Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet 9 (385 db)

Piros pötty, fehér pici középső résszel mi lehet 9 hós kisfiamon?

Az arcán van három, egy meg a lábán. Allergia, szúnyogcsípés, esetleg másfajta csípés (pl. a matracban lenne valami) vagy melegkiütés? Volt másnak is ilyen? Dokihoz megyünk délután de addig is kíváncsi lennék. Köszi!

Legjobb válasz: Mindenképp jó, hogy elmész orvoshoz, mert akár bárányhimlõ is lehet. Járvány van. Mi is nemrég estünk át rajta. 8 hónapos kislány mamája

Mindenképp jó, hogy elmész orvoshoz, mert akár bárányhimlõ is lehet. Járvány van. Mi is nemrég estünk át rajta. 8 hónapos kislány mamája
Nálunk ilyesmi pókcsípés volt. De nézze meg doki, az a biztos!
Nalunk ugyazez volt attol hogy zsiros volt a tejcsim, de tobb volt 3-nal.
Nálunk a szúnyogcsípés ilyen. 4 és fél hós
Az én lányom 1 éves és neki is van ilyen az arcán, karján és lábán.A múltkor mentünk dokihoz, és azt mondta, hogy szúnyogcsípés.
Utolsó vagyok, majd írj, hogy mit mondott az orvos.
A kérdező hozzászólása: Én csípésre gondoltam de voltunk azért dokinál: szerinte allergia, bár nem tudta pontosan és azt mondta menjünk vissza 2 nap múlva mert most az ovisok körében "divat" a bárányhimlõ. Na errõl ennyit, doki létére nem tudja megállapítani, hogy a kettõ közül melyik? Pedig mondtam neki, hogy én sem voltam még bárányhimlõs, rajtam nem-e kellene pötyiknek lennie? De szerinte nem. Ja és felírta azt a fehér zázókeveréket és most látom a használatiján, hogy csecsemõk, kisdedek arcán nem alkalmazható....
Nekünk azt mondta a doki, hogy azért gondol inkább szúnyogcsípésre, mivel csak olyan helyeken van rajta, ahol nem takarja a ruha.Õ szerinte ha kiütés lenne, akkor máshol is lenne rajta, nem csak a karján, lábán, arcán.A szomszéd kisfiúnak is ilyen a csípése.Amúgy nekünk is rázókeveréket írtak fel és Fenistil cseppet.
A kérdező hozzászólása: Mára elmúltak a pötyik, tuti csípés volt de azért holnap vissza kell vinnem a kisfiamat.

Mi lehet 9 hónapos lányommal?

Ma reggel fél8kor kelt és reggelre evett 210ml tápszert, azóta viszont semmit nem hajlandó. Már mindent próbáltam és két kanál után kiköpi.

Legjobb válasz: Nekem egyszer volt, hogy a tápszernek nem rendes ize volt (nem romlott, csak másmilyen) és a gyerek nem akarta megenni - vegyél másik dobozt és azzal próbálkozz.

Nekem egyszer volt, hogy a tápszernek nem rendes ize volt (nem romlott, csak másmilyen) és a gyerek nem akarta megenni - vegyél másik dobozt és azzal próbálkozz.
A kérdező hozzászólása: A tápszer friss, tegnap lett megbontva. Azt meg is itta reggel, de se gyümölcs, se fõzelék, se más nem kell neki. Most próbáltam megint, hátha, de még mindíg nem kér. Már 7hónapos kora óta eszik szinte mindent ami neki való, most is 3félét fõztem de a kedvence sem kell. Lázat mértem, nem volt, kedve sem rossz, csak enni nem hajlandó.

Tudjuk, hogy d olyan természetes szám, hogy ha egy n természets szám osztható d-vel, akkor n számjegyeiből álló bármely más permutációval nyert szám is osztható d-vel. Mi lehet d 1, 3 és 9-en kívül?

Kérnék szépen bizonyítást is vagy legalább valami ötletet hozzá.

Legjobb válasz: Mondjuk d egy k jegyû szám. Ekkor biztosan lesz egy olyan k+2 jegyû szám, ami 10-zel kezdõdik, ami osztható d-vel: 10a1a2...ak, itt az a1, a2,... ak esetén a számok csak indexek. A feltétel szerint az is osztható lesz d-vel ha a 10-et a végére tesszük, meg az is ha a 10-et 01 sorrendben tesszük a végére. Mivel mindkét szám osztható 10-zel, ezért ezek különbsége is. A különbség 9, tehát d osztója 9-nek. Vagyis akkor 1,3 vagy 9 lehet csak.

