Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet fekete csomószerű dolog (1 db)

Mi lehet a fekete csomószerű dolog a szeméremajkak mellett?

A nagy szeméremajkak mellett, ott, ahol borotválom is, kialakult valami fekete csomószer?... anyu azt mondta, hogy az vmi eres (mármint az erekkel) dolog lesz. Nem tudom, már majdnem lila, és ilyen kicsit tényleg véraláfutásos vagy nem tudom, és kisebb, mint egy cseresz-nyemag. Ha valakinek már volt ilyesmi, légyszi segítsen :S Nem igazán szeretnék n?gyógyászhoz menni vele....

Legjobb válasz: Nem lehet hogy benõtt a szõrszál?

Nem lehet hogy benõtt a szõrszál?
Hát ha már akkora mint a mag, igen csak orvoshoz kéne vele menni.A te érdeked.
Nekem volt egyszer valami hasonló, én elmentem vele bõrgyógyászhoz (amúgy nem tudom, hogy milyen orvoshoz mentem volna, de a bõrgyógyászt ismerem és olyan kis megbízhatónak meg rendesnek tartom). Én akkor gyantáztattam magam és kiderült, hogy valszeg egy benõtt szõrszál okozta. Aztán a doki nyomkodta, csesztette, kicsit fájt is, egyszercsak kifakadt és kiszedett belõle kb 4 hosszú szõrszálat, amik nõttek a bõröm alatt. Mondta az orvos, hogy jobb is, hogy kifakadt, mert különben valami pólyaszerû kötést (mondta is a nevét, de már elfelejtettem) kellett volna rátenni (bár ott elég nehéz lett volna rögzíteni, mert nekem pont a combhajlatomban volt, a szeméremajkaim és a combhajlatom találkozásánál, ahol a bugyi vonala van) és addig kellett volna kötözgetni ezzel a párakötéssel vagy mivel, míg kifakadt volna vagy sebészileg lehetett volna megoldani. Mondjuk az sem lett volna ba, engem már nagyon zavart. Akkor õ szépen kitisztította, kinyomkodta, meg ilyenek. Azóta egyszer újra volt, pedig már nem gyantáztatom (doki mondta, hogy a gyantától meg szoktak így hûlyülni a szõrszálal) de az nem durvult el ennyire és kinyomtam magamnak én itthon, majd lefertõtlenítettem. De az az elsõ elég durva volt, nagyon vérzett, fájt meg feszült is és egy csomó (jó azért nem literek) vér, meg talán egy kis gyenny is jött ki belõle. Az egész ilyen betokosodott valami lett. :S (a helye azóta is látszik) Sztem nézesd meg egy orvossal, ha nem javul a helyzet, lehet, hogy neked nem is ilyen. (Amúgy egyszer egy kozmetikus ismerõsöm mondta, hogy ilyen hülye benõtt szõrszálakra jó, ha paradicsomot teszel és valahogy egy gézzel vagy nem tudom mivel odarögzíted mondjuk éjszakára, állítólag az is leszívja, de én ezt nem próbáltam)
Nekem egyszer volt ilyen, de nekem az sima pattanás volt, asszem kinyomtam, fájt mint dög, de túlvoltam rajta.
Hát ez nagyon érdekes. Az elõzõ válaszolótól kérdezném: Ha nem gyantáztathatod emiatt mert a gyantától benõ a szõr, akkor "ott" hogyan szõrtelenítesz?Nekem is eza gondom!! Sajnos nekem is volt ilyen gennyes valami ott emaitt, és hát nekem a gyantázástól volt. Most akkor mivel szõrtelenítsek? Borotva megint nem jó, mert attól hamar visszanõ, szõrteleníõkrémtõl meg fertõzést lehet kapni... Valaki adjon tippet, és írjon privát e-mailt ez ügyben!
Én vagyok a 3. válaszadó, de most rövidebb leszek :D sajna csak borotválni tudom :( én is utálom, de nem találtam rá más megoldást. :(
Szerintem is vagy benõtt szõrszál lehet, vagy begyulald a szörtüszõ és vértõl olyan lilás. Ha nem múlik el pár napon belül, akkor irány a bõrdoki!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszi minden választ! Nos, elvileg nem lehet benõtt szõrtüszõ, mert az nem ilyen.. vagyis én csak a lábamon láttam, de azon csak úgy simán benõtt. Nem lett soha kerek alakú, vagy puklis, vagy lila. Ez meg már lila és fekete és nagy.. :S Ijesztõ. Majd elmegyek vele bõrdokihoz, nem akarom, h még nagyobb legyen... Köszi mégegyszer a válaszokat! És amúgy pati se lehet, az nem fekete :S Meg az már volt. Nektek pedig írtam privit, akik nem tudnak mivel szõrteleníteni :)
Ha borotva akkor mindíg legyen éles. A pengét mindíg hidegvízzel öblitsd le. Megakadályozza a fertõzéseket. Az a "férfiasan tökéletes" borotva gel is nagyon hasznos lehet. Enyhén nedves bõrre és nedves kézzel vigyük fel. Paradicsommal el lehet töntetni a "férfias" illatot, ráadásul fertõtlemít is. Hidratálás kamillás krémmel. Ha mégis kialakult szõrtüszõgyulladás, azt orvos kezelje. Otthon csakis tüneteket lehet kezelni és semmilyen garancia sincs arra, hogy nem jön vissza.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tisztelt Doktor úr! 58 éves vagyok. Több mint 3 éve erős hőhullámaim vannak, úgy érzem, hogy kihagy a szívem, sokszor nagyon ingerült vagyok, stb. Elkezdtem szedni a Remifemin plust, és úgy tűnt, hogy hatásos volt, mert használt a hőhullámaimra. De egy id

