Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet baja a cicámnak (134 db)

Motorolajtól lehet baja a cicámnak? Mit csináljak vele?

A cicusom állandóan a szomszédban lév? autószerel? m?hely elött hempereg.Tiszta olaj a háta, meg a füle hegye.

Legjobb válasz: Baja nem lesz,nemfog csikorogni ha az egér után szalad.

Baja nem lesz, nemfog csikorogni ha az egér után szalad.
Ekcémás lehet, és hullani fog a szõre egy idõ után, ott, ahol olajos.
vegyél Brigéciolt és mosd le róla
Igen, Brigéciol lesz a jó. Esztergapadokat azzal takarítottam kesztû nékül vagyis bõrkímélõ. Az más, hogy 1 hétig ott marad egy mûanyag kínai kajás edényben és azt feloldotta. xD Régen volt egy cicánk. Beleesett az olajos hordóba. Mit szenvedtünk vele egy egész éjszakán át, míg teljesen letisztítottuk. Szerencsére túlélte.

Ha a macskam vemhes, es ugy jatszunk, hogy csomoszor hatra vagja magat, meg ugral es elesik vagy mi, akkor lehet bajuk a cicaknak?

Es ha igen akkor mi? Es olyankor mi van? Artalmas az anyacicara ez? Neki lehet baja? FONTOS

Legjobb válasz: Nem lesz baja, ha magától csinálja, tudják õk, hogy mi a jó nekik. Viszont a legjobb az lenne, ha ivartalaníttatnád, ha nagy a hasa, akkor a szülés után, ha még éppenhogy terhes akkor most is lehet.

Nem lesz baja, ha magától csinálja, tudják õk, hogy mi a jó nekik. Viszont a legjobb az lenne, ha ivartalaníttatnád, ha nagy a hasa, akkor a szülés után, ha még éppenhogy terhes akkor most is lehet.
A kérdező hozzászólása: Meg nem biztos hogy terhes, anya mondja, mert mar kezd kover lenni! Es ez egy vekony fajta cica.
Anyukád nem gondolt az ivartalanításra? Vagy mit csináltok a sok kiscicával? Rengeteg születik, nehéz nekik gazdát találni.
A kérdező hozzászólása: Mi nem igazan tehetjuk meg :/ de ugye az ivartalanitastol nem lesz vekony a cicam? Csak mert a szomszedba is ivartalanitva lett egy, es szuper vekony, es olyan cicat nem akarok :( en szeretem ha jo husiban van.
Nem lesz sovány, sõt inkább hízni szoktak ivartalanítás után. Beszéljetek meg az orvossal részletfizetést, jobban járna a macska is, meg ti is, mit kezdetek majd annyi kismacskával, évente többszöris szülhet az anya, na meg a kölykeik is.
És ha nekik kis macska kell akkor mivan szeretekfõzni? Itt csak ezt tudják az emberek, állatorvos, ivartalanítás....Semmi mást nem tudtok.

Mi lehet a baja a cicámnak?

Tegnap nem jött haza. Ma észrevettem hogy egész nap fekszik, és le van gyengülve. Nem nagyon eszik, iszik. Tud járni, meg néha nyújtózkodik, de lassan, és a fejét állandóan lefele tartja, ha ül akkor is a földön van a feje, mintha nem tudná sokáig tartani. Kullancsot nem találtam benne, csak kisebb sebek vannak a lábán. Pár napja be lett kenve a nyaka bolhaírtóval, amit elvileg csak kutyáknak szabadna, lehet hogy attól van...de abból nagyon keveset kapott és utána nem volt baja. Légyszi írjatok!

Legjobb válasz: Lehet, hogy megevett valamit amitõl rosszul van. Attól függ, megy e a hasa vagy hány e netán? Az én cicám betegen elment itthonról és nem jött haza többé. Meghalt valahol. :( Ne engedd el semmiképp ki a házból amíg baja van! Vidd orvoshoz ha kicsit sem javul az este alatt. Ha nem külsõ sérülés, akkor belsõszervire gyanakodnék. Nehogy mérgezés legyen. A kutyáim úgy haltak meg. Ha gyenge és csalinkázva megy, az baj. Remélem meggyógyul a cicád!

