Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet Ha nagyon (790 db)

Mit tegyek ha nagyon pattanásos a bőrőm mindendol nem csak t alakban és már kezeltem kb . Mindennel es a menstruációm es rendben van . Lehet hormonális probléma es a túlzott faggyútermelést hogyan lehet csökkenteni?

Legjobb válasz: Lehet a sok idegeskedés, stressz miatt is, rosszul eszel, lelki okok. Én akkor leszek pattanásosabb ha megjön a menzeszem, illetve ha tényleg nagyon egészségtelenül, össze-vissza eszem. Mindig ilyen voltál, vagy csak az utóbbi idõkben növekedtek meg a pattanások? Szerintem ha már ennyire súlyos akkor ajánlatos felkeresned egy bõrgyógyászt, õ megmondja hogy mitõl lehet, és ad rá kenõcsöt. :)

Lehet a sok idegeskedés, stressz miatt is, rosszul eszel, lelki okok. Én akkor leszek pattanásosabb ha megjön a menzeszem, illetve ha tényleg nagyon egészségtelenül, össze-vissza eszem. Mindig ilyen voltál, vagy csak az utóbbi idõkben növekedtek meg a pattanások? Szerintem ha már ennyire súlyos akkor ajánlatos felkeresned egy bõrgyógyászt, õ megmondja hogy mitõl lehet, és ad rá kenõcsöt. :)
A kérdező hozzászólása: Mar voltam bõrgyogyasznál de nem tudtak semmit sem mondani .
A szüleidnek milyen a bõre? Lehet örökletes. Ha semmi nem segít, akkor a végsõ megoldásként ott van a Sotret. Csak bõrgyógyász írhatja fel, és amíg szeded, nem eshetsz teherbe, plusz a májfunkcióidat vérvétellel folyamatosan figyelni kell, de megéri, mert végleg elmulasztja, és nem is hormonális gyógyszer (A-vitamin származék).
Paleolit táplálkozás címû könyvben találsz megoldást. Írta: Szendi Gábor. Vagy írd be a keresõbe:Tények, tévhitek. Keresd úgy hogy akne /pattanás /
Nem lehet, hogy bekeményedtél? feküdj kicsit és vegyél be magnéziumot.
22 hetes terhes vagyok az elsõ babámmal. Nekem is vannak hasonló tüneteim, sõt, néha még fekve is keménynek, feszesnek érzem a pocim. Nekem ilyenkor az segít, ha felhúzott lábakkal, a hátamat kényelmesen alátámasztva lefekszem és Magnerotot veszek be. Ha teheted, pihenj sokat. Ha legközelebb mész az orvoshoz vagy védõnõhöz, említsd meg nekik, szerintem meg fognak nyugtatni.
Nem szeretik a babák a frontot és a szelet sem. Nekem is ma többet húzódik a hasam próbálok pihenni és magnézium!
Én reggel óta vagyok rosszul, keményedés és erõtlenség... Melegfront. Már készültem rá :/ :) Az elsõ terhesség alatt a hidegfront viselt meg, nekem a védõnõm mondta, hogy figyeljem azt, hogy mikor milyen front van és "feltudok" elõre készülni, mielõtt be pánikolok, hogy baj van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként eddig is aktív volt a babám, de ma olyan intenzíven rugdos, hogy szinte már picit kellemetlen. Lehet összefüggés a kettõ dolog között? Elsõ babám lesz és nem nagyon tudom, hogy mi a természetes és mi nem.
A kérdező hozzászólása: 3x2 Magne B6-ot szedek. A doki régebben ezt ajánlotta. Kedden megyek hozzá uh vizsgálatra. Szerintetek várjak addig, vagy szóljak neki, hogy ez a problémám?
ilyen keményedésekre inkább Magnerotot szedj(3*1), vagy tökmindegy hogy mit de kb. 1500mg magnézium legyen a szervezetedben. A sok keményedés nem jó.
Mennyi magnéziumot szedsz? Ilyenkor nekem a nõgyógyászom 3x2 magne b6-ot mondott (az addigi 3x1 helyett.) Nem lesz semmi gond, nyugi! Pihenj sokat.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek nincs baj, csak nõ a babám és a méhem, emiatt lehetett?
Lehet, hogy a front miatt volt, tegnap nekem is nagyon feszült az egész.
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot. Éjjel is mikor feküdtem jó volt, de amint felkeltem kimenni pisilni rögtön feszes lett az egész.
Szerintem.nõl a méhed.De jobban jársz ha lefekszel pihizel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tegnap voltam dokinál, õ is azt mondta, hogy a front miatt lehetett, megvizsgált és teljesen zárt a méhszájam, úgyhogy nem kell aggódnom. Azt tanácsolta, hogy frontos idõben még többet pihenjek.
ha nem tudtok találkozni legalább néha, nem sok értelme van szinte semmi esélye hogy tartós legyen
Stoppolj.
Miért nem dolgoztok?

