Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet a bébi (29 db)

Ha délutáni szopit felváltjuk gyümivel 6 hósan, akkor a délelőtti szopit mikortól lehet, kell kiváltani? Ki hogy csinálta és mit eszik a bébi?

Legjobb válasz: pont forditva... a védõnõm mondta hogy ha új ételt kap inkább délelött kapja mert ha fáj töle a hasa nem üvölti át az éjjelt hanem nappal még lehet dédelgetni és csillapitani. ha délelött nem volt baja töle akkor adtam délután is. csak egy tipp. egyébként 1 hónappal késõbb hét hósan már kapott fõzeléket is és tizóraira a gyümiket. tejpépet csak nagyon ritkán

pont forditva... a védõnõm mondta hogy ha új ételt kap inkább délelött kapja mert ha fáj töle a hasa nem üvölti át az éjjelt hanem nappal még lehet dédelgetni és csillapitani. ha délelött nem volt baja töle akkor adtam délután is. csak egy tipp. egyébként 1 hónappal késõbb hét hósan már kapott fõzeléket is és tizóraira a gyümiket. tejpépet csak nagyon ritkán
elsõzör a délelõttit érdemes, mert ha fáj a kajától a babád hasa, az nem éjjel fog kijönni rajta, hanem délután. elõször 1-2 kanálka gyümölcslé, aztán másnap 5-6 kanálka péppel keverve, harmadnap amennyit megeszik belõle. én úgy 4-5-6 naponta vezettem be új ízt. elsõk voltak: alma, õszibarack, krumpli, répa, sütõtök. elõször szoptattam, majd egy fél óra múlva adtam neki a kaját, hogy ez se okozzon hasfájást. amikor már értelmes mennyiséget megevett, tehát nem csak szórakozott vele, akkor felcseréltem a sorrendet: elõször kaja, utána cici. így 2 hét alatt váltottunk ki egy étkezést, ekkor már nem kellett neki a cici evés után. 2 hét elteltével kezdtem el neki délután is kaját adni cici után, már felcseréltük a sorrendet is, de még nem váltottuk ki, még kéri a cicit is evés után. tehát ahogy nézem, 4-5 hét lesz a két étkezés kiváltása között. legutoljára a reggeli és az esti étkezést kell kiváltani.

Mikortól lehet látni, mikor mozog a bébi? 20 hetes vagyok, egyelőre csak érzem, meg néha kidugja valamijét... Az apukája is szeretné érezni, mit mondjak neki, mennyit várjon még?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem 30 hetesen lehetett úgy igazán látni hogy ott a lába például.De ez sokmindentõl függ.Próbáld meg úgy h. eszel csokit akkor általában mozognak.És akkor tegye a párod oda a kezét.Gratulálok.

Nem tudom nekem 30 hetesen lehetett úgy igazán látni hogy ott a lába például.De ez sokmindentõl függ.Próbáld meg úgy h. eszel csokit akkor általában mozognak.És akkor tegye a párod oda a kezét.Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszi és én is gratulálok!
Hát látszani még jóval késõbb fog, szerintem. ígazán látványosan szerintem csak a 36, hét körül. Próbáldjátok meg evés után lefeküdni, akkor szeretnek mocorogni. De olyan huszonpárhét kell hozzá, hogy papa is érezze, mert te elõbb érzed belülrõl. Fogjátok még bõven, ne izuguljatok:-) Én a mai napig nem tudom, hol a keze, lába, csak a fenekét érzem hogy nyomja, és csak azt tudom kitapintani. A rugásait érzem, de nem tudom kitapogatni csak a fenekét. 37 hetes kismama
Legyetek türelmesek. Apuka már nyugodtan próbálkozhat poackra tenni a kezét - szerintem. ÉN most vagyok a 21. hétben, és nekem már lehet érezni kívülrõl, már a fél család "találkozott" a kicsilánnyal. Este kaja után ha hanyattfekszel, apuka tegye a pocakodra a kezét, sztem érezni fogja hamarosan!
Szia! Én 17 hetesen is kézzel érezhetõ rugásokat kaptam. :) Párom is érezte.
A kérdező hozzászólása: De jó nektek! Akkor mindjárt ki is próbálom :D. Köszi!

6 hós babám miért nem akar elindulni a bébi komppal? Barátnőim 4 hós babája már rég megy benne.3 napja próbáljuk de csak áll és nézelődik, felhúzza a lábait. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Kizárt dolog, hogy 4 hós baba ezt csinálja.Mi most vagyunk 8hósak és a komba hátrafelé megy.Ha fogjuk a kezét 4-5-t lép elõre!!

