Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet Még (8750 db)

Mit lehet adni enni az afrikai fehérhasú törpesünnek? Venni szeretnék egy párt, de bogakarat meg pókokat elég nehéz összegyűjteni annyit! Mit lehet még adni nekik?

Legjobb válasz: Google, törpesün tartása. Marhára ne adj neki gyûjtögetett bogarakat, mert olyan fertõzéseket fog összeszedni, hogy csak lesel. Boltban vásárolt táplálékokon tartsd, hogy pontosan miken, azt meg olvasd el szépen. Eleve ne akarj törpesünt, amíg nem tudod, mire vállalkozol, mert esetleg pofára eshetsz. A tenyésztése is macerás egyébként, nem mindig vidám és egyszerû feladat. Szóval kösd fel a gatyádat, informálódj, és felelõsségteljesen kezdj neki, már ha egyáltalán.

Google, törpesün tartása. Marhára ne adj neki gyûjtögetett bogarakat, mert olyan fertõzéseket fog összeszedni, hogy csak lesel. Boltban vásárolt táplálékokon tartsd, hogy pontosan miken, azt meg olvasd el szépen. Eleve ne akarj törpesünt, amíg nem tudod, mire vállalkozol, mert esetleg pofára eshetsz. A tenyésztése is macerás egyébként, nem mindig vidám és egyszerû feladat. Szóval kösd fel a gatyádat, informálódj, és felelõsségteljesen kezdj neki, már ha egyáltalán.
Valóban nem okos döntés egybõl egy párral kezdeni, ha azt sem tudod mi fán terem ez az állatka. :) A tenyészetek honlapjain rengeteg hasznos információ fent van az is amit kérdezel el kéne olvasni. A saját magad által gyûjtögetett bogaraktól nagyon komoly fertõzéseket kaphat egyáltalán ne adj neki olyat. Kérdésedre válaszolva: alutasakos csirkés macskakaja, kutya vagy macskatáp (szigorúan csak prémium minõségût), lisztkukac, csótány, gyászbogár lárva, rózsabogár lárva, (esetleg szopós egér), szárított vagy fagyasztott kishalacska, szeretik de nagyon hízlal a viaszmoly lárvát, üveges bébiétel ami persze zöldséges vagy gyümölcsös nem fõzelékes.., nagyon nehezen de néha megeszik a gyömölcsöket is most ezek jutottak eszembe Legjobb lenne ha felkeresnél egy tenyészetet és velük egyeztetnél, hogy pontosan, hogyan is kell tartani ezt a kisállatot. Ha írsz privát üzit szívesen megmondom én honnan hoztam az én sünimet.

Az istállónkban rengeteg légy van. A légypapír nem győzi. Mivel lehet még irtani ami hatásos? Trágyára mit lehet permetezni?

Legjobb válasz: ajánlok egy olyat,ami a legolcsóbb és nem kell sok pénz meg permetezés Fogsz 1 üres kozervesdobozt ,raksz bele 2 dl vizet egy fél citroot beledobsz meg egy pár szem szegfûszeget. 2-3 hétig távoltartja zárt helyen a legyeket,ha a légypapír nem gyõzi akkor meg egéragasztóval jól bekesz egy 2 literes petpalackot és fellógatod esetleg pár szem cukrot rászorsz,mikor már nem fér rá több légy lecseréled.

