Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet következménye a terhesség (3 db)

Hogyan és mitől lehet elvetélni a terhesség első hónapjaiban és mi következménye?

Legjobb válasz: A korai terhességek zöme sárgatest-elégtelenség esetén,génhibáknál,immunológiai összeférhetetlenség esetén szakad meg.Ilyenkor az u.n. anyai okok(fertõzések,térszûkítõ folyamatok,méhnyak,-lepényi rendellenesség még nem játszanak szerepet) De érdemes tudni,h a terhességek kb.50%-a megszakad olyan korai szakaszban,h nem is tudja a nõ,h terhes volt.

A korai terhességek zöme sárgatest-elégtelenség esetén, génhibáknál, immunológiai összeférhetetlenség esetén szakad meg.Ilyenkor az u.n. anyai okok(fertõzések, térszûkítõ folyamatok, méhnyak, -lepényi rendellenesség még nem játszanak szerepet) De érdemes tudni, h a terhességek kb.50%-a megszakad olyan korai szakaszban, h nem is tudja a nõ, h terhes volt.
egyet értek az elõzõvel. Anyám egyszer azt hitte hogy megjött neki, de túl erõs volt és nem akart elmúlni, kb 2 hétig. Utána derült ki a kórházban, hogy elvetélt.

Mi lehet a következménye a terhesség alatti vashiánynak, vérszegénységnek?

Legjobb válasz: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361

Sziasztok! És ha 2 óra után iszok tejet akkor az már nem baj? mert én vénásan kapok vasat igaz nem vagyok még terhes...

Ha a terhesség alatt mért cukorszint magas, akkor az mitől lehet? És mik a következmények?

Legjobb válasz: A terhesség alatt megnõ a szervezet inzulin szükséglete, de nem mindenkinek képes többet termelni a szervezete. A magzatnak saját inzulin termelése van, de a méhlepényen átjut hozzá az anyai vérben jelenlévõ plusz cukor. Így a magzatot is plusz inzulin termelésre serkenti ami a baba cukor anyagcseréjének felborulásához vezethet.

A terhesség alatt megnõ a szervezet inzulin szükséglete, de nem mindenkinek képes többet termelni a szervezete. A magzatnak saját inzulin termelése van, de a méhlepényen átjut hozzá az anyai vérben jelenlévõ plusz cukor. Így a magzatot is plusz inzulin termelésre serkenti ami a baba cukor anyagcseréjének felborulásához vezethet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!