Találatok a következő kifejezésre: Mi kell kórházba a babának (155 db)

Székesfehérváron a Szent György korházban fogok szülni. Mit kell vinnem a babámnak és magamnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó

Szia! Nekem ezek voltak a táskában! Nekem a szülésznõ azt ajánlotta, hogy két táskába pakoljak. Az egyik a szülõszobás másik a kórházi legyen. De amikor megszültél a szülõszobást úõgyan úgy viszed magaddal a szobába mint a kórházit. Szülõszobás: papucs amiben tudsz fürödni, tusfürdõ, törölközõ, köntös, wc papír, wc papír ülõke, eldobható bugyi, zokni, zsepi, fényképezõgép, hajgumi, víz, csoki, szõlõcukor, telefon, íratok. kórházi: pizsama, papucs, zokni, törölközõ, melltartó, melltartóbetét, mellszívó, hozzá cumisüveg, mellbimbókrém, nekem kellett bimbóvédõ csak ezzel tudtam szoptatni, eldobható bugyi, betét, tejserkentõ tea, wc papír és ülõke, fogkrém, fogkefe, pohár, kés, villa, kanál, konyharuha, golyós, telefontöltõ, fésû. Én hozattam még be hajszíárított és sampont! A babának: popsitörlõ, textilpelus 3-4 db, kesztyû, pelenkázófeltét, kissapka. Én még rengetek vízet hozzatam be, és kaját! Érdemes a táskába rakni egy müanyag dobozt tenni, tetejére egy cimkét ragasztani amin a neved van és majd a szoba számod, mert a hûttõbe ebbe tudod a kajádat betenni./ nekem hoztak be szalámit, májkrémet stb./ A párod ha megy be szülésre akkor kell egy papucs és nekünk még 1000 ft kértek ruhára. most nem tudom mennyi! A korházi csomagot és a 35 héten pakoltam össze, de már elõtte egy hejer kezdtem összeszedni! Vittem még kispárnát is! A babának a kórházból hazaadásra ruha, hordozó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nagyon sokat segítettetek. Mostmár legalább tudom hogy kezdjem:)

Salgótarjáni kórházba mit kell vinni a babának?

Pelus, popsitörl?, esetleg popsikrém...?

Legjobb válasz: Mindent vinni kell a kórházba a babának. Minden napra ruhákat, pelust, popsitörlõt, popsikrémet, takarót. Amikor megszületik, csak akkor kap kórházi ruhát, utána az elsõ fürdetésnél már kérik a csecsemõsök a saját ruháit, hogy már abba öltöztessék át. Pelust mi egyet kaptunk, szintén amikor megszületett.

Mindent vinni kell a kórházba a babának. Minden napra ruhákat, pelust, popsitörlõt, popsikrémet, takarót. Amikor megszületik, csak akkor kap kórházi ruhát, utána az elsõ fürdetésnél már kérik a csecsemõsök a saját ruháit, hogy már abba öltöztessék át. Pelust mi egyet kaptunk, szintén amikor megszületett.
A kérdező hozzászólása: Uhh. Ez igen. Mikor szültél ott?
Szia. Tényleg így van ahogy az elõttem hozzászóló írta, mindent vinni kell amit otthon is használsz majd, kivéve a fürdetéshez használt dolgok, mivel a csecsemõsek fürdetik a babákat.Én mondjuk nem bántam hogy a saját ruhácskáiba van, mégis csak az a miénk! :) Egyébként 2012.március 20.án szültem ott! Te mikorra várod?Vagy azóta már lehet meg is érkezett? Nagyon szép babavárást vagy ha már megszületett akkor jó babázást! Szia.

Aki mostanában szült, meg tudná nekem írni mit kell vinni a babának a kórházba? /Szent István kórház. /

Legjobb válasz: 4 hónapja szültem ott. Gyakorlatilag mindent vinned kell. Saját hálóingben leszel végig, szüléskor is, saját betétet használsz. Csak közvetlenül a szülés után adnak 2 vastag betétet. A babát azonnal saját ruhába öltöztetik. Napi 2-3 pelenkát adnak, és van a szobában popsikrém, alkohol, mullap. A popsitörlõt már neked kell vinned. Én kimondottan örültem, hogy nem kórházi cuccokban voltunk. Amúgy szerintem a legjobb szülészeti osztály.

