Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet az oka, ha (586 db)

Mi lehet az ok? Ha nem jön meg és terhes sem vagyok akkor mi a teendő, és mi lehet az ok?

6 napja késik a mensim 2 teszt is negativ. Semmilyen tünetem nincs egyedül a h?m van fent 37,2-n. Akik igy jártak azokkal mi lett? Doki? És utána? 3 hónapja missed ab.-om volt de azóta volt két rendes mensim. Tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Szia, Szerintem jobban jársz, ha a dokival megnézeted, mi van veled. 6nap késést illik mutatni a tesztnek, ha babázol. Bár nem kizárt, az apróság:) csak kisebb... Várj két-árom napot, és ha addig smmi, akkor doki. Kitartást

Szia, Szerintem jobban jársz, ha a dokival megnézeted, mi van veled. 6nap késést illik mutatni a tesztnek, ha babázol. Bár nem kizárt, az apróság:) csak kisebb... Várj két-árom napot, és ha addig smmi, akkor doki. Kitartást
6-7 nappal ezelõtt nem voltatok együtt?

Mi lehet az oka ha egyes emberek szó szerint elvárják, hogy mindig szépen szóljak hozzájuk de ők nem beszélnek szépen velem? Mi lehet a baj velem? Mi a megoldás?

Ezt munkahelyen vettem észre f?leg régieknél meg anno suliba,hogy ha már úgy szóltam valakire ritkán:vigyázz már,mennyél arrébb körítés nélkül akkor már nekem akart jönni de ?k mindig így beszéltek velem.A munkahelyen meg ha 5 percig nem nyaliztam véletlenül rosszul szóltam akkor egyb?l bunkóztak.Nem mindenhol volt így persze.Mindig kedvesnek kell lenni mindenkivel ha új helyre kerülök akkor is ha velem nem azok vagy inkább ne szóljak ahhoz aki tuskó?

Legjobb válasz: A gond az,hogy megtehetik,és ezért viselkednek így. Ha már az elején egy bunkó megjegyzésnél megszólaltál volna " Ha én megadom a tiszteletet,akkor el is várom,úgyhogy fogd vissza magad,és beszélj rendesen,köszike" Ha ezek után is búnkoskódik,akkor simán meg kell mondani,hogy na innentõl kezdve én sem leszek tisztelettudó,..

A gond az, hogy megtehetik, és ezért viselkednek így. Ha már az elején egy bunkó megjegyzésnél megszólaltál volna " Ha én megadom a tiszteletet, akkor el is várom, úgyhogy fogd vissza magad, és beszélj rendesen, köszike" Ha ezek után is búnkoskódik, akkor simán meg kell mondani, hogy na innentõl kezdve én sem leszek tisztelettudó, ..
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Nincs tekintélyed, nincs tartásod. Ez azért van, mert nem viselkedsz megfelelõen. A viselkedés alatt nem a tisztelettudósság értendõ, mert az rendben van nálad, hanem az, hogy a te magatartásod esélyt ad másoknak arra, hogy degradálóan beszéljenek veled és rosszul bánjanak veled. A tiszteletet kikell érdemelni és ebben nem csak a viselkedésnek van szerepe, hanem a tetteknek és a beszédnek is. A konfliktushelyzetek elõl ne menekülj, hanem tanuld meg kezelni õket, de csak észszerûen, és legyél tekintettel a státuszkülönbségre, viszont ha egy veled egyenrangú személy lekezelni próbál téged, akkor állj ki magadért. A munkád, megjelenésed és viselkedésed szempontjából legyél kifogásolhatatlan. A beszéded legyen határozott és a szavaid legyenek célszerûek és átgondoltak.
Meg kell tudakolni legalább egy valakitõl az okát.
hát nézzen magába az illetõ és gondolkodjon hogy miért járt így

Vajon mi lehet az oka ha egy gyerek szellemi fogyatékos lesz?

Hatalmas rémálmom, hogy valami ilyen jelleg? baja lesz a babámnak. Más is van ezzel így vagy csak nekem vannak ilyen idióta félelmeim?

Legjobb válasz: Hát ennek több oka is lehet.Például vérfertõzés,vagy genetikai rendellenesség.Minálunk olyan városban lakunk ahol valamilyen sugárzás van a levegõben.És sajnos ebben a városban rengeteg szellemi fogyatékos gyerek van.Van egy pár ismerõsöm õk is ilyen szellemi fogíyyatékosok és egyszer elmentem a gyerekotthonban ott is rengeteg fogyatékos gyereket láttam.Nagyon rossz volt ezt látni.De neked nem kell aggódnod.a mai orvostutomány már hamarabb észreveszi ha valami baj van a babával.