Lehet, hogy megevett valamit amitõl rosszul van. Attól függ, megy e a hasa vagy hány e netán? Az én cicám betegen elment itthonról és nem jött haza többé. Meghalt valahol. :( Ne engedd el semmiképp ki a házból amíg baja van! Vidd orvoshoz ha kicsit sem javul az este alatt. Ha nem külsõ sérülés, akkor belsõszervire gyanakodnék. Nehogy mérgezés legyen. A kutyáim úgy haltak meg. Ha gyenge és csalinkázva megy, az baj. Remélem meggyógyul a cicád!
Talán vidd el állatorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Ja és amikor nyávog, nincs hangja.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ment a hasa, de nem tudom mikor csak következtetni tudok rá, mert látszódott a farkánál. Hányni sem láttam. Mérgezésre én is gondoltam, de nem habzik a szája, meg nem is nyáladzik, és amikor adtam neki szalámit akkor nyalogatta de nem ette meg. Belsõszervi az lehet, de viszont hagyja hogy simogassam, és szerintem nem fáj semmije. Igen délután csalinkázva ment, meg támasztani kellett néha hogy ne essen el, de most viszont lehet hogy jobban van, mert magától föl szokott állni. Csak tényleg az a leggyanúsabb nekem hogy a FEJÉT ÁLLANDÓAN LEFELE TARTJA. Köszi azért, én is remélem hogy meggyógyul.
agyá neki tejet, az méregölö hatású.
Ha van pénzed akkor persze sürgõsen állatorvos. De megfog gyógyulni a macskák nagyon sokat kibírnak. Enyém hasonló helyzetben volt csak annyi a külömbség hogy apa véletlen rátaposott mikor még pici volt teljesen félre ment, hangja nem volt, levegõt alig kapott, enni nem akart. És hogy mit csináltam vele..? Tejbe mártogattam az ujjam és úgy etettem, inhalátort. bekapcsoltam neki és az orrához-szájához tettem.. Ha a lábán sebek vannak ne aggódj! Nem lesz vele semmi.De ha vérzik vérzéscsillapító púdert rakhaszt rá.

Miért van ma egész nap a cicimen a babám? Csak pár perceket alszik, és már fent is van! Mi baja lehet? Csak a cici kell neki egyfolytába! Ugye nem lesz beteg?

Legjobb válasz: még kicsi.lehet nem a cicó kell neki,hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta,nekem is a védõnõ mondta.

