Találatok a következő kifejezésre: Mi kell hogy kennelt (2 db)

Mi kell ahhoz, hogy kennelt alapítsak?

Gondolok itt pénzre, körülményekre.

Legjobb válasz: elõsször is törzskönyvnek lennie kel aztán tenyész szemle. nemkell izulni átengedik! Mégha csunya akkor is. Na de elõsször elkell tervezned hogy hány db kutyát akarsz.Csinálni kell nekik kutyakennelt. A kertedet is átkell gondolni hogy hány db kutya férne el benne. Ha pl: 10db. akkor 3 benti kennel és 3 kinti kennel. Nemkell magas csak akkora hogy beférj kitakaritani.Mert ha magasat csinálsz akkor télen fázni fognak ha kicsit akkor összebujneak és bemelegitik a helységet valamennyire. Na de sok pénz az bisztos.,Milyen fajtán gondolkodsz és hány db-on?

elõsször is törzskönyvnek lennie kel aztán tenyész szemle. nemkell izulni átengedik! Mégha csunya akkor is. Na de elõsször elkell tervezned hogy hány db kutyát akarsz.Csinálni kell nekik kutyakennelt. A kertedet is átkell gondolni hogy hány db kutya férne el benne. Ha pl: 10db. akkor 3 benti kennel és 3 kinti kennel. Nemkell magas csak akkora hogy beférj kitakaritani.Mert ha magasat csinálsz akkor télen fázni fognak ha kicsit akkor összebujneak és bemelegitik a helységet valamennyire. Na de sok pénz az bisztos., Milyen fajtán gondolkodsz és hány db-on?
Ahhoz hogy kennelt alapíts, elõször is kell egy fajtatiszta kutya, lehetõleg jó kiállítási eredményekkel. Aztán a MEOE-nél kell kiváltani a kennel nevet, a városi MEOE titkárnál kérhetsz igénylõlapot, vagy a netrõl is letöltheted a MEOE honlapjáról. Ez 10000ft-ba kerül.(Ha MEOE tag vagy)Ha tenyészteni akarsz mindenképp az legyél, szerintem. Igy minden feleannyiba kerül.Azt tanácsolom, hogy jól gondold meg a tenyésztést, mert elég sokba kerül, és nem nagyon térül meg, ha lelkiismeretesen csinálod.(Oltások, szûrések, fedeztetés ára, tenyészszemle, kiállítások árai, utazási költség, kaja, vitaminok, stb., stb., stb.)

Mi kell ahhoz, hogy valakinek kennele legyen, és törzskönyvezhessen kutyát?

Tudom, hogy az MEOE állítja ki a TK-t, de pl, mivel találtam egy szuper kant, a szukámhoz (tenyésszemlés) így csak akkor szeretném befedeztetni, ha már van kennelem, saját névvel. Azért itt kérdezem mert talán itt érkezik leggyorsabban válasz.

Legjobb válasz: http://www.kennelclub.hu/info/tenyszab_hu.html ezt már olvastam, gyakorlati tanácsokra vagyok kíváncsi

A kérdező hozzászólása: http://www.kennelclub.hu/info/tenyszab_hu.html ezt már olvastam, gyakorlati tanácsokra vagyok kíváncsi
A MEOE-hez kell beadni a kennelnév kérelmet.Õk továbbítják az FCI-hez, ellenõrzik, nincs-e ilyen név már, utána engedélyezik a név használatát. Ennek más útja nincs.Ha MEOE-tag vagy, sokkal olcsóbban kijössz, nem tagok többet fizetnek minden szolgáltatásért.
A kérdező hozzászólása: Na ez szuper, magyarul nem kell semmiféle extra ahhoz, hogy tag legyek ugye? Befizetem a díjat és annyi.
Bocsi, hogy nem közvetlenül a kérdésre válaszolok, de az nem lenne egyszerûbb, ha a kutyád tenyésztõjének a kennel neve alatt jönne le az alom? Te is jobban jársz így, hogy kevesebb pénzt kell fizetned és a papírmunkától is megszabadulnál.
A kérdező hozzászólása: Igen igen gondoltam rá, de nagyon érdekel a tenyésztés, az, hogy szép fajtajellegû kutyák szülessenek jó körülmények között, és, hogy aki kutyát vesz, azt kapja amit olvasott róla a "nagy könyvben" vagy amit elvár tõle, olyan legyen. Valóban egyszerûbb megoldás lenne, de szeretnék saját kennelt, hogy egyszer majd sok év múlva, örömmel mondhassák, hogy igen a ennek a kutyának az enyém volt a nagyapja/nagyanyja stb (:


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!