Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet Holnap lesz vége (2 db)

Val.haskeményedéseket érzed.Szedjél magne B6-ot. Hívd fel az orvosodat.
Szia Nem lkehet, h a haskemenyedest erzed a pocakod also reszen? Nekem azt mondta az orvos, h ez ilyenkor normalis, es magne b6-ot vegyek ra be.Persze Te erzed, h milyen eros gorcseid vannak, mert avval menj orvoshoz, vagy legalabb hivd fel, h mitevo legyel. Nagyon boldog babavarast kivanok 24 hetes kismama
Én felhívnám a helyedben a szülõszobát, és bemennék megnézetni magam. A görcs nem természetes ilyenkor, a has keményedése lehet, de az nem jár fájdalommal. A görcsökre valóban magnéziumot szoktak javasolni, de engem az nyugtatna meg ilyen esetben ha nem itt az oldalon "kezelnének" hanem ezt a doki szájából hallanám. Ha Pesten laksz, a Barossba is be tudsz menni, megnéznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Szerencsére elmúlt baj nélkül, de ha megismétlõdik, megyek az orvoshoz.

Holnap elkell altatni a kutyámat. Nem tudom eldönteni vele legyek-e, képes leszek-e végig nézni, ti ott voltatok/lennétek mikor elaltatják? És hogy lehet ilyen tragédiát feldolgozni?

Legjobb válasz: Pár hónapja történt meg nálunk is... A férjemmel együtt sírva simogattuk, és tudtuk, hogy ott kell lennünk mellette. Nagyon gyorsan elaludt, és megszûntek a szenvedései. Biztos te is úgy érzed: szüksége van rád az utolsó pillanataiban is, hiszen benned bízott mindig. Nagyon sajnálom a kutyust és sajnállak téged is. Sok erõt neked!

Pár hónapja történt meg nálunk is... A férjemmel együtt sírva simogattuk, és tudtuk, hogy ott kell lennünk mellette. Nagyon gyorsan elaludt, és megszûntek a szenvedései. Biztos te is úgy érzed: szüksége van rád az utolsó pillanataiban is, hiszen benned bízott mindig. Nagyon sajnálom a kutyust és sajnállak téged is. Sok erõt neked!
Mikor eaz én cicámat altatták el ott voltam vele végig. Amikor beadták neki az elsõ adag nyugtatót még csak mélyen aludt, de már nem volt visszaút. Ezután kapta meg az utolsó injekcióját amitõl már soha többé nem lélegzett, nem vert tovább a kicsi szíve... És eltelt egy perc vagy még annyi se. Megfogtam a kicsi mancsát, de már szó szerint hideg volt... Tudom nehéz ott lenni az ilyennél és, ha erre gondolok még mindíg szomorú leszek, pedig több mint 2 éve volt. Most lesz novemberben a 3. évfordulója annak, hogy elaltattuk. Szívszorító az a 10-15 perc míg meghal, de legalább tudod, hogy mi lett vele és ott voltál vele és kitartottál mellette a végõgig...
Te szegény! Én nem tudom, hogy mit csinálnék. Azt hiszem, hogy nem tudnám végignézni ahogy meghal. Viszont mellette szeretnék lenni, hogy ne féljen, nyugodt legyen. Amikor megnéztem a Marley meg én címû filmet, az utolsó fél órát úgy bõgtem végig, hogy a férjem rémülten szaladt be a szobába, hogy mi történt. Ne haragudj, hogy nem tudok segíteni... Nagyon sajnálom, kitartás neked!!!
Tudom nagy bunkóság megkérdezni de miért kell elaltatni? Beteg? Amúgy szerintem is ott a helyed mellette! Hisz õ az ember legjobb barátja! Sajnálom!!!
Én ott voltam. Szépen elaludt. Neki könnyebb, ha ott vagy vele.
Nagyon sajnálom!!!!!!=( Én biztos vele lennék had érezze, hogy nincs egyedül.Tudja, hogy mi fog történni!Ne hagyd, hogy az utolsó perceiben egyedül legyen!!!!Feldolgozni?Erre csak azt tudom mondani, hogy idõvel jobb lesz.De elfeledni nem fogod soha! Együtt érzek veled!