még kicsi.lehet nem a cicó kell neki, hanem csakhogy nálad legyen.az én kislányom is ezt csinálta, nekem is a védõnõ mondta.
második vagyok, tuti a hülye idõjárástól ilyen...próbálkozz cumival két etetés között, vedd az öledbe, ringasd és adj neki cumit, hogy a cicid is pihenjen.
Utolsó: semmi köze a cuminak a leszokáshoz.Ennyi erõvel minden egyéb plasztik dolog miatt leszokhatna, pl:cumisüveg.Én ráadásul bimbóvédõvel szoptatok, mert kicsik a bimbóim, és alig bírom levakarni magamról, az enyém is egész nap cicizne.Szájcumi nélkül meg pl.boltba el se merek indulni, mert éhenhalnék - sose jutnék el, mert egyfolytában sírna, más meg nem végzi el helyettem a bevásárlást.
Könnyebb lenne válaszolni, ha megírnád hány hetes.
Teljesen igaza van annak aki nem ajálja a cumit! 3 gyerekem van! Az elsõt még a koházban leszoktatták a cicirõl a cümisüveggel. A második rászokott a cumira, és leszokott a cicirõl. A harmadik nem cumizik és cumisüveg is nuku, elmúlt 1 éves és még mindig szopizik! Van némi tapasztalatom, cici, cumi éscumisüveg terén! Aki csak azért tömi a szájába, hogy addig is csöndbe legyen, és gõze sincs arról, hogy éhes, az ne ossza az észt! És mióta is van cumi??? Elötte mit adtak a gyereknek? Nem is udom, hogy nõttek fel a gyerekek 200-300 évvel ezelõtt, és annak elõtte!!!
3 hetes növekedési ugrás? Akkor is van egy, de ez kevésbé látványos, mint a késõbbiek. A cumis veszélyekkel egyetértek. Kedves hozzászóló, azért, mert sok gyereknél nem okozott gondot a cumi/üveg/védõ, és esetleg nálad sem, még nem jelenti, hogy a kérdezõ babájánál sem fog! Senki sem lát át az éteren, vagy épp a jövõbe, hogy biztosra kijelenthetné, "nem, nálatok nem lesz gond, csak nyugodtan". Ha te ezt meg mered tenni minden pontosabb ismeret és alaposabb szakmai tudás nélkül, szerintem már TÚL bátor vagy. Én magam is használtam/lom mindhármat a lányomnál, aki még mindig szopik is (3 éves), de ennek ellenére sose mondanám azt másnak, hogy csinálja, mert tudom, milyen gondokat okozhat (nálunk is majdnem), ha az adott baba történetesen érzékeny rá. Célszerûbb néha kicsit óvatosabb tanácsokat adni.
Nálunk beütött a cumizavar. Sebes volt a bimbóm és azt tanácsolta a doki, hogy bimbóvédõvel etessem meg lefejt tejet adjak amíg helyrejön a cicim. Nem mert sokáig ezt csinálni, de 4 nap múlva már csak rángatta és hisztizett, az istenért nem volt hajlandó dolgozni.A végén már bimbóvédõvel se kellett, mert a cumisüvegbõl ugye könnyebben jött. Én idegeskedtem és vége volt mindennek. A 2. gyerekemnél nem követem el ezt a hibát, nagyon jó kis tanácsokat kaptam mit ne mondjak, de egy kezdõ kismama akinek nincs nete nyilván a környezetébõl informálódik. Az orvos is egy nagy hülye volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Azóta nagyjából helyreállt a dolog :) Szerintem olyankor én kellek neki, nem kifejezetten a cici :) Sõt, sokszor ha már nagyon fáradt, és nem tud máshogy elaludni, akkor is szopizik egy picit, és már szundít is. A cumi kérdés meg, hát...én nem merek neki adni, mert még az esélyt sem szeretném megadni annak, hogy le szokjon a cicirõl!
Kérdezõ, szerintem ügyesen csinálod, csak így tovább! A szopómozgás nagyon jó altató..! ;)
Mondod te kedves utolsó, mert te tanultad hogy mi a jó a szoptatás szempontjából?! Elhiszem hogy van tapasztalatod, de hidd el sok gyereknél kialakul cumizavar.
ugyan már!!gyerekek ezrei, sõt tízezrei nõnek fel úgy, hogy cumiznak és mellette szopiznak szépen!Azért okosak, meg tudják különböztetni!A fiam már 2 hetesen totál dühösen kezdett el sírni, ha éhes volt és cumit adtam a szájába(akkor még nem ismertük annyira egymást, nem tudtam, hogy a hasa fáj azért sír, vagy éhes)Szóval meg tudják különböztetni! Az más, ha cumisüvegbõl is eszik, mert abból esetleg könnyebben jön, ehhez hozzászokik, aztán nem akar dolgozni a cicivel.De ez sincs minden esetben. Szóval nyugodtan adhatsz neki cumit!
Azért a cuminál érdemes résen lenni. http://www.lll.hu/node/6 A cumit, cumisüveget más technikával kell szopni, mint az anyamellet, és mivel a gumicumi erõteljesebb inger a szájban, mint az anyamell, a helytelen technika rögzülhet, cumizavar alakulhat ki. Ilyenkor a baba kevésbé hatékonyan szopik, nem biztos, hogy elég tejhez jut, elképzelhetõ, hogy emiatt alszik be hamar a cicin (ha nem áramlik a tej, a baba elveszti az érdeklõdését!), és pár perc múlva meg ébred és sír. Mivel a tej a kereslet-kínálat elve szerint termelõdik, ha a baba nem szopik hatékonyan, az a tejmennyiség csökkenéséhez is vezethet." "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok választ! Akkor ezek szerint ez nem csak nálunk mûködik így :)
Ma az én fiam is tiszta nyûgös. Utálom ezt az idõjárást!
Az enyém 9 hetes, mégis vannak ilyen napjai.Õt se lehet levenni róla szinte egész nap.
A kérdező hozzászólása: 3 hetes.Hát, ennyire zavarná a front?Akkor ez sokszor lesz...
Igaz nem tudom mennyi idõs, de lehet a hülye idõjárás miatt...én fiam is alig aludt ma, igaz már 6 hónapos, szóval kap mást is, nem lógna egész nap a cicimen, de mióta jönnek-mennek a frontok és fúj a szél totál nyûgös...lehet nálatok is ez van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Nagyon igyekszünk :)

