Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka, ha a légszűrő (2 db)

Mi lehet az oka, ha a légszűrő olajos?

14 éves dízel autóm légsz?r?je (kb. 3000 km van benne a legutóbbi csere óta) egyik oldalon -nagyjából a harmadán- olajos. Ez mit?l lehet, mekkora gond ez, és mit kell tennem?

Legjobb válasz: Ha van kartergáz-visszavezetés, akkor kopott a motor és a kartergáz olajozza el. A rosszul idõzített befecskendezés is okozhatja, de ez ritkább. Ez esetben a motor "visszafelé dolgozik" a légszûrõbe. Ha turbódízel a motor, akkor esetleg kicsit eltömõdött a légszûrõ és a turbóhoz vezetõ olajjáratból szívja az olajat a motor, mert valamit szívnia kell. De ez esetben nem annyira a légszûrõben, mint a motorban jelenik meg ez az olajmennyiség.

Ha van kartergáz-visszavezetés, akkor kopott a motor és a kartergáz olajozza el. A rosszul idõzített befecskendezés is okozhatja, de ez ritkább. Ez esetben a motor "visszafelé dolgozik" a légszûrõbe. Ha turbódízel a motor, akkor esetleg kicsit eltömõdött a légszûrõ és a turbóhoz vezetõ olajjáratból szívja az olajat a motor, mert valamit szívnia kell. De ez esetben nem annyira a légszûrõben, mint a motorban jelenik meg ez az olajmennyiség.

Hidegen szivatonélkül indul a simsonom 1-2 rugásra és ha rá huzom menetközben semmi változás! Mi lehet az ok? és légszürövel melegen csak teljes gázzal indul, lassan pörög fel (15-20) mp hidegen semmi gond

Legjobb válasz: Szerintem sok benzint kap! Elõször nézd meg a gyertya színét, ha fekete akkor sokat kap. (szerintem ilyen lesz) A színének õzbarnának kell lennie! Próbáld lejjebb rakosgatni a tût,azzal variálj. Ha már nem bírod lejjebb tenni a tût akkor, állítsd be a benzinszintet az úszó segítségével! Ja és nézd meg a szivatót nincs-e esetleg eldugulva a fúvóka!

Szerintem sok benzint kap! Elõször nézd meg a gyertya színét, ha fekete akkor sokat kap. (szerintem ilyen lesz) A színének õzbarnának kell lennie! Próbáld lejjebb rakosgatni a tût, azzal variálj. Ha már nem bírod lejjebb tenni a tût akkor, állítsd be a benzinszintet az úszó segítségével! Ja és nézd meg a szivatót nincs-e esetleg eldugulva a fúvóka!
A kérdező hozzászólása: èrtem köszi. de viszont feljebb raktam a subertet vagyis a lemezt meg lejebb ès sokkal jobban megy
Kifejtenéd részletesebben? Ha feljebb emeled a tût akkor többet kap akkor még annyira se menne mint eddig! Jól írtál mindent? Még annyi hogy nézd meg a szivatócsonkon a gumit nincs-e átszakadva, megsérülve, akkor is lehet hasonló jelenség.
A kérdező hozzászólása: igy van feljebb raktam a tüt ès jobban ment.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!