Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka, hogy macskám folyamatosan (1 db)

Mi lehet az oka, hogy macskám folyamatosan enne, falánk, nem ismer mértéket az evésben?

A macskám 5 kg, félperzsa cica, mindig enni akar, nyávog.

Legjobb válasz: Ha fejlõdésben van, akkor nyílván kell neki az étel, ha már öregebb, akkor el van kényeztetve, lustulva. Ez esetben bizony gondoskodni kell az elegendõ napi mozgásáról, nehogy elhízzon.

Ha fejlõdésben van, akkor nyílván kell neki az étel, ha már öregebb, akkor el van kényeztetve, lustulva. Ez esetben bizony gondoskodni kell az elegendõ napi mozgásáról, nehogy elhízzon.
Ilyen esetben elõször érdemes a féregtelenítésre gondolni, vagy lehet, hogy nem megfelelõ neki az étel, nincs benne elég tápanyag, ezért akar többet enni. Egyébiránt a perzsa macskák a nagyobb termetû macskák közé tartoznak, így többet is ehetnek. (Az az 5 kiló még nem annyira sok, fajtától függõen kb 2, 5-5, 5kg a testtömegük, de egyes fajtáknál pl. a main coon-nál ez ennél jóval több)
Elõször én féregteleníttetném, merthogy annak az a tünete, hogy állandóan zabál, viszont nem hízik. Ha hízik, akkor vegyél neki olyan tápot, ami hízékony cicáknak van. Ha jól emlékszem van olyan a Fressnapf boltban. Fontos a mozgás is. Én naponta megrohangáltatom az enyémet.
Valószuínü, h férges.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A macskáknak szabad adni csokit?

Árt neki ha kap? Vagy mennyi mennyiség az,amitől rosszul lehet?

19

Gond van a cicámmal!?

Tegnap este tántszoltattam dubstepre és aszóta nyávog. Elég ritka macskafajta (vörös).

5

Tegnap este idevetődött egy kismacska, valami iszonyúan vad, harapós, emberi közeledésre nagyon rosszul reagál. Ti mit tennétek a helyemben? Találkoztatok ilyennel?

5

Nagy kandúr mellé idegen kicsi?

Van egy négy-öt éves sziámi cicám, és most kaptunk egy egészen kis fekete kandúrt is. Nem bántja, de látszik, hogy ki nem állhatja. Ha közel megy hozzá a kicsi, akkor ráfúj, de utána inkább otthagyja. Valamennyire ez gondolom most természetes. Meg fognak vajon barátkozni?

5

Mi a véleményetek a macskák bent tartásáról?

Szerintetek nem undorító? Én szeretem a cicuskákat de benn nem tudnám elviselni ti? A kutyát nagyon imádom szoval bármilyen kutyuskát eltudnék viselni de macsekot nem, más is ilyen?

8

Szerintetek össze barátkoznak?

Van egy 9 éves sziámi cicám és menhelyről sürgősen örökbe fogadnék 1 pár hónapos bordellcolet( bocsi a helyesírásért ) panelba lenének .

3

Este bedobtak hozzánk egy háromhetes körüli cicát. A szomszédokkal együtt próbáljuk megfogni, de nem megy, nagyon vad. Így étlen-szomjan nem sok ideje van hátra. Valakinek valami ötlete, hogyan lehetne etetéshez befogni?

8

Milyen fajta cica? Fehérek a lábai és a hasa, a háta és a farka pedig hol csíkos (cirmos), hol pöttyös. A szőre a hátán és a farkán szürke, a foltok/csíkok feketék. Az orra is sötétbarna. Ezt nevezik rendes házimacskának?

9

Pár napos kismacska hány ml tejet ehet? Maximum hány óráig bírja evés nélkül?

5

Mi legyena cicámmal?

Van egy 2 éves perzsa cicám. Benti. Holnap 4 napra el kell utaznom de nem tudom mit tegyek a ciával. Kijár vécézni de én szoktam kiengedni. Az alom nem jöhet szóba. Egyik ismerősöm naponta egyszer rá nézne de ha akkor megvécéztetné akkor nem birná ki egy napig. Mi legyen.Elvinni nem birom. Gondoltam ,hogy valakihez elköltöztetném addig de senkisem vállalta.Cica panzió és menhely nincs a közelben.(Szerbia) Vagy mégis kibirná ha napi egyszer kakilna pisilne(?)

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!