Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet baja a kutyámnak (287 db)

Mi a baja a kutyámnak? Lehet egy kutya depressziós?

A régi megszokott helyér?l elhoztuk, ugyanis költöztünk. Ennek már másfél hete, mégis olyan szomorú és olyan depressziósnak t?nik. nem akar sétálni, játszani. csak nyüszít. mi a baja? van, hogy nehezebben szokja meg az új helyet mint az emberek? lehet egyáltalán depressziós egy kutya? pedig próbálunk sokat foglalkozni veled. meddig fog ez még tartani? és még csak nem is öreg kutya, mert 2 éves.

Legjobb válasz: A szó szoros értelmében depressziós nem szokott lenni a kutya, de látta a felfordulást az életében, ami kicsit megrázta, illetve mivel õ furán viselkedik, ezért ti is a szokásostól eltérõen viselkedtek vele(pl. többet simogatjátok, jobbban figyeltek rá) ezzel megerõsítitek azt a gondolatát, hogy valami tutit nincs rendben, még a gazdiék is tudják. A kutyák rosszul általánosítanak, viszont nagyon jó megfigyelõk. Nem tudja általánosítani, hogy minden oké, ti ott vagytok, hiszen teljesen idegenek a szagok, a formák, a zajok, meg egyáltalán minden. Legyetek vele türelmesek, hagyjátok, hogy felfedezze a környéket, vigyétek sokat sétálni, és ne tutujgassátok túl sokat. Legyetek nagyon nyugodtak és kiszámíthatóak, tegyetek úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és meg fog nyugodni õ is.

A szó szoros értelmében depressziós nem szokott lenni a kutya, de látta a felfordulást az életében, ami kicsit megrázta, illetve mivel õ furán viselkedik, ezért ti is a szokásostól eltérõen viselkedtek vele(pl. többet simogatjátok, jobbban figyeltek rá) ezzel megerõsítitek azt a gondolatát, hogy valami tutit nincs rendben, még a gazdiék is tudják. A kutyák rosszul általánosítanak, viszont nagyon jó megfigyelõk. Nem tudja általánosítani, hogy minden oké, ti ott vagytok, hiszen teljesen idegenek a szagok, a formák, a zajok, meg egyáltalán minden. Legyetek vele türelmesek, hagyjátok, hogy felfedezze a környéket, vigyétek sokat sétálni, és ne tutujgassátok túl sokat. Legyetek nagyon nyugodtak és kiszámíthatóak, tegyetek úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és meg fog nyugodni õ is.
lehet hogy még nem szokta meg az új helyét vagy esetleg volt ott egy másik kutya akihez kötõdött és és most hiányzik neki
elképzelhetõ, hogy nem találja a helyét, mi már szakítottunk meg emiatt nyaralást, mert még nem is evett... nyugi, eljön az idõ, hogy megszokja, próbálj meg neki játékokkal egyebekkel hasonló környezetet kialakítani, mint azelõtt.
mi is azt hittük a héten, hogy anyámat hiányolja a blökink, meg a gyomorrontás ártott meg neki (nem evett, meg a szokásosnál is nyugisabb volt)....aztán kiderült, hogy felfázás ha még ráadásul nyüszít is, akkor pláne valami baja van, fáj valamije
Ivartalanítsd.
Én megnézetném dokival, hogy nem-e valamilyen szervi baja van. Lehet egy toklász is, amit észre sem veszel. Ha ezen túl vagy, akkor is talán tud valami tippet adni, hogy mit lehet tenni. Ha nincs gond, én kutyatársaságba vinném, talán az feldobja.
Hát nem tudom... Imádom a kutyákat de az már túlzás hogy depressziósak. Az én kutyáimnak tök mindegy hol lakunk csak legyekott sõt imádnak utazni, ha felfordulás van akkor már tudják hogy megyünk. Lehet kicsit szigorúbban kéne fogni. Látja hogy aggódsz érte és kihasználja. Vagy beteg.

Mi lehet a baja a kutyamnak? NORMALIS VALASZOKAT!

van egy 5 eves shitzu kutyam. napok ota kedvetlen nincs etvagya nem iszik csak alszik remeg es mar setaig se birja visszaartani se a pisilest se a kakilast megy is a hasa nem tudom mit csinaljak aggodom..orvoshoz is el fogom vinni a heten de addig csinalni kene valamit mert szenved..

Legjobb válasz: Napok óta szenved a kutyád, és csak nézed? Miért nem vitted már el orvoshoz? Lehet, hogy babéziás. Az ÓRÁK ALATT ELVIHETI! Így látatlanban csak találgatni lehet, és nem segít a kutyuson!