Legyél ott vele, mindenképp
Mindenféleképpen legyél ott vele!!!! Fogd a mancsát, simogasd, babusgasd! Az utolsó alkalom, a legeslegutolsó alkalom. Én is ott leszek majd vele, (az enyémmel) ha úgy alakul!!!
legyél ott vele! Neki az a legjobb és itt most Õ a lényeg nem te!!!! Az ember úgyis feldolgozza idõvel, de neki ez az utolsó pillanat, többet nem lehet veled csak most utoljára! megfosztanád tõle csak azért mert neked rossz lesz? képzeld neki milyen rossz lenne egyedül elmenni...
Szerintem ne legyél ott. Én nagyon megszenvedtem, de most nem írom ide le, nem lenne tisztességes. Igaz, hogy az állatnak jobb lenne, de Te itt maradsz, élsz tovább és mindig eszedbe fog jutni, hogy kellett végeznie... Szerintem jobb ha pozitív emlékek jönnek csak fel késõbb.
A kérdező hozzászólása: Én is már megint zokogok...Pedig lassan már egy éve... Nem tudom te hogy vagy vele de néha olyan buta dolgok hiányoznak, pl a horkolása, és az allergiája miatt mindig be volt gyulladva az egyik füle aminek kegyetlen szaga volt, de most mit meg nem adnék ha még egyszer érezném, vagy hogy a tápját mindig egyenként a nappali szõnyegére hordta és mennyire fájt mikor ráléptünk... Istenem megszakad a szívem, ha csak még egyszer megölelhetném...
Kicsit késõn sikerül válaszolnom neharagudj, akkor nem voltam olyan állapotban hogy leírjam. (utolso válaszolo vagyok) Öreg volt már a picim, nem érzett szagot, nem látott, nem hallott, és a hátsó lába olyan gyenge volt hogy nem bírt 1percnél tovább állni... A lépcsõn mindig leesett, tiszta seb volt a buksija, már kézbõl kellett etetni... Etettem volna én de fájdalmai voltak nem akartam hagyni szenvedni. A nyakörvét én is hordom, amit kölyökkutyaként viselt, és ugy látszik a mai napig nembírok róla könnyek nélkül beszélni. Megnéztem a videot, gyönyörû kiskutya volt a tiéd is :) Remélem már csak a jóra emlékeztek, lassan már nekem is a széttépett gumibelsõk jutnak eszembe és nem az átkozott kék injekcio
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnáloma kutyusod, mit történt vele? Nálunk már 5 hónap telt el azóta, de nincs nap hogy ne jutna eszembe, karkötõként hordom a nyakörvét és tele van a ház a fotóival, nekünk Õ sokkal több volt mint egy kutya... Azóta van egy új kutyusunk de Õt soha senki nem fogja tudni pótolni, és az hogy ilyen csúnya véget ért és nem természeteset még jobban fáj, annyi boldog éve lehetet volna még... http://www.youtube.com/watch?v=22Z-WDn-Xf0
Az igazi, öznetlen szeretet ha el bírod engedni a kutyusod mikor tudod hogy neki így lesz jobb, és még mellette is vagy... Tegnapelõtt én is megtettem, azóta is zokogok és kísért a kép a kék injekcióval, de örülök hogy mellette voltam õ is mindig ott volt velem nehéz perceimben...
Én a tegnapi 15.56-os vagyok. Teljesen a hatásuk alatt állok a történteknek, éjjel is rátok gondoltam. Igaz szívembõl gyászolom meg én is a kiskutyádat. Mielõbbi megnyugvást kívánok, felejteni úgysem lehet.
Nagyon sajnálom. Nem éltem még át ilyet, a mi kutyusunk 1éves, de sajnos diagnosztizálták az izületi problémákat nála és félõ, hogy néhányéven belül komoly fájdalmai lesznek, amikor nekünk is át kell majd gondolni, hogy NEKI mi a jobb. Én is hullattam a kis kedvencedért néhány könnycseppet, és ha létezik menyország, akkor ott fog rád várni.Persze az idõ majd enyhíti, de feldni sosem tudod majd.Szerintem is ha van egy kis erõd szedd össze a dolgait, ne legyen láb alatt.Ilyenkor még a szép emlék is fájhat! RÉSZVÉTEM!!!