És mégis hogy ült "egyedül"? Fogta magát és fekvõ helyzetbõl felült? Vagy mászásból, forgásból, állásból került ülõ helyzetbe? Mert, ha az "egyedül, stabilan" ül alatt azt érted, hogy drága anyukája fogja és felülteti és úgy marad, na az éppen olyan káros a gerincének mint a tiédnek a komp... Az egyedül, stabil ülésen azt értik, amikor a gyerek saját maga felül. Minden más ültetés! Nem kell ám mindent elhinni a nagyzoló barátnõknek...
Kizárt dolog, hogy 4 hós baba ezt csinálja.Mi most vagyunk 8hósak és a komba hátrafelé megy.Ha fogjuk a kezét 4-5-t lép elõre!!
Hát igen, én is csak mosolygok... Te figyi, vidd ki a gyereked reggel a konyhába, hátha fõz neked egy kávét is, nem? Bár lehet a szomszéd lány capuccinot is csinál, úgyhogy ciki... Na szóval 4 hósan erõsen kétlem , hogy bébikompol a gyerek. Fél évesen éppen ül, majd mászik, és utána ráértek bébikompolni. Nem lóverseny, bár ha az, akkor sajnálom a gyereked...
én 19.59. Tényleg azt ajánlom ne hallgas se a nagyotmondó, se a felelõtlen ismerõseidre. Nem lóverseny a gyereknevelés, nem kell hasonlítgatni a gyereket másokhoz, mert akkor késõbb se leszel vele soha megelégedve, mert valamiben mindíg rosszabb lesz, mint valaki más. Tényleg vegyél egy könyvet, hogy mivel, mikor kell vigyázni és utána a fejlõdést bízd rá a gyerekre. Õmajd a saját ritmusában, a saját képességei szerint szépen növekszik, fejlõdik.
Az az igazság, hogy a babádnak nagyon igaza van..én se csinálnék máshogyan, ha beletennének abba a járgányba. Nem tudom, hogy a barátnõd babája milyen fejlett, de a legtöbb baba 4 hónaposan még nem is tudja megtartani magát megtámasztás nélkül, nem hogy a komppal menjen..szegény gyerek..az az eszetekbe se jut, hogy a gerince tönkremegy??? Inkább te is vedd ki a babádat a kompból, azt tedd el valahová és engedd, hogy a babád maga, a saját tempójában fedezze fel a világot. Sokkal jobb neki, hidd el és késõbb neked is jobb lesz, mert nem fog a bûntudat mardosni, hogy ugyan miért is olyan erincfájós a gyereked..
ez most viccc?
Jaj. Ö a gyereked és nem kisérleti nyúl. Mi lenne, ha nem a barátnõdre és csodagyerekére hallgatnál, hanem mondjuk vennél egy könyvet a csecsemõ fejlõdése, vagy valami hasonló címmel? Talán a gyereknek is nyugodtabb gyerekkora lenne.
Ugye ezt most nem gondolod komolyan??? Amíg nem ül magától addig ültetni se lehetne!!! Mondjuk én nem tenném bele amúgy sem, még egy évesen sem, de ez az én dolgom. Az meg a tiéd, hogy teszed tönkre a gyereked gerincét, de nem fogja neked megköszönni, azt elhiheted!!
Most komolyan!!! A baj nem a babáddal van! Te tényleg bébikompba akarod erõszakolni szegényt, vagy szivatsz minket! Ha nem akarsz ártani neki, várd meg amíg megérik rá a kis gerince, addig pedig a fölös idõdben beszéld rá a barátnõdet, hogy ne így "foglalkozzon" a gyerekével!
Kérdésedbõl ítélve még a babád is tudja, hogy egy marhaság a komp;-) Csak áll benne szegény, mikor még állni sem muszáj ekkora korban. Az én lányaim is felálltak mondjuk 6 és fél hónaposan, de 13 hónapos korukban mentek csak egyedül, stabilan. Kompot szerintem ne használj, hadd kapaszkodjon a babád kiságyban, járókában, az udvaron, játszótéren. Semmivel nincs elkésve. A barátnõidnek meg csak gratulálni tudok...
A " lábújjhegyezõk" nagy százaléka kompozott. Az orthopedusok holnap betiltanák az egész hülye kombgyûjteményt, ha lehetne, mert egy nagy marhaság. Nem részletezem a hátrányait, mert holnap is írnék. Hagyd a kisbabát a saját ütemében, mindenféle segédeszköz élkül fejlõdni. Ja és Isten õrizz, hogy járni is tanítsd, mert az a másik oltári hülyeség. Az meg hogy más hogy rontja el a babáját, hát szomorú.
egyébként valaki ellenzi is a kompozást mert nem biztos hogy jó a gerincnek
kb. 8 hósan tud magától ülni egy gyerek, de ha 10 hósan csinálja elõször, az sem gond. de még akkor is káros lehet a komp, hiszen állni, járni még nem tudnak általában ezek a csöppségek, úgyhogy ráérsz majd azután kompozni, miután gyermeked megtanult ülni, állni, menni.
te ezt beveszed amit ök mondanak régen még polyába volt a három hónapos baba a barátnödé meg már a bilin ül !!!!
hát igen !akkor már bilizik is!!! van aki korrán kezdi az a ö magán ügye csak szegény kicsi..
Nem tol le senki, minden baba mást csinál és máskor.A én lányom 8 hós és nem tud mászni, de 2 hete felállt!Úgy halad ahogy neki jó!!!!Ne erõltess semmit!Egyik így másik úgy!!:) 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: Az õ babája már 3 hós kora óta egyedül, szépen ült.Egy másik ismerõsöm is azt mondta 6 hós kora óta megy a kompal. Én meg azt hittem el vagyunk késve. Ezért még nem kell letolni.
3 hós gyerek ül, komppal nyomul, 6 hós baba áll, mi van?? Én sem vagyok egy gyakorlott anyuka, na de ez azért durva. Gondolom csak vicc volt a kérdés. Remélem...


