Találatok a következő kifejezésre: Mi kerül szánkba (9 db)

Mi kerül a szánkba egy cigaretta elszívásakor?

Legjobb válasz: A szervezetbe más összetételû füst kerül a cigaretta égõ végérõl és a szájban lévõ részen át. A gázelegy tartalmaz többek között nikotint, kátrányt, policiklikus aromás szénhidrogéneket, szén-monoxidot, fenolt, benzpirént, formaldehidet, nitrogén-oxidokat és nitrózamint. A cigaretta nikotintartalmának 30-60%-a kerül a dohányfüstbe és a szippantás gyorsaságától és mélységétõl függõen ennek 20-90%-a jut a szervezetbe. A nikotin kis része a vizelettel kiválasztódik, nagyobb része a tüdõben, vesében, májban bomlik le.

A szervezetbe más összetételû füst kerül a cigaretta égõ végérõl és a szájban lévõ részen át. A gázelegy tartalmaz többek között nikotint, kátrányt, policiklikus aromás szénhidrogéneket, szén-monoxidot, fenolt, benzpirént, formaldehidet, nitrogén-oxidokat és nitrózamint. A cigaretta nikotintartalmának 30-60%-a kerül a dohányfüstbe és a szippantás gyorsaságától és mélységétõl függõen ennek 20-90%-a jut a szervezetbe. A nikotin kis része a vizelettel kiválasztódik, nagyobb része a tüdõben, vesében, májban bomlik le.
Gyújts rá, s mikor kb a cigi felénél tartasz, fújd ki egy fehér papírzsepibe. Na, az kerül a szádba, tüdõdbe, véredbe.
öö füstszûrõ?:D
%

30napos a babó és a napokban jóformán óránként kér enni és kb 40 perc egy szopi, azaz jóformán egész nap csak cicin lenne. Nem is ez a gond, hanem, hogy mindig éhesnek tűnik, sír es a kezét tömi a szájába és néz, tátog. Mit kell tenni ez-esetben?

Ezert hát adok neki, de nem tudom, h éhes marad e mégis a cicin vagy mert lehet ez? Lehet, h nincs is tejem elég neki ? A mérlegelés nekem nem jött be. Most adtam neki cumiba lefejt tejet, 70et, simán megitta. Mit tegyek? Hogy fog igy beállni a kereslet-kinalat? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy csak téged akar, de ha óráként kér, adj neki a cicibõl. Szerintem jobb mint a lefejt tej az üvegbõl. Az én lányom 3 hónapos és ebben a melegben van hogy órnként kér. Ha gyarapszik a súlya akkor eleget eszik.

Az is lehet, hogy csak téged akar, de ha óráként kér, adj neki a cicibõl. Szerintem jobb mint a lefejt tej az üvegbõl. Az én lányom 3 hónapos és ebben a melegben van hogy órnként kér. Ha gyarapszik a súlya akkor eleget eszik.
Szia! Ne aggódj, gondolj bele, milyen hõség tombol, és õ még ráadásul egy fejlõdõ szervezet, akinek nemcsak ivásra, evésre, de megnyugtatásra is szolgál a cici. Tedd nagyon sokat mellre, minél több legyen a tejcsid. Az én fiam 3 hónapos, és délután szinte óránként kér enni, és azt érzem, egész nap csak etetem, etetem, és nem elég. Ha úgy érzed, nem elég egy mellbõl, próbáld meg két mellbõl etetni, hátha úgy elég a tejed. Hidd el be fog állni a kereslet-kínálat. Nehéz ügy ez a szoptatás, nekem is, de higyj magadban és a babádban! Én is mindig biztatom magam. Én 6 hetes korában adtam kis tápszerpótlást, de nem tartott tovább két hétnél. Ki kellett dobnom a zacskót. Szóval nyugi, mindent bele és jó babázást!
Szia! Nálunk ugyanez volt a gond és kikellett egészíteni az étkezését tápszerrel is, mert nem elég tápértékû a tejcsi! Sajna! Most cici, utána tápszer és tudom, hogy jól lakott!
Az én 2 hetes babám is óránként kér cicit, másképp nem nyugszik meg. Próbáld meg vízzel megitatni, lehet szomjas, jól fog esni neki. A tej azért egy tápláló dolog, sûrû, nehéz, a víz jól jön nekik. A babám beszlopál 5-6 kanál vizet, és máris jobban van, és kimarad egy órai szopi:-)
Hello!Mi ma vagyunk 26 naposak. Amig nem volt ez a szornyu hoseg a kisfiam 3 orankent evett. Amiota beallt ez a folyamatos meleg max 2 orat birja. Ajanlottak, hogy fozzek gorcsoldo teat(lehet beletenni meg komenyt is) es kozben adogassak neki. Igy tudjuk tolni a szopit es radadasul meg jot is tesz a kis gyomranak a tea, amugy is nekik is szukseguk van a boseges folyadek bevitere. De azert ajanlom, hogy kerdezz ra a vedonotol, hogy csakugyan nehogy ne legyen eleg taplalo a tejcsid, vagy teszteld le, fejjel ki egy keveset es ha vastag fol marad az uveg oldalan, akkor biztos, hogy a tejjel minden ok. Kitartast es fo a magabiztossag!

