Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka Lehet, hogy (2001 db)

Minek az oka lehet, hogy nem merünk megnyílni mások előtt? Milyen lelki okai lehetnek?

Több emberrel találkoztam már, aki nem tud megnyílni mások előtt. Fél, hogy felhasználják ellene. Mi lehet ennek az oka és hogyan lehet kezelni ezt?

Legjobb válasz: Ilyen vagyok. Nem bízok senkiben, nem akarom, hogy úgy lapozhassanak bennem, mint egy nyitott könyvben. Még egy olyan személy sem volt az életemben, akinek teljesen megnyíltam volna, szerintem nem is lesz.

Ilyen vagyok. Nem bízok senkiben, nem akarom, hogy úgy lapozhassanak bennem, mint egy nyitott könyvben. Még egy olyan személy sem volt az életemben, akinek teljesen megnyíltam volna, szerintem nem is lesz.
En sem tudok megnyilni az emberek elõtt, már csak azért is, mert elvesztettem bennük a bizalmat. Már nem is akarom senkivel a dolgaimat megbeszélni, ugysem volt velem együttérzés, amikor szükségem lett volna rá. Attól függetlenül azt hiszem, hogy jobb is igy.
Az elsõ válaszolóval teljes mértékben egyetértek, ráadásul kedves Kérdezõ, valamilyen szinten meg is válaszoltad a kérdésedet. "Fél, hogy felhasználják ellene." Persze ennek a félelemnek sok oka lehet, esetemben az emberekben való csalódás, gúnyolódások és élcek lehetnek a felelõsek ezért a hozzáállásért. Sok dolgot még a barátnõmnek sem mondok el, inkább próbálok hallgatni, de ez nem feltétlenül jó nekem, csupán könnyebb és kockázatmentesebb út.
"Sok dolgot még a barátnõmnek sem mondok el, inkább próbálok hallgatni, de ez nem feltétlenül jó nekem, csupán könnyebb és kockázatmentesebb út." Hogy lehet könnyebb az az út, ami NEM JÓ Neked? Miért nem véded ki úgy a kockázatot, hogy megfelelõ barátnõt választasz, akitõl nem félsz?:)
Én egyszer megnyíltam a páromnak, sõt, nem is egyszer, elég komoly dolgokat osztottam meg vele és ezt mind egy szálig a fejemhez vágta a veszekedések alkalmával. De valahogy nem fájt, leszartam. Egy dologgal tudott csak megbántani, de akkor lett neki nemulass az élet. Sokan eljátszották már ezt velem, úgyhogy azt hiszem, már eljutottam odáig, hogy ösztönösen nem megy a megnyílás, ha akarom, akkor sem. Kész, egyszerûen bezárkóztam. Próbálok ellene tenni, de nehéz megnyílni, pedig szeretnék. Szinte nem is vagyok önmagam, mert körbe vagyok véve falakkal, amiket nem tudok leépíteni. Örüljön neki az, aki nincs ilyen helyzetben.
Harmadik vagyok. #5 Úgy értem, hogy könnyebb elhallgatni egyes nyomasztó dolgokat, de az elhallgatás sem jó megoldás feltétlenül. Ez amolyan "két rossz közül a kevésbé sz*rt választom" dolog. #6 Nem is attól tartok, hogy kinevetne vagy bármi ilyesmi történne... Inkább attól tartok, hogy valamelyikünk nem úgy állna egyes dolgokhoz azután (szerintem én).
8: Ez nekem nagyon úgy hangzik, mintha a semmitõl félnél, de nagyon.:) Nagyon lila dolgok ezek, amiket körülírsz...
Miért lennének "semmi" és "lila" dolgok?
A kérdező hozzászólása: Láttam már sok embert és én is ilyen vagyok. Ezért tudtam megfogalmazni amitõl félek, hogy kihasználják majd. Velem nem volt ilyen, vagyis nem tudok róla, hogy sokan megbántottak volna. Én túlságosan racionálisan gondolkodok, amit nem tudok megérteni nem fogadom el teljes mértékben. Az érzelmeket sem ezáltal, egy ismerõsöm elõtt próbálok megnyílni. Tudom, hogy nem fogja ellenem fordítani, de mégsem tudom, hogy is kellene tegyek. Nem tudom irányítani ezt, olyan mintha a tudat alattim próbál védeni ezzel.