ajánlok egy olyat, ami a legolcsóbb és nem kell sok pénz meg permetezés Fogsz 1 üres kozervesdobozt , raksz bele 2 dl vizet egy fél citroot beledobsz meg egy pár szem szegfûszeget. 2-3 hétig távoltartja zárt helyen a legyeket, ha a légypapír nem gyõzi akkor meg egéragasztóval jól bekesz egy 2 literes petpalackot és fellógatod esetleg pár szem cukrot rászorsz, mikor már nem fér rá több légy lecseréled.
neostamosan nálunk a kutyákra lett fújva belõle, mert kicsípték a fülüket.
Szerintem gazdaboltban lehet kapni direkt légycsapdát, vagy akár házilag is lehet csinálni. De van egy még természetesebb megoldás. Már lehet kapni mû fecskefészkeket is, amiket kihelyezve az istállóban jó eséllyel megtelepednek a fecskék. Én már jártam olyan istállóban, amiben a központi gerendán (nem tudom mi a pontos neve) óvatos becsléssel olyan 100 füstifecskefészek volt telem madarakkal. Mondanom sem kell, egy darab légy nem volt az istálló környékén sem. Ha érdekel, linkelek egy oldalt, ahonnan lehet rendelni mû fészket. Nem kell 100 darabot venni, csak néhányat és utána több is oda fog fészkelni.

Ha nem májfolt, mi lehet még? Még nem jutottam el a védőnőhőz, de itt a munkahelyemen azt mondják a karomon levő barna foltra, hogy nem májfolt.

hogy az csak arcon, nyakon, mellkason jön ki.ez igaz?

Legjobb válasz: Jesszusom, nyugodj meg! PErsze, hogy lehet májfolt. Mi mérgezett volna meg? És gratulálok az okos kollegáknak, hogy igy beilyesztenek:-( Hívd fel a védõnõd, vagy a dokid, biztos megnyugtat. Májfolt valóban az arcon jön ki legtöbbször, de ez nem azt jelenti, hogy a karodon nem lehet. Baj biztos nincs, ne félj!:-) Ne hagyd magad megilyeszteni!

Jesszusom, nyugodj meg! PErsze, hogy lehet májfolt. Mi mérgezett volna meg? És gratulálok az okos kollegáknak, hogy igy beilyesztenek:-( Hívd fel a védõnõd, vagy a dokid, biztos megnyugtat. Májfolt valóban az arcon jön ki legtöbbször, de ez nem azt jelenti, hogy a karodon nem lehet. Baj biztos nincs, ne félj!:-) Ne hagyd magad megilyeszteni!
nekem is vannak foltok a karomon és a lábamon is, ami terhesség alatt jött ki.ne aggódj, csak beindultak a pigmentek!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, akkor nem õrülök meg, de azért majd megmutatom a védõnõnek.


Tud segiteni valaki? 2 héten belül születik a babánk, együtt szeretnénk aludni hármasban, de a férjem annyira horkol hogy nem lehet mellette megmaradni. Se orrtapasz se spray nem használ. Mit lehet még tenni? Van rá valamilyen gyógymód?

Legjobb válasz: Szia! A horkolás nem nagyon kezelhetõ külsõ szerekkel. Ált. orrsövényferdülés okozza, amit meg lehet mûtettni. Hát , az én férjem (meg én is) néha tisztességesen horkol :), de ha egy baba mélyen alszik , az ilyesmire abszolút nem riad fel.Legalábbis nálunk. Megoldás lehet az is, ha külön csináltok neked és a babának helyet.(ha van rá lehetõség)

Szia! A horkolás nem nagyon kezelhetõ külsõ szerekkel. Ált. orrsövényferdülés okozza, amit meg lehet mûtettni. Hát , az én férjem (meg én is) néha tisztességesen horkol :) , de ha egy baba mélyen alszik , az ilyesmire abszolút nem riad fel.Legalábbis nálunk. Megoldás lehet az is, ha külön csináltok neked és a babának helyet.(ha van rá lehetõség)
Ha a férjem horkol, megkérem, hogy forduljon az oldalára. Az szokott mûködni. Úgy jobban kap levegõt.
Sajnos én is ugyanebben a cipõben járok. Nálunk 4 hét múlva érkezik a Manó és elképzelésem sincs, hogyan fogok aludni ezután. Eddig füldugót használtam, de az a Csöppség érkezése után kilõve. Abban bízom, hogy a férjem is éberebben fog aludni, akkor talán nem horkol majd annyira. Kitartás és ha felfedezel valami tuti módszert, megoszthatnád velem is.
a babót az elsõ 3 hónapban nem zavarják a külsõ zajok, sõt mi azt tapasztaltuk hogy a monoton zajok- kézimixer, porszívó, HORKOLÁS- pillanatok alatt elaltatta 3 hó után már más volt de az még odébb van most csak élvezzétek az édes hármast:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igen hallottam hogy a babát nem zavarja, legalábbis az elején, fõleg hogy már odabent is hallhatta mikor aludtunk. Viszont engem zavar, és olykor a füldugó sem segít, az oldalra fordulás sem, semmilyen spray, tapasz, vagy bármi... tehát én nem tudok aludni, pedig annyira szeretnék 3-asban :( Tud valaki információt horkolás elleni mûtétrõl?

