Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet következménye (179 db)

Mit lehet kezdeni egy zsarnok férjjel, aki nem gondol zsarolása következményeire? A feleség csak szenved.

Férjemmel lassan 2 éve vagyunk házasok, de nem problémamentes ez a kapcsolat. Sokat vitáztunk a gyerektémán, hogy mikor kellene jönnie. Én még szerettem volna várni vagy 2-3 évet, mert 22 vagyok, szerettem volna még élni. De férjem nem akart tovább várni, megzsarolt, mert máshogy nem ment neki, hogy vagy belemegyek a gyerekvállalásba, vagy elválik. Én, mint naiv hülye, belementem, mert nem akartam válni. Azóta megbántam. Most itt vagyok 7 hónapos terhesen és egyáltalán nem szeretem a pocaklakómat, nem örülök neki, hogy ? lett. Semmilyen anyai érzésem nincs vele kapcsolatban. Tudom, sok pár szemében ez nagyon kegyetlen, amit érzek, de sajnos így van. Nem azt mondtam neki, hogy sohasem akarok gyereket, de még várjon vele. De nem akart. Aztán, már párszor hozzám vágta, hogy miért mentem bele? Mert nem akartam válni, mire ?, hogy nem vált volna el. Köszönöm szépen, ezt eddig elfelejtette mondani. Teljesen kivagyok, folyton sírni szeretnék, hogy nincsenek anyai érzéseim, meg hogy ilyen önt? férjem van. Azt mondja szeret, meg érezteti is, de akkor hogy képes ilyenre, hogy elérje a célját. Úgy érzem nagyon megalázott. A következményeire egyáltalán nem gondolt, hogy én még nem szeretnék gyereket és nem-e gond lesz bel?le.

Legjobb válasz: Meg fognak jönni az anyai érzések,amint rápillantasz a kicsid szemére,mikor kibújik belõled! Ne stresszeld magad,most a legfontosabb a kisbaba,aki érkezik.A férjeddel ne veszekedj,hisz magadnak és a babádnak ártasz csak vele. Jobb ha minél elõbb elhessegeted ezeket az érzéseket,még van visszaút hidd el. Szerintem elkéne járnod meditálni,jógázni terhes kismamák közé és velük elbeszélgetni minden félérõl.Biztos másnak is volt már hasonló érzése... Ha megszületik a baba,akkor meg elválhatsz(de ez tényleg szomorú dolog lenne),már ha van hova menned....Vagy akár most is kiléphetsz a házasságból,de gondolj a következményekre(ha tényleg ezt akarod).... Nem csak a zsarolós férjnek kellett volna a jövõre gondolnia,hanem neked is és a következményekre,de nem akarok oltogatni,meg okoskodni,hisz nem ismerem a körülményeid és a helyzeted. Jön a karácsony... Próbáld valahogy rendbehozni a férjeddel a kapcsolatod,amíg a pici megszületik,még van rá pár heted... Van még esély biztos!!!!