Segítség! A teknősöm beteg? Most kaptam a bébi sárgafülü ékszerteknőst berendeztem neki az aquaterráriumot ( kb 60 cm hosszu és 40 cm széles) van kis kő amire kimászhat és most raktam vízmelegitőt is neki, de nem eszik. Mi lehet a baj?

Még túl zaklatott, vagy nem szokta meg az új környezetet???Nagyon aggódom érte, mert tudom h aktívabbnak kellene lennie, de elég lassú, de amikor beleraktam a vízbe egybl az aljára ment és fúrta volna magát lefele a kavicsok alá. Nagyon félénk. Továbbá az lenne a kérdésem, hogy a vízmelegít?t lehet függ?legesen tenni? Nem rázza meg? most srégen van ( a halas akváriumól vettem ki )

Legjobb válasz: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike

A kérdező hozzászólása: Egyébként száritott razborával kezdtem utánna lisztkukaccal ( teknõs heti menüm van) de egyáltalán nem eszik :'( 2 napja van nálam a picike
Mert még gyerek volt nagyon, nemrég kelhetett, ...ezt úgy képzeld mint embergyereknél a csontosodás...kb:) , hogy emberéknél a koponya csecsemõkorban még porcos, puha, stb., no, ha ez páncél lenne, ugyanúgy látnád a fejlõdését, mint a tekinél. Ez marha érthetõ volt:) ) Remélem haladsz vele, és sokáig boldogít téged, mint felelõs (kérdezõ) állattartót.:)
A kereskedésben feltételezem pici vízben volt, egy rakat másik teknõssel...most nem kell neki még ennyire mély víz, bõven elég akkora, mint õ maga...1x-es páncélhosszúság:) Majd ha növekszik, lehet több víz. Vízicsigától meg nem fog megijedni, ösztönszerûen ismeri, hogy az kaja...persze ne egy kifejlett méretes tányércsigát vigyél haza.:) És hagyjad. Ne szaladgálj oda nézegetni, hadd ismerje meg rendesen a helyét. A kevesebb víz fontos.
A kérdező hozzászólása: igen lisztkukac. igen van itt egy holtág ahol találhatok vízicsigákat, de annyira fél h szerintem kiugrana az akváriumból ha meglátná, de a hallal megpróbálom, meg van surimi halrudacska, abból is vágok le neki. Igen valóban a kövek alá bújik, de ennyire fél??? akkora az akvaterráriuma, hogy fél perc mire nagy nehezen megtalálom.A teknõs páncéljának a hossza kb 3 cm. Olvastam h minimum olyan mélynek kell lennie, minta páncéljának a háromszorosa ( lehet h neki kevés a víz benne, mert az elején uszni se nagyon tudott, de mostmár tud, de ha visszarakom a vizbe lesüllyed és nem lebeg)Nagyon fél, mert mindig a növények alatt van.
óó, vízicsigát is szedhetsz neki vmely patakból, ha van olyan feléd, de a heti menü csak ilyen vásárló-csábító, nem épp rendes kaja...a kukac (liszt?) is fehérje-pótló, nem sok tápértékkel, fõleg szárítva.
Esetleg megpróbálhatnál igazi (nem szárított) halból egy darabkát. Ha elõled menekül a kavics alá, akkor hagyni kéne neki egy kis teret... A vízmelegítõ teljesen mindegy hogyan van, a lényeg, hogy ellepje a víz, akár meg is csavarhatod, senkinek nem lesz semmi baja.:) Még fejjel lefelé is beteheted.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de már 5 napja nálam, van és még most sem eszik :( kukac van neki berakva, meg kishal ( szárított a heti menübõl) de egy nap után kiveszem és frissebbet rakok be, mert teljesen elázik
Az enyém 4-5 hónapos(pézsmateki), és 2 hónapja van meg.Nekem már az elsõ naptól evett, de nyugi, meg kell szoknia a helyét, majd pár nap múlva biztos fog enni:) Én is heti menüvel kezdtem etetni, de annak a többsége szárított kaja, semmi tápanyag nincs benne.Kisállat-kereskedésben van fagyasztott apróhal, persze felengedve add neki, biztos imádni fogja, és teli van vitaminnal, tápanyagokkal:) Liofilizált kaját is adhatsz neki, de szárítottat inkább ne!Élõ, fagyasztott vagy liofilizált lisztkukacot, rovarokat, szúnyoglárvát adj neki, de a legfontosabb a hal!:)
Nekem 8 éves a teknõsöm, és tisztán emlékszem rá, hogy az elsõ napokban én is kb ennyire meg voltam ijedve mint te, mert nem evett. Aztán egyik nap ( kb 3 nap múlva )észrevettem, hogy elfogyott a betett kaja. :) Szóval nyugi, csak szoknia kell a környezetet szerintem. :)
A kérdező hozzászólása: Pontosan 28 fokos a vize, megmértem
A kérdező hozzászólása: Segítség
A kérdező hozzászólása: Lehet vízszintesen rakni a halas vízmelegitõt?? mert a halaknál függõlegesen volt benne de teljesen ellepte, de félek h ha teljesen belemeríteném, akkor megrázhatná az áram, igyhát most srégen van
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a választ!!! JAJJ ELÍRTAM!! VÍZSZINTESRE GONDOLTAM:$
az "ár" helyett "már"-t akartam írni :)
Szia! Igaz nekem ár 8-9 éves teknõseim vannak, de amikor megvettem anno akkor õk sem ettek az elsõ 1-2 napban, az új hely még szokatlan nekik, és kell nekik idõ, hogy az étvágyuk is megjõjjön. A vízmelegítõrõl meg, szerintem lehet függõlegesen, bár nekem széttörték, így halaknak valót vettem, mert az sokkal masszívabb és nekem az függõlegesen van.(Bár csak télen használom, mert egész nyáron kint vannak kertitóban).
Nem hideg a víz? akkro szoktak belassulni
A kérdező hozzászólása: Igen :) mindent köszönök. Tegnap nagyon örültem, mert elkezdett enni. A tubifex nála a nyerõ... szép kis egészséges. A hasán a kis beforradásnál én is arra gondoltam, hogy talán ott táplálkozott a tojásból. Amúgy meg egy lány teknõsét a halálból hoztam vissza, õ is bébi volt, csak az enyémnél féltem, hogy valami rosszat élt át a kereskedésben.

