Találatok a következő kifejezésre: Mi kell hogy Angliában (30 db)

Mi zajlik a repülőtéren? Angliába készülök hamarosan (Manchester) és nem tudom, hogy mit kell majd csinálni ha leszállok? Egyedül megyek és még nem utaztam repülővel!

Legjobb válasz: Én jártam angliában, a repülõtéren. Ami tuti, hogy a gépbõl kövesd a járat utasait, mivel mindenkinek be kell jelentkeznie. Vannak kis fülkék, egymás mellett, oda kell menned az útleveleddel amit be fognak scannelni, majd vissza adják, aztán mehetsz tovább a poggyászodért. a teremben minden szalagnál, amin jön a bõröndöd, ki vannak írva városok, Te Budapestet keresd, a csomagod hamar megjön, így ha odaérsz, akkor figyeld a csomagodat, olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni. Mikor kimész a reptérõl már földalatti metróval bármerre el tudsz menni. Van egy térkép, útvonalhálózat, minden útvonalnak van egy színe (sárga, kék, stb) Minden metróban lévõ kapaszkodó korlát olyan színûre van festve, amelyik útvonalon közlekedsz, így ha felszáll a metróra, egybõl látod, hogy jó metróra szálltál e fel.

Én jártam angliában, a repülõtéren. Ami tuti, hogy a gépbõl kövesd a járat utasait, mivel mindenkinek be kell jelentkeznie. Vannak kis fülkék, egymás mellett, oda kell menned az útleveleddel amit be fognak scannelni, majd vissza adják, aztán mehetsz tovább a poggyászodért. a teremben minden szalagnál, amin jön a bõröndöd, ki vannak írva városok, Te Budapestet keresd, a csomagod hamar megjön, így ha odaérsz, akkor figyeld a csomagodat, olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni. Mikor kimész a reptérõl már földalatti metróval bármerre el tudsz menni. Van egy térkép, útvonalhálózat, minden útvonalnak van egy színe (sárga, kék, stb) Minden metróban lévõ kapaszkodó korlát olyan színûre van festve, amelyik útvonalon közlekedsz, így ha felszáll a metróra, egybõl látod, hogy jó metróra szálltál e fel.
Nem akarok okoskodni, de Anglia nincs benne a schengeni szerzodesben, tehat VAN utlevel ellenorzes az angol reptereken.
En egy hete jottem vissza es nincs igaza az utolsonak. Ellenorzik az utlevelet a londoni reptereken, igy Manchester-ben is.
Én amikor elõször repültem Angliába csak követtem a tömeget.Amikor a útlevél vizsgálathoz érsz akkor ki lesz írva, hogy UNIÓS vagy NEM UNIÓS sor...te abba a sorba álljál amelyik uniós....utána már gyerekjáték az egész.Most, hogy sûrûn repülök, én még nem tapasztaltam, hogy elveszett volna a bõröndöm vagy kérdezõsködtek volna...Legfeljebb annyit mondanak, hogy"további jó utat..."De volt hogy egy barátomnak 1 hét késéssel jött meg a csomagja, és egyszer amikor a csomagot vártam a futószalagnál, valakinek szétnyílt a csomagja, és egyenként jöttek a szalagon a ruhái....Egyébként Manchesterben nincs metró...aki írt az a Londoni reptérre gondolt....A legtöbb repülõtéren busszal tudsz tovább menni....
...ja, ha tovább repülsz, akkor is meg fogod találni az utadat, mert minden ki van táblázva, és kb. 5-10 méterenként vannak reptéri alkalmazottak, akikhez oda mehetsz és segítséget kérhetsz. Minket nem néztek meg vámosok...
"olyan nincs, hogy nem fogod megtalálni" Utóbbi két utam esetén a csomagom mindkétszer három nap késéssel érkezett meg hozzám... A lényeg: Figyeld az utastájékoztatást is (hangosbemondók), és ha a neved (vagy arra hasonlító dolgot) hallasz, akkor keresd meg azt a pultot, amit mondanak. Akkor ott rajzolgatsz, színezel meg "rámutatsz", hogy milyen bõröndöd volt, megadod, hogy hova kell vinni, azt majd ha megvan, viszik. Angliáról NAGYON rossz tapasztalatom van poggyászkezelésben. Pláne, ha átszállással jutok el oda...
Micsodaaaa???? Most màr nem ugy van, Schengen miatt, hogy Budapesten ellenorzik az utlevelet, biztonsàgi ellenorzés, stb, és a célàllomàson màr nincs semmi, érkezés utàn rogton a csomgokhoz mehet az ember? én 3 hete repultem ( igaz nem Angliàba, Svàjcba jottunk haza) és simàn mehettél a csomagokért, Genfben is, meg odauton érkezés utàn Ferihegyen sem volt semmi.
Ugyanazt tudom mondani, mint az elõttem szólók. Csak még egy dolog. Ha megérkezel menj el azonnal egy MU meccsre. Lécci lécci lécci
A kérdező hozzászólása: Oké!köszönöm!!!
Ha dolgozni mész, akkor csináltass útlevelet.
A kérdező hozzászólása: Még nincs útlevelem!Igen, ha minden jól megy akkor baby sitterkedni fogok kint!De majd nyár vége felé...csak mivel mondták hogy elég a személyi így nem tudom, hogy csináltassak vagy ne útlevelet.De az a biztos!
Nincs utleveled? Dolgozni fogsz? En a helyedben csinaltatnek utlevelet, mert azt mindenhol kerni fogjak. Ha csak latogatni jossz ki valakit, akkor eleg a kartyas szemelyi is. Amugy kovesd a tomeget, akik a gepedrol szalltak le, es menni fog minden!:)
a plasztikkártya elég
A kérdező hozzászólása: De elég a személyi is nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ez nagyon sokat segített!!Már nem is olyan bonyolult!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!
A kérdező hozzászólása: Ne is mondd a meccset!Ezért is akarom, hogy Manchesterbe közvetítsen ki az iroda:D

