Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka, hogy az (1814 db)

Az elso ket fogamon feher foltok vannak NAGYON reg ota mindig kereste m hogy mi lehet az oka es hogy mit lehet tenni hogy elttunjon, de meg mimdig semmi, lehet ezellen tenni?

Mar nagyon nsgyon zavar es tenyleg mindig mosdtam fogat es megis itt van. Mar mosolyogni se merek kerlek segitsetek. Egyebkent most elkezdtem szedni ilyen kalcium pezsgotablettat ha esetleg kalcium hiany hatha segit, de ha igen kb mennyi ido? Koszonom elore is!

Legjobb válasz: Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.

Sok oka lehet, egy fogorvosi vizsgálattal ki lehet deríteni. Persze ne az sztk-ban várd a csodát... Egészségtelen életmód, belsõ rendellenességek, fluorózis, valami gyógyszer, savas ételek... sok dolog okozhatja. Sajnos van, ami nem is visszafordítható, de az biztos, hogy midnenképp rendellenes, és fogászati kezelést igényel.
Nem lerakódás?
A kérdező hozzászólása: biztos hogy nem lerakodas!:/ mar nagyon regota megvan de a fogorvos sem mondott ra semmit akkor lehet hogy vissz se fordithato?
Nem is olyan régen azt hitték, hogyha valami tablettát (nem tudom pontosan, mit) rendszeresen adnak a gyereknek, akkor az a fogait erõsebbé teszi. Csak aztán amellett megjelentek ezek a fehérebb részek. Aztán rájöttek erre, és már nem ajánlják az orvosok az anyukáknak. Nekem is van ilyen folt a fogamon. Ui: Csak mértékkel a Ca tablettákkal, az nem jó ha túl sokat eszel/iszol belõle.
A kérdező hozzászólása: es neked hogy tuntek el a foltok?
Sehogyan, sajnos. De nekem annyira nem feltûnõ. Ha téged nagyon zavar akkor szerintem meg kéne kérdezned egy fogorvost, hogy mit lehet vele tenni.
A kérdező hozzászólása: okes koszonom, vegulis akkor lehet tenni ellene hogy eltunjon igazz?:)

Mi lehet az oka, hogy az exfeleség "stílust" váltott?

Mi a véleményetek, miért van az, hogy az ex egy jó durva hangnem? válás után (3éve), pár hónap hallgatás után (zéró kommunikáció), most megint "hihetetlenül" kedves és együttérz? a férjemmel...

Legjobb válasz: Lehet hogy szerelmes. Nem a ferjedbe, hanem talalkozott valakivel akivel jol megvannak. Tudod a szerelem csodakra kepes! Vagy csak egyszeruen sinen van az elete. Szerintem egyaltalan nem biztos, hogy a ferjedre hajt megint, es hogy valamit is szeretne tole. Csak az eletben most bejott neki valami ami fontos szamara, es ettol boldog. Lehet hogy lefogyott, lehet hogy szerelmes, lehet hogy van egy uj hobbija ami boldogga teszi, lehet hogy lediplomazott, lehet hogy kulfoldre koltozik...stb. millio oka lehet a boldogsaganak.

