Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka annak, hogy ha (51 db)

Mi lehet lehet oka annak, hogy ha megírok egy audio cd-t a gépen, és utána nem viszi el a dvd lejátszó?

Mert akárhova beteszem a megírt cd-t,hifibe,diskmanbe, szgépbe mindenhol m?ködik csak a dvd lejátszóban nem pedig a dvd lejátszóval sztem semmi gond nincsen mert elviszi a filmeket és másik eredeti cd-ket,és a régi írott cd-ket is.Ha lejátszóba teszem,egy ideig megy,de utána nem szól és csikorogó hangok mellett mennek tovább a kijelz?n a másodpercek.(régen ilyen nem volt) :S vki segitsen pls

Legjobb válasz: pedig nem karcos a cd meg semmi,nem a cd-vel van a baj ezek szerint :S

A kérdező hozzászólása: pedig nem karcos a cd meg semmi, nem a cd-vel van a baj ezek szerint :S
2 tippem van: 1. gagyi lemezt használsz (és a DVD lejátszódnak nincs olyan jó olvasó feje, hogy rendesen olvasni tudja a rossz minõségû anyagot) 2. túl gyorsan írod meg (az indok ugyanaz, mint az elõbb). Ha gyorsan írod meg a lemezt, akkor az író nem tudja olyan mélyen beégetni a jeleket, mint lassabban megírva; vagyis sokkal nehezebb olvasni. +1: esetleg a fenti 2 egyszerre :)
A kérdező hozzászólása: és ha ténylegt az olvasófejjel van a baj, akkor azt ki lehet cserélni? Ki tudná azt egy jóra kicserélni? JVC pedig általában nem rosz.
Egy JVC lejátszó fejcseréje majdnem olyan költséges, mintha új lejátszót vennél. Én inkább az utóbbit választanám. Túl macerás egy szervizes fejcsere.

Mi az oka annak hogy ha barátnömnek nem fáj semmije, nem duzzad a melle, nincs hányingere, és semmi olyan tünete, hogy terhes lenne! De mégis késik neki a "női dolga" mitöl lehet ez?

van olyan valóban, hogy nem havonta jön meg hanem két havonta vagy nem állt be neki még??

Legjobb válasz: Hormonális probléma.Menjen el nõgyógyászhoz,és majd õ elküldi hormon vizsgálatra.Vagy ad neki gyógyszert,hogy megjöjjön,és utána hormon vizsg.

Hormonális probléma.Menjen el nõgyógyászhoz, és majd õ elküldi hormon vizsgálatra.Vagy ad neki gyógyszert, hogy megjöjjön, és utána hormon vizsg.
Mennyi ideje késik? Nekem is csak a 6 hét után jöttek a terhességi tünetek, addig csak mensi maradt ki és pozitív tesztbõl tudtam, hogy babát várok. Tesztet nem csinált még? Az is lehet, hogy ideges és azért nem jött még meg neki.
gondolom, tizenévesek vagytok. gyakori, hogy még nem óramûpontosságú a nõi ciklus, de majd késõbb tapasztalod, hogy felnõtt nõknél is gyakori ez. szóval semmi pánik, de az lenne a legmegnyugtatóbb, ha összedobnátok pénzt egy terhességi tesztre (patikában leheet kapni 700-800 forintért, drogériában 1000-1500 forintért) amúgy a terhesség nem feltétlenül jár az általad említett tipikus terhességi tünetekkel, úgyhogy ha nincs hányinger, mellfeszülés stb, az még nem azt jelenti, hogy akkor nem terhes.
A terhességnek nem mindenkinél vannak tünetei. Nálam sem volt sem mellfeszülés, sem hányinger, semmi fájdalom, csupán fáradtnak éreztem magam. Vegyetek egy tesztet, az a legbiztosabb. Egyébként terhességen kívül más is okozhat vérzéskimaradást. Ha túl sokat stresszelt mostanában vagy költözés, nem várt esemény stb....
A kérdező hozzászólása: azt mondja hogy nem késik csak két havonta jön meg neki!van ilyen???
ahány nõ, annyiféle ciklus. nekem pl. tinikoromban volt egy idõszak, mikor 3 és 5 hetente jött meg, felváltva, huzamosabb ideig. egyszer egy héttel elõbb a normálisnál, egyszer egy héttel késõbb. szóval igen, könnyen lehet, hogy a barátnõd ciklusa éppen két havonta jön meg, késõbb majd valószínûleg beáll havira. bízz benne...

Mi az oka annak, hogy amikor lehúzom a bőrt a makkról és elkezdem "verni" a péniszem (ha lehet így fogalmazni), akkor kb.10 percig csinálom, de nem jön ondó?

Talán számít, hogy amikor le van húzva a b?r a makkról, kicsit feszes érzésem van. Már volt magömlésem is jó párszor.

Legjobb válasz: Ha volt spontán magömlésed elõtte akkor az az ok.