Napok óta szenved a kutyád, és csak nézed? Miért nem vitted már el orvoshoz? Lehet, hogy babéziás. Az ÓRÁK ALATT ELVIHETI! Így látatlanban csak találgatni lehet, és nem segít a kutyuson!
Nekem a bichonom tavaly majdnem elpusztult.Úgy, hogy én az nap orvoshoz vittem amikor már láttam reggel, hogy csak fekszik, nem eszik, nem iszik, megy a hasa, hány folyamatosan. Aztán kb 3 óránként vissza kellett vinni az orvoshoz, mert rosszabbodott az állapota.Infúzióra is kötni kellett.Nagyon erõs bélgyulladást kapott.Azt mondták, hogy a kistestû kutyák nagyon könnyen kiszáradnak, enyémnek az életéért is kb küzdöttek. Szerintem 1 nappal is halasztom az orvost a kutyám nem élne.Ja és én 1000 ft-al mentem dokihoz.De mondtam, hogy írják fel minden kezelés árát, ahogy tudom viszem a pénzt. Összesen gyógytáppal együtt 15 ezerbe volt. Ár pedig attól függ mi a baja, illetve milyen a doki, milyen gyógyszerek kellenek stb. Semilyen betegséget nem szabad halasztani a pénz miatt, nyilván nem mindig más dokihoz viszed, így akihez jártok ismer már téged, részlet fizetésbe tuti benne lenne.De ne ezen múljon már a kutyád élete. Babézia, bélgyulladás de kitudja mi lehet a baja, egyikkel sem fordulnak gyorsan dokihoz, a kutya bele hal.Kiszárad vagy egyéb másba meghal.
4-5 kilós kutya ha napok óta nem eszik, nem iszik és a hasa is megy, akkor bármikor életveszélyesen kiszáradhat. Nem csoda hogy sír, iszonyúan szenvedhet. Vidd el orvoshoz, és mondd meg maximum, hogy x nap múlva tudsz fizetni, vagy részletben.
Hogy mi a baja azt csak az orvos fogja megállapítani. Addig halogatod, míg teljesen ki fog száradni a kutyád. Vidd el most azonnal, mert lehet, hogy késõbb, már késõ lesz.
Irány a doki mielõtt meghal. Az egyetlen amit tehetsz: Azt csinálod amit a doki elmondott. Ha nem akarod orvoshoz vinni: Áss egy gödröt.
Otthon nem tudsz vele mit csinálni, vidd dokihoz. Nem tudom mi baja van, a kutyámnak még télen volt bélgyulladása (hasmenés, hányás) 3 nap antibiotikumos kezelés+ gyulladás csökkentõ és rendbe jött utána még egy hétig Royal Canin Veterinary Diet tápot kellett ennie, így a táppal együtt kb. 17 ezer forint volt. A te kutyádnak nem hiszem hogy ez a baja, az orovosok sem egyforma árban dolgoznak szóval pontosan nem tudja megmondani senki , hogy mennyibe kerülne, de nem is az a lényeg. A legfontosabb hogy meggyógyuljon a kutyád! Irány az orvos és ne még a héten hanem mondjuk ma!!!??
Ez komoly?? Ilyen embernek minek normális válasz???? Napok óta szenved a kutyád és csak a gép elõtt ülsz, meg azon morfondírozol, hogy mennyibe kerül, meg otthon tudsz e vmit csinálni, hát szép vagy mondhatom.Gratulálni tudok csak. Egy normális ember nem nézi napokig a kutyája szenvedését, a pénz se érdekli. Mi az, hogy a héten elviszed, vidd el most rögtön, mire orvoshoz eljutsz szerintem elpusztul!!!
Ásni egy gödröt. Ahelyett, hogy a gépet bámulod, irány az orvos!
A kérdező hozzászólása: itthon mit tudok vele csinalni?
A kérdező hozzászólása: es kb mennyi lenne az orvosi ellatas?
A leírás alapján nagyon rossz állapotban van és kezd kiszáradni.Sok oka lehet, babesia, parvó, vagy gėrgesség ha soha nem volt féregtelenítve, mert az is okozhat ilyen tüneteket, vagy felevett valami mérget.A dokinak mond meg, milyen összegik tudod finanszírozni a kezelését.Minimum kell kapnia antibiotikumot, infúziót és valami hasmenés elleni szert, ez kb 5-10000 Ft .

Mi lehet a baja a kutyámnak?

Tegnap nehezen ugrott fel az ágyra ami eddig sima ügy volt neki.Aztán már felkellet rakni.Este már szegény kúszott.De ma reggel már nem tud menni.Az állatorvos nem veszi fel.Eszünkbe jutott lehet mérgezés.Szerintetek?

Legjobb válasz: Mit keres a kutya az ágyban? Simán bemegy a kullancs az ágynemûbe, te meg úgy alszol? Gratulálok! A szomszédom kutyája is folyton az ágyra ugrált, és izületi gyulladást kapott tõle. Az is kistestû kutya. Ha a kullancs okozná a bajt, akkor fel sem bírna kelni, nem enne, nem inna és nagyon magas láza lenne.

