Találatok a következő kifejezésre: Mi lehet 2 hete (477 db)

Egy oldalon azt írják, hogy lézeres szemműtét előtt nem lehet 2 hétig kemény lencsét, 3 hétig lágy lencsét hordani. De mi van akkor, ha valaki nem kontaklencsét, hanem szemüveget hord?

Legjobb válasz: Azért nem lehet kontaklencsét hordani, mert az kis mértékben ugyan, de deformálhatja a szemet, ami nem jó a mûtétnek. Szemüveg nyugodtan lehet rajtad. Rajtam még fél órával a mûtét elõtt is rajtam volt, utána meg már nem kellett.

Azért nem lehet kontaklencsét hordani, mert az kis mértékben ugyan, de deformálhatja a szemet, ami nem jó a mûtétnek. Szemüveg nyugodtan lehet rajtad. Rajtam még fél órával a mûtét elõtt is rajtam volt, utána meg már nem kellett.
Elõször is azt szeretném tudni, hogy hány éves vagy? hány cm magas? és hány kg? utána írok pontosabbat. Akár privátban is írhatsz.
A kérdező hozzászólása: 23 éves vagyok, 164 cm magas és 67 kg.
Ja és a burgonya még ami kerülendõ
A zumba nagyon is jó, kedves elsõ válaszoló. Én rengeteget fogytam a segítségével, jó választás!
zumba? szórakoztató de semmit nem ér. Mozgásnak kocogás vagy tempós bicajozás legyen. Emellett szálkásító diétával heti -1kg elérhetõ.

Mit gondoltok, 2 héttel indulás előtt lehet albérletet találni Londonban?

Tisztában vagyok a londoni környékek színvonalával, olyan közepes nyugat-londoni helyre gondoltam Nem feltétlenül magyar közvetítőn keresztül, ismerek pár angol oldalt...

Legjobb válasz: Ez így eléggé érdekes ötletnek tûnik. 1, kivenni úgy egy lakást, hogy nem vagy ott. 2, kétlem, hogy kiadnak neked úgy egy lakást, hogy nem vagy ott.

Ez így eléggé érdekes ötletnek tûnik. 1, kivenni úgy egy lakást, hogy nem vagy ott. 2, kétlem, hogy kiadnak neked úgy egy lakást, hogy nem vagy ott.
akar ket nappal elotte is lehet...legtobb helyen londonban a szobaberleshez kerdezik dolgozol-e, mert felnek hogy nem fogod a reszleteket fizetni... en probaltam egyik baratomnak szobat berelni ugy hogy o otthon volt, es nem adtak mondvan hogy nem dolgozik itt es hat a legtobb tulajdonos szerzodest irat..ebbol a szempontbol jok a magyar cegek hogy ok adnak szobat csak ugy...de persze lehetnek kivetelek... itt kereshetsz... http://www.spareroom.com http://www.easyroommate.com roombuddies.com es gumtree.com
Ha van olyan ami tutira tetszik, lebeszéled a tulajjal/hirdetõvel és ahogy megérkeztél meg tudod nézni. Ha azonnal költözhetõ, akkor nyilván már akár másnap mehetsz.
A gumtree.com-on keress szobát. De! Itthonról nem fogják neked kiadni, mert látni akarják azt akinek kiadják a szobát. Ha kijössz, 1-2 napra elmentek egy olcsó szállásra, majd ott keresel szobát. Simán lehet találni. A magyaroktól ne bérelj, mert a legtöbbjük kétes környékeken ad szállást a piacinál magasabb áron.
Mint írtam, otthonról sem szobát, sem mást nem adnak ki, mert nem látnak élõben!
A kérdező hozzászólása: De azt mondjátok, hogy ha már kint vagyok, onnantól 1-2 nap alatt lehet albérletbe költözni?
A kérdező hozzászólása: Nem lakás kellene, csak egy szoba.
A kérdező hozzászólása: Király, köszi a segítséget!
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszi, másodszor ez felveti a kérdést, hogy mivan, ha fizetetlen szakmai gyakorlatra megyek? Ki tudom pengetni a lakbért, viszont ezt hogy kéne igazolnom? Másrészt fennáll a lehetõsége, hogy csak 1 hónapra megyek, ez is bonyolítja egy kicsit a helyzetet. Szerintetek?
nekem mindharom esetben amikor szobat adtak ki, feleves es egyeves szerzodest irtak.persze kikoltozhetek hamarabb de akkor nem adjak vissza a deposit-ot ami 350font volt. persze lehet talalni olyan tulajdonost is aki pl nem ir szerzodest (neked inkabb ezt kellene) de akkor akarmikor mondhatjak, ha nem birnak teged, h oke akkor ki kell koltozz 2 heten belul...de hat ha ugyis csak egy honapra mesz. keresgelj, hivd fel oket de ne mond hogy csak egy honapra mesz es olyat keress aki nem irat szerzodest.....