Mondjuk d egy k jegyû szám. Ekkor biztosan lesz egy olyan k+2 jegyû szám, ami 10-zel kezdõdik, ami osztható d-vel: 10a1a2...ak, itt az a1, a2, ... ak esetén a számok csak indexek. A feltétel szerint az is osztható lesz d-vel ha a 10-et a végére tesszük, meg az is ha a 10-et 01 sorrendben tesszük a végére. Mivel mindkét szám osztható 10-zel, ezért ezek különbsége is. A különbség 9, tehát d osztója 9-nek. Vagyis akkor 1, 3 vagy 9 lehet csak.
Itt a "végére tesszük" ha esetleg nem érthetõ tisztáznám kicsit; a számjegyek közé itt _ jelet teszek. Tehát a k+2 jegyû 10-zel kezdõdõ számok közt lesz egy ami osztható a k jegyû d-vel, legyen ez: 1_0_a1_a2_..._ak Ekkor a köbvetkezõ számok is oszthatók d-vel: a1_a2_..._ak_1_0 a1_a2_..._ak_0_1 vondd ki az elsõbõl a másodikat, minden számjegy kiesik, a végén gyakorlatilag 10-1=9 marad. Ez algebrailag is kiszámolható, gyakorlatilag itt arról van szó, hogy egy 10^(k+1)+n alakú szám osztható lesz d-vel, ahol n egy k jegyû szam. Ekkor a feltételek szerint 100n+10 és 100n+1 is osztható lesz d-vel, így a különbségük is, ami (100n+10)-(100n+1)=9 Na így gondolom mar teljes a kép.
A kérdező hozzászólása: Köszi, vágom, jó az elsõ válasz is, meg a részletezés is.

9 hetes terhes vagyok. Egy kicsit piros a köldököm, és viszket is? Mi lehet?

Legjobb válasz: Van akinek gombás lesz a bõre a terhesség alatt, de lehet hogy ahogy nõ a pocak, vagyis 9 hetesen még inkább a méh, attól húzódik a bõröd. Szerintem próbáld meg kenegetni kamillás testápolóval, és ha nem múlik akkor mutasd meg dokinak. Én is 9 hetes vagyok és nekem a cicimmel vannak ugyanilyen próblémák. A múlthéten majd meg õrültem annyira viszketett. Minden héten mérem a cm-es változásokat és egy hét alatt 3 cm-t nõtt. Szerintem nem is csoda hogy viszket:)Te hol szülsz?

Van akinek gombás lesz a bõre a terhesség alatt, de lehet hogy ahogy nõ a pocak, vagyis 9 hetesen még inkább a méh, attól húzódik a bõröd. Szerintem próbáld meg kenegetni kamillás testápolóval, és ha nem múlik akkor mutasd meg dokinak. Én is 9 hetes vagyok és nekem a cicimmel vannak ugyanilyen próblémák. A múlthéten majd meg õrültem annyira viszketett. Minden héten mérem a cm-es változásokat és egy hét alatt 3 cm-t nõtt. Szerintem nem is csoda hogy viszket:) Te hol szülsz?

9 éves, és egy 3, 5 éves kislánynak mit lehet venni szülinapjára?

Legjobb válasz: Nos, a kicsinek bejöhet a kifestõ, vagy valami normális, nem gagyi zeneszerszám, pl xilofon, amit ütögethet (bár ezt lehet, hogy a szülõk nem díjaznák :-). Mesekönyv, az örök klasszikus, abból sosem lehet elég. Egyszerû puzzle, vagy fajátékok. Formabedobó. Buborékfújó. Gyurma. Amit nem vennék: baba, plüssállatka, ruha. A ruhát nem értékelik, babából és plüssbõl rendszerint túl sokat kapnak. A nagy már nehezebb ügy, mert neki kialakult ízlése lehet. Érdemes lenne kicsit kérdezõsködni a szülõktõl, hogy mire lenne szüksége. Én 9 évesen a könyveket értékeltem a legtöbbre...