A herezacskóm alatti bőrfelületen észrevettem 2 csomót pár napja. Ha hozzáérek szúró érzést érzek. Mi lehet ez? Nagyon félek.

Legjobb válasz: én egybõl a hererákra asszociálok, de ne gondoljunk a legrosszabbra ;) de bármi is legyen, mihamarabb menj el vele orvoshoz, mert a késõbbi életedet nagyban befolyásolhatja, ha nem cselekszel idõben

én egybõl a hererákra asszociálok, de ne gondoljunk a legrosszabbra ;) de bármi is legyen, mihamarabb menj el vele orvoshoz, mert a késõbbi életedet nagyban befolyásolhatja, ha nem cselekszel idõben
Két oldalt, szimetrikusan? Valószínûleg nyirokcsomó duzzanat, amit okozhat egyszerû fertõzés. Nyakadnál nincs hasonló? Ha kicsi és nem szimetrikus, lehet ártalmatlan zsírmirigy, bár az nem szokott fájni nyomásra, inkább csak kellemetlen érzés. Érdemes megnézetned, mert ha nyirok, akkor kezelni kell a fertõzést, vszínûleg antibiotikummal. A hererákot a zacskón belül észlelnéd, tehát ez nem hererák, emiatt ne izgulj.
Kedves poiu. Ne vezesd félre a kérdezõt a hererákkal kapcsolatban kérlek. Nekem 1 éve volt hererákom és tudom mik a tünetek, hol jelentkezhet. Esetleg nyirokcsomó megnagyobbodás lehet tõle... Jobb 1 pillanatig megijedni, mint életünk végéig halottnak lenni :) Szerintem nézesd meg urológussal, ha nem hozzá tartozik, akkor majd irányít másik szakorvoshoz.

Mit csináljak ha nagyon sokat könnyezem? Lehet hogy kötőhártyagyulladás?

Lázas vagyok és kicsit náthás,de most elkezdett folyni a szemem. Allergia nem lehet mivel tél van nem? Mit?l lehet ez? 14/L

Legjobb válasz: rá húzodott a megfázás a szemedre. barátnõmnek mindig a szeme folyik ha kicsit/nagyon meg van fázva. Langyos kamillás borogatás jót tesz. Áztasd ki a teát és a LANGYOS filtert tedd rá a szemedre.

rá húzodott a megfázás a szemedre. barátnõmnek mindig a szeme folyik ha kicsit/nagyon meg van fázva. Langyos kamillás borogatás jót tesz. Áztasd ki a teát és a LANGYOS filtert tedd rá a szemedre.

Találtam egy kutyát, nagyon koszos, összeált a szőre, elvittem orvoshoz, aztmondta vízallergiája van, és ha víz érné pirospdna a bőre és kihullana a szőre, mit lehet tenni? Nagyon szeretnék segíteni rajta, és valahogy helyrehozni.

Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Talán próbáld meg a szárazsampont. Ne haragudj, érdemleges választ nem igazán tudok adni, de annyira jó, hogy vannak még ilyen rendes, jó szándékú emberek, mint te!

