Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka, hogy macskám (7 db)

Mi lehet az oka, hogy macskám folyamatosan enne, falánk, nem ismer mértéket az evésben?

A macskám 5 kg, félperzsa cica, mindig enni akar, nyávog.

Legjobb válasz: Ha fejlõdésben van, akkor nyílván kell neki az étel, ha már öregebb, akkor el van kényeztetve, lustulva. Ez esetben bizony gondoskodni kell az elegendõ napi mozgásáról, nehogy elhízzon.

Ha fejlõdésben van, akkor nyílván kell neki az étel, ha már öregebb, akkor el van kényeztetve, lustulva. Ez esetben bizony gondoskodni kell az elegendõ napi mozgásáról, nehogy elhízzon.
Ilyen esetben elõször érdemes a féregtelenítésre gondolni, vagy lehet, hogy nem megfelelõ neki az étel, nincs benne elég tápanyag, ezért akar többet enni. Egyébiránt a perzsa macskák a nagyobb termetû macskák közé tartoznak, így többet is ehetnek. (Az az 5 kiló még nem annyira sok, fajtától függõen kb 2, 5-5, 5kg a testtömegük, de egyes fajtáknál pl. a main coon-nál ez ennél jóval több)
Elõször én féregteleníttetném, merthogy annak az a tünete, hogy állandóan zabál, viszont nem hízik. Ha hízik, akkor vegyél neki olyan tápot, ami hízékony cicáknak van. Ha jól emlékszem van olyan a Fressnapf boltban. Fontos a mozgás is. Én naponta megrohangáltatom az enyémet.
Valószuínü, h férges.

A macskám nyáladzik, de van étvágy és ezen kívűl semmi baja. Valószínű, hogy egy másik macskától kapta el. Mi lehet a nyáladzás oka?

Legjobb válasz: Lehet, hogy veszett, mert az oltatlan kóbor macskák hordozhatják ezt a betegséget. De lehet valamilyen vitaminhiány is, vagy folyadékhiány, nem vagyok tájékozott ilyen téren, mert nekem mindig is oltott, féregtelenített, ivartalanított macskáim voltak, nem volt ilyen gondjuk. Még, ha nem is veszélyes, szerintem vidd el állatorvoshoz!

Lehet, hogy veszett, mert az oltatlan kóbor macskák hordozhatják ezt a betegséget. De lehet valamilyen vitaminhiány is, vagy folyadékhiány, nem vagyok tájékozott ilyen téren, mert nekem mindig is oltott, féregtelenített, ivartalanított macskáim voltak, nem volt ilyen gondjuk. Még, ha nem is veszélyes, szerintem vidd el állatorvoshoz!
Amikor dorombol, az enyémnek is folyik a nyála. Ezen kívül semmi "baja" nincs.
Doromboláskor izgalmi állapotba kerülnek és talán azért folyik a nyáluk. Ez gondolom macskafüggõ is.
Egyik barátnõmnek is van olyan cicája, ami nyáladzik, de nem beteg, ez nem betegség, azt mondta, csak örül, hogy simogatva van. Akkor nyáladzik az is, amikor dorombol, vagyis hogy az örömtõl.
Ha fiatal cica akkor biztos hogy most potyogtatja a fogát.és nõ ki az uj foga
Lehet, hogy a fogával van gond, vagy a száján van valami seb. Az én cicámnak is egyszer letört a foga és szegény nagyon nyáladzott...Vidd el dokihoz.
Tegnap az én macskám is elkezdett nyáladzani, elvittük dokihoz, és azt mondta, van a fiatal macskáknl egy vírusos fertõzés, ami kölyköknél gyakran végzetes, de õ már 2 éves, és a doki szerint jó esélyei vannak, adott neki egy injekciót, és tegnap este óta semmi baja. Polybét kellett venni, negyedet kell beadni neki reggel, este. A veszettségre azt mondta, kizárt, mert a veszett macska támad, õ pedig nagyon szelíd, és seb sincs rajt, hogy megmarta volna valami veszett állat, de azért beoltatom, ha meggyógyul.

Mi lehet az oka annak, hogy az utóbbi 4 napon a macskám minden éjjel velem akar aludni?

Minden este, amikor lefekszem, felugrik a lábamhoz a paplan tetejére, és ott alszik velem reggelig. Eddig ilyet sose csinált.

Legjobb válasz: Nekem is csinál ilyet néha,nem tudom az okát,a közelünkbe szeret lenni.Az emberek is megölelik egymást néha,nem mindíg. :)

Nekem is csinál ilyet néha, nem tudom az okát, a közelünkbe szeret lenni.Az emberek is megölelik egymást néha, nem mindíg. :)
Szeret téged, meg gondolom az ágy kényelmesebb neki :)
Majd egy pár hét múlva írd meg, hogy még mindig ott alszik e! Nem fog... Ilyenek! Ahogy a helyét, úgy a gazdáját is "váltogatja" Ezt úgy értem, hogy kb 1 hónapig nem alszik velem, aztán le sem lehet vakarni pár hétig. Utána a páromra akaszkodik rá, azután pedig egy hónapig el van egyedül!