Lehet hogy szerelmes. Nem a ferjedbe, hanem talalkozott valakivel akivel jol megvannak. Tudod a szerelem csodakra kepes! Vagy csak egyszeruen sinen van az elete. Szerintem egyaltalan nem biztos, hogy a ferjedre hajt megint, es hogy valamit is szeretne tole. Csak az eletben most bejott neki valami ami fontos szamara, es ettol boldog. Lehet hogy lefogyott, lehet hogy szerelmes, lehet hogy van egy uj hobbija ami boldogga teszi, lehet hogy lediplomazott, lehet hogy kulfoldre koltozik...stb. millio oka lehet a boldogsaganak.
szerintem is talált magának õ is valakit, azért változott meg a viselkedése. láttam már ilyet :)
Sikerült feldolgoznia a válást.Örülj neki, sokaknál tovább tart. Arra vigyázz, ha továbbra is így forog az agyad, te leszel a nemnormális, gonosz nõszemély...
12:18-as, legközelebb olvasd át a hozzászólásod mielõtt elküldöd, mert 3x olvastam el, de nem igazán értem mit is akarsz mondani, mi az hogy nem a kérdezõ dolga? Talán hadd legyen már az õ dolga, ha valaki kirívóan kedveskedik a párjával, ebben az esetben az ex ugyanolyan személynek számít, mintha bárki más nõ próbálná csábítgatni... látom nem élhettél még át ilyen helyzetet (én igen), hogy ekkora baromságot írsz. Kérdezõ: ne figyelj rá, ami a pároddal kapcsolatos, az mind a te dolgod!
12:20-as vagyok, komolyan mondom, szóról-szóra ugyanezt csinálta velünk is a férjem exe. Akkor lett vége az egésznek, amikor semmire nem reagáltunk amit csinált (akár jót- akár rosszat), s mivel mintha a fallal csinálta volna az egészet, szép lassan kilépett az életünkbõl. Annak a nõnek is volt azóta számos pasija, hidd el, az ilyenek csak egyszerûen nem tudják elviselni, hogy nem õk tartják a dolgokat 100 %-osan a kezükben. És érzi, hogy a volt férjednek már nem számít, és a szánalmasságig próbálkozik. Ha a férjed a nõt szánalmasnak tartja, akkor te se törõdj vele, a lényeg, ne kommunikáljatok... azt csinál amit akar. Kitartás!
Szerintem annyit válaszoljatok, hogy olvastátok a levelet. A férjed mindig többesszámban reagáljon, magyarul a kettõtök nevében írjon, mert ti egy pár vagytok. De még egyszerûbb: egyszerûen nem válaszolni. Azt írod durva volt a válás. Nem kell belemenni itt a nyálaskodásba, azt gondol amit akar. Mondd meg a férjednek, neked nincs ínyedre ez az egész, és hagyjátok figyelmen kívül. Egyáltalán nem vagy paranoiás, elképesztõ ezek a volt feleségek mikre nem képesek, ha rájönnek, hogy mondjuk a válás után mégsem minden úgy alakult számukra, ahogy azt elõtte elgondolták. Ne hagyd magad!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy nem tudok "nem foglalkozni" vele. Felajánlott neki valamit (talán csak gesztus; a gyerekkel kapcsolatban; a kérdés szempontjából mindegy mit) levélben, amire a férjem nem válaszolt, mert kivitelzhetetlen. Erre fogta és 2nap múlva küldött egy smst, hogy biztos csak nem olvasta...Ja, persze, mert a levélrõl nincs visszaigazolás?! Nekem három alternatívám van: 1 Unatkozik 2 Szemétkedés az egész, csak provokál 3 Rájött mit dobott el és megpróbál visszamászni a gyereken "keresztül" Szerintetek? Tudom, kicsit paranoia az egész! :(
Az, hogy nem a te dolgod. A tiéd az, hogy tessél, testileg is, de fõleg értelmileg. Ha ez végül nem jönne be nála (legrosszabb eset), akkor is hasznos az újabb megtalálásában. Ellentétben azzal, hogy az ex viselkedésén hörcsöggé hergeled magad. Ugye?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Sokat segítettetek! :)
Ezt a történetet akár én is írhattam volna, és igen, ilyenkor mindig akart valamit a "kedves" ex. Én nem tûrtem el semmilyen módon hogy beleszóljon az életünkbe, nekik már nincs mirõl kommunikálni. Az én esetemben szerintem egy pont után még vissza is csinálta volna az egészet volt feleség, na nem azért mert rájött hogy szereti a párom, hanem kellett volna neki valaki, aki elvégzi a férfimunkákat a ház körül és az ágyában is. Én mindig azt mondom, egy házasságot amíg lehet, meg kell menteni, ha gyerek van, akkor fõképp, de ha nem lehet menteni és mégis elválnak, utána semmiféle kommunikációnak nincs helye. Így gondolkozni sem kell azon vajon mit akar a "drága", azt akar, amit, célt nem ért. A párod új életet kezdett veled, ne hagyd ezt az egészet!!! A férjed hogy viszonyul ehhez?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igen, ezen az állásponton vagyunk mi is: egyszerûen válaszra sem méltatjuk. De már annyira unom, hogy ez a szánalmas nõ a "része" akar lenni az életünknek. Köszönöm, hogy kipanaszkodhattam magam!