Nos, a kicsinek bejöhet a kifestõ, vagy valami normális, nem gagyi zeneszerszám, pl xilofon, amit ütögethet (bár ezt lehet, hogy a szülõk nem díjaznák :-). Mesekönyv, az örök klasszikus, abból sosem lehet elég. Egyszerû puzzle, vagy fajátékok. Formabedobó. Buborékfújó. Gyurma. Amit nem vennék: baba, plüssállatka, ruha. A ruhát nem értékelik, babából és plüssbõl rendszerint túl sokat kapnak. A nagy már nehezebb ügy, mert neki kialakult ízlése lehet. Érdemes lenne kicsit kérdezõsködni a szülõktõl, hogy mire lenne szüksége. Én 9 évesen a könyveket értékeltem a legtöbbre...
3, 5 éves kislánynak szülinapra? Van valami elképzelésed arról, hogy mennyit költenél, mennyi pénzt szánsz rájuk? Így könnyebben tudnánk segíteni ötletekkel.
A kérdező hozzászólása: 3-4 ezer ft.
9 évesen én még nagyon szerettem babázni, ha könyvet, kazettát vagy ilyesmit kaptam mindig csalódott voltam. Elõször érdeklõdj a szülõktõl, hogy mit szeret a lányuk. Ha õ is szeret babázni akkor sem feltétlen kell babát venni neki, vehetsz pl: baba konyhát, kis mûanyag bútorokat, ruhákat, stb. Én nagyon örültem volna ilyesmiknek ennyi idõsen. A 3 éves kislánynak orvosi táskát vennék, vagy kis mûanyag mobilt, homokozó szettet, pöttyös labdát, vagy vannak azok a kis mûanyag gyümölcsök meg kosarak, boltost lehet velük játszani, az is jó ötlet én nagyon szerettem. Esetleg pisilõs babát vagy néger babát, az s jó ötlet. Ezek fejenként 2-2 ezer Ft-bõl megvannak.
A 3, 5 évesnek az Elsõ társasjátékaim gyüjteménye.
Nekem 3 éves lányom van és a társasjáték tényleg jó ötlet, mert az enyém meg van õrülve érte. Csak még nem találtam megfelelõt. De ha jól viselkedik az oviban( most kezdjük majd) akkor kap valamilyet. Én cak azt kérem mindig a rokonoktól, hogy ne plüss és ne zenélõs játék legyen. Mert azokból van rengeteg és nagyon idegesítõek. A lányom a legót szereti legjobban, ha testvérekrõl van szó( a 3, 5 és a 9 éves) akkor lehet, hogy közösen is kaphatnának pl legót. Van lányos is.

Wolksvagen polo 1.6 sport fogyasztása felment 9 literről 15 literre, Géppel átnézték, elektronikus hibája nincsen. Mi lehet a baja?

El kell kezdeni mindent egyessével átnézni. Valaki nem tudja hogy mi lehet a baja? Mondták hogy wolksvagennek ha elromlik valamelyik érzékel?je vagy szondája akkor lehet jelent?s fogyasztás emelkedés.

Legjobb válasz: Valóban át kell nézni, itt meg nem mondja senki, sokminden lehet, a szerelõk tudni fogják mit kell nézni. Egyébként már a 9 liter is sok egy 1.6-os poloto!!!!!

Valóban át kell nézni, itt meg nem mondja senki, sokminden lehet, a szerelõk tudni fogják mit kell nézni. Egyébként már a 9 liter is sok egy 1.6-os poloto!!!!!
Igen, 9 liter is soknak tûnik egy kissé. Attól, hogy nincs beírt hiba még számos probléma lehet. Így látatlanban nem is mernék semmit sem mondani. ha végképp tökéletesnek bizonyul az autó keverékképzése, akkor még az is elõfordulhat, hogy a tank környékén kell keresi valami tömítetlenségi hibát, bár ez igen ritka.
Évj ? esetleg motorkód...
A kérdező hozzászólása: 1998-as. Tudom, hogy nem itt van a helye ennek a kérdésnek, csak arra vagyok kíváncsi, hogy esetleg más is járt így és leírja a tapasztalatát.

Mi lehet az oka annak, hogy a 9 éves keverék tacskóféle kutyánk egy ideje körbe-körbe forog? Olyan mintha kicsit bekattant volna.

Legjobb válasz: Ennek nemcsak a lefárasztás hiánya,hanem inkább komoly szervi oka lehet,pl.ilyen az agyvérzés. Azt gondolod,hogy a 9 éves kutyának,akinek eddig konkrétan semmi baja nem volt,most eszébe jutott,hogy õ nincs lefárasztva és forgásba kezdett?Gondolkozz már egy kicsit!Mindenképp idegrendszeri problémára kell ilyenkor gyanakodni.Én is ismertem ilyen kutyát,de azt elvitték orvoshoz és kiderült,hogy "csak"agydaganata van.Nem azt mondom,hogy biztos hogy beteg ez a kutya,de az esély igencsak megvan rá.Szerinted a több mozgatás meggyógyítja?Ha elviszik az orvoshoz,a doki legfeljebb azt mondja,nincs semmi baja és akkor megnyugodhatnak.De ha beteg és nem viszik,belehalhat.

