Találatok a következő kifejezésre: Mi kell törzskönyv (7 db)

Mi kell a törzskönyv kiállitásához?

van egy uj cicám,szeretnm kiállittatni a törzskönyvét. ehhez milyen infok szükségese?ihaz h elég csak az anya és apaállat neve,ill a kicsi születési dátuma?

Legjobb válasz: Törzskönyvet a tenyésztõnek kellett volna megcsináltatnia. Ha te szeretnéd, akkor be kéne hozzá szerezned az anya és apaállat törzskönyvét, és úgy indítható be a folyamat. Egy törzskönyv nemcsak a szülõkbõl áll, visszamegy egészen az ükszülõkig. Ja, és csak fajtisztáknál lehetséges. De ha nem akarsz vele kiállításra járni, vagy tenyészteni, akkor tök felesleges a törzskönyv.

Törzskönyvet a tenyésztõnek kellett volna megcsináltatnia. Ha te szeretnéd, akkor be kéne hozzá szerezned az anya és apaállat törzskönyvét, és úgy indítható be a folyamat. Egy törzskönyv nemcsak a szülõkbõl áll, visszamegy egészen az ükszülõkig. Ja, és csak fajtisztáknál lehetséges. De ha nem akarsz vele kiállításra járni, vagy tenyészteni, akkor tök felesleges a törzskönyv.

Törzskönyv nélkül lehet autót eladni/venni? Ha igen mit kell hozzá intézni?

Egy 1995-ös autóról van szó.

Legjobb válasz: A tulajdonosnak törzskönyvet kell igényelnie, ha megjön, akkor annak birtokában minden további nélkül mûködik az adásvétel.

A tulajdonosnak törzskönyvet kell igényelnie, ha megjön, akkor annak birtokában minden további nélkül mûködik az adásvétel.
Kötelezõ a törzsköny, az adás-vételihez mellékelni kell, anélkül nem lehet átiratni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat
Ha az autó a törzskönyv bevezetése óta még nem cserélt gazdát, akkor tök jogosan nincs törzskönyve! Ha ilyen autót veszel, akkor te fogsz elõször törzskönyvet kapni rá. A tulajnak nem kell semmit se igényelnie, simán átírják a nevedre! Én az utóbbi 5 évben két olyan autót is vettem, aminek nem volt törzskönyve: az egyiknek "elveszett", a másiknak pedig passziválva lett, így mindkettõt törzskönyv nélkül írták a nevemre.

Hogyan lehet törzskönyvet csinálni a kutyáknak ha alom születik, vagy idősebb korában? Hova kell menni és mennyibe kerül? Mit kell róla tudni?

Legjobb válasz: MEOE, feltétele, hogy a szülõk törzskönyvesek legyenek és legyen tenyésszemléjük.

MEOE, feltétele, hogy a szülõk törzskönyvesek legyenek és legyen tenyésszemléjük.
Pont azért írtam h kell a tagság, mert még a tagságit kikérni is olcsóbb mint pl 10 kutyát dupla áron törzskönyvezni...
2 törzskönyves kutya kell hozzá (tenyésszemlével, szûrésekkel), egy meoe tagság és egy kennel név. 6 hónapos korig lehet lekérni. Egy fedeztetési jegy, egy alombejelentõ, és 5500ft törzskönyvenként. Ez a hivatalos útja a dolognak.
Második, MEOE tagság nem feltétlen kell, csak ha nincs, minden díj (pl. a tk-ek ára) a duplájába kerül.
Kennelnév kiváltásra is szükség van, ha még nincs. Ezt a szuka gazdája szerzi be. Ha nincs a fajtára elõírt tenyésztési feltétel meg, akkor is adnak törzskönyvet, csak jóval drágábban és ezt hívják felülbélyegzett törzskönyvnek.


Ha elhozok egy Rottweiler kutyust mire kell oda figyelni? Miből tudom meg, hogy fajtiszta-e a kutya ha nincs hozzá Törzskönyv? Itt egy link a kutyusról. Szerintetek fajtiszta-e? Sajnos csak ez az 1 kép van. Szuka 3 és fél hónapos kutyus.

http://kepfeltoltes.hu/view/120811/rottil_ny_www.kepfeltolte... Jpg

Legjobb válasz: hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.

