Találatok a következő kifejezésre: Mi kell hogy egy saját (23 db)

Mi kell ahhoz, hogy egy saját garázst építessünk a saját telkünkön?

Legjobb válasz: rendes tervek tervezötöl és szakemberektöl aláírás, ha ti csináljátok. de biztos hogy meg kell terveztetni.

rendes tervek tervezötöl és szakemberektöl aláírás, ha ti csináljátok. de biztos hogy meg kell terveztetni.
terveztetni, építési engedély. de mielött bármit csinálnátok, nézzétek meg a telketekre vonatkozó helyi építési szabályzatot, mert pl. az is lehet gond, hogy meghaladnátok a beépíthetõségi határt. (egy telket jellemzõen nem lehet teljesen beépíteni, csak bizonyos százalékban)
Ha nem akarsz építési engedéllyel és mekkmesterekkel kínlódni, akkor jó megoldás a sátor- vagy mobilgarázs. Olcsóbb, mint az épített, nem minõsül építménynek, nem befolyásolja a beépítettségi százalékot és az autót tárolását, védelmét éppúgy ellátja, mint a sokmillióból megépített garázs. Nekem is ilyen van.

Miket kell venni egy első babás kismamának mire jön a pici? Saját tapasztalat érdekelne mert a neten én is olvastam minta listát. Mi az ami később derült ki hogy kell és nem volt?

Olyan érdekelne hány cumisüveg, rugi, mennyi pelenkát vettetek el?re stb. Nyári baba lesz kell e neki plusz dolog?

Legjobb válasz: Hát minimum 3-4 darab kell egy fajta ruhából. Egy a mosásban, egy a babán, 1-2 tartalékban ha valami történik azzal ami a babán van. Nyárra nem árt neki sapkát venni, meg majd napozót. Cumisüvegbõl szerintem elég 2 db is. Vastagabb kabátkát ráértek nyár vége felé venni, de egy vékonyka kabát nem ártana, ha hûvösebb az idõ.

Hát minimum 3-4 darab kell egy fajta ruhából. Egy a mosásban, egy a babán, 1-2 tartalékban ha valami történik azzal ami a babán van. Nyárra nem árt neki sapkát venni, meg majd napozót. Cumisüvegbõl szerintem elég 2 db is. Vastagabb kabátkát ráértek nyár vége felé venni, de egy vékonyka kabát nem ártana, ha hûvösebb az idõ.

Mi kell ahhoz, hogy egy saját Honda márkakereskedést nyissak? Legfőképp mennyi pénz?

Legjobb válasz: Elõször is ugye kéne egy üzlethelyiség, szalon. Aztán ha ez megvan akkor elbattyoghatsz a Honda vezérképviselethez akik jó esetben közvetítenek majd neked az anyacéggel és a gyártósorokkal, valamint neked azért nekik évente kell egy bizonyos összeget perkálnod hogy hivatalos Honda szalonod legyen és nem árt ha van szervízed is. Eztán feladhatod a hirdetéseket munkatársak keresésére és közben nem árt megállapodni egy bankkal aki fizetni fogja a jármûvásárlások költségeit (nem írtad hogy Honda motorkerékpárra vagy autóra gondoltál). Ezek után adózhatsz úgyhogy egy könyvelõ meg esetleg egy ügyvéd is elkélhet. Legvégül jöhetnek a vevõk, akiket az elkövetkezendõ 4-5 évben elég nehéz lesz becsalogatni egy autókereskedésbe, hacsak nincsen használtautó portékád is. Pontos összeget nem tudok mondani, hiszen aki ilyesmire vetemedik annak általában banki szerzõdése van (lízing, finanszírozás, hitel meg még fene tudja mi minden), de nem kevés pénzrõl van szó.

Elõször is ugye kéne egy üzlethelyiség, szalon. Aztán ha ez megvan akkor elbattyoghatsz a Honda vezérképviselethez akik jó esetben közvetítenek majd neked az anyacéggel és a gyártósorokkal, valamint neked azért nekik évente kell egy bizonyos összeget perkálnod hogy hivatalos Honda szalonod legyen és nem árt ha van szervízed is. Eztán feladhatod a hirdetéseket munkatársak keresésére és közben nem árt megállapodni egy bankkal aki fizetni fogja a jármûvásárlások költségeit (nem írtad hogy Honda motorkerékpárra vagy autóra gondoltál). Ezek után adózhatsz úgyhogy egy könyvelõ meg esetleg egy ügyvéd is elkélhet. Legvégül jöhetnek a vevõk, akiket az elkövetkezendõ 4-5 évben elég nehéz lesz becsalogatni egy autókereskedésbe, hacsak nincsen használtautó portékád is. Pontos összeget nem tudok mondani, hiszen aki ilyesmire vetemedik annak általában banki szerzõdése van (lízing, finanszírozás, hitel meg még fene tudja mi minden), de nem kevés pénzrõl van szó.