Hát ennek több oka is lehet.Például vérfertõzés, vagy genetikai rendellenesség.Minálunk olyan városban lakunk ahol valamilyen sugárzás van a levegõben.És sajnos ebben a városban rengeteg szellemi fogyatékos gyerek van.Van egy pár ismerõsöm õk is ilyen szellemi fogíyyatékosok és egyszer elmentem a gyerekotthonban ott is rengeteg fogyatékos gyereket láttam.Nagyon rossz volt ezt látni.De neked nem kell aggódnod.a mai orvostutomány már hamarabb észreveszi ha valami baj van a babával.
Ennek sok oka lehet, azonkívûl amit írtak neked, pl. ha szülésnél gond lenne, és a baba sokáig oxigénhiányos állapotban lenne, de ne is gondolj ilyenekre.Persze az emberben megfordul, de ne ez legyen ami dominál, hanem gondolj arra hogy igenis egészséges kisbabád lesz, hiszen miért ne lenne.Fõleg ha a vizsgálatokon is minden rendben van.Amúgy azt olvastam hogy ilyenkor a rémálmok természetesek, de nem kell velük foglalkozni.Engem elkerültek idáig szerencsére, 38 hetes vagyok. Tudod csak mindig pozitivan, a babád is érzi ha sokat aggódsz, és nem érti szegény miért.Boldog babavárást!
Sajnos én is ettõl félek, nem vagy egyedül vele.Hogyha ez nem ölt rettegésbe és szorongásba kkor addig sztem normális a félelem.Nekem a szomszédomba van egy fogyatékos gyerek aki belekakilt a magzatvízbe és fertõzést kapott.Na én ezért félek tõle, mert bár õk romák 10 évesen nem tud beszélni.Valószínûleg a nemtörõdömség miatt.Én is azzal nyogtatom magam, hogy ha az ember odafigyel és azt csinálja amit az orvps mond kevés a lehetõség erre a fajta fertõzésre.

Mi lehet az oka, ha a barátommal már több, mint egy éve együtt vagyunk, ráadásul rendes, de én mégsem vagyok belé szerelmes?

Még soha nem voltam szerelmes senkibe. Kedvelem, mert tudom, hogy rendes, de csak ennyi. Nem igazán tudunk beszélgetni se semmiről. Különböznek a nézeteink, más az érdeklődési körünk. Az eddigi ismereteim alapján, mégis ő eddig a legrendesebb, pedig sok fiút ismerek. Lehetséges, hogy később még beleszeretek? 20/L

Legjobb válasz: Az az oka, hogy nem vagy szerelmes! semmi egyéb. A szerelem vagy jön, vagy nem. Anélkül is élnek emberek együtt, és lehet, hogy jól.

Az az oka, hogy nem vagy szerelmes! semmi egyéb. A szerelem vagy jön, vagy nem. Anélkül is élnek emberek együtt, és lehet, hogy jól.
"Kedvelem, mert tudom, hogy rendes, de csak ennyi. Nem igazán tudunk beszélgetni se semmirõl. Különböznek a nézeteink, más az érdeklõdési körünk" Nagyjából meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet! :) Röviden ennyi. Akkor csak simán kedveled, szeretsz vele lenni.De ezt meg hogyan ha nincs közös téma? Akkor egyszerûen csak rendes veled.. Ne erõltesd ha nem megy, ha így érzed nem valószínû hogy belé fogsz szeretni. 19/L
nincs ok! A szerelem megléte vagy hiánya nem racionális okok sorozatából alakul ki! Szerintem egy év után már nem szeretsz bele. már megismerted, és így nem szerettél bele.
Ha szeretkeztek is és akkor sem, akkor valami lelki problémád van, amivel orvoshoz kéne fordulnod, ha nem akkor az az oka.
ebbe a hibába én is beleestem. a kapcsolat javult, megszerettem öt, csiszolódtunk, de soha nem volt az igazi. mindig hiányérzetem volt, a bnöm pedig szerelmes volt, de hiába. ha egy kapcsolattol többet varsz mint egy barat akivel jól megvagytok, illetve ami kb most kapsz, akkor nem érdemes húzni mert csak egyre nehezebb lesz késöbb elválni. ez nagyon nehéz lépés volt nekem, de a kérdés h mit diktál a hited és a szíved. ha kételkedsz h öbenne teljesül amire vágysz, nem fog kialakulni az ilyesmi az én tapasztalataim alapján
Miért nem tudtok beszélgetni? :O
*akivel
Akkor ez igazából barátság. Ne húzd az idejét, engedd, hogy olyat találjon aki szerelmesek egymásba. 20/N
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, mivel még nem próbáltam és nem áll szándékomban jó sokáig. :D
Én arra lennék kiváncsi, hogy milyen vele Neked az ágyban... jó ???
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Nem vagy tisztában szerintem annak a szónak a jelentésével. Azt nevezik annak, aki mindenkivel lefekszik és kavar... Én nem feküdtem le se vele, se mással és nem is kavarok senkivel. Legyél szíves normális választ írni, vagy ha nem vagy képes erre sem, akkor jobb, ha inkább hallgatsz és próbálod leplezni neveletlenségedet. Elõre is köszi! Az elõzõ válaszolóknak köszönöm szépen a tanácsokat. Hasznosak voltak a számomra. (:
Az az oka, hogy csak egy ócska ri banc vagy! És csak hitegeted szegényt! Ha még beszélgetni sem tudtok mirõl akkor minek vagytok együtt??
Én is azt hiszem, hogy szerelem elõbb van, mint barátság. Ha nektek a barátsággal kezdõdött, akkor kis eséllyel lesz a rózsaszín köd a szemed elõtt ezután...
Ááááááá.. A szerelem jön mint a vihar, okát nem leled, még azt se érted olykor, hogy miért vagy szerelmes belé...
Ti nõknek, mennyi problémátok van!
Szerintem sem kellene folytatnotok ezt a kapcsolatot...ha eddig nem jött a szerelem, akkor igen kicsi az esély arra, hogy ' év után majd jön...Szerintem ne folytassátok ezt tovább, hiszen lényegében barátok vagytok csak...Hagyd, hogy olyat találjon õ is, aki szerelmes belé, és együtt boldogok legyenek.Add meg az esélyt mindkettõtöknek az igaz szerelemre! :)
A kérdező hozzászólása: bocsi az tudja vki mi az oka
az az oka, hogy pasi vagy ...a pasik nagy részének nem egyenes a pénisze...ha extrém görbe - vagyis szexelni nem tudsz vele, akkor menj orvoshoz...ha tudsz vele szexelni, akkor semmi bajod
A kérdező hozzászólása: kösz
Nekem kicsit balra áll nincs ezzel semmi baj.Egyesek szerint valaki jobban szereti ha nem egyenes mint a nyíl.
Kovácsüllõ nagykalapács