Van nekem egy három és fél éves mexikói királysiklóm és nemrég észre vettem hogy a hasán feljön a pikkely fölötti réteg mintha darabokban védelme ennek mi az oka? Lehet, hogy a szikla ami a terráriuma falán van felsérti?

Legjobb válasz: Nekem gabonasiklóm van, néha õ is felsérti magát, de ott ilyen sötét folt keletkezik. Ha olyan, mintha darabokban vedlene, az egész más. Elvileg ha nem elég párás vagy meleg a levegõ, vagy valamilyen bõrbetegsége van, akkor lehet olyan, hogy darabokban vedlik.

Nekem gabonasiklóm van, néha õ is felsérti magát, de ott ilyen sötét folt keletkezik. Ha olyan, mintha darabokban vedlene, az egész más. Elvileg ha nem elég párás vagy meleg a levegõ, vagy valamilyen bõrbetegsége van, akkor lehet olyan, hogy darabokban vedlik.
Nem megfelelõ páratartalom vagy valamilyen hiánybetegség pl.: A vitamin hiány.

Mikor pisilek fáj a hasam legalja de csak ha már kijött az összes pisi. Valamint elég gyakran pisilek is kb 1 hete, mi az oka? Lehet, hogy felfáztam? 17L

Legjobb válasz: Igen, valószínûleg van egy kis hólyaghurutod. Egy vizelet vizsgálat kimutatja, hogy van-e benne baktérium illetve akár szabad szemmel nem látható vér is . Háziorvosodat keresd fel.

Igen, valószínûleg van egy kis hólyaghurutod. Egy vizelet vizsgálat kimutatja, hogy van-e benne baktérium illetve akár szabad szemmel nem látható vér is . Háziorvosodat keresd fel.
Tényleg jobb lenne ha orvoshoz mennél.
Házi orvoshoz vigyél reggeli középsugaras vizeletmintát. Ha kell, akkor kapsz antibiotikumot.
2. vagyok. Szerintem laborba kérj beutalót, mert ott részletesebb a vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) mindenképp elmegyek orvoshoz
Háziorvos felír antibiotikumot, csak a hüvelyflóra helyreállításról ne feledkezz el!

Mi lehet az oka, hogy a 9 hetes babánk az elmúlt 3 napban este elalszik, majd 1-2 óra múlva ordítva ébred? A hasa tuti nem fáj, nem éhes, nem fázik, nincs melege stb. Annyira sírt, hogy már én is. Ilyen még soha nem volt.

Kb. fél óráig tartott, addig ringattuk, járkáltunk vele, aztán egyszer csak abba hagyta és elaludt. Nagyon nyugodt baba, hetek óta átalussz az éjszakát, nem kell fel enni, nem fáj a hasa sem. Nagyon megijedtünk ett?l a kirohanástól. Van ötletetek, hogy mit?l lehet?

Legjobb válasz: Biztos vagy benne, hogy nem a hasa? Pedig nagyon úgy tûnik, hogy az zavarja.

Biztos vagy benne, hogy nem a hasa? Pedig nagyon úgy tûnik, hogy az zavarja.
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne, mert küzdöttünk azzal is, de amióta Coliefot kap elmúlt. Olyankor húzogatta a lábát, tekergett minden fele, de most nem.
A napi élményeket nem tudja feldolgozni, éretlen még a kis idegrendszere.
Lehet, hogy növekedési ugrásban van és többet enne de ez csak egy tipp..