Meg fognak jönni az anyai érzések, amint rápillantasz a kicsid szemére, mikor kibújik belõled! Ne stresszeld magad, most a legfontosabb a kisbaba, aki érkezik.A férjeddel ne veszekedj, hisz magadnak és a babádnak ártasz csak vele. Jobb ha minél elõbb elhessegeted ezeket az érzéseket, még van visszaút hidd el. Szerintem elkéne járnod meditálni, jógázni terhes kismamák közé és velük elbeszélgetni minden félérõl.Biztos másnak is volt már hasonló érzése... Ha megszületik a baba, akkor meg elválhatsz(de ez tényleg szomorú dolog lenne), már ha van hova menned....Vagy akár most is kiléphetsz a házasságból, de gondolj a következményekre(ha tényleg ezt akarod).... Nem csak a zsarolós férjnek kellett volna a jövõre gondolnia, hanem neked is és a következményekre, de nem akarok oltogatni, meg okoskodni, hisz nem ismerem a körülményeid és a helyzeted. Jön a karácsony... Próbáld valahogy rendbehozni a férjeddel a kapcsolatod, amíg a pici megszületik, még van rá pár heted... Van még esély biztos!!!!
"Igen kedves utolsó, de nem egyszer hozta fel a témát, hanem heteken át fújta, hogy elválik ha nem megyek bele. Én nem akartam válni, ezért muszáj volt" Ez nem is fontos, ami a lenyeg, hogy most csak azt teheted amit irtam, a kedves utolso voltam a te szavaidal elve.
A kérdező hozzászólása: 14:09-es nem õ tart el engem, nekem is van önálló keresetem, munkahelyem, úgyhogy nem ezért szartam be, hogy nem lesz "aranyéletem", hanem mert szerettem.
A kérdező hozzászólása: Igen kedves utolsó, de nem egyszer hozta fel a témát, hanem heteken át fújta, hogy elválik ha nem megyek bele. Én nem akartam válni, ezért muszáj volt.
"Én még szerettem volna várni vagy 2-3 évet, mert 22 vagyok, szerettem volna még élni." Ez mégis mit jelent? Ezt azok szokták mondani, akik össze-vissza akarnak dugni. De egy házasságban gondolom ezt már nem lehet megtenni. Minek voltál olyan hülye, hogy férjhez mész 20 évesen? Vagy ha már ez megtörtént, miért vállaltál be egy gyereket? Gondolom beszartál, hogy tényleg elválik tõled, mert õ tart el téged és akkor vége az aranyéletnek. Õszintén gratulálok. Csak a gyereket sajnálom, hogy ilyen degenerált szülei lesznek.
Gyereket akart toled. Ezert egy duhos pillanataban (amiert te nem) Azt mondta, akkor elvalunk, talan o kozben arra gondolt, hogy nem erti miert nem akarsz, te. Reszedrol nagyon gyerekes volt emiatt belemenni, illetve most azzal kinozni a magzatodat, hogy a ferjed egy zsarnok ember es te nem akarod ot. Te valoban meg nem voltal kesz ra. De most, ha mar megesett, akkor tessek felnoni az anyai erzesek meg egy allatban is megvannak. Te sem lehetsz kivetel, csak az egod az ami ezt szajkozza. Na most tessek elfeledni az egeszet es harmonikus legkort kialakitani a gyermekedert. Aki a te vered, benned novekedik ezert felelos vagy erte.
A kérdező hozzászólása: Szerettem, még most is szeretem talán, de aki igazán szereti a másikat, hogy képes megzsarolni a válással, hogy elérje a célját. Amit elfelejtett mondani, hogy nem gondolta komolyan, csak az lebegett szeme elõtt, hogy hogyan tudna engem rábírni a neki jó döntésre.
Ennek a házasságnak úgy látom nincsenek meg az érzelmi alapjai. Két rossz döntést is hoztál sajnos és ezt már te is látod. Az egyik, hogy hozzámentél, de ez csak a második rossz döntésed miatt vált nyilvánvalóvá. Döntéseidet úgy hoztad meg eddig, hogy az õ játszmájára reagáltál, õ irányított (esetleg még a szüleid, barátnõid, stb.) és sajnos te sem gondoltad végig a döntéseid hosszú távú következményeket. Most egy újabb, immáron józan és racionális döntést kéne hoznod, ami csak az lehet, hogy kilépsz a játszmából, ami a te esetedben magát a házasságot is jelenti. A helyzet az, hogy ha valaki egyszer belemegy abba, hogy megzsarolják, azt egész életében zsarolni fogják. Vagy kilép ebbõl. Sajnos a zsaroló típust nem lehet megváltoztatni. Akinek olyan a viselkedése, mint a férjedé, az soha nem fog megváltozni. Õ az