Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka annak, hogy kb (17 db)

Mi lehet az oka annak, hogy kb. fél éve nem jött meg? -nem vagyok terhes, viszont kb. fél éve hagytam abba a Triregol fogamzásgátlót mert állandó panaszaim voltak. -rendszeresen fogyasztok cannabis-t Ezek lehetnek okok? Egyéb panaszom nincs.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.

Hány éves vagy? Hány éve menstruálsz? Hogyhogy eddig nem mentél el orvoshoz? nem vagy kórosan sovány? Nem ért stressz az utóbbi idõkben? A cannabistól nem lehet ilyen bajod.
Hallod! Fel eve nem jott meg, nem voltal orvosnal, es meg mindig ott tartassz, hogy ezt a problemat egy ilyen oldalon akarod megbeszelni, ahhelyett, hogy megvizsgaltatnad magad?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
A Tri-Regol-hoz nekem is volt szerencsém úgy 15 évvel ezelõtt. Három évig szedtem folyamatosan, és amikor abbahagytam szintén fél évig nem volt menzeszem, és még egy évig 40-50 napos ciklusaim voltak. Ezt háromféleképpen lehet kezelni: - elmész orvoshoz, õ felír egy újabb hormonkészítményt, tehát vérzésed lesz, de peteérésed továbbra sem - természetes hatóanyagokkal hozzásegíted a szervezeted, hogy ismét normálisan mûködjön (pl. aloe vera, barátcserje stb.) - ha fiatal vagy még, akkor ki is várhatod, amíg magától helyreáll. Én az utóbbit tettem, de sosem füveztem. A cannabis hosszabb távon hatással van a hormonháztartásra, ezáltal befolyásolja a peteérést. Nem írtad a korod, de feltételezem, hogy max. a húszas éveid elején járhatsz. Nem fogok papolni, hogy ne szívj, de akkor legalább szedj valamit, ami kicsit visszafogja a káros hatásait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 3. értelmes választ. Azért nem mentem orvoshoz, mert nincs munkám, így nincs Tb támogatásom se.25 éves vagyok különben.
Masodik vagyok! A TB-et el kellene intezni, amig meg nem buntetnek! Havi most nem tudom mennyi mert kulfoldon elek, de mintha anyu azt mondta volna, hogy 4900.-

Mi az oka annak, hogy amikor lehúzom a bőrt a makkról és elkezdem "verni" a péniszem (ha lehet így fogalmazni), akkor kb.10 percig csinálom, de nem jön ondó?

Talán számít, hogy amikor le van húzva a b?r a makkról, kicsit feszes érzésem van. Már volt magömlésem is jó párszor.

Legjobb válasz: Ha volt spontán magömlésed elõtte akkor az az ok.

Ha volt spontán magömlésed elõtte akkor az az ok.
A kérdező hozzászólása: Nem volt már vagy 2 hete magömlésem.
Nyilván túl fiatal vagy még. Nekem sem jött annak idején mindig, hiába volt magömlésem.
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam videóra is a dolgot, 20 percig csináltam, de semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utóbbi kissé elkeserít...

Mi az oka annak, hogy a csirkecsont megpuhul, hajlítható lesz, el lehet törni, ha 20°-os ecetbe áztatom kb 2 napig? (biológia házi) És mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem a mésztartalomhoz van köze. A tojáshéj is felpuhul az ecettõl. De lehet, hogy rosszul gondolom.

Szerintem a mésztartalomhoz van köze. A tojáshéj is felpuhul az ecettõl. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Mert az ecet -mint általában a savak- reakcióba lépnek a kálciummal, ami a csont fõ alkotója! Ha egy tojást -ugyanígy- beáztatsz, megpuhul a héja.
A kérdező hozzászólása: * 20%-os
A mészváz CaCO3-ból áll, ez szilárdítja. Az ecetsav felbontja a kaiciumkarbonátot és acetáttá alakítja, az acetát meg nem szilárd hanem sokkal puhább mint a mészkõ.
A folyamatot dekalcinálásnak nevezik. A csontból kioldódnak az ásványisók és csak a kollagénrostok maradnak.
A tojásnál meg leoldja a mészvázat és az alatta levõ bõrhéj marad csak meg. Ez is acetáttá alakítás csak ott a folyadékba keveredik az acetát.
Pádár?!