Talán próbáld meg a szárazsampont. Ne haragudj, érdemleges választ nem igazán tudok adni, de annyira jó, hogy vannak még ilyen rendes, jó szándékú emberek, mint te!
Ilyet se hallottam még, hogy a vízre legyen allergiás valaki. És mit iszik? Vörösbort? :) )) Elsõ lépés mindenképpen, hogy vágd rövidre a szõrét. Allergiapróba minden esetben úgy történik, hogy egy pici helyen kipróbálod, hogyan reagál. Ha tényleg nem bírja, akkor minél rövidebbre kell nyírni és én megpróbálnám babapopsitörlõ kendõvel tisztára sikálni.
Vízre nem lehet allergiás egy kutya! Maximum a vízben lévõ klórra! Különben már elpusztult volna szomjan! Vidd el kozmetikushoz, vagy hívj el egyet házhoz, aki nullára nyírja le szárazon a szõrét és utána vidd el egy tóhoz vagy patakhoz fürdeni sampon nélkül dörzsöld meg és kész. Az esõ is ráesik mégsincs semmi baja.
Szia! Szerintem fürdesd meg! Egy alkalom csak, nem hal bele, nem lesz semmi baja. Lehet, hogy allergiás de csak 1 fürdés. Tiszta lesz, és onnan ha ápolva van , nincs baj. Ez nem kínzás. Fürdesd meg csak 1 szer.
A kérdező hozzászólása: sok kutyán segítettem már, macskákon is, szeretem az állatok, köszönöm a dicséretet, és ez a bundáját és helyrehozná ? úgyértem a sártól nagyon össze vanr agadva, ráadásul puli
Ohh, puli?:) Nekünk is az van! Sajnos a legjobb megoldás amit tehetsz, hogy levágod rövidebbre a szõrét. Most úgy is jön a jó idõ, nem fog megfázni. És ne higgy annak a szövegnek, hogy nem nõ vissza. Vissza fog nõni, mi is rendszeresen nyírjuk a szõrét, és mindig visszanõ. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nem akarom rendesenemgfürdetni , nem szeretném hogy baja legyen, szerintem akkor az lesz hogy alehetõ legrövdebre vágoma szõrét, vagy elviszm kozmetikushoz, és aztán megmosom szárazsamponnal, köszönöm szépen, még annyit, hogy a kutyauzmetikusnál ez kb mennyibe kerülne ?
A mi ónémetjuhászunk is "allergiás"volt a vízre. Pedig imádott fürödni. A tünete annyiból állt, hogyha beleszabadult a tóba pár napra rá véresre vakarta, harapdálta magát. Van erre vmi speckó sampon, a nevét sajnos már nem tudom, de kutyakozmetikában, vagy egy állatorvos biztos tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, mindentmegfogok tenni hogy egy állatorvos segítsen, vagy kozmetikus, ha esetleg eszébejutna valakinek az a sampon neve örülnék ha szólna

Mit tennel ha nagyon tetszene egy srac/csaj csak az nem lehet a tied mert baratja van?

Legjobb válasz: Várnék és próbálnék beletörõdni, de nem hazudoznék meg nem tennék keresztbe a csajnak hogy nekem jó legyen. Az a legrosszabb ha tudod hogy ott ülsz mellette de sosem lehet a tiéd.:(