Mit keres a kutya az ágyban? Simán bemegy a kullancs az ágynemûbe, te meg úgy alszol? Gratulálok! A szomszédom kutyája is folyton az ágyra ugrált, és izületi gyulladást kapott tõle. Az is kistestû kutya. Ha a kullancs okozná a bajt, akkor fel sem bírna kelni, nem enne, nem inna és nagyon magas láza lenne.
A kérdező hozzászólása: 2 Éves, kistestû és volt benne kullancs de kiszedtük.Mi baja van?
Lehet a lábával van gond. Enyémnek is ez volt a baja ízületes lett a lába igaz az enyém 7 éves de elég rossz volt nem bírt lábra állni. Kézbe vittem el állatorvoshoz még akkor mert nem bírt lábra állni ez tavaly volt amúgy és ugye akkor is vasárnap történt a dolog. Lehet hogy a kullancs fertõzte meg, nem tudni de a kutyák elméletileg jobban bírják.
vagy tacskóbénulás, azaz gerincsérv.azt bármilyen kistestû kaphat akit ugráltatnak az ágyra
A kérdező hozzászólása: Beviszem kocsival egy másik városba.:( azt mondták hogy lehet megfázott és hogy elmúlik bár nem hiszem.:( Azt mondták hogyha mérgezés akkor adjak neki tejet.Adtam és étvágya is van.:(
Szerintem is fertözött volt az a kullancs..:S Felkéne keresni egy állatorvost
A kérdező hozzászólása: Nincs ott az állatorvos.A másik meg részeg.:(
Valószínûleg fertõzött volt a kullancs! Azonnal keressétek fel a legközelebbi állatorvosi ügyeletet, és vigyétek be, hátha még nem késõ... :(
Hallod, keríts egy normális orvost, olyat, aki nem diagnosztizál telefonon... Vidd be a környék legjobban felszerelt kisállatklinikájára, méghozzá gyorsan.


Sürgős Segítség Kéne! Nem tudom mi baja lehet a kutyámnak, mit csináljak vele? ! A kutyám nagyon rosszul van. Nyüszög, fáj valamilyen. Alig bír mozdulni. (folytatás tovább)

Ha jól vettem észre, akkor a hasa fáj neki ha feláll és megfogom, meg a hónalja is. Időnként liheg is, gondolom melege van... És alig bír mozdulni, felállni, menni... Fáj neki nagyon ha feláll és megpróbálom felemelni. És még kissé a hasa is meg van dagadva, fel van fújódva. Nem tudom mi baja lehet, mit csináljak vele?! egyébként kis termetű Légyszi vki ha tud írjon rám, fontos lenne nagyon, mert attól félek, hogy vmi komoly baja van.

Legjobb válasz: Orvos! Hívd fel, vagy vidd ügyeletre.