Misén miért van, hogy valaki a kezébe, van, aki a szájába kéri az ostyát? Mi a különbség?

Legjobb válasz: Kézbe akkor nem lehet áldozni, ha két szín alatti áldozásról van szó (szóval bor és víz együtt), ami ünnepekkor meg persze elsõáldozáskor lehetséges. Egyébként ha nincs bor, akkor mindegy, a szádba vagy a kezedbe kéred-e az ostyát :)

Kézbe akkor nem lehet áldozni, ha két szín alatti áldozásról van szó (szóval bor és víz együtt), ami ünnepekkor meg persze elsõáldozáskor lehetséges. Egyébként ha nincs bor, akkor mindegy, a szádba vagy a kezedbe kéred-e az ostyát :)
Nincs különbség. Aki kézbe kéri, az is ott, az oltár elõtt veszi magához.
Talán annyi különbség hogy aki a kezéhez kapja, az fél a fertõzésektõl. Ezt a fajta szentség kiszolgáltatást nemrég engedélyezték, pont a fertõzések miatt (AIDS pánik stb.)
Az elõbbiek tudnak maguktól is enni?
"Azt esetleg tudod, hogy a két szín alatti áldozásnál miért nem lehet a kézbe kérni?" A katolikusok két szín alatt úgy áldoznak, hogy a pap belemártja az ostyát a borba. Ekkor azért, hogy az ostya el ne ázzon, illetve le ne essen a borba mártott része (és ne kenõdjön pl. az áldozó tenyerébe) nem engedélyezik a kézbe áldozást. A kézbe áldozás nem ütközik az õsegyház hagyományaival. Jézus a megtört kenyeret nem az apostolok nyelvére tette, hanem szétosztotta köztük. A nyelvre áldoztatás a kis ostya elterjedésével vált általánossá.
Nem tudom mi a különbség de a konzervatív/tradicionális katolikusok ki vannak ezen akadva (a kézbe áldozástól).
Az egyik szentségtörõ, a másik nem. Az igazi katolikus hagyomány szerint ostyát csakis szájba szabad adni. A hitehagyó újvallás újmiséje sajnos ezt márt nem tartja tiszteletben, legtöbben azt sem tudják mi az.
A kérdező hozzászólása: 20:41 Köszönöm szépen a választ. Azt esetleg tudod, hogy a két szín alatti áldozásnál miért nem lehet a kézbe kérni?
A kérdező hozzászólása: De mindkettõnek van külön neve, nem emlékszem már, hogy mi. Egyszer hallottam, hogy a pap mondta, hogy nincs lehetõség most a XY-ra (kézbe kapni), hanem csak a AB-re (szájukba kapni). Valami jelentõsége csak van...
"Talán annyi különbség hogy aki a kezéhez kapja, az fél a fertõzésektõl." Ezt nem egészen értem. Mi köze van ennek a fertõzésekhez? Ha a tenyerembe kérem az ostyát, az pont annyira szennyezett, mintha a nyelvemre kérném. (Az AIDS-hez meg végképp semmi köze, az ostya nem fertõz)


Azt már tudja a kutyám (vizsla), hogy eldobok valamit, "hozd" és odahozza, leteszi elém. Hogyan tanítom meg arra, hogy ne letegye elém, hanem hozza vissza, üljön le, tartsa a szájában, és mikor mondom "kérem", adja oda? Eddig klikkerrel tanítottam.

Legjobb válasz: Hogyan? Én ezt a végérõl szoktam kezdeni. Megtanítom tartani klikkerrel és minden zavaró körülmény mellett is, majd hozzáteszem azt h vegye fel maga a földrõl, majd az eldobást.

Hogyan? Én ezt a végérõl szoktam kezdeni. Megtanítom tartani klikkerrel és minden zavaró körülmény mellett is, majd hozzáteszem azt h vegye fel maga a földrõl, majd az eldobást.
A kérdező hozzászólása: tehát 1) tart parancs megtanítása, 2) fogd parancs megtanítás, 3) eldobás?