Várnék és próbálnék beletörõdni, de nem hazudoznék meg nem tennék keresztbe a csajnak hogy nekem jó legyen. Az a legrosszabb ha tudod hogy ott ülsz mellette de sosem lehet a tiéd.:(
Hagynám õket együtt, mert nem véletlen vannak kapcsolatban... Ezen annyira fel tudom húzni magam :@ minek kell elvenni más pasiját/csaját? ez a leggusztustalanabb dolog... és ha ezt veled tennék? Hogy a te pasidra/csajodra mászna rá vki, neked h esne? gondolkozzál már el egy kicsit... ha már nemszeretik egymást majd szakítanak és akkor probálkozhatsz... Mit képzelnek magukról az ilyen emberek...?
Attól függ. Ha kezdetektõl tudnám, hogy van barátnõje, akkor igyekeznék visszafogni magam, és keresnék mást. Ha már valamennyire közel kerülök hozzá, és akkor tudom meg, hogy van, akkor nem biztos, hogy tovább állnék, bár az lenne a helyes. De ezt konkrétan úgyis csak akkor fogom tudni, ha ilyen szituba kerülök :)
Próbálnám elfelejteni és mást keresni. Soha nem rondítanék bele egy kapcsolatba, mocskos dolognak tartanám. Már ha abba belegondolok, hogy az én páromra "menne rá" egy csaj, mert tetszik neki..nagyon megviselne engem is és az egész kapcsolatomat vele, még akkor is ha szeretem. Ha nincsenek meg jól együtt, úgyis vége lesz, és eljöhet a Te idõd, de ne mássz bele, mert mindenkinek rossz lesz.
Ha szeretek 1 lányt sajnálom hogy nem az enyém de nekem az a fõ hogy boldog legyen. Ha õ vele boldog legyen vele és én meg beletörõdök ...
Keresnék mást. Fölösleges ilyen korban, ennyi szép lány/fiú közül pont azt az egy foglaltat kiszúrni. Gimiben volt barátnõm, de iszonyatosan tetszett egy csaj, akinek szintén volt pasija. Három év elteltével egy bulin összefutottunk, és kiderült, hogy egyikünknek sincs senkije, naagyon össze is jöttünk aznap este :) Aztán nem volt több, 1 évig távkapcsolat volt, de nagyon lanyhán, meg is egyeztünk hogy ez nem megy... Szóval, a türelem és a szerencse is segíthet.
És ha már otthagyja a párját, akkor ez sosem volt igazi kapcsolat. Ha meg valóban szeretik egymást, akkor meg úgysem tudsz tönkretenni semmit. Szerintem megéri! elözö voltam
Szia! Elöször is felvenném vele a kapcsolatot, hogy megtudjam milyen a viszonyuk. Mert attól még, hogy van párja, nem biztos, hogy boldog is még vele. És megtudakolnám, hogy tetszek-e neki. Még nem a férje/felesége, így nyugodtan hajthatsz, max. lesz egy kakas- vagy tyúkviadal:D Ha már nem szereti a pasiját vagy csaját, és bejössz neki akkor lehet össze is jöttök!
Nah itt a többséggel egyet értek én is. Gusztustalan más kapcsolatába belerondítani. Szerintem hagyd, majd ha szabad lesz, akkor mehet.
én is ugyan ebben a helyzetben vagyok! Nagyon fáj, és rossz tudni h nem lehet enyém. Annyira rossz.

Hogyan lehet eldönteni, hogy mi leszek, ha "nagy" leszek?

Elnézést a hülye címért :D Csak azon járt az agyam, hogy hogyan kellene eldöntenem, hogy milyen munkahelyem legyen, ha azt fogom csinálni (majdnem) az életem végéig?

Legjobb válasz: Gondold át, miben vagy jó (nem a tantárgyakra kell elsõsorban gondolni!). Azt is, hogyan végeznéd a munkádat: emberekkel, egyedül, kötött munkaidõben, vagy Te sszabnád meg. Gondold át, mik volnának a céljaid a munkával (alkotni, embereken segíteni, jól érezni magad stb.) Ebbõl elindulva talán körvonalazódik valami.

Gondold át, miben vagy jó (nem a tantárgyakra kell elsõsorban gondolni!). Azt is, hogyan végeznéd a munkádat: emberekkel, egyedül, kötött munkaidõben, vagy Te sszabnád meg. Gondold át, mik volnának a céljaid a munkával (alkotni, embereken segíteni, jól érezni magad stb.) Ebbõl elindulva talán körvonalazódik valami.

Mi baj lehet ha nagyon ritkán kapcsolom be a klímát? Bővebben lent.

Egy 1.2-es kis autóm van, ami alapból sem egy er?s autó, de ha a klímát bekapcsolom még jobban visszaesik a teljesítménye. Így csak akkor szoktam használni a klímát ha nagyon nagyon meleg van és mondjuk városban, a dugóban közlekedek.

