Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet ha egy hónapban (46 db)

Mi lehet akkor, ha egy hónapban kétszer is megjön?

Legjobb válasz: Szia, szerintem gyorsan menj orvoshoz...

Szia, szerintem gyorsan menj orvoshoz...
Szia. Akkor abban a hónapban ke´tszer volt peteére´sed.ha többször jelentkezik, fordulj orvoshoz.
27 (vagy kevesebb) napos ciklus esetén pl simán. Ne a hónapot nézd, hanem a vérzések között eltelt idõt. http://www.ciklus.hu
Gondolom még fiatal vagy és nem állt még be a ciklusod, de ez elõbb vagy utóbb meg fog történni! Ha netán nem, akkor el kell menned nõgyógyászhoz és ír fel tablettát! Tapasztalatból írom, én is így voltam az elején!
Elõfordulhat betegég nélkül is és hormonzavar nélkül is. :) ) Például: július 19-én volt peteérésem, és augusztus 2-án volt a mensesem elsõ napja. Majd augusztus 15-én a peteérés és augusztus 29-én a menses elsõ napja. Vagyis abban a hónapban 2x jött meg egy normális ciklussal. Akkor jelent problémát, ha a két vérzés között nem telik el a szokásos 3-4 hét. Az ovuláció száma mindegy mert lehet többször is (saját példa), hogy egy hónapban 2 peteérés van de csak 1 menses. Mert a 2. menses már a következõ hónapba csúszik át. Ezért tanácsoltam, hogy regisztrálj be a ciklus.hu-ra és nézd meg a naptárt. Gyönyörûen kiadja, hogy mikor mi van éppen. :) :) Ha akarod, szól elõre mikor védekezz nagyon és mikor jön meg. :) Természetesen elõfordulhat az is, hogy a mensestõl számítva hamarabb ban peteérésed mint kéne és e miatt hamarabb van mensesed. Szóval annak is igaza van aki azt mondja, hogy lehet, hogy nem állt be a ciklusod. Én feltételeztem egy felnõtt nõt, normál ciklussal. :) ))
Azt nem tudom mi lehet, ha természetes úton nem jön meg, csak ha mondjuk nem veszed be a fogamzásgátlód. Nekem egyszer azért jött meg 14. napra, mert elutaztunk és elfelejtettem a tablettát! Amikor elmondtam a dokinak majdnem hanyatt vágta magát! Amúgy nem történt semmi, csak figyelmeztetett hogy ilyet ne csináljak. Akkor jöttem rá hogy ez az egész milyen durva játék a szervezetemmel!!

Én badattam magamnak a fogamzásgátló injekciót, egy hónapja. Sajnos most elég sok rosszat lehet hallani róla! Februárba letelik a 3 hónap, ha babát szeretnék lehet az éven nem is eshetek teherbe? Ki mit hallott róla?

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy ha valaki sokat lapozgatja a magyar helyesírási szótárat, annak jelentõsen javulnak az esélyei. Mármint arra, hogy valaki komolyan veszi.

Én azt hallottam, hogy ha valaki sokat lapozgatja a magyar helyesírási szótárat, annak jelentõsen javulnak az esélyei. Mármint arra, hogy valaki komolyan veszi.
Az, hogy mikor esel teherbe, millió dolgon múlik. Kell hozzá minimum 1 kiszabadult petesejt, 1 egészséges spermium, megfelelõ méhnyálkahártya és megfelelõ homonális körülmények. Ha ez mind megvan, akkor egy egészséges párnak minden hónapban kb. 20% az az esélye, hogy sikerüljön a baba. Az, hogy az injekció után mikor áll helyre a ciklusod, azt senki nem tudja megmondani. Tablettával az a tapasztalat, hogy akinek szedés elõtt rendben volt a ciklusa, annak hamar vissza is áll, akinek már elõtte is gond volt vele, az ott folytatja a ciklusproblémákat, ahol a szedés elõtt abbahagyta. Szeritem ha neked elõtte rendben volt, akkor hamar helyre fog állni és utána ugyan olyan eséllyes eshetsz teherbe, mint aki nem oltatott.
ha eddig semmi bajod nem volt vele akkor örülj neki már valószínûleg ezután sem lesz. a baba biztosan hamar összejön ha csak most egyszer adattad be. utána csak gumival!
A kérdező hozzászólása: miért védekeznék utána ha lejár a 3 hónap!babát szeretnék

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)

Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!