akinek minden "jár". Minél elõbb elválsz, annál hamarabb lesz vége a rémálomnak. Szerintem nem érdemes megvárnod, hogy eljuss addig (ha már nem jutottál el) hogy idegesség és utálat fogjon el, amikor hazaérkezve a férjed kulcsa megfordul a zárban. Ha pedig legközelebb választasz magadnak párt, ügyelj arra, hogy ne ez a típus legyen. Az emberek ugyanis a párkapcsolatokból hajlamosak nem tanulni és folyton ugyanolyan hibákat elkövetni. Pl. hogy ugyanolyan erõszakos és feleségverõ alfahímet, vagy pipogya frátart fogjanak ki maguknak, mint elõtte. Ezt szokták karmikusnak is mondani, de az oka sokrétû, mely meghaladja az oldal kereteit. Az anyai érzéseid hiánya már bonyolultabb kérdés, melynek számos oka lehet. A saját otthonról hozott engramjaid, a férjed iránt érzett negatív érzéseid és az anyaságra még éretlen személyiséged együttvéve alakítják azt amit érzel a gyermeked iránt. Ezt azért sem ártana tisztába tenned, mert - már tudjuk - a gyermek pontosan érzi, hogy mi zajlik le benned és ez meghatározzák majd az õ személyiségét is. Fordulj felé szeretettel, elvégre õ az aki legkevésbé sem tehet arról, ami zajlik körülötted és könnyen lehet, hogy õ lesz a legfontosabb személy a késõbbi életed során. A segélykiáltásodból úgy ítélem, hogy egyedül nem fogod tudni magadban rendezni a dolgot, ezért helyesen tennéd, ha beszélnél egy pszichológussal, vagy legalább egy idõs, általad kedvelt nõvel, baráttal errõl. Ha van még kérdésed, állok rendelkezésedre.
"Könnyü osztogatni az észt" Hát ki kért itt véleményt, nem Te? Viseld akkor a kritikát, és gondolkozz el magadon is.
Ne hárits mindent a férjedre, ez nem csak rajta mulott.Nem akartál elválni ez oké, de miért nem?Mert szerelmes voltál a férjedbe, vagy mert féltél az egész hercehurcától, és attól, hogy magadra maradsz?Szerintem az a helyzet, hogy bevállaltál egy gyereket egy olyan embertõl, akit nem is szeretsz, a saját paráid miatt.Itt nem csak a férjed önzö, hanem te is, már ne haragudj.
A kérdező hozzászólása: Kedves woar! Könnyû osztogatni az észt, nem te élsz egy ilyen önzõ férjjel, aki nem veszi figyelembe felesége érzéseit, csak azt, hogy elérje a célját! Képzeld nem fogom örökbe adni, de valahogy fel fog nevelkedni, csak éppen érzéseim nincsenek vele kapcsolatban.
Édes lányom, hülye vagy. És nem elég, hogy ostoba vagy, ráadásul a gyereken fog csattani az egész. Véleményt akarsz? Most keress örökbe fogadó szülõket! Passzold le a gyereket (valószínûleg jobb családba kerül, ahol várják és szeretni fogják), válj el és csak akkor vágj bele a gyerek projekbe ha TE is akarod. várom a 0%-ot
A kérdező hozzászólása: A férjemet nem érdekelték a következmények ezek szerint, nem gondolta végig z eshetõségeket, én meg azzal voltam elfoglalva, hogy oké, csak ne váljunk el.
Hát hamarabb kellett volna ezen gondolkodni. Legyél türelmes, ne a picin csattanjon a ti butaságotok.Õ nem tehet semmirõl. Bocs , de ez az igazság.
(Én írtam ma a hosszú választ.) Semmit sem muszáj az életben, hidd el. Viszont tudomásul kell venned, hogy a saját döntéseidnek te szenveded el a kárát, ahogy élvezed is a hasznát. Még akkor is, ha más hajszol bele valamibe. Ha pedig szereted a férjedet, annak ellenére, hogy õ nyilvánvalóan csak magát szereti ebben a kapcsolatban, rá kell ébreszteni, hogy te nem egy guminõ vagy, sem az õ kiterjesztése, hanem egy másik lény, akinek eetleg saját elképzelése van arról, hogy mit szeretne az élettõl és azért milyen áldozatot hoz meg. Ha azt hiszi, hogy irányíthat, zsarolhat, az azért is van, nert a viselkedésedbõl neki ez jött le. Lehet, hogy eleve egy irányítható, szolgalelkû nõt keresett, s mivel te beleillettél ebbe a kategóriába, ezért vett el feleségül. Ha nem érzed magad jól a neked osztott szerepben, ne játszd! Légy õszinte vele! Ha nem játszol nyílt kártyákkal, nem fogja érteni a szándékaidat. Majdnem biztos, hogy megkedveled a pocaklakót is, ha a férjeddel rendezed a dolgokat.

