Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet az oka (5105 db)

Nincs lázam semmibajom csak köhögök elég sokat aludni sem nagyon tudok mi lehet az oka hogy szüntethetem meg nem vok egy könnyen betegedős ember kb 3 éve nem volt se lázam se semmi bajom de ez a köhögés nagyon bosszant mi lehet az oka?

Legjobb válasz: A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.

A kohoges oka lehet megfazas vagy infulenza, mikor a nyalka es a valadek lecsorog a tudokbe. Ez altalaban masodlagos tudofertozest okoz, ez a kohoges eloidezoje. A kohoges mas tipusainal, pl. az asztmas vagy a szamarkohogesnel a horgocskek gorcserol van szo. TEhat menj el egy orvosi kivizsgalasra, hogy az ok kideruljon, aztan tudod kezelni. Gorcsos kohogesre nagyon hatassal van a kakukkfutea.

Mi lehet az oka annak, hogy valaki nagyon nehezen esik teherbe más meg ha már, , ránéznek" terhes lesz pl:én?

Legjobb válasz: Mi az oka annak, hogy valaki allergiás csomó mindenre valaki meg semmire? Mi az oka annak, hogy valaki szívbeteg, valaki meg makk egészséges? Mi az oka annak, hogy valaki rákos beteg, valaki meg még csak közeli családban sem tapasztalt hasonlót? Mi az oka annak, hogy valaki egy hideg szellõtõl megfázik, valaki meg csak jobban érzi magát tõle? Ez kb ugyanez...

Mi az oka annak, hogy valaki allergiás csomó mindenre valaki meg semmire? Mi az oka annak, hogy valaki szívbeteg, valaki meg makk egészséges? Mi az oka annak, hogy valaki rákos beteg, valaki meg még csak közeli családban sem tapasztalt hasonlót? Mi az oka annak, hogy valaki egy hideg szellõtõl megfázik, valaki meg csak jobban érzi magát tõle? Ez kb ugyanez...
Ilyenkor praktikus az örökbe adás.
Neked az adás-részt képzeltem volna el.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kell örökbe fogadni mert könnyen teherbe esek.

Túl sok gáz, mi lehet az oka?

Az elmúlt pár hónapban azt vettem észre magamon, hogy túl sok gáz kíván távozni a szervezetemből. Ez meglehetősen kellemetlen probléma, és szeretném megoldani. A gondom az, hogy nem találom az okát, mivel az étkezésemben semmilyen változás nem történt, az ételeken kívül viszont nem tudom mi az ami ezt fokozhatja.

Legjobb válasz: Igen sok oka lehet, de az, hogy nem változtattál az étkezéseden nem feltétlen jelenti azt, hogy nem az étel az oka, pl laktózintolerancia az idõ elõrehaladtával is kialakulhat. Amúgy nem csak az lehet az oka, sokszor epeprobléma vagy Chron-betegség áll a hátterében ezért mindenképp menj gasztroenterológushoz.

Igen sok oka lehet, de az, hogy nem változtattál az étkezéseden nem feltétlen jelenti azt, hogy nem az étel az oka, pl laktózintolerancia az idõ elõrehaladtával is kialakulhat. Amúgy nem csak az lehet az oka, sokszor epeprobléma vagy Chron-betegség áll a hátterében ezért mindenképp menj gasztroenterológushoz.

Ha kétszer egymás után elvetélek (5 és 8 hetesen) annak mi lehet az oka? Milyen probléma lehet a szerveztemben?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem annak olyan oka is lehet hogy nem megfelelõ a szervezetedben valamelyik hormontermelõdés azt hiszem a progesteron de ebben nem vagyok biztos nem kaptál a dokitól valamilyen gyógyszert azért hogy segítsen megtartani a babódat? Probléma oka nem csak a szervezetben lehet lehet külsõ hatás is gondolok itt pl a dohányzás , nehéz emelés , stressz. Dokid nem mondott semmi konkrétat hogy mitõl lehet?