Mi lehet az oka annak, hogy kb. 7 honapja nem tudok teherbe esni?

most voltam vérvételen mert a nögyogy. kérte. mi lehet az oka?

Legjobb válasz: szia.Ne aggodj,még bõven lehetsz terhes.mi is június óta próbálkozunk, és még nem jött össze.de igyekszem nem erre gondolni, mert ez blokkol.másnaponta vagyunk eggyütt a párommal,és elöbb, v utobb, de meg lesz a következménye.Az orvos tudja h mit csinál bizz benne, és kérdezzd õt mindenrõl,lehet, hogy csak megnézi nincs e gyulladás a szervezetedbe, vagy a hormonszintet vizsgálja meg.Drukkolok neked, és magamnak is.

szia.Ne aggodj, még bõven lehetsz terhes.mi is június óta próbálkozunk, és még nem jött össze.de igyekszem nem erre gondolni, mert ez blokkol.másnaponta vagyunk eggyütt a párommal, és elöbb, v utobb, de meg lesz a következménye.Az orvos tudja h mit csinál bizz benne, és kérdezzd õt mindenrõl, lehet, hogy csak megnézi nincs e gyulladás a szervezetedbe, vagy a hormonszintet vizsgálja meg.Drukkolok neked, és magamnak is.
Szia. Valószínü az is, hogy nagyon akarod, és a psziche leblokkolja a szervezeted.Próbálj lazi´tani, és másra gondolni.Nekünk 11 hónapra volt szükség.Sokunknak kell az áldásra tovább várni.Ne aggódj minden ok. 39hetes kismama.
- ha a vizsgálat nem mutat semmit akkor pszichés -lelki oka van, ha igen akkor már is tudod a választ!
szia! Ne aggódj, mi 14 hónapja próbálkozunk. MÉrd a hõd, vegyél lh-tesztet és vezesd a mensidet a ciklus.hu-n. Sok sikert!
Biztos hormonszintet néz nálad. Ne gondolj folyton a babára, akkor össze fog jöni, ha nincs más probléma. Nekem peteérésem nincs, de az is kezelhetõ.
Hát vannak érthetetlen dolgok, nekem mondjuk !még csak! 6 és fél éve nem jön össze. Azalatt már annyi orvosi rizsát halottam, hogy az már hajmeresztõ. Tudom mit érzel és csak azt tudom mondani, hogy ne add fel, de egy idõ után menny dokihoz, mert ha évekig nem jön össze akkor már probléma van.
Valszeg az, h a szervezeted még kezdõ. Kell egy idõ, amíg beáll, és valószínû, hogy idegeskedsz is.
Stressz és a hormonok még nem álltak be
Menj el dokihoz, õ majd megmondja pontosan, hogy mitõl lehet.

Mi lehet az oka annak, hogy a flamingóvirágom, amit kb.3 hónapja kaptam, egyre rosszabbul néz ki?

Sajnos nem nagyon világos a lakás, de ablakba tettem (a konyhában), hogy érje némi fény (azt szereti). Azel?tt a hálószobában tároltam, mert az a lakás egyetlen dohányfüst-mentes helyisége, de nagyon kevés fényt kapott, és száradni kezdett. Akkor vittem ki a konyhába, az elszáradt leveleket és virágokat levágtam róla, kap vizet, de nem öntözöm túl, néha a leveleit is spriccelem vízzel, tehát mindent az "utasításoknak" megfelel?en csinálok... Mégis egyre több rajta megint az elszáradt levél és virág. Mit tehetnék még vele?