Tisztelt Doktor úr! 58 éves vagyok. Több mint 3 éve erős hőhullámaim vannak, úgy érzem, hogy kihagy a szívem, sokszor nagyon ingerült vagyok, stb. Elkezdtem szedni a Remifemin plust, és úgy tűnt, hogy hatásos volt, mert használt a hőhullámaimra. De egy idő után olyan erős vérzésem lett, hogy küretre kellett mennem. Most már 2 éve nem menstruálok, de nem merem újra elkezdeni szedni a Remifemin plust, mert nem szeretném, ha újra elkezdenék vérezni. Önnek erről mi a véleménye? Próbáljam meg újra szedni, mert nem ettől lehetett a vérzésem? Néha már úgy érzem, hogy nem bírom így tovább elviselni az életet. Másik kérdésem, hogy kell-e még védekeznem, lehetek-e még így is esetleg terhes? Előre is köszönöm a válaszát.

1

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy lassan féléve viszkető érzésem van, de csak kívül, emellett sárgás-fehér folyásom is volt. Kaptam rá Dalacin hüvelykrémet, de nem használt, így visszamentem a nőgyógyászomhoz, a

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy lassan féléve viszkető érzésem van, de csak kívül, emellett sárgás-fehér folyásom is volt. Kaptam rá Dalacin hüvelykrémet, de nem használt, így visszamentem a nőgyógyászomhoz, aki felírt nekem Neomycines kúpot és Pimafucort kenőcsöt, de ez sem használt. Sőt ez még jobban irritált, és nem múlt el a viszketés. Ezt követően cickafark ülőfürdőt használtam, ami kicsit csillapította a tüneteket. Legtöbbször éjszaka érzem, de mostanában nappal is előjön. Válaszát előre is köszönöm.

1

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. 26 éves lányom több év kihagyás után, ismét kapcsolatba került valakivel és az együttlét kellemetlen, fájdalmas volt számára. Goldolja, hogy a nemi élet hosszabb hiánya, esetleg az óvszer dörzsölés

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. 26 éves lányom több év kihagyás után, ismét kapcsolatba került valakivel és az együttlét kellemetlen, fájdalmas volt számára. Goldolja, hogy a nemi élet hosszabb hiánya, esetleg az óvszer dörzsölése okozott nála hüvelygyulladást, és hámhiányt? Mert be van gyulladva a hüvelybemenet, és belül is fájdalmai vannak. Itt-ott pici vércsepp volt a fehérneműjén. Nem viszket. Itthon Pimafucort kenőcs volt, és bár az gombára van, úgy gondolta egyelőre azzal bekeni, talán egy picit csökkenti a gyulladást. Vett be Apranaxot, de nagyon fáj neki. Kérném szíves tanácsát, hogy milyen kúpot vagy egyebet használjon. Köszönöm szépen. Üdvözlettel: Adrienn