Már kb. 3 éve menstruálok és ha nem is pontosan de egy hét késéssel vagy hamarabb mindig megjött általában. Most viszont már nincs meg lassan 3 honapja. Mi lehet a gond, miért nemjött meg?

Tegnap és ma volt egy gyenge barnás vérzésem de szinte azis alig.Mi lehet a gond szerintetek?

Legjobb válasz: Fiatal korban nem ritka, hogy hónapokig kimarad a menstruáció. A barnázás jelentheti azt, hogy most már hamarosan rendesen meg fog jönni. Ha nem félsz nagyon a dokitól, akkor elmehetsz hozzá (biztos, ami biztos), de szerintem hamarosan meg fog jönni.

Fiatal korban nem ritka, hogy hónapokig kimarad a menstruáció. A barnázás jelentheti azt, hogy most már hamarosan rendesen meg fog jönni. Ha nem félsz nagyon a dokitól, akkor elmehetsz hozzá (biztos, ami biztos), de szerintem hamarosan meg fog jönni.

3 hete elkezdett fájdogálni a jobb mellem illetve a hónaljam. S oldalt érzek is egy kis csomót amit ha megnyomok fáj . Meg is van duzzadva a mellem. De csak a jobb. Van egy 15 hónapos lányom, akit 9 hónapig szoptattam . Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Lehet hogy csak mirigy gyulladás, de szerintem mutasd meg egy orvosnak, már csak a saját magad megnyugtatása érdekében is! Jó egészséget!

Lehet hogy csak mirigy gyulladás, de szerintem mutasd meg egy orvosnak, már csak a saját magad megnyugtatása érdekében is! Jó egészséget!
Bizony fordulj orvoshoz. A hónaljban már nincsenek tejmirigyek, szóval az biztos nem.
Valami mirigy gyulladhatott be, de jobb lenne megmutatnod orvosnak. Ne izgulj, a rosszindulatú daganat nem fáj! csak a végén már, de annaka rengeteg más tünete is lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat . a hónom alatt nincs csomó.. a csomót a jobb mellemnél érzem oldalt. Kedden kell mennem a beutalóért.. s elmegyek ultrahangra :S Hát nagyon félek... félek hogy mi lesz ha valami rossz dolog fog kiderülni :S Ha ne adja Isten vmi komoly... akkor mik lehetnek még a tünetek ?
Leggyakrabban teljesen tünetmentesen fogják meg a mellrákot, úgyhogy nem szükségszerûen van több tünet.

Egy olyan kerdesem lenne hogy 2 hónap alatt lefogytam 6-7 kilót azóta folyamatosan éhes vagyok ha eszek valamit nem sokkal késöbb már ismét éhes vagyok mit lehet tenni ilyenkor ez egy fajta betegség?

Legjobb válasz: Mikor éhséget érzel, igyál egy pohár vizet. Utána várj pár percet, ha még mindig éhes vagy , egyél vmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt.

Mikor éhséget érzel, igyál egy pohár vizet. Utána várj pár percet, ha még mindig éhes vagy , egyél vmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt.
Mennyit és mit eszel? Hány kg és centi vagy most?
A kérdező hozzászólása: kb vagyok 170 és 64 kiló és kb 2-3 óráként folyamatosan eszek.
Kedves kérdezõ: Miért bízol jobban egy kondásban vagy egy hegedû készítõben mint abban a szakemberben aki minimum hat évig csak az emberi testrõl tanult? Egy orvos talán értelmesebb válaszokat ad ami valóban neked szól és nem általános.

Jo napot! A jobb herém 2-3 honapja vettem észre hogy nagyobb lett:tunetek csak annyi hogy a herém tetején mintha kavics lenne és kemény, fajdalom nics, hányinger nincs, van egy bizonyos pont ahol viszont kellemetlen ha meg nyomom. Ez mi lehet? Mitol?

