, hogy leválaszt a tesódat az élettársáról. Pedig ez nem olyan egyszerû. Valószínûleg nem fognak együtt maradni örökre, ahhoz túlságosan mást várnak ettõl a kapcsolattól. De az nem lenne mindegy, hogy ezt az idõszakot hogyan élik meg.
Ez az õ sorsuk, megoldják.
Ne fogadd õket és két hétvége alatt beszigorodik az anyjuk. A kapcsolatuk meg életképtelen, a bátyád gyereket akar ugye?
A kérdező hozzászólása: Sókristály, az a helyzet, hogy sokszor vigyáztam már a gyerekekre, de nekem is van 3, így néha belefér, de minden hétvégén... (Volt, hogy 2 hétig nálunk laktak, mert bátyámék nyaraltak.) Én csak azt szeretném, ha az anyjuk tudná õket kezelni, de egyszerûen képtelen rá. Nem tud nekik nemet mondani semmire. Nem várja el tõlük, hogy tanuljanak. A viselkedésük pedig egyértelmûen arra irányul, hogy a középpontban legyenek, valaki foglalkozzon velük. De az anyjuk, ha választhat, inkább a testvéremmel tölti a hétvégét, a gyerekeket pedig lepasszolja vagy valamelyik nagymamának, vagy hozzám. Már beszélgettem a nagyobbik fiúval, és nem érzi, hogy az anyja szeretné, féltékeny a testvéremre. Azzal, hogy a bátyám veri, nem javít semmit se a helyzeten, de hiába mondom neki, már nincs türelme. És bár próbálok beszélni az anyával, én ezt szerinte nem érthetem, mert én nem váltam el. És sajnálom nagyon, hogy el fognak kallódni ezek a gyerekek, de nem vagyok hajlandó többet foglalkozni velük, mint a sajátjaimmal, mert már erre is volt példa, nem is egyszer... Szétválasztani nem akarom õket, az õ dolguk, hogy a konfliktusaik ellenére együtt maradnak. (Egyébként az én szüleim is elváltak, a testvéremnek fogalma sincs, milyen egy apa, de elhagyni se akarja õket.) Kicsit belefáradtam már ebbe az egészbe. Szeretnék is nekik segíteni, meg nem is akarok ezzel foglalkozni, mert nagyon fafejûek mindketten. A tanácsaimra nem vevõk, de elvárják, hogy tanuljak a gyerekekkel és vigyázzak rájuk. Sok ez már nekem. :( Lehet, ezt kéne elmondanom nekik.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a gyerek szempontjából nem jó, hogy feltétel nélkül elfogadják a deviáns viselkedését, és azt, hogy nem képes semmit sem csinálni. Ráadásul állandóan azt mondják a nagyobbiknak, hogy "kicsinek is ilyen voltál" (értsd: akaratos, hisztis, nyafogós), és úgy is viselkedik, mint egy óvodás. Az a baj, hogy a viselkedését az anyján kívül senki sem fogadja el, és egyáltalán nincs szocializálva. A kisebbnek pedig elég komoly példa a bátyja, õ is kezd hasonló magatartásformákat felvenni. (Veri a többieket az iskolában, ha valamit nem akar csinálni, a földön fetreng, rázza magát, és ordít, alig lehet kizökkenteni, hogy legalább levegõt vegyen a hiszti közben).
azért be kell látnod hogy ha a szülõ minden feltétel nélkül elfogadja a gyermekét az nagy pozitívum
Szia, nézd, azt gondolom, hogy nem szólhatsz bele az õ életükbe.A testvéred felnõtt ember, joga van eldönteni, hogy kikkel éli le az életét.Itt nem arról van szó, hogy az édesanya nem látja el a gyermekeit, igaz a tanulást komolyabban vehetné és számos más dologban is igazad van, de ez az õ életük.Egyébként meg itt vagyok én pl. és egyre jobban látom, hogy ugyan így nem jó az sem, amit én csinálok, hogy állandóan nyaggatom az amúgy kitûnõ tanuló gyerekemet, mindig foglalkozni akarok vele és sokszor már az agyára megyek.Én pl. ezen szeretnék változtatni, mert ez talán még annál is rosszabb.Nincs a gyerekemnek gyermekkora.valahol a kettõ között kellene gyereket nevelni.Szóval nehéz az biztos.Talán azért vesz nekik mindent meg, mert fáj, hogy nem tudott normális családi helyzetet teremteni az édesapával.