Mi lehet az oka, ha egy férfi csak és kizárólag prostituáltakkal létesít szexuális kapcsolatot, pedig látszólag nem lenne oka rá?

Jó módú emberről van szó, rendezett háttérrel, aki külsőre teljesen normális, sőt...Egyszerűen nem értem. Mitől lehet ez? Ti ismertek hasonlókat?

Legjobb válasz: Talán nem akarja, hogy utána a nyakába nyünnyögjenek a csajok.

Talán nem akarja, hogy utána a nyakába nyünnyögjenek a csajok.
Mert egy nõ csak egyre jo....? :DDD , na jo, csak vicelek.A válsz egyszerû:mert egy rendes barátnõ végen annyi pénz, idõt, figyelmet, végén ideget, mrt folyamatosan követeli figyelmet, végén házasságot stb.hogy a végén egy férfi rájön arra, h egy prosti sokkal jobban megéri mint egy sima csaj.Minket folyamatosan traktálnak azzal, h ha nincs csajod, akkor egy lúzer vagy.Én nem rég szálltam ki egy 10éves kapcsolatból , és amikor végre a "mi"-bol megint "én" lettem, akkor rájöttem, h igazából elbasztam az életembõl 9, 5 évet.Meg kell tanulni élvezni az életet magadtól és nem folyton keresni valakit, aki majd jobbá teszi helyettünk.
Ha nem volt még barátnõje, akkor lehet, hogy nem szexelt még rendes lánnyal. Talán fél az elvárásoktól. Mert amúgy a prostival nem lehet megtanulni szeretkezni, csak d.gni.
Mert semmi kedve 5-6szor többet kifizetni egy pénzéhes felszínes "barátnõre", a prosti meg feleannyiért is megteszi ugyanazt.
A kérdező hozzászólása: 26 éves és nem volt neki barátnõje.
Így, hogy nem ismerem nehéz megmondani. De talán nem szereti a kötöttséget. Mennyi idõs? Volt már barátnõje? Szexelt már rendes nõvel? Én egy picit hasonló vagyok. Bár nálam a pénzhiány a probléma. Vagyis belekerültem egy ördögi körbe. Ameddig nem veszek autót, addig nem akarok barátnõt. Viszont nem fog összegyûlni a pénzem autóra, mert mindet elköltöm prostikra. Régebben nagyon tudtam spórolni. Aztán tele lett a f szom és megváltoztam. Most amikor kezembe kerül a fizetésem, már hívom is a lányt.
..vagy olyanra vágyik ami nem átlagos.
Amíg keresgél és facér, addig is kell szexelnie a szükség nagy úr.
Talán, mert nem szeretne tartós kapcsolatot de a szexkell neki, és nem az ingyen r.bancokat választja, hanem inkább fizet. Ez így tisztességesebb szerintem és diszkrétebb is.
Lehet különleges kívánságai vannak amit egy "szimpla" barátnõ nem biztos h teljesítene neki.