Mi lehet? 2-3 hete nagyon megnőlt a hasam hirtelen.

Nem vagyok terhes, alig eszem és ha eszem akkor rettent?en nyom is mintha teljesen tele lenne a hasam, pedig épphogy eszek már. Nehezen veszek leveg?t is néha annyira nyom. Nagyon félek. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Elso de bunko vagy. Szerintem menj el orvoshoz mert valami nagyon komoly is lehet.

Elso de bunko vagy. Szerintem menj el orvoshoz mert valami nagyon komoly is lehet.
Komoly dologra ne számíts. Nem hiszem, hogy a hasad ténylegesen méretben számottevõen növekedett volna. Ellenben ezt az érzetet keltõ fiziológiai jelenség gyakori: ez legtöbbször haspuffadás. Ennek hátterében állhat a fehérjedús táplálkozás - a beleidben intenzív gázképzõdés okozta térfogati tágulás jelei mutatkoznak meg. Irreálisnak tartom, de nem teljesen kizárt, hogy májbetegség váltja ki ezt. Daganat az emésztõrendszer középbéli tájékán nagyon ritka, szinte kizárható az elõfordulása. Ilyesmire ne gyanakodj. Ha nagyon zavar, keresd fel a háziorvost, aki valószínûleg hasonlókat fog mondani. Jobbulást kívánok!
Szerintem is csak puffadsz, nyugi, nem vészes, csak kellemetlen. Figyeld meg, miket eszel, mikor ilyen van. Amúgy nem olyan nagy a változás, csak neked tûnik úgy. Lenézve az én hasam is hordó, de megnyugtattak, hogy nincs is hasam szinte, meg fényképen is látszik. XD Ha mégse ez, vagy akár csak emiatt is, menj el a háziorvosodhoz. Puffadásra viszont vegyél Espumisant, anyám azt szokta leglaábbis.

Baj lehet, másnak is jött ki ilyen levél és nem volt gond? Mire számítsak? 2 hete volt a missed ab. és jött ma egy papír a kórházból, hogy elkészült a szövettan, további kezelés szükséges és ezért menjek be.

A műtét után a dokim az mondta, nem fog kiderülni mi volt a baj. Nem volt még előtte vetélésem.

Legjobb válasz: Nem a méhnyakrák szûrésre gondolnak? Csak tippelek,mert nem volt ilyen tapasztalatom.

Nem a méhnyakrák szûrésre gondolnak? Csak tippelek, mert nem volt ilyen tapasztalatom.
Szia. Nekem volt kettõ, a másodiknál kaptam egy levelet, hogy a szövettan olyan eltéréseket mutatott, hogy menjek be a kórházba. Gondolhatod, hogy megijedtem és is! Beszéltem a dokimmal és kiderült, hogy semmi bajom! Csak egy hcg-szint ellenõrzés miatt vérvétel javasolt. Remélem neked is csak vérvétel lesz!
Szia. Barátnõmnek 3hete volt missed ab.-a , utána neki is jött egy levél a kórházból, hogy menjen be a saját érdekében, további kezelés miatt. Bement a kórházba, vettek tõle vért és ennyi. Másnap telefonon érdeklõdött az eredmény után, és azt mondták neki, hogy minden rendben van. Negatív lett az eredménye.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok! Sajnálom, hogy nektek is át kellett élnetek! A dokim szerint akkor küldenek ki ilyet, ha nincs elég szövet a kaparékban. A mûtét elõtt két napig itthon vérezgettem, így valószínû távozott belõlem. :-( Ne aggódjak, mert az uh igazolta, hogy méhen belüli volt. A frászt hozzák az emberre! Ha nincs panaszom, akkor nem baj, ha nem most megyek vissza. Majd húsvét után megyek vissza.