A kérdező hozzászólása: A történethez még az is hozzátartozik, hogy sokat vitatkozunk errõl a párommal, mert õ is belelát a kapcsolatukba, és határozott elképzelése van az egészrõl (értsd: szakítaniuk kellene), és azt várja, hogy gyõzzem meg a testvéremet. Az elején próbáltam, de lehetetlen, úgyhogy most már csak abban szeretnék nekik segíteni, hogy a gyerekek kezelhetõbbek legyenek, de amíg az anya nem változtat a viselkedésén, addig a gyerekek se lesznek jobbak. Ráadásul jó képességû, értelmes gyerekek, csak bármit megtesznek azért, hogy ne kelljen tanulniuk. A nagyobbik már nyolcadikos, nem tud rendesen olvasni, így nem érti a feladatokat se, a helyírása is gyatra, és a szorzótáblát a mai napig nem tudja. A kicsi valamivel jobb tanuló, de mivel látja, hogy a bátyja tanulás nélkül is mindent elér az anyjuknál, egyre kevésbé tanul, már õ is csak közepes tanuló, pedig tavaly még 4-es volt a legrosszabb jegye, és sok tárgyból kapott dicséretet.
A kérdező hozzászólása: Sókristály, nagyon jól látod a helyzetet, én is sokáig abban bíztam, hogy nem lesz hosszú életû ez a kapcsolat. Csakhogy bátyám eljegyezte a barátnõjét, és nyár végére van kitûzve az idõpont, ráadásul a gyerekek apjától átvállalta a ház hitelét úgy, hogy a ház felesben van a nõ és a gyerekek nevén. Tehát fizeti a semmit még legalább 5 évig, akár ott lakik, akár nem. Úgyhogy kezdem azt hinni, hogy ezzel kezdeni kellene valamit. Tanár vagyok, és a leendõ sógornõm állandóan cukkol, hogy nem vagyok jó szakember azért, mert hétvégén nem vagyok hajlandó vigyázni a kölkeire (mert amikor csak tudják, lepasszolják õket valahova, de a nagymamák már kezdenek kidõlni.) Nekem is van családom, három kicsi gyerekem, a bátyám állandóan panaszkodik, és hiába mondok neki bármit, egyszerûen nem hallja meg. Kezdek komolyan aggódni érte, sose volt agresszív, tényleg kötélbõl voltak az idegei, de most... Olyan szívesen kimaradnék belõle, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem tehetem.
A kérdező hozzászólása: Sajnos képtelen szigorra, mert "szegény gyerekek, nem volt apjuk, hát persze, hogy ilyenek!" Igen, testvérem szeretne már babát, de mindig azt kapja, hogy "majd ha..." (Ha kifizették a hitelt, ha lesz x megtakarításuk, ha felújították a konyhát, ha lebetonozták a garázst...) Szóval szerintem komolytalan, ráadásul a nõ már túl van a 40-en, és egyik gyerekével se volt problémamentes a várandóssága (kétszer vetélt szegény). Bátyám azért még fiatal, ha megjönne az önbizalma simán összejöhetne egy huszonévessel. És akkor lehetne gyereke is... Nem tudom, rossz nézni, amit csinálnak. Ha egy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolat lenne, és meg tudnák beszélni a problémáikat akkor nem lenne annyira vészes még ez a két bajos gyerkõc se. De, ha valami bajuk van, mindkettõ duzzog, mint egy óvodás. Szörnyû. Egyébként a gyerekek szeretnek nálunk lenni, mert nem nézem hülyének õket, múltkor még pelenkázni is segítettek. De nagyon kimerítõ 5 gyerek, fõleg, hogy bátyám nevelt gyerekei a nagyobbak, de nem szabad õket két percre se magukra hagyni, mert unalmukban felgyújtják a házat. Mindig le kell õket kötni valamivel, de egy dolog csak kevés ideig érdekli õket. Hulla vagyok estére, mikor itt vannak... És a saját gyerekeimmel nem tudok annyit foglalkozni, az ikreim féltékenyek is rájuk. Szerintem hétvégén összeszedem magam, és beszélek bátyám barátnõjével, hogy mit tehetne a gyerekeivel. Bár nem várok csodát, de hátha legalább egy kicsit jobban boldogulnának velük otthon, és akkor nem kellene annyit vigyáznom rájuk. (Meg anyukámnak se, aki már "középkori" módszereket alkalmaz a fegyelmezésükre. Nem is szeretnek hozzá menni, de azért elég sokat vannak nála is. Mondjuk anyukámmal nem lehet szórakozni, az biztos. Ha nincs felsöpörve az udvar, lenyírva a fû, akkor nincs ebéd. :D Tulajdonképpen 1-szer kellett neki megcsinálnia, hogy nem adott nekik ennivalót, és többször már nem próbálkoztak. Az a baj, hogy tudják, hogy ha bátyám azt mondja, hogy valamit nem szabad, azt az anyjuk elõbb vagy utóbb úgyis megengedi, csak kitartóan kell neki nyafogni.)


