Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet gond 3 hetes (13 db)

Mindenkinél leesik a hő egy idő után? Vagy baj van? 5 hetes 3 napos vagyok és ma reggel a hőm nem 37 volt hanem 36, 6 De fokozatosan esett le. Elötte két napig 36.8 volt. Mi lehet? Gond van?

Legjobb válasz: Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37,1-rõl kezd vissza esni 36,8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.

Én is 5hetes 5napos vagyok és nekem is 37, 1-rõl kezd vissza esni 36, 8 volt ma. Én is aggódom, de lehet, hogy semmi okunk rá.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én is egy kicsivel késõbb megmértem és 37 volt. A cicim viszket néha bele-beleszúr és étvágytalan vagyok.Most a hõm 37, 4 Remélem minden rendben mindkettõnknél.
Szia! Még a tegnapi elsõ válaszoló vagyok. Reggel elsõre 36, 8-at mértem, aztán kis idõ múlva 37, most du megint 36, 8. Viszont semmi tünetem nincs, se hányinger, sem mellfeszülés, komolyan aggodok.
A kérdező hozzászólása: Megmértem a hõmet, 36.7 Majd írd meg Te is elsõ válaszoló!! Köszönöm a válaszokat!
Kb az 50. naptol (mindenkinel mas, kinek elobb kinek kesobb) visszaall a ho a normalis homersekletre es ott marad mar szulesig. Igy nem kell megiedni!:D Teljesen normalis!(sok sok terhes gorbe tapasztalatabol mondom, es persze a sajatombol is ) 28 hetes kismami
Teljesen normális, hogy leesett.Nekem pl. már annyira lent van, mint PÉ elõtt, és semmi baja a kicsinek. 16 hetesek vagyunk már. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: elolvasgatom! Akkor reggel! Pihenj Te is! :)
MÉg annyit, hogy ha kimerült az ember lánya, az lenyomhatja a hõt jócskán. Pihenj amennyit tudsz!
A 37, 4 nagyon jó. Nekem mindkét fajta mérõm van, már be fogok golyózni a sok mérésbe :-) Csak beütöttem a google-be, hogy hõmérséklet a terhesség alatt és ott a találatokat olvasgattam. Majd akkor holnap irjuk meg kinek mennyi volt a hõje! Szius!
A kérdező hozzászólása: Melyik oldalon olvastad? Elolvasnám én is!
A kérdező hozzászólása: Senki mást nem érdekel ez a téma csak minket. :( Higanyossal mérem, most én is megmértem kíváncsiságból bár a reggeli számít de most 37, 4 mint eddig minden nap. Nem vagyok megfázva, nem vagyok beteg... Csak kimerült. Lehet hogy ezért volt alacsony? Reggel megmérem majd és megírom! Írd meg Te is!
Az elsõ és eddig egyedüli válaszoló vagyok. Nem lehet, hogy esetleg keveset aludtál és kimerült vagy? Most olvastam hõmérõs oldalakon, hogy sok esetben a hõ leesése ellenére a terhesség meg maradt. Én most megmértem kíváncsiságból (tudom, hogy reggel kell)és most meg 37. Digitális a mérõd, mert az le is merülhet ám! Próbálom nyugtatni magunkat....
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon remélem hogy minden rendben lesz. Volt már valaki így?
szia!így 2 év távlatából elmondod hogy sikerült-e a baba?:)

Mi lehet a gond? 3 hetes kisbabám szopi után büfizik, majd elkezd csuklani. Ha egy kicsit még szopiztatom, elmúlik a csuklás- de nem akarja elengedni, majd elkezd nyafizni, majd sírni.

Arra gondoltam, hogy csak "cumizni" akar, tejcsi nélkül- lehet? Vagy mi lehet az oka, mi a véleméynetek? Tej van b?ven, tehát nem éhezik...

Legjobb válasz: A babák nagyon szeretnek "komfort szopizni".csak cumiznak.A csul´klás azért marad abba,ha isme´t szopizik,mert másként veszi a levegöt.