Legjobb válasz: Bár nem vagyok orvos, de így elsõ blikkre herevisszérsérvnek tûnik. A férjemnek volt! Egy rutin mûtéttel meg lehet oldani. Érdemes minél hamarabb, mert megnyúlhat tõle a here, és átmeneti meddõséget is okozhat!

Bár nem vagyok orvos, de így elsõ blikkre herevisszérsérvnek tûnik. A férjemnek volt! Egy rutin mûtéttel meg lehet oldani. Érdemes minél hamarabb, mert megnyúlhat tõle a here, és átmeneti meddõséget is okozhat!
rákszûrésre mindenképpen menj el!!!!! akár az életedbe is kerûlhet...
Hali! Nem akarlak beijeszteni, de az elõzõnek nagyonis le7 vmi a szavaiban. Az a "kavics" az le7 akár a mellékhere, akár egy rosszindulatú daganat is (hererák). Nem kell fájnia, attól még ott le7, és szervez7i a késõbbi következményeket, áttéteket, s amíg komolyra nem fordul, nem ad jelet magáról. Azonban semmi sem biztos még. Viszont minél hamarabb orvoshoz fordulsz (urológus) és alaposan kivizsgáltatod, annál hamarabb kapsz egyértelmû választ! Az önvizsgálatokat ezentúl is folytasd, de a mellkasod egészére és a hónalji nyirokcsomóidra is terjeszd ki, uis a férfiaknak sem csak a heréjük rákosod6 el, hanem a mellük is. Ezt a fajta önvizsgálatot uúgy kell végezni, mint a nõkét, ill. a heréidét is: Állva is, fekve is, fürdés után hetente! Hány éves vagy? Üdv: EE

Van egy 10 hónapos fiam, aki már 5 hónapja nem szopik, és a tejem is elment ezután, hiába fejtem. Ennek ellenére, ha megnyomom a mellbimbóimat, még mindig jön belőle sárgás tejszerű folyadék. Vagy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Lehet, ezt egy dokival meg kéne nézetned. Elõfordul, hogy valami betegség kapcsán "váladékozik" a mell. De lehet, hogy valahogy a tejtermelés indult be, de azért inkább nézesd meg magad.

Lehet, ezt egy dokival meg kéne nézetned. Elõfordul, hogy valami betegség kapcsán "váladékozik" a mell. De lehet, hogy valahogy a tejtermelés indult be, de azért inkább nézesd meg magad.

Egy hónapja észleltem egy csomót a jobb mellemnél. Aztán a napokban elmentem a háziorvosomhoz, aki kitapintott egy mandula nagyságú csomót, és tovább küldött emlőultrahangra. Ha valakinek vannak erről tapasztalatai, vajon mi is lehet ez?

Amúgy 18 éves vagyok, és volt egy időszakom amikor edzeni jártam.

Legjobb válasz: gyakran elõfordul az emlõben ilyen kötegezettség, teljesen normális, mert a hormon hatásoktól van. valószínû, hogy jóindulatú, csak egy kis fibroadenoma lesz. rosszindulatú nagyon ritkán fordul elõ ilyen fiatalon, azok inkább a klimax után kezdenek növekedni.

gyakran elõfordul az emlõben ilyen kötegezettség, teljesen normális, mert a hormon hatásoktól van. valószínû, hogy jóindulatú, csak egy kis fibroadenoma lesz. rosszindulatú nagyon ritkán fordul elõ ilyen fiatalon, azok inkább a klimax után kezdenek növekedni.
A kérdező hozzászólása: És amúgy néha-néha fájni is szokott.
Énis így vagyok, csak én ma észleltem a csomót :(.. Nagyon félek , hogy mivan..
A kérdező hozzászólása: Én is félek azért, mert jövõhét csütörtökre kaptam idõpontot ultrahangra aztán majd ott kiderül minden.!Azt ajánlom, hogy mindenképp menj orvoshoz És amúgy a fibroadenomát mindenképp ki kell vetetni?
Holnap megyek a házi orvoshoz ..:S Annyira izgulok, igy tanulni se tudok..
A kérdező hozzászólása: Te hol érzékelted és kb mekkora? Mert én a dekoltázsomnál és mandula nagyságú.
Ugyanaz mint neked !
nem folytathatnánk privátban ?
A kérdező hozzászólása: Írtam!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!