Mi lehet a bankadó következménye?

Legjobb válasz: Még nem lehet tudni, mert még nincs is bankadó. Orbán is nagyon hangsúlyozta, mikor bejelentette ezt, hogy még sok tárgyalás és egyeztetés van hátra ez ügyben. Ha már lesz, akkor láthatjuk, illetve latolgathatjuk a következményeit.

Még nem lehet tudni, mert még nincs is bankadó. Orbán is nagyon hangsúlyozta, mikor bejelentette ezt, hogy még sok tárgyalás és egyeztetés van hátra ez ügyben. Ha már lesz, akkor láthatjuk, illetve latolgathatjuk a következményeit.
Emelkedõ törlesztõrészletek, alacsonyabb betéti kamatok, ( simán megtehetik, mert a magyarok 99.99 százaléka el sem tud képzelni más megtakarítási formát a bankszámlán kívül, azt is lehetõleg az otp-nél nyitva) visszaszoruló hitekezés, ami miatt nem nõ a gazdaság. Orbánnak meg hiába van kétharmada, nem szólhat rá a bankokra, hogy "aggyá hiteltet, ocsón, mostan" mert nem állami, magyar bankokról van szó. Attól meg a vakszerencse óvjon meg minket, hogy kivonuljanak.
A bankok ráhárítják a hitelezõkre a plusz költséget. Vagy, ha nem éri meg nekik itt naradni, kivonulnak az országból. Sok függ attól, hogy a jelenlegi tárgyalások során miben állapodnak meg. Addig nem érdemes ezen agyalni.
Az a baj, hogy a kormány nem agresszív. Ha agresszív lenne, és nem sejmeskedne, akkor ráordítana, hogy aggyá hitelt mert agyonlövünk...
75 Te, végül is én szeretem a posztapokaliptikus dolgokat, biztos érdekes lenne egy blokád alatt álló, unióból kitett, bankok nélküli országban élni. Már festem is zöldre a hajam.
nem tudni még, mert nincsenek még konkrétumok, de a fent leírtak elég várhatóak. Ami biztosan nem lesz következménye, az a betervezett 200 milliárd, mert hogy hirtelen nem fognak az eddigi összeg 15 szõrösét bekaszálni a pénzügyi szektoron, az ziher.

Mit lehet tenni magas vérnyomás ellen, amely heveny szívizomelhalás következménye?

1 éve szívinfarktusom volt gyógyszermellékhatás miatt. Szedek er?s multivitamint, omega 3-at, lenmagolajat, edzek heti 4-5ször, nincs túlzott túlsúlyom. Most szerzek még q10et és fokhagyma kapszulát. A gyógyszereimet is szedem rendesen de szeretném minnénl elöbb elhagyni ?ket.

Legjobb válasz: Ne haragudj, h ezt mondom, de a magas vérnyomás szerintem nem lehet az infarktus következménye. Valószínûleg elsõdleges magas vérnyomásod van, ami az általad felsoroltakkal kezelhetõ, a gyógyszerszedés pedig 140/90 felett sajnos szükséges. Jobbulást!