Egy 20kg-os kutyát hogyan tudok kivinni repülővel Angliába? Mi kell hozzá? És kb mennyibe kerülne?

Legjobb válasz: Szia! Árat nem tudok mondani de azt hiszem hogy neked olyan 10.000Ft-ot kell majd fizetned érte. Kell hozzá az oltási könyv illetve egy állatútlevél és lennie kell egy papírnak amit a dokit lepecsétel hogy a kutya mehet. Ez a pecsét 2-3 napig érvényes. Ha jösszi vissza egy külföldi dokival is le kell pecsételtetni. De nem vagyok benne biztos hogy vissza felé is kell deo odafelé biztosan!

Szia! Árat nem tudok mondani de azt hiszem hogy neked olyan 10.000Ft-ot kell majd fizetned érte. Kell hozzá az oltási könyv illetve egy állatútlevél és lennie kell egy papírnak amit a dokit lepecsétel hogy a kutya mehet. Ez a pecsét 2-3 napig érvényes. Ha jösszi vissza egy külföldi dokival is le kell pecsételtetni. De nem vagyok benne biztos hogy vissza felé is kell deo odafelé biztosan!
elsõ válaszoló vagyok Ja és persze kell egy olyan mûanyag szállítóketrec a kutyának.
január 1 után tudod már csak kivinni a kutyát. Különben titter vizsgálat kell és az 6 hónap karantén tehát már felesleges elkezdeni. Kell chipp, útlevél, belsõ élõsködõk elleni kezelésnek az igazolása. Repülõvel elég drága cargo céggel kb 200 ezer forint. Ha olyan géppel megy amin ti is rajta vagytok akkor pár 10 ezer (ezt nem tudom mi eddig csak kocsival és cargo céggel vittünk kutyát Angliába) Ha tudtok várni akkor márciusban lesz a Crufts és biztos találtok kutyás fuvart akik elvinnék kocsival..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgyis csak jövõre tervezem a kimenetelt :D

Hogy kell külföldön (Anglia) használni a T-mobile feltöltőkárttás mobiltelefont? Nekem eddig még sose sikerült. Mikor mit kell csinálni, hogy működjön?