Õszintén sajnálom!!!!!! Sírd ki magad az mindig megkönnyebbülés a fájó léleknek.Gondolj arra, hogy a lelke ott van melletted!Ha nagyon figyelsz ég talán jelet is tud küldeni. Nekünk volt egy cicánk.7 évig volt velünk.Egy húgyúti betegség miatt ment el.:(Miután meghalt rá egy hétre éjszakánként hallottuk ahogy "ropogtatja" a tv-t.Mikor még élt úgy keltette fel apukámat, hogy kiengedje a dolgát végezni, hogy ráugrott a TV tetejére és azon járkált.Így ropogott a TV.Még sokáig hallottuk ezt a hangot.Tudtuk, hogy a mi cicusunk ég mindig velünk van=) A te kutyusod is ott van veled és boldogan ugrál és szaladgál hisz már meg tudja tenni.
A kérdező hozzászólása: Ma 9:30kor elaludt. Amint ránk került a sor elkezdtem zokogni, a páromnak úgy kellett behurcolnia, nem is hallottam mit mond az orvos csak szoritottam a kutyusom és zokogtam. Azt már korábban megbeszéltük hogy nem temetjük hanem hamvasztjuk, de a részleteket a párom intézi. Most is zokogom nem tudom felfogni hogy nem rég mit itt rohangált az a kis szõrgomboc és ma már semmi, vége. 13ik szülinapomra kaptam anyukámtól, mindenhova vittem magammal olyan jó kiskutya volt. Olyan rossz volt hazajönni, üres a ház, mindenhol ott vannak még a játékai, a tálkái, párnái... És olyan bûntudatom van, nem akart elmenni a dokinak többször kellett megszurnia mert nem akart elaludni, csak feküdt az ölemben és nézet rám, még élni akart...
Túl vagytok rajta?Hogy vagy?
ha már , meg kell hogy történjen , legyél ott . búcsúzz el tõle . az elválást és a búcsút könnyebb feldolgozni, ha beszélsz róla , nem baj ha sirsz , az õszinte bánatot is meg kell élni, mutasd ki az érzelmeid, és könnyebb lessz ! gondolj a vele töltött szép idõkre ! a halál is az élet része , mondják ! a kis testét : - vagy az udvar sarkában temesd , jó mélyre , hogy késõbb ne ássák ki. - vagy vidd ki , egy erdõbe , és ott temesd el ! - vannak állattemetõk is , bár azok drágák szerintem .
Mi végig ott voltunk a bullterrierünkkel.Szerintemm egy gazdinak ez kötelessége isd, hogy az utolsó pillanatokban ne hagyja magára.16 és fél évig élt velünk.
Hihetetlenül sajnállak, és átérzem a félelmedet. A marley meg én címû filmnek a második felét már én is végig sírtam, barátom csak nézett, hogy mi ebben ilyen szomorú (látszik nincs háziállata)... Tudom hogy nehéz, én már akkor is a könnyeimmel küszködtem amikor egy rutin vizsgálat után ébredezett az altatásból a kutyám, de ha el kell altatni, akkor tudd hogy neki így lesz a legjobb, és legyél ott mellette. Simogasd, ölelgesd a buksiját, így utolsó pillanatban is érzi, hogy jó helye volt nálatok. Nem szégyen ilyenkor sírni, az állatorvos is ember, ráadásul szereti az állatokat, megérti!! Ha neked úgy könnyebb, akkor vidd el egy barátodat, vagy rokonodat, hogy még se maradj hirtelen olyan egyedül, legyen aki utána megölel. Ha nálunk ilyenre kerülne a sor, valószínû az egész család ott lenne (4 fõ), és nem csak én siratnám meg. Adj egy utolsó nagy ölelést neki a mi nevünkben is! Sok erõt és kitartást kívánok!