Nem akarok a bébimnek cumit adni. Mi mással lehetne megnyugtatni, mikor sír, és cicivel épp nem lehet? Pl épp sétálunk babakocsival a városban.

5 hetes a kisbabám

Legjobb válasz: Mit nem lehet azon megerteni, hogy a kerdezo vilagosan kijelentette, hogy nem akar cumit adni? Szerintem, babakocsiban eleg konnyu elringatni ilyenkor, en ezt csinaltam es bevalt:) Amugy 8 honapos a fiam, nem adtam cumit, nem szopja az ujjat, olyan 3-4 honapos koraban neha csinalta, de nem volt veszes. Ugyhogy sem cumirol, sem ujjrol nem kell leszoktatni. Es annyira orulok, hogy anno hallgattam azokra, akik nem ajanlottak a cumit, koztuk 2 fogorvos is, es nem doltem be a cumi parti ismerosokbek, bar azokbol szinte nincs is. Szoval, nagyon orulok, hogy kibirtam es nem adtam cumit, siman meg lehet/ett nyugtatni anelkul is. Pici meg a babad, ki fog alakulni meg, hogy mitol nyugszik meg, minden baba mas. De a cumi teljesen folosleges.

Mit nem lehet azon megerteni, hogy a kerdezo vilagosan kijelentette, hogy nem akar cumit adni? Szerintem, babakocsiban eleg konnyu elringatni ilyenkor, en ezt csinaltam es bevalt:) Amugy 8 honapos a fiam, nem adtam cumit, nem szopja az ujjat, olyan 3-4 honapos koraban neha csinalta, de nem volt veszes. Ugyhogy sem cumirol, sem ujjrol nem kell leszoktatni. Es annyira orulok, hogy anno hallgattam azokra, akik nem ajanlottak a cumit, koztuk 2 fogorvos is, es nem doltem be a cumi parti ismerosokbek, bar azokbol szinte nincs is. Szoval, nagyon orulok, hogy kibirtam es nem adtam cumit, siman meg lehet/ett nyugtatni anelkul is. Pici meg a babad, ki fog alakulni meg, hogy mitol nyugszik meg, minden baba mas. De a cumi teljesen folosleges.
Nem vagyok cumiellenes, de másképp is meg lehet nyugtatni, nem csak cumival. Ha meg otthon rászoktatod, hogy nyûgös, akkor cicit kap, az sem jó, arról ugyanolyan nehéz leszoktatni, még rosszabb is. Szóval ha otthon nem a cicivel nyugtatod meg, akkor séta közben sem fog sírni miatta. Ringasd, dédelgesd, énekelj neki, ilyesmi. Én akartam neki cumit adni, de az én kisfiam meg abszolút nem kérte, mindig kiköpte, úgyhogy nálunk meg ezért nem volt, és elvoltunk nélküle.
Szerintem nem kell annyira viszolyogni a cumitól. Minden baba más. Az én kisfiam pl 5 hónaposan magától hagyta el a cumit. Akkor örültem, most már kicsit bánom. 11 hós és most csak a cumisüveggel a szájában hajlandó elaludni. Milyen jó lenne ha elfogadná a játszócumit!! Ha a babádat megnyugtatja cumi, én odaadnám. Egyébként nem gondolom, hogy a cicivel nyugtatás az jobb, mint egy cumi. Arról is le kell majd szoktatni.
semmi baj nem lesz cumitól, ha megtatlálja az ujját , az már xarabb nekem mind a kettõ cumizott/ik és sokáig cicizet/ik
Én sem adtam, az ujját sem szopta.Ha nyûgös volt kapott cicit, sétáltunk, vagy ringattam, esetleg énekeltem neki.
Inkább adj neki cumit, mert ha rászokik az ujjszopásra nehez fog lemondani róla, hiszen mindig "nála" lesz.Uncsim is már 5. osztályos és mai napig az ujját szopja.A cumit kb. 4éves letudod vele tetetni jobb esetben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok jó választ!! Otthon nincs gond, öleléssel, cicivel meg tudom nyugtatni. Általában hasfájás miatt sír. Nincs bajom azzal, ha sokat cicizik, mert igény szerint szoptatok. Amikor szüksége van rá, odaadom neki. De ha megyünk valahová babakocsival, ébren nem marad el. Kaja után, elaltatva szoktunk nekiindulni, csak rövid távra, de amint megébred valamiért, nekiáll visítani. És akkor nyugszik csak meg, ha kiveszem. Amint visszateszem sír!!! Ringatásra nem csitul. De múltkor is nem mertem kivenni, mert fújt a szél, nehogy megfázzon. Na ilyen esetben nem tudom mi tévõ legyek. CUMIT CSAK A LEGVÉGSÕÕÕÕ ESETBEN akarok neki adni. Ezért gondoltam, valami pótlékra, pl rongyira. Vagy ez is csak egy szenvedély lenne, amirõl majd le kell szoktatni. Kendõt már rendeltem, de sok gyerek ezt sem szereti.