Egyik haverom szaporítótól vett rotit, és 3 lábára diszpláziás a kutyus, többszázezer forintban van a gyógykezelés, és már hola vége... Nem éri meg kockáztatni. Neten találsz "B" kategóriás kenneleket, ahol törzskönyv nélkül kapsz 60 ezer forintokért DP mentes kiskutyát. Bár szívem szerint azt ajánlanám, hogy vegyél egy rendes lelkiismeretes tenyésztõtõl, aki csak törzskönyvvel hajlandó eladni kutyát, és garanciát is vállal rá, de inkább egy leinformálható papír nélküli kutya, mint egy szaporított kutyus egy bolhapiaci gyártószalagról. Mindenesetre kívánom, hogy legyen egészséges kutyus, akárhogy is döntesz.
Én is azt mondom, hogy pénzt nem szabad adni érte, de ha megelégszel azzal, hogy keverék, tudomásul veszed, hogy lehetnek késõbb problémák (egészségügyi vagy idegrendszeri)akkor ajándékba elfogadhatod. Tenyésztõtõl vásárolt kutyával is lehetnek gondok, csak jóval kisebb eséllyel, és õ vállal rá garanciát is.
hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...így van! :)
Teljesen egyértelmûen keverék. A felmenõi között esetleg lehet rottweiler, de nem biztos. Ajándék esetében mindegy, ha nincsenek különösebb elvárásaid a kutya irányába. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen méretû és tulajdonságú lesz.
aranyos kutya de csak fajtajellegû keverék ha nincs törzskönyve. Miért nem veszel inkább kennelbõl? Nincsenek ezek leszûrve, aztán kifogsz egy ideggyenge, beteg kutyust akkor aztán nagy lesz az orvosi számlátok.
Én nem mondanám rá rögtön, hogy keverék mert elég h.lye beállításban van a kutyus.Szembõl nincs kép?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nincs sajnos szembõl kép csak ez. Most beszéltem azzal a hölggyel akitõl kapom a kiskutyát õ váltig állítja , hogy fajtiszta. Az apukája törzskönyvvel is rendelkezik az anyukája nem törzskönyves , de állítólag fajtiszta Rottweiler.
A kérdező hozzászólása: SB2011 Köszönöm szépen válaszod... akkor valószínûleg ez keverék lesz, gondoltam mert úgy látom mint ha kicsit hosszabb lenne az orra a kelleténél.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Igazad van.Elgondolkodtató amiket írtál...és ezek szerint fogok dönteni az biztos!!! Köszönöm Válaszod!
Ha minden álmod egy rottweiler akkor érdemes rászánni a pénzt és rendes tenyésztõtõl venni. Ha kell, gyûjts, én 3 évig gyûjtöttem a kutyámra. Ha csak szimplán egy kutyára vágysz konkrét elképzelés nélkül, akkor szerintem nyugodtan elfogadhatod ezt az ajándékot. Nagyon aranyos kiskutya. Egyesek itt túlságosan messzemenõ következtetéseket vonnak le egy szál kép alapján, nem tudom honnan szedték, hogy nem fog rottira hasonlítani felnõttként... Mindenképp vidd kutyaoviba, én is járok most a kölyök kutyámmal és nagyon nagyon sokat segít. Ha oviba meg suliba hordod és eleget foglalkozol vele nem hiszem, hogy probléma lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod. Tulajdon képen ajándékba kapom és érdekelne, hogy vajon mire számolhatok...mennyire hasonlít a rottweiler-hez így külsõre. itt egy másik link azoknak akik nem tudnák azt megnyitni: http://kepfeltoltes.hu/120811/rottil_ny_www.kepfeltoltes.hu_..
Én is a rottweilereket bírom, de ez ha nem mondtad volna hogy "az" akkor azt mondanám hogy egy tacskó keverék a feje nagyon olyan. Amennyiben rotit szeretnél és törzskönyv nélkül minden képpen a szülõket vedd szemügyre és aztán a kicsiket!
Az állítólagon van a hangsúly.

Ha eladom a kocsim a törzskönyvet is oda kell adnom vagy az marad nálam és leadom az okmányirodában mikor lejelentem?