Enyhe Pco akinek hasonló problémája van, és vékony, és csak emelkedett a terheléses inzulinja van! Mit lehet még tenni?

Endokrinológushoz járok,nagyon jó orvos rengeteg betege van!Minden eredményem jó kivéve az Lh fsh arány!a terheléses inzulinom csak emelkedett!és mivel csak cukor diétáztam egy hónapig jo lett a terheléses inzulinom ,abbahagytam mert fogytam 5kgot amit nekem nem kellene orvos szerint se mert igy is vékony vagyok!igy nem kell gyogyszert szednem rá! barátcserjétől 2havonta van mensesem peteérésel,tüszőrepedéssel együtt amit vérvétel,hőmérséklet,fájdalom is igazol!14napig fent is van a hőm!nsgyon szép peteérésem van csak sajnos 2havonta és barátcserjétől!mult hónapban ittam palástfű teat is! most cickafark teát ittam hogy ebben a hónapban is legyen pém!még várom!ma vagyok a 15.napon!ma hagytam abba a teát!csak az egyik petefészkem cisztás!valoszinű azert van minden 2.honapban pém mert csak az működik amelyikben nincsen ciszta! ha jokor vagyunk együtt mindig miért nem sikerül?

Legjobb válasz: tavaly volt 2db pozi tesztem!csak baba elment!2honappal ezelött 16,8mm méhnyálkahártyám volt hozzateszem nekem max 12szokott lenni!amit az orvos is tud! igy orvos szerint és tünetek szerint is elindult valami!5nap késessel nagyon megjött,annyira fájt hogy az ájulás határán.voltam,a mennyiségrõl nem.is beszélve igy átjárhatósàgira még nem gondoltam!de valoszínû hogy kell! párom eredményeire azt mondták hogy ritkán lehet látni ilyen tökéletes eredményt!:) egyenlõre mivel van pém 2havonta igy adunk magunknak még fél évet cukordiétával együtt!ha nem akkor megyünk inszemre!mert 2éve hogy szeretnénk!