Sajnos van pár hét, ami ilyen :( ha hasfájás miatt sír, esetleg az infacol vagy vmi hasfájás elleni szer talán könnyítené a dolgokat. Azon a cumi sem segítene szerintem. veled akar lenni, az nyugtatja meg, ha felveszed. tudom mennyire kényelmetlen, de szerintem jól csinálod. Nagyon pici még, még visszaaltatni sem biztos, hogy tudja magát. az én kicsim téli baba, legyen nálad pléd a babakocsiban és mindig ki tudod venni. Ja, az elején az idõ lehet, míg megszokja a kinti levegõt, a nagy teret, babakocsit. Nálunk az egyik gyermekemnél ez nem volt probléma, a másiknál viszont igen, eleinte lent alig tudott aludni. Ettõl függetlenül minden nap lementünk, volt, hogy csak 20 percekre és egyre tovább bírta.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, igen, már kísérletezünk a hasfájós szerekkel, melyik hatásos. :)
Az én babám sem cumizik, mindig kiköpte, és nem is erõltettük. A babakocsizást akkor szerette meg, mikor már tudott ülni, és nézelõdni, kb, 4, 5 hós korába. Addig nekünk is kínszenvedés volt a séta. A hordozó kendõt viszont szerette. Most 7 és fél hósak vagyunk.
Ennyi idõsen az én kicsim is sírt a babakocsiban, amikor felébredt. Aztán hozzászokott, vagy nagyobb lett és megérett rá. :) (most 4hónapos) Viszont a hordózó kendõt nem szerette és nem is szereti
mi kivettük, megölelgettük, általában elég volt..Ja és csak a környéken sétáltunk...Nálunk bejött a cici, az elején nagyon sokat kérte, aztán szépen elhagyta és már csak kajának használja.Én sem akartam cumit adni neki, aztán mégis, de annyira felhúzta rajta magát, meg kiköpte, h nem erõltettük..Szóval az én tippem amíg ilyen kicsi, a közeli séta, h gyorsan hazaérjetek cicit elõkapni...
"Pszihésen visszamaradhat a baba fejlõdése ha nem kapja meg a neki szükséges megnyugtató cumit." - ne haragudj, de ekkora ostobaságot már régen hallottam. Nem vagyok vad cumiellenes, bár az én kisfiamnak nem volt. Egy-két alkalommal próbáltam, kiköpte, nem erõltettem. Igény szerint szoptattam, mindkettõnknek megfelelt. Talán hihetetlenül hangzik, de egyáltalán nincs pszichésen visszamaradva, ahogy egyetlen olyan ismerõs kisgyerek sem, aki ilyen-olyan okokból nem kapott cumit.
Szia! Én akartam neki cumit adni de nem fogadta el. 6 hetesen megtalálta az ujjàt. Azt szopja. Nemrég ismét probaltam a cumit. 3 fajtát. Egyiket sem fogadja el. De addig amíg se cumi se ujj nem volt, akkor a mellkasomra fektettem vagy pedig õt oldalra én szorosan mögé átölelve
Pszihésen visszamaradhat a baba fejlõdése ha nem kapja meg a neki szükséges megnyugtató cumit. a szopóreflexet ki kell elégíteni ugymondd. hidd el hogy csak jót teszel vele ha odadod neki. és tényleg az mint az ujjacska. de ezt majd õ ügyis eldönti. lehet el se fogadj a cumit. de ne vond meg tõle.
én se adtam, iszonyú sokat szoptattam, általában 1-1, 5 óránként, babakocsizást vagy végig üvöltötte vagy az öklét majszolta. 4 hónapos volt mikor megtörtem, és kapott cumit, nem bántam meg :) 22 hónapos, csak este cumizik elalváskor, míg ki nem esik a szájából :)
Én sem akartam neki adni, végül mégis kapott. Nem bántam meg, nem lett függõ, nem lóg állandóan a szájában. Csak alváshoz kéri, vagy ha nagyon nyûgös.
Egyik gyermekem sem kapott cumit, és ujjukat sem szopták. Ha nagyon sírtak, akkor ringattam, szorosan öleltem és dúdoltam nekik, erre mindig megnyugodtak.
Én sem akartam cumit adni a lányomnak, de amikor már semmi sem segített, meggondoltam magam. Nekem is kb ennyi idõs volt amikor elõször cumit kapott, most fél éves és már csak alváskor kell neki, de akkor sem mindig. Szerintem nyugodtan adhatsz neki, késõbb, ha már lesz ami lekösse, magától le fog szokni róla. Amikor majd mindent a szájába vesz, akkor már a cuminak nem lesz hely. :-)
utolsó vagyok, azt elfelejtettem, hogy cumizik, de a babakocsiban soha nem nyugtatta meg az sem.

