Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet Megfáztam (25 db)

Megfáztam és van hőemelkedésem is. Mit lehet csinálni?

Oscillococcinum-ot kaptam gyógyszertárban,de a lázra nem számítottam.Lehet valamilyen lázcsillapítót enni?Mondjuk úgy emlékszem csak Panadol van itthon.

Legjobb válasz: Tök mindegy, mi van otthon, küldd le a párod a patikába, és kérjen olyat, amit lehet terhesen is szedni, de csak annyit vegyél be, amennyit muszáj. Az Oscillococcinum egyrészt influenzára való, nem megfázásra, influenzád meg ilyenkor nemigen lehet, másrészt kb. a hinni kell benne kategóriába tartozik. Én a helyedben nem szedném be.

Tök mindegy, mi van otthon, küldd le a párod a patikába, és kérjen olyat, amit lehet terhesen is szedni, de csak annyit vegyél be, amennyit muszáj. Az Oscillococcinum egyrészt influenzára való, nem megfázásra, influenzád meg ilyenkor nemigen lehet, másrészt kb. a hinni kell benne kategóriába tartozik. Én a helyedben nem szedném be.
Oscillococcinumot a kislányom is kapott megfázásra, és azt mondta az orvos, hogy immunrendszer erõsítõ. Profi képzett homeopátiás az orvosunk. Semmi baj nem lesz, ha beveszed. És nekünk másnapra használt. De szedte mellé a coryzaliát is.
Ez van nekem is. Pluszban a torkom kegyetlen fáj, be is vagyok rekedve. A füleim és a fejem is fáj. Ma az orvos azt mondta hogy házilag kezeljem magam. Méz, tea, c vitamin. A torok fertõtlenítõket sem lehet szedni. Tartós 38 as lázra max algopirin. Panadolt advilt kérdeztem; azt sem lehet.
Utolsó, épp hogy algopyrint nem szabad szedni.Panadolt lehet , és tantum verdet lehet szopogatni.Az is jó.Meleg citromos mézes tea.
Hát nem tudom; az orvos mondta hogy vész esetèn max algopirin. Mindenesetre én biztosan maradok a hàzi praktikáknál.
Igen, egészen addig lehet is a házi praktikáknál maradni vész esetén, amíg be nem lázasodsz. Azt viszont muszáj lehúzni, és sajnos ahhoz többnyire nem elég a házi praktika. :( Az én orvosom azt mondta, hogy Algopyrint és Panadolt egyaránt lehet szedni. Mellesleg az Oscillococcinummal biztosan nem ártasz magadnak, nekem terhesség elején olyan torokgyulladásom volt, amitõl totál elment a hangom. Mivel lázam nem volt, na meg a terhesség elején jártam, így nem kaptam antibiot (nem is akartam volna), és végül a homeopátia segítségével gyógyultam meg... Jobbulást!

Mi bajom? Tegnap bulizni voltam, másnapra, vagyis mára, kicsit fáj a tüdőm meg a hátam, meg picit köhögök. Itt-ott néha belenyilal a mellkasomba, de a torkom nem fáj. Mi bajom lehet? Megfáztam volna?

Legjobb válasz: Szia. Lehet megfázás is, ha nme voltál rendesen felöltözve, de lehet attól is, ha füstös helyen voltatok, vagyis dohányoztak a helyiségben. még ha te is dohányzol, a passziv dohányzás akkor is károsabb.

Szia. Lehet megfázás is, ha nme voltál rendesen felöltözve, de lehet attól is, ha füstös helyen voltatok, vagyis dohányoztak a helyiségben. még ha te is dohányzol, a passziv dohányzás akkor is károsabb.
vagyis lehet sok füstöt szivtál Elõzõ voltam
H1N1 ez tuti! Irány a kórház de rögtön!
na jóó, leírom még egyszer. hát fájás jöhet a sok tánctól, a kis köhögés tulajdonképpen bármitõl, elkezdve a füsttõl, a hideg levegõn át, addig hogy kimentél kiizzadva a hidegbe. de ne legyél hipochonder, ne képzeld be magadnak se H1N1et, se TBC-t, se egyebet, kutya bajod se lesz. legközelebb ne smárolj idegennel, ha parás vagy.
A kérdező hozzászólása: hát remélem h nem h1n1:S:S várok még pár napot...ha nemjavul akkor doki
A kérdező hozzászólása: nem aggódok, csak attól félek h az mert smároltam 1 gyerekkel.. és kitudja, lehet tõle szedtem ösez, de nemtom, lehet h megfáztam.
Öcsém mit kell itt fikázni, téged se néznének le, ha mittudomén skizofrén lennél... ilyet...
nem tbc-s vagy, hanem hülye. ha így aggódsz, ne járj bulizni.... jesszus...
A kérdező hozzászólása: igen az lehetséges... csak azvan h hipochonder is vok és rögtön tbce gondoltam:S
A fájó hát és tüdõ lehet tüdõgyulladás tünete.