A fogorvosom az hiszi drogozok! Pedig még cigizni se cigizek, egyszerűen nagyon rosszak a fogaim, könnyen letörnek, sárgásak, érzékenyek. Mégis mi más oka lehet, hogy ilyen rosszak? 23 éves vagyok, már 5 fogam kihúztak, 5-gyökérkezelt.

Kicsit mérges lettem mert még nem néztek drogosnak sosem. Először azt hittem, hogy poénkodik, de rájöttem, nem. Ha nem tudnám hogy milyen jó orvos és rendes ember, otthagytam volna a francba. A szüleimnek is nagyon rosszak a fogaik, még a hugomnak is eléggé pedig ő többet àpolja mint mi összesen. Vagy valami mas miatt mennek így tönkre a fogaim?

Legjobb válasz: Candida tud pl ilyet okozni.

Candida tud pl ilyet okozni.
Jaj, hagyjad már ezt a candidát! Mindenhova ezt írod, unalmas!
Nem tetszik ne olvasd.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves kettes, bár hozzászólásod nem érdemel semmiféle reagálást, úgy döntöttem mégis kicsit kifejtem a mondandómat. Nekem nagyon sok problémát (szenvedést) okozott a könnyen romló fogazatom. S csak nemrég tudtam meg, hogy ez a bennem levö candidatúlszaporodásnak köszönhetö. Ha ezt nekem valaki sokkal korábban elmondta volna, azza nagyon sokat segített volna nekem. Ezentúl a candidatúlszaporodás egy meglehetösen elterjedt betegség, amiröl nagyon kevesen tudnak, és nagyonsokféle kényelmetlenséget képez okozni. Csak hogy legyen némi fogalmad erröl, utánanézhetsz, minden rákos embernek candidatúlszaporodása van. Ezen felül a cukorbetegek is különösképp ki vannak téve ennek a veszélynek. Mivelhogy a vérükben sok a cukor, a candida meg azt eszi, ezért könnyen elfertözödhet a vérben is. Más okot nem is ismerek kivéve amik egyértelmüek, pl gyakori hányás, különféle kábszerek. Ha te tudsz arra kívancsi vagyok. A genhibát és a kálciumhiányt elutasítom.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Hát majd utána nézek ennek. Hát valami oka csak van, hogy ez van a fogaimmal.
hát ezt teszi a sok haribo
Idegesség? Szerelem? Gyomorfekély?
A kérdező hozzászólása: :) szerelem miatt soha! Honnan tudom, hogy gyomorfekély lehet e orvosi vizsgálat nélkül?
A gyomorfekély vezetõ tünete a fájdalom, mely a gyomorszáj tájékán lép fel. A fájdalom rendszerint tompa, égõ jellegû. Amennyiben a fájdalom a hátba is sugárzik gondolni kell arra, hogy a fekély a hasnyálmirigy irányába mélyre hatol. A gyomorfekélyes fájdalomra jelllemzõ, hogy az közvetlenül az étkezés után szûnik meg, majd a gyomor kiürülésének elõrehaladásával fokozatosan visszatér, általában az étkezés után 1-3 óra múlva. Ezt a táplálékfelvétel után szûnõ, a gyomor ürülésével összefüggõ fájdalmat éhségfájdalmaknak nevezzük. Az olyannyira jellegzetes fájdalom mellett egyéb tünetek is jelezhetik gyomorfekély kialakulását. Ilyenek a gyomorégés érzése, a savanyú felböfögés, a puffadás, amelyek sokszor az étkezésekkel összefüggésben, máskor ezektõl függetlenül jelentkeznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Vérvétel terhességet mutatott ki nálam, de 10 nap múlva a teszt negatív lett. Mi az oka? Lehet, hogy észrevétlenül elvetéltem? (Lombik beültetésem volt)

Legjobb válasz: Én is így jártam (szintén lombikos) és valóban el is ment a baba sajnos a 4. hét körül :( Mennyi volt a hcg-d? Nekem 15-rõl 5 nap alatt ment le 0-ra.