Miért mondják azt, hogy szoptatás alatt nem lehet "puffasztót" enni, mikor a bébi kaják (4-5-6hónaposak) is tartalmaznak ilyen zöldségeket?

Az én fiam nagyon pocifájós volt...pl a cukorborsótól fájt,a lencsét?l vágott babtól nem.Viszont 5 hónapos bébiételben láttam cukorborsósat.Akkor most mi van?

Legjobb válasz: A bébiételeket különleges eljárással készítik.Kivonnak belõle minden irritatív és allergizáló dolgot.Ezért lehet pl aprómagvas bébiételt adni(áfonyás alma) már négy hónapos kortól, de az áfonyát magát, ha te készíted nem adhatod neki.Egyébként én ettem puffasztó dolgokat mértékkel, mégse volt hasfájós a pici.Viszont az összes szoptatósteát végigpróbáltuk, és mindtõl görcsölt.

A bébiételeket különleges eljárással készítik.Kivonnak belõle minden irritatív és allergizáló dolgot.Ezért lehet pl aprómagvas bébiételt adni(áfonyás alma) már négy hónapos kortól, de az áfonyát magát, ha te készíted nem adhatod neki.Egyébként én ettem puffasztó dolgokat mértékkel, mégse volt hasfájós a pici.Viszont az összes szoptatósteát végigpróbáltuk, és mindtõl görcsölt.
Elvileg ilyen idõs korra már fejlõdik annyit a gyomruk, hogy nem bántja õket az ilyen kajcsi.Én sem ehettem akármit. Most 5, 5 hónapos a kisfiam, és a múltkor pl. ettem káposztás tésztát és már semmilyen problémát nem okozott nála.
Én úgy tudom, hogy 4 hónapos korukig nem tanácsos utánna már fokozatosan lehet. Én legalábbis így csináltam. 11 hónapos baba anyukája

Meddig lehet szedni az Elevitet, ha nem akaródzna összejönni a baba? Tehát mi van olyankor, ha mondjuk már egy fél éve "üresjáratba" szedem, mert nem jön a bébi?

Most kezdem szedni,és ugye el?fordulhat hogy nem esek teherbe olyan könnyen!Ezért kérdezném.

Legjobb válasz: Felesleges szedni!Fõleg ha még nem is vagy babás? minek szeded?