A lakásban a játcintom virága elszáradt, leszedtem, a szára még zöld de konyul lefelé. Anyósom azt mondta vágjam le a hagymáig. Mit kell tenni? Nem tudom kertbe kiültetni mert nincs kert.

Legjobb válasz: Ha elvirágzott, akkor hagyd, hogy lekonyuljon, kis csúnya lesz stb. A virágszárat levághatod, ha nagyon zavar, de majd össze fog száradni, inkább akkor, ne most, amíg még viszonylag zöld. A levelét meg le ne vágd. Még most gyûjti a cuccot a hagyma. Tápanyag, fotoszintézis stb. Hûvös helyen (lépcsõház, beépített, de nem fûtött erkély) még sokáig zöld lesz, nem díszít, de hát ez a fázis most nem arra való. Most nem emlékszem, de szerintem nagyon sokáig ilyen lehet még.

Ha elvirágzott, akkor hagyd, hogy lekonyuljon, kis csúnya lesz stb. A virágszárat levághatod, ha nagyon zavar, de majd össze fog száradni, inkább akkor, ne most, amíg még viszonylag zöld. A levelét meg le ne vágd. Még most gyûjti a cuccot a hagyma. Tápanyag, fotoszintézis stb. Hûvös helyen (lépcsõház, beépített, de nem fûtött erkély) még sokáig zöld lesz, nem díszít, de hát ez a fázis most nem arra való. Most nem emlékszem, de szerintem nagyon sokáig ilyen lehet még.
Igen, igen, elsõnek igaza van :) Még nem szabad levágni a levelet, mert tápanyagot gyûjt a hagyma! Hûvös hely, és majd ha leszárad, leveheted. Persze ha meg szándékozod tartani a hagymát, és jövõre megint szeretnéd virágoztatni. A hagymát hideg helyen kell tartani néhány hétig (ilyenek a hagymás virágok), majd elültetni tél végén, és ismét virágozni fog (de a hideg hatás kell neki - errõl olvashatsz a neten elég sok helyen).

Mi baja lehet egy babának, ha penészes akármi kerül a szájába?

Sógornőm mesélte, hogy a szobában felejtettek egy üdítős dobozt, aminek a kupakja belülről enyhén penészes volt. Kiment egy pillanatra a szobából, és a baba előszedte a dobozt, valahogy leszedte a kupakját. Valószínűleg belenyalt a dobozba és a kupakba is, de ez nem biztos. A doboz meg volt rágva a kupak helyén. Szerintetek lesz valami baja a kicsinek? 6,5 hónapos.

Legjobb válasz: egy esettõl semmi baja nem lesz. Ezzel simán elbánik az immunrendszere.

egy esettõl semmi baja nem lesz. Ezzel simán elbánik az immunrendszere.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!! Akkor megnyugodtunk. Szegényt sajnáltam nagyon, látszott rajta, hogy bántja nagyon a dolog, aggódik a babájáért. Továbbítom neki is, hátha megnyugszik. :)
Ennél durvább dolgokat is fog még bezabálni ez a baba, pl marék homok a játszótéren, kavics, stb stb.... Egy kis penész miatt nem aggódnék :)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük neked is! :)

Mi történik, hogyha egy kevés emberi ürülék vagy pisi kerül a szánkba?

Manapság már az orális szex teljesen megszokott, viszont megeshet, hogy a lyukat nyalva ürülék kerül a szánkba és lenyeljük, vagy pisivel is ugyan így. Lesz t?le valami bajunk?

Legjobb válasz: Nem fordul ilyen elõ ha kellõképpen odafigyel az ember a higéniára.