A kérdező hozzászólása: tavaly volt 2db pozi tesztem!csak baba elment!2honappal ezelött 16, 8mm méhnyálkahártyám volt hozzateszem nekem max 12szokott lenni!amit az orvos is tud! igy orvos szerint és tünetek szerint is elindult valami!5nap késessel nagyon megjött, annyira fájt hogy az ájulás határán.voltam, a mennyiségrõl nem.is beszélve igy átjárhatósàgira még nem gondoltam!de valoszínû hogy kell! párom eredményeire azt mondták hogy ritkán lehet látni ilyen tökéletes eredményt!:) egyenlõre mivel van pém 2havonta igy adunk magunknak még fél évet cukordiétával együtt!ha nem akkor megyünk inszemre!mert 2éve hogy szeretnénk!
Mit jelent a cukordiéta? Az nem elég, hogy ha csak a cukrot iktatod ki. Mennyi szénhidrátot ettél és milyen elosztásban? A testsúlyfenntartó diétának napi 180-200 gramm szénhidrátot szoktak javasolni. Célszerû lenne sportolni (pl. súlyzózás)is hetente 3-4x min. fél óra- negyven percet. Amúgy önmagában a peteérés és tüszõrepedés nem garancia teherbeesésre. Ahhoz, hogy terhesség létrejöjjön rendben kell lennie a hormonoknak, és nyilván a szervi probléma is akadályát képezheti a teherbeesésnek.
A kérdező hozzászólása: teljesen elhagytam a cukrot és szénhidrátot!és akkor tökéletes volt a terheléses cukor és inzulin!nem néztem a szénhidrátot!mozogni rengeteget mozgok, mindenhova rohanva járok!ìgy napi szinten megvan az intenziv gyors séta.... orvosom szerint nagy baj nincsen..és ha akkora baj lenne a baràtcserjétõl nem lenne pém se!az lh hormonom ami nem jó!minden más jó! így nemtudom hogy mit is kellene még....mert eredmények alapján kb 10orvosbol 10 azt mondja nem vagyok szokványos pcos...és nem mondanak pcosnak sem!szeged magán endokrinologus se, és az endokrin központban is az orvosok csak azt mondták ez nem pcos csak pco jellegû! így nemtudom hogy merre menjek tovább..mert ugy érzem egy helyben toporgok....
A kérdező hozzászólása: nekem elég volt csak a cukor diéta..tökéletes eredményei lettek mellette!nem tartom most jelenleg de így is van pé!meg nem vészes csak emelkedett!
Minden szervezet egyedi, ezaltal egyedi az is, hogyan reagal a magasabb inzulinszintre. Tehat a nem annyira rossz eredmenyedbol olyan kovetkeztetes levonni, hogy dietaznod nem kell, nem fektetlen helyes. A szenhidrat dieta meghatarozott mennyisegu ch bevitelet jelenti. A semennyi bevitele biztosan nem tesz jot az inzulinrezisztenciadnak.

41 hetesen mit lehet "még tenni" a viszketés ellen?

Nem tudom már komolyan,hogy mi ez. Az utóbbi 4 hétben már volt egyszer ilyen viszketés,kaptam is a n?gyógyászomtól kúpot rá. Igazából sokat nem segített. Nem vagyok benne biztos,hogy gomba,mert nem a hüvelyem viszket. Inkább a küls? szeméremajkam,meg a csiklóm körül. Mostanában picit több a folyásom,vizes jelleg?,azt mondják a végefelé normális. Az a baj szerintem,hogy néha nem bírom megállni,és vakarom. Ett?l aztán még rosszabb. Mivel kenhetném be? Szerintetek?

Legjobb válasz: felfázástól vagy vmilyen baktériumtól is lehet, ami a vizeletedben van. nekem felfázás volt és én is vakartam és még jobban csípett, mert még jobban felmarta a nyálkahártyát. pisi után rögtön fürdés, csak sima vízzel (nekem a hideg víz volt a legjobb) és menj el a dokihoz vizeletvizsgálatra és igyál nagyon-nagyon-nagyon sok sima szénsavmentes vizet, mert az jól átmossa a vesét és a húgyutakat (savas vizelet is lehet!)

felfázástól vagy vmilyen baktériumtól is lehet, ami a vizeletedben van. nekem felfázás volt és én is vakartam és még jobban csípett, mert még jobban felmarta a nyálkahártyát. pisi után rögtön fürdés, csak sima vízzel (nekem a hideg víz volt a legjobb) és menj el a dokihoz vizeletvizsgálatra és igyál nagyon-nagyon-nagyon sok sima szénsavmentes vizet, mert az jól átmossa a vesét és a húgyutakat (savas vizelet is lehet!)

Ha vízcserével sem sikerül a megengedett érték alá vinni a nitrát szintet, mit lehet még tenni?

Heti 30%-ot cserélek de még így is viszonylag magas a nitrát szint.

