Találatok a következő kifejezésre: Mi legyen Vezeték neve a (3 db)

Mi legyen a Vezeték neve a babának ha még nem vagyok férjnél?

Nem vagyok férjnél így nem tudom melyikünk nevét adhatom a babának.Példát írok: Én Kovács vagyok a párom meg Tóth adhatom a babának a Tóth nevet vagy ezt nem lehet?

Legjobb válasz: Természetesen adhatjátok a babának az apa nevét, ha õ vállalja az apaságot, függetlenül attól, hogy házasok vagytok-e. De lehet a te vezetéknevedet is adni neki. Ti döntitek el, hogy melyik tetszik jobban.

Természetesen adhatjátok a babának az apa nevét, ha õ vállalja az apaságot, függetlenül attól, hogy házasok vagytok-e. De lehet a te vezetéknevedet is adni neki. Ti döntitek el, hogy melyik tetszik jobban.
Igen, lehet a baba is Tóth. Ez úgy mûködik, hogy ha nem vagytok összeházasodva, akkor a baba születése elõtt, vagy akár utána is meg lehet csinálni az apasági nyilatkozatot. Ha születés elõtt megvan, akkor azonnal az apa nevére írják a babát (ha így kéred). Ha a kórházban még nincs ez meg, akkor csak a te nevedre írhatják, ezek után kell bemenni az anyakönyvi hivatalba, kb. negyed óra alatt megvan az apasági nyilatkozat (csak egy-egy alárírás kell hozzá), és utána át lehet írni a nevet. Ez sem kerül semmibe. Ha megvan az apasági nyilatkozat, akkor a következõ változatokból lehet választani: (pl.: anya neve Kovács, apa neve Tóth, gyermek keresztneve Tamás) 1. Tóth Tamás 2. Kovács Tamás 3. Tóth-Kovács Tamás 4. Kovács-Tóth Tamás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Téééévedés..... szóval.Kb a 7-8. hónapban be kell menni az önkormányzathoz , és apasági nyilatkozatot tenni és amikor mentek szülni ezt a papírt feltétlen magaddal kell vinni, mert ha nem akkor automatice a te nevedre anyakönyvezetik a babát és késõbb hatalmas macera utána járni, hogy mégse az legyen a kicsi neve.Úgyhogy minél hamarabb intézzétek a dolgot.Szerintem hívd fel az önkormáûnyzatot és kérdezz rá hol kell a te kerületedben ezt intézni, hátha minden kerben más és más.
Az utolsó válaszolónak van igaza! Neki higgy!
Egy fittyfenét, hát nekünk sem volt meg szülésig, és nem volt semmiféle hatalmas macera, bementünk, aláírtuk és megkaptuk a javított anyakönyvi kivonatot. Csak tudom, hát így csináltuk, három hónapos volt akkor a fiam.
Kiegészítés: a teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozat megtételekor azt is meg kell határoznotok a hivatalba, hogy mit szeretnétek a gyermek vezetéknevének! Rengeteg féle verzió van, ezt már egy fentebbi válaszba láttam és az szerintme helytálló!

Furó vezeték névhez milyen fiú név illik? Most már tuti hogy fiú lesz és fogalmam nincs hogy mi legyen a pici neve 22 hetes anyuka

Legjobb válasz: elsõre Dániel ugrott be. az a lényeg, hogy valami hosszabb, három szótagos név illene hozzá. legalábbis szerintem úgy cseng jól

elsõre Dániel ugrott be. az a lényeg, hogy valami hosszabb, három szótagos név illene hozzá. legalábbis szerintem úgy cseng jól
Szerintem a Furó Tamás az szép név
Nekem a Botond nagyon nem jõn be, mostanában minden második fiú az.
A kérdező hozzászólása: A Balázs és a Botond az ami szóba került de még nemigazán tudtunk dönteni. az elsõ fiún Bence. Köszi mindenkinek a választ!
Szerintem Balázs a tuti befutó, nekem van egy tanítványom, akinek a vezetékneve egy magánhangzóban tér el a tiédtõl, és Balázs, és gyönyörû, okos kisfiú! :)
Tamás ... nekem meg ez ugrott be egybõl! További szép babavárást!
Szerintem nagyon sok név illik hozzá!pl. Furó Dominik..Furó Levente..Furó Gábor..Furó Gergõ..Furó Máté..Furó Alex..Furó Attila...stb..stb..szertintem majdnem minden név nagyon jól cseng ezzel a vezetéknévvel.
Ferdinánd
Gábor jutott eszembe elõször =D Sok boldogságot a picihez ^^
Levente ---> Levi baba :) )
Krisztián
Tegnapi Balázs vagyok! Szerintem, ha gondoltál erre, tuti befutó, könnyen megtanulja, és a beszédhibás társai is ki tudják mondani. És tényleg rengeteg a Botond. Ja, és én is Balázs lettem volna 26 éve, ha kukaccal születek :) .

Mi a neve annak a kütyünek, ami ilyen USB hosszabbítóként szolgál? Pl. Ha a sz. Gép hátuljára lehet csak pendrive-ot bedugni, és ki szeretném vezetni egy vezetékkel, h kényelmesebb legyen.

Bocsánat a "n?ies" körülírásért...:)

Legjobb válasz: Van sima hosszabbító, de létezik USB hub, ami nem csak kényelmessé teszi a használatot, de még meg is osztja azt egy 1 USB portot és lesz 4, vagy 5 USB portod. :)

Van sima hosszabbító, de létezik USB hub, ami nem csak kényelmessé teszi a használatot, de még meg is osztja azt egy 1 USB portot és lesz 4, vagy 5 USB portod. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, a hub-ra gondoltam, köszönöm! :) Még 1 kérdés, ez mit jelent: "Plug&Play, driver nem szükséges" Egy ilyen pl. megbízható lehet? (MP4-hez, fényképáttöltéshez, stb...) http://www.vatera.hu/muszaki_cikk_elektronika/memoriakartya_..
Plug&Play annyit jelent, hogy bedugod, és használhatod is, nem kell hozzá drivert felrakni.
Azonban az usb sebessége megosztódik, és lelassul !!!
A kérdező hozzászólása: És ez mennyire érzékelhetõ? Fotókat áttölteni, zenéket letölteni, másolni, webkamerának - ilyenekre kellene...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!