Kirandulni szeretnenk menni, satras megoldassal, viszont ahova mennenk, az ottlakok azt mondjak, hogy eleg gyakori a vaddiszno jelenseg. :D Mivel tudjuk elkerulni, hogy ne jojjenek nekunk? Vagy mivel lehet oket elijeszteni?

Legjobb válasz: Hát elijeszteni, csak ritkán lehet a vaddisznókat, amikor elindulsz feléjük, de nem javasolnám, mert lehet, hogy õ is megindul feléd. Nem hiszem, hogy csak úgy megtámadna ok nélkül. a vaddisznó csak akkor támad, ha hozzáérsz a kölykéhez.

Hát elijeszteni, csak ritkán lehet a vaddisznókat, amikor elindulsz feléjük, de nem javasolnám, mert lehet, hogy õ is megindul feléd. Nem hiszem, hogy csak úgy megtámadna ok nélkül. a vaddisznó csak akkor támad, ha hozzáérsz a kölykéhez.
Hát olyan helyen, ahol van tûzrakóhely és turistaforgalom, egy sátorral semmit nem fog kezdeni a vaddisznó. Alapból igen félénkek és csak végsõ esetben konfrontálódnak az emberrel - ha sarokba szorítod, vagy a kölykeit macerálod.
A kérdező hozzászólása: Azert ez az utolso hozzaszolas.... :DDDD
A legrosszabb, ha a vaddisznó a kocsmából jönn. Az nem ijed meg akármitõl.
Valóban, semmi nem biztonságos, itt pl. a városban téglák eshetnek a fejedre, erdõben vaddisznók, de minket pl. megdobáltak(!!!) mókusok a teraszon makkal.
Ha rátok támadna, akkor rúgd orrba , ettõl vagy jobban bevadul vagy annyira megrúgod hogy megijed oszt elfut, az orr a legérzékenyebb pontja.Nekünk is vannak itthon disznók oszt amikor rossz passzban van az egyik és meg akar harapni orrba rúgom és odébbáll
Épp most a hétvégén voltunk egy barátommal egy elég érintetlen területen túrázni, sátrazni, és több nagy vaddisznó csoporttal is találkoztunk, de mindig nagyon félénken viselkedtek, nem tudtunk hozzájuk közel se menni. Nem fogják megtámadni a sátrat, sem titeket.
Nem ijesztgetni akarlak, de ez a lakóház se 100%... Volt egy ismerõsöm, Salgótarjánhoz közeli kis faluban laktak, a ház hátulja gyakorlatilag már hegyoldal volt, és volt rá példa, hogy nagyon ugatott a kutya, kimentek megnézni, hát kidetült, hogy a garázsukra "esett" egy vaddisznó... :) Azért gondolom az is rendesen megijedhetett, inkább menekült volna, mint támadott, de ez is csak példa, hogy semmi nem biztonságos teljesen :)
Csak ijesztgettek titeket. Nem lesz bajotok vaddisznóval - ráadásul amúgy is csak a kicsinyeivel lenne igazán veszélyes. Két kiegészítés: a vaddisznó nem jelenség, hanem állat. 2. ha zéró százalékos találkozási esélyt akarsz, akkor egy lakótelep közepén sátrazz. Mivel ez rossz, inább ne félj tõle. Ne piszkáld, és nem fog bántani.
Lakóház mögött?! Semmi de semmi esély nincs rá, hogy vakondnál nagyobbal találkozzatok, hacsak a ház elhízott lusta kandúrja nem jár arra éjjel. :) A vaddisznók nagyon-nagyon óvatosak, és messzire elkerülik az embert, ha tehetik.
A kérdező hozzászólása: Egy hegyoldalban szeretnenk satrat verni, legy lakohaz mogott. Nem hinnem hogy ott olyan sok valoszinusege lenne a dolognak, hogy megtamadnak... Anelkul, hogy piszkalnank oket, stb.
A kérdező hozzászólása: Nincs szandekomban oket piszkalni. VIszont esetleg ha kolykei vannak, esetleg kajat keres majd. Felhivtak ra a figyelmunket, hogy vannak a kornyeken, ezert nem anacsoljak hogy ott satorozzunk.
Repesz vagy kézi gránát!Attól félnek!


