Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet hormonzavar (12 db)

Ez mi lehet, hormonzavar vagy fertőzés? Kb. 1 és fél hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót, aztán egyből "belevágtunk" (babát szeretnék, magzatvédő vitamint szedek).

Most 10 nap késéssel (kb.7.nap után egy negativ teszt), de megjött, viszont 3 nap er?snek nem mondható vérzés után már csak barnázok.Ez mi lehet?

Legjobb válasz: a tabi bezavart mert sem peteérésed nemvolt és a méhnyálkahártya is vékony ha ilyen kevés menzi jött

a tabi bezavart mert sem peteérésed nemvolt és a méhnyálkahártya is vékony ha ilyen kevés menzi jött
Akármilyen kicsi hormontartalmú gyógyszert is szedtél, az elhagyása mindig ezzel jár! Nem vagy beteg, nincs hormonzavrod, csak ürülnie kell a hormonoknak. Nekem a csalántea, mint vértisztító nagyon jól bevált! Türelmet, nyugalmat és sok sikert kívánok! :)

Hormonzavar vagy terhesség, mi lehet a baj?

Novemberben voltam teljes hormonvizsgálaton,az rendben,cukrom,inzulinom rendben,pajzsmirigyem rendben! Decemberben mégsem jött meg,csak amikor meg kellett volna jönni 2 csepp barnás valami volt.tegnap görcsölt a hasam mégsem jött meg! Megszakítással védekezünk,meg naptármódszer! Eddig bevált! Nem tudom most mi lehet ,de terhes tünetem nincs,talán egy kicsit fáj a mellem,de semmi különös!

Legjobb válasz: hormonzavar,de tesztelj és kiderül terhességed

hormonzavar, de tesztelj és kiderül terhességed

18 éves lány létemre olyan helyeken is nő rajtam a szőr, ahol normális esetben nem kéne. Ez lehet hormonzavar, vagy mi okozza?

Már nagyon sok éve van ez, de 7 éve járok orvosokhoz ezzel a problémával és eddig még mindig nem tudtak rá semmit. Hiába szedem ki gyantával, másnap újra kell. Már magamtól is undorodom, az utcára is alig merek már kimenni. Suliba is magántanuló lettem, mert mindenki ezzel csúfol meg vertek is miatta általánosban, mert ilyen voltam. Valakinek esetleg van van még ilyen baja vagy tapasztalata ezzel a problémával kapcsolatban? Mivel lehetne ezt megszüntetni?

Legjobb válasz: Lézeres szõrtelenítéssel esetleg el lehet tüntetni a szõrszálakat....csak 1 tipp