Mi lehet a baja a cicámnak? Mit tehetnék?

Van egy cicám,házimcska,olyan szürke és fekete és fehér :D szal el lehet képzelni.Amm..."lánycica",és nagyon izé,hogymondjam...az a helyzet,hogy fél az emberekt?l,nehezen lehet megfogni,mindig elfut,és ha simogatom,akkor is van,amikor csak kényszerb?l marad ott,mert nem dorombol(akkor csinálják ált. a macskák,ha jól érzik magukat).Nemrég lett neki úgy 2 kiscicája a padláson.Az egyiket lehozta és a bunkó kutyám megölte :\'(.A másikat megmentettem,egy dobozba tettük,és odavittük az anyját,de az nem nagyon foglalkozott vele,s?t el is vitte mert többet nem láttuk. Tisztára vad ez a macska,még anyai ösztön sincs benne.Nem tudom mit tehetnék vele.

Legjobb válasz: Azért vitte el, mert van benne anyai ösztön! Gondolom látta, hogy a másik ott eltûnt, meg nem érezte biztonságosnak a helyet, és azért vitte el. Az én cicám is nagyon ijedõs, nem szereti, ha megfogjuk, csak ha simogatjuk amíg a földön van. A cica természetétõl is függ, de a legnagyobb oka az lehet, hogy kicsi korában ugyanígy elvitte az anyja biztonságos helyre, és nem látott embereket, nem fogták meg, és kimaradt nála az emberhez való alkalmazkodás a szocializációból.

Azért vitte el, mert van benne anyai ösztön! Gondolom látta, hogy a másik ott eltûnt, meg nem érezte biztonságosnak a helyet, és azért vitte el. Az én cicám is nagyon ijedõs, nem szereti, ha megfogjuk, csak ha simogatjuk amíg a földön van. A cica természetétõl is függ, de a legnagyobb oka az lehet, hogy kicsi korában ugyanígy elvitte az anyja biztonságos helyre, és nem látott embereket, nem fogták meg, és kimaradt nála az emberhez való alkalmazkodás a szocializációból.
A kérdező hozzászólása: aha...köszi! arra értettem, hogy nincs benne anyai ösztön, mert nem foglalkozott a kicsivel.Am, már csak azt nemtom, mit lehetne tenni vele...
Nekünk is volt ilyen távolságtartó cicánk (több is). Úgy tudtuk õket megszelidíteni, hogy elkezdtünk játszani velük. Szallagot és más dolgokat mozgattunk elõttük. Ekkor közelbe kerültek és játék közben lehetett õket simogatni a földön. Aztán meg már ölben is megmaradta. Mostanában meg már annyira SHSz-esek (Simi Hiány Szindróma), hogy akár a földröl is felugranak a vállunkra. Kitartás és türelem kell hozzá.
Az ivartalanítás lenne az elsõ lépcsõ és majd utána a többi...

Mi lehet a baja a cicámnak?