Mit lehet tenni ha a szülők nem engedik, hogy kutyát tartsunk mivel lehetne őket meggyőzni? Azt mondják ne is nyúzzam őket ezzel de nekem kell egy kutya.

Legjobb válasz: semmit nem tudsz tenni,meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát,a felszereléseket,az orvosi költségeket,a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap,ha durva vagyok. Õk tudják,õ lakásuk,õ életük,õ pénztárcájuk,te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl,mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva,hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba,mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!

semmit nem tudsz tenni, meg gondolom nincs is potom 150-200 ezer ft-od hogy fedezd a kutya vételárát, a felszereléseket, az orvosi költségeket, a kozmetikázást és ez csak az elsõ hónap, ha durva vagyok. Õk tudják, õ lakásuk, õ életük, õ pénztárcájuk, te gyerekként nem tudsz mit tenni. Ezekbõl alakul ki fõleg csomó kérdés itt gyakorin. Pl a gyerek végre meggyõzi a szülõket, a kutya meg unalmába felássa a mama petúniáit a kutya láncon él ezentúl, mit csiináljon? Meg múltkor is volt egy durva, hogy a kutya valamit tett már nem tudom mit ami az anyja hibája volt a csajnak aztán a kutya szívta meg miatta.. Egy kutyát akkor akarj ha mindenki szeretné a családba, mindenki akarja addig nem tudsz mit tenni!
A szülõk nem engedik, akkor nem tartasz kutyát :D ilyen egyszerû.
Fogadd el, mást nem tehetsz. Nekem sem engedték, én is 15 évet vártam az elsõ kutyámra, akit most felnõttként - 30 évesen nevelek.
A kutya kötöttség is. Ha több napra elmentek valahová, viszitek magatokkal? Vagy rábízzátok valakire? Vagy nem mentek sehová 1 napnál hosszabb idõre? Ezt is gondold végig!
Amirõl te beszélsz, az szaporító. Kvittagirl tenyésztõtõl vásárolt kutyára írta az összeget, ami valóban nem ritka. Tény, hogy 80-100eFt-tól már lehet kapni hobbi célra is tenyésztõtõl, de ez a 10eFt-os összeg fajtatiszta, egészséges, szûrt szülõktõl származó kutyákra akkor is nagyon kevés. Akkor inkább már menhely vagy fajtamentõktõl, de mivel a szülõk nem engedik, így nem is nagyon van mirõl beszélni.
Valóban ebbe a helyzetbe bele kell törõdnöd, de ha mindenképpen kutyák között szeretnél lenni, járj el "kutyázni" szomszédodhoz, ismerõseidhez, rokonaidhoz, menhelyekre és esetleg, mivel most nyár van akár munkát is vállalhatsz. Vigyázhatsz ismerõseid, rokonaid kutyájára, ha elmennek nyaralni, és addig saját kutyádként gondoskodhatsz róla (persze tudom, hogy nem ugyanaz) ebbe talán még a szüleid is belegyeznek, hiszen csak 1-2 hétrõl van szó. Ha ez se megy, egyszerûen csak sétáltasd õket stb.