Két nyolc hónapos kiscicánk van egy fiú és egy lány. A fiú tegnap ivartalanítva lett, azóta a lány fúj rá és nem lehet őket egy légtérbe tartani mert összeverekednek. Miért van ez, és mi lenne a legjobb megoldás?

Legjobb válasz: biztosan a fertõtlenítõ szagát érzi rajta. majd a cica lemossa saját magáról és remélhetõleg újra összemelegednek.ti is simogassátok össze vissza õket, hogy a szaguk és a kezedek szaga keveredjen rajtuk.

biztosan a fertõtlenítõ szagát érzi rajta. majd a cica lemossa saját magáról és remélhetõleg újra összemelegednek.ti is simogassátok össze vissza õket, hogy a szaguk és a kezedek szaga keveredjen rajtuk.
Ha meggyógyult a seb, fürdesd meg tiszta meleg vízben. utána persze legyen olyan meleg hely, radiátor, ahol nem fázik vizesen.
Mert érzi az ivartalanítás szagát és azt hiszi a kis butus hogy õt zaklatja.

Mit lehet tenni egy olyan emberrel, aki folyamatosan veri a beteg, 81 éves nagyanyját, fenyegeti az anyját, rokonait, hogy kiirtja őket?

Bizonyíték nincs, mert amikor orvoshoz és rendőrségi kihallgatásra kerültek eddig, akkor mindig megfenyegette őket, hogy megöli őket, ha megmondják az igazat.

Legjobb válasz: Fel kell venni telefonnal egy ilyen beszélgetést, amikor fenyegetõzik, vagy üti a nagyanyját, és máris lesz bizonyíték. Aztán rögtön rendõrség.

Fel kell venni telefonnal egy ilyen beszélgetést, amikor fenyegetõzik, vagy üti a nagyanyját, és máris lesz bizonyíték. Aztán rögtön rendõrség.
Valószínü, hogy az illetõ is beteg agyilag, mert ez nem normális viselkedés.
Ha ennyire be tudja õket fenyíteni, akkor tûrjenek..
Telefonnal felvenni, a fenyegetéseknek nem bedõlni, a körülményekre hivatkozva a lehetõ leghamarabb távoltartásit kérni, és azzal a lendülettel kirakni a házból.
sose értettem, hogy képes egy ember egy egész családot, rokonságot terrorban tartani....nem lehet mindenki ilyen mulya...

Kb egy hetes kis cicám vannak, pl az normális hogy 2 kis cicát ellet? Mert mindig 4-5 ellet, mikor lehet öket szét választani az anyátol?

Legjobb válasz: Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?

Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?
Igen, lehetséges. Off. Szegény cicus. Remélem tisztában vagy vele, hogy tönkreteszed szerencsétlent a folyamatos elletéssel. Mit csináltok a rengeteg kiscicával????
Ivartalanítani kellene, te idióta.
A kérdező hozzászólása: 2 nõstény van , és nincsenek ivartalanitva , (de azért nem akartam még mert annyira szereti a kis cicáit hogy egész nap velük van

Mi az oka annak, hogy az ember ragaszkodik a rosszhoz? Mi lehet erre egy megfelelő megoldás?

Például van egy rossz kapcsolat vagy házasság, legyen az bármilyen rossz, nem lép ki bel?le, hiába van nyitva az ajtó egy újra, egy jobbra, ha el merne indulni az új felé a régi rossz kapcsolat az ember lelkébe mar és annyira fáj hogy nem lép ki.