1

Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok, gombás fertőzésem volt. Voltam nőgyógyásznál is. Kaptam kúpot és gyógyszert is, de az a probléma, hogy tünetmentes vagyok, nem ég, nem viszket amíg fel nem helyezem a kúpot. Ha használom a kúpot, olyankor viszont ég és

Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok, gombás fertőzésem volt. Voltam nőgyógyásznál is. Kaptam kúpot és gyógyszert is, de az a probléma, hogy tünetmentes vagyok, nem ég, nem viszket amíg fel nem helyezem a kúpot. Ha használom a kúpot, olyankor viszont ég és viszket. Ez normális? Pár napra megszakítottam a kúp használatát, mert pecsételő vérzést észleltem. Ekkor orvosom azt javasolta, hogy ne használjam ha megjön a menzeszem. Ezért vártam három napot, de nem volt vérzés. Ma újra felhelyeztem a kúpot, és ismételten ég és viszket. Érdekelne még hogy a párom is szedte azt a két szem tablettát, ám aktus alatt is jelentkezik ez a tünet, de csak akkor, ha előző éjszaka kúpot használtam. Van összefüggés? Már nem tudom, hogy mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Emily

1

Üdvözlöm Dr. Úr! Márciusban voltam vérvételen, és ott a TSH 0.25 volt. A háziorvosom elküldött pajzsmirigy-szakrendelésre, sajnos 3 hónapra kaptam volna időpontot, ezért elmentem egy endokrinológus magánorvoshoz. Ott vettek tőlem vért. Van egy kis vashián

Üdvözlöm Dr. Úr! Márciusban voltam vérvételen, és ott a TSH 0.25 volt. A háziorvosom elküldött pajzsmirigy-szakrendelésre, sajnos 3 hónapra kaptam volna időpontot, ezért elmentem egy endokrinológus magánorvoshoz. Ott vettek tőlem vért. Van egy kis vashiányom, meg D-vitamin hiányom, ezt meg is értem. De a doktornő azt mondta, hogy baj van a mellékvese- és az agyalapimirigy-hormonommal. A TSH 0,426MIU/l, FT4 17,18 aktív prolaktin 234mU/L. Erre kaptam 0,5 szem Bromocriptint. Cortisol 125nmol/l, szerintem ez is jó tartományon belül van, erre kaptam Cortef tablettát, felet reggel, felet pedig 3-kor kell bevenni. Mióta szedem a gyógyszereket, teljesen felborultak a dolgok bennem. Tejcsorgásom lett, ami azelőtt nem volt, az öt napos menzeszem 1,5 napos lett, izomfájdalom, izomgyengeség, étvágytalanság, fogyás, rossz közérzet. Melleim nőnek és fájnak. Második vérvételnél már a gyógyszer szedése mellett a prolaktinom 500-ra ugrott, cortisol is megduplázódott. Nem értem, hogy ha azért szedem a gyógyszert mert magas, akkor miért vagyok rosszabbul és miért emelkednek az értékeim. De legjobban ami aggaszt, hogy a háziorvosom azt mondta, hogy egy teljesen jó vérképet és hormonháztartást miért kellett felbolygatni, ráadásul a háziorvos édesapja endokrinológus szakember, és Ő is azt mondta, hogy badarság ilyen eredményre ilyen erős gyógyszereket felírni. Legyen kedves és írja le nekem a véleményét, hogy akkor mi is lehet itt a rejtély titka, mert itt most kettő az egy ellen van. Valamint a doktornő azzal ijesztget, hogy nekem agyalapimirigy-daganatom van, csak akkor azt nem értem, hogy miért nem küld el MRI-re? Vagy van nekem egyáltalán valami bajom? Előre is köszönöm. Üdv: Andrea

1

Kedves Doktor Úr! 49 éves vagyok, és a változókorba léptem! Nagyon sokszor izzadok, híztam is jó pár kilót, és nagyon rossz alvó lettem. Tudna valamilyen gyógyszert, vagy gyógyhatású készítményt ajánlani, amivel a panaszok csökkenthetők, vagy elmulaszthat