Mi lehet az oka, ha tetszik ugyan pár lány, de nem érzek túl nagy vágyat arra, hogy megismerjem őket, nem izgat az előttem lévő lehetőség?

Van néhány lány az ismeretségi körömben, akik tetszenének nekem (hazudnék, ha ezt letagadnám), de mégsem érzem azt, hogy igen, meg akarom őket ismerni, közelednem kell hozzájuk stb. Pedig elérhető közelségben lennének, nem száz kilométerre, így logikus lenne, hogy ismerkedni próbáljak velük. Nem vagyok válogatós, eddig is jobbára "átlagos" lányoknál próbálkoztam, sőt még duci csajnál is, pedig nem vagyok olyan súlycsoportú. Nem igazán értem, miért vagyok ennyire közömbös. Az igaz, hogy plátói érzéseim vannak egy másik lány iránt, akiről az eszem azt súgja, hogy valószínűleg reménytelen az ügy, itt meg itt lennének a potenciális lehetőségek, ráadásul úgy, hogy az egyik lánynak talán be is jövök. Mégse érzem azt, amit "normális" esetben talán kellene, vagyis hogy "lecsapok" rájuk. Miért lehet ez, és ti ismerkednétek-e olyan lányokkal, akik valamiért nem "izgatnak" benneteket? Köszi a normális válaszokat, kíváncsi vagyok, kinek milyen meglátásai vannak.

