Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka annak, hogy a (354 db)

mûholdak...frekvenciák...
meg lehetne oldani, de ezt csak Mo.-ra szánják
És ezt miért itt kérdezed? xD Ha az RTL-en lenne mondjuk pornó, érteném h miért idd írtad, de így... XD
A kérdező hozzászólása: Az RTL csak példa volt.Mondhatnám a Hustlert is.
Mert drága lenne olyan részre is sugározni, ahol kicsi a kereslet rá.
A legfontosabb oka a szerzõi jogok korlátozása. A filmek, közvetítések jogtulajdonosai általában egy adott országra adnak ki vetítési jogot, ezért a tévétársaságok nem tehetik meg, hogy külföldre is sugározzanak. Í gy minden egyes országban külön-külön be tudják vasalni a nem kis összegû díjakat. Technikailag egyébként semmi akadálya, hogy egy mûsort egy egész kontinensen sugározzanak. Pl. a mûholdas szolgáltatok jelei fizikailag (UPC, Digi, stb.) egész Európát lefedik, de a titkosítás (kódolás) miatt Magyarországra korlátozzák.

Mi az oka annak, hogy a csirkecsont megpuhul, hajlítható lesz, el lehet törni, ha 20°-os ecetbe áztatom kb 2 napig? (biológia házi) És mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szerintem a mésztartalomhoz van köze. A tojáshéj is felpuhul az ecettõl. De lehet, hogy rosszul gondolom.

Szerintem a mésztartalomhoz van köze. A tojáshéj is felpuhul az ecettõl. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Mert az ecet -mint általában a savak- reakcióba lépnek a kálciummal, ami a csont fõ alkotója! Ha egy tojást -ugyanígy- beáztatsz, megpuhul a héja.
A kérdező hozzászólása: * 20%-os
A mészváz CaCO3-ból áll, ez szilárdítja. Az ecetsav felbontja a kaiciumkarbonátot és acetáttá alakítja, az acetát meg nem szilárd hanem sokkal puhább mint a mészkõ.
A folyamatot dekalcinálásnak nevezik. A csontból kioldódnak az ásványisók és csak a kollagénrostok maradnak.
A tojásnál meg leoldja a mészvázat és az alatta levõ bõrhéj marad csak meg. Ez is acetáttá alakítás csak ott a folyadékba keveredik az acetát.
Pádár?!
Java/Flash esetleg le van tiltva? Vagy nincs telepítve.
A kérdező hozzászólása: de eddig mûködött

Mi az oka annak, hogy a gyakorikerdesek.hu-n nincs hozzászólás javítási lehetõség?

A kérdés úgy értendõ, hogy direkt így csinálták meg, tehát ez valamiféle elv miatt van így? Vagy csak eredetileg nem tették bele ezt a funkciót, és utólag nem bõvítik már?

Legjobb válasz: Akkor nem volna értelme a pontozásnak. Egy rossz választ lepontoznának, te meg kijavítanád jóra...

Akkor nem volna értelme a pontozásnak. Egy rossz választ lepontoznának, te meg kijavítanád jóra...
úgy mûködhetne sztem h mondjuk 1 vagy 2 percig lehet szerkeszteni
Esetleg még olyan is lehetne, hogy 1 percig lehet módosítani és csak az 1 perc letelte után jelenik meg a válasz
vagy törölni lehessen a "rosszul" megírtat...
Mert a másik tûnne hülyének, hogyha már reagált rá, közben meg átírta volna már adott komizó tök másra.
nem lenne gond, ha 1 percig lehetne szerkeszti, csak az 1 perc letelte után jelenne meg a válasz

Mi az oka annak, hogy a mindkét lábam befelé dől a görkorcsolyázás során? Talpbéléssel próbálkoztam, nem segített. Az igaz hogy lapos, keskeny lábam van, és nagyon vékony bokám! Lehet ez a gond? Hogyan tudnám a lábamra igazítani a görkorcsolyát?