Felesleges szedni!Fõleg ha még nem is vagy babás? minek szeded?
Szedjed nyugodtan, ha tervezitek a babát! Szerintem nem lesz semmi bajod tõle, hiszen vitamin!
Szia. Én ezt megkérdeztem az orvostól is meg a gyógyszertárban is, és azt mondták, hogy nem baj ha akár egy félévig is szedem "üresjáratban", mert tulajdonképpen ez is csak vitamin. Nagyon ritka az aki elsõre terhes lesz. (mert ugye úgy reklámozzák, hogy szedje a terhesség elõtt 1 hónappal) Szedd nyugodtan, de ha sokáig nem esel teherbe, akkor abba is hagyhatod, mert tényleg nem olcsó, a terhesség alatt meg úgyis újra kezded a szedését. Üdv, 4 hónapos kislány anyukája
Felesleges pénz kidobás, kipisiled. Ha megfogant a baba, akkor már van kis értelme, mert amit elvesz a baba magának azt pótolja Neked az Elevit. Egyébként csak étvágyat csinál.
Szia.Én már lassan 1 éve szedem, és sajnos még nem vagyok terhes.Ez is csak egy vitamin, úgyhogy nyugodtan szedhetõ akármeddig!
Én még nem is akartam babát, amikor már az Elevitet szedtem. Sima multivitamin, nem muszáj terhesnek lenni hozzá.

17. hétben vagyok első bébivel és a babám az orvos szerint nagyon mozgékony, viszont én még nem érzem. Mikor lehet rá számítani, hogy megmozdul úgy, hogy érezzem is?

Legjobb válasz: Bármelyik pillanatban:-) A 16-22 hét között mozdul meg általában elõször, hogy érzed is. Elõször általában este, hanyatt fekve lehet érezni, és lehet, hogy az elsõ mozgások után nem érzed, akár két hétig sem, elõfordul. Aztán egyre jobban érzed majd, eleinte csak fekve, aztán ülve is hosszabb pihenés után, de állva én csak a 20. hét után éreztem. Aztán most meg már velem mosogat meg vasal a 37. héten:-) Türelem, bár tudom várod, én is türelmetlen voltam:-)) A 18 hét sokaknak bejön:-))

Bármelyik pillanatban:-) A 16-22 hét között mozdul meg általában elõször, hogy érzed is. Elõször általában este, hanyatt fekve lehet érezni, és lehet, hogy az elsõ mozgások után nem érzed, akár két hétig sem, elõfordul. Aztán egyre jobban érzed majd, eleinte csak fekve, aztán ülve is hosszabb pihenés után, de állva én csak a 20. hét után éreztem. Aztán most meg már velem mosogat meg vasal a 37. héten:-) Türelem, bár tudom várod, én is türelmetlen voltam:-)) A 18 hét sokaknak bejön:-))
Én pont 17 hetesen éreztem elõször :-) Nem szoktál érezni a pocidban nagyon finom kis érintéseket? Olyan, mint amikor valaki a bõrödet nagyon gyengéden simogatja. Mert ha igen, akkor az már õ lesz. Mostmár bármikor tapasztalhatod a mozgását, és egyre intenzívebb lesz.
Én 18 hetesen éreztem elõször, de utána még pár hétig nem minden nap, vagy csak naponta 1-szer, 2-szer. :)
Szia! Én a 16 hét végefelé lettem benne biztos, hogy õ az, aki kopogtat belülrõl! :) Tök jó érzés.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a nagyon gyors válaszokat!!! :)
Szia. Nekem is elsõ baba lesz, ezért mi késõbb érezzük. Elõször a 20.hétben éreztem egyértelmûen a picur mozgását, elõtte csak olyan volt mintha "bélmozgásom" lenne, de nem voltam benne biztos, hogy a baba is lehet. Nem sokára te is érzed. Boldog babavárást. Üdv.: 30 hetes kismama

Ti nem sajnáljátok kidobni azt a sok üveget ami a bébi étel után marad? Van ötletetek hogy mire lehet felhasználni?

Én a tápszeres dobozait (fém tárolóban van, nem zacskóban) összegyűjtöttem és dekupázs technikával kicsinosítottam, így használom mindenféle tárolásra - mosódió, mosószóda, színes ceruza, stb. De a kis üvegekkel nem tudom mit kezdjek, így azok mennek a szelektívbe. Mégis fáj a szívem értük hogy ennyi szemetet termelek. Pedig nem sűrűn kap bébi ételt. Valakinek van valami ötlete?