A babák nagyon szeretnek "komfort szopizni".csak cumiznak.A csul´klás azért marad abba, ha isme´t szopizik, mert másként veszi a levegöt.
Nem kell tenni semmit a csuklás miatt, a babákat nem zavarja!
Egy darabig, nekem 3 és fél hónapos a kislányom, õt már idegesíti. Hagyd komfortszopizni. Az nagyon fontos hidd el!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!
Szia!Én is pont ezt tettem, komfort szopiztattam, mert az én babám is sokat csuklik! De szerintem ez nem jó, mert utána mindig majd a cicin akarja megnyugtatni magát! Ezért én cumit adtam neki! Ha csuklik, akkor is adhatsz cumit, elõbb elmúlik a csuklás! Olvastam valahol, hogy a csuklás a babát nem zavarja, csak minket, felnõtteket. És azért csuklik, mert nem fejlõdött még ki rendesen a rekeszizma.

Voltatok már ilyen helyzetbe? Menzi szerint 20 hetes vagyok 12 uh szerint 18+3 hetes és ma voltam 18 hetes uh-án és most meg 16+2 hét a doki szerint. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)

Semmi gond, csak a baba nem az elõírásoknak megfelelõen fejlõdik. Hol elõrébb van, hol hátrább, de ez nem baj. Barátnõm is így volt végig a terhessége alatt. Szerintem te számold magad nyugodtan az utolsó mensihez, úgyis az elsz a biztos:-)
Nekem végig ilyen matekolás volt, márc 21-re voltam ciklus szerint és április 13-ra uh szerint kiirva. És márc 31-én született a baba.... Szóval függ a ciklusodtól, ha például hosszabb, akkor van fõleg ilyen kalkulálás. A 12. heti uh a legpontosabb állitólag, amit most mutat az már csak maximum méretbeli variáció, de ez már nem annyira pontos. Jobb, ha a kisebb számot számoljátok, nehogy túlhordásnak minõsitsék a babádat a végén, és hamarabb meginditsák a szülést, mint kellene, de ezt a végén a dokid úgyis tudni fogja a baba adataiból, a méhlepény, a köldökzsinór és a méhszáj állapotából, ne aggódj! :) Jó babavárást! Egy 3 hós bébi anyukája


19 hetes kislányom szoptatása hetek óta alkalmanként 3/4 óra, mert állandóan lekapkodja a fejét cicirõl, mi lehet a gond?

Van hogy csak nézelõdik, nevetgél, vagy engem/pólómat nézi, de van hogy megfeszíti a testét, nyöszörög..nehéz visszairányítani a szopihoz. Próbáltam már a félhomályban, csendben szopizást, büfiztettem közben, vagy járkáltam vele,de semmi..van, hogy a cicirõl lekapja a fejét, helyette az öklét tömi a kis szájába..vagy a nyelvét nyújtogatja.Sokat nyáladzik, több a kakis pelus, és bár eddig hízott rendesen (heti 15 dkg-t), múlt héten SEMMIT (rendszerese mérem, ugyanannyikat eszik, napi 600-650 ml), ezen a héten eddig 7 dkg-t. 3320 g-mal született (49 cm), most 6160 g, 62 cm. A véleményetek érdekelne..illetve mit tehetnék, hogy ismét hatékonyabban szopizzon? Ha valami kóros a fent leírtakban, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Könnyen lehet, hogy jön az elsö foga. (Nekem mind a 4 gyerekemnek már 12-14 hetesen jött ki az elsö foga.) De me szoptasd ilyen sokáig, kb 20 perc után fejezd be, akkor megtanulja, hogy amikor szoptatod, akkor egyen, és ne csak cumizzon.