Legjobb válasz: Tipikusan a kezdõknek dõl befelé a kori, egyrészt mert még nem elég erõs a bokájuk, másrészt ezt a tartást is meg kell tanulni. (Félnek attól, hogy a korcsolya kifelé dõl - ugyanis alapesetben ha állsz rajta, akkor kifele dõl, mert a sín nagyon kicsit beljebb van, mint a talpközépvonal - ezért nagy terpeszben állnak/gurulnak...) Azt ajánlom, hogy tanulj meg egy lábon gurulni hosszan, úgy lehet a legjobban ráérezni, hogy egyenesen álljon a lábad. Nem fontos, hogy a bokád be legyen szorítva, a lábfejet kell mindenképp szorosan tartania (lásd gyorskorcsolyázók, nekik a bokáig nem is ér fel)

Tipikusan a kezdõknek dõl befelé a kori, egyrészt mert még nem elég erõs a bokájuk, másrészt ezt a tartást is meg kell tanulni. (Félnek attól, hogy a korcsolya kifelé dõl - ugyanis alapesetben ha állsz rajta, akkor kifele dõl, mert a sín nagyon kicsit beljebb van, mint a talpközépvonal - ezért nagy terpeszben állnak/gurulnak...) Azt ajánlom, hogy tanulj meg egy lábon gurulni hosszan, úgy lehet a legjobban ráérezni, hogy egyenesen álljon a lábad. Nem fontos, hogy a bokád be legyen szorítva, a lábfejet kell mindenképp szorosan tartania (lásd gyorskorcsolyázók, nekik a bokáig nem is ér fel)
Ha a lábad befelé dõl, akkor nem tartod egyenesen. Nem elég, hogy a cipõ fogja a bokád, neked is egyenesen kell tartani. Azaz függõlegesen a korit, hogy a közepén álljon, de úgy, hogy befelé nyaklik. Figyelj oda rá egy darabig, és utána már menni fog.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de nem értem középen álljon úgy hogy közben befelé nyaklik? Az milyen?
alapból mindenkinek befelé dõl, figyelni kell rá
Ne engedd, hogy befele dõljön. Tartani kell.
vmennyire mindig befelé dõl, ha két lábon állsz benne és terpeszben

Mi lehet az oka, annak hogy a törpehörcsögnek reszket az arca? Nyár van és épp nem eszeget.

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy mi az oka, de nekünk is volt egy törpehörcsögünk és reszketett az arca és nem evett és pár nap múlva elpusztult, és akkor is nyár volt :(

Azt nem tudom hogy mi az oka, de nekünk is volt egy törpehörcsögünk és reszketett az arca és nem evett és pár nap múlva elpusztult, és akkor is nyár volt :(
Na, hogy van a kishöri?

Van valami oka annak, hogy a pasik a pasim betegesen féltékeny? Én rontok el valamit? Vannak fiú barátaim, de sosem csaltam meg, mégis állandóan a szemere veti, hogy hűtlen vagyok hozzá. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Azt mi nem tudjhatjuk mi ennek az oka. Lehet, hogy szerinte túl kihívó vagy, vagy flörtölsz, vagy csak úgy öltözöl, hogy az esetleg más pasiknak félreérthetõ.

Azt mi nem tudjhatjuk mi ennek az oka. Lehet, hogy szerinte túl kihívó vagy, vagy flörtölsz, vagy csak úgy öltözöl, hogy az esetleg más pasiknak félreérthetõ.
Vagy csak egyszerûen neki van kisebbségi komplexusa tõled függetlenül.
Te rontottad el. Rossz pasit választottál. Keress egy normálisabbat!

Vajon mi lehet az oka annak hogy a péniszem szex közben kicsit elernyed, félmerevé válik?

A párommal pár hónapja vagyunk együtt, eleinte a sex nagyon jó volt ,el is tartott kb 1 vagy 1,5 óráig is , és az orgazmus után is még sokáig állt a péniszem,de sajnos ez az első hónapban volt így :((( Most egy ideje egy menet sem tart olyan sokáig :( és ráadásul félmerevvé válik a péniszem..az lehet az oka hogy abba hagytam az edzést? (kondizást meg a boxolást is és felszedtem kb 10 kilót :S) Kérem aki tud adjon tanácsot !!! Köszönöm !!