Legjobb válasz: A rossz dolgokat ismeri, tudja, hogyan kell abban a helyzetben viselkednie. Az új dologról meg fogalma sincs.

A rossz dolgokat ismeri, tudja, hogyan kell abban a helyzetben viselkednie. Az új dologról meg fogalma sincs.
Ismeretlen sokszor ijesztõbb mint a rossz ami már megszokott.

Mit lehet tenni egy folyton ok nélkül ordibáló 3 éves kislánnyal?

A történet voltaképpen az, hogy a barátn?m kiment Svájcba 1 évre, mint aupair. Aztán a családnál a kislány olyan típusú, hogy folyton kiabál ok nélkül vagy 10 percenként az anyut vagy az aput hívja kiabálva, még akkor is, ha a barátn?m megpróbálja valamilyen játékkal lekötni a figyelmét. Mit lehet tenni ilyenkor? A játékra invitálás ezek szerint nem jött be. (pedig szereti a gyerekeket, szóval nem viselkedik passzívan velük). Nem csak egyedül van a kislánnyal amúgy olyankor ott a házban. A kislány általában a nagyobb fiú tesóival van, de akkor is ezt csinálja. Tudom, fura kérdés... de az ilyen típusú kislányokkal mit lehet ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Szia! Esetleg megkérdezhetnétek a szülõket, hogy mi az amit szeret csinálni a kislány. Hátha azzal le tudjátok foglalni. Sok szerencsét!

Szia! Esetleg megkérdezhetnétek a szülõket, hogy mi az amit szeret csinálni a kislány. Hátha azzal le tudjátok foglalni. Sok szerencsét!
Sajnos, az én lányom ilyen... Most lesz négy. Nagyon nehéz, hisztis kisababa volt (este hattól éjjel egy-kettõig sírt, meg ilyenek.) Mindig jobb lett egy kicsit, de a hisztirohamok, az állandó visítás megmaradt. Biztos én is elrontottam, mert voltak olyan pillanatok, amikor már nem bírtam hallgatni, és odaadtam, amit kért, így õ egészen kiskorában rájött, hogy a visítás "jó stratégia". Szóval, amit javasolni tudok: nagyon nyugodt hangon, kedvesen, de nagyon határozottan kijelölni a határokat (ezt megkaphatja ekkor és ekkor, azt nem). Szoktam alkalmazni, hogy nem értem, amikor visít, mondja el halkan is. És olyankor jutalmazom. (puszi, stb). Nem lehet, hogy a gyerek az anyukája figyelmére vágyik?
esetleg meglehetne kertdezni hogy mibaja nem?
A kérdező hozzászólása: Mesélte a barátnõm, hogy látta, mennyire elkényesztették a kislányt. Lehet, hogy tényleg hozzá van szokva a "visítok és mindent megkapok" stratégiához. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire van együtt a szülõkkel. A barátnõmnek is még új ez az egész... 1 hete van csak ott. Beszélni is még nehezen meg németül. Bár egyre bátrabban csinálja elmondása szerint. Na mindegy... még nagyon friss a dolog, szóval majd a következõ napokban vagy hetekben kell rájönni, hogy miért olyan a kislány, amilyen. Azért köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: *Beszélni is még nehezen MER németül
Szerintem két lehetõség van: vagy az elkényeztetés miatt, vagy azért, mert a szülõk nem foglalkoznak vele eleget, õ pedig azt akarja, hogy vele legyenek.
Van még egy lehetõség: a kislány fáradt. Manapság vannak gyerekek, akik krónikus kialvatlanságban szenvednek!

Mikor lehet feljelenteni egy embert azzal az okkal, hogy rágalmazás?

Ezt a kérdést nem tudtam, hogy hova tegyen fel ezért tettem ide.Szóval, mikor lehet valakit feljelenteni rágalmazásért?

Legjobb válasz: Írd le a konkrét eseted!

Írd le a konkrét eseted!
A kérdező hozzászólása: Nincs konkrét esetem csak kíváncsi lennék, hogyha lenne akkor tudjam, hogy az az.

Nincs lázam semmibajom csak köhögök elég sokat aludni sem nagyon tudok mi lehet az oka hogy szüntethetem meg nem vok egy könnyen betegedős ember kb 3 éve nem volt se lázam se semmi bajom de ez a köhögés nagyon bosszant mi lehet az oka?

Legjobb válasz: A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.

A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!