Könnyen lehet, hogy jön az elsö foga. (Nekem mind a 4 gyerekemnek már 12-14 hetesen jött ki az elsö foga.) De me szoptasd ilyen sokáig, kb 20 perc után fejezd be, akkor megtanulja, hogy amikor szoptatod, akkor egyen, és ne csak cumizzon.
fog lesz, és a ciciddel maszírozná az ínyét
A kérdező hozzászólása: Ha rajta múlna, befejezné õ 20 perc után a szopit, én "erõltetem", hogy megegye a szokásos mennyiségét. És ahelyett, hogy 10 perc alatt megenné amit szokott, most inkább elszórakozik közben, sõt, ma már muszáj volt röhögnöm csajok..nem szívta, hanem fújta!!:) ) Nem engedte el a cicit, összecsípte a fogínyével, és bugyborékol mögüle..Kész voltam..Egyébként beszéltem azóta a védõnõvel is, szerinte is fogzás, de õ megjegyezte, hogy szerinte a 600-650 ml/nap kevés (bár összességében a súlya és az eddigi gyarapodása megfelelõ). Azóta ezen idegeskedem, hogy eleget eszik-e. Két szopi között próbaképp cicire raktam, 10 perc alatt 30 ml, többet nem kért, viszont következõ szopikor épp ennyivel kevesebbet evett a sajnos szokásos 3/4 óra alatt..
Az en fiam is ennyi idos es o is lekapkodja a fejet nezeget magyaraz. Van h sir is. Szerintem is fogzas lesz. Ha jo a gyarapodas mindegy mennyit eszik. Nem kvota szerint kell etkeznie hiszen minden anyatej mas. Valaki kevesebbtol is hizik mert talan zsirosabb a tej. Ne aggodj! Amugy en is szoktam :-)
Levegöt nyelt és fáj a gyomra.Ilyenkor vedd fel, kicsi büfi, és szophat tovább.
kedves utolsó nem látod h írta a kérdezõ h büfiztette?????? huuuuuu. amúgy meg ugye mostmár eljátszák a z idõt a drágák inkább néha, nyugi ha gyarapodik akkor nincs baj jó a súlyotok:-)

Május 26. -án szeretnék köldök pc-t. Az a nagy gond, hogy apum Június 10-en akárhányadikán már akar strandra menni.3 hetes köldök pc-vel már mehetek strandra? Ha még nem, akkor mi baj lehet ha mégis elmegyek?

Elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Igen, gond, simán elfertõzõdhet még ilyen frissen a strandon lévõ víztõl, aztán majd szenvedhetsz vele:s Ezért nem ajánlott nyáron köldök piercinget csináltatni.

Igen, gond, simán elfertõzõdhet még ilyen frissen a strandon lévõ víztõl, aztán majd szenvedhetsz vele:s Ezért nem ajánlott nyáron köldök piercinget csináltatni.
Egyet kell értsek az elõttem szólóval...én tavaly márciusban csináltattam meg, nyárra az már rendbe jött...:D

A bal oldali petefészkemnél kellemetlen szúrást érzek.25+3 hetes vagyok. Más tapasztalt ilyet, mi lehet ez, nem gond?

Legjobb válasz: Szia ! Én is éreztem hasonlókat , éppen nem szúrt csak kicsit fájt a baloldalam a petefészkem környékén.Felhívtam az orvost és azt mindta a méhszalagok húzódnak vagy pedig régen lehette egy gyulladásom ,gyerekkoromban és most azért fáj .Sok pihenést , fekvést javasolt.Már 27 hetesek vagyunk és néha elõfordul még ha mászkálok a városban .Lassan nem merek kimozdulni.Boldog babavárást.

Szia ! Én is éreztem hasonlókat , éppen nem szúrt csak kicsit fájt a baloldalam a petefészkem környékén.Felhívtam az orvost és azt mindta a méhszalagok húzódnak vagy pedig régen lehette egy gyulladásom , gyerekkoromban és most azért fáj .Sok pihenést , fekvést javasolt.Már 27 hetesek vagyunk és néha elõfordul még ha mászkálok a városban .Lassan nem merek kimozdulni.Boldog babavárást.

Mi lehet a gond? 3, 5 hetes a kislányom, és 3 napja nem hajlandó megmaradni a bölcsőben, ha elalszik a kezemben, és lefektetem, 10 perc múlva fent van és üvölt. Csak ölben van el, esetleg apa mellkasán. Mit tudok csinálni?