Orvos! Hívd fel, vagy vidd ügyeletre.
Azonnal menjetek ügyeletre!!!!!
Ezzel minél hamarabb orvoshoz kell menned! Még most, este hívd fel! A feszes has és fájdalom leginkább gyomor vagy bélcsavarodás jelei, ami gyors kezelés nélkül végzetes lesz.
Tényleg azonnal vidd orvoshoz... Ha esetleg bélelzáródása vagy bélcsavarodása van, abban holnapra elpusztul...
http://www.budapestiallatkorhaz.hu/ Nincs jobb ötletem, hívd õket. Igaz pestiek, de itt mindig van ügyelet. Hátha tudnak mondani felétek ügyeletes állatorvost, vagy legalább telefonon tõlük kérj tanácsot!
Telefonon akár budapesti állatorvosokat is hívhatsz, vannak egy páran éjjel-nappaliak, akár mindet végig is hívhatod.
Ha szuka akkor is doki. Semmi jel nem utal a vemhességre, kedves hozzá nem értõ. Kérlek ne adj neki hülye tanácsokat. Vidd dokihoz, azonnal!!!!
Vidd el orvoshoz! Az én kutyám nem bírt felálni, mert valami hasmenése volt. O is fel volt fújódva. Kapott az orvostól gyógyszert , és néhány óra múlva jobban lett! És késobb a hasmenés is elmúlt!
Hát, szuka vagy kan? Ha szuka akkor lehetséges hogy vemhes, ha kan akkor inkább orvost kérdezz.
Na mi van vele?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát este nem tudtam sajna sehova vinni, fõleg kocsi hiányában, de városon belül hívogattam minden dokit akit csak találtam, még Pestet is. De nem vették fel a telefont, vagy nem voltak kapcsolhatóak. De még ha valakit eltudtam volna érni itt aki tud vele mit kezdeni, akkor taxival elvittem volna. De még az a hely se vette fel ahol elvileg van ügyeletes. Összesen csak 2-en vették fel a rengeteg hívásól. Az egyikük másnak a telefonszámot adta meg (mert õ nem tudott vele mit csinálni), ami szintén nem volt kapcsolható. A másik meg városon kívül, külvárosban volt, de az csak rendelõ, ahol csak megnézni tudták volna, segíteni rajta nem nagyon, ha komoly a baj. Úgyhogy az egész estét végig aggódtuk, és alig aludtunk valamit. Reggel az volt az elsõ, h elvittem dokihoz, és szerencsére nem az a nagy baj van, amit ti írtatok..! Mondta, hogy gerincproblémája van, vagyis ilyen mozgásszervi baja. A gerince fáj, és ez sugárzik át a hasára, és azért fájt az is. De valószínûleg a háta miatt nem nagyon mozdult, és azért nem hagyta, h felemeljem mert fájt neki, és azért nem is nagyon mászkált. A hasa meg nem volt már annyira felpuffadva, tudta tapintani rendesen. Láza sem volt, és már kezdett jobban is lenni, sétálni, de azért még rosszul volt, fájt neki, de már nem annyira mint este. Adott neki szurit és gyógyszert is, h majd adjam be neki holnaptól. És azóta már sokkal jobban van, nem érzi a fájdalmat, sokkal vidámabb lett..:) ) Már evett pár falatot is tegnap óta, ahogy elkezdtem etetni. De nagyon megkönnyebbültem, h nem az a nagyon súlyos baja van, de azért még ápolgatom itthon, és vigyázok rá. Meg mondta a doki, hogyha bármi van, rosszabbodik, akkor vigyem vissza, hétvégén is bent van. De remélem, h most már nem fog semmi baja lenni, és jobban lesz... Még azt, mondjuk elfelejtettem megkérdezni tõle, hogy ez mitõl lehet, és hogy csináljak-e vele valamit? Például sétáltassam többet? (mert, mivel szobakutya, így nem túl sokat sétál, fõleg rossz idõben nem, és kertes házban csak kiengedem és hívom is be. De játszani azért szoktunk. De egyébként lehet oka a sok nyújtózkodása is, mert elég sokat szokott, bár nem tudom.) ja és amúgy már 6 éves bolognese:) Mindenesetre sokkal jobban fogom most már figyelni, hogy mikor mit csinál és hogy van, de azért így is mindig velem van, ha itthon vagyok. És általában fekszik az ágyon.:) És azért köszönöm nagyon a gyors válaszokat is!:) ) Üdv. Anett
Örülök, hogy nincs nagy baj, bár az idegbecsípõdés, (gerincfájdalom) nem értem, hogy kapcsolódik a haspuffadással :S Azért ha van rá lehetõség, egy alaposabb kivizsgálás nem ártana, esetleg egy gerinc röntgen, hasi ultrahang. Bosszantó, hogy mindig akkor van gond, amikor nincs rendelés :) Pesten szerencsére mindig van 1-2 ügyeletes kórház, nálunk is mindig akkor volt betegség, sérülés, ha hétvége volt, éjszaka, vagy március 15, esetleg karácsony. Ha hétköznap történt a baj, akkor szabadságot kellett kivennem, majd kiderült, hogy semmi baja, csak egy kis rándulás:)
Örülök neki, hogy jobban van! Vigyázz rá!:) ))
Jaj, remélem, már jól van szegényke...
Mi van a kutyussal?
Szolnoki ügyeletek: http://www.maok.hu/allatorvosi_ugyeletek/jnk-szolnok_megye_1 Majd írd meg mi lett, de ne most, hanem most száguldj az ügyeletre!
Egyértelmûen gyomorcsavarodás!!! Most azonnal tedd be az autóba és irány a legközelebbi állatkórház, akár Budapest, mert minden perc számít! Ebbe néhány óra alatt belepusztul, ha nem mûtik meg!
A kérdező hozzászólása: Foglalt a telefon állandóan, de még hívom többször amíg fel nem veszi valaki. Addig is csináljak vele valamit? Adjak neki esetleg valamit enni, inni ami jó?
A kérdező hozzászólása: Rendben felhívom, köszi a segítséget. De ha van még ötlet akkor azt is megpróbálom. Majd írok, h mi lett. Amúgy már reszket is szegény, és fekszik egyfolytában..
A kérdező hozzászólása: Kan, és az a baj, hogy így este nem tudom hova tudnám elvinni. Ilyenkor az orvosok se nagyon rendelnek. Szolnokon vagyok. Ha valakinek van valami jó helye dokira vagy ügyelet vagy telefonszám annak örülnék nagyon. Elviszem akkor még most este dokihoz, ha tudom. Inkább, mint, hogy bármi baja legyen. És köszi a sok kommenteket ilyen gyorsan
A kérdező hozzászólása: Lehetséges, hogy azért volt enyhén felpuffadva mert csak egyszerûen kakálnia kellett..:) Hát igen, mindig a legrosszabbkor van a baj.:S De nálunk még szerencsére nem nagyon kellett dokihoz vinni, hogy valami baja van.:D Általában jól volt, ezért is nem nagyon tudtam, hogy most mi lehet a problémája és mitõl..Eddig talán ez volt a 2. ilyen komolyabb eset, amikor meg is ijedtünk rendesen. (ha jól emlékszem) És én is örülök neki, hogy megint jól van, és vigyázok rá, hogy megint sokáig ne legyen semmi baja:D

Mi lehet a baja a kutyámnak?

Másfél hete azt észleltem,hogy a 4 éves,németjuhász, kan kutyusom orra fel van dagadva,gyenge,bágyadt,lassan mozog,fájdalma van,ha lehajol vagy ha felkel...az állatorvos adott neki egy szurit(gyulladáscsökkent?,fájdalomcsillapító)...ett?l jobban lett,de másodszor nem tudta már beadni neki,mert a szájkosarat nem tudtam rátenni,mert fájt neki az orra nagyon és meg akarta harapni az állatorvost...aztán gyulladáscsökkent? gyógyszert kapott,amit?l teljesen rendbejött...2-3 nap után nem adtam neki gyógyszert és újra el?jöttek a tünetek,folyt a nyála,bágyadt volt,alig bírt mozogni és fájdalmai voltak...elvittem egy állatkórházba,ahonnan kizavartak bennünket,mert a kutya nem engedte,h szétfeszítsék a száját,h belenézzen az orvos és nem állta,h vértvegyen t?le,így elküldött bennünket,h nem tud segíteni.Volt már vki kutyusának hasonló problémája?

Legjobb válasz: Az eszem megáll, hogy egy állatkórházban ne legyenek képesek kezelni egy kutyát. Hol élsz? Talán itt a helyszín tudatában valaki tud IGAZI orvost ajánlani. Beteg a kutyád, az egyértelmû.