Legjobb válasz: a plátói csaj miatt nem kell más

a plátói csaj miatt nem kell más
A kérdező hozzászólása: #14: Sokat gondolkodtam én is azon, hogy mi lenne a "logikus" és "helyes" megoldás. Csakhogy senki más iránt nem éreztem azt, amit iránta, és akikkel utána próbáltam ismerkedni, semmi nem jött össze, még a beszélgetésig se nagyon jutottunk el, pedig nem voltam eleve elutasító, nem görcsöltem rá semmire. A ti helyzetetek annyiban másabb, hogy az úriember tisztában van a te érzéseiddel. Én sajnos nem vagyok tisztában azzal, hogy ez a lány mit is gondol/érez, és hogy mi a hiba bennem, mit rontottam el. Ha nem a múltban élek, hanem a jelenben, az se sokkal jobb, úgyis mindig olyanokat fogok ki, akiknek van valakijük, akiket nem érdeklek stb. Én nem utasítottam el ezt a lányt, csupán nem tudtam, szabad-e lépnem, és a mai napig bizonytalanságban élek. Az önkínzás amúgy sem ismeretlen számomra, lényegében véve gyerekkorom óta ebben éltem.
Értékelem az õszinteséged #15, hogy azt hiszed kamuzok, de nem kamu. Bár abban igazad van, hogy biztos nem lehet általánosítani, hogy minden férfi ilyen. Nem is ez volt a célom, csak véleményeket érdekelték a kérdezõt. Sajnos a leírtak minden szava igaz... :( de nem általánosítható, csak egy vélemény. Ebben 1000000% biztonsággal igazad van!!!!!!
14 Miért akarod erre a faszira erõnek erejével a saját személyedet tuszkolni? Kamu az egész szöveged egyébként. Kérdezõ, be ne dõlj ennek az embernek.
Istenem! Mintha azt a férfit olvasnám, aki nekem magyarázkodott, hogy miért is nem akar velem kezdeni. Pedig tisztában van az érzéseimmel. Egy kissé lelkisérült, de jó a szíve neki. Szeretnem lesni és szerettem vele beszélgetni. Épp kezdett kiderülni, hogy még poénkodni is tudunk. Sose randiztunk. Felnõtt férfi létére a múltjára hivatkozva elutasított, nem azért mert bármi oka is lett volna ellenem. Azóta nem igazán beszélünk. Nem haragszom rá és tuti õ sem rám, de nem tudom érez-e valamit. Sokszor nézzük még egymást. De én már semmit se tehetek. Pontosan tudja, mit érzek. Csak épp lelkileg nincs túl jól. Õ is a múltban él! Pedig a múlt nem hozható vissza. Nem szabad a múltban élni. És ha valami nem mûködik, pl. plátói, minek azért feladni minden reményt? Önkínás! Biztosan nem õ a nagy Õ! Hanem lehet épp az, akit elengedsz magad mellett, miközben a múltadban sínylõdsz! Tökre mintha az a felnõtt férfi mondaná nekem.... Csak ezt nem mertem neki kimondani. Az õ döntése volt, hogy a múltban él és "bezárkózva".Nincs jogom beleszólni. Attól jobban szeretem õt, mintsem, hogy irányítsam, vagy befolyásoljam.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, ezt nehezen tudnám neki megmagyarázni. Akkor beszélnem kellene az érzéseimrõl, és nem biztos, hogy ezt szívesen venné. Már sokszor gondoltam arra, hogy írok neki, és próbálom elmondani, mit miért tettem (vagy nem tettem) akkor, de mindig visszarettentem, és most már lehet, hogy késõ is, és nem akar tudni rólam.
11 "vagyis hogy "lecsapok" rájuk." aki ilyet ír, az ne adja elõ a kettõig nem tudok számolni cimû figura szinházi alakját, hanem az tegye rendbe amit elrontott:DD
A kérdező hozzászólása: Nekem nem szokott összejönni semmi, és talán pont az ilyen "remények" éltetnek, hogy hátha még alakul valami, míg ha "kiadom magam", akkor vége, és egy reménnyel megint kevesebb. Bevallom, félek szembenézni ezzel a helyzettel, mert bûntudatom is van, talán jogosan. Lehet, hogy már szóba se állna velem, ki tudja. De közben meg az is ott motoszkál bennem, hogy mi van, ha azért mosolygott annyit, mert bejöttem neki, én pedig megbántottam azzal, hogy meg se dicsértem õt. Kusza ez a helyzet, de máig se értem, hogy ha elvileg õ is jól érezte magát ott, akkor utána miért bánt úgy velem, mint egy idegennel.
9 Szerinted mit veszítesz, ha beszélsz vele? Semmit. Vagy erre/vagy arra dõl a mérleg nyelve. Légy férfi.
A kérdező hozzászólása: Nem randi volt, csupán szerettünk volna személyesen is találkozni. Ráadásul ennek már vagy éve, és most már talán ciki lenne, hogy akkor eddig miért nem mondtam, miért csak most. De ha érdekelném õt valamilyen szinten, akkor tuti keresett volna. És ha nem rontottam volna el, akkor a találkozó végén nem viselkedett volna úgy, mint ha nem együtt töltöttük volna az azt megelõzõ két órát, és borzasztó rosszul éreztük volna magunkat.
Akkor mondd meg neki, hogy jól érezted magad a találkozón max De szerintem biztosan fogsz olyat találni aki tényleg érdekel és nem csak plátói:)
6 Tessék odafordulni a lányhoz. egy nõtõl ne várd, hogy keressen, fõleg elsõ randi után.. Fel a fejjel..még semmi nincs elveszve. Beszélj vele:D
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, nem tudom biztosan, hogy hibáztam-e, és ha igen, akkor miben. Nem tudom hová tenni, hogy miért változott meg a lány viselkedése rögtön a találkozó végén, pedig egyáltalán nem nyomultam rá, mert egyrészt eleve nem is randi volt, másrészt meg tudtam, hogy félénkebb típus, és eléggé ellentmondásos jeleket is adott. Ezért nem is mertem neki elmondani, hogy mennyire gyönyörû és csinos, és hogy többet érzek iránta, és nem tudom, neki tetszettem-e. Azóta nem nagyon beszéltünk, õ abszolút nem is keresett, nekem meg bûntudatom van, de nem tudom, mit vétettem. Igen, valószínûleg mondanom kellett volna neki pár dolgot, de annyira visszahúzódott, hogy azt hittem, nem venné szívesen. Talán ezért is maradtak plátóiak az érzéseim azóta.
4 Légy férfi, és ha elcsesztél valamit, akkor tudd helyre is tenni.Tudj bocsánatot kérni a másik embertõl.Bármit is tettél.
A kérdező hozzászólása: Érzem, hogy elrontottam az illetõvel, ráadásul elég nagy is köztünk a földrajzi távolság, mégse tudom õt elfelejteni, és szerintem õ is kerüli a társaságomat, még virtuálisan is. Bonyolult helyzet, de ez van.
"akirõl az eszem azt súgja, hogy valószínûleg reménytelen az ügy, " Ameddig nem tudod biztosan, mert nem próbáltad, addig nem mondhatsz valamit veszett ügynek.
A szived már ott van a plátói lánynál.Tehát foglalt vagy. Ezért nem kell a többi nõ.
helyes -- A múlton már nem tud változtatni az ember. A jelen és a jövõ még változtatható. logikus -- Ha bezárkózol magadba abban nincs logika. Gondold csak végig, hogy érzelmileg mivel jár számodra, hogy bezárkózol és lelkileg bántod magad. Én egy kapcsolatba zárkóztam be jóidõre nemrégiben. Semmi jó sem származott belõle. De ezt magadnak kell eldöntened. Mások az elsõ szerelmet várják vissza, de az egy szép emlék marad jóesetben. Ha nem tekintesz elõre nincs jövõd és életed sem.