Legjobb válasz: Az enyém jól van, leírom hogyan gondozom: nincs túl világos helyen, a nappali egy polcán találtam neki helyet. Akkor öntözöm ha a földje már kissé száraz, oda kell figyelni, mert hamar hervad. Nem spriccelem (úgy tudom jót tenne neki), nincs huzat, nem éri hideg. Nincs füst-azt nagyon nem bírják. Ha mindent kipróbáltál, marad az átültetés, de lehet hogy azt még jobban megsínyli. Adhatsz neki vmilyen szobanövényeknek való tápot. Fontos, hogy levegõzzön a földje, nem tudom milyen cserépben van, próbáld meg úgy tartani, hogy alulról is érje levegõ a cserepet, az oxigénhiánytól kedvezõtlen változások zajlanak le a talajban. Lehet még: nem jó neki a vezetékes vizetek-gyûjthetsz esõvizet. Ja és lehet, hogy a direkt fényt sem szereti, fõleg, hogy elõtte a hálóban tartottad. A megnövekedett fénymennyiséghez is hozzá kellett volna szoktatni fokozatosan.

Az enyém jól van, leírom hogyan gondozom: nincs túl világos helyen, a nappali egy polcán találtam neki helyet. Akkor öntözöm ha a földje már kissé száraz, oda kell figyelni, mert hamar hervad. Nem spriccelem (úgy tudom jót tenne neki), nincs huzat, nem éri hideg. Nincs füst-azt nagyon nem bírják. Ha mindent kipróbáltál, marad az átültetés, de lehet hogy azt még jobban megsínyli. Adhatsz neki vmilyen szobanövényeknek való tápot. Fontos, hogy levegõzzön a földje, nem tudom milyen cserépben van, próbáld meg úgy tartani, hogy alulról is érje levegõ a cserepet, az oxigénhiánytól kedvezõtlen változások zajlanak le a talajban. Lehet még: nem jó neki a vezetékes vizetek-gyûjthetsz esõvizet. Ja és lehet, hogy a direkt fényt sem szereti, fõleg, hogy elõtte a hálóban tartottad. A megnövekedett fénymennyiséghez is hozzá kellett volna szoktatni fokozatosan.
Szerintem kevés a fény. Nálam amióta az ablakban áll, azóta folyamatosan virágzik. Elõtte sötétebb helyen volt, akkor az enyém is elég rosszul nézett ki. Elméletileg megfelelõen gondozod. Nincs esetleg valami kártevõ rajta?

Mi lehet az oka annak, hogy a kerékpár használata után kb. fél órával a belső magától kipukkant? Olyan hanggal, mint egy durrdefekt, és a kinézete alapján is az. A külső viszont sértetlen.

A felnit és a külsőt is áttapogattam, semmi szúrni képes dolog nem volt rajta/benne. A guminyomás 6-8 bar között kell legyen, és 6,5-ig fújtam ma reggel.

Legjobb válasz: Rossz minõségû belsõtõl már nekem is volt ilyen. Túl mûanyagos volt az anyaga és nem tudott megfelelõen kinyúlni a külsõhöz. Egy másik bringán ugyanígy meg akkorát durrant, hogy a gyors levegõ-állapotváltozás miatt, egy elég nagy ködfelhõ keletkezett a kerék felett...

Rossz minõségû belsõtõl már nekem is volt ilyen. Túl mûanyagos volt az anyaga és nem tudott megfelelõen kinyúlni a külsõhöz. Egy másik bringán ugyanígy meg akkorát durrant, hogy a gyors levegõ-állapotváltozás miatt, egy elég nagy ködfelhõ keletkezett a kerék felett...
Én egyszer szükséghelyzetben a Teszkóban vettem belsõgumit. 2 nappal késõbb pontosan ezt csinálta :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mindkettõ hasznosnak tûnik! :-) Sajnos nem tudom milyen belsõ volt benne, mert új kerékpár, és eddig még nem volt defektem vele. Már van Conti belsõ a helyén, remélem ezzel nem lesz hasonló baj. Inkább el sem képzelem mi történt volna, ha ez épp akkor esik meg, mikor 50km/h körül tekerek.
Jó választás a Conti.... valóban megéri jó gumikat rakni, mert elég sok bosszúságot okozhatnak, meg hatalmas esést is.
Nekem a külsõn volt kb. 1 cm-es lyuk, ami csak akkor látszott, ha fel volt fújva a kerék, és pár naponta azon keresztül kipukkadt. Nézd át a külsõt most, hogy nincsen-e rajta púposodás vagy lyuk - felfújva könnyebb.