Én egy anyuka vagyok, két nagylánnyal. Szerettek volna kutyát, de csak azért egyeztem bele, mert én is akartam. Tudtam, hogy mekkora felelõsség, hiszen gyerekkoromban nekem is volt. DE hidd el nem olyan buli a -20 fokban sétálgatni, kánikulában kutyagolni, esõben, szélben ácsorogni mellette. Természetesen szeretjük, és tök jó kutyásnak lenni, de nagy felelõsség is. Nem tudom hány évesek vagytok, de ha kamaszok, akkor elõbb-utóbb fontosabb lesz a barát/barátnõ, a buliba járás, mint a kutya. És itt jön képbe a szülõ, aki nem akarta a kutyát, csak engedett a "jaj de aranyos, vegyük meg" kérésnek. Ha szerencséje van a kutyának akkor anyu-apu lelkiismeretesen gondozza, sétáltatja. Ha nincs szerencsére akkor repül.... Nálunk az elõbbi, mert bár a lányoké a kutya, bizony sokszor mi szülõk sétáltatjuk. Az etetési, állatorvosi költségekrõl ne is beszéljük. Tehát szerintem törõdj bele, keress egy barátnõt/barátot akinek kutyusa van és legyél azzal.
Hû, te még nagyon fiatal lehetsz. Nekem is volt egy olyan idõszakom, amikor úgy éreztem, hogy nem bírom tovább kutya nélkül. Viszont a gyakorlatban ez tényleg nem mindig kivitelezhetõ, a többiek már leírták miért. (És ez nem feltétlen függ össze a te elhivatottságoddal.) "De nekem kell egy kutya"...Nos ez enyhén szólva is gyenge érv. Miért is kell neked? Érzelmi biztonságot vársz tõle esetleg? Mondj nekem 3 értelmes indokot!
na azért az a 200 ezer enyhén szólva is durva összeg egy átlag kutyára. vételár már 10 ezerért is vannak kiskutyák (persze nem francia boxer meg hasonlók de pl. pekingi palotakutya- foxy és hasonlók már elég olcsón vannak. kozmetikázni ha nem valami nagyon kényes bundája van akkor elég otthon kikefélgetni és megfürdetni néha. kötelezõ oltások szintén nem egy egetverõ nagy összeg és nem is kell havonta beoltatni. kutyakaja meg ha normális áron veszed kb 500-800 ft egy kiló.
Nekem sem engedik bár mi panelban lakunk és a nagyszüleimnél van három kutyusom amik az enyémek de én nem érzem nagyon az enyémnek õket. És még a kis pincsimet sem tarthatjuk itthon. Sajnos bele kell törõdni és reménykedni talán majd egyszer! ;) Addig menhelyre tudsz menni önkénteskedni még nem lehet kutyád. Jobbat nem tudok bocsi.
meggyõzni ? semmivel ! nem érdemes, mert õk tudják, te meg nem :) a kutya nem a tiéd lenne! a kutya azé aki : 1 foglalkozik vele, nem az elsõ 2-3 évben , hanem a többi 8-10 évben! a kutya azé aki megkeresi az eltartásának költségeit! a kutya azé aki felelõsséget érez iránta! és nem azé aki csak szeretni tudja, mert, bár szép a szeretet, de kevés a kutyatartáshoz:) !

Mi lehet az oka, hogy az emberek egyre többet foglalkoznak a telefonjukkal, mint a munkájukkal?

Legjobb válasz: Az hagyján, hogy a munkájukkal, de többet foglalkoznak a telefonjukkal, mint a családjukkal. Nem tudom mi az oka, mert engem ezidáig nem kerített hatalmába a telefonimádat, viszont minél többet nyomkodják, annál nagyobb ellenszenvet vált ki belõlem fokozatosan.