Ha jól emlékszem annak olyan oka is lehet hogy nem megfelelõ a szervezetedben valamelyik hormontermelõdés azt hiszem a progesteron de ebben nem vagyok biztos nem kaptál a dokitól valamilyen gyógyszert azért hogy segítsen megtartani a babódat? Probléma oka nem csak a szervezetben lehet lehet külsõ hatás is gondolok itt pl a dohányzás , nehéz emelés , stressz. Dokid nem mondott semmi konkrétat hogy mitõl lehet?
Bocsánat, hogy kérdéseel "válaszolok", de barnáztál vagy pecsételtél elõtte?
Szia.Nekem is volt vetélésem és a terhességem elején is vérezgettem.Nekem csináltak hormonvizsgálatot a vetélés után, minden oké volt, de a dokim azért írt fel Duphastont ezt kellet szednem a 12.hétig.Azóta már megszületett a kisfiam és már 4.5hónapos:) Én is maszekhoz jártam, keress egy jó dokit.Sok sikert:) 4.5hós baba anyuja
Szia 17 éves vagyok anyunak elöttem volt három vetélése én megmaradtam! utána 2éve született hugom elötte is volt vetélése anyunak_! neki a doki sárgatest hiányra gyanakodott kellet szednie magneB6ot és elevitet
Szia! A teljesség igénye nélkül lehet: hormonális, genetikai vagy akár immunológiai probléma, vagy a méh fejlõdésének (pl. sövény) rendellenessége. Egy ismerõsöm három különbözõ ok miatti vetélés után a Gynevacra esküszik. Ki kell vizsgálni a lehetséges okokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket. A héten magánrendelésre megyek, remélem ott többet kezdenek velem, mert a kórháziak lesz...k
Elsõ lépésként ellenõriztesd, hogy nincs-e sárgatest elégtelenséged. Ez a legkézenfekvõbb.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnél 3 nap barnázás, 3 nap vérzés utánna egyben "kijött belõlem" a babó. Bocsánat, de nem tudtam szebben leírni. Ez a 8 hetesnél volt. A másiknál csak vérezni kezdtem. Miért kérdezed?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak köszönöm a részletes tájékoztatást és kérdezném tõle, hogy Czeizel Endrének nincs-e email elérhetõsége?
Nem találtam e-mail elérhetõséget, én telefonon hívtam fel az intézetet (Bolgárkerék u.), és az asszisztensénél kellett idõpontot kérni, egy héten belül kaptam. Ha szükséged van rá, írj privit, és megadom. Nem tudom ugyanis, hogy itt szabad-e ilyet közölni.

Kezdo manikuros vagyok, zseles manikurrel foglalkozom es nemreg megjartam hogy tettem egy holgynek kormoket es par napra ra felvalt az osszes. Mi lehet az oka?

Masnal meg nem fordult ez elo, de elszeretnem kerulni hogy ujra eloforduljon. A folyamatot ugyanugy vegeztem el mind a tobbi szemelynel akinek megcsinaltam.

Legjobb válasz: Mi lehet az oka? - Kezdo manikuros vagyok, ez lehet az oka, nem?

Mi lehet az oka? - Kezdo manikuros vagyok, ez lehet az oka, nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy ez az oka de en valami ertelmesebb valaszra varok, esetleg ha nem rendelkezel vele akkor ne valaszolj hiaba, koszonom a megertest.

Mi lehet az oka hogy sok a magzatviz?

23 hetesen mikor elmentem az UH-ra észrevették hogy sok a magzatvíz nállam és felküldtek a laborba hogy a TORCH vérvételt levegyék.

Legjobb válasz: nagyon sok oka lehet. Lehet adottság is (nekem pl kevesebb volt, be is kellett miatta feküdnöm mindkét terhességemkor,h kivizsgálják de nem volt baj, nyár volt, nem ittam eleget, alkati dolog, eleve sosem ittam "eleget", illetve, nekem a kevesebb is elég) ha baj van, a sok magzatvíz abból adódhat, hogy a baba nem iszik eleget belõle, vagy túl sokat pisil/vese, meg ezeregy oka lehet, de emiatt ne pánikolj. Nincs olyan terhesség, hogy vmi kis aggódás ne lenne benne, de mégis, azért a legtöbb esetben nincs semmi komoly! Nagyon durva dolgok már nem derülhetnek ki ennyi idõs terhességnél. Ne izgulj, mert az tényleg ártalmas lehet! Gondolj arra, hogy valószínûleg alkati dolog. Minden jót!