Legjobb válasz: Ilyen nálunk is volt, de nálunk annyi volt még, hogy nagyon feszítette magát. Felhívtam a védõnõt és azt mondta, hogy fáradt a gyerek. Tehát rakjuk le az ágyba, ha picit sír keményítsük meg a szívünket hagyjuk, nyílván ha nagyon belemelegszik meg kell nyugtatni, de martadjon az ágyban, és hagyjuk amíg el nem alszik. Nem igazán hittem, hogy ez a baj, de az elsõ altatás hosszú volt, sokat is aludt, aztán a következõ könnyebb és így tovább. Az a nap volt nehéz, de utána minden ok volt újra. Ja és elõtte ha felébredt sírt, ez sem volt megszokott, de aztán kipihente magát és minden ok volt.

Ilyen nálunk is volt, de nálunk annyi volt még, hogy nagyon feszítette magát. Felhívtam a védõnõt és azt mondta, hogy fáradt a gyerek. Tehát rakjuk le az ágyba, ha picit sír keményítsük meg a szívünket hagyjuk, nyílván ha nagyon belemelegszik meg kell nyugtatni, de martadjon az ágyban, és hagyjuk amíg el nem alszik. Nem igazán hittem, hogy ez a baj, de az elsõ altatás hosszú volt, sokat is aludt, aztán a következõ könnyebb és így tovább. Az a nap volt nehéz, de utána minden ok volt újra. Ja és elõtte ha felébredt sírt, ez sem volt megszokott, de aztán kipihente magát és minden ok volt.
nem lehet hogy a hasa fáj?a fiamnak is kb így kezdõdött, nagyon nyûgös volt a hátán, állandóan felhúzta a lábait, és nyûglõdött.Igaz, mi kiságyban altattuk-de próbáld meg hasra fektetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Hason elvan egy darabig, most hogy kipróbáltam, de egy idõ után égtelen ordításba kezd, gondolom, mikor elkezd csikarni a kis hasija. Adom neki az infacolt, de nála sajnos nem használ, szóval ha betölti az 1 hónapot, akkor váltunk. Valami talán használ szegénykémnek. Sajnos megnyugtatni csak úgy tudom, ha kiveszem, máshogy semmi nem használ. Apa mellkasán elalszik, ha nem csikar nagyon a pocija.

6 hetes terhes vagyok, és kb 3 napja nagyon erős alhasi szúrkálásom van. Néha alig tudok kiegyenesedni. De ez nem görcsölés. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Nekem is volt.Talán a 3.hó után múlt el teljesen.Iszod a palástfüvet? Vagy: Nehogy méhen kívüli legyen.Menj ultrahangos vizsgálatra,ha még nem voltál.

Nekem is volt.Talán a 3.hó után múlt el teljesen.Iszod a palástfüvet? Vagy: Nehogy méhen kívüli legyen.Menj ultrahangos vizsgálatra, ha még nem voltál.
A kérdező hozzászólása: Múlt héten voltam dokinál, minden rendben talált.Palástfû?Az segít?
Szia!Amikor a pocilakómmal 6 hetes voltam, akkor nekem kimondottan erõs görcsös fájdalmaim voltak.Aztán amikor elmentem a nõgyógyászhoz, és megemlítettem, akkor kiderült hogy van egy minimális felfázásom, és az okozza.Volt olyan hogy nem görcsölt hanem ilyen késszúrás szerû fájdalom hasított bele.Lehet hogy picit felfáztál és azért van ez a gond.Azért ha nem múlik el hamarosan akkor nézesd meg megint magad.Boldog babavárást! Egy 31 hetes kismama
Szia! Nekem is fájt elejétõl kezdve! 10.héten elmúlt! Azóta néha csak! Idd nyugodtan a palástfûvet.Az megtartó! De elég 8-9 hétig inni! Nekem akkor azt mondta a doki már nem kell innom! Azért fáj amúgy mert nyúlnak a méh szalagok!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek.Most már én is kezdek arra gyanakodni hogy felfáztam, mert a hólyagom körül van a szúrkálás.Meg éjjel fura volt, hogy vagy 5-ször voltam pisilni.A cickafarkfû tea nem jó erre?
Ne gyál gyógyteákat! Vizelethajtó hatásuk miatt sem jó! Lehet h sokmindenre jó, de anélkül is jól fognak alakulni a dolgok. Ne aggód! Nekem a dokim azt mondta, ne igyak semmiféle gyógyvackot. Sokszor többet árt, mint használ!!!! Cickafarkot végképp ne igyál terhesen!!!!!