Szerintetek annak mi lehet az oka, ha egy kamasszal senki nem hajlandó beszélgetni normálisan?

Ha valaki mégis van olyan rendes, hogy beszél vele, az is csak megt?ri, egyáltalán nem szívesen beszél vele, és egyoldalú a beszélgetés általában. Mi baj lehet valakivel akivel senki nem képes beszélni?

Legjobb válasz: Sokminden az oka. A korosztályodbeli srácok azért mert nem vagy elég vagány és nagymenõ.A lányok meg azért mert nem vagy elég jóképû.A kicsit idõsebb fiatalok lenéznek mert fiatalabb vagy náluk és ezért kevésbé értékesebbnek gondolnak.A felnõttek meg csak egy lázadó kölyöknek tartanak és ezért nem foglalkoznak komolyabban veled.

Sokminden az oka. A korosztályodbeli srácok azért mert nem vagy elég vagány és nagymenõ.A lányok meg azért mert nem vagy elég jóképû.A kicsit idõsebb fiatalok lenéznek mert fiatalabb vagy náluk és ezért kevésbé értékesebbnek gondolnak.A felnõttek meg csak egy lázadó kölyöknek tartanak és ezért nem foglalkoznak komolyabban veled.
Ki az a senki? A többi kamasz, vagy a felnõttek? Melyik korosztály? Az okok így látatlanban a következõk lehetnek: -Nem vagy jó beszélgetõpartner. Ha olyan válaszokat adsz, hogy "ühüm", "ja", "asszem", akkor nehéz veled beszélgetni, szinte lehetetlen. Ha ez a helyzet, válaszolj bõvebben, tegyél fel kérdéseket, kérdezz vissza. -Nehéz veled közös témát találni. Ha köztudott, hogy téged semmi más nem érdekel, csak a kelet-mongol ganajtúró bogarak táplálkozási szokásai, szintén nehéz veled beszélgetni, mert ehhez a témához nem sokan tudnak válaszolni. Tanulj meg beszélgetni olyan témákról, amelyekrõl mindenkivel lehet: idõjárás, közlekedés, iskola, irodalom, mûvészetek, stb.

Mi lehet az oka, ha egy pár sok évnyi házasság/együttélés után, amikor látszólag minden körülmény adott, sem vállal gyereket?

Egyre több ilyen esetet látok az ismerőseim között. Elmélkedős kérdésnek szánom. Esetleg ha van személyes közvetlen, vagy közvetett példa, ott miért alakult így?

Legjobb válasz: Egészségügyi okok miatt. Mig nem lettem terhes,nem is gondoltam,h mennyi pár küzd,h gyermeke lehessen,de nem sikerül.Ezt a tényt nem szeretik világgá kürtölni. Csak nézd meg itt a Gyiken mennyi ilyen kérdés van.Hányan küzdenek h végre szülõk lehessenek,reménykednek minden hónapban.