Mi oka lehet annak hogy a 11 hónapos lassan 1 éves macskám nem tüzel (biztos hogy nőstény)?

Volt már macskám meg otthol anyumnál még mindig van! Az rendre tüzel mikor kell. De ő nem tavaly szeptemberben született biztos mert ismerőstől kaptam. azon kívül hogy esténként vagy 1 órát rohangál a lakásba semmi tünet,meg persze reggel trambulinnak használja a hasam. de ez mindennapos. étvágya van. nem tudom esetleg beteg lenne de a neten nem találok semmi infót arról hogy miért nem tüzel. Amúgy trikolor és kiköpött az anya. Valakinek hasonló eset? köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha 11 hónapos, és nem látszik a töke, 100%-ban nõstény. Az én 4 hónapos kandúromnak is látszik már nagyon a töke, úgyhogy a te cicád mivel minden nap látod, látszik, hogy fiú v lány. Amúgy mennyi idõsen kaptad?

Ha 11 hónapos, és nem látszik a töke, 100%-ban nõstény. Az én 4 hónapos kandúromnak is látszik már nagyon a töke, úgyhogy a te cicád mivel minden nap látod, látszik, hogy fiú v lány. Amúgy mennyi idõsen kaptad?
https://www.google.hu/search?hl=hu&site=imghp&tbm=isch&sourc.. Itt van a külömbég a nõstény és hím nemi szerve között
A kérdező hozzászólása: 3 hónapos volt szal. tudnám ha tüzelne a megváltozott viselkedésébõl. az otthoni macsekom ha tüzel elég gyakran szokta mert nem engedjük ki mindig vinyákol és a kutyámnak tartja magát aki fejvesztve menekül elõle mert mindig harapdálja olyankor. De nagyon édesek együtt. :) visszatérve hát nem tudom õ miért nem tüzel olvastam már olyat is hogy minden trikolor macska nõstény de amelyik mégsem az hanem hím az is steril. dehát akkor sem punája van. :) hát lehet állatorvos lesz belõle.
persze hogy az az én ciculikám csak egy éves kora után a szülinapja után tüzelt :)

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves korom óta minden évben többször előjön a hüvelygomba. Voltam már többször nőgyógyásznál. Több fajta kúpot, kenőcsöt használtam de mindig visszatér. Nem tudom mi lehet az oka. Lenne egy kérdésem, hogy macska okozhatja? Köszönöm.

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves korom óta minden évben többször előjön a hüvelygomba. Voltam már többször nőgyógyásznál. Több fajta kúpot, kenőcsöt használtam de mindig visszatér. Nem tudom mi lehet az oka. Lenne egy kérdésem, hogy macska okozhatja? Köszönöm. Viola, 19 éves

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvely gombás fertőzését biztosan nem macskától kapja el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvely gombás fertőzését biztosan nem macskától kapja el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves korom óta minden évben többször előjön a hüvelygomba. Voltam már többször nőgyógyásznál. Több fajta kúpot, kenőcsöt használtam de mindig visszatér. Nem tudom mi lehet az oka. Lenne egy kérdésem, hogy macska okozhatja? Köszönöm.

Tisztelt Doktor Úr! 16 éves korom óta minden évben többször előjön a hüvelygomba. Voltam már többször nőgyógyásznál. Több fajta kúpot, kenőcsöt használtam de mindig visszatér. Nem tudom mi lehet az oka. Lenne egy kérdésem, hogy macska okozhatja? Köszönöm. Viola, 19 éves

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvely gombás fertőzését biztosan nem macskától kapja el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvely gombás fertőzését biztosan nem macskától kapja el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mi lehet az oka annak, hogy nem tüzel a macskám mióta elköltöztünk?

Tudom, hülyén hangzik a kérdés, de így van. Most 1 éves cica, februárban tüzelt el?ször, és kb 2 hetente újra kezdte. Földszinten laktunk, most 2 hónapja ötödik emeletre költöztünk és meg sem nyikkan. Mármint nem tüzelt mióta itt vagyunk. Na nem bánom egyáltalán :)) de tök fura. Ötletek?

Legjobb válasz: Vemhesség, álvemhesség?

Vemhesség, álvemhesség?
A kérdező hozzászólása: Kizárólag lakásban élt, sosem volt utcán, így kizárt a vemhesség. A másik variációnak sincs semmi jele. Tök normális és nyugodt cica. Pont mint azelõtt :)
Hát elég furán hangzik, meg lehet hogy hülyeséget írok, de lehetséges, hogy lent a földszinten jobban érezte az ivaros kandúrokat... De ettõl elvonatkoztatva, az ivartalanításon nem gondolkoztatok? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!