Lézeres szõrtelenítéssel esetleg el lehet tüntetni a szõrszálakat....csak 1 tipp
Nekem az arcomon és a hasamon van ez a probléma. Évek óta gyantázom, szerencsére már több elgyengült a szõr (vagyis kevesebbnek és kevésbé erõsnek tûnik). A fogamzágátló nekem is segített.
ez nem lehet könnyû nektek lányok!!! Minden elismerésem a tiétek!!! Nem lennék a helyetekben. Most már tényleg van sok szõrtelenítési mód, ami sokat segíthet. Nehéz lehet minden nap! Nekem sokszor a szemöldököm kiszedése is gondot okoz...
Szia! Nekem is ilyen problémám van. Kislányként is szõrösebb voltam az átlagtól. Sokat jártunk vele dokihoz, míg végül megállapították, hogy hormonzavarom van. (valami férfihormon több a szervezetemben a kelleténél) A doki azt mondta, hogy fölírhat hormontablettát, de nem ajánlja, mert annak szövõdményei lehetnek. Így megtanultam vele együtt élni. 18 éves korom körül elkezdtem szedni a fogamzásgátlót, mert a menzeszem sem volt normális. Azóta javult a helyzet. Nem olyan erõs a szõr, néhol meg si szûnt. Valamint sokáig jártam lézeres szõrtelenítésre. Az arcomon csinálták. Nem szüntette meg teljesen, de ritkult. Bajszomat, és az államon a szõrt mai napig szemöldökcsipesszel szedem, valamint a hasamon is. A mellem környékén leborotválom. Lábamat is borotválom, a karomat meg szõkítem. Az a "jó" ebben, hogy manapság ez szinte mindenkinél elvárás. Tehát ha valakinek nincsenek ilyen problémái, az is átesik mindenféle szõrtelenítésen. Kiskoromban engem is csúfoltak, de szerencsére helyes arcom van, így a többiek megvédtek. (a kisgyerekek kegyetlenek tudnak lenni, csak a szép embereket szeretik) Ma már teljesen elfogadtam magam. Minden nap szedem az arcszõrzetem, de aki emiatt lenéz, vagy megszól, azt nagy ívben [email protected] Volt már barátom is, õ is tudott errõl a problémáról. Soha nem zavarta, vagy legalábbis nem mutatta ki. De mint mondtam én küzdök azért, hogy emberi fejem legyen, tehát nem hanyagolom el magam. :) Szerintem ez sokat számít. Szerintem aktívan tegyél ellene, és fogadd el magad. Másként nem megy, hidd el. Végletes módszert é még nem ismerek. Ha te találsz ilyet, és meg is fizethetõ, akkor szólj. ;) Minden jót! 24/n
Mit jelent pontosan, hogy ahol normális esetben nem kéne?
Ez a beteges undorodás a szõrtõl egy a pornóból kb. 20 éve beszökött baromság, ami most már kezd enyhülni, és szerintem egyre jobb lesz. Minden emberen van szõr. Én meg pl. az egészségtelen nõi testet nem találom szépnek, azt a szokást, hogy a nõk kislányt csinálnak a testükbõl, bizarrnak és ilyen értelemben visszataszítónak találom. Szóval szerintem csak ápolni kell magatokat, nem kínozni. Tisztes családanyák állítanak be hozzám borotvált testtel, amely tapintásra nem különbözik az ötéves lányuktól. Ijesztõ. egy 38 éves férfi orvos
A kérdező hozzászólása: 23:08 Például arcon, hason, háton. Meg máshol is jobban, mint más ennyi idõs lányoknak.
Menj endokrinológushoz, mert ez hormonprobléma lehet.
Nekem is van ilyen problémám, de nem ilyen jelentõs, nekem csak az intim részen vagy az átlagnál sokkal több szõr. Ez még ne is lenne olyan nagy baj, hiszen csak le kell borotválni legalább a bikinivonalig. Csak mivel elég erõs a szõr, ez borotválás után is látszik, vagyis ha fürdõruhát veszek fel, látszik hogy hol volt borotválva, látszik hogy nekem olyan nagy területen szõr volt. Így én sem nagyon mutatkozom strandon. Bár ez kisebb probléma, én is azt javaslom hogy fogadd el magad, tedd meg amit megtudsz, többet úgy sem lehet. Akinek meg nem tetszik, az le van sz..va. 16/L
Bár utalhat betegségre, valószínûbb, hogy egyszerûen ilyen alkat vagy. Nem mindenki olyan szõrtelen, mint akit most photoshoppoltak, nincs ebben semmi szégyellnivaló, inkább azoknak kéne magukba nézni, akik ezen megbotránkoznak. Amit tehetsz: -Az arcszõrzetedet csak szõkítsd, vagy legfeljebb szemöldökcsipesszel szedd, mert különben megerõsödik! -A tested többi részén legjobb a gyantázás vagy a gépi epilálás (olyan készülékkel, amely gyökerestül kihúzza a szõrszálakat), ezektõl kopik ki a legjobban. -Lehetõleg ne használj szõrtelenítõ krémet, és ne is borotváld magad, mert ezektõl megerõsödik a szõr, és még dúsabban fog visszanõni. És sokkal hamarabb is nõ vissza, mint pl. gyantázás után. (Esetleg csak a bikinivonaladat és a hónaljadat krémezheted, mert ezeken a területeken elég fájdalmas a gyantázás.) A legjobb tanács pedig tényleg az, hogy fogadd el magad, hiszen nincs veled semmi probléma, ennyi erõvel a göndör hajúakra vagy a zöld szemûekre is mutogathatnánk ujjal, vagy bárkire.