Ha volt spontán magömlésed elõtte akkor az az ok.
A kérdező hozzászólása: Nem volt már vagy 2 hete magömlésem.
Nyilván túl fiatal vagy még. Nekem sem jött annak idején mindig, hiába volt magömlésem.
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam videóra is a dolgot, 20 percig csináltam, de semmi...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, utóbbi kissé elkeserít...

Mi az oka annak, hogy a csirkecsont megpuhul, hajlítható lesz, el lehet törni, ha 20°-os ecetbe áztatom kb 2 napig? (biológia házi) És mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem a mésztartalomhoz van köze. A tojáshéj is felpuhul az ecettõl. De lehet, hogy rosszul gondolom.

Szerintem a mésztartalomhoz van köze. A tojáshéj is felpuhul az ecettõl. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Mert az ecet -mint általában a savak- reakcióba lépnek a kálciummal, ami a csont fõ alkotója! Ha egy tojást -ugyanígy- beáztatsz, megpuhul a héja.
A kérdező hozzászólása: * 20%-os
A mészváz CaCO3-ból áll, ez szilárdítja. Az ecetsav felbontja a kaiciumkarbonátot és acetáttá alakítja, az acetát meg nem szilárd hanem sokkal puhább mint a mészkõ.
A folyamatot dekalcinálásnak nevezik. A csontból kioldódnak az ásványisók és csak a kollagénrostok maradnak.
A tojásnál meg leoldja a mészvázat és az alatta levõ bõrhéj marad csak meg. Ez is acetáttá alakítás csak ott a folyadékba keveredik az acetát.
Pádár?!

Mi lehet az oka annak, hogy ha a hátamon fekszek, akkor csakis a bal oldalon kemény a hasam? Ott van a baba?

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!

Igen, valószínûleg ott van a baba. Én a 32. hétben vagyok és nekem jobb oldalra költözött be, egy-két hete van az, hogy már néha megnézi a másik oldalt is és ott is érzem a babát (sajnos még mindig medencevégû, nem fordult egyenlõre be). Ez annyit tesz, hogy ha a hátamon fekszem, akkor jobb oldalamon éreztem szinte csak mozgást, ott volt csúcsos a hasam és ott lehetett kitapintani a babát. Két hete 4D-sen szóltak, hogy a babó elnyomja a jobb oldali vesevezetékemet, aminek köszönhetõen az begyulladhat, azóta azt az utasítást kaptam, hogy amennyit csak tudok feküdjek a bal oldalamon, ezzel próbáljam átcsalni néha oda is a fiamat. Eddig bejött, egyre többet tartózkodik a nem kedvelt oldalon is. Lehet, hogy neked is oda kell majd erre figyelned!
nekem is volt ilyen és akkor igen, ott volt nekem a háta, lába. 4 hónapos kisfiú anyukája
Nem írtad mennyi idõsek vagytok.Azonkívül a keményedés nem jó jel.Beszélj az orvosoddal, lehet, hogy szedned kell magnéziumot, de biztosan megnézi õ is!
A kérdező hozzászólása: PONT MA VAGYOK 17 HETES! ONNAN GONDOLOM, HOGY OTT LEHET A BABA, MERT EDDIG MINDEN ULTRAHANGON CSAK OTT LEHETETT LÁTNI! NAGYON REMÉLEM, HOGY NINCSEN SEMMI BAJ! KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
Baj nincs!Csak nem mondtad mennyi idõs vagy így nemigazán lehetett arra következtetni, hogy elég nagy-e a baba ahhoz hogy érezd.Egy kissebb terhességnél ez valoszinüleg gond lenne mert ugye ott még nem érezni.Nincs gond a babát érzed!Boldog babavárást!

Mi lehet az oka annak, hogy ha bedugom a webkamerámat az USB portba akkor akadozik az internet? Biztos, hogy a kamera okozza a gondot, mert ha kihúzom akkor nincs gond az internetkapcsolattal.

Legjobb válasz: Kapcsold ki a Skype programban hogy a gép bekapcsolásával együtt induljon a rendszerrel,nekem is okozott problémát,erõsen csökkenti a programok betöltését oldalak megnyitását.

Kapcsold ki a Skype programban hogy a gép bekapcsolásával együtt induljon a rendszerrel, nekem is okozott problémát, erõsen csökkenti a programok betöltését oldalak megnyitását.

Mi lehet az oka annak, hogy ha éhes vagyok, szájszagom lesz?