Nem fordul ilyen elõ ha kellõképpen odafigyel az ember a higéniára.
" vizeletben is rengeteg a baci meg más is" ha baktérium van a vizeletedben, akkor keresd fel a háziorvosod, ad valamit a húgyúti fertõzésedre...;) a húgycsõnyílásnál lévõ baktériumok a bõröd többi részén ugyanúgy megvannak ;)
Az egészséges ember vizelete steril - de csak a húgyhólyagban. A távozás során a húgycsõbõl és a nemi szervek környékérõl felvesz kórokozókat, ezért is mondják, hogy pisilés után mossunk kezet. De jó tudni, hogy elõtte is kell! Én leoltottam de tényleg steril igaza van!!!!
vizelet elvileg steril, ha nem az, akkor ott baj van...a bélsárban viszont van jó pár nem kívánatos élõlény: Escherichia coli biztos, de akár férgek is lehetnek
"vizelet elvileg steril...." ez egy vicc. Megmondjam neked, hogyha te felbontasz egy ampullányi benzil alkoholt, amit könnyen lebomló hatóanyagok "tartósítására" használnak, akkor már azonnal nem lesz steril. Minek kell olyan dolgokhoz hozzászólni, amikhez nem értünk, és beszélni óriási baromságokat? méghogy steril.
igazad is van!!! nehogy orális szexet végezz! mert áshatod is a sírod!!!! irgum-burgum!!!
steril Xd Az igen......szééép még én is felnevettem rajta.
A fekália baci elég veszélyes és a vizeletben is rengeteg a baci meg más is.STERIL????- ezt hogy gondoltad?? persze minden veszélyes de szeretjük csinálni.
XD csak nem irta hogy mikor.....
Steril.... de talán közvetlenül a húgyhólyagból veszed ki? Amúgy a steril, mint jelzõ, nagyon szigorú dolog. Pl ha kiveszel egy tût a nejlon csomagolásból, már nem mondhatod rá, hogy steril.
Kedves Kérdezõ! A steril vizelet kérdésére egy hiteles történet. A háború idején az embereknek nem jutott gyógyszer, a sebek tisztításához. Egy súlyosnak mondható, elfertõzõdött sebet, ami például a lábunkon van, úgy kezeltek nagyon eredményesen, hogy egyszerûen lepisilték. A vizeletben lévõ anyagok és, mint steril folyadék, gyors és eredményes sebgyógyulást hoztak. Ezek tények, tehát nem érdemes ezzel vitatkozni. A bélsár, ahogy a végbélnyílás és a szájüreg, a tápcsatorna kezdete és a vége, mindkettõ tele van baktériumokkal. Szerencsére, még a mai ember is jól felszerelt immunrendszerrel védekezik ezekkel szemben. Természetesen nem kizárt, hogy mégis megbetegszik, de ez a lehetõség akkor is ugyanúgy megvan, ha csak egy elegáns étteremben egy ízletes ebédet esznek meg orális szex helyett. Azt csak a jó Isten tudja, hogy a szakács vagy a pincér mit tesz a tányérunkba. Ettõl függetlenül, a kulturált ember mindent megtesz, hogy a kezei és a tápcsatorna végpontjai (száj és végbélnyílás) a lehetõséghez képest tiszta legyen. Egy mosatlan kéz legalább olyan nagy veszélyt jelent, mint a kaki a szájban. Akkor is, ha az immunrendszerünk idõnként csodákra is képes. Érdemes ezen elgondolkodni!

Ha valamilyen módon a szánkba kerül és lenyeljük egy aids es ember vérét akkor mi is azok leszünk?

pl ha seb van a szájába de az enyémba nincs és a vére bekerül a számba és úgy nyelem le. ?

Legjobb válasz: Ha a tiédben nincs seb, akkor nem vszínû. Bár én nem szívesen innám egy HIV vírussal fertõzött ember vérét.

Ha a tiédben nincs seb, akkor nem vszínû. Bár én nem szívesen innám egy HIV vírussal fertõzött ember vérét.
ha esetleg gyomorfekélyed van, vagy bélfekélyed vagy bárhol az emésztõrendszeredben seb, akkor lehet gond, bár nem tudom, hogy az adis (vagy hiv) vírus savban meddig húzza.
az AIDS a vérben csak akkor tud megfertõzni téged, ha szintén a véredbe kerül, amúgy nem.
Valaki más vérét nincs lehetõséged inni ?

9 hónapos babám "morog", mikor darabos étel kerül a szájába. A Tiéd nem?

Legjobb válasz: Szerencsére az enyém nem, sõt jobban szerette, ha picit darabosan hagytam, mint a teljesen pépeset. Most 13 hónapos és csak a darabos ételt fogadja el. Minden baba más, ha a tiédnek a pépes kell, akkor add neki úgy. Nem törvényszerû, hogy minden baba szívesen fogadja a darabos ételt.

Szerencsére az enyém nem, sõt jobban szerette, ha picit darabosan hagytam, mint a teljesen pépeset. Most 13 hónapos és csak a darabos ételt fogadja el. Minden baba más, ha a tiédnek a pépes kell, akkor add neki úgy. Nem törvényszerû, hogy minden baba szívesen fogadja a darabos ételt.
A kérdező hozzászólása: Szia! szivesen elfogadja, a morgás szó szerint morgás vagy valami olyesmi. :) Mikor rágja "morog" hozzá, de nagyon szivesen elfogadja a darabosat.
Szia! Az én fiam is csinálja néha evés közben. Szerintem játszik a hangjával, és talán érdekesebb neki akkor ha a falat a szájában van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!