Mi lehet: terhesség vagy ciszta, esetleg hormonzavar?

Feb 11-én kellett volna megjönnie. El?tte 3nappal és utána 1 nappal volt nagyon halvány pozitív tesztem (mindhárom kazettás rápisil?s), de a többi negatív lett (egy kazettás, a többi mártogaós). A tegnap reggeli is negatív. Tegnap reggel a wc papíron jelentekezett némi barnázás(igaz, együttlét után), aztán elt?nt. Kés? este szintén wc papíron elég élénk piros foltot hagytam. Azóta semmi. Reggel eszméltelen hányingerrel keltem. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Sajna képet nem tudok mutatni, de a szellemcsik az nem szinezõdik el.Látni rendesen a bemélyedést ahol a második csiknak kellene jelenkeznie de vagy fehér, vagy szürkés szinü.Szerintem mindenképp menj el orvoshoz, lehet, hogy baba van, de gyenge még, és az is elõfordulhat, hogy meg kell támogatni a szervezeted némi gyógyszerrel.Nem tudod feltölteni a teszteket?

Szia! Sajna képet nem tudok mutatni, de a szellemcsik az nem szinezõdik el.Látni rendesen a bemélyedést ahol a második csiknak kellene jelenkeznie de vagy fehér, vagy szürkés szinü.Szerintem mindenképp menj el orvoshoz, lehet, hogy baba van, de gyenge még, és az is elõfordulhat, hogy meg kell támogatni a szervezeted némi gyógyszerrel.Nem tudod feltölteni a teszteket?
Sajnálom...ugyan igy voltam.Egy missed ab., rá fél évre több teszt amit nem tudtam hova tenni, se ilyen se olyan nem volt.Aztán kijelentették baba volt, csak nem tudott megtapadni.Ami reményt adhat az az, hogy én a köv. hónapban ismét teherbe estem, és már 18 hetes a picur a pocimban.Tehát hajrá, ez már a ti hónapotok lesz! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Eredmény: hajnalban elment. Azt hiszem totál padló...
A kérdező hozzászólása: Igen, teszteltem. Negatív. A papírcsíkos tesztek mind negatívok lettek. A kazettások közül 3-on lehetett látni nagyon világos rózsaszín csíkot. 2 napja barnázgatok, de fehérnemûn nem hagy nyomot, csak a wc papíron. Délben megyek orvoshoz beutalóért vérvételre és uh-ra. Tehát holnap reggel megyek vérvételre és uh-ra. Talán holnap délután már eredményeim is lesznek.
Szia! Teszteltél ma?-próbáld meg, hátha már erõsödik a csik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnéztem, a kettõs szellemcsík felett lévõ sorban a középsõ fotó eléggé hasonlít. Akkor szellemcsíkos lett volna 3 tesztem is? De akkor miért késik még minidg?
Találtam neked képeket a Babatervezõk oldalán a ciklusod menüpont alatt a HCG és terhességi tesztek oldalán legalul.Nekem pont ilyenek voltak a szellemcsikos tesztjeim.
Nem, a gyógyszertárban kapható, sima terhességi tesztre, igaz 2300 ft, én annyiért vettem, de megéri.A digitálist csak neten láttam még.
A kérdező hozzászólása: A digitális clearblue-ra gondolsz?
Na igen ennyivel elintézik ált. a dolgot.Én a helyedben csinálnék mégegy tesztet, de Clear Blue-val mert ott ha pozitiv akko nem csak egy csik jelenik meg, hanem egy + jel a kis ablakban, tehát egyértelmûvé tenné a dolgot.Sokszor voltam én is igy, és nekem ez vált be. Drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam eltenni õket. Miután letelt a maximum idõ, még hagyom pár percig, aztán ki szoktam dobni, mivel mégiscsak "pisis" dologról van szó és azt meg azért nem túl egészséges tárolni az esetleges bacik miatt. Egyébként már nagyon tanácstalan vagyok. Tüneteim vannak. Dokival még várnék pár napot, mert még úgysem lát semmit. És úgyis azt mondaná várjunk még pár napot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyos vagy.