Megfázásra mit lehet? Szoptatok és nagyon megfáztam fáj a hátam mikor veszem a levegőt és köhögök, Mit lehet szedni? Orvos nincs ma és ma jött ki rajtam.

Legjobb válasz: ez elég gyanus hogy kezdödö tüdö gyulladás. szerintem egy ügyeletet nem ártana meglátogatnod.

ez elég gyanus hogy kezdödö tüdö gyulladás. szerintem egy ügyeletet nem ártana meglátogatnod.
Vegyél a gyógyszertárban Oscillococcinum-ot és Stodal szirupot. Én is ebben a cipõben járok már 3 napja. Ezek homeopátiás gyógyszerek. A babámnak most kezdtem adagolni, mert õ is nagyon tüsszög, köhög. A homeopátiáról annyit, hogy ha beveszed, akkor elõtte és utána ne egyél-igyál fél óráig semmit. Kerüld a mentolt, a koffeint és az illóolajokat. Lázcsillapítot úgy tudom, csak Panadolt szabad enni, de én egy Rubofent vettem be. Kiizzadtam egy éj alatt. Remélem segítettem! Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Mondjuk el lehet menni orvoshoz! Magadtól ne szedj gyógyszert
A kérdező hozzászólása: Németországban vagyok, 2 napja érkeztem. Itt nem tudok orvoshoz menni.
ott is van orvos:) gyógyszertárba ott is el kell menned, kérj homeopátiás cuccokat, amik talán érnek valamit sok tea, folyadék, semmi hideg ital, sok-sok pihenés a babának semmi baja nem lesz, de lázat mérj, ha van, orvos. akárhol is vagy.
Gyógyszertárban adnak olyan szopogatós tablettát, amit lehet terhesség alatt szedni. Na meg sok tea + citrom, pihenés, kamillatea, hárstea stb. En is átestem egy influenzán 12 hetesen és még láz is volt. Pár napra rá rendbe jottem. Ja és sok folyadék. Jobbulást 30 hkm
Fájdalomcsillapításra szedhetsz Panadolt, nem tudom Németországban kapható-e? Illetve Algopirynt, Rubophent, lényeg, hogy paracetamol tartalmú legyen és a leggyengébb, tehát a Panadol extra már nem jó, csak a sima Panadol. Nekem ezt mondta a doki, n kedden voltam orvosnál, szintén torokfájás miatt, nagyon fájt. De, nem adott semmit, mert vírusos volt, szerencsére nem fertõzödött felül. Szopogatós cukorkák közül a Tantum Verdét szedheted, én is azt szedtem.
Torokfájásra sós vízzel gargalizálás, a lázat csillapítani kell, amúgy ágyban fekvés, sok folyadék és ima. Én semmi mást nem kockáztatnék.
sok C-vitamin és tea. Fájdalom csillapításra én Ben-u-ron-t vettem be egyszer. Paracetamol van benne szóval beveheted, ahogy elõttem is írták. Kitartás, csak lázat ne legyél!
*lázas
kb 13 hetesen voltam nagyon megfázva. menj dokihoz és õ megmondja mit szedhetsz. én veégül antibiotikumot kellett kapjak, de nekem lázam is lett és alig éltem. GYógyulást'

32 hetes kismama vagyok. Megfáztam egy picit és van egy kis hőemelkedésem. Mit lehet ilyenkor szedi?

Legjobb válasz: Elõször is pihenj és teázz, egyél sok narancsot, kiwit, finom húslevest. Én is így voltam két hete,vettem stodal szirupot köhögésre ez homeos, nagyon hatott,torokfájásra homeovox tabit, coryzaliat meg komplexen a náthára. Ezeket lehet terheseknek is, hõemelkedésem is volt de csak egy-két napig, erre pedig panadolt adott a gyógyszerész, azt mondta érjem be ezzel, mást nem ajánl. Hamar túlestem rajta, nem tudom a homeos bogyók miatt -e de én inkább még mindig a húsleves erejében hiszek:)