Az eszem megáll, hogy egy állatkórházban ne legyenek képesek kezelni egy kutyát. Hol élsz? Talán itt a helyszín tudatában valaki tud IGAZI orvost ajánlani. Beteg a kutyád, az egyértelmû.
A kérdező hozzászólása: Jászberényi állatorvosról van szó...igazából a környéken nincs más.Tudom, h beteg, habár a gyógyszertõl teljesen jól van, de egyszerûen nem tudom, mit tehetnék.:-((Nagyon imádom ezt a kutyát!
Hát ez tényleg elég durva! Én a helyedben felhívnám azt a klinikát, és megkérném õket, hogy segítsenek. Eszem megáll, és szívem szerint azt mondanám, hogy be ne tedd oda mégegyszer a lábad, vszont ha nincs elérhetõ közelségben más, a kutyádat akkor is ki kell vizsgálni! Ha nagyon nem tudod kezelni a kutyádat, akkor az is megoldás lehet, hogy kicsit leszedálod mielõtt beviszed, tuti tudnak adni gyógyszert!

Mit gondoltok nem lehet baja a picinek kutyák közelében?

Márciusra várjuk a picit és két szobatacskónk is van.Igaz, hogy nagyon ápolt,oltott kutyusok és szobatiszták,mégis felmerül bennem a kérdés, hogy talán oda kellene ajándékoznom ?ket valakinek?Megszakad értük a szívem.

Legjobb válasz: Amennyiben rendszeresen oltva és féregtelenítve vannak, valamint kezelve vannak kullancs és bolha ellen is, akkor semmi baj nem lesz. Milyen bajra gondolsz? Nekem egy kis yorkim van, és semmi gond nincsen, pedig egy légtérben vannak napközben. Nem is értem, miért ne lehetnének egy szobában... A babám 4 hónapos, és a kutya úgy védi mindenkitõl, mint egy anyatigris. Én még hasznosnak is találom, hiszen a gyerekben jobban ki fog fejlõdik a felelõsségtudat, és hogy ne bántsa az állatokat. Nem fog síkitva elmenekülni, ha meglát az utca másik végében egy kutyát...

Amennyiben rendszeresen oltva és féregtelenítve vannak, valamint kezelve vannak kullancs és bolha ellen is, akkor semmi baj nem lesz. Milyen bajra gondolsz? Nekem egy kis yorkim van, és semmi gond nincsen, pedig egy légtérben vannak napközben. Nem is értem, miért ne lehetnének egy szobában... A babám 4 hónapos, és a kutya úgy védi mindenkitõl, mint egy anyatigris. Én még hasznosnak is találom, hiszen a gyerekben jobban ki fog fejlõdik a felelõsségtudat, és hogy ne bántsa az állatokat. Nem fog síkitva elmenekülni, ha meglát az utca másik végében egy kutyát...
Semmi baja nem lesz! Nekünk egy keverék kutyusunk van lakásban, így született a kisfiunk. Nemhogy egy légtérbe vannak, de a kutya sokszor feküdt a gyerek mellett egy ágyon. A gyerek már 2 éves múlt, a legnagyobb betegsége egy vírusos torokgyulladás volt, meg 1, 5 évesen valami hányós-hasmenéses vírus (ami a környékünkön mindenkin végigment). A kutya nálunk is védi a gyereket, figyeli ki hogyan emeli fel és morog, ha valami nem tetszik neki. :) A védõnõm mondta, hogy kutya mellett erõsebb lesz a gyerek immunrendszere és jobban fejlõdik a szocializálós képessége. Eddig bejött... Imádja az állatokat, azóta már halaink is vannak, akiket a gyerek etet rendszeresen! Szóval szerintem kár félned, bár biztos lesz aki rosszul lesz a kutyák hallatán, de tényleg nincsen gond, ha jól vannak tartva és rendszeresen ellenõrzi állatorvos!
Szia!nekünk is van egy szoba kutyusunk olyan mintha a gyerekünk lenne én most vagyok 29 hetes és én a dokimtól meg a védõnõtõl informálódtam, és mindegyik egyformán azt monta hogy ha rendesen vannak oltva féregtelenitve stb akkor nem lehet baj a szülés után meg szerintem nem árt hanem használ a babának , nem is fog ugy félni az állatoktol meg nem is fogja bántani õket !Én semmi pénzér nem tudnék szabadulni a kutyámtól!
Tökéletesen egyetérték én is az elõttem szólókkal. Mi egy keverék kistestû kutyussal lakunk együtt, és én sem szándékozom elpaterolni a háztól. Ha ápolt, egészséges kutyáról van szó, csak elõnyét látom annak ha a gyerek kisállat mellett nõ fel.
nekünk két palotapincsink van. a lakás minden zegzugába bejárhattak, de mióta megszületett a kislányunk (4 hónapos) a mi szobánka nem jöhetnek be.
Ha a kutyák teljesen máshol vannak akkor nem lesz gond.Sok olyan családot ismerek ahol kutyus van a lakásban és soha nem volt gond belõle.Azért szegényektõl nem kell megszabadulnod, viszont tényleg nagyon kell figyelned, hogy ne legyenek egy légtérben. 32hkm
szocializációs képességet akartam írni...
Amikor én megszülettem volt egy 3 éves pointerünk ... az õ nevét tanultam meg elõször kimondani (: Nincs semmi bjaom, de imádom az állatokat. kicsnek mindig nyúztam a kutyám, meg segítet anyuának a dolgokban...pl hozta ezt, meg néha ugatott ha felkeltem (:
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget, megnyugtató, hogy maradhatnak a kutyusok.Igazából valamilyen fertõzésre gondoltam... De nekem is megszakadna a szívem, hiszen családtagként kezeltük õket. De néhányan már megjegyezték, hogy nem valami "egészséges", biztosan tudjátok hogy szokott ez ilyenkor lenni.