4 hónapja szültem ott. Gyakorlatilag mindent vinned kell. Saját hálóingben leszel végig, szüléskor is, saját betétet használsz. Csak közvetlenül a szülés után adnak 2 vastag betétet. A babát azonnal saját ruhába öltöztetik. Napi 2-3 pelenkát adnak, és van a szobában popsikrém, alkohol, mullap. A popsitörlõt már neked kell vinned. Én kimondottan örültem, hogy nem kórházi cuccokban voltunk. Amúgy szerintem a legjobb szülészeti osztály.
Most jöttem rá, hogy nem is válaszoltam rendesen:) A babának kell: - több váltás ruha - pelenka - popsitörlõ - törölközõ - kis takaró - ha cumit is akarst vinni, mindig dugd el, ha valaki bemegy a szobába, mert nagyon nem szeretik)
Szia, ahogy az elõzõ válaszoló leírta mindent kell vinni:( Viszot "cserébe" nagyon jó kórház, én már kétszer szültem ott, és messzemenõleg meg vagyok elégedve..Kinél fogsz szülni?

Mit tudtok a veszprémi szülészetről, milyen? És mit kell bevinni a babának sok kórházban nem adnak már pelust meg ilyesmit.

Legjobb válasz: Szia! A Babának: 4-5 textilpelus, sapka, kesztyû, törlõkendõ, 20 db eldobható pelus ( napi 3-at adnak ), kiszokni, kispléd, ha szeretnél cumi ( ezt nem nagyon szeretik, szóval, ha viszel, inkább ne lássák ). Hazaadáshoz: 1 body, 1 rugdalozó, 2 sapka ( vékony, kötõs ), 1 vékony kiskabát, 3 textilpelus, 3 eldobható pelus ( hazaadás napján a kórház már nem ad), pléd, hordozó. Nekem ezeket mondták a kórházban. 37 hetes veszprémi km

Szia! A Babának: 4-5 textilpelus, sapka, kesztyû, törlõkendõ, 20 db eldobható pelus ( napi 3-at adnak ), kiszokni, kispléd, ha szeretnél cumi ( ezt nem nagyon szeretik, szóval, ha viszel, inkább ne lássák ). Hazaadáshoz: 1 body, 1 rugdalozó, 2 sapka ( vékony, kötõs ), 1 vékony kiskabát, 3 textilpelus, 3 eldobható pelus ( hazaadás napján a kórház már nem ad), pléd, hordozó. Nekem ezeket mondták a kórházban. 37 hetes veszprémi km
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm szépen a válaszokat.

Mit kell becsomagolni a babának a korházba?

pár hét és mennem kell szülni de mivel császár lesz,igy már készen kell lennem.

Legjobb válasz: Minden kórház más, hogy mit kell vinni. Amiket az elsõ írt, annak a 80%-a felesleges volt. Ami nálunk kellett (Bp. Szent Imre Kh.).: pelus, popsitörlõ. És semmi más. ez keleltt. Én ezen kívül vittem még egy kis plédet, meg kis sapit. A kórház fürdeti, õ adja a ruhákat, õ áplja ak öldökét, az õ törölközõjükben törölközik. stb.