Legjobb válasz: Szerintem ennek a jelenségnek, inkább lelki oka lehet. Ami kicsit bebonyolítja a hibák kiszûrését. Sokszor az is lehet gond ha túl monotonná, egyhangúvá válik a szex. Ha a párkapcsolattal nincs gond akkor szex közben érdemes elsõ lépések valami újat (izgatót) belevinni az aktusba. Segédeszköz, szerepjáték, új pozitúrák, vagy csak mély romantika. Érdemes megfigyelni hogy a kapcsolatotokban mennyi idõt fordítotok a pettingre! Ennek növelésével, idõbeli elhúzásával is lehet növelni a nemi vágyat. Csak úgy mint a szex megvonásával. Ha ezek nem segítenek akkor érdemes felkeresni egy szex terapeutát, mivel a környezet is sokszor okozhat ilyen eredményeket: stresszes életmód, túlzott tejesítési vágy stb...

Szerintem ennek a jelenségnek, inkább lelki oka lehet. Ami kicsit bebonyolítja a hibák kiszûrését. Sokszor az is lehet gond ha túl monotonná, egyhangúvá válik a szex. Ha a párkapcsolattal nincs gond akkor szex közben érdemes elsõ lépések valami újat (izgatót) belevinni az aktusba. Segédeszköz, szerepjáték, új pozitúrák, vagy csak mély romantika. Érdemes megfigyelni hogy a kapcsolatotokban mennyi idõt fordítotok a pettingre! Ennek növelésével, idõbeli elhúzásával is lehet növelni a nemi vágyat. Csak úgy mint a szex megvonásával. Ha ezek nem segítenek akkor érdemes felkeresni egy szex terapeutát, mivel a környezet is sokszor okozhat ilyen eredményeket: stresszes életmód, túlzott tejesítési vágy stb...

Mi lehet az oka annak, hogy a lakásunkban egy csillár sok égőt fogyaszt?

Az az érzésem, mintha a nappaliban lév? csillár (8 foglalatú, 40-60W izzók) túl sok ég?t tenne tönkre. Nincs is mind a 8 foglalatban ég?, általában 3-4 ég? világít, a többi már kiégettekb?l áll, és csak díszként van a csillárban. Esetleg a csillár cseréje megoldaná a problémát? Vagy valami más az oka? köszi

Legjobb válasz: Az az oka, hogy ma már nem készítenek TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKEKET. Fogyassz,és vásárolj,ez a divat a kapitalizmusban. Az 1000 órás mûködésû hagyományos izzó nem ég 300 órát sem,mert ki van spórolva belõle a wolfram,és védõgáz minõsége egy nagy kalap [email protected] Ha veszel egy izzót,ami 10 évig mûködik,felkopna az álla a GE,Phillips,Osram és a sok kínai izzó gyártóknak mert nem tudnák eladni az izzóikat. Ilyen egyszerû az oka.

Az az oka, hogy ma már nem készítenek TARTÓS FOGYASZTÁSI CIKKEKET. Fogyassz, és vásárolj, ez a divat a kapitalizmusban. Az 1000 órás mûködésû hagyományos izzó nem ég 300 órát sem, mert ki van spórolva belõle a wolfram, és védõgáz minõsége egy nagy kalap [email protected] Ha veszel egy izzót, ami 10 évig mûködik, felkopna az álla a GE, Phillips, Osram és a sok kínai izzó gyártóknak mert nem tudnák eladni az izzóikat. Ilyen egyszerû az oka.
A kérdező hozzászólása: de máshol is használok ezekbõl a 40-es és 60-as égõkbõl (például az íróasztalnál), és ott mégis kibírja hosszabb ideig.. nem lehet az oka mégis a csillár vagy a kapcsoló? a kezdetektõl fogva valahogy sokat fogyaszt.
Esetleg ezt többet kapcsoljátok le-föl. Ez csökkentheti jelentõsen az izzók élettartamát. De vegyetek bele energiatakarékosat, ezeknek az élettartama jóval hosszabb és már nem is olyan drágák.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!