nagyon sok oka lehet. Lehet adottság is (nekem pl kevesebb volt, be is kellett miatta feküdnöm mindkét terhességemkor, h kivizsgálják de nem volt baj, nyár volt, nem ittam eleget, alkati dolog, eleve sosem ittam "eleget", illetve, nekem a kevesebb is elég) ha baj van, a sok magzatvíz abból adódhat, hogy a baba nem iszik eleget belõle, vagy túl sokat pisil/vese, meg ezeregy oka lehet, de emiatt ne pánikolj. Nincs olyan terhesség, hogy vmi kis aggódás ne lenne benne, de mégis, azért a legtöbb esetben nincs semmi komoly! Nagyon durva dolgok már nem derülhetnek ki ennyi idõs terhességnél. Ne izgulj, mert az tényleg ártalmas lehet! Gondolj arra, hogy valószínûleg alkati dolog. Minden jót!
Nekem is sok volt a magzatvíz, kislányom 6, 5 hónapos, semmi baj nem lett. Utolsó 1 hónapot bent feküdtem a biztonság kedvéért. Állandó NST és áramlásos UH. Én nem is bántam, mert így mindig tudtam, hogy minden rendben. Mivel a kis feje nem volt beékelõdve rendesen félõ volt, hogy rosszul csúszik elõre a baba magzatvíz elfolyása esetén. Dokim is szinte minden alkalommal elmondta, ha elfolyik a víz, feküdjek le, derekamat emeljem meg, valaki meg szóljon a nõvéreknek. Végül magzatvíz szivárgás miatt indították.

Mit lehet az oka?

Január óta próbálkozunk a babyvel azóta mindig egy nappal nőtt valami miatt a ciklusom,hossza, most pedig hirtelen 4 nappal hamarabb megjött.előtte egy héttel nagyon erős alhasi szurkáló fájdalmam volt.

Legjobb válasz: Nagon sokminden lehet az ok, szerintem legfõképp lelki eredetû. Amikor az ember lánya elkezd babával próbáélkozni, óhatatlanul jobban figyel a testére, meg kicsit reménykedik, hogy összejött egy hónapban, ettõl pl. simán lehet az 1-1 késés. Az erõs alhasi szurkálásnak is sok oka lehet. Szerintem mindenképpen érdemes elmenni egy teljeskörû nõgyógyászati kivizsgálásra, UH-val így a fertõzéseket és az esetleges cisztákat ki lehet szûrni.

Nagon sokminden lehet az ok, szerintem legfõképp lelki eredetû. Amikor az ember lánya elkezd babával próbáélkozni, óhatatlanul jobban figyel a testére, meg kicsit reménykedik, hogy összejött egy hónapban, ettõl pl. simán lehet az 1-1 késés. Az erõs alhasi szurkálásnak is sok oka lehet. Szerintem mindenképpen érdemes elmenni egy teljeskörû nõgyógyászati kivizsgálásra, UH-val így a fertõzéseket és az esetleges cisztákat ki lehet szûrni.

Mi lehet az ok, hogy kiszeretett belőlem?

Nem szeret, szakított...mondjuk azt, hogy amiket mondott mind igaz...nem az én hibám volt, nincs senkije...csak rosszul érezte magát, és elmúlt...nincs ilyenkor konkrét ok...Mi lehet mégis...Tudom, hogy elég béna kérdésnek t?nik, de komoly válaszokat várok, légy szíves...csak gondoljatok bele, nincs a párotokkal semmi baj, nem is érdekel senki más, csak most neked nem jó...egyedüllét...szabadság...

Legjobb válasz: nem tudtam megfogalmazni rendesen...lehet nem is tudom..arra vagyok kiváncsi, hogy van egy pár, nincs semmi baj, és nincs 3. személy sem, a másik fél rosszul érzi magát, maga miatt szakít, mert neki nem jó...de a párja nem tett olyat amivel bántotta volna, mindent megadott neki, kellõ szabadsága is volt, minden...de neki nem jó...arra vagyok kiváncsi, hogy mi lehet az ok, hogy õ mégis menekül...és nem elõlem, mert nem adtam okot...csak menekül...remélem így érthetõbb..ez amolyan elméleti kérdés, azt hiszem...