A kérdező hozzászólása: kb 1 hónapja elkapta egy nagy kutya, eltört a gerince, lebénult az egész hátsó fele, megmütötték fémlemezkével összekapcsolták, szépen javult, 1 hete már megtudott állni de aztán székletrekedése lett amitõl szétjött a kapocs azt mondta a doki nem lehet ujra mûteni, így még elélhetne mert eszik, iszik de ez nem méltó élet, nem tudja tartani a vizeletét, székletét véresre mászta a hasát, a hátsó lábait, folyton idulna játszani, szaladgálni szegénykém nem érti mi történt, itt az ideje elengedni... vele szeretnék lenni de nagyon félek... nem tudom elképzelni az életem nélküle...még csak 6 éves...olyan jó kiskutya volt, soha semmi baj nem volt vele, okos, szófogadó igazi álomkutya... köszönöm a válaszokat...
Legyél vel ott! Én is ott akartam lenni a kutyámmal de az anyám nem engedte:'( Azóta is mérhetetlenül sajnálom hogy nem lehettem ott vele. Ezt csakk az idõ segitségével lehet a kutyám már 1 éve meghalt de még most is sírok! Legyél ott vele mikor örökre elalszik. Nagyon sajnálom Szimi
Nagyon nagyon sajnálom! Mindenképp legyél ott vele hogy érezze hogy nincs egyedül és hogy szereted a mi kutyánkat pár hónapja altatták el..Legyél erõs !
Istenem mennyire szomorú ez a téma. Teljesen együtt érzek veled. Biztos nincs már mit tenni? Nem lehet hogy csak az orvos vont vállat? Kérdeztetek más, jobb nevû specialistákat is? A legszörnyûbb dolog azt látni, ahogy a kutyád szenved, és nem érti miért... szeretnél segíteni, de nem tudsz :( Ha úgyérzed mindent megtettél és minden orvos rázza a fejét, akkor engedd el, és légy mellette! Õ küzdött, hisz már javult, sajna nem sikerült. Tiszteld meg azzal, hogy ott leszel mellette bármennyire is fáj. Mivel így is beteg, eddig is nagy szüksége volt rád, az utolsó pillanatban is az lesz. Ez már tényleg nem méltó élet a számára, ha TÉNYLEG nincs mit tenni, akkor engedd el, de amíg nem kértél más szakvéleményt és úgy gondolod próbálsz még egy esélyt adni a dolognak, addig ne hagyd!:'(
Egész életedben bánnád ha abban a percben nem lennél vele! Ne hagyd egyedül!Érezze, hogy akkor is vele vagy.=(=(=(=(
Szia! Elõszöris nem is tudod mennyire együttérzek veled! Nekem a kutyámat nem kellett elaltatni, mert egy reggelre elaludt. Elõtte este még sétáltunk(már agyvérzés után volt, azt hittem már helyrejön, orvosnál is voltunk, kapott kezelést). Annyira menni akart, ezért elvittem. Pizsamába, este 10kor, póráz meg minden nélkül...Szépen jött velem, szaglászott, jelölgetett. Aztán reggel, mikor felkeltem már ki volt hülve. Ez akkora lelki sokk volt, hogy ma sem tudom kiheverni(nov.22-én lesz 1 éve, hogy meghalt)... Borzalmasan fáj, hogy nem voltam ott vele az utolsó pillanataiban... Ezért szerintem legyél ott...én ott lennék, ha tudnám, hogy ilyen közel a vég:'(
A kérdező hozzászólása: Sajnos már semmi esély, teljesen elmozdult a gerince, sérültek az idegek, lehet hogy orvosi hiba (mert a kapocs jött szét) lehet hogy csak véletlen...most már nem számít...a másik kutyát és gazdáját sem hibáztatom lehetne egymásra mutogatni mostmár semmin nem változtatt. Viszont még egy kérdésem lenne: mi legyen utána a kis testével, gondoltunk a ketre de hamarosan elköltözünk... mit lehetne még?
Jaj Istenem :'( Megnéztem a videót :( Tiszta könny a szemem :( Alig tudok írni:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!