Az hagyján, hogy a munkájukkal, de többet foglalkoznak a telefonjukkal, mint a családjukkal. Nem tudom mi az oka, mert engem ezidáig nem kerített hatalmába a telefonimádat, viszont minél többet nyomkodják, annál nagyobb ellenszenvet vált ki belõlem fokozatosan.
Mert az internet és közösségi oldalak megszállottjai. És nem csak a munkájuknál foglalkoznak velük többet, de sokszor sajnos a személyes kapcsolatoknál is többet foglalkoznak velük.
Ha elmennek kocsmázni vagy nyaralni akkor is mindenki a telefonját nyomkodja.
Nem szoktam reggel tömegközlekedéssel utazni, de pénteken úgy hozta a sors. Majdnem hangosan nyerítettem, mert körülöttem MINDENKI a telefonjával babrált. Volt, aki csak tartotta a fülénél, más nyomkodta, beszélni egyikük sem beszélt. Hát olyan volt, mint egy abszurd film.:)
4. Lehet valami figyelemfelhívó sajátos flashmob szemtanúja voltál :-D
Á, ezek napi rutinnal utazók voltak, biztos minden nap így ütik el az idõt, állva a tömegnyomorban. De lehengerlõ egy élmény volt:)
Még tömegnyomorban hagyján, el kell ütni az idõt, de mikor egy sörözés, kocsmázás abból áll hogy mindenki telefont nyomkod. Vagy családi összejövetelen ugyanez. Munkahelyen mondjuk le is tiltanám az ilyen oldalakat, vagy elvetetném a telefont ha az a munka rovására megy.
7.egyet értek.. :) :)
Mert nincs elég munkájuk.
Ha a drivere nincs fent, akkor esélyes, hogy nem.

Évekig vártunk egymásra a párommal, és most, mikor végre együtt vagyunk, nem izgat fel. Pedig szerelmes vagyok belé és õ ugyanolyan hévvel közeledik felém. Mi lehet ennek az oka és mit tanácsoltok, mit lehet tenni, hogy visszajöjjön az az érzés?

Nagyon stresszes idõszakon vagyok túl, talán ez a baj?

Legjobb válasz: Igen, lehet stressz miatt is, szerintem. Másokkal is voltál így régebben? Vagy õvele régebben nem így volt?

Igen, lehet stressz miatt is, szerintem. Másokkal is voltál így régebben? Vagy õvele régebben nem így volt?
Még 1 indok arra, hogy ne várjak valakire sokáig... Talán beszélgessetek, és kiderülnek a dolgok...
Mi 3 hónapig vártunk, nagyon izgatottak voltunk addig... Õ még mindig, de nem érdekel a vele való szexuális kontaktus, már nem izgat fel... Lehet, mert sokáig vártunk. Sõt...
A kérdező hozzászólása: Nem volt így sem régebben vele, sem mással. Õ különösen extrán könnyen felizgatott mindig. Egyszerûen nem értem. Már beszéltünk róla, szerinte is csak a stressz miatt van.
Két lehetõség van a streszen és a fáradtságon kívül: Van valaki aki jobban kéne. Már nem szereted igazán, és így látszik meg elöször.
A kérdező hozzászólása: hát egyik sincsen, mert vele képzelem el az életem, és pont ezért zavar... :(
Esetleg idõközben ért valami trauma? És azóta nincs már meg ez az érzés?
A kérdező hozzászólása: hát igen sajnos volt traumaszerûség, akkor lehet, hogy azon nem vagyok túl..? erre nem gondoltam... :( köszönöm mindenkinek!
Van olyan, hogy mikor végre egymáséi, annyira megnyugszik az ember, hogy még az is felmerül benne, hogy szereti-e egyáltalán a másikat. Ijesztõ, de idõvel elmúlik, és megnyugtathat az, amikor egy darabig nem vagytok együtt, nem találkoztok és hiányzik.

Mi lehet az oka, hogy az iskolában mindenki mindenkivel képes valamirõl beszélni, egyedül velem nem?