Ha januárban elkezdenek kezelni hormonzavar miatt akkor az mennyi időbe telik még helyre áll rendesen? És ha helyre állt akkor mikor lehet próbálkozni a babával?

Gondolom sok n? van akinek hormonzavara van.Szívesen elolvasnám azoknak a n?knek a történetüket.Mit csinált hogy helyre álljon?Milyen vizsgálatokat kellett végezni meg ilyesmit.Ja meg ha esetleg van olyan n? akinek ez a problémája és volt trombózisa azokat hogyan kezelték evvel a problémával?Sajnos trombózisom volt és hormonális gyógyszereket nem szedhetek sajnos.Milyen módszer van erre?

Legjobb válasz: Én x éve abortusz után néhány hónapra megéltem egy nõgyógyászati "problémát", miszerint havonta nagyon darabos mens. volt bõ vérzéssel. Nagyon kínlódtam emiatt. Ügyeletrõl ügyeletre jártam, mindig elküldtek, megmosolyogtak, h mit pánikolok. Mígnem fél év után egy fórumra írtam kétségbeesésem miatt. Ott az elsõ orvos rátapintott a lényegre, a háttérben folyamatosan fennálló stressz volt. Ez okozott hormonális változást. Mint hormon helyreállító kúra, fogamzásgátló gyógyszert kellett szednem. Tüneteim kb. 1 évig fennálltak. Én rendeztem az életem és letettem a fogamzásgátlót. Viszont a trombózis éppen kizárja a fogamzásgátlót is. Talán a természetgyógyászat, teák stb. lehetnek megoldásként.

Én x éve abortusz után néhány hónapra megéltem egy nõgyógyászati "problémát", miszerint havonta nagyon darabos mens. volt bõ vérzéssel. Nagyon kínlódtam emiatt. Ügyeletrõl ügyeletre jártam, mindig elküldtek, megmosolyogtak, h mit pánikolok. Mígnem fél év után egy fórumra írtam kétségbeesésem miatt. Ott az elsõ orvos rátapintott a lényegre, a háttérben folyamatosan fennálló stressz volt. Ez okozott hormonális változást. Mint hormon helyreállító kúra, fogamzásgátló gyógyszert kellett szednem. Tüneteim kb. 1 évig fennálltak. Én rendeztem az életem és letettem a fogamzásgátlót. Viszont a trombózis éppen kizárja a fogamzásgátlót is. Talán a természetgyógyászat, teák stb. lehetnek megoldásként.
Vegyél terhességi tesztet, vagy menj el nõgyógyászhoz!
Hát az elõfordulhat! Így kezdõdik a terhességi tünet :-)
A kérdező hozzászólása: Már van 2 gyermekem, egyiknél sem így volt.
nah baba lett?

Nem áll el a menstruáció, miért? Hormonzavar? Mi lehet?

Két héttel korábban jött, mint kellett volna és nem a szokásos vérzés volt, mert naponta 1 betéttel is simán el lettem volna (persze azért cseréltem, higiéniai okokból, olyan kevés volt. 5 nap után vége is lett magának a vérzésnek, de utána elkezdtem pecsételgetni egészen a mai napig - ennek már jó egy hete, ma pedig olyan, mintha megint vérezni akarnék. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Hát semmiképp se normális, menj dokihoz.