A cicám mostanában olyan kis étvágytalan. Nem eszik szinte semmit egy nap. Mi lehet a baja. Más tünete nincs, vagyis amikor eszik hóropogásszer? hangot hallok. mintha a fogai súrlódnának er?sen össze.

Legjobb válasz: Kijárós cica? Nem sérülhetett meg az állkapcsa? Az magyarázná az étvágytalanságot (fájdalmas) és a"hóropogás-szerû" hangokat is, ha mégis végre eszik valamit. De ez csak egy ötlet. Kérlek, ne várj jövõ hétig, minél hamarabb vidd orvoshoz, ha idõpontot kérsz, még nem is kell sokat várni. Jobbulást a cicának!

Kijárós cica? Nem sérülhetett meg az állkapcsa? Az magyarázná az étvágytalanságot (fájdalmas) és a"hóropogás-szerû" hangokat is, ha mégis végre eszik valamit. De ez csak egy ötlet. Kérlek, ne várj jövõ hétig, minél hamarabb vidd orvoshoz, ha idõpontot kérsz, még nem is kell sokat várni. Jobbulást a cicának!
Pár hete ugyanezzel a kérdéssel fordultam én is hozzátok. A cicám nem evett és egész nap egy helyben feküdt. Elvittem állatorvoshoz és kiderült, hogy vérmérgezése volt. 40 fok feletti láza volt, és egy hétig folyamatosan vittem szurira. Szóval ha hasonló tünetei vannak a cicádnak mindenképp vidd el orvoshoz, ki tujda mit kapott el, mi van a levegõbe. Hát a hóropogás szerû hangra nem tok mit mondani :) Ha régebben is így evett, akkor ez normális. Az enyém például ha eszik megállás nélkül dorombol és így olyan mintha morogna :) Jobbulást a cicádnak :)

Mi lehet a baja a cicámnak?

3 hónapos a cicám és nemrégiben elkezdett hányni és nagyon lefogyott és már nem is eszik csak belekostol és otthagyja.2 nap alatt annyirra lefogyott hogy úgy néz ki mint egy " anorexiás " cica. Nem tudom mit tegyek.. adjak neki csak száraztápot vízzel keverve?Vagy vigyem állatorvoshoz?Mi lehet a baja és mennnyibe kerülhet a vizsgálat meg a gyógyszerek amit kaphat?

Legjobb válasz: Ha egy kicsit is érdekel hogy mi lesz a macskával akkor vidd állatorvoshoz, ne hagyd szenvedni, lehet késõbb viszed már nem tud vele mit kezdeni. Lehet mérgezés, bármi, nekem 5000 ft volt hogy megvizsgálta + 2 szurit adott a cicának. (De nekem házhoz jött faluba, szóval a benzint is beleszámolta)