Minden kórház más, hogy mit kell vinni. Amiket az elsõ írt, annak a 80%-a felesleges volt. Ami nálunk kellett (Bp. Szent Imre Kh.).: pelus, popsitörlõ. És semmi más. ez keleltt. Én ezen kívül vittem még egy kis plédet, meg kis sapit. A kórház fürdeti, õ adja a ruhákat, õ áplja ak öldökét, az õ törölközõjükben törölközik. stb.
Én hétfõre vagyok kiírva, mondjuk nem császár lesz, de nekem már 1 hónapja ki vannak készítve a cuccok, már csak a tasiba kell rakni õket. Én viszek be neki bodykat, rugikat, pelenkát, popsitörlõt, popsikrémet, textilpelusokat, kifogót, takarót, harisnyát, zoknit, sapit, kesztyût, steril vattát, 70%-os alkoholt, hintõport(ezeket a köldök ápolására), cumit, cumisüveget( hátha kell). Most csak ennyi jutott eszembe. Én ezeket viszem be.
Ahogy a második is írta, minden kórház más!!! Nekünk vinni kell ruhát is, mert itt nem adnak. A fürdetéshez is mindent nekünk kell vinni. Egyedül pelenkát adnak, de azt is csak napi 2-3 db-ot, ami sztem nagyon kevés. Úgyhogy szerintem nem írtam felesleges dolgokat.
én vittem a babának anyag pelust v 2-3 dbot, neki pelust, mert nem kaptunk, törlõ kendõt, kenõcsöt kaptunk. meg rucit amibe hazahoztam, ottanra mindíg adták rá angolpólyát.
Valóban a legjobb, ha legközelebb amikor mész be vizsgálatra, megkérdezed a kórházban, mit kell vinned. Náluk (Zalaegerszeg) csak pelus (napi 5-öt adtak, szóval nem sokat használtam a sajátból), popsitörlõ és textilpelenka (azt is adtak napi egyet) kellett a babának, meg aztán a hazamenõs ruhája, de azt Apa hozta be utolsó nap.
Minden kórház más, ahogy már írták elõttem többen is. Én a dél-pestiben szültem, és leírom, miket vittem: WC papír Domestos törlõkendõ - WC deszkát letakarítani Nasi - müzliszelet Innivaló - gyümölcslé Hozzá nagy pohár és szívószál (császár volt, a fejemet sem emelhettem fel sokáig, de így a szívószállal tudtam inni). Bimbóvédõ - sajnos nem jó méretût vittem, úgyhogy kisebesedett a mellbimbóm Mellszívó Garmastan mellkenõcs a sebes bimbóra Tena lady eldobható bugyi, amibe a betét is be van szerkesztve, így nem kellett a betét elcsúszásával szarakodni. Természetesen voltak még más dolgok is, de ezek nekem nagyon jól jöttek. Babának: popsitörlõ, pelus, sudokrem, cumisüveg (tápszert is kellett adni neki, és a kórházi cumisüveg egy nagy rakás kaki), textil pelusok, kis takaró, sapi, kesztyû (hosszú volt a körme, lekarmolta magát állandóan), saját ruhát csak hazahozáskor engedték ráadni, ott minden nap a kórházi ruhában volt.
01:15-ös vagyok! Igen a bimbóvédõ is kell, ha kisebesedik a mell. Saját pohár, bár nekem is császárom volt, de én tudtam inni rendesen pohárból.

A szt margit kórházba (óbuda) mit kell vinni a babának?

mi az amit nem adnak?

Legjobb válasz: Csak pelenekát kérnek. De ha kérsz adnak, nem kérdezik, meg, hoyg vittél-e. (Megy a közösbe és minden nap adnak asszem 3 darabot, illetve ha kérsz kapsz még, amennyi kell.) Ruhát kapnak a babák, de ha te azt szeretnéd, hogy a saját ruhájában legyen, akkor vihetsz neki. Én vittem törlõkendõt is, de amit kaptunk a kórházban Felicitas csomagot, abban is volt.