Ennek nemcsak a lefárasztás hiánya, hanem inkább komoly szervi oka lehet, pl.ilyen az agyvérzés. Azt gondolod, hogy a 9 éves kutyának, akinek eddig konkrétan semmi baja nem volt, most eszébe jutott, hogy õ nincs lefárasztva és forgásba kezdett?Gondolkozz már egy kicsit!Mindenképp idegrendszeri problémára kell ilyenkor gyanakodni.Én is ismertem ilyen kutyát, de azt elvitték orvoshoz és kiderült, hogy "csak"agydaganata van.Nem azt mondom, hogy biztos hogy beteg ez a kutya, de az esély igencsak megvan rá.Szerinted a több mozgatás meggyógyítja?Ha elviszik az orvoshoz, a doki legfeljebb azt mondja, nincs semmi baja és akkor megnyugodhatnak.De ha beteg és nem viszik, belehalhat.
Mert beteg. El kellene vinni neurológiai vizsgálatra egy állatorvoshoz.
http://www.youtube.com/watch?v=H9hEv3HlCtk 0.25 De ez csak egy, a lehetséges okok közül.
Mi lehet az oka annak, hogy nem vitted még orvoshoz, hanem itt kérdezõsködsz?
én úgy tudom, kutyáknál a szorongás jele ez a körbe körbe forgás. fáraszd le hullára egy parkban, játszon más kutyákkal kinyúlásig sétánál érd el hogy rád figyeljen, lelazuljon. ez jutott eszembe hirtelen. az én kutyám 4-5-6 óra aktív kinntléttõl fárad le kellemesen, szerintem ez ilyen átlag szükséglet lehet.
Ha a te kutyád nincs eléggé lefárasztva, akkor orvoshoz viszed? :D
Ezt a problémát nem a lemozgatás fogja orvosolni.Orvoshoz kell vinni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, mindenképpen orvoshoz fordulok vele ez esetben.

9 hónapos babám órákkal evés után is büfizik, éjjel nem tud aludni tőle. Sír, felveszem büfizik és alszik! Óránként ezt csináljuk. Két hete ez a helyzet. Valaki tapasztalt hasonlót? Mi lehet ez?

Amúgy jókedvű, nem látszik rajta, hogy bármi baja lenne. De nagyon sajnálom szegényt, hogy se éjjel, se nappal nem tud nyugodtan aludni.

Legjobb válasz: Szia! Hogy szokott aludni? Mert, ha az oldalára vagy a hasára teszed le, már ha szeret úgy aludni, mert az enyém utál hason lenni, akkor lehet, hogy úgy éjjel is kijönne a büfi, nem kellene felvenni és nyugodtan aludna tovább. Kislányom 9,5 hónapos, de nála is az van, hogy bármikor kiveszem a kiságyból, egybõl büfizik, de õ nagyon sokat iszik is. De szerencsére az alvással nincsenek gondok.

Szia! Hogy szokott aludni? Mert, ha az oldalára vagy a hasára teszed le, már ha szeret úgy aludni, mert az enyém utál hason lenni, akkor lehet, hogy úgy éjjel is kijönne a büfi, nem kellene felvenni és nyugodtan aludna tovább. Kislányom 9, 5 hónapos, de nála is az van, hogy bármikor kiveszem a kiságyból, egybõl büfizik, de õ nagyon sokat iszik is. De szerencsére az alvással nincsenek gondok.
Azért nem értem mert mikor az enyém 9 hónapos volt magától felállt, felült, elintézte a böfit. Ezt a kérdést, ha jól emlékszem már kiírtad, azóta nem kérdezted meg a védõnõt v gyerekorvost?
Elsõ vagyok! Kedves 2.! Lehet, hogy a te babád már ebben a korban felült, felállt, de az átlag még nem áll ilyenkor! Õrület, hogy minden babától elvárják, hogy lassan már 6 hónaposan álljanak!
Sajnálom, én azt hittem ilyenkor már állnak a normális ütemben fejlõdõk. Felkapaszkodik ahol tud és feláll, lépeget. Ez nem elvárás, de, hát ilyenkor már csak forgolódnak v felülnek. Bocsánat, ha én gondolom rosszul, nálunk így volt, de sokaknál már járt ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Õ is ül, áll, nem az a gond! Csak este szopin alszik el, és ugyebár éjjel nem kéne, hogy üljön, vagy álljon! :) Amúgy valószínû a fogacskája jön, egy picit látszik is. Az zavarja az emésztését, meg persze fáj is neki. Doktornéni is így látja! :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszi a kommenteket!