Egészségügyi okok miatt. Mig nem lettem terhes, nem is gondoltam, h mennyi pár küzd, h gyermeke lehessen, de nem sikerül.Ezt a tényt nem szeretik világgá kürtölni. Csak nézd meg itt a Gyiken mennyi ilyen kérdés van.Hányan küzdenek h végre szülõk lehessenek, reménykednek minden hónapban.
Itt vagyunk mi tökéletes példának. Mindenünk megvan, jó állás, kocsi, kertes ház(hitelre), boldog házasság. Majdnem 10 éve együtt vagyunk. A babára majdnem 3 évig vártunk, és csak most jött össze. Ne tudd meg, h sokaktól mit hallottam vissza. Hátunk mögött kitaláltak mindenfélét, h miért nem vállalunk gyereket. Persze azt nem tudták, h mi mindent megtettünk, h babánk lehessen(vizsgálatok, gyógyszerek, nálam és a férjemnél is). És a legszomorúbb, h több barátnõm is van, akik szintén évek óta akarnak babát és még nem jön. Persze mivel nem kiabálják világgá igy õket is mindenki piszkálja. És ha bárki elmenne egyszer egy lombik központba rájönne, h mennyi pár küzd.
meg nem akarnak vagy nem jon ossze. szimplan ennyi az ok. nem mindenki eletcelja a gyerekvallalas..
- egészségügyi probléma (nem csak meddõség) - pénzügyi gondok (jelen pillanati, vagy hosszú távú) - rossz tapasztalatok (rossz családi elõélet) - késõbbre tervezik (mert most még egymásnak élnek, külföldre költöznek) - számukra a család kettejükkel már teljes
nem feltétlen az egészségügyi problémák miatt. például itt vagyunk mi. 8 éve élünk együtt a párommal, 3 éve házasok vagyunk...van házunk stb. boldogok vagyunk együtt, és mégcsak nem is adunk esélyt a baba érkezésére jelen pillanatban! hogy miért? mert még egyszerûen nincs itt az ideje. nem érzem azt, hogy készen állnánk rá lelkileg. nagy felelõsség ám egy gyerek! én meg csak úgy vállalok el bármit is, ha tudom hogy maximálisan készen állok a feladatra. jelen esetben az anyaságra.... ennyi. 27/nõ
Ma már nem "kötelezõ" a gyerek vállalás, sokan nem akarják vállalni a vele járó felelõsséget "nyûgöket". Való igaz a mai világba kétszer is meg kell gondolni, hogy akar e gyereket az ember, mert bármikor kirúghatják, még ha jól is végzi a munkáját.
Mi 8éve együtt voltunk már mikor megszületett a lányunk.Volt itt is mindenféle találgatás aztán elegem lett és aki rákérdezett elmontam neki hogy probálkozunk de nem jön össze.4évig voltam meddõ. Barátnõmék 10éve vannak együtt, õk kényelmesek azért nincs baba, mindig van ok hogy per pillanat miért nem aktuális.
Amellett, amit az elözö válaszoló irt, sokan félnek az anyagi körülmények miatt (ha most van is munkahely, bármikor megszünhet), van, aki úgy érzi, mire meglett volna az anyagi háttér, addigra túl öreg, van, aki fél a felelöségtöl, van, aki félti a megszokott kényelmét, meg van, aki egyszerüen csak nem akar gyereket, nem hiányzik neki.
Kedves 20., megmosolyogtam a válaszod, de együtt is érzek. :) Remélem azért minden ok mostmár és boldogok vagytok a "kisasszonnyal". :)
A testvérem a kiszolgáltatottságtól fél, és igaza is van. Én korán vállaltam babát, imádom el is tudom látni, de ha nem lenne a férjem, szerintem mint anyagilag mint érzelmileg nem bírnám. Néha kicsit sok a kisasszony. Egy nõnek megrendíthetetlen bizalommal kell lennie a párja felé, hogy ezt elvállalja. Ez néha tényleg nehéz. továbbá a terhesség nem mindíg egy leányálom. Nekem lumbágóm volt, alig bírtam menni, pedig muszáj volt. A férjemnek gyakran kellett engem a vécére segítenie, vagy éppen le róla. Nagyon utáltam terhes lenni. Ráadásul a csapból is az folyik hogy "áldott állapot, csoda, öröm". Hát nem tudom. Amikor egy köhhentés miatt bepisiltem, nem éppen ezek jutottak az eszembe. És akkor ne érezd magad szar anyának.
A kérdező hozzászólása: Egyetértek: A másik végletet sem tudom megérteni. Vagy talán még kevésbé értem. Van két gyereke és itt kérdezi meg, hogy szerintünk legyen-e harmadik. Gyakorlatilag már amin csak tudnak spórolnak, épphogy kijönnek. Kikalkulálja, hogy akkor nagyobb családi pótlék, juhéj, abból pont kijön a kicsi pelenkája, akkor neki belefér... Volt kint egy ilyen kérdés, egy csomót próbáltuk gyõzködni az Anyukát, hogy nem kéne, de õ már tulajdonképpen döntött :( Sajnálom szegény gyerekeit.
Szóval nagyon leegyszerûsítve: inkább NE legyen anya, mint hogy rossz anya legyen. A meg nem fogant gyerekeknek nem fáj a dolog... Ellentétben azokkal, akik napi szinten szenvednek a nemtörõdöm, hideg anyjuk miatt, aki talán nem rossz ember, csak nem anyának való. Mennyiség helyett itt is a minõség felé kéne elmozdulni.