Legjobb válasz: A törzskönyvre a vevõnek van szüksége. Átiratáskor neki kell leadnia és utána megsemmisítik.

A törzskönyvre a vevõnek van szüksége. Átiratáskor neki kell leadnia és utána megsemmisítik.
Törzskönyv nélkül nem írják át. Sõt... Gyanús lesz. A törzskönyv jó pl az ellen, hogy ellopják és kamu papírokkal eladják az autódat. Éppen ezért érdemes nem az autóban tartani. Nekem a munkahelyemen van, hiába is törnek be hozzánk...
A törzskönyv a tulajdon jog bizonyítéka. Régen a forgalmi volt. Tehát, akinél a törzskönyv, azé az autó. Ha a banknál van a törzskönyv, akkor még hitel van az autón, és eladni is csak a bank engedélyével lehet. Ha nem adnak törzskönyvet a vásárlásnál, nem szabad kifizetni az autót mert pórul járhat az ember!!!
Attól függ milyen fajtáról van szó. Úgy tudom, hogy B törzskönyv csak magyar fajtáknak jár.
Jah és ebben a Meoe illetékes fajta klubbja tudna segíteni.
A rengeteg visszaélés miatt B törzskönyvet már csak kizárólag a veszélyeztetett fajták kaphatnak, amikbõl nagyon kevés van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem Cavalier king charles spánielem van, úgyhogy akkor sajnos ránk ez nem vonatkozik, elég gyakori fajta :S Azért kérdeztem, mert nagy bánatom, hogy nem törzskönyveztette a tenyésztõ, akitõl vettem. Elõször nem tûnt fontosnak, de utána nagyon jól jött volna, mert igazán okos kiskutya vált belõle, szívesen szerepeltettem volna kiállításon. Küllemileg is teljesen benne van a standardben. Egyébként pl milyen fajták amik kaphatnak? Tudtok példát mondani?:)
Állomány javítás céljából szokták adni.Ilyen esetben a felmenõk kiléte ismeretlen, de az egyed kívánatos a génállomány frissítése okán.(Minden egyéb esetben, ha nincs tk.-je a kutyának a keverékek közé sorolják be, hiába fajtatiszta; többek közt ezért is nem lehetne tenyészteni a tk. nélküli kutyát- ezt egy küllem bíró mondta, nem saját kútfõbõl pottyant ki ;-)) Egyébként ezelõtt 7 évvel kapott B tk.-t az egyik ismerõsöm cifra mudija kapott.Úgy gondolom ritka magyar fajtákra ma is érvényes, de lehet le vagyok maradva..
Igen, pl a cifra mudik kaphatnak, mivel egy nagyon ritka színváltozatot örökítenek. A kérdezõnek: MKSZ által szervezett kiállításokon hobbi osztályba nevezheted tk nélkül is a kutyádat.
B törzskönyvet kaphatnak a mudik, pumik és talán az erdélyi kopók. Az elsõ kettõ biztosan, a többi magyar fajtát annyira nem ismerem.
Elõzõ vagyok, tényleg csak a veszélyeztetett fajták kaphatnak, de azokból is csak a magyar fajták.
A B törzskönyvbõl már nem lehet normál, akkor sem, ha te tudod, hogy kik a felmenõi és elég jó hozzá.

Mi határozza meg, hogy a törzskönyvbe a kölyöknek milyen betűvel kell, hogy kezdődjön a neve?

Legjobb válasz: A tenyésztõk általában az ABC sorrendnek megfelelõen adnak neveket 1-1 alomnak.

A tenyésztõk általában az ABC sorrendnek megfelelõen adnak neveket 1-1 alomnak.
Semmi. Olyan nevet adsz neki, amilyet akarsz. Vannak, akik témák szerint nevezik el az almokat, például egy együttes számainak címét adják.
Alatalaban a tenyoszto sorra veszi az ABC-t az álmok sorrendjében. Tehát elsõ alomnak A betûs nevek, másodiknak B betusek, stb... De van olyan is, hogy témák szt, de akit én láttam ott is figyelembe veszi, tehát csupa városn év, de mind A-s pl.(Ankara, Amman, Athén, stb)
A kérdező hozzászólása: Értem már!:) Köszönöm szépen.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!