9 éves lányomnak a jobb mellén a mellbimbója mögötti (illetve a mellbimbójánál) egy kis csomót érzek, mi lehet a baj?

Elmondása szerint beütötte, de nem hiszi, hogy attól lenne, mert nem konkrétan onnantól kezdve van ott. Egy hete lépett fel a probléma. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Tényleg bármi lehet. Menjetek orvoshoz. Elképzelhetõ, hogy csak a pubertás miatt van ez, hiszen már 9 éves.

Tényleg bármi lehet. Menjetek orvoshoz. Elképzelhetõ, hogy csak a pubertás miatt van ez, hiszen már 9 éves.
Megnyugtatóbb, ha orvos látja.
vidd el orvoshoz! bármi lehet ennyibõl nem tudjuk megmondani
amikor el kezd nöni a mell akkor elötte gyakran van ilyen. emlékszem nekem is volt. Valoszinüleg neki is ezért van. emlékszem én is megijedtem de Anyukám megnyugtatott hogy ez ezért van. Azért nézesd meg a gyerek orvossal a biztonság kedvéért de valószinüleg az az oka hogy kezd nöni neki.
Ez teljesen normális ebben a korban, 1 év múlva már nem lesz így.

Mit jatszak es mivel lehet jatszani a 9 hos kislanyommal?

Legjobb válasz: 9 hós szerintem már idõs a játszószõnyeghez. Az enyémet onnantól, hogy elkezdett mászni nem kötötte le. Énekelj neki, vagy mondj mondókát, az jó. Vegyél képeskönyvet a háziállatokkal, hamar fel fogja ismerni, kutyát, cicát, pipit. Mi vettünk még neki olyan plüsskockát, amin színes állatok vannak, azt is szereti nézegetni. De a legjobban a könyvek érdeklik. Zenélõ kütyük nem kötik le? Az enyém már riszálja rá.

9 hós szerintem már idõs a játszószõnyeghez. Az enyémet onnantól, hogy elkezdett mászni nem kötötte le. Énekelj neki, vagy mondj mondókát, az jó. Vegyél képeskönyvet a háziállatokkal, hamar fel fogja ismerni, kutyát, cicát, pipit. Mi vettünk még neki olyan plüsskockát, amin színes állatok vannak, azt is szereti nézegetni. De a legjobban a könyvek érdeklik. Zenélõ kütyük nem kötik le? Az enyém már riszálja rá.
http://www.tulli.hu/advanced_search_result.php?search_in_des.. Itt kaphatsz egy pár ötletet. Be lehet állítani az életkort is. Az enyém a ajtótokra szerelhetõ hintát nagyon szereti, elvan benne 45 percet is.
A kérdező hozzászólása: Es milyen jatekot zenelot lehet neki venni ami vegre lefoglalja es ugyesedik tole?
Vannak aranyos játszó-szõnyegek, pihenõ székek. Sztem ezekkel vannak el a legtöbbet. Én sokat tettem a földre, köré a plüsseit, és hagytam hogy kússzon-másszon, forogjon. Persze sokszor kiborította, hogy csak hátrafelé haladt. Olyankor segítettem neki. Egyébként saját szórakozásomra mondókákat tanultam, és tornáztam vele.
Fél literes Pet-flakon, üres tusfürdõs flakon, Babafésû, a popsitörlõ doboza. A lányom 3 db Kemény fedelû könyvet szétrágott, a mai napig mindent a szájába vesz és megrág. Cumija sosem volt. Még most is szopizik, 16 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Hat igen a jatszo szonyeg nem erdekli sott sosem erdekelte itt van hogy itt legyen, miota maszik all, es ul 1 honapja semmi nem erdekli csak a menes.Konyvet honnan vegyek rendes papirbol van, normalis kepes konyv?de mit csinaljak ha szet akarja tepni, ragni?mert o minden papirr najlonnal ezt csinalja.
A kérdező hozzászólása: nilyen zenelo kutyket lehet mar neki venni? tudsz mutatni valamilyet?
A kérdező hozzászólása: koszike szepen nagyon jo ez az oldal itt aztan lehet vallogatni.koszike szepen es minden jot !!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!