Ne haragudj, h ezt mondom, de a magas vérnyomás szerintem nem lehet az infarktus következménye. Valószínûleg elsõdleges magas vérnyomásod van, ami az általad felsoroltakkal kezelhetõ, a gyógyszerszedés pedig 140/90 felett sajnos szükséges. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: sajnos annak a következménye. mivel elõtte semmi problémám nem volt. hogy miért meg hogyan azt nem tudom mivel az orvosok a felírt gyógyszer szedésének javaslatán kívül mást nem mondott. hát a gyógyszert azt szedem más választásom nincs. csak azt a tudatot utálom, h nem azért szedem, h meggyógyítson hanem csak azért, h a tünetet kezelje. A gyógyítás részét mintha ráhagynák a természetre.....
A magas vernyomas ellen elsösorban etrendi valtoztatassal lehet jobbulast varni, le kell a kolbaszrol, hurkarol es a koleszterint kepzö allati eredetu zsiradekrol mondani, es a tulzott so fogyasztasarol mert a so meg köti a vizet a testben es ez altal az erekben feszulest okoz ami az erek rugalmatlansagabol ered, erre jo az omega-3.A gyogyszerezest nem igen lehet elhagyni ha mar megvan a betegseg csak csökkenteni lehet az adagot de ezt az orvosnak kell megallapitani.Ja, es ne kiserletezz sajat szakalladra a gyogyszerekkel mert veszelyes lehet, vagy kihagyni, edesanyam se vette komolyan a gyogyszerek szedeset azt hitte ha tunet mentes akkor meg gyogyult, hol szedte hol nem es agy verzest is kapott!!Tehat egeszseges eletmoddal es taplalkozassal hosszu tavon ennyhitheted a betegseget, sok kitartast!!

Milyen következményei lehetnek, annak ha egy kis csomó van a hónaljamban? (menstruáció elõtt jobban érezhetõ, amúgy meg van hogy alig) Mi lehet ez? és mik a következményei?

orvos szerint zsírcsomó, meg is nézte ultrahanggal de azt mondta õ nem lát semmit. én nem tudom van hogy elég érzékeny:/ és néha kicsit mintha zsibbadna a bal karom (bal hónaljamban van)

Legjobb válasz: bízhatok a dokiban vagy menjek el másikhoz?

A kérdező hozzászólása: bízhatok a dokiban vagy menjek el másikhoz?
Hát ha UH-val is megnézte... ekkorát csak nem hibázik! Nõgyógyász, vagy háziorvos volt?
Ultrahanggal vizsgálják a mellet a mammográfiás vizsgálat elõtt, szóval ha lenne ott valami gyanús képlet akkor azt látta volna az orvos. Ha menstruáció elõtt jobban érezhetõ, akkor valami hormon-mirigy lehet. Nekem is az egyik hónaljamnál, van ilyen domborulat szerû, ultrahanggal vizsgálták, és ugyanezt mondta a doki, h nincs ott semmi.(már évek óta ilyen) (Egyébként a mellrák "sajnos" nem fáj!)
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint ez nem egy veszélyes valami ugye?:) megnyugodhatok?:)
Szerintem megnyugodhatsz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Következménye? Semmi az ég adta világon
Semmi. Aláírnak egy megállapodást, hogy az USA mindenkit lehallgathat Európában, csak a politikusokat nem.
Majd valami bohócot elõrángatnak, akiért nem kár, h kapcsolatban állt az xy nevû terrorszervezettel és h õk csak jót akartak. Amúgy meg egyetértek az elõttem szólokkal, nem lesz semmi.
Semmi, az európai vezetõk Putyint leszámítva mind puncik.
Elvileg ki lesz dolgozva egy új uniós adatvédelmi törvénycsomag 2015-re, ami erre a helyzetre megoldást próbál találni, illetve lesz elvileg egy kis diplomáciai csetepaté is, de semmi több: http://nol.hu/kulfold/eu-csucs_a_lehallgatas_arnyekaban__mor..