Szerintem nem az a baj, hogy vannak párok, akik nem vállalnak gyereket (most itt azokról beszélek, akik tudatosan döntenek így), hanem az, hogy olyanok is legalább ennyien vannak, akik felkészületlenül vállalják. Az anyagiak a legkisebb oldala az egésznek, de ha érzelmileg nincsenek rá készen, vagy a kapcsolat nem elég erõs, akkor sokkal nagyobb baj, hogy jön a baba, akinek aztán nem tudnak/akarnak mindent megadni. Sose jutott még eszembe azon csámcsogni, x-nek vagy y-nak miért nincs még. Ha akar, majd megpróbálja, vagy összejön vagy sem. Ha nem akar, akkor meg üdvözlöm az önismeretéért, és hogy nem "fekszik le" az elvárásoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Köszönöm a linket is. Érdekes a két kérdés összevetése, a lényeg ugyanaz mindkettõnél, mégis egész más jellegû válaszok jöttek. (Egy pszichológus vajon milyen magyarázatot adna?...) Ez a "nem kötelezõ", vagy nem is tudom, hogy írtad. Tényleg így van, régebben elvárás volt, hogy egy pár házasságban éljen, legyen gyereke, ne váljon el, ma meg már elég sok minden elfogadott. Ezért sokan élnek is a "lehetõséggel". Ennyire függnénk másoktól? Ennyire fontos, hogy mások mit gondolnak, mondanak? Úgy tûnik, hogy igen. Ez most csak az egyik gondolat kiragadása volt. Mindegyikben lehet igazság, mindegyik elég mélyre mutat. Összetett kérdés ez.
Mi is 10 éve vagyunk együtt, de én magától a szüléstõl félek, meg hogy elhizom, illetve örökre megváltozik az addigi életem, stb stb. szóval ezért. 30/N
Hát nem tudom, mi 5 éve vagyunk együtt, de meg eszembe se jutna gyereket vállalni. (Bár még csak 26 vagyok, szerintem ez még fiatal kor a gyerekvállaláshoz.) Persze szép az, ha valakinek az az élete értelme, hogy gyereket szüljön, de ma már sok más lehetõség is van az önmegvalósításra, én így ebben látom azt, hogy egyre késõbb jutnak el oda a párok, hogy egy gyerek kezdjen el hiányozni az életükbõl. Mi megbeszéltük azt, hogy ha majd már unatkozunk együtt és már kiutazgattuk és kiszórakoztuk magunkat, akkor jön el az ideje a gyerekvállalásnak, de addig meg még annyi minden vár ránk:) Ha meg sose jön el az az idõ, az se baj:)
Mi öt éve vagyunk együtt a párommal, és eszünk ágában sincs gyereket vállalni. Most még egyébként sem lennének megfelelõek a körülmények, de ha minden adott lesz, akkor sem szeretnénk. Egyrészt alapból sem szeretjük a gyerekeket, másrészt olyan "önzõ" életet tervezünk, amibe nem fér bele a gyerekvállalás. Azt viszont nem értem, hogy ha egy párnak x éven belül nem születik gyereke, akkor mit kell ezen másoknak pörögni (és most nem a kérdezõre gondolok, hanem a kíváncsiskodó "ismerõsökre"). Szerintem tökmindegy hogy mi az oka, elvégre nem törvényszerû mindenkinek ugyanúgy élni.
Nem vagyok egy "gyerekbolond", a férjem azt mondta nem tudnám ellátni, el lehet képzelni, hogy ez milyen jól esett nekem...Én meg úgy érzem az én környezetemben csak én vagyok így én lógok ki a sorból.
2 okot biztos tudok. Egyik, legjobb barátnõmék. 12 éve vannak együtt, ebbõl 10 éve próbálkoznak. Csak õk ketten és én tudom, hogy nem jön össze. Mindenféle kezelést kipróbáltak már, meddõségi klinikán szinte családtagoknak számítanak. És hiába. Senkinek nem mondják el persze, csak annyit, hogy még nincs itt az ideje... Másik, mi. 8 éve vagyunk együtt, szinte minden megvan. Én 30, párom 34. Egyszerûen szeretünk élni. Kettesben. Félek a felelõsségtõl, a nehézségektõl. Amíg ez így van, nem dolgozunk a babán. Szóval érdekes ez az egész.
A kérdező hozzászólása: Megnövekedett a meddõségi problémák száma? Erre gondolsz. Igen, ilyen példa is van ismerõsöknél, de tény, hogy talán õk lehetnek a ritka példa akik beszélnek róla. (pedig ezt is, mint mindent, sokkal jobbat tesz, ha kibeszéli az ember) Bocsánat, hogy off, csak egy kicsit hozzáfûztem.
Nincs valódi harmónia, csak kifelé mutatják. Saját tapasztalat. A hitelek miatt egyre halogattuk a gyerekvállalást, aztán tök nyomorba szültem. Késõbb öröklés révén megszabadultunk a hitel 90 %-tól, így már jobb. Most viszont elváltak az útjaink, nem lett jobb, ami elromlott már nem lehetett kijavítani. A kérdeésedben van a válasz is, látszólag megvan minden, de ez nem igaz. Ismerek olyan párt is, ahol a nõ nagyon szereti a munkáját, nagyon sikeres és a gyerekszülés egyenlõ lesz a karrierje elvesztésével. 42 évesen most mesterséges úttal kísérleteznek, végre az egyik nagymama nem dolgozik már és vigyáz a gyerekre. Így a nõ munkája, amit eddig épített nem vész el, persze a gyerek szemszögébõl ez nem túl jó, nincs nem érhetõ el egyensúly karrier és gyereknevelés között. A nõk a végén áldozatok, fõleg a munkájuk sínyli meg vagy a gyerekkel nem tudnak foglalkozni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!