Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet felelős (3 db)

Mi lehet a felelős az emberi telhetetlenségért?

Miért van az, hogy az emberen kívül a legtöbb él?lény annyit "vesz el" a természett?l, amire neki szüksége van? Az embernek soha semmi nem elég. Mindent tudni és birtokolni akar. A leggazdagabb emberek is próbálnak még több pénzt harácsolni, pedig azt sem tudnák elkölteni, ami van nekik. A tudósok mindent ki akarnak deríteni, akár hasznos, akár nem. Én teljesen boldog és elégedett emberrel még nem találkoztam. Ez a "hajtóer?" vajon hasznos, vagy ez visz a sírba minket? Ez tart életben, vagy ez fog megölni?

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak nem értek eléggé az állatokhoz, de nem vettem észre ilyen mértékû telhetetlenséget, mint az embernél. Persze náluk is sokszor meg lehet figyelni pl. hatalomvágyat, területszerzést, stb. A tudományra csak egy példa a csillagászat. Rengeteget költenek távoli galaxisok feltérképezésére, aminek valószínûleg soha nem lesz haszna. Köszi a választ, várom a további véleményeket.

A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy csak nem értek eléggé az állatokhoz, de nem vettem észre ilyen mértékû telhetetlenséget, mint az embernél. Persze náluk is sokszor meg lehet figyelni pl. hatalomvágyat, területszerzést, stb. A tudományra csak egy példa a csillagászat. Rengeteget költenek távoli galaxisok feltérképezésére, aminek valószínûleg soha nem lesz haszna. Köszi a választ, várom a további véleményeket.
Az emberi telhetetlenség alap pillére az, hogy minden faj egoista. Az egoizmus az evolució során egy kihagyhatatlan elem. Minden egyén küzd a SAJÁT túléléséért, és jobb életkörélményekért minden áron. Az állatvilágban is jelen van a telhetetlenség, csak ott van egy bizonyos egyensúly. Sajnos az emberi faj ebbõl már régen kitört, és az ökológiai egyensúlyt egyre inkább felborítja, azért mert õ minden más földön jelen lévõ élõlénynél felsõbbrendûnek tekinti magát. Mi úgy hisszük, hogy mi vagyunk a föld bolygó tulajdonosai, csak azt nem vesszük észre (illetve nem akarunk foglalkozni vele, mert ez ugye visszavetne a fejlõdésben), hogy ezzel hosszabb távon saját fajunk fennmaradását lehetetlenítjük el. Ezért úgy gondolom, hogy ez a hajtóerõ alapjában véve hasznos, azonban mi már túllõttünk a célon, és ez elõbb-utóbb a sírba visz minket.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két választ kifejezetten hasznosnak tartom. Köszi az érdeklõdést.
Azt nem értem, hogy miért bírálják mindig a csillagászatot. Milyen hasznot akarsz tõle, vagy honnan veszed, hogy nincs? Ismersz csillagászokat, akik megmondták, hogy értelmetlen a munkájuk? Ha konkrétan a távoli galaxisok feltérképezését nézzük, lehet úgy tûnhet nincs értelme rövid távon. De mégis akkor a középkorban miért indítottak hajókat a nyílt óceán felé, miért nem költötték a pénzt a népre? Minek felfedezni a világunkat amiben élünk? Nincs egy kis párhuzam? Honnan veszed, hogy soha nem lesz haszna? Voltál a jövõben és kiderült? A világot felfedezni mindig hasznos. Minél többet tudunk róla, annál könnyebben boldogulunk benne. Akár késõbb is. Talán a birtoklási- és tudásvágyban van némi közös. De arról még nem hallottam, hogy a túl sok tudás ártott volna. Maximum a maffiás filmekben:D. A birtoklási vágyben meg persze nem árt tudni hol a határ. Értem ezt az emberiségre, és az egyes emberekre.
A kérdező hozzászólása: Szerintem épp a túl sok tudás fog minket tönkretenni. Pl. A tudás és a kíváncsiság hozta létre az atombombákat.
Mondja a kérdezõ... :) Nem félsz hogy a túl sok tudás/kíváncsiság tönkretesz ha itt kérdezõsködsz? Az atombombát zsidó tudósok hozták létre egy nácik elleni háború kapcsán. Alig lehetett köze például a Curie házaspár kíváncsiságához. Ráadásul ugyanaz a technológia gyógyítani vagy energiát termelni is jó, és hosszútávon ez utóbbiakra gyakrabban használták fel, mint háborúzni. Én mindenesetre nem hibáztatom Newtont a hajítógépekért, ahogy az elsõ állattartókat sem azért mert mások döglött teheneket lõttek ezekkel a hajítógépekkel a biológiai hadviselés korai formájaként. Egymás fejét kõbaltával is kiválóan be lehetett törni, de a penicillint már nehezebb lett volna felfedezni, ha ott megakadunk a fejlõdésben.

Melyik program felelős ezért, s mit lehet ellene tenni?

Amióta az XP-met VISTÁRA cseréltem, s jobb egérrel kattintok a fájAmióta az XP-met VISTÁRA cseréltem, s jobb egérrel kattintok a fájlra, mappára vagy éppen dokumentumra, az esetek legalább 70%-ában nem történik semmi, s ilyenkor ha ismételni akarok, kiírja: "a program nem válaszol". A sugóban erre nem találtam választ.lra, mappára vagy éppen dokumentumra, az esetek legalább 70%-ában nem történik semmi, s ilyenkor ha ismételni akarok, kiírja: "a program nem válaszol". A sugóban erre nem találtam választ.

Legjobb válasz: XP sokkal megbízhatóbb, mint a Vista. Kár volt cserélned.

XP sokkal megbízhatóbb, mint a Vista. Kár volt cserélned.
Vagy ha már újabbat szeretnél mint a jó öreg XP akkor Win7. De Vista... inkább NE!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Eddig az említetten kivül két problémám volt a vistával, ezeket leszámítvasokkal többet tud, és praktikusabb is, mint az XP.

Meg tudná nekem írni valaki, hogy lehet igényelni 90%-os utazási kedvezményt? Mi a feltétele, hol lehet igénylőlaphoz jutni, mi a folyamata és ki a felelős szerv?

Hiába néztem interneten, csak általános cikkeket találtam a keresőprogram segítségével. Nekem arra lenne szükségem, hogy pontosan megtudjam, hogy mi a pontos feltétele annak, hogy helyi és helyközi kedvezményben részesüljek. Tudom, hogy itt egészségügyi problémáknak kellene fennállniuk, de nem mindegy, mi az, amit annak vesznek és mi az, amit nem. A segítséget, esetleges linket stb. előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Ha olyan EÜ. problémád lenne, az orvos tájékoztatna, és adna igazolást.

Ha olyan EÜ. problémád lenne, az orvos tájékoztatna, és adna igazolást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. de amikor kiderült, hogy maradandó a betegségem, még nem volt efféle kedvezmény, ezért is kérdem.
Ha van maradandó betegséged, akkor nyilván a háziorvosod meg tudja mondani, vagy az a szakorvos, aki adott papírt a betegségedrõl.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. Gondolod, ez akkor is így van, ha az igazolást a 80as években kaptam?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!