Elõször is pihenj és teázz, egyél sok narancsot, kiwit, finom húslevest. Én is így voltam két hete, vettem stodal szirupot köhögésre ez homeos, nagyon hatott, torokfájásra homeovox tabit, coryzaliat meg komplexen a náthára. Ezeket lehet terheseknek is, hõemelkedésem is volt de csak egy-két napig, erre pedig panadolt adott a gyógyszerész, azt mondta érjem be ezzel, mást nem ajánl. Hamar túlestem rajta, nem tudom a homeos bogyók miatt -e de én inkább még mindig a húsleves erejében hiszek:)
Na akkor én leszek a mumus: a magasabb hõmérséklet terhesen árt a babának. Ez a lázra érvényes fõleg, mert terhesen amúgy is hõemelkedésünk van (37.4-ig normális) 37. 5 fölött be kell venni rá gyógyszert. Panadol, algopyrin szedhetõ ebben a terhességi korban. Ha bizonytalan vagy, akkor konzultálj a dokival.
A kérdező hozzászólása: Rosszul írtam: " Mit lehet ilyenkor szedni?"
Én a helyedben nem szednék be gyógyszert egyelõre. Viszont a fokhagymával megkent pirítós nagyon jó, szuperul erõsíti az immunrendszert. Sok-sok folyadék, ez még fontos! Amennyire lehet, szerintem próbálj meg gyógyszer nélkül túljutni a megfázáson. Boldog babavárást! :-)
Egyetértek az utolsóval, a láz (még a hõemelkedés is) sokkal ártalmasabb a magzatra, mint a gyógyszerek. Algopirynt és Panadolt nyugodtan lehet (láz esetén kell is) szedni.

Mit lehet tenni, ha nagyon megfáztam és nem igazán hallok a jobb fülemre? Olyan, mintha be lenne dugulva, de sokkal rosszabb.

Fülgyulladás is lehet?

Legjobb válasz: Lehet az is, sima dugulás is. Próbált külön-külön fújni az orrod (amúgy is úgy kell), hátha kidugul. Ha nem, akkor gégsz kitisztítja (ha kell), illetve ír fel valamit a füledre. Azzal nem érdemes packázni, mert nagyon fájdalmas tud lenni, ha nem kezelik, és a hallásod is megromolhat. Szóval ha nem múlik a nátha múlásával, nézz el egy gégészetre.

Lehet az is, sima dugulás is. Próbált külön-külön fújni az orrod (amúgy is úgy kell), hátha kidugul. Ha nem, akkor gégsz kitisztítja (ha kell), illetve ír fel valamit a füledre. Azzal nem érdemes packázni, mert nagyon fájdalmas tud lenni, ha nem kezelik, és a hallásod is megromolhat. Szóval ha nem múlik a nátha múlásával, nézz el egy gégészetre.
Fürdõkádba forró vizbe kiáztatod a fejed, meg mindened.

Megfáztam egy kicsit. Ha belázasodnék mit lehet bevenni?

Vagy mit szedjek erre a nyavajás megfázásra? Megállás nélkül folyk az orrom. 24 hetes vagyok!

Legjobb válasz: A paracetamol-tartalmú gyógyszereket mind be lehet venni.

A paracetamol-tartalmú gyógyszereket mind be lehet venni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Elküldtem a férjemet a gyógyszertárba, kamillatea, hársfatea és c-vitamin kivételével semmit nem adtak! Panadol van itthon, de nem vagyok lázas szerencsére. Vacsihoz megettem egy nagy gerezd fokhagymát, meg hársfateát ittam. Remélem hatnak, bár öröm az ürömben, így legalább nem érzem annyira a holnapi cukros vizsgálaton a lötyi rémes ízét! :) ))
Szia! Én is most voltam megfázva 18 hetes terhesen, napokig csak szenvedtem, hogy kibirom gyógyszer nélkül, majd mikor már felment a lázam, egy gyógyszertárban ajánlották a PARAMAX-t, amire valóban az van írva, hogy terhesen is szedhetõ. Ezt is csak végszükségben vette le, de hatott, és mégis nyugodt maradtam, hogy nem káros! Jobbulást!
én mikor megfáztam sós vagy kamillás vízzel gõzöltem, sós vízzel gargarizáltam(ez hihetetlen gyorsan elmulasztja a torokfájást) és ezzel csepegtettem az orromba is, jól kitisztított. E mellett meleg tea, méz, és fokhagyma!A fokhagymát este kenheted kenyérre, de még jobb, ha naponta többször lenyelsz egy-egy darabot, mintha gyógyszer lenne. Kezd el ezeket minél elõbb, nem fogsz belázasodni, meglátod:) elõbb kihajtod magadból ezt a fránya náthát:) jobbulást, 37hetes pocis:)
Lehetõleg természetes módszereket próbálj, ám ha 38 fok vagy fölé megy a lázad, akkor azt gyorsan csillapítani kell, mert árt a babának:olyankor panadolt, rubofent lehet bevenni, de reméljük erre nem lesz szükség.Jobbulást
Utána érdeklõdtem: Ha belázasodsz, akkor a Panadolt ajánlják, ill. a hasonló összetételû lázcsillapítókat. Algopyrint a 20. héttõl rizikós szedni. Valamint akkor érdemes lázcsillapítót bevenni, ha 38 fok körül van. Ha tartós, akkor antibiotikumra lehet szükség. Megfázásra van sokféle régi praktika, gyógyteák stb. De ha maradunk a gyógyszertár és biztosabb módszereknél, akkor esetleg a Bioparox. Ezt meg kell kérdezni pontosan! Elõzõ terhességemnél 2 alkalommal ajánlották (komolyabb köhögés, orrfolyás, torokgyull.). Orrfolyásra jó a tengeri só oldat spray-k (ezt ma mondták a gyógyszertárban, egyik orrcsepp, orrspray sem jó máskülönben).
Nekem a terhesség alatt, azt mondta a dokim, hogy kizárólag Algopirint szedjek, ha lázas lennék, vagy valamim fájna. Hát sajnos be is igazolódott, két hétig beteg voltam, torokfájás, nátha... Algopirint szedtem, semmi gond nem volt!!