A kérdező hozzászólása: nem tudtam megfogalmazni rendesen...lehet nem is tudom..arra vagyok kiváncsi, hogy van egy pár, nincs semmi baj, és nincs 3. személy sem, a másik fél rosszul érzi magát, maga miatt szakít, mert neki nem jó...de a párja nem tett olyat amivel bántotta volna, mindent megadott neki, kellõ szabadsága is volt, minden...de neki nem jó...arra vagyok kiváncsi, hogy mi lehet az ok, hogy õ mégis menekül...és nem elõlem, mert nem adtam okot...csak menekül...remélem így érthetõbb..ez amolyan elméleti kérdés, azt hiszem...
Nem volt újítás a kapcsolatba. A monotonitásba én is beleunnék
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez már egy kiindulópont...
Sajnos van ilyen. Nagyon rossz a szenvedõ félnek, mert nincs magyarázat rá. Elmesélem gyorsan az én sztorimat, hátha egy kis reményt adhat: 3 évig voltam egy lánnyal, akit a vége felé már nem szerettem. Csak úgy elmúlt a dolog, nyûgnek éreztem, szakítottam. Aztán elkezdett nagyon hiányozni, és mire visszajött Németországból (fél év egyetem) már volt valaki más az életében. Akkor jöttem rá az igazságra, hogy még mindig szeretem és talán örökké szeretni fogom. Lassan két éve, hogy vége és még mindig hetente többször álmodok róla! Lehet, hogy õ is rájön majd, hogy...
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez igazán jól esett, tudom, tovább kellene majd lépni, de én nem akarok, én elhatároztam, hogy renbe szedem magam, gyönyörû leszek, és egyszer valahol, valamikor találkozni fogok vele...azt hiszem, ha valaki egyszer beléd szeretett, akkor képes vagy újra meghódítani..remélem nem mondtam hülyeséget...és sikerül! Kívánok neked is sok sikert, hogy az álmok váljanak valóra!
szerintem narkós ! xD
A kérdező hozzászólása: viccnek szántad gondolom...de ha az az okot adna rá?komolyan kérdezem...
Köszi én is szorítok neked!

Ha gyakorlatilag a fiú és a lány is egészséges, mi lehet az oka, hogy nem lesz baba az ovuláció környéki együttlétből? (Ovu teszt kimutatta). Mik lehetnek az okai? Mással is történt így?

Legjobb válasz: Nagyon sokan vannak akiknek a hormon s minden egyéb is rendben van , mégis várat magára a pici. ennek ezer oka lehet , stressz, görcsök...... biztosan sokat hallodtad ezt. De talán errõl kevesen tudunk: a Nõvérem(2 éves csodás kislánya van) 8 hónapig próbálkozott azután hogy minden rendben volt náluk, és eldöntötte hogy elmegy más jellegû vizsgálatra. Természetgyógyásznál járt aki valamilyen elektromos akupunktura szerû vizsgálatot csinált és közölte vele, hogy a tejzsírt nem tudja lebontani a szervezet, és mivel rengeteg joghurtot, meg tejterméket evett , ez lerakódott ez akadályozhatja nála a beágyazódást. 2 hónapig nem evett, nem ivott semmilyen tejterméket és azt követõ hónapban késett a mensije, de csak 2 hétre rá tesztelt + lett:))))))

Nagyon sokan vannak akiknek a hormon s minden egyéb is rendben van , mégis várat magára a pici. ennek ezer oka lehet , stressz, görcsök...... biztosan sokat hallodtad ezt. De talán errõl kevesen tudunk: a Nõvérem(2 éves csodás kislánya van) 8 hónapig próbálkozott azután hogy minden rendben volt náluk, és eldöntötte hogy elmegy más jellegû vizsgálatra. Természetgyógyásznál járt aki valamilyen elektromos akupunktura szerû vizsgálatot csinált és közölte vele, hogy a tejzsírt nem tudja lebontani a szervezet, és mivel rengeteg joghurtot, meg tejterméket evett , ez lerakódott ez akadályozhatja nála a beágyazódást. 2 hónapig nem evett, nem ivott semmilyen tejterméket és azt követõ hónapban késett a mensije, de csak 2 hétre rá tesztelt + lett:) )))))
hat sajnos ismeros ... mi is igy vagyunk februarba lesz ket eve hogy probalkozunk , egy fel eve hogy orvoshoz jarok , mindenfele hormontesztet megcsinaltunk minden rendben , ferjemnel is minden ok , es megsem jon , mar en is total ki vagyok keszulve , kozbe meg ugy erzem az egesz vilag terhes korulottem csak en nem ...... erdekes amit az elottem levo irt a tejtermekrol , en is rengeteg tejet iszom , vajon tenyleg lehet koze hozza ??????
els vagyok. A tesómnak szinte megtiltották a tejtermékeke fogyasztását, két hónap kellet mire a szervezet rendbe jött. Hogy ez okozta hogy babaás lett vagy nem azt nem tudom 100 % ra mondani, de megérte a lemondást.