Hogyan s mi kell ahhoz, hogy egy saját chatet létre tudjak hozni?

Szeretnék egy kisebb chatet létrehozni, mint pl a

Legjobb válasz: 2 lehetõség van: - letöltesz egy motort valahonnan és beüzemeled - megírod magadnak. De a kérdést olvasva nálad még az elsõ megoldás sem fog mûködni. Kérj meg ismerõst, aki megcsinálja, vagy rendeld meg egy programozótól.

2 lehetõség van: - letöltesz egy motort valahonnan és beüzemeled - megírod magadnak. De a kérdést olvasva nálad még az elsõ megoldás sem fog mûködni. Kérj meg ismerõst, aki megcsinálja, vagy rendeld meg egy programozótól.
saját magdnak szeretnél chat progit írni, vagy egy kész chat program telepítése is megoldaná a problémádat? Ha az elõbbi, akkor elég sok programozói tudás kell egy pofás chat megírásához, amit nem pár nap elérni...
Nem kell írni semmit, és beüzemelni sem. :) http://www.chateen.com Hátránya, hogy csak temp, szóval, ha kiléptek, elvész a szoba, újra létre kell hozni.
Annyira nem bonyolult egyébként egy chatprogram, mármint kezdõnek sem, csak nyílván a megfelelõ nyelvet kell választani, ahol nem kell socketekkel szívni.
A kérdező hozzászólása: Elég lenne egy letölthetõ felület is :) Aztán hátha sikerül belõle kihozni valamit. :)
még szép!
A kérdező hozzászólása: Ilyen is csak nálunk fordult elõ. A legviccesebb a dologban az, hogy annyira kacagott mindenki, hogy a gyereket kegyelembõl átengedték.

Van egy haverom (nincs nete ezért én kérdem) akit "megáldott az ég" bőrgombával. Amit orvos írt fel az nem hat, sem a Canesten. Hallottam, hogy a vizelet (saját) egy megoldás. Ez igaz és ha igen mit kell tenni?

Legjobb válasz: Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz,mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.

Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz, mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.
Nem tudom mennyire hatásos, de kisuvegbe elteszed a saját vizeleted (reggeli elsõ!!! ez nagyon fontos!!), utana fulpiszkaloval peldaul felecseteled.

Mikor van az a határ, amikor egy idős agylágyulásos néni saját maga, illetve a gyermekei döntik el, hogy szoc. Otthonba menjen? Tudom, hogy egy egészséges idős embernek alá kell irnia egy papirt, hogy otthonba vonuljon.

Legjobb válasz: Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.

Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.
leginkább akkor, amikor már totál beszámíthatatlan, és gyámságra szorul.

Mi kell ahhoz, hogy otthon legyen egy saját "mozim"?

Van egy Full HD TV-m. Kell hozzá egy házimozi rendszer, kényelmes kanapé, és ennyi? Olyan lesz a hangzás, mint a moziban? Vagy ott másmilyen a terem akkusztikája?

Legjobb válasz: Kell egy házimozi erõsítõ, egy center hangfal, kettõ front hangfal, egy mélynyomó, 2-4 hátérhangsugárzó és kész a mozihatás. Ha elég nagy hangfalaid vannak, jobban fog szólni mint a mozi./mivel a mozikban akkora tér van, hogy majdnem lehetetlen hangosítani. Saját véleményem, hogy sajnos inkább ricsajra hasonlít a mozik hangja./

Kell egy házimozi erõsítõ, egy center hangfal, kettõ front hangfal, egy mélynyomó, 2-4 hátérhangsugárzó és kész a mozihatás. Ha elég nagy hangfalaid vannak, jobban fog szólni mint a mozi./mivel a mozikban akkora tér van, hogy majdnem lehetetlen hangosítani. Saját véleményem, hogy sajnos inkább ricsajra hasonlít a mozik hangja./

Van-e lehetőség arra, hogy ú. n. "7-es adószámmal rendelkező magánszemély" saját maga fizesse a járulékait meg az SZJA-t egy számlában lévő tétel után? Ilyenkor mit kell ráírni a számlára, vagy kell-e erről valami külön nyilatkozat?