Mi lehet az oka annak, hogy amikor bekapcsolom a gépem, a wifis internet letöltése 300KB/s körül van, és kb 5 perc múlva már csak 20-30KB/s?

Minden nap ez van már jóideje, de nem jövök rá mivel lehet a baj. Térer? nem változik, csak a letöltési sebesség. Ritkán visszamegy, de csak 1-2 percre, aztán megint nagyon kevés.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy a windows indulásakor elindul egy letöltõprogram (pl. uTorrent) és az tölt le valamit a háttérben?

Nem lehet, hogy a windows indulásakor elindul egy letöltõprogram (pl. uTorrent) és az tölt le valamit a háttérben?
Lehet, hogy valaki lopja a wifid.

Mi lehet az oka annak, hogy 7 hónapos babám pár napja az eddigi adagjának kb. a harmadát eszi meg?

Talán az, hogy két hete fogzik,és kapott panadolt is?

Legjobb válasz: Lehet az is, de az idõjárás is befolyásolhat.

Lehet az is, de az idõjárás is befolyásolhat.
A babák ugyanolyanok, mint a felnõttek, csak kicsiben. Mi sem mindennpa ugyanakkor és ugyanannyit eszünk. Lehet a fronttól, akár fájhat a pocija, ahogy írtad a fogzást, az még kellemetlenebb, amikor lüktet az ínye, mi meg csak kanalazzuk a szájába a kaját, a kanál felsérti az ínyt. Folyadékot igyon, az a lényeg. Erõltetni nem szabad, mert megundorodik az ételtõl, rosszabb esetben visszahányja.
A torka is fájhat
Lányomnak egyszerre jött 4 foga. márciustól júliusig jöttek ki.... ezalatt szilárd táplálékot 15%-ban fogadott el. A tápszer tartotta életben. Semmit nem bírt a szájába tenni, kanalazva etetni nem lehetett. Ha meglátta az ételt már sírt és mondta hogy NEEEEE és bebújt a párna alá......
nálunk hasonló, mióta jönnek a kisfiam szemfogai, ráadásul mind a 4 egyszerre. de már bizakodó vagyok, mert már mind ki van fehéredve. :)
Én gyerkõcöm sem evett szinte egész nyáron, én a melegnek/fogzásnak tudtam be, csak szopizni volt hajlandó, és egy kis bébiételt enni, az én fõztömtõl elfordult. Aztán kibújt az elsõ foga -10 hónapos elmúlt - és visszajött az étvágya, azóta 1 éves múlt, 5 foga van, étvágya hatalmas, bármit megeszik, fõként az én fõztömet :D Végre...
2 hónapos kisfiam sem hajlandó enni valószinû az idõ változások miatt van olyan nap hogy egy evésre meg eszik 150milit aztán meg 90milit is nehezen az orvos az idõre foglya ha jól érzi magát akkor ne idegeskedj:)
Nekem 10 hónapos a kisfiam ugyanez a szitu!! Eddig megevett mindent amit mi eszünk darabosat õ neki már 8 foga van valoszinü hogy jön neki a rágófogai és ezért nem eszik mert a pépeset meg megeszi!!

Kb. 6 hetes vagyok. Mi lehet az oka annak, hogy ha behúzom a hasam, akkor a bal oldalon a petefészkemnél tompa nyomást érzek?

de csak ha behúzom! amúgy semmi fájás,görcs...

Legjobb válasz: és ezt a nyomást se minden behúzásnál érzem,csak néha!

A kérdező hozzászólása: és ezt a nyomást se minden behúzásnál érzem, csak néha!
Egyrészt ne húzogasd! Másrészt ez teljesen normális. Feszül a méhed a szalagok és helyezkedik a magzat, csinálja magának a helyet. Fogod majd érezni húzogatás nélkül is egy kicsit késõbb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!