Én is így jártam (szintén lombikos) és valóban el is ment a baba sajnos a 4. hét körül :( Mennyi volt a hcg-d? Nekem 15-rõl 5 nap alatt ment le 0-ra.
pár napos terhesség "megszûnése" szerintem még nem vetélés.
Lehet a teszt volt rossz..ismételd meg a tesztet..ha az is negatív...akkor passz..és nagyon sajnálom!De szorítok, hogy csak a teszt tévedjen!!
Könnyen lehet, hogy megszünt a terhesség, de ez igen gyakori, a terhességeknek legalább a fele ez elsö pár hétmeg magától megszakad. Menj vissza az orvoshoz, és csialtas még egy vérvételt, az egyértelmü.
Hulyeseget irtam. Persze, hogy van olyan hogy megtermekenyul a petesejt es nem agyazodik be, de ezt senki se veszi eszre, mert HCG csak beagyazodastol kezdve kezd el termelodni a szervezetben. Ezt en is tudom, csak gondoltam tisztazom magam a felreertesek vegett. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Az orvosom azt mondta, hogy a teszt lehet rossz, mert meg kellene jönnie a vérzésnek, ha lecsökken a Hcg szint. A jövõhéten megyek ultrahangra, addig türelemmel várok.
A kérdező hozzászólása: Nekem a beültetés után 10 nappal lett 110 a Hcg. Most még nem mértük meg, csak az ultrahangra megyek majd szerdán.

Nincs lázam semmibajom csak köhögök elég sokat aludni sem nagyon tudok mi lehet az oka hogy szüntethetem meg nem vok egy könnyen betegedős ember kb 3 éve nem volt se lázam se semmi bajom de ez a köhögés nagyon bosszant mi lehet az oka?

Legjobb válasz: A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.

A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.

Mi lehet az oka hogy sok a magzatviz?

23 hetesen mikor elmentem az UH-ra észrevették hogy sok a magzatvíz nállam és felküldtek a laborba hogy a TORCH vérvételt levegyék.

Legjobb válasz: nagyon sok oka lehet. Lehet adottság is (nekem pl kevesebb volt, be is kellett miatta feküdnöm mindkét terhességemkor,h kivizsgálják de nem volt baj, nyár volt, nem ittam eleget, alkati dolog, eleve sosem ittam "eleget", illetve, nekem a kevesebb is elég) ha baj van, a sok magzatvíz abból adódhat, hogy a baba nem iszik eleget belõle, vagy túl sokat pisil/vese, meg ezeregy oka lehet, de emiatt ne pánikolj. Nincs olyan terhesség, hogy vmi kis aggódás ne lenne benne, de mégis, azért a legtöbb esetben nincs semmi komoly! Nagyon durva dolgok már nem derülhetnek ki ennyi idõs terhességnél. Ne izgulj, mert az tényleg ártalmas lehet! Gondolj arra, hogy valószínûleg alkati dolog. Minden jót!

nagyon sok oka lehet. Lehet adottság is (nekem pl kevesebb volt, be is kellett miatta feküdnöm mindkét terhességemkor, h kivizsgálják de nem volt baj, nyár volt, nem ittam eleget, alkati dolog, eleve sosem ittam "eleget", illetve, nekem a kevesebb is elég) ha baj van, a sok magzatvíz abból adódhat, hogy a baba nem iszik eleget belõle, vagy túl sokat pisil/vese, meg ezeregy oka lehet, de emiatt ne pánikolj. Nincs olyan terhesség, hogy vmi kis aggódás ne lenne benne, de mégis, azért a legtöbb esetben nincs semmi komoly! Nagyon durva dolgok már nem derülhetnek ki ennyi idõs terhességnél. Ne izgulj, mert az tényleg ártalmas lehet! Gondolj arra, hogy valószínûleg alkati dolog. Minden jót!
Nekem is sok volt a magzatvíz, kislányom 6, 5 hónapos, semmi baj nem lett. Utolsó 1 hónapot bent feküdtem a biztonság kedvéért. Állandó NST és áramlásos UH. Én nem is bántam, mert így mindig tudtam, hogy minden rendben. Mivel a kis feje nem volt beékelõdve rendesen félõ volt, hogy rosszul csúszik elõre a baba magzatvíz elfolyása esetén. Dokim is szinte minden alkalommal elmondta, ha elfolyik a víz, feküdjek le, derekamat emeljem meg, valaki meg szóljon a nõvéreknek. Végül magzatvíz szivárgás miatt indították.