Legjobb válasz: Semmi baja nem lehet. Szüleim kocsijába is van klíma és õk is kb évente 2X kapcsolják és semmi baja.

Semmi baja nem lehet. Szüleim kocsijába is van klíma és õk is kb évente 2X kapcsolják és semmi baja.
De lehet baj! :) Ennek legfõbb oka, hogy a kompresszor kenését speciális kenõanyag végzi, amit maga a kompresszor keringet, vagyis nem árt legalább havonta megjáratni.(Ha hosszú ideig hagyjuk állni a klímát, akkor kiszáradhatnak a gumitömítések, és akkor elszökik a gáz, és csökken a klíma hûtõ teljesítménye, akár tönkre is mehet) Ha nem kapcsoljuk be idõközönként rendszerben megragadó vízben penészgombák fejlõdhetnek ki, és akár allergiás megbetegedést is okozhatnak. Télen is használjuk néha. A klímát +5 fok felett lehet használni, ha jó az elektronikája, akkor nem is tudod bekapcsolni hidegebb idõben. Ezt olvasd el, ha kicsit részletesebben érdekel: http://totalcar.hu/magazin/technika/klima06/1/#szoveg
Kapacsold be néha, még télen is néhány hetente, de csak 1 percre, az éppen elég.
A kérdező hozzászólása: Akkor most nem is tudnám bekapcsolni, ugyeM Hát igen akkor tényleg érdemes néha megpörgetni... szerintem már be is gombásodott, mert nyáron is elég büdöset fújt be, akkor viszem majd egy klímatisztításra is tavasszal, meg ezentúl néha bekapcsolom :)
Én ezt a penészgombát meg egyebeket azzal orvosolom, hogy elviszem a kocsit a klímaszervízbe néha, hogy átnézzék...
A kérdező hozzászólása: Úgy is kell vinnem majd szervízre a kocsit. Márkaszervízbe szoktam vinni, ott is meg tudják csinálni, nem?
Meg tudják csinálni, bár a márka szervizek, mindig drágábbak, mint egy független szerelõ, de ha már úgy is odamész, akkor csináltasd ott. A tisztítás nem nagy meló, befújnak egy habot a pollenszûrõ felöl, és az utastérbõl a szellõzõ rostélyokon át is be fújkálnak ezt-azt, aztán mehetsz is.
A kérdező hozzászólása: Egy kis Renault Clio-ról van szó. Igazából Anyukámé, de õ szerinte 2 évente kell olajat cserélni, mert nem megy sokat. Én se tudtam mi hogy megy, elkezdtem utána nézni a dolgoknak és mindenhol azt írják hogy x kilóméter vagy 1 év után kell olajcsere. Az autóban 65ezer Km-t van, szerintem eddig 4 olajcseréje volt :S Akkor ezekszerint ezzel elég nagy kárkat csinált? :S Késõbb aztmondta majd megkapom a kocsit, úgyhogy az én érdekem is hogy jó állapotba legyen. Mit javasoltok hogy javítsak a dolgokon? Vagy ezzel már nem tudok mit kezdeni, kezdjem el az évenkénti olajcserét és akkor a jövõben nem romlik annyit a motor állapota?
Érdemes évente olajat cserélni, még akkor is ha alig megy, mert onnantól, hogy kibontottad és beletöltötted a motorba, folyamatosan romlik az olaj, még akkor is, ha áll a motor.

S. O. S. Milyen iskolába menjek? Gimiből minden irányba lehet menni? Mi legyek ha nagy leszek?

8.-ba megyek nemtudom eldönteni mi legyek, ha tudnám könnyebb lenne iskolát választani. Imádom az állatokat, de a biosz nem igazán megy tehát nem lehetek állatorvos. De azért szeretnék sokat keresni, matek megy-esetleg bankár? attól félek azt nem szeretném. Van valami ötlet? :S

Legjobb válasz: Ha jó tanuló vagy, menj gimibe, ott még lesz idõd eldönteni.