Nagytestű szuka kutyám a kölykeiként kezeli a baby tengerimalacaimat. Nyalja a hasukat, mosdatja és a szájával pakolgatja őket. A malacok nem sírnak és természetesen mikor már durvul a helyzet közbeavatkozunk, de szerintetek lehet bajuk a malacoknak?

Legjobb válasz: :) Figyelj azért a kutyára,nehogy bántsa õket,ha látod,hogy szereti õket tényleg akkor hagyhatod. Nagyon aranyosak lehetnek,szerintem a malacoknak nem lesz bajuk.

:) Figyelj azért a kutyára, nehogy bántsa õket, ha látod, hogy szereti õket tényleg akkor hagyhatod. Nagyon aranyosak lehetnek, szerintem a malacoknak nem lesz bajuk.
Én is arra tippelek hogy álvemhes lehet ! Azt pedig kezelni kell . Ha álvemhes nem fogja bántani sztem a malackákat , mert kölykeiként tekint rájuk :) Az én Staffom együtt alszik a Tengerimalacommal és a törpenyuszimmal .... és soha nem bántotta õket .... nem minden kutya útálja a tengerimalacokat!!!!
Én a kutyáért is aggódnék. Magától nem csinál ilyet, lehet hogy álvemhes és utána pedig meg is betegedhet...
Jaj, ez olyan édes kis történet. :) Ha kölykeiként tekint rájuk, szerintem nincs félnivaló. Olyan csodálatos dolog ez az állatvilágban, mikor teljesen más állatfaj neveli a másik kölykét.
Nagyon édes lehet! Gondolom, azért õ is érzékeli, milyen kis aprók hozzá képest és érezné azt is, ha bántón nyúlna hozzájuk. A kérdés csak az, hogy ha eldurvulna a helyzet, hagyná-e, hogy beleavatkozzatok?
Szerintem nem fogja õket bántani, de figyelj rájuk, mert esetleg véletlenül ráfekhet vagy hasonló. Ha elmész otthonról különítsd el õket ha lehet. Nekünk a kutya hurcolászta a kismacskákat mindig azok meg a kutyaólba jártak aludni egy idõ után. Olyan is volt, hogy a kiscicák a fiú kutyám hasát gyömöszölték :) )) Meg másztak a hátán. Nagyon aranyosak lehetnek az állatkáid, biztosan nem lesz semmi bajuk, de azért ne hagyd õket sokáig felügyelet nélkül. Nekünk is volt olyan, hogy a kutya véletlenül a kiscicára feküdt, szerencse, hogy pont ott voltunk.
Vigyázz a kutyával, bármilyen aranyosnak is tûnik, mert a kutya a tengerimalacot nem szereti, kb mint a macska az egeret.Én kitettem az udvarra legelészni a malacaimat, a szomszéd kutya meg ellopta, alig lehetett kiszedni a szájából.Évekkel ezelõtt meg egy másik kutya ki is nyírta a tengerimalacomat.Érdekes, hogy a macskák meg nem foglalkoznak velük, mert pld.az aranyhörcsögöt bántják. A kutyát meg a hörcsög nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Az állvemhességre én is gondoltam. Ráadásul a malacok akkor kerültek ide amikor a kutya abba hagyta a tüzelést. Az állvemhességnek mik a tünetei? Én mást nem vettem észre a kutyán nem duzzadtak az emlõi semmilyen fizikális változás nincs rajta csak talán depressziósabb.
Szerintem állatorvost hívd fel, aztán lehet elmondja szóban vagy megnézi a kutyust. Ha nem vettél észre semmit akkor már csak ez marad.

Mi lehet a baja a kutyámnak?

Tegnap este a kajáját nem ette meg, egész este nyüszített, nagyon levert, fájdalmai vannak. Adtam neki fájdalomcsillapítót, hogy legalább ne fájjon neki, de ez csak tüneti kezelés. Mit tegyek, hogy ne haljon meg?

Legjobb válasz: Embergyógyszer halálos is lehet a kutyának, az állatorvos tud csak diagnózist adni és õ tudja megmondani, mennyibe kerül a gyógyítás. De sürgõsen nézesd meg, még mielõtt késõ lesz!!