Legjobb válasz: Az teljesen normális, hogy a külsõ szûrõ nem viszi lejjebb a nitrátot. A külsõ szûrõben az ammónia nitráttá alakítása történik, amihez oxigéndús környezet kell. A nitrát eltüntetéséhez meg oxigénmentes. A kettõ nem mûködik egyszerre. A nitrát biológiai lebontása alig meg végbe egy akváriumban. Amivel még csökkenteni lehet a nitrátszintet: - Sok növény, erõs fénnyel és mikroelemekkel megtámogatva. - Kevesebb állati eredetû halkaja, ha a halak igényei ezt megengedik. A zöldségek és a spirulina alapú tápok fehérjetartalma jóval alacsonyabb, így kevesebb nitrát kerül végül a vízbe. - Anaerob szûrõ építése, vagy készen lehet kapni tengerihez méregdrágán. - SZAT gyanta.

De ha vizet cserélsz többet, egy idõre az is lejjebb viszi.
Akkor tegyél sok fényt és pár szál hínárt az egyik sarokba. Az gyorsan nõ, talán elszív valamennyi nitrátot. Nem?
Az teljesen normális, hogy a külsõ szûrõ nem viszi lejjebb a nitrátot. A külsõ szûrõben az ammónia nitráttá alakítása történik, amihez oxigéndús környezet kell. A nitrát eltüntetéséhez meg oxigénmentes. A kettõ nem mûködik egyszerre. A nitrát biológiai lebontása alig meg végbe egy akváriumban. Amivel még csökkenteni lehet a nitrátszintet: - Sok növény, erõs fénnyel és mikroelemekkel megtámogatva. - Kevesebb állati eredetû halkaja, ha a halak igényei ezt megengedik. A zöldségek és a spirulina alapú tápok fehérjetartalma jóval alacsonyabb, így kevesebb nitrát kerül végül a vízbe. - Anaerob szûrõ építése, vagy készen lehet kapni tengerihez méregdrágán. - SZAT gyanta.
Cserélhetsz 50%-ot is. Vagy egy nagy külsõszûrõt csinálsz az akvárium mellé, vagy veszel egy külsõ szûrõt készen és eldugod a szekrénybe az akvárium alá.
A kérdező hozzászólása: köszi!
A kérdező hozzászólása: kavics aljzatom van, van benne sok növény is.sajnos a fény kevés nagyon, de szoktam tápoldatot adni a növényeknek.
vagy növényes táptalajod van?
A kérdező hozzászólása: lassan két hónapja megy, akkor üzemeltem be az akváriumot.
Nem régóta megy a külsõ szûrõ?
A kérdező hozzászólása: Külsõ szûrõm van, méghozzá jó nagy, 100 literes akváriumra 700 l/h. Nem értem miért nem megy lejjebb.
Tegyél a külsõ szûrõbe szat gyantát. Elég hatékony cucc. nem olcsó, de regenerálható. Vagy barkácsolj egy nyitott külsõ szûrõt, és tegyél bele egy nagy csokornyi szerencsebambuszt.

Mi lehet még megoldás, ha a nagyszülők állandóan túllicitálják a szülőket?

Persze már kértük, hogy ezt azért ne, először szépen, aztán sokkal határozottabban - mindig visszatér. Pl. a gyerek szívószállal szeretne inni: vesznek neki 500 darabot. Kisautóval játszik - következő alkalommal 20 db kisautó vár rá. Mutatta az új pólóját, legközelebb 3 új pólót kapott, megtetszett neki egy toll, 40 darabot hoztak belőle.