Legjobb válasz: Hát az otthoni T-mobile hálozatott nem fogod használni...Igaz,hogy ott is van nálatok de az nem ugyanaz.A telefonod csak akkor tudod használni ha kártya függetleníted és veszel bele egy Angol T-mobilos kártyát.MI is így vagyunk Írországban,hogy van Vodafon de nem tudjuk használni az otthoni vodafonos telefont. Ha meg haza akarsz telefonálni otthoni telefonról otthonira akkor mi sem egyszerûbb... ugyanúgy mint otthon csak sokkal drágább. Remélem segítettem:) ÜDv

Hát az otthoni T-mobile hálozatott nem fogod használni...Igaz, hogy ott is van nálatok de az nem ugyanaz.A telefonod csak akkor tudod használni ha kártya függetleníted és veszel bele egy Angol T-mobilos kártyát.MI is így vagyunk Írországban, hogy van Vodafon de nem tudjuk használni az otthoni vodafonos telefont. Ha meg haza akarsz telefonálni otthoni telefonról otthonira akkor mi sem egyszerûbb... ugyanúgy mint otthon csak sokkal drágább. Remélem segítettem:) ÜDv
Semmit. A magyar simmel nem fogod tudni használni mert nem roamingol. Az angliai simet meg csak akkor venné be ha független a telefon.
A kérdező hozzászólása: Független, de csak pár napra megyek, nem biztos hogy érdemes vennem. Egyébként kb. mennyi a legolcsóbb? Eze szerint haza sem tudnék SMS-t küldeni Roaminggal? Nem mûködik? Akkor nem is érdemes elvinnem. Utcáról szokás telefonálni? Pénzzel vagy kártyával lehet?
Egyébként sincs a T-nél roaming Angliába, de hívd fel az ügyfélszolgálatot.
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát hiába vizsek ki bármilyen telefont, ha nem veszek angol SIM kártyát? Bocs, de nem értek hozzá. Vagy mûholdas telefont vigyek :) ?
A kérdező hozzászólása: És Vodafont se lehet kint használni?
A kérdező hozzászólása: Más azt mondta nekem a T-Mobilt is lehet használni Roaminggal, bár én több tucatszor voltam külföldön és még sose sikerült. Néha tudtam sms-t küldeni, de telefonálni sose, és legutúbb még sms-t se tudtam küldeni Bécsbõl.
http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/roaming Ha ez sem elég, hívd a T-mobile hálózatból díjtalan 1430-as ügyfélszolgálati számot.


Ha Angliában dolgozom, mit kell tennem, hogy kapjak az oda fizetett adó után nyugdíjat? Kell brit állampolgárság?

Legjobb válasz: -regisztrálnod kell magad -legalább 10 évig ott kell élned -adóznod kell

-regisztrálnod kell magad -legalább 10 évig ott kell élned -adóznod kell
èn úgy tudom 5 év munkaviszony minimum.
elsõ vagyok..Akkor nem jól tudod, mert mi már itt vagyunk egy ideje, és a párom lassan 7 éve itt dolgozik.Mi utána érdeklõdtünk, egy csomó igénylést, papírt kitöltöttünk, és kaptunk is egy hivatalos választ, hogy 10 éves munkaviszony esetén leszünk jogosultak a nyugdíjra..

Angliában tanulok. Pszichológus szeretnék lenni. Azt tudom, hogy orvosi kell hozzá, és ahhoz viszont biosz meg ilyesmi, de még mi kell hozzá? Tantárgyak ilyesmik?

most vagyok 8.os és opciókat kell választani. mivel én pszihológus szeretnék lenni, (ahoz meg kell valamilyen kisebb orvosi diploma is. [tudomásom szerint...]) azért annyit tudok, hogy biosz, kémia, és valami komunikációs képzés is kell. többet nem. most fogom megkapni a "jelentkezési" lapot. próbáltam rá keresni, de nem is tudom milyen címszóval kereshetnék rá. aki tud kérem segítsen. elöre is köszönöm a válaszokat. (május 5ig kellenek a válaszok.)

Legjobb válasz: Orvosi akkor kell, ha pszicháter akarsz lenni. A pszichológus bölcsész szak, tehát a humán tárgyak kellenek: töri, magyar, stb. Gondolom a felvi.hu-n találsz infót.

Orvosi akkor kell, ha pszicháter akarsz lenni. A pszichológus bölcsész szak, tehát a humán tárgyak kellenek: töri, magyar, stb. Gondolom a felvi.hu-n találsz infót.
Az elsõ jól mondja. A pszichológiának köze sincs az orvosi diplomához:) Az a pszichiáter. (A pszichológus a beteg "lelkével" foglalkozik, beszélget vele, a pszichiáter meg súlyosabb esetben kezeli, õ gyógyszert is felírhat) Angliában fogsz tanulni is?
Azért nem csak történelem kell. A pszichológia nagy része biológia...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:D és igen. itt fogok tanulni is. (aki tud még valamit esetleg az segítsen. köszönöm:) )

Angliában mi kell ahhoz hogy teljes fizetést kapjak a maternity leave alatt?