Ha van rá lehetőség, mikor és hogyan kell ezeket fizetni? Az adóbevallásnál, vagy már a számlázásba beépítve valahogy?

Legjobb válasz: Az alaphelyzet ugye az, hogy egy ilyen magánszemélynek az egészségügyi járulékát (8,5 %) és a nyugdíjjárulékát (10 %), valamint a 16 % SZJA-t a megrendelõ fizeti, azért kell ezeket a tételeket és összegeket a számlán is feltüntetni. (Ezeket esetemben a bruttó összegnek a 90 %-ából kell kiszámolni, mert az automatikus 10 %-os költségjóváírást kérem.) Viszont mi van akkor, ha a másik fél nem hajlandó ezeket fizetni, számla viszont mégis kell? Ilyen esetben van-e rá lehetõség, hogy - jobb híján - én magam fizessem ezeket; és ha igen, hogyan és mi kell rákerüljön a számlára?

A kérdező hozzászólása: Az alaphelyzet ugye az, hogy egy ilyen magánszemélynek az egészségügyi járulékát (8, 5 %) és a nyugdíjjárulékát (10 %), valamint a 16 % SZJA-t a megrendelõ fizeti, azért kell ezeket a tételeket és összegeket a számlán is feltüntetni. (Ezeket esetemben a bruttó összegnek a 90 %-ából kell kiszámolni, mert az automatikus 10 %-os költségjóváírást kérem.) Viszont mi van akkor, ha a másik fél nem hajlandó ezeket fizetni, számla viszont mégis kell? Ilyen esetben van-e rá lehetõség, hogy - jobb híján - én magam fizessem ezeket; és ha igen, hogyan és mi kell rákerüljön a számlára?
Ha kifizetõnek minõsül az, akinek a számlát adod, akkor olyan nincs, hogy nem hajlandó fizetni a járulékokat. Ez nem szerelem kérdése, hanem rá nézve kötelezõ. Ha a nevére állítasz ki számlát, és Õ mégsem fizeti be utána a közterhet, akkor egy adóellenõrzés alkalmával majd megbüntetik, Neked ehhez úgymond semmi közöd. Ha nem kifizetõ az illetõ (magánszemély), akkor úgyis Rád hárul ez a kötelezettség. Ebben az esetben a számlán lévõ összeg után kiszámolod a fizetnivalót és rendezed az állam felé a közteherhez kapcsolható bankszámlaszámra. Ez ugye negyedéves fizetési kötelezettséget jelent, minden negyedévet követõ hó 12-ig kell rendezni, ha a Te dolgod. De ha kifizetõvel állsz szemben, akkor Neked ezzel nem kell foglalkoznod, mert az Õ dolga. Levonja az adóelõleget, annyival kevesebb összeget kapsz kézhez, a levont adóelõlegrõl valamilyen igazolást állít ki, amit Te majd - mint Tõled levont/befizetett adóelõleg - az adóbevallásodnál figyelembe veszel. Nehogy már Te rendezd helyette a közterhet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm: csak a pontosítás kedvéért: A "Ha nem kifizetõ az illetõ (magánszemély)" mondatod úgy értendõ, hogy: "ha nem kifizetõ az illetõ, HANEM magánszemély..."? Mit jelent a "kifizetõ"? Cég, vagy vállalkozás, egyesület, stb.; tehát valami szervezet?
A kérdező hozzászólása: Idézek a leveledbõl: "Ha nem kifizetõ az illetõ (magánszemély), akkor úgyis Rád hárul ez a kötelezettség. Ebben az esetben a számlán lévõ összeg után kiszámolod a fizetnivalót és rendezed az állam felé a közteherhez kapcsolható bankszámlaszámra." Melyik ez a "közteherhez kapcsolható bankszámlaszám"? Pontosan tudod a számot? Sárga csekken kell? Erre a számra az egészségügyi járulékot (8, 5 %) és a nyugdíjjárulékot (10 %) lehet rendezni? (Egy összegben lehet, vagy külön-külön csekken?) Amit írsz, az biztosan azt jelenti, hogy "7-es adószámos magánszemélyként" én magam is befizethetem a járulékaimat, mivel egy másik magánszemély ezt nem hajlandó, ill. nem is teheti...? Csak a pontosítás kedvéért, mert nagyon fontos: a dolog ugyanis ma este lesz aktuális!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!