Embergyógyszer halálos is lehet a kutyának, az állatorvos tud csak diagnózist adni és õ tudja megmondani, mennyibe kerül a gyógyítás. De sürgõsen nézesd meg, még mielõtt késõ lesz!!
A kérdező hozzászólása: Azt is szeretném kérdezni, milyen drágán gyógyítaná meg az állatorvos? Semmi tapasztalatom sincs ezen a téren.
Szerintem nézd át a kutyát, nem-e lépett/feküdt bele valamibe, és azért fáj neki. Ha nem találsz semmit, mindenképpen vidd el a dokihoz. Az, hogy mennyit kér az attól függ, hogy mennyire komoly a baja. Lehet, hogy csak egy szuri és semmi baja nem lesz!! Nálunk 4 000 egy vizsgálat szuri(k)al együtt+ha szükség van rá akkor a gyógyszer ára. Ennyit mindenképpen megérdemel egy kutya :)
Az állatorvosi számla nagyban függ attól, hogy mi a baja a kutyának. Vannak olcsón kezelhetõ betegségek, meg vannak olyanok, amiket csak drága mûtéttel lehet helyrehozni, de amíg nem nézi meg állatorvos, nem tudhatod, hogy nálatok melyik áll fenn.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a pozitív értékelés. Hála az égnek, reggelre már jobban volt. :)

Mi lehet a baja a kutyának?

Van egy 10 hónapos Pitbull terrierem, futtatáskor szájkosarat használok (fém) közel 3-4 hete! Elég jól t?rte már az elején is, semmi gond nincs vele felrakáskor sem csak futás közben néha rájön, hogy leakarja szedni! Nem kicsi rá a kosár, és nem is nagy hogy belelógna a szemébe. Mi lehet a gond vele, miért nem szokja meg, vagy még id? kell neki? De nagyon zavaró mikor sprintel és visszaránt mert megáll "szaggatni" a kosarat!

Legjobb válasz: Biztos zavarja.Mifelénk nincs szájkosár az effajta kutyáknak. Egy van aki elég félelmetes, de ö hosszú futtató pórázon van. Nem tudok okosat írni!

Biztos zavarja.Mifelénk nincs szájkosár az effajta kutyáknak. Egy van aki elég félelmetes, de ö hosszú futtató pórázon van. Nem tudok okosat írni!
A kérdező hozzászólása: Igen én is így tudom, hogy kell minden kép a fajtára!
A kérdező hozzászólása: A kosár csak utcára kell mikor viszem futtatni a városba, itthon box van neki, és szabadon is van, nem agresszív, én nem is szeretem annyira ezt a kosaras dolgot de hát állítólag büntetnek érte ha "keményebb" kutyákon nincs kosár a városban. A határba én is kiviszem kosár nélkül, de mindig nem mehetek vele a pusztába! Nem tudom milyen "agresszió" a jó e fajta témában, mert próbáltam már érte "bántani" de nem igazán hat, nagyon meg nem akarom "bántani". Hát még várok vele pár hetet ha utána sem javul akkor majd kitalálok valamit, max ritkábban futtatom akkor is olyan helyen ahol nem nagyon látják, bár nagyon igényli a napi futást.
Általában mindenhol kell a fajtádra kosár. De, ahol élsz, megkeresed az önkormányzat állattartási rendeletét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kosár annyival azért nagyobb, hogy kitudja benne nyitni a száját eléggé, nem agresszív, csak hát nem örülnék ha a "buta" rendõrök megbüntetnének mert erre szokásuk azokat büntetni akiket nem kéne! Meglátásom szerint kényelmesnek kéne lenni bár ugye ezt csak õ tudja mert láttam már kényelmetlenebb helyzetbe szájkosaras kutyákat, feltenni szépen felengedi, nem tiltakozik, szinte csak menet közben mikor már igazán elkezd lihegni akkor piszkálja, akkor is jobban a földön túrja vele az orrát meg kaparja! Hát gondolkodtam rajta, hogy a hideg ellen rakok neki szivacs csíkot oda ahol nincs gyárilag bõr, mert az orránál nem ér hozzá a vas mert annyit eltart. Egyébként ki tudja hol lehet megtudni, hogy kell egy adott településen a fajtára kosár?
Ha futtatod, igen hamar lihegnie kell. Ha nem tudja teljesen kinyitni a száját a kosárban, érthetõ, ha ellenkezik. K9-nél lehet remek bõr kosarakat kapni.Az hidegben sem irritálja.
Talán az is lehet a baj, hogy nem tud benne rendesen lihegni. És persze zavarhatja az is , hogy nehéz és hideg. Én a saját kutyámnak textil kosarat vettem és úgy állítottam be, hogy kicsit ki tudja nyitni a száját. Szerintem próbáld meg másfajta szájkosárral, vagy esetleg kosár nélkül, pórázon.
Én nem sûrûn látok szájkosaras kutyát, még pitbull vagy staffit se. (Nem értek a fajtákhoz, csak annyit tudok hogy "harci" kutyák.) Na szóval, ha mindenképp ragaszkodsz a szájkosárhoz szerezz be bõrbõl, mert van bõrbõl is! Talán kellemesebb neki viselni mint a fémet, könnyebb is. Nem lehet jó mikor fut valaki és még egy ketrecet is cipelni kell az orrán... Muszáj rá? Agresszív?
Még hisztizik ellene, majd abbahagyja, csak ne hagyd neki, hogy ellenkezzen, tiltsd meg neki a hisztizést, tereld el a figyelmét, ilyesmik. Mondjuk a fém szájkosár biztos nem kellemes, nehéz is, meg ilyen idõben kihûl, és ha hozzáér a kutya pl. az orrával, az elég rossz érzés, lehet hogy emiatt nem barátkozott még meg vele.
A kérdező hozzászólása: http://k-9.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=11&opti.. Nekem ez a fajta kosár van ami itt az oldal tetején a méret kiválasztásánál bemutató jellegû!