Csak pelenekát kérnek. De ha kérsz adnak, nem kérdezik, meg, hoyg vittél-e. (Megy a közösbe és minden nap adnak asszem 3 darabot, illetve ha kérsz kapsz még, amennyi kell.) Ruhát kapnak a babák, de ha te azt szeretnéd, hogy a saját ruhájában legyen, akkor vihetsz neki. Én vittem törlõkendõt is, de amit kaptunk a kórházban Felicitas csomagot, abban is volt.
Szia, szerintem jobb ha viszel egy saját cumisüveget is, mert amit ott adnak elég fura, nekem nem szerette a lányom. Én nem vittem cumit, de sokan vittek be magukkal és adták is a picinek éjszaka, mert a szobatársam babája reggeltõl-estig szopizott volna.Az én lányom nem tudott szopizni, így én vettem mellbimbóvédõt, az sem árt, sajnos csak a 3.napon jutottam hozzá, mikor lesétáltam a patikába
Szia! Pelenka, popsitörlõ, esetleg saját ruha. Én is viszek saját cumisüveget, meg cumit ( az elõzõbõl okulva), és egy textilpelust is. Ja, és egy kis pamut kesztyût (zokni is jó), amit a kezére húzhatok, ha hosszú körömmel születik, mert iszonyúan össze tudják karmolni magukat! Én rá is kérdeztem, mást nem kérnek! Könnyû szülést 37hetes km
Második vagyok!Jobb ha raksz még be a mellednek valami krémet a neogranormon nagyon jó, és hiába írják sok helyen a puha ollót a pici körmének, nem szabad levágni, mert olyan puha a pici körme, hogy szinte egybe van nõve a körme alatti bõrrel.Kinél fogsz szülni?
elsõ vagyok Ha akarsz cukros vizet adni a babának, akkor vigyél be cumisüveget. Volt mikor adtam neki pár kortyot, mert nagyon meleg volt (márciusban), száraz a levegõ.

Margit kórházba mit kell vinni a babának?

Legjobb válasz: Nekem a kórházi ruhában volt,csak hazajövetelkor öltöztettem sajátba. Popsikrémet adnak.ha kell pelust v.nedvestörlõt is,de én vittem,cikinek éreztem,h.egy pelenkája ne lenne a gyerekemnek. Így bármilyen gyakran tudod cserélni.(bár jó kórház,én kifogtam egy kolduló anyukát,ugyh.dugdostam a pelusunkat!)

Nekem a kórházi ruhában volt, csak hazajövetelkor öltöztettem sajátba. Popsikrémet adnak.ha kell pelust v.nedvestörlõt is, de én vittem, cikinek éreztem, h.egy pelenkája ne lenne a gyerekemnek. Így bármilyen gyakran tudod cserélni.(bár jó kórház, én kifogtam egy kolduló anyukát, ugyh.dugdostam a pelusunkat!)
Jaj, azt elfelejtettem, h.cumisüveget mindenképp vigyél! Nekem csak a 4.napon indult be a tejem, így adtak neki tápszert. Ha már muszáj, akkor ne abból a közös vacakból adják, legyen sajátja. Vigyél még büfiztetõs kendõt(textil pelus), esetleg cumi.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Aki a Dél-pesti kórházban szült mostanában, meg tudja mondani, hogy mit kell vinni a babának? (ruha, kistakaró, pelenka stb. ) És mennyi időt töltenek velünk a babák, éjszakára elviszik vagy sem?

Legjobb válasz: Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni,ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél,textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell,krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz,ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ,utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik,megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.

Szia én picit több mint 2hónapja szültem ott. Ruhát bentre nem kell vinni, ott adnak a babákra angol pólyát. Ha mentek majd haza akkor kel csak ruha. Takarót pelenkát vigyél, textilt és eldobhatót is. Popsitörlõ is kell, krémek lesznek a csomagban amit bent kapsz majd. A babák reggeltõl estig az anyákkal vannak. De ha akarod beviheted a csecsemõsökhöz, ha például látogatód jön. Bár néha szívják a fogukat miatta. Ha jól emlékszem reggel 6kor van ébresztõ, utána hozzák a babákat. 10körül reggeli addig elviszik, megmérni õket. Utána vissza és este 11kor viszik el megint.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ, akkor még ezeket összepakolom a csomagba a babának, már csak 3hetem van hátra, vagy ki tudja :-))

A Baros utcai korházba mit kell vinni a babának eesetleg ruhát vagy pelenkát vagy valami hasonlót?

Legjobb válasz: Szia! Adnak kórházi kisinget a babákra, a pólya alá, de én inkább vittem sajátot és azt adtam rá, pelussal nem találkoztam, azt jó, hogy vittem. Este mikor fürdetni vitték a piciket kérdeztem adjak-e pelust, azt mondták, ha van akkor megköszönik. Én adtam. Popsitörlõ, alkohol, hintõpor, vattapamacs, tehát, ami pelenkázáshoz és köldökápoláshoz kellett, az mind volt.