Ha egy kicsit is érdekel hogy mi lesz a macskával akkor vidd állatorvoshoz, ne hagyd szenvedni, lehet késõbb viszed már nem tud vele mit kezdeni. Lehet mérgezés, bármi, nekem 5000 ft volt hogy megvizsgálta + 2 szurit adott a cicának. (De nekem házhoz jött faluba, szóval a benzint is beleszámolta)
A kérdező hozzászólása: ÁÁÁ DEHOGY ÉRDEKELNE EGY KICSIT IS A MACSKÁM ELVÉGRE gondolhatod hogy most is pusztul!!!Helye gyerek szerinted nem érdekel a macskám élete fõleg hogy most is feltettem a kérdés?!!Az ilyen válaszokkal kimélyéll és mindenki más is!!!!!!
Vidd orvoshoz, ne itt szidd, azt aki segiteni akar neked. Mert képzeld, mi ennyibõl nem tudjuk megmondani mi a baja, és tanácsokat se tudunk adni neked. Vidd orvoshoz sürgõsen!! Ha azt akarod, hogy még pár évig éljen a macskád. A tünetek alapján ez lehet parvó, bélférgesség, vagy akár mérgezés is, úgyhogy reggel az legyen az elsõ dolgod, hogy viszed az orvoshoz. Addig próbáld itatni, hogy ne száradjon ki teljesen, legyen friss vize, és ne enged ki éjszakára! Száraz tápot ne adj neki, ha olyan kedvetlen nem fogja megenni. Esetleg adj neki pár apró falatot valamelyik kedvencébõl, hátha jobb kedve lesz.
Azonnal vidd állatorvoshoz. Addig ameddig nem késõ. Nagyon kicsi még, lehet, hogy máris elkéstél. Az ismerõsöm is így járt, pici cicája volt és egy nappal késõbb ment orvoshoz, de már nem élt addigra a cica. :( Ne a pénzt nézd ilyenkor! Habár ha mérgezésrõl van szó (nagy bizonnyal igen) akkor lehet, hogy mélyebbre kell nyúlnod. Most ne adj neki semmit, inkább csak igyon! De jó sokat kellene, hogy ne szívódjon fel gyorsan a méreg. De az állatorvos többet tud mondani! Ha van idõd, akár most is elviheted non-stop klinikára. De ha még kibír egy éjszakát, akkor reggel feltétlenül menjetek! Jóbulást a cicusnak! Aztán írd meg mi lett! Drukkolok :) Wanda •
A kérdező hozzászólása: Köszön szépen a két válaszolónak!! Holnap viszem orvoshoz megírom majd mi lett:)
Tapasztalatból mondom, hogy ilyen kis macskáknál a hányás/nem evés nagyon rosszat jelent. Ha megjöttél az orvostól, kezdhetsz ásni egy kisebb gödröt.

Mi lehet a baja a cicám szemének?

Egy reggel úgy kelt fel a Manó nevű cicám , hogy a bal szemét szó szerint összeragasztotta a csipa azt kamillás borogatással megoldottuk de azóta folyamatosan csipásodik a szeme nagyin.A másik macskámnak pedig egészséges a szeme úgyhogy ez nem természetes.A délután szúnyókák után pedig szinte vak mert a csipa a szőrt össze ragasztja a szeme előtt csak a szeme sarkában lát gondoltam kötőhártyára az lehetséges?

Legjobb válasz: Lehet kötõhártya-gyulladás, de ez többféle betegség tünete is lehet. Be van oltva a cica? Akár macskanátha is lehet. Én megnézetném egy dokival, ha enyhébb a dolog, akkor tud adni/felírni szemcseppet vagy kenõcsöt, ha valamilyen fertõzés, akkor mindenképpen kell neki antibiotikum.

Lehet kötõhártya-gyulladás, de ez többféle betegség tünete is lehet. Be van oltva a cica? Akár macskanátha is lehet. Én megnézetném egy dokival, ha enyhébb a dolog, akkor tud adni/felírni szemcseppet vagy kenõcsöt, ha valamilyen fertõzés, akkor mindenképpen kell neki antibiotikum.
A kérdező hozzászólása: tegnap elõtt kaptam úgyhogy fogalmam sincs hogy be van e oltva de orvoshoz mindenféle képpen elviszem nagyon köszönöm
Lehet kötõhártyagyulladás is, de lehet macskanátha is, én is mindenképp elvinném dokihoz! Esetleg nem ment ventillátor elé, vagy klíma alá, ahol belefújhatta az áramlás a port?
A kérdező hozzászólása: nem ment ilyesmik alá mert apukámnak van egy mûhelye ott van házuk meg minden ami kell és ott nincs klíma se ventillátor de por az sok van

Mi lehet a baja a cicámnak?

három napja hoztuk el ?t. tegnap el?tt nem evett csak párizsit, aztán tegnap megint csak azt meg egy kis f?tt husit. ma kapott májkrémet és tejet. és hígat kakilt és a vége véres is volt mi lehet ez? lehet a kajától vagy mi? még nem kapott semmilyen szurit se féreghajtót azt holnap veszek neki és meg is kapja . most 2 hónapos.

Legjobb válasz: Állatorvoshoz vidd. Az cicám ellés után hasonló problémával lefogyott és lázas is lett, gyulladása volt, amit veszélyes lehet.