Hát semmiképp se normális, menj dokihoz.
Több minden lehet, jó volna egy nõgyógyászt felkeresni, itt a legtöbb ember nem ért ehhez, ha mégis akkor se tud vizsgálat nélkül biztosat mondani. :)
DOKI kell!
Hát erre a laikus tippre baromi nagy szükség volt...:D Bár lehet az utolsó mondattal azt is elérted, hogy a kérdezõ a bokáját is összecsinálta ijedtében és holnap egybõl rohan a nõgyógyászhoz. Nem kell tippelgetni, kevésbé drasztikus betegségek is okozhatnak ilyet, de attól még ki kell vizsgálni és kezelni kell õket, szóval menj szépen nõgyógyászhoz. Mellé 10 napnál tovább tartó vérzés már kórosnak minõsül, ilyenkor idõponton kívül fogadnak is a nõgyógyászatokon, mint sürgõsségi beteg, szóval inkább ne halogass semmit.
Hát elhiheted, nem koponya CT-re fogják küldeni elsõ körben. Hülye tipp volt.
"10 napnál tovább tartó vérzés már kórosnak minõsül" 5 napot tartott neki.
"nem koponya CT-re fogják küldeni elsõ körben. Hülye tipp volt." Engem oda küldtek, az agyalapi mirigyemmel volt baj. De elmúlt magától. Ezért mondtam, hogy fölösleges foglalkozni vele, amíg nincs permanens panasz. Egyszeri rövid ciklus nem permanens panasz (nekem 3x-i is betudható a kánikulának).
Nekem a hõségben baromire lerövidült a ciklusom egész nyáron, lehet az is Neked is. Persze, hogy kevesebb vér jött, mert rövidebb idõ alatt kisebb nyálkahártya nõtt és kevesebb vérrel telt meg. Lehet sima mensi. Énszerintem korai utánamenni, hátha átmeneti dolog, de ha nyomozni kezdenek, szerintem agyi CT lesz, hogy nem nyomja-e valami azt a részt, ami azt a hormont termeli, ami uralja a ciklust. Laikus tippem ez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Közben megint megjött, de most rendesen, úgyhogy megvárom, mi lesz. Remélem, csak egyszeri zavar. Mostanában sokat idegeskedtem, talán ez lehet az ok. Ha nem rendezõdik a dolog, akkor persze dokihoz megyek. Még egyszer köszi!

Mi baj lehet? Hormonzavar és felfázás?

a múlthavi ciklusom elég furcsa volt,ovum környékén nagyon fájtak a melleim hozzájuk sem lehetett érni pedig csak mensikor szokott fájni de még akkor se ennyire most meg semmi nem volt mikor megjött tegnap, a mellbimbóim is érzékenyek voltak most is azok nem fájnak csak érzékenyek és van mikor este leveszem a melltartót a bimbóm körül fénylik mintha picit vizes lenne.A párom szerint nőtek is a melleim ezt már én is észrevettem mert a melltartóból mindig kijön a mellem,a bimbóudvarom is mintha sötétedne olyan mintha koszosodna (ennél jobban nem tudtam kifejezni hogy milyen :/ ) tegnap meg is jött görcsökkel néha a petefészkem is fáj vele egyűtt,és rendes vérzésem van csakhogy inkább pecsételős.Melleim már egyáltalán nem fájnak csak megvannak duzzadva. 21/L

Legjobb válasz: Szerintem menj elv nogogaszhoz!

Szerintem menj elv nogogaszhoz!
A felfázásnak ehhez semmi köze, tényleg elsõsorban menj nõgyógyászhot, ha semmit se talál kérj beutalót endokrinológiára. Amúgy teljesen kizárt a terhesség lehetõsége?
A kérdező hozzászólása: nincs kizárva, gyanakodtam addig rá még megnem jött tegnap, a múltkori havim ugyanolyan volt a vér is csak kevesebb mennyiségbe, azt még elfejtettem leírni hogy néha szúrkálásokat is érzek

Mi lehet a baj? Terhesség vagy hormonzavar?