Észrevettem, hogy ha kezdek nagyon éhes lenni, akkor kezd szájszagom lenni. Nem mindig és nem is annyira durva (talán), de én érzem. Mi lehet az oka? Vagy ez másnál is így van? Köszönöm a válaszokat el?re is! 18/L

Legjobb válasz: nálam nincs igy mondjuk nem tom én enm is hagyom h nagyon éhes legyek mert akkor rosszul vagyok. sztem gyomorzárodo probléma lehet bár az is hülyeség mert akkor mindig az lenne. a lényeg h amikor korog a gyomrod ugye az mocorog és elöfordul h vmi gyomorsavas cucc felmegy a szádig, akár csak a göze mint böfögésnél vagy nem tom. ezek csak tippek de biztso h a gyomroddal van vmi. kérdezz meg dokit erröl.

nálam nincs igy mondjuk nem tom én enm is hagyom h nagyon éhes legyek mert akkor rosszul vagyok. sztem gyomorzárodo probléma lehet bár az is hülyeség mert akkor mindig az lenne. a lényeg h amikor korog a gyomrod ugye az mocorog és elöfordul h vmi gyomorsavas cucc felmegy a szádig, akár csak a göze mint böfögésnél vagy nem tom. ezek csak tippek de biztso h a gyomroddal van vmi. kérdezz meg dokit erröl.
Szájszag: 1. vagy gyomorból, 2. vagy a szádból (szájban élõ baktériumok miatt). Éhes vagy, ergó régen ettél, ennyi idõ alatt elég cuccot termelnek azok a bizonyos lepedékképzõk. Illetve ha hamar megéhezel, akkor cukrot/keményítõt/tejet ettél, ez nyilvánvaló hogy megerjed a szájban, és .. van egy szaga.

Én egy 20 éves lány vagyok. Szerintetek mi lehet az oka annak hogy ha összejössz valakivel aki már régóta tetszik, nagy a fellángolás, s kis idővel később rájössz hogy nem igazán érdekel az illető, sőt igazán senki más sem.!? Isa

Legjobb válasz: az elsõ részére: mert ha sokáig nézted magadnak, akkor valszeg kialakítottál róla magadban egy (eszmény)képet, ami nem mindig és nem minden ponton azonos a valósággal, így csalódsz benne (ezért szépek a gyerek/beteljesületlen szerelmek, mert ott nem dõl össze a kép, hanem megmarad szépnek)

az elsõ részére: mert ha sokáig nézted magadnak, akkor valszeg kialakítottál róla magadban egy (eszmény)képet, ami nem mindig és nem minden ponton azonos a valósággal, így csalódsz benne (ezért szépek a gyerek/beteljesületlen szerelmek, mert ott nem dõl össze a kép, hanem megmarad szépnek)
megválaszoltad a saját kérdésedet... azért, mert csak fellángolás, nem pedig szerelem!
Mert nem találkoztál még azzal, akivel úgy igazán komoly lehetne, illetve túl sokat agyalsz olyan dolgokon, amik miatt visszakozol. Vannak magányos emberek is, akik szeretik/megszokták a magányt. Lehet ilyen leszel.
Egyszerû! Férfi oldalon: hajt a vadász ösztön ha ki is bírod egy lánnyal sokáig utána rájössz hogy másokra is vágysz ezt vagy elfogadod és maradsz a lánynál vagy nem és ilyenkor jönnek a szakítás részek, vagy megcsalás. Lány oldalon: a lányok többsége mindig akar valamit és szeretik ha más lányoknál jobbak. Ezért ha összejön egy fiúval akibe nagyon szerelmes viszont közbe jön egy idõ után egy másik srác akiben látsz valamit és talán jobb a jelenleginél is akkor szintén ugyan az történik mint amit leírtam a férfiaknál. Ez az élet rendje, ezt kell szeretni. 20/F
Ja hogy más sem érdekel õõ akkor vagy idõvel fog majd és kell egy ksi magány vagy nem tudom sok midnen lehet még az oka:D
A kérdező hozzászólása: Ami azt illeti, nem gondoltam volna soha hogy az enyém lehet ez a pasi, mivel régóta/látásbol ismerem, és mióta szingli vagyok/voltam eldöntöttem hogy levadászok egy olyan srácot aki nekem tetszik.Mihánst kiderült hogy a szimpátia kölcsönös, már nem is érdekelt...ez baj :/ de a másik dolog hogy sem vele, sem mással nem kapcsolatban nem tör rám a sex utáni hiány, lehet mert megszoktam az én kis szingli életem.. :D Ez is elég fura.

Mi lehet az oka annak, hogy ha megeszek egy banánt, utána fáj a gyomrom?

(Viszont ha nem nyersen eszem, akkor nem bántja a gyomromat)

Legjobb válasz: Nekem az epémmel volt problémám, akkor nem bírtam a banánt.

Nekem az epémmel volt problémám, akkor nem bírtam a banánt.

Mi lehet az oka annak, hogy ha Magyarországról hívok Németországban tartozkodó személy T-mobilos mobilját, egyet kicseng, majd foglaltat jelez?

Legjobb válasz: Az, hogy kinyomja vagy be van állítva a telefonja, hogy csak bizonyos számokat fogadjon. Nem akarja, hogy roaming költsége legyen.

Az, hogy kinyomja vagy be van állítva a telefonja, hogy csak bizonyos számokat fogadjon. Nem akarja, hogy roaming költsége legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!