24 hetes kismama vagyok és nem híztam alig csak 3 kilót, ez nagy baj, a hasam viszont szerintem elég nagy, elevitet szedek, de étvágyam nem nagyon van, mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Én a 3.hónapban kezdtem egyáltalán hízni, most a 8.hónapban vagyok, mostanra már 13 kilót sikerült felszednem.Ennek javarészét az elmúlt 2 hónapban.A babámat pont a héten nézték a 32.heti ultrahangon és teljesen szabályos a súlya és a méretei. Ha van étvágyad, megindul majd a hízás, csak idõ kérdése.

Én a 3.hónapban kezdtem egyáltalán hízni, most a 8.hónapban vagyok, mostanra már 13 kilót sikerült felszednem.Ennek javarészét az elmúlt 2 hónapban.A babámat pont a héten nézték a 32.heti ultrahangon és teljesen szabályos a súlya és a méretei. Ha van étvágyad, megindul majd a hízás, csak idõ kérdése.
Szia. Jó ilyet hallani, kicsit irígykedem is. Én a 25. hétben vagyok és híztam 18 kilót. Ez nem ok, a tied jó:)
Szia! én most várom harmadik babámat az étvágyam tökéletes megeszek mindent ami kellaz elsö babával 19kilót hiztam , a másodikkal20kilót és most 33hetes terhesen még csak öt kilót pedig mindent megeszek .A védönö azt mondja teljesen normális dolog a baba nö szépen a testem pedig ugy érzi ez igy jó.Grat a babához:) 33hetes kismama:)
Szia, hát én is irígy vagyok egy kicsit. 27 hetes vagyok 17 kiló plusszal meg egy csomó vízzel a lábamban. Örülj neki, hogy egyelõre csak ennyit híztál. Az elsõ babámmal én is 9 kilót híztam, nem is jelentett gondot visszanyerni a régi formám.

3 napja alig akar aludni 5 hetes kisfiam. Mi lehet a gond vmit rosszul csinálok? Szopik +tápszert is kap, gondolom ez eléggé megzavarhatja. éjszaka 2 óránként felkelt enni, gondolom gyenge lehet a tejem és kevés, szegénykém nem non lakik jól.

mostanában hason akar aludni szinte mindig,csak nem tom engedjem e neki igy mikor elalszik várok és megforditom neh. vmi baja legyen, mert ugye nem szabad hason aludnia.kicsit hasfájós is sokat pukizik, kakilással is erölködik vettünk neki espumisan cseppet, ett?l most könnyebben pukizik azt vettem észre.nem tudom mi lehet a gond,de már non aggódom és ha holnap is ezt csinálja elviszem orvoshoz mert nem normális dolognak tartom h egy 5 hetes kisfiú szinte egész nap ne aludjon csak 2*3* fél órát, éjjel meg 2 óránként felébred. eddig nem volt ez most nem tudom mi lehet a baj?????? non el vok már keseredve és már kezdek non fizikailag is kimerülni

Legjobb válasz: Szia! Én már az elejétõl úgy csináltam,hogy éjszaka csak egy pici sólámpát kapcsoltam,gyors peluscsere és szopizás,nem beszélek hozzá. Sok baba azért kel fel,mert azt hiszik akkor is lehet "játszani". A tejeddel meg minden redben. nem baj ha óránként szopik,majd leszokik róla. A 6. héttõl nagy lesz a változás!!