Parommal Majus ota tervezzuk a babat, nincs rendszeres mensim, 32-36-ra jart, az orvosom 3 honapig Duphastonnal kezelt, mig ezt szedtem, eleg pontosan 28 napra jart. Miota abba hagytam, ossze vissza de addig a 40 napig mindig megjott. November 21-en jott meg utoljara, 10 napig tartott ekkor voltam a dokimnal, csak hormonzavarra gyanakodott, most penteken kell mennem kontrollra. Januar 6-an par orara barnaztam, utanna egy hetig semmi, mult heten 15-en szinten par orara barnaztam, azota semmi. Hom 36,8, gyomoreges, gyomorsav, mellfeszules, sok pisiles, kedelyvaltozas. penteken keson este teszteletem, eloszor 2 csik volt, utana mar csak 1. Kerlek tanacsoljatok, nagyon szeretnenk mar babat.

Legjobb válasz: KOSZONOM

A kérdező hozzászólása: KOSZONOM
Eygetértek az elõttem szólóhoz, dokim mondta hogy csak a 8 hetes terhességet mutatja ki biztosan a teszt ha este csinálod meg, mindenképpen reggel tezstelj:-) tünetek nagyon babára utalóak, drukkolok:-) írj hogy mi lett holnap a teszteredmény:-)
A kérdező hozzászólása: KOSZONOM A BIZTATAST, DE SAJNOS NINCS BABA, KI VAGYOK
Szia! Reggeli vizeletbõl próbálj meg tesztelni Gravi HCG-vel, az elég pontos. Sajnos nem tudok nagyon okosat mondani, mert rendszertelen a mensid, ez lehet akár hormonzavar is. Az nagyon jó jel, hogy magas a hõd és a többi tüneted. Ha a teszten volt 2 csík akkor jó, 10 perc után már amúgy sem lehet figyelmbe venni, azt sem ha elmúlik rajta a 2 csík. Az 1 napos barnázás pedig lehetett akár beágyazódás is. Írd meg a teszt eredményét!
A kérdező hozzászólása: en is honap megyek vervetelre, kivancsi vagyok. Szoritok neked
most voltam vérvételen a tesztoszteron szintem magas de csak a másik vérvételes eredményemmel együtt megyek vissza dokimhoz, aztán kiderül hogy mi a helyzet... drukkolok addíg is Neked is:-)
A kérdező hozzászólása: Koszi a biztatast, nem adom fel, szoritok neked is, kaptal mar valamilyen kezelest?
jujj a te válaszod már nem láttam... sajnálom , ne add fel mi is egy éve próbálkozunk:-)
persze kivételek erõsítik a szabályt de én azt írtam amit a dokibá mondott:-D reméljük nála babóca van a dologban:-)
Az utolsó válaszolót megcáfolnám! A mai tesztek többségét már a bármikor elvégezheted, de sztem ez hülyeség hogy csak 8 hetesen mutatja ki nem reggeli vizeletbõl! Ha reggelibõl kimutatja akkor másnap már csinálhatod akármikor, akkor is pozitív lesz. Amúgy nekem mensi elõtt 3 nappal lett pozitív a tesztem és este 7 órakor csináltam.
reméljük Nálad nincs semmi:-) csak a stressz a babagyártás miatt:-)

Mi lehet ez, hormonzavar? 29. napnál járok, 3 napja pecsételő vérzésem van, nem tud megjönni!

Teljesen el vagyok keseredve, a hasam hol fáj, hol nem, hol van pecsételés hol nincs. Van ötleti mi lehet ez?

Legjobb válasz: ezt a reakciót válthatja ki akár idegeskedés,vagy akár felfázás is. ha ez most fordul elõ elõször,akkor én azt javaslom várd meg,hogy a következõ hónapba is ilyen lesz-e. ha igen,akkor feltétlen menj el orvoshoz,és õ majd ír fel neked valamit...

ezt a reakciót válthatja ki akár idegeskedés, vagy akár felfázás is. ha ez most fordul elõ elõször, akkor én azt javaslom várd meg, hogy a következõ hónapba is ilyen lesz-e. ha igen, akkor feltétlen menj el orvoshoz, és õ majd ír fel neked valamit...
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy akkor az államvizsga elõtti... na hajrá. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!