Legjobb válasz: Hát õk csak szeretik az unokát...mit szeretik,imádják!!!Nálunk is hasonlóan van.Már a 3.nagy autót kapta fiam tõlük...egyiket se szereti,a picikkel szeret játszani...de hiába mondom,nem értik meg,sajna.Bár nálunk az a felállás,h én 18 évesen jöttem el otthonról egy vasat se adtak,mert nem jöttünk jól ki,nem is törõdtek velünk soha,mindig bulizni jártak,meg erre-arra,de mindegy is lényeg,h én azt látom-mára már rendbe jött a kapcsolatunk-hogy az unokán szeretnék bepótolni,ami nálam-velem kimaradt,ezért vesznek össze õk is minden fittyfenét.Múltkor majd égnek állt a hajam,mikor fiam kapott egy fél kilós gumimacit mamától,mert elõtte mondtam,h szereti,néha 1-1 kap,gondolhatod mikor megláttam és ,ég a gyermek kezébe is adta....na,de ez van,elhoztuk,aztán kapott belõle,meg mi is eszegettük. Esetleg rászoruló család ismerõs,akik örülnének pár kislapátnak,v bölcsi,ovi a közelbe ahova odaadnátok a számotokra vacakokat?Ilyen helyeken ezek a dolgok kincsek!!!

Hát õk csak szeretik az unokát...mit szeretik, imádják!!!Nálunk is hasonlóan van.Már a 3.nagy autót kapta fiam tõlük...egyiket se szereti, a picikkel szeret játszani...de hiába mondom, nem értik meg, sajna.Bár nálunk az a felállás, h én 18 évesen jöttem el otthonról egy vasat se adtak, mert nem jöttünk jól ki, nem is törõdtek velünk soha, mindig bulizni jártak, meg erre-arra, de mindegy is lényeg, h én azt látom-mára már rendbe jött a kapcsolatunk-hogy az unokán szeretnék bepótolni, ami nálam-velem kimaradt, ezért vesznek össze õk is minden fittyfenét.Múltkor majd égnek állt a hajam, mikor fiam kapott egy fél kilós gumimacit mamától, mert elõtte mondtam, h szereti, néha 1-1 kap, gondolhatod mikor megláttam és , ég a gyermek kezébe is adta....na, de ez van, elhoztuk, aztán kapott belõle, meg mi is eszegettük. Esetleg rászoruló család ismerõs, akik örülnének pár kislapátnak, v bölcsi, ovi a közelbe ahova odaadnátok a számotokra vacakokat?Ilyen helyeken ezek a dolgok kincsek!!!
szeretik az unokájukat.....
az biztos hogy szeretik :) Inkább úgy gondolom nincs ötletük hogy mit vegyenek neki- minek örülne, ezért ha azt látják hogy valami tetszik neki elhalmozzák vele :) Inkább adjatok Ti ötleteket a nagyszülõknek hogy minek örülne a gyerek, ne várjátok meg míg mindig egy halommal odavesznek.
A kérdező hozzászólása: De hiába mondjuk utólag, hogy elég 10 szívószál, egy toll stb. ezeket abszolút a megkérdezésünk nélkül veszik, csak mert a gyereknek tetszik (nem kéri), és irdatlan mennyiségben. Ha meg azt mondom, hogy ne hozza haza, akkor megsértõnek, de nincs már hova tenni a millió kacatot, mert legtöbbször a legvacakabb hülyeségekbõl jön a dömping, mint a 15 kisnotesz, 4 tökegyforma lapát a másik 8 mellé, 5 kulcstartó stb. A legrosszabb az, amikor viszont mondjuk, hogy minek örülne a gyerek, és mást vesznek helyette, mert szerintük az még jobb - és teljesen használhatatlan.
.
Ne haragudj, de így olvasva olyan vicces a dolog...Persze el tudom képzelni, hogy nagyon idegesítõ. Ez egy kicsit nekem is ismerõs probléma. Anyósomék hasonlóak, de azért nem ennyire. Igaza van az egyik elõttem szólónak: ajándékozd el, szabadulj meg a felesleges holmiktól. Ne legyen lelkiismeret furdalásod! Én egy használt ruha konténerbe dobáltam a ronda és vacak játékokat, amiket kaptunk. Szelektálok. Kicsi a lakásunk, tudják nagyon jól, mégis már 6 gónapos korában feltétlenül oda kellett adniuk a wc-szûkítõt, mert az õ óriási lakásukban nem fért volna el még néhány évig. Már volt sértõdés amiatt, mert valamit akart nekem adni, és mondta, hogy nagy a dolog, én pedig erre nem lelkesedtem. Nem csak, hogy nem lehet visszautasítani, de még közben végtelenül hálásnak is kell lenni :-(((
A kérdező hozzászólása: Elhiszem, hogy kívülállóként vicces, meg más örülne neki, de ez egy idõ után roppant nyomasztó :( Pont ez az, hogy kétszer akkora lakásban laknak feleannyian, de minden kacatot a gyerekekre sóznak. Ráadásul mindenhez vágja minimum fülig érõ szájas képet, legyek hálás, mert így is megsértõdnek, hogy szerintük nem vagyok eléggé. A legborzaszóbb pedig az, hogy ezalatt folyton bennünket kritizálnak az utálatos megjegyzésekkel: mert anyád nem vesz neked, mert apád nem engedi, hogy hazavidd, mert nézd nagyika milyen szép ruhát hozott, sokkal szebbet, mint ami rajtad van, mert anyád ilyen finomat nem tud - brrrrrr.
Ne értsd félre, nem rosszmájúan mondom, de ez szerintem nem annyira kisgyermeknevelési kérdés, hanem -egyik oldalról- te, mint szüleid gyermeke, valamint -másik oldalról- szüleid közötti interakciókra vonatkozó kérdés. Javaslom, innen közelitsd meg. Van köztetek egy kis dominancia harc. Azt a fenti megjegyzést pedig csak megerõsiteni tudom, hogy a felesleg sose baj, mert általában vannak rászorulók, akik/ahol hasznát veszik.