Szülés után 4 héttel szex közben a gátsebem nem tud felszakadni? Kb 5 percig varrt a doki mikor megszültem! 2 varratom már kiesett. Mennyi lehet még?

Legjobb válasz: jajj nem tudom,miért mondjátok, hogy igenis igy meg úgy legyen. Igen, 6 hetet javasolnak az orvosok.De ez egy átlag gyógyulási idõ. De akkor ti ugy gondoljátok, hogy napra pontosan amint betöltötte a 6.hetet,már szexelhet, és semmi baj, de ha elötte 2 nappal,akkor már baj lehet? minden szervezet más, mint ahogy a szülés és terhességek is. Fõleg,hogy óvszerrel gondolta a szexet. Mi 3,5 hét után, óvszerral próbáltuk meg. Akkor fájt egy kicsit, abba is hagytuk. Majd 4 nap múlva ismét nekiláttunk, akkor már semmi baj nem volt, érzékenynek érzékeny volt, de semmi egyéb. Kérdezõ szerintem te érzed,hogy a tested milyen gyorsan gyógyul, próbáljátok meg,szigorúan gumival, és majd meglátod. Nem hiszem, hogy a többi itt válaszoló el tudja dönteni, hogy fájni fog e neked,vagy ne adj Isten felszakad-e a seb, mivel mindenki más ütemben gyógyul, a méhszája sem ugyanannyi idõ alatt záródik össze mindenkinek, és a méhlepény leválását követõ méhfal seb sem gyógyul mindenkinek ugyanannyi idõ alatt. Gyerünk többiek, lehet lepontozni! :) VISZONT ha még van varratod bent, akkor várd meg inkább mig kiesik!

jajj nem tudom, miért mondjátok, hogy igenis igy meg úgy legyen. Igen, 6 hetet javasolnak az orvosok.De ez egy átlag gyógyulási idõ. De akkor ti ugy gondoljátok, hogy napra pontosan amint betöltötte a 6.hetet, már szexelhet, és semmi baj, de ha elötte 2 nappal, akkor már baj lehet? minden szervezet más, mint ahogy a szülés és terhességek is. Fõleg, hogy óvszerrel gondolta a szexet. Mi 3, 5 hét után, óvszerral próbáltuk meg. Akkor fájt egy kicsit, abba is hagytuk. Majd 4 nap múlva ismét nekiláttunk, akkor már semmi baj nem volt, érzékenynek érzékeny volt, de semmi egyéb. Kérdezõ szerintem te érzed, hogy a tested milyen gyorsan gyógyul, próbáljátok meg, szigorúan gumival, és majd meglátod. Nem hiszem, hogy a többi itt válaszoló el tudja dönteni, hogy fájni fog e neked, vagy ne adj Isten felszakad-e a seb, mivel mindenki más ütemben gyógyul, a méhszája sem ugyanannyi idõ alatt záródik össze mindenkinek, és a méhlepény leválását követõ méhfal seb sem gyógyul mindenkinek ugyanannyi idõ alatt. Gyerünk többiek, lehet lepontozni! :) VISZONT ha még van varratod bent, akkor várd meg inkább mig kiesik!
szülés után nem 6 hétig tilos a szex?
éns is így tudom, hogy 6 hétig tilos...
A kérdező hozzászólása: még nem szexeltünk csak érdeklõdöm...külföldön nincs 6 hét ott azt mondják hogyha a vérzés és a folyás is elmúlik akkor semmi akadálya mivel már gyógyult, ezért érdekelne a gátseb dolog!
Hát én akkor is megvárnám a 6 hetet. Az orvosodat kérdezd hogy hány varrat volt.
Oké, hogy csak kíváncsiságból kérdezed, de biztos nem a semmiért. Egy jó tanács: lehet, hogy gyógyultnak látod és érzed magad, de nem semmiért 6 hét az a 6 hét-a fertõzés veszélye is fennáll. Várjatok még-biztos kibírható! A türelem rózsát terem :) egy 10 napos kislány anyukája:)
Nem tudom pontosan hol kulfoldon nem 6 het amig tilos, de en is kulfoldon elek, es itt igenis 6 hetig tiltjak az orvosok.... Nem veletlenul talaltak ezt ki.
A kérdező hozzászólása: persze tudom hogy fertõzés veszély természetesen óvszerrel lehetne csak.gratula a kislányhoz.igazság szerint nem is gondoltam volna rá, csak itt olvasgattam hogy valaki 4-5 hetet várt nem volt semmi gond meg ilyesmi..ezért is kérdeztem rá a gátseb szakadása dologra!!