Mi lehet az ok, hogy kiszeretett belőlem?

Nem szeret, szakított...mondjuk azt, hogy amiket mondott mind igaz...nem az én hibám volt, nincs senkije...csak rosszul érezte magát, és elmúlt...nincs ilyenkor konkrét ok...Mi lehet mégis...Tudom, hogy elég béna kérdésnek t?nik, de komoly válaszokat várok, légy szíves...csak gondoljatok bele, nincs a párotokkal semmi baj, nem is érdekel senki más, csak most neked nem jó...egyedüllét...szabadság...

Legjobb válasz: nem tudtam megfogalmazni rendesen...lehet nem is tudom..arra vagyok kiváncsi, hogy van egy pár, nincs semmi baj, és nincs 3. személy sem, a másik fél rosszul érzi magát, maga miatt szakít, mert neki nem jó...de a párja nem tett olyat amivel bántotta volna, mindent megadott neki, kellõ szabadsága is volt, minden...de neki nem jó...arra vagyok kiváncsi, hogy mi lehet az ok, hogy õ mégis menekül...és nem elõlem, mert nem adtam okot...csak menekül...remélem így érthetõbb..ez amolyan elméleti kérdés, azt hiszem...

A kérdező hozzászólása: nem tudtam megfogalmazni rendesen...lehet nem is tudom..arra vagyok kiváncsi, hogy van egy pár, nincs semmi baj, és nincs 3. személy sem, a másik fél rosszul érzi magát, maga miatt szakít, mert neki nem jó...de a párja nem tett olyat amivel bántotta volna, mindent megadott neki, kellõ szabadsága is volt, minden...de neki nem jó...arra vagyok kiváncsi, hogy mi lehet az ok, hogy õ mégis menekül...és nem elõlem, mert nem adtam okot...csak menekül...remélem így érthetõbb..ez amolyan elméleti kérdés, azt hiszem...
Nem volt újítás a kapcsolatba. A monotonitásba én is beleunnék
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez már egy kiindulópont...
Sajnos van ilyen. Nagyon rossz a szenvedõ félnek, mert nincs magyarázat rá. Elmesélem gyorsan az én sztorimat, hátha egy kis reményt adhat: 3 évig voltam egy lánnyal, akit a vége felé már nem szerettem. Csak úgy elmúlt a dolog, nyûgnek éreztem, szakítottam. Aztán elkezdett nagyon hiányozni, és mire visszajött Németországból (fél év egyetem) már volt valaki más az életében. Akkor jöttem rá az igazságra, hogy még mindig szeretem és talán örökké szeretni fogom. Lassan két éve, hogy vége és még mindig hetente többször álmodok róla! Lehet, hogy õ is rájön majd, hogy...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez igazán jól esett, tudom, tovább kellene majd lépni, de én nem akarok, én elhatároztam, hogy renbe szedem magam, gyönyörû leszek, és egyszer valahol, valamikor találkozni fogok vele...azt hiszem, ha valaki egyszer beléd szeretett, akkor képes vagy újra meghódítani..remélem nem mondtam hülyeséget...és sikerül! Kívánok neked is sok sikert, hogy az álmok váljanak valóra!
szerintem narkós ! xD
A kérdező hozzászólása: viccnek szántad gondolom...de ha az az okot adna rá?komolyan kérdezem...
Köszi én is szorítok neked!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!