Mi lehet az oka annak, ha egy pasi állandóan kiszakítja a gumit?

Legjobb válasz: Sok oka lehet!Rosszul helyezi fel,a gumi minõsége rossz(amit többszöri esetben kétlek),a körmével hasítja fel,1000 oka lehet!

Sok oka lehet!Rosszul helyezi fel, a gumi minõsége rossz(amit többszöri esetben kétlek), a körmével hasítja fel, 1000 oka lehet!
Ha az óvszer minõsége jó és nem valami "gagyi" akkor elvileg nem kellene, hogy probléma legyen vele HA a felhelyezésével sincs semmi gond. Viszont a legtöbb esetben ez a probléma oka. Nagyon fontos, hogy megfelelõen illeszkedjen a péniszre ugyanis ha levegõ szorul alá vagy felhelyezés közben megsérti a párod vagy épp Te akkor a sperma könnyen kijuthat belõle ami nem kívánt terhességhez vezet. A tájékoztatóján és számos internetes oldalon is megtalálod, hogy hogyan kell helyesen felhelyezni a gumi óvszert! Ha szabad kérdeznem milyen márkájút szoktatok vásárolni?
Lehet ezzel a módszerrel akarja felhívni a figyelmedet arra, hogy nem szereti óvszerrel csinálni. Igaz, sok - sok oka lehet ennek.
gyereket akar
valószinüleg rosszul rakja fel, és levegõ megy alá.körömmel kétlem, hogy ki lehet szakitani, fõleg, hogy egy férfinak nem sûrûn van fél-1 centis körme.
Miért nem akarsz fogamzásgátlót szedni?
A durex eddig bejött. sose szakadt el. de azt nem értem h miert hadakozik mindenki ennyire a fog. gatloval? ma már alacsony hormontartalmuak, nem kellene aggodni. ha az orvos rendesen kivizsgal, akkor gond nelkul lehet szedni. en el se tudnam ugy kepzelni a dolgot h nem szedek tablettat. volt egy idõszak amikor ovszerrel védekeztünk, de akkor meg nem tudtam élvezni a sexet mert azon aggodtam h mi van ha kiszakad.
A kérdező hozzászólása: A Lifestyles mennyire megbízható? Melyik a legjobb?
Szerintem a Durex nem a legjobb minõség, azzal nekünk is sok maceránk volt!!2. voltam
21:36-os vagyok. A megszakításos módszerrel ne "kísérletezzetek" mert az egyénfüggõ. Van aki évekig szerencsés védekezési módszerként alkalmazza de van akinek elég jóval kevesebb idõ is ahhoz, hogy megfoganjon egy gyermek. (Nekem a legkisebb testvérem ilyen védekezési módszer mellett született:) ) Az elõváladék is tartalmazhat életképes spermiumokat vagy ha a párodnál elõfordul, hogy nem tudja idõben kihúzni a péniszét a hüvelyedbõl akkor gond van és eseményutáni tablettát kell majd alkalmaznod amennyiben nem szeretnél kisbabát. Az viszont nagyon nagy hormon adagot tartalmaz ami cikluszavart, hormonproblémákat is okozhat és hosszútávon semmiféleképp nem alkalmazható! Én azt tanácsolom, vegyetek jó minõségû óvszert (Durex, Lifestyle ... stb.) és ha ez megvan akkor figyeljetek oda a helyes felhelyezésre, ha mindkettõ megvan akkor szinte lehetetlen, hogy folyton kiszakadjon. Megesik, hogy van 1-2 selejtes de az nagyon-nagyon ritka eset! Vagy ha nincs más megoldás akkor szedj fogamzásgátló tablettát ha biztosra szeretnél menni! Keress fel egy nõgyógyászt aki tájékoztat majd ezekrõl és ajánlhat Neked jó fogamzásgátlási módszert. A megszakításos védekezésnél bármi jobb ... !
nagyon helyes
A kérdező hozzászólása: Eddig mindig a megszakításos módszert alkalmaztuk, mivel mindig kiszakítja, fogamzásgátlót meg nem igazán akarok szedni. Viszont ez sem folytatható így tovább- igaz eddig megúsztuk- de félek h terhes leszek......
A kérdező hozzászólása: Azért nem akarok fogamzásgátlót szedni mert félek a mellékhatásaitól, fõleg ha azok hosszútávúak és csak évekkel késõbb jelentkeznek pl hallottam már trombózisról, májkárosodásról is. Meg azért mégiscsak gyógyszer....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!