Bárki simán elbeszélget bárkivel, témájuk van egymással, egyedül én vagyok az, akivel senki nem próbál beszélgetni, akivel nincs semmi témájuk. Ha meg én próbálkozok, abból egyoldalú beszélgetés jöhet ki maximum, én kérdezgetek meg beszélek, a másik válaszolgat, szóval a dolog nem nagyon érdekli.

Legjobb válasz: menj oda és kapcsolódj be te is a beszélgetésekbe...lehet nem ismernek ..mesélj magadról..szervezz programokat velük..máris lesz egy közös élményetek...dobj fel témákat,reagálj a többiekére..vagy csak egyszerûen mesélj mi történt veled mostanában...a legegyszerûbb beszélgetni mert bármirõl lehet légy nyitott és segítõkész,hallgasd meg a másikat máris befogadnak!!

menj oda és kapcsolódj be te is a beszélgetésekbe...lehet nem ismernek ..mesélj magadról..szervezz programokat velük..máris lesz egy közös élményetek...dobj fel témákat, reagálj a többiekére..vagy csak egyszerûen mesélj mi történt veled mostanában...a legegyszerûbb beszélgetni mert bármirõl lehet légy nyitott és segítõkész, hallgasd meg a másikat máris befogadnak!!

Windows XP esetén mi az oka, ha láthatóvá kívánom tenni a rejtett fájlokat, magátol visszaáll nem láthatóvá. Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg? (Régebben ha átállítottam, halványabban látszottak a rejtett fájlok. )

Az átállítást az eszközök menü mappa beállításokkal végezetem, láthatóra tettem a pöttyött, az alkalmaz és az ok-ra is rákattintottam, restartoltam is,és a rendszerfájlok rejtetté tételéb?l is kivettem a pipát.

Legjobb válasz: Valami program ismét kikapcsolja, mondjuk biztossági program vagy talán vírus. Ezért használok én Total Commander -t. Amit beállítok az úgy marad. Én amúgy sosem értettem, hogy Sajátgéppel, intézõvel meg ilyen szarságokkal, hogy lehet hatékonyan fájlt kezelni? Ha nincs kéznél TC a hajamat tudnám tépni legszívesebben. :)

Valami program ismét kikapcsolja, mondjuk biztossági program vagy talán vírus. Ezért használok én Total Commander -t. Amit beállítok az úgy marad. Én amúgy sosem értettem, hogy Sajátgéppel, intézõvel meg ilyen szarságokkal, hogy lehet hatékonyan fájlt kezelni? Ha nincs kéznél TC a hajamat tudnám tépni legszívesebben. :)

Egy anyósnak mi oka lehet arra, hogy az idősebb lánya férjével, a fiatalabb lánya barátjával tegeződjenek, velem: a menyével pedig nem?

Puszta kíváncsiságból kérdezem.

Legjobb válasz: Szerintem pusztán szokás kérdése. Gondolom Õ még így nevelkedett. Régen sok helyen az is szokás volt, hogy pl aki egész életében tegezõdött a másikkal, ahogy keresztszülõk lettek elkezdtek magázódni. Logikát mai felfogással már nem lehet találni, de szerintem itt is valami hasonló lehet. A férfiak tegezhetik, a nõk nem.

