Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet következménye a terhesség alatti (2 db)

Mi lehet a következménye a terhesség alatti vashiánynak, vérszegénységnek?

Legjobb válasz: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361

Sziasztok! És ha 2 óra után iszok tejet akkor az már nem baj? mert én vénásan kapok vasat igaz nem vagyok még terhes...

Tûfóbiám van, megoldható anélkül a terhesség alatti orvosi vizsgálatok sorozata, vagy inkább el se menjek? Valamint ha nem megyek el, mi a következménye (azon kívül, hogy nem lehet észrevenni, ha komplikációk vannak)?

Legjobb válasz: Nem oldható meg még a szülés sem ott is lesz tû a kezedben!!Szóval muszáj leszel leküzdeni. Én is ilyen voltam most meg már nem mondom hogy jajj de jó de már nem parázok!Ne légy felelõtlen hisz ez a picit és téged szolgál!!34hkm

Nem oldható meg még a szülés sem ott is lesz tû a kezedben!!Szóval muszáj leszel leküzdeni. Én is ilyen voltam most meg már nem mondom hogy jajj de jó de már nem parázok!Ne légy felelõtlen hisz ez a picit és téged szolgál!!34hkm
A fobiakat pszichológus kezeli, esetleg pszichiáter. Miert nem kérsz idõpontot? Nem csak a szervi gondokat kell orvosolni es ez a probléma eleg komoly szorongást okoz neked, gátolja az életvitelt. Tessek szépen elmenni terápiára és meg fog szunni a fobia.
Nekem is tûfóbiám volt, terhesség elõtt csak egyszer vettek tõlem vért pajzsmirigy miatt. Most ha menni kellett a végén már nem is izgultam:) Nyugi nálad is elmúlik... a végén még hiányozni fog... 38 hetes km
2szer szültem, egyszer se volt kapásból branül a kezemben.
a fóbiákat csak úgy lehet legyõzni, ha szembenézel a félelmeddel. Ennél jobb alkalmad soha nem lesz. Amúgy nekem is volt. Ma már nem érdekek ha bökdösnek.
Akkor ha valaha is akarsz gyereket, akkor pont itt az ideje elkezdened foglalkozni ezzel a fóbiáddal. Kezeltesd magad, hogy mire aktuális lesz a gyerekvállalás, ne az legyen a legnagyobb problémád, hogy összetojod magad egy tû láttán.
Nekem nagyon durva nõgyógyász fóbiám van. Ha meglátom a dokimat a vérnyomásom felugrik 160-ra, a pulzusom meg 140-re. A havi vizsgálat elõtt már napokkal alig tudtam aludni, rémálmok gyötörtek. De muszáj volt túltennem magam rajta, és kibírni. Soha nem kockáztattam volna meg, hogy nem megyek el egy vizsgálatra ezért, pedig tényleg rettentesen féltem, és szörnyen égõnek is éreztem, hogy kedves a dokim, jófej, én meg úgy félek, mintha legalább a kivégzõ osztag elé kellene állnom.
Nem akartuk elvenni a kedved de ez van nem tudod kikerülni!!Keress fel egy orvost kezeltesd a fóbiádat még most!!34hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, végleg "elvettétek" a kedvem egy késõbbi terhességtõl :D sajnos nem egyszerûen félek, ez tényleg nagyon durva fóbia nálam :(
Nem az orvosi vizsgálaton vesznek vért, fõleg, ha magánrendelésre jársz. A vérvételre külön kell elmenni a terhesgondozáson kapott beutalóval. Szóval azt semmiképp se tedd, hogy nem mész védõnõhöz és nõgyógyászhoz! A vérvételekhez pedig tessék erõt gyûjteni! Mert a véreredményeket keresni fogják rajtad a soron következõ terhesgondozásokon. És ha bemész szülni a kórházba, kapásból branült kapsz. És ha nem akarod, hogy ott ordítozzanak veled, hogy semmiféle leleted nincs a terhesgondozásról, azt se tudják, rh negatív vagy-e, streptococcus, heptatitis B, szifilisz-hordozó és bármi egyéb, akkor igenis el kell járni terhesgondozásra és vérvételekre is. A saját és a gyereked érdekében.
Azért 3-4 vérvételnél sokkal több van de tényleg agyban döl el!!Ne nézz oda beszélgess közben!!Nem lesz baj!
Sajnos ezt a "cél" érdekében ki kell bírnod. Kb.3-4 vérvétel van összesen a 9 hónap alatt, túl lehet élni :) A saját érdekedben és a baba érdekében is fontosak ezek a vizsgálatok.Egyébként minden az agyban dõl el. :)
2 vérvétellel, azaz 2 tû-kalanddal meg lehet úszni egy terhességet. Sõt, igazából vérvétel nélkül is, de én azt nem vállalnám be. Jogi, vagy egyéb következménye nincs, mert nem kötelezõ semmilyen vizsgálat, csak ajánlott. Engem megnyugtatott az elsõ vérvételkor, hogy a vasam meg egyáltalán a vérképem rendben van, és elmegyek a 36. héten is a vérvételre. Mondjuk, én pl a cukorterhelést kihagytam, és szüléskor is elutasíthatod az infúziót (oxitocinhoz szokták bekötni elõre, hogy ha úgy adódik, ne akkor kelljen matatni benned). A kérdés, hogy nem akarod-e inkább a fóbiádat kezeltetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!