Legjobb válasz: én füszereket tároltam benne

én füszereket tároltam benne
Párom szögeket tart benne, én csecse-becséket (sokat kreatívkodok, így vannak gyöngyeim, láncaim, figuráim stb). De az unokaöcsémnek is adtunk, hogy vigye be technikaórára vagy valami más órára. Azt hiszem õk ültettek benne babot, meg készítettek belõle virágtartót, meg hasonlókat. Szóval suliba is beviheted, hátha kell nekik. Egyik ismerõsöm meg elvitte egy szakemberhez (nem jut eszembe a neve - designer vagy nem tudom), és ott összetörték, majd újra csináltak belõle azt hiszem üvegasztalt - aminek valóban törött üveg volt a lapja (csak hát persze biztonságosan volt megcsinálva, de nem tudom jól leírni).
Én nyaranta leturmixolva teszek el benne a fagyóba gyümölcsöket - õszibarack, sárgabarack, meggy - nagyon jól megõrzi az aromáját, a bébiételes üveg bátran fagyasztható és legalább valódi gyümölcsöt kapnak télen is, csak kiengedem és már kanalazhatják. Még én is rájárok néha, annyira finom. :-)
Mi lámpásokat készítünk belõle, nyáron kerti partiknak elmaradhatatlan kelléke. :) ) Szalvétatechnikával beborítjuk az üvegeket, drótból akasztót teszünk rá és mehet bele a gyertya! Hangulatos világítás, és jó elfoglaltság a nagyobb tesónak! :) De lehet belõle hógömböt készíteni, itt le van írva pontosan http://kreativiki.blog.hu/2011/12/13/hogomb_hazilag
Mi bevittük az óvodába, ahol szárazvirágot tettek bele, anyaggal lekötötték , és anyáknapi ajándék lett belõle.
Bébiételes üvegben lehet tárolni gombokat, tûket, apának csavarokat, szögeket, sõt lehet belõle hógömböket is készíteni, karácsonyra:) http://kreativan.hu/sajat-keszitesu-hogomb
Lekvárnak jó, ha szoktál csinálni. Anyukám paprikakrémet csinált az van benne. Nekünk nem sok üvegünk volt, mert Kisfiam nem eszi, ette meg az üveges bébiételt.
Lekvárt, dzsemet, ketchupot tettünk el benne.
A kérdező hozzászólása: Ezeknek már mind van üvegük, vagy amúgy is üvegbe veszem, dzsemet nem szoktam elrakni. Szóval ezek kilõve, persze jó ötletek, csak én nem tudom õket használni.
A kérdező hozzászólása: Szuper, köszi az ötleteket. Mindenkinek jár a kéz. Ügyesek vagytok.
http://www.make.eoldal.hu/cikkek/otletlada/otletek-bebietele.. Én is sajnálom kidobni. Párom meg állandóan morog, hogy már mennyi van (pedig 90%ban én fõzök). Viszont most kitaláltam, hogy ültetõ"kártyát" csinálok belõlük a közelgõ esküvõnkre. :)
Tyû, Kedves Utolsó! Ez annyira tetszett, hogy kitettem a facebookra :-) Sok boldogságot!!
Köszi! :)

Igaz? Állítólag nem szabad már ilyenkor a háton feküdni, mert nyomom a bébim. Pedig nekem néha olyan jól esik mikor nagyon fáj már a hátam. Párna a has alá, azzal nem nyomom? Igaz lehet ez? 30+4 km

Legjobb válasz: Nos, én elég sokat feküdtem háton egész a végéig, szerintem lehet érezni ha nem jó a póz, olyankor vált az ember. Aludni az oldalamon aludtam, de amúgy meg ahogy kényelmes.

Nos, én elég sokat feküdtem háton egész a végéig, szerintem lehet érezni ha nem jó a póz, olyankor vált az ember. Aludni az oldalamon aludtam, de amúgy meg ahogy kényelmes.
Addig szabad háton feküdni, amíg jólesik.Ha már neki nem jó, azt megérzed, és neked sem lesz jó.
Azért szokták mondani, hogy nem jó háton feküdni, mert a baba nyomja az ereket a gerincedben.
én mindkét terhességemnél háton aludtam a legtöbbet a végéig. plusz úgy tévéztem, olvastam, stb. ha oldalt feküdtem nagyon megfájdult a csípõm.
Igen, azt mondják azért nem ajánlatos, mert ha háton fekszik az ember lánya, akkor a baba-ha úgy helyezkedik-el tud nyomni fõeret, ami neked és neki sem jó. De én is azt gondolom, hogy ha nem esik jól, vagy kezded furcsán érezni magad, úgy is meg fogsz fordulni.
Érzed ha nem jó. A lányomnál nem éreztem ilyet, de az ikrekkel nem bírtam ki 30 hét után már egy sima uh-t sem hanyatt fekve, oldalra kellett fordulnom, mert nem kaptam levegõt és szédültem. Meg a babák is rúgtak, nyügik voltak addig, míg nem fordultam el. Akkor nyugi lett odabenn.
A babának NEM árthatsz magadnak, mert elnyomod a vena cava inferiort, ami szédülést, extrém esetben ájulást okozhat. Érezni fogod, ha mér nem jó a háton fekvés, addig nyugodtam feküdj háton, én is háton fekszem még mindig! 39h km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!