Állatorvoshoz vidd. Az cicám ellés után hasonló problémával lefogyott és lázas is lett, gyulladása volt, amit veszélyes lehet.
A tejet hanyagoljátok, mert nem bírja.Lehet bélgyulladása is.Egy orvosi alap vizsgálat nem árthat, meg egy kis bélflóra regeneráló.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat csak a a baj hogy nálunk az állatorvos nagyon macska ellenes van amikor macskához ki sem megy.:( de most anyum mondta hogy tud egy másikat csak nem tudjuk hogy azzal is mikor fogunk tudni beszélni mert kéne neki egy oltás is. de remélem még a héten megoldjuk. majd megírom mi lett.
Állatorvos macska ellenes? micsoda suttyó vigyétek el rendes dokihoz sok sikert
A kérdező hozzászólása: hát igen elég gáz de most anyum beszélt a másikkal azt mondta nincs semmi baja csak ne adjunk neki tejet hanem pár napig igyon kamillateát és hétvégén kapja a szurit :) köszi a válaszokat
sok sikert jobbulást
A kérdező hozzászólása: köszi már jobban van;)
örülök :)

Mi lehet a baja a cicámnak mivel (anya szerint) napok óta nem eszik és nem is nagyon ivott?

tegnap egész nap nem volt bent a cica pedig eléggé szoba macska. rengetegszer bent van egész nap sõt gyakran bent is alszik. nos tehát a cicus szerintem tegnap óta nem eszik, de lehet benne valami, hogy már több ideje mert mostanába láttam hogy a kedvenc konzervjébõl a kaja sokszor ott volt pedig mindig mindent felfal, de csak annak tituláltam hogy túl sokat kapott! tehát a lényeg az hogy tegnap elég sokáig szóltunk neki este hogy jöjjön be. hívogattuk de nem jött nem jött. általában elég gyorsan szokott bejönni szóval ez furcsa volt. aztán meg érkezett vagy legalábbis az udvaron setalgatott. kivittem enni de õ csak megszagolta és ott hagyta(a kedvencét!!) általában mikor a dobozt meglátja már akkor elkezd dörgölõzni, nyávogni és teljesen bevan zsongva. de inni sem iszik. most reggel kivittem és ivott pár kortyot de az semmi. a hátsó bal lábára rá sem lép esetleg lehet attól vagy valami betegsége van és az hogy a lába fáj az "teljesen" lényegtelen e mellett?

Legjobb válasz: ja és azóta természetesen csak alszik, pihen, és szomorúan néz az általában igen nagyon aktív cica.

A kérdező hozzászólása: ja és azóta természetesen csak alszik, pihen, és szomorúan néz az általában igen nagyon aktív cica.
Nézzétek meg a lábát, ha nem lép rá vagy sántít, akkor megsérült, és a fájdalom miatt nincs étvágya. Ha nagyon sír mikor a lábát nézitek (és nem láttok rajta sérülést), akkor lehet hogy kificamította. Ebben az esetben érdemes dokihoz vinni megvizsgáltatni.
Valószínûleg beteg, minél elõbb vigyétek el állatorvoshoz.
Így volt 1 éve az én macskám is. Fokozatosan rosszabbul lett és végül meghalt. Ünnep volt egy állatorvost sem értem el. És amikor már vége lett az ünnepnek. Vártam a Reggelt hogy vigyem. És meghalt. Mai napig siratom. Mindenképp vidd el orvoshoz mert kiszáradhat. Esetleg mérgezés is lehet, ami 2 napon belül vagy pár óra alatt kin szenvedést tud okozni. De belsõ vírus fertõzés is lehet. Ugyan kívülrõl nem látszik, de belül pusztít. Hívj fel egy állatorvost majdnem mind rendel hétvégén. Vidd el a macskát vagy hívd te ki a házhoz. De ilyenkor minden állatkórház nyitva van. De ne várd meg a hétfõt . Valahogy tartsd bent a macskát. Ha nincs széklet és vizelet akkor nagy baj van. Minden esetben állatorvos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!