Szerintem pusztán szokás kérdése. Gondolom Õ még így nevelkedett. Régen sok helyen az is szokás volt, hogy pl aki egész életében tegezõdött a másikkal, ahogy keresztszülõk lettek elkezdtek magázódni. Logikát mai felfogással már nem lehet találni, de szerintem itt is valami hasonló lehet. A férfiak tegezhetik, a nõk nem.
Nálunk ugyanígy van, a párommal hét éve vagyok egyutt, egyutt is élunk anyos mégsem ajánlotta fel, hogy tegezzem, a párom occsenek aktuális barátnoje aki 5 évvel fiatalabb nálam, már az elso talakozás után tegezhette. ez van
Igen, utolsóval értek egyet, simán lehet, hogy megszokott látvány lett a dolog... Te itt rugózol rajta nekik meg eszükbe se jut, hogy ez gond lenne. :-D
szerintem pont azért, mert te már régebb óta vagy ott. mert akkor még úgy gondolta hogy jóazúgy, aztán meg már megszokta. több év után szerintem mindenkinek furcsa lenne átszokni. ebbõl tanulva az "újaknál" meg már eleve tegezõdéssel kezdte. persze az is lehet hogy szimplán utál, de ez is egy lehetõség :)
Elsõre azt gondoltam, hogy azért mert nem kedvel. A férjem szülei elég hamar felajánlották nekem, hogy tegezzem õket, a vejüknek viszont nem. Õt valóban nem nagyon kedvelik, mert van egy elég önfényezõ stílusa. Talán azért is nem tegezõdnek vele, mert akkor végképp nem kapnának tiszteletet. De van egy ellenpéldám is. A sógornõmnek anno azért mondták a szüleim, hogy tegezze õket, mert nem bírták elviselni, ahogy azt mondja "jó napot" meg "viszlát". De mondjuk õ elég bunkó teremtés, külön kategória. Szóval õt nem kedvelik, de annyira irritálta õket a stílusa, hogy lemondtak a magázódásról. A tiszteletet egyik formában sem adta/adja meg.
A kérdező hozzászólása: Attól még nekem lenne több jogom hozzá... na mindegy. Csak kíváncsi voltam. köszi a válaszokat.
A srác valószínûleg azért tegezi, mert ott lakik velük, együtt élnek.
szimpátia vagy annak hiánya is lehet az oka.
A kérdező hozzászólása: A férjem rá akart szólni az anyjára ez miatt, hogy ajánlja fel, de én kértem hogy ne... hogy nézne már ki? Amúgy a kisebbik lány 16 éves. A barátja 20 fél éve vannak együtt. Ott is él velük a srác. Mi a férjemmel meg 3, 5 éve. Szóval engem régebb óta ismer. Végül is csak kíváncsi voltam, ahhoz lehet e köze, hogy esetleg nem kedvel engem....de ha így lenne, és megtudnám, akkor max a férjem egyedül látogatná és ennyi. Nem problémáznék rajta.
A férjemet 10 éve ismerem, 2 éve vagyunk házasok, és van már gyerekünk is. Sógornõmnek még nincs komoly kapcsolata, amióta ismerem már 3 fiút bemutatott otthon. Nekik elsõ találkozásnál felajánlották a tegezõdést, nekem még mindig nem. Mondjuk én biztosra tudom hogy nem fogadtak el (van egy betegségem, és az miatt) de azért rosszul esik. Nem foglalkozok velük, a beszélgetést minimálisra csökkentem, amióta van unoka, csak róla beszélünk, arról nem tehetek hogy beteg vagyok, úgyhogy nem filózok rajta. De saját magukkal szúrnak ki szerintem, mert pl. anyósom akkor nem is jön unokázni, amikor férjem nincs itthon, pedig sokkal több idõt tölthetne vele, ha akkor is hajlandó lenne jönni, amikor csak ketten vagyunk itthon a gyerekkel. (Én sosem szóltam be neki semmiért, sõt ha jön, mindig kettesben hagyom a gyerekkel a gyerekszobában, hadd unokázzon úgyhogy végképp nem értem.)
Ha egyébként jóban vagytok, ne foglalkozz ezzel. Lehet valaki nagyon bunkó tegezõdve is, és lehet kedves magázódva is. Lehet, hogy õket régebb óta ismeri?
#2 vagyok: a férjedet nem kérdezted?
Nem lehet, hogy õket régebb óta ismeri? Vagy közelebbi kapcsolatban vannak? Esetleg faluhelyen elõfordulhat, hogy a võ(jelölttel) tegezõdnek, de a meny(jelölttel) nem.
Õk tegeznek? Ha igen tegezz vissza , felnõtt ember vagy.Ha megrökönyödnek rajta akkor nyugodtan mond meg hogy elég a csendõr pertuból nem többek a lánya párjaik sem Tõled.Mindezt kedvesen mosolyogva ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!