Kedves Doktor Úr! 49 éves vagyok, és a változókorba léptem! Nagyon sokszor izzadok, híztam is jó pár kilót, és nagyon rossz alvó lettem. Tudna valamilyen gyógyszert, vagy gyógyhatású készítményt ajánlani, amivel a panaszok csökkenthetők, vagy elmulaszthatók lennének? Asztmás is vagyok, habár még nem kell a pipát fújnom, és semmilyen gyógyszert nem kell még szednem! Csak futni, meg ilyeneket nem tudok csinálni! Kérem, segítsen jó tanáccsal nekem! Köszönettel: Judit

1

Kedves Zoltán, tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok, kb. 1.5 éve szedek Trisequens tablettát (korai menopauza miatt). Jó ideje alvás közben mindig leizzadok, nappal nem állandó az izzadásom, de nagyon nehezen viselem a meleget. A kérdésem az lenne, hogy Rem

Kedves Zoltán, tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok, kb. 1.5 éve szedek Trisequens tablettát (korai menopauza miatt). Jó ideje alvás közben mindig leizzadok, nappal nem állandó az izzadásom, de nagyon nehezen viselem a meleget. A kérdésem az lenne, hogy Remifemint vagy mást szedhetek-e mellette? Illetve itt olvastam a hüvelysorvadásról, az pontosan mi? Mindenkinél jelentkezik a változókorban? Köszönöm válaszát : Ritus

1

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL (ref. tartomány: 5.2 – 26. 5), Estradiol: 30 pg/mL (ref. tartomány: follic fázis : 25-251 pg/mL, középidő: 38 -649 pg/mL, luteális fázis: 21-312 pg/mL, menopausa: 28 pg/mL alatt), TSH: 2.04 (0.35 – 4.94), FSH: 7.6 mU/mL (Ref. tartomány: follic. fázis: 3-8 mU/mL, középidő: 2,5 – 17 mU/mL, Luteális fázis: 1,4-5,5 mU/mL, menopausa: 26,7-133 mU/mL), LH: 9,8 mU/ml (Ref. tartomány: Follic. fázis: 2,4 -6,6 mU/mL, középidő: 9 -74 mU/mL, luteális fázis: 0,9-9,3 mU/mL, menopausa: 10,4-65 mU/mL). Nőgyógyásztati fizikális és UH vizsgálat negatív. Az utóbbi hónapokban pár kilót híztam, tele lettem narancsbőrrel, úgy érzem, hogy “vizes” vagyok. Mindez nagyon zavar, pedig az étkezésemre (liszt és cukor és minden egészségtelen étel mellőzése), és a heti ötszöri sportra nagyon figyelek. Gyakran van székrekedésem, bár úgy vettem észre, ennek a stressz is oka lehet. Szeretném kérdezni, hogy esetemben segíthet-e a Premens tabletta, és a hízást, narancsbőrt okozhatja-e az alacsony ösztradiol szint? Másik kérdésem, hogy azt olvasom mindenhol, hogy ösztrogéndominencia esetén jó a barátcserje, amit a Premens tartalmaz, nekem viszont alacsony az ösztrogénszintem. Azt is tudom, hogy a barátcserje csökkenti a prolaktin szintet, ami nekem jó. Hasznos lehet nekem is a Premens? Válaszát várva, köszönettel: Ágnes

1

Tisztelt Doktor úr! Több mint egy hónapja gombás hüvelyfertőzéssel kezel a nőgyógyászom. Szedtem Femiflo kapszulát, Dalacin hüvelytablettát, majd Pimafucort krémet használtam, ezt követően pedig Sudocremet. Most fejeztem be a Pimafucin hüvelykúpos kezelés

Tisztelt Doktor úr! Több mint egy hónapja gombás hüvelyfertőzéssel kezel a nőgyógyászom. Szedtem Femiflo kapszulát, Dalacin hüvelytablettát, majd Pimafucort krémet használtam, ezt követően pedig Sudocremet. Most fejeztem be a Pimafucin hüvelykúpos kezelést, és kezdtem el használni a Vagilact-Q hüvelytablettát. Erősen piros a hüvely bemeneti része, és felmaródások láthatóak rajta. Az égő, fájó érzés még mindig nem múlik. Mit tegyek? Legyek türelmesebb? Előre is köszönöm válaszát! T. G.-né

1

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnya

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnyak vastagsága. Tanácstalan vagyok, válaszát előre is köszönöm!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!