Mit lehet még tenni a Párom lustasága ellen ami eredményes lehet?

Már több kérdést átpásztáztam evvel kapcsolatban,de tulajdonképpen az ott kapott ötletekkel már minddel próbálkoztam. Gondoltam ezért felteszem összetettebben,személyre szabottabban a kérdést. El?ször is leszögezem,nem várok mást,csak hogy a tipikus férfi munkákat elvégezze. Nálunk élnek az "?si szerepek" szóval még csak nem is a modern felfogású "segítsen be Õ is a házimunkába" dologról lenne szó. Próbálkoztam már avval is,hogy Én is "lusta" voltam elvégezni az Én teend?imet-> botrány lett a vége. Próbálkoztam már szép szavakkal elmondani Neki,hogy mikben lenne Rá szükségem...és hogy úgy érzem nem számíthatok rá-> szintén botrány.-> Merthogy Õ avval,hogy dolgozik agyba-f?be úgy érzi,hogy mindent letesz az asztalra és ezt a nézetét nem bírom sehogysem megdönteni. S még ilyenkor Én kapom a fejemhez azt,hogy Õ kertészt fizet azért,hogy Nekem ne kelljen megcsinálnom... Támad. Hát szerintem meg pont azért fizeti a kertészt,mert tudja,hogy az udvar az Õ dolga lenne és arra is lusta,meg a munkára fogja,hogy nincs rá ideje.Oké,hogy Nekem is segítség,hogy a virágoskertet is rendbe rakatja,de ha már a f?nyírásért vagy farendezésért fizet,nehogy ne férjen már bele az Én munkám is kint... Na de ez csak egy dolog és egy-két példa az egészre,de remélem érthet? képet tudtam a adni a helyzetr?l!? Igazából a lényeg,hogy bármi,ami az Õ feladata lenne,arra tudom,hogy várhatok nagyon sokat,hogy megcsinálja,vagy meg sem csinálja... Nyugodtan lehet kérdezni,ha valami nem világos és el?re is nagyon köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Vegyél fel egy bejárónõt, és ha botrány van, mondd, hogy azért vetted fel, mert tudod, hogy az a te munkád lenne. Vagy te nem dolgozol? Mert ha nem dolgozol, sajnos az azzal jár, hogy õ mondja meg, mire megy pénz, és hogy mire van ideje.