Fáj a mellkasom, ez mitől lehet? Megfáztam talán? Mit csináljak, hogy elmúljon.

Legjobb válasz: Mondjuk a fáj az talán kicsit túlzás, inkább olyan kellemetlen.. nem tudom értitek-e mire gondolok :S

A kérdező hozzászólása: Mondjuk a fáj az talán kicsit túlzás, inkább olyan kellemetlen.. nem tudom értitek-e mire gondolok :S
Rendszeresen vagy csak néha? Sok minden lehet: mellhártya gyulladás, keringési zavar, szívhártya gyulladás...
nagyon fáj? lehet hogy elkéne menned orvoshoz komoly is lehet
Nekem is fáj, nem köhögök egyáltalán. Egy hete náthás vagyok. Felül a kulcscsontomtól lentebb 10 centire fáj mindkét oldalon. Mi a fene lehet ez?
És az egyik orrod nem folyik?
A kérdező hozzászólása: Nem folyt. Csak amikor meg vagyok fázva, 1-2 nap könnyezik valamelyik szemem.

Miért vérzek? Megfáztam vagy mi lehet az oka? Nem tapasztaltam mást gondot! :S

Anyukám szerint megfáztam,de hát azon kívül semmi bajom, hogy vérzem egy kicsit, mint amikor már múlik el a menses olyan 4-5.nap. És most nincs meg, szóval nem értem. Lehet ez tényleg megfázás.. Nem kevertem össze a fog.gátló gyógyszert sem..Segítsetek!!

Legjobb válasz: Attól, hogy megfáztál attól biztos nem vérzel. Ha felfáztál,akkor a vizeleted lehetne véres, szóval ha csak nincsnek vizelettartási problémáid, és egyben csúnya húgyuti fertõzésed,akkor ez a probléma nõgyógászati...én felkersném a helyedben a nõgyógyászt.szerintem

Attól, hogy megfáztál attól biztos nem vérzel. Ha felfáztál, akkor a vizeleted lehetne véres, szóval ha csak nincsnek vizelettartási problémáid, és egyben csúnya húgyuti fertõzésed, akkor ez a probléma nõgyógászati...én felkersném a helyedben a nõgyógyászt.szerintem
Nem ovulálsz estleg?
A megfázás, meg a felfázás két különbözõ, de egyik se jár mindenféleképp vérzéssel.(a véres vizelet alhasi fájdalommal jár) Még igen fiatal vagy, a mensi ilyenkor szokott még bogyó mellett is össze keveredni, egy pár csepp középidõbe. Minden kép nõgyógyász vizsgálatra nem ártana elmenni, a meg nyugvás érdekébe.
Nem kötözködésképp, de a véres vizeletnek egyátalán nem feltétlen velejárója az alhasi fájdalom. A lényeg viszont, hogy jövõ hétre iktass be egy nõgyógyászati látogatást
A kérdező hozzászólása: Ovuláció elõtt inkább. mert nekem úgy van, hogy szedek fogamzásgátlót, de vastablettásat, a 7 szünet napon szedem õket. 10 napja szedtem újra tehát még nem vagyok a 12-18. napban, az ovuláció idejében. Most nagyon megijedtem, ugye nem lehetek terhes? Bocs ha hülyeséget mondok de ezt nem értem, hogy mi, és jövõhétre beiratkozom a nõgyógyászhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!