Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet oka, ha a DVD-lejátszó (3 db)

Mi lehet az oka, ha a DVD-lejátszó nem ismeri fel a beléje helyezett lemezeket, legyenek azok bármilyen formátumúak?

Eddig mindent lejátszott. A tisztítólemezt próbáltuk, eleinte azt sem akarta elindítani, aztán végül azt sikerült, de mást azóta sem.

Legjobb válasz: Vidd el szerelõhöz,mert sérült a lézer olvasója.Te nem tudod megcsinálni csak szakember ért hozzá!! Valószínûleg azt fogja mondani vegyél ujjat,nem szeretnek vele foglalkozni. De ha ragaszkodsz hozzá megjavítják.

Vidd el szerelõhöz, mert sérült a lézer olvasója.Te nem tudod megcsinálni csak szakember ért hozzá!! Valószínûleg azt fogja mondani vegyél ujjat, nem szeretnek vele foglalkozni. De ha ragaszkodsz hozzá megjavítják.
Kodekhiány.
A kérdező hozzászólása: A számítógépemen telepítve van egy kodekcsomag. Annak nem kellene automatikusan rendeznie a problémát? Futtassam át NeroVision-on a filmeket, vagy mit csináljak velük, hogy nézhetõek, azaz hallhatóak legyenek? Vagy telepítsek új kodekcsomagot? Ajánlasz valamit?
Hiába van a számítógépeden akármilyen kodekcsomag, nem ez dönti el, hogy a DVD-d le tudja-e játszani az adott video- és hangformátumot. Az a kodek a számítógépeden van rajta, és ott is marad, akárhova másolod a géprõl a filmet. Nem tudom a megoldást. Talán át kellene kódolni a hangot más formátumúra. Lehet, hogy 5.1-es a hang, és a lejátszód azzal képtelen megbirkózni. Várj valami okosabb emberre.
Vagy konvertáld át más formátumúvá. Vagy pedig van egy olyan lehetõség hogy az asztali DVD lejátszó kodekjét is lehet frissíteni, bár nem tudom hogyan kell. Én konvertálni szoktam.

Mi lehet lehet oka annak, hogy ha megírok egy audio cd-t a gépen, és utána nem viszi el a dvd lejátszó?

Mert akárhova beteszem a megírt cd-t,hifibe,diskmanbe, szgépbe mindenhol m?ködik csak a dvd lejátszóban nem pedig a dvd lejátszóval sztem semmi gond nincsen mert elviszi a filmeket és másik eredeti cd-ket,és a régi írott cd-ket is.Ha lejátszóba teszem,egy ideig megy,de utána nem szól és csikorogó hangok mellett mennek tovább a kijelz?n a másodpercek.(régen ilyen nem volt) :S vki segitsen pls

Legjobb válasz: pedig nem karcos a cd meg semmi,nem a cd-vel van a baj ezek szerint :S

A kérdező hozzászólása: pedig nem karcos a cd meg semmi, nem a cd-vel van a baj ezek szerint :S
2 tippem van: 1. gagyi lemezt használsz (és a DVD lejátszódnak nincs olyan jó olvasó feje, hogy rendesen olvasni tudja a rossz minõségû anyagot) 2. túl gyorsan írod meg (az indok ugyanaz, mint az elõbb). Ha gyorsan írod meg a lemezt, akkor az író nem tudja olyan mélyen beégetni a jeleket, mint lassabban megírva; vagyis sokkal nehezebb olvasni. +1: esetleg a fenti 2 egyszerre :)
A kérdező hozzászólása: és ha ténylegt az olvasófejjel van a baj, akkor azt ki lehet cserélni? Ki tudná azt egy jóra kicserélni? JVC pedig általában nem rosz.
Egy JVC lejátszó fejcseréje majdnem olyan költséges, mintha új lejátszót vennél. Én inkább az utóbbit választanám. Túl macerás egy szervizes fejcsere.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!