Vegyél fel egy bejárónõt, és ha botrány van, mondd, hogy azért vetted fel, mert tudod, hogy az a te munkád lenne. Vagy te nem dolgozol? Mert ha nem dolgozol, sajnos az azzal jár, hogy õ mondja meg, mire megy pénz, és hogy mire van ideje.
Sok ilyen döglusta kihasználós fickók vannak...nem is tudod mennyi! Én a te helyedben elhagynám, én már dobtam ezért pasast 1 hónap járás után... Sajnos sosem lesz szorgalmas, mindig ilyen marad neki ez a kényelmes, mert büdös a munka. Vagy továbbra is tûröd, hogy az õ munkáját másokkal dolgoztatja le pénzért, vagy szakítasz vele. sajnos változni nem fog, viszont te ne csináld meg azt ami az "õ dolga" lenne.
A kérdező hozzászólása: Jó itt azért nem "egy hónap járásról" van szó!:) Itt mi már elköteleztük Magunkat egy Életre.:) Szeretjük egymást! S egyébként 1 hete szûnt meg a munkahelyem, de volt már rá példa máskor is, hogy nem volt...szóval ebben az esetben jogos lenne, hogy Õ mondja meg mire van ideje? Egyébként örömmel számolok be róla, hogy a legutóbbi próbálkozásom úgy néz ki sikerrel zárult, csak várni kellett rá egy 24órás pihentetõ-kiforró idõt!:) Tehát amit írtam, hogy szépen a lelkére beszéltem tegnapelõtt este, elõször botrányt eredményezett, amit csendben tûrtem is(mert nem akartam vitázni, csak elmondani mi bánt, ráhagytam hagy fesztiválozzon), másnap már Õ kezdeményezett, hogy lenyugodott, nem is hoztam fel a témát, erre ma reggelre szó nélkül megcsinálta, amirõl az ominózus estén szó volt.:) Szóval elvileg ezt Nála így kell csinálni. Habár örülnék, ha a balhé része kimaradhatna, de majd dolgozom a témán!:) Esetleg ötletek?:) Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Ja és egyébként biztos vannak olyan emberek, akiknek "büdös a munka", de biztosíthatlak róla, hogy Õ nem az az ember!:) Rengeteget dolgozik a munkahelyén, Értünk, és a közös céljainkért.
Hmmm. Miért érzem úgy, hogy azért dicséred nekünk itt agyba-fõbe, hogy saját magaddal is elhitesd, hogy rendes ember?
A kérdező hozzászólása: Mivel itt nem ismerjük egymást, mindig tisztázni kell az adott helyzetet, hogy ki éppen mirõl beszél: Mivel se szakításról se komolytalan kapcsolatról szó nincs, nem is volt, így nyilván tisztázom, hogy tisztán láss.És a valós kérdésre tudj válaszolni/segítséged adni HA szeretnél.

A mult honapba ki maradt a mensim . Mi lehet az oka? emellett vannak terhessegre utalo jelek na de ha nem terhesseg akkor szeretnem tudni mi lehet meg az oka a kesesenek? Vagy ezek a tunetek mire utalhatnak meg?

Legjobb válasz: Terhes vagy!!!! Kimaradt a menzesz, ha volt testi kapcsolat akkor terhes vagy, ha nem volt akkor hormonális problémák.

Terhes vagy!!!! Kimaradt a menzesz, ha volt testi kapcsolat akkor terhes vagy, ha nem volt akkor hormonális problémák.
Nem biztos, h. terhes vagy. A hirtelen fogyástól is lehet, lehet, hogy nyáron a melegben kevesebbet eszel.
Ha a menszi kimarad lehet daganatod vagy méhen kívüli terhesség, akkor is kimarad!Menj el orvoshoz és ne hallgass az olyan emberekre mint az elsõ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!