Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet ha nem forralt, (2 db)

Mi baja lehet a babának ha nem forraljuk fel egyszer-kétszer a vizet a tápszerhez? Miért kell forralni egyébként?

Legjobb válasz: Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos,de lehet baja a kicsinek.

Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos, de lehet baja a kicsinek.
Attól függ, mekkora a pici. Fél éves korig mindenképp kell forralni és fertõtleníteni, mert fejletlen az immunrendszerük és a vízben levõ, számunkra ártalmatlan kórokozók õket még nagyon megbetegíthetik, súlyos fertõzést okoznak. Én biztos, hogy még egy éves korig is forralni fogom. Ha nincs kéznél forralt víz, a Jana szénsavmentes ásványvíz bababarát, azt kaphat.
A vizet azért kell forralni, mert a nehézfémeket és az ásványi anyagot még nem tudja a kis veséje feldolgozni. Én a mai napig a Humana vizet használom. Mi is tápszeresek vagyunk. Amúgy 1 éves koráig kell forralni a vizet a picinek.
Szia! Ha nem akarsz vizet forralni vedd meg a Jana babavizet. 1 literes kiszerelésben árulják a spar-ban és azt nem kell forralni.
Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy nagyanyámnak még kézzel kellet mosni a pelenkákat, amihez elõször az udvarról hordta be a vizet, és a sparheldon forralta fel (amit persze szintén õ gyújtott be, és õ hordta be hozzá a fát). Nekem meg nehezemre, hogy fél liter vizet felforraljak a gázon?!
14:39-es! Jogos. De kérdem én, akkoriban forralták a vizet? Felnõttek a felmenõink is enélkül? Jó, természetesen tegyünk meg mindent a gyermekünk egészsége érdekében, de lehet, hogy azért vagyunk ilyen betegesek, mert túl sok bacit megvonunk magunktól. Bevallom, bort iszom és vizet prédikálok, ugyanis én Jana, vagy Hipp babavizet használok. Igazából csak egy elmélet, amit nem merek kipróbálni. :)

Mi lehet akkor, ha nem forralt, de csecsemőknek is iható vizet iszik egy baba?

Legjobb válasz: ÉN úgy tudom, hogy a "rendes" babavizek forralás nélkül adhatók a babáknak, nem lesz tõle semmi bajuk.

ÉN úgy tudom, hogy a "rendes" babavizek forralás nélkül adhatók a babáknak, nem lesz tõle semmi bajuk.
Szinte az összes babavíz olyan, hogy felbontás után 24 h-val fel kell forralni, ez rá van írva. Szerintem amúgy semmi baja nem lenne tõle, de ez olyan, mint a gyógyszereknél, van akinél lehet mellékhatása, például mehet a hasa v. ilyesmi. Én mindig felforralom, biztos, ami biztos, semeddig sem tart.
Talán elmúlik a szomja? :)
A kérdező hozzászólása: Ez csak egy kérdés, mert elég apróbetû részen van ez a felirat es eszembe jutott, hogy mi történhet, ha vki ezt nem olvassa el elég figyelmesen.
A kérdező hozzászólása: Igen!!! A szomja el.....ebben a melegben az csak jó:::O)))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!