Van jobb a békénél? (Pl. A béke hová fejlődik/fejlődhetne tovább - Vagy máshogy mondva, mi (lehet) a béke következménye - stb. )

Legjobb válasz: A béke következménye annyi lenne hogy nem lenne semmi féle háborúk meg ilyenek de ez egy darabig nem jön el de szerintem olvasd el a jános jelenések könyvét és már tudni is fogod h mikor lesz béke:)

A béke következménye annyi lenne hogy nem lenne semmi féle háborúk meg ilyenek de ez egy darabig nem jön el de szerintem olvasd el a jános jelenések könyvét és már tudni is fogod h mikor lesz béke:)
„Ellenben a Biblia tele van avval, hogy az emberek és istenek hogyan szivatják és utálják egymást.” Milyen istenek? Csak kettõt mondj, annyival is beérem!
A kérdező hozzászólása: Tényleg ilyen nehéz a kérdésre válaszolni?
Kedves Kérdezõ! Nem tudom, min röhögtél, de ha arra a szintre süllyedtél, hogy Bahá'Ulláh prófétát kiröhögöd, illetve kiröhögöd a baháí vallást, akkor felejtsd el, hogy valamit is tenni tudsz a világbékéért, mert ilyen irányú törekvéseidet nem fogja Isten elfogadni. Üdv: Annazara
A kérdező hozzászólása: Rég röhögtem ilyen jót, köszi :)
A kérdező hozzászólása: Lehetõleg a kérdésre válaszoljatok...
"Én nem szeretem az erõszakot" Szép szavakkal nem fogod megváltoztatni a világot, csak szóval és tettel együtt... És azzal, hogy odamész a kis dzsozefínához, megdícséred és megsimogatod a fejét, hogy "Jájj de szíp dúcseengábáná cipõdzst loptá, de ne dzsinád töbet!" nem igazán csinálsz semmit.
A kérdező hozzászólása: Az nem retek, hanem könyv. Ellenben a Biblia tele van avval, hogy az emberek és istenek hogyan szivatják és utálják egymást. Meg gyilkolják. Én nem szeretem az erõszakot, úgyhogy nincsen Bibliám, és nem is lesz.
Inkább kihagyom a sátánista sötétkedésedet -.-" nemtelik el csak 30 év majd elõ fogod te venni hamarabb mint én azt a retket;)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán :) Csak szeretek gondolkozni.
És most szerinted béke van?
A kérdező hozzászólása: Szerintem a kettõ nem választható szét. Igazság nélkül nincsen béke, legalább is nálam nincs, az tuti.
Ha választhatnék hogy béke legyen vagy igazság, az igazságot választanám.
Az, hogy béke van, nem jelenti, hogy minden a helyes irányba halad. Lásd '48-at. Háború volt, mégis jobb volt az élet, mint most. Legalábbis erkölcsileg...
:) igazad van
A kérdező hozzászólása: Én a pinára gondoltam amúgy :)
A kérdező hozzászólása: Oké, de csak ha te már elolvastad a Sátáni Bibliát.
"Ha választhatnék hogy béke legyen vagy igazság, az igazságot választanám." A kettõ valóban nem szétválasztható! Igazság nélkül nincs béke. Igazi béke semmiképp. A békét gyakran keverik össze a fegyverszünettel, vagyis azzal az állapottal, mikor éppen nem dörögnek a fegyverek és nem gyilkolásszák halomra egymást a népek, de a fegyvereiket készenlétben, lezsírozva egymásra fogják azért a "biztonság kedvéért". Ez egy hamis és végzetes illúzió, egy sátáni mese, mely nem teszi "biztonságosabbá" a világot, csak éppen fenntart egy elképesztõen törékeny egyensúlyt - de ez mindig csak ideig-óráig mûködik, hiszen a feszültség valahol mindig kisülést okoz. A feszültség pedig azért van jelen folyamatosan az egész világon, mert NEM AZ IGAZSÁG SZERINT ÉLNEK az emberek, hanem mindenféle hamis és gyilkos eszmék irányítják õket, melyeket õk teljesen természetesnek vesznek (Ilyen a nacionalizmus azon formája is, mely nemzeti gõgöt, vagy felsõbbrendûséget épít ki a benne hívõkben!) Ne gondoljuk, hogy a szélsõ-jobb gyilkos eszméi a károsak csupán, mikor olyanná tesznek, mint az a norvég [email protected] a hetekben. Ezeknél és a néhány gyilkos szektánál NAGYSÁGRENDEKKEL nagyobb áldozatot követeltek azok az úgynevezett "bevett történelmi egyházak", melyeket néhányan ma is majmolnak és dicsérnek. A politikáról és a gazdasági élet visszaéléseirõl nem is beszélve!