Mi lehet a baja a kutyámnak?

Sziasztok! A kutyusom két-három napja étvágytalan (inni szerencsére iszik), tegnap óta levert, ma pedig már többször is kevés fehér habot hányt. A vizelete nem véres, de elég sötétbarnás (az enyém akkor ilyesmi szín?, gennyesebb jelleg?, amikor meg vagyok fázva), az orra pedig inkább száraz, mint nedves. Próbáltuk óvatosan nyomkodni a hasát, hátát, nem jelezte, hogy fájna neki valahol. Kullancsfert?zése már volt vagy két éve, hasonló tünetekkel, de akkor véreset is pisilt, meg mostanában amúgy se volt benne kullancs. Meg akkor abszolút nem akart soha lemenni sétálni (lakásban tartott), most meg azért picikét örül, ha megkérdezzük t?le, kimenjünk-e, és szaglászgat, meg nemcsak szükségb?l pisilget, hanem területet is jelöl, szóval azért van némi életkedve. Akkor abszolút nem volt semmi, szinte er?szakkal vittük le is. Bár nem szörcsög, de megfázásra tippelünk, hárman élünk együtt, ketten tök betegek (influenzaféle, száraz- és hurutos köhögés, orrfolyás, h?emelkedés vagy láz), és egy pici megfázásom nekem is van, talán megfert?zhettük. Orvoshoz vinnénk, de sajnos anyagilag nem állunk úgy közvetlenül fizetés el?tt, hogy legyen pénzünk eleve csak a helyben beadandó oltásokat kifizetni, a receptekr?l nem is szólva. Hétf?n vagy kedden már tudunk vele menni, de aggódunk mindannyian, hogy mi a baj. Algoflex van itthon, de nem merünk neki adni orvosi utasítás nélkül, nehogy aztán meg attól legyen rosszul. Persze, ha súlyosbodik, úgyis kérünk kölcsön valakit?l és elvisszük orvoshoz, de ha ez most így stagnálna, ti mit javasoltok, mivel tudnánk rajta segíteni? Esetleg, hogy egyen is valamit, vagy ne hányjon (annyit), ilyesmi? Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: szerintem babézia, a véres vizelet ritkább és gyakoribb a barnás illetve a tünetek nagy része arra utal. Illetve mindig máshogy viselik a kutyák, az én kutyám az elsõ babéziájánál semmi tünetet nem mutatott csak a barnás vizeletet vettük észre a 2. alkalommal levert volt és rosszkedvû...szóval mindig más, de ezt ki kellene vizsgálni

szerintem babézia, a véres vizelet ritkább és gyakoribb a barnás illetve a tünetek nagy része arra utal. Illetve mindig máshogy viselik a kutyák, az én kutyám az elsõ babéziájánál semmi tünetet nem mutatott csak a barnás vizeletet vettük észre a 2. alkalommal levert volt és rosszkedvû...szóval mindig más, de ezt ki kellene vizsgálni
Egyértelmûen állatorvos. Mennyi idõs a kutyi? Azt még nem hallottam hogy embei nátha veszélyes a kutyára, bár minden elképzelhetõ. Nekem is sajnos, fehér habot "hányt" és 1 óra múlva elhunyt. Szívrohama volt. Mire kiért az orvos, már hiába. Millió betegség tünete lehet, ez a fehér habos dolog...csak javasolni tudom az orvost. KÁr tippelgetni, nagy árat lehet érte fizetni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, akkor holnap orvos, ha sikerül. De babézia hogyan, ha nem volt benne kullancs, csak nagyon régen? Szerintem több hónapja, mert nem is emlékszem már, mikor. Amikor anno fertõzött kullancs volt benne, úgy vettük észre, hogy egybõl véreset pisilt (nem volt elõtte barnás se, mindig figyeljük az ürüléket), ott emlékeztünk rá, hogy nemrég vettünk ki belõle kullancsot, és abból tudtunk következtetni. Az meg elég valószínûtlen, hogy nem láttuk, megszívta magát és kifordult utána belõle, mert elég sokat van simogatva, rendszeresen fésülve a háta, oldala, feje, a hasát meg rendszeresen vakartatja normális állapotában. Persze ettõl még lehet, csak "hangosan" gondolkodom. :) Remélem, az éjszakát azért kibírja, mert ilyenkor végképp nem tudunk orvoshoz menni. :(
A kérdező hozzászólása: Ja, azt kifelejtettem, 7 éves múlt augusztusban.
Ezek a tünetek vannak annyira súlyosak, hogy kérdés nélkül is amilyen gyorsan csak lehet, dokihoz kell juttatni. Lehet babesia, vagy felfázás, de mindkettõ állatorvost igényel. Sõt, miután én sem vagyok állatorvos, csak tippelek, még akármi más is lehet, csak így elsõre ezeket gondolnám. Mindenesetre ne várjátok meg, amíg súlyosabb lesz... Amúgy az orr nedvessége semmit nem számít, száraz meg nedves orral is lehet egészséges egy kutya.
A kérdező hozzászólása: Az orrnedvességet nem tudtam, de érdemes megjegyezni akkor, köszönöm. Nem akarjuk halogatni, remélem, holnap sikerül elvinni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!