Szedett már valaki - vagy szed Coaxil antidepresszáns? Én 2 hete kezdtem el szedni 2x1 és 2 napja pedig a teljes adagot 3x1. Lehet, hogy türelmetlen vagyok de mire számíthatok, mennyi idõ alatt fejti ki hatását?

Legjobb válasz: A legtöbb antidepresszánsnál legalább 2-3 hétre szükség van, hogy javulás mutatkozzon, szerintem még adj idõt a gyógyszernek, ha további 2 hét múlva sem javulsz, valószínûleg nem ez a megfelelõ szer számodra, és lehet, hogy lecseréli majd a dokid

A legtöbb antidepresszánsnál legalább 2-3 hétre szükség van, hogy javulás mutatkozzon, szerintem még adj idõt a gyógyszernek, ha további 2 hét múlva sem javulsz, valószínûleg nem ez a megfelelõ szer számodra, és lehet, hogy lecseréli majd a dokid
Ha CSAK gyógyszertõl vársz gyógyulást, csalódhatsz. https://www.youtube.com/watch?v=UXo-DvY0N-k

Missed ab műtét után kb mikor lehet érzeni az első peteérést? Én 2 hete vagyok túl a műtéten, már vagy 3-4 napja nem vérzek és olyan mintha érezném. Ez lehet?

Legjobb válasz: Nekem nem missed volt 2 hete, és szerintem már az lehet, mert azt mondták, hogy a mûtét napja a vérzés elsõ napja és rá 2 hétre van normális esetben a peteérés.

Nekem nem missed volt 2 hete, és szerintem már az lehet, mert azt mondták, hogy a mûtét napja a vérzés elsõ napja és rá 2 hétre van normális esetben a peteérés.
Igen, lehet, én is éreztem, meg is ijedtem, hogy valami gond volt a mûtétnél, de a hét végén az orvosom megnyugtatott, hogy UH-on is látszik, hogy túl vagyok a peteérésen :)
nekem gyogyküretem volt rá 2hétre megijjedve mentem uhra hogy fáj a hasam, erre kiderült mindkét oldalt 18milis tüszö készült megérni.2nap mulva el is mult.én se gondoltam volna

Akinek volt már Missid Abortusza, ti mikor kezdtetek el újra sexelni és hogyan védekeztetek? Tornáznom mikor lehet? Nekem 2 hete 2 napja volt a műtét.

Legjobb válasz: A 2 hetes kontrollon azt mondta az orvos, minden oké, és lehet házaséletet élni. Hallgattunk rá, óvszerrel védekeztünk. Mai eszemmel akármit is mondott az orvos, kivárnám a 6 hetet... A 2. menstruációm rettentõ erõs, darabos, fájdalmas volt. Megkérdeztem egy másik dokit, szerinte ez lehetett a korai házasélettõl. Azóta orvost váltottam. A babával 4 hónap után kezdtünk próbálkozni, és 3.-ra össze is jött. Amin átmentél, az nem könnyû, de nem szabad feladni. Szurkolok Nektek. 28 hkm