Mit jelent, mi lehet a következménye a kiskorú védelembe vételének?

Legjobb válasz: Kiskorú védelembe vételére általában akkor kerül sor, ha a család problémás, komoly anyagi, vagy más jellegû gondjai vannak. Ezek a gondok még nem annyira súlyosak, hogy kiemeljék miattuk a gyereket a családból, de fokozottan figyelemmel kísérik Õket. Ez általában azt jelenti, hogy a védõnõ és a családsegítõ hetente-kéthetente "rájuk néz", és ha úgy látja, romlott a helyzet, jelzi a gyámügy felé. Én pozitív dolognak tartom, mert kivédhetõ vele egy esetleges tragédia, de ha jól megy minden, nincs semmilyen káros következménye. Amúgy évente vizsgálják felül, hogy a továbbiakban is szükség van-e erre a fokozott odafigyelésre. Ha bármilyen kérdésed van még, írj bátran, talán tudok tanácsot adni.

Kiskorú védelembe vételére általában akkor kerül sor, ha a család problémás, komoly anyagi, vagy más jellegû gondjai vannak. Ezek a gondok még nem annyira súlyosak, hogy kiemeljék miattuk a gyereket a családból, de fokozottan figyelemmel kísérik Õket. Ez általában azt jelenti, hogy a védõnõ és a családsegítõ hetente-kéthetente "rájuk néz", és ha úgy látja, romlott a helyzet, jelzi a gyámügy felé. Én pozitív dolognak tartom, mert kivédhetõ vele egy esetleges tragédia, de ha jól megy minden, nincs semmilyen káros következménye. Amúgy évente vizsgálják felül, hogy a továbbiakban is szükség van-e erre a fokozott odafigyelésre. Ha bármilyen kérdésed van még, írj bátran, talán tudok tanácsot adni.
Én írtam az elõzõ választ, amit szeretnék egy példával megmagyarázni. A környezetemben él egy 16 éves lány, aki már 1 éve nem jár iskolába. Eredetileg ezért, és a családja érdektelensége, valamint a rettenetesen rossz körülmények miatt vették védelembe 11 éves testvérével együtt. A kisebbik lányt kiskorú megrontásának gyanúja miatt kiemelték a családból, a nagyobbik maradhatott. Õ idõközben szült egy babát. Összeszedték magukat, rendbe rakták a házat, megteremtették a babának szükséges körülményeket. Természetesen a pici is védelembe került, nagyon odafigyelnek rájuk, de mivel sokat javultak a körülmények, a gyámügy engedélyezte, hogy a 16 éves anyuka a kisbabával együtt a családban maradhasson, és csak a védelembe vétel maradt. Azt hiszem, ez egy pozitív példa, ami azt mutatja, hogy a védelembe vétel inkább segítség egy családnak, nem megbélyegzés, vagy arra irányuló törekvés, hogy szétszakítsanak egy mûködõ családot.

Mi lehet a következménye, ha pedofilia áldozata lesz egy kislány?

Legjobb válasz: Esete válogatja, de elég súlyos következményei lehetnek. A korai szexualizáció károsan befolyásolhatja a gyerek személyiségfejlõdését, ha meg erõszak is társul hozzá, akkor különösen káros. PTSD (poszttraumatikus stressz szindróma), DID (disszociatív identitászavar, szorongás, depresszió, gyakran öngyilkosság jelzi a gyerekeket molesztáló állatok útját.