Szia! Én már az elejétõl úgy csináltam, hogy éjszaka csak egy pici sólámpát kapcsoltam, gyors peluscsere és szopizás, nem beszélek hozzá. Sok baba azért kel fel, mert azt hiszik akkor is lehet "játszani". A tejeddel meg minden redben. nem baj ha óránként szopik, majd leszokik róla. A 6. héttõl nagy lesz a változás!!
Szia! Az én kisfiam ma 6 hetes, és az elsõ perctõl hason altatom /leszámítva az elsõ 3 napot a kórházban/ Nekem is szólt a védõnõ, hogy nem szabadna, mert ....., de így nyugodtabban alszik, többször ránézek éjszaka. Õ sem alszik napközben sokat, csak ha kocsival, vagy babakocsival megyünk valahova. Így éjszaka nincs problémánk, van úgy, hogy 6 órát alszik egyfolytában, és én sem voltam még idáig ezért kialvatlan. Pedig van egy 4 éves nagyfiam is, aki lefáraszt... :) De minden baba más
Szia. Valószinû a poci miatt nem tud aludni szegényke. Szerintem hagyd nyugodtam hason aludni, lehet jobban tud, nyomja a pocit ha ugy fekszik és talán tovább tud aludni.Az én kislányom ma 9hetes lejétõl kezdve sokat alszik hason, õ is hasfájos...minden jót
Eszedbe jutott már hogy lehet hogy nem is az éhség miatt ébred kétóránként??? Az hogy gyenge a tejed jó nagy marhaság, minden anyának tökéletesen jó teje van. Én a fiamat 1 hónapig éjjel is óránként szoptattam, mert állandóan szopni akart, nagyon nehezen alkalmazkodott a születése után a külvilághoz, csak a cicin érezte magát biztonságban. A hasfájás sok kisfiút kínoz az enyémet 3, 5 hónapig gyötörte pedig csak anyatejes volt. Az én fiaim nappal szinte semmit sem aludtak, a kisebb is beérte születésétõl kezdve napi 3x fél órával és slussz. Most 8 hónapos és nappal kétszer szundít 20 percet, éjjel még mindig 2x kel szopni. Attól hogy egy kisbaba még nem "mintababa" (eszik-alszik ), nem kell rögtön arra gondolni hogy biztos nem elég a tej, azonnal tömjük meg tápszerrel. ( a tápszeres babák nagytöbbsége ráadásul még székrekedéssel is küszködik ) A baba ébredhet azért mert szopni akar, mert fáj a pocakja, mert hiányzik neki az anyukája teste, illata, és nem utolsósorban az életfunkcióik fenntartása miatt is gyakran ébrednek a babák. ( magát a bölcsõhalált elõzik meg hogy spontán ébrednek ) Ha hason szeret aludni akkor fektesd hasra, én nem altatom hason a fiaimat, viszont ha úgy alszanak el, akkor mikor jól bealudtak akkor megfordítom õket. A kisebbik fiam nagyon nyugtalanul alaudt, neki vettem tönkölypelyva babapárnát, na azon aztán csodajókat aludt éjjel. Szerintem gondolkozz el, és értékeld át a teendõidet, ami pedig a legfontosabb hogy a babáddal foglalkozz és ismerd meg. Ha sokat és igényszerint és gyakran szoptatsz, akkor meglehet hogy a tápszert is elhagyhatjátok, hidd el sokkal jobb és könnyebb lesz ha csak szoptatsz majd. Kérj segítséget, keresd meg Shneiderné Diószegi Esztert a Nõk Lapja Café honlapján nagyon sokat tud segíteni, nemcsak a szopiban hanem a babák "megértésében" is. Boldog babázást!
Kitartás! Megfog változni! 8hetes a kisbabám és én is ezt csináltam mint te! Be fog állni minden! Az elõttem szolóknak is tök igazuk van! Nem biztos, hogy éhség miatt van!!!!!! A tejed pedig elég!!!!!!
Nálunk is ez volta gond, de kezd megoldódni.Szoptasd bátran óránként.Volt, hogy a lányom másfél óráig szopott, majd újra felébred egy óra múlva és megint cicit kért.Ez ment egy hétig éjjel nappal.Most vagyunk hat hetesek, mostanra állt le ezzel.Nehéz nekik, ha rendetlenkedik a pocijuk.A hason alvást én úgy oldom meg, hogy nappal hagyom a hasán aludni, mert gyakran meg tudom nézni, éjjel pedig a hátán altatom.Ne add föl, én is úgy nézek ki, mint egy zombi:) , de majd alszunk kicsit többet.Sok boldogságot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!