Ha jó tanuló vagy, menj gimibe, ott még lesz idõd eldönteni.
Nem Katonás voltam, hanem Bányais, de tényleg a Katona a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Mátyásba nem gyenge suli 4.-ben felvételiztem Bólyaiba 24.lettem a 100-ból és most a Bólyain gondolkozok. Katona nem Refi nem hiszem Bányaiba meg nem lehet menni.
Kecskeméten a Katona a legjobb (szerintem), utána a Bólyai, Bányai kb. egy szinten, a Refi sem rossz. Bár az elsõ három inkább akkor játszik, ha reálos vagy, persze ez mind gimnázium, szóval akár milyen irányba mehetsz utána, de ezeknek a suliknak a reál tárgyak az erõsségei, de a többi tárgyból is jók. Az meg, hogy mi akarsz lenni, hidd el, hogy még 12. osztályban is változni fog. Most melyik suliba jársz?
A gimnázium is középiskola.
A kérdező hozzászólása: közgazdasági=*középsuli ezért nem tudom eldönteni melyikbe menjek ha középsuliba megyek milyen szakokra mehetnék? valakinek ötlet?
Lényegtelen, hogy középsuliba mész e vagy gimibe csak az a lényeg h jó suli legyen. Az h milyen szakra mész pedig nem feltétlenül ugyan az mint a te álomszakmád. Én pl közgére jártam és mégis info szakot választottam az egyetemen. Az osztályunkból asszem 2 ember ment közgáz szakra tovább
Ne most döntsd el, hogy mi akarsz lenni, mivel ilyen korban csak annyit tudtok, hogy szeretitek az állatokat és ezért állatorvosok akartok lenni. Szerintem 10-14 évesek 90%-a végig járta már ezt az utat, de aztán felnõtt. Tanulj tovább gimiben vagy középsuliban (én középsuliba jártam és sokkal keményebben tanultunk, mint az elit gimiben, többen is jutottunk be normális szakokra egyetemen)
Na jó, annyira nem rossz suli a refi, csak azt vagy szereti vki, vagy nem, mert ugye istentiszteletekre kell járni stb., meg nem tudom most milyenek a tanárok, de tesóm odajárt, és õt annyira szivatta az egyik tanár, h el is jött onnan, azóta aztán lehet h más a helyzet. Katona meg a Bólyai is jó suli, szerintem gimik közül ezek a legjobbak
A kérdező hozzászólása: Most tényleg nagyon sokat segítettél köszönöm :) szerinted ha akarnak barátnõim refibe menni próbáljam másik sulira beszélni õket? Én amúgy is gimik között a Bólyait választottam ha már gimi :) tesóm Katonás imádja, de nagyon megküzd a jó eredményéért pedig õ kitûnõ volt általánosban én nem bírnám a katonát :)
Én is Mátyásos voltam:) Hát a Bányai és a Refi egy nagy kaka iskola, oda ne menj, de fõleg ne a bányaiba. Nem a Katona legjobb suli, csak gondolom oda jársz/jártál, ezért mondod ezt. Ha nagyon gimibe akarsz menni, akkor a Bólyaiba menj, mert az a legjobb (pedig nem oda jártam).
A kérdező hozzászólása: (Kecskeméti vagyok)legrosszabb átlag: 4, 4 legjobb: 4, 9 ennyivel felvesznek? anyával beszéltem õ azt mondta elsõnek gimit aztán közgazdasági
Jó gimnáziumból sokkal nagyobb az esély a továbbtanulásra. 4 év múlva, lehet hogy mások lesznek felsõoktatásban a siker szakok. Nyelvtanulás az, ami tutira nem felesleges tudást ad.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm amiket megjelölök mind a 2 nagyon jó suli :)
A kérdező hozzászólása: Tehát Bólyai. És ha esetleg tesire/sportra mennék a Bólyaiban(nemtudom minek nevezik)akkor azokkal mihez tudnék kezdeni késõbb? El lehet vele valahogy helyezkedni MO-n?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!