A 2 hetes kontrollon azt mondta az orvos, minden oké, és lehet házaséletet élni. Hallgattunk rá, óvszerrel védekeztünk. Mai eszemmel akármit is mondott az orvos, kivárnám a 6 hetet... A 2. menstruációm rettentõ erõs, darabos, fájdalmas volt. Megkérdeztem egy másik dokit, szerinte ez lehetett a korai házasélettõl. Azóta orvost váltottam. A babával 4 hónap után kezdtünk próbálkozni, és 3.-ra össze is jött. Amin átmentél, az nem könnyû, de nem szabad feladni. Szurkolok Nektek. 28 hkm
hatodik hét után lehet és óvszerrel védekeztünk 17km
Szia! Elõször is sajnálom, hogy ez történt veled is. Mi ez elsõ mensi után szexeltünk elõször. A mûtét után 26 napra jött meg. A védekezést úgy oldottuk meg, hogy amikor veszélyesnek ítéltem a helyzetet akkor kihagytuk. A ciklusaim utána 28 naposak lettek és a pét is megérzem, tehát tudtam, hogy mikor van és mikor kell a szexet hanyagolni. De hála letelt a 3 hónap és ez az elsõ élesbe menõ próbálkozós hónapunk. Ha úgy érzed, hogy rendben vagy testileg és már barnázás sincs óvatosan tornázhatsz, de ne erõltesd meg magad!!!!
nekem a mûtét után 30 napra jött meg..a 3 hetes kontrollon minden okés volt ( addigra már 2* megjött)..utána már szexeltünk és nem is védekezünk azóta..sajna még nincs baba..de talán majd most!
Nekem azt tanácsolta az orvos, hogy 6 hetet várjunk és utána is csak óvatosan óvszerrel. Babával csak mûtét után 3- hónappal szabadott próbálkozni. 18+5 km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Nekem 2 hetet tanácsolt és utána együtt lehettünk együtt is voltunk óvszerrel de a barnázgatás a mai napig nem múlt el.Mit tanácsoltok mit tegyek?
Szia! Nekem 2-3 hetet javasolt az orvos, és óvszert. Mi 3 hét után voltunk elõször együtt, természetesen óvszerrel. Nagyon óvatosan csináltuk, és a lelkemnek jobban esett mint a testemnek. Semmi gond nem volt belõle, a 6 hetes kontrollon is minden rendben volt. Az orvos 6 hónap várakozási idõt ajánlott, mi 4, 5 hónap után már nem védekeztünk, és az elsõ hónapban össze is jött a babánk.

Mi lehet ez? 5 hete szülttem és van olyan nap amikor folyton pisilni kell menni, de csak 1-2 csepp jön és kellemetlen érzés. Valami baj lehet?

Van mikor egész nap ilyen és van mikor semmi bajom.Olyan kellemetlen,nem fáj és nem is csíp.

Legjobb válasz: szerintem menj el dokihoz, lehet hogy "felfaztal". Nekem akkor volt ilyen, mikor feherje meg bakterium volt a vizeletemben, de en orakat gubbasztottam egy törölközön, mert oltari kinokat eltem at, mikor nem tudatm az egy cseppemet kiengedni. Ne vard meg mig ez lesz a vege, en sokaig halogattam a dokit aztan a vegen mar ver is volt a vizeletemben, ez valamilyen hugyuti fertözes, antibiotikummal kb 2 nap utan enyhültek a tünetek es kb egy het alatt gyogyultam meg teljesen, ugy hogy a vizeletem is kitisztult. Ha megegyszer lenne tuti nem varnek, azonnal iratnek gyogyszert, csak megnezik a vizeleted (haziorvos), ir ra gyogyszert es tul vagy rajta. (persze lehet mas is, de azzal is dokihoz kene menni...)

szerintem menj el dokihoz, lehet hogy "felfaztal". Nekem akkor volt ilyen, mikor feherje meg bakterium volt a vizeletemben, de en orakat gubbasztottam egy törölközön, mert oltari kinokat eltem at, mikor nem tudatm az egy cseppemet kiengedni. Ne vard meg mig ez lesz a vege, en sokaig halogattam a dokit aztan a vegen mar ver is volt a vizeletemben, ez valamilyen hugyuti fertözes, antibiotikummal kb 2 nap utan enyhültek a tünetek es kb egy het alatt gyogyultam meg teljesen, ugy hogy a vizeletem is kitisztult. Ha megegyszer lenne tuti nem varnek, azonnal iratnek gyogyszert, csak megnezik a vizeleted (haziorvos), ir ra gyogyszert es tul vagy rajta. (persze lehet mas is, de azzal is dokihoz kene menni...)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!