Esete válogatja, de elég súlyos következményei lehetnek. A korai szexualizáció károsan befolyásolhatja a gyerek személyiségfejlõdését, ha meg erõszak is társul hozzá, akkor különösen káros. PTSD (poszttraumatikus stressz szindróma), DID (disszociatív identitászavar, szorongás, depresszió, gyakran öngyilkosság jelzi a gyerekeket molesztáló állatok útját.
Ha a kislány 14 éves kor alatt van akkor a 18 év feletti személy büntethetõ, viszont 14 éves kor felett már nem, szimplán csak akkor hogyha erõszakot követ el a férfi de ez ugye minden korosztályra szóló törvény.
Egyik ismerõsöm szexuális zavarokkal küzd. Nem tudja élvezni a szexet. Még kiskorába kapta el egy bácsi. Meg késõn is kezdte a nemi életet, úgy 20 éves kor magasságban.
teljes bezárkózottság, depresszió, undor a saját testtõl... aztán, amikor már kezd magához térni sok esetben, hogy elfogadtassa magát, és elhitesse - fõleg magával- hogy normális, értékes ember, ezért bizonyítási kényszer, és ebbõl fakadó túlhajszoltság. ez a jobik eset. ha nem tudja semmilyen módon elfogadni magát, esetleg az erõszak ismétlõdik, nem tud kiszakadni, elmenekülni, akkor teljes ideg összeroppanás, vagy az önbecsülés teljes hiánya miatt elzüllés, akár prostitúció. szexuális téren ugyancsak lehet bizonyítási vágy, illetve teljes undor a saját testtõl, vágy, hogy érezze, hogy fontos, de mégse képes kielégülni. sajnos nem az a gyakori, hogy sikeresek a próbálkozások :-( és még ezernyi dolog

Terhes lehet e valaki pár hétel a terhességmegszakitás után? Ha igen, mi a következménye?

Legjobb válasz: Ez attól függ hogy a megtermékenyített pete megtud-e már tapadni. Mert pete az érik, csak ahova tapadnia kell az most sérült. de ha megtapad, akkor terheség a következménye.

Ez attól függ hogy a megtermékenyített pete megtud-e már tapadni. Mert pete az érik, csak ahova tapadnia kell az most sérült. de ha megtapad, akkor terheség a következménye.
Szia! Nem irtad, hogy mégis hány hétrõl van szó. Lehet, hogy a terheségmegszakitás után megmaradt a terhességed. A szivásos módszernél 2 %-ban elõfordul, hogy a pete a méh üregében marad és tovább növekszik. A folytatódo hányinger és mellfeszülés figyelmeztet ennek a lehetõségére.
Szia! Az egyik ismerõsömnek 10. hetesen mûvileg befejezték a terhességét, mert elhalt a baba. Kb. 5 hét múlva ismét teherbe esett és most 12. hetes boldog kismama és a baba is rendben fejlõdik. Üdv. 28. hetes kismami
Nyugodtan terhes lehetsz és ha a baba meg akar mardni, akkor meg is marad, ha nem akkor majd legközelebb!
Igen, elvileg lehet terhes. Hát szerintem kicsit magasabb ilyenkor a vetélés esélye. meg a koraszülésé. De szerintem ha vigyázol magatokra, jó esélyed van arra, hogy végig kihord babókádat.

Ha valaki anorexiás mi lehet a következménye? Lehet tőle beteg? Ha igen akkor milyen betegsége lehet?

Legjobb válasz: Mivel lényegében semmilyen tápanyag nem jut a szervezetébe, szépen lassan mindene leépül. Fiatal korban nem fejlõdik rendesen a csontozata, könnyeben eltörik. Nem alakul ki a menstruációja, nem lehet gyereke, stb.

Mivel lényegében semmilyen tápanyag nem jut a szervezetébe, szépen lassan mindene leépül. Fiatal korban nem fejlõdik rendesen a csontozata, könnyeben eltörik. Nem alakul ki a menstruációja, nem lehet gyereke, stb.
Ha anorexiás, és nem eszik, rengeteget koplal, egy idõ után a szervezet a saját tartalékait kezdi felhasználni. Legvégsõ és legsúlyosabb esetben már az izomtömeg is csökkenhet. A ciklus elmarad, a gyomra összeszûkülhet.
És ne felejtsük el, h többen bele is haltak már!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Lehet tõle beteg? Hát az anorexia maga a betegség, méghozzá halálos is lehet!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!