Szia! Adnak kórházi kisinget a babákra, a pólya alá, de én inkább vittem sajátot és azt adtam rá, pelussal nem találkoztam, azt jó, hogy vittem. Este mikor fürdetni vitték a piciket kérdeztem adjak-e pelust, azt mondták, ha van akkor megköszönik. Én adtam. Popsitörlõ, alkohol, hintõpor, vattapamacs, tehát, ami pelenkázáshoz és köldökápoláshoz kellett, az mind volt.

Angliai kismamak, mit kell vinni a korhazba? Mit pakoljak be a korhazi csomagba? Mit kell betenni a babanak? Kell pelcsit vinni, vagy adnak?

Kerlek segitsetek.Koszonom szepen. 34 hetes pocakos

Legjobb válasz: Szia, itt van egy link, ahol felsorolják. Nem sokban különbözik, csak mivel - normálisan zajló szülésnél pár óra után "kiteszik" a kis családot, érdemes a babcuccokat is vinni. www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyourba bysbirth/whattopack/ Boldog babavárást! (40+4 hetes kismami Yorkshire-bõl)

Szia, itt van egy link, ahol felsorolják. Nem sokban különbözik, csak mivel - normálisan zajló szülésnél pár óra után "kiteszik" a kis családot, érdemes a babcuccokat is vinni. http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/planningyourbabysbirth/whattopack/ Boldog babavárást! (40+4 hetes kismami Yorkshire-bõl)
bocsi, most olvastam el rendesen a kérdésed (az elõzõ vagyok). Én fogok bevinni pelust. Mondjuk biztos adnának bent, de jobban szeretném a sajátot használni. A babának meg body-k, rugik meg amiben hazahozod (kis sapka is). Valakinek az volt a tapasztalata, hogy sok body kell, mert mivel nem szívják le itt a babát, sokat bukik. Az autósülést semmiképp ne felejtsd el.
en 3 hete szultem Angliaban. Nem adtak pelust, de en vittem. Vigyel popsitorlokendot is.
:) De jo, hogy neha latok itt masokat is Angliabol :) En itt jo infokat talaltam. http://www.mothercare.com/What-to-take-with-you-to-hospital-.. 22 hetes kismam
Én vittem mindent, amit felsoroltak abban a könyvben, amit még a terhesgondozás elején kaptam a midwife-tól. Tehát magamra is hálóinget, zoknit, papucsot, törölközõket, sok-sok betétet, a babára két rugdalózót, két bodyt, zoknit, sapkát, kesztyût, pelust, takarót és hordozót. A nagy részét használtam is. Nem voltunk bent sokáig, mert reggel szültem, nagyon gyorsan vajúdtam, így szülés elõtt egy órával értünk csak be és késõ délután már jöttünk is haza, de ezekre nagyjából szükség volt. Bár hálóinget adtak volna, ha nem hozok. Amit mégsem használtam, az a pelus volt és a nekem a betét, mert megmutatták mindkettõt, hogy melyik fiókban kell keresnem a szobánkban és külön kérték, hogy azokat használjam. A betétet azért, mert néha meg kellett mutatnom és azt mondták, hogy azt a fajta betétet már ismerik és így jobban látják, hogy milyen mennyiségû is a vérzésem. A pelusra pedig azt mondták, hogy használjam nyugodtan, merthogy azért van. Egyébként ha jól emlékszem, akkor Pampers volt. Amire egyáltalán nem volt szükség, azok a babakozmetikumok voltak, ugyanis nem fürdették le bent a babát és azt mondták, hogy popsikrémet még ne használjunk. Amit pedig elõször kértek, az a sapka volt és egy öltözék ruha, azt még akkor ráadták, amíg mi végeztünk a placenta megszülésével. Egyébként ha biztosra akarsz menni, akkor kérdezd meg a midwife-ot, mert neki tisztában kell lennie az adott kórház szokásaival, de ne vedd biztosra, amit mond. Ugyanis az egyik ismerõsömnek azt mondták, hogy ne vigyen semmit, nem is vitt, de mégis kellett volna, mert végül semmit sem kapott, szülni is abban a pulcsiban szült, amiben bement.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!