Legjobb válasz: Olyan cegnel kell dolgoznod ahol ez "bonuszkent" benne van a ceg szerzodoesebe. Sajnos en is csak a minimumot kaptam 580font gyes, £80 taxt credit a gyerek utan es £80font csaladi potlek. Gondolhatod mekkora kieses volt a £1300 nettom helyett. :( Igy 1 eves koraba vissza is jottem melozni mert szinte semmit sem tudtunk felretenni ugy meg nem eri meg. A baratnom viszont kapta ugyan igy mint en + a cege kipotolta neki meg £400-500 fontal havonta, hogy a teljes fizeteset kapja 1 evig amig otthon van. Egy masik ismerosomnek fel evet adott a cege teljes fizetessel es utanna meg mehetett 10 honapig arra a maternity leavere amin en voltam. Ez valtozo nezd meg a szerzodesed. En egy irodaban dolgozom mar 7 eve, a baratnom egy etterembe es az ismerosom egy elektronikai cegnel. Szoval nagyon valtozo.

Olyan cegnel kell dolgoznod ahol ez "bonuszkent" benne van a ceg szerzodoesebe. Sajnos en is csak a minimumot kaptam 580font gyes, £80 taxt credit a gyerek utan es £80font csaladi potlek. Gondolhatod mekkora kieses volt a £1300 nettom helyett. :( Igy 1 eves koraba vissza is jottem melozni mert szinte semmit sem tudtunk felretenni ugy meg nem eri meg. A baratnom viszont kapta ugyan igy mint en + a cege kipotolta neki meg £400-500 fontal havonta, hogy a teljes fizeteset kapja 1 evig amig otthon van. Egy masik ismerosomnek fel evet adott a cege teljes fizetessel es utanna meg mehetett 10 honapig arra a maternity leavere amin en voltam. Ez valtozo nezd meg a szerzodesed. En egy irodaban dolgozom mar 7 eve, a baratnom egy etterembe es az ismerosom egy elektronikai cegnel. Szoval nagyon valtozo.
Cegtol/szerzodestol fuggetlenul ha jogosult vagy az SMP-re akkor az elso 6het a fizud 90%a majd a fennmarado 33hetre heti 120-126. 39hetig fizetik nem 52. Nem tudom az elso valaszolo ismerosei hogy csinaltak de 2 Maternity leave-t tudhatok magam mogott jol meno uri cegnel de ilyenrol meg nem hallottam/hallottunk. Bonus szabirol igen ha beteg a gyerek de ilyenrol ... De javaslom: direct.gov.uk Mindent megtalalsz es legalabb 100%ra ugyis van.

Angliaban hogyen kell elkezdeni egy epitoipari ceget? Mi kell hozza es hol lehet beszerezni az engedelyet mernoki jovahagyasokat?

Legjobb válasz: Az a probléma hogy ebbõl pl. Londonban kis millió cég van. Szerinted hogyan lenne életképes?

Az a probléma hogy ebbõl pl. Londonban kis millió cég van. Szerinted hogyan lenne életképes?
A kérdező hozzászólása: eszak angliaba gondolkozom..szigetelessel burkolassal foglalkozo csapatom van pesten.hogy indulnatok neki?eloszor keressek fel mernoki irodat vagy onkormanyzat??cegalapitast meg minden ilyet tudok mar tul vagyok rajta az mar nem kell.

Mi kell ahhoz, hogy Angliában hivatalosan vállalhassak munkát?

Lakcím,papírok...

Legjobb válasz: Kell angliai lakcím, bankkártya, NI szám. Semmi más.

Kell angliai lakcím, bankkártya, NI szám. Semmi más.
Az elején, lakást nem nagyon adnak ki külföldinek, ezért az elején az újonnan érkezõk 99%-a szobát bérel. A szobabérlés esetén ugyanúgy írtok szerzõdést, tehát ugyanúgy kapsz lakcímigazolást. Elõször kell szállás, majd NI szám, utána álláskeresés és bankszámla.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg Amerikában élek.Akkor innen semmit nem tudok elõre intézni, ügye? Ha oda költözök, Hotelben kell indítanom, mivel meló nélkül nincs lakás....?
"Melyik a legrugalmasabb bank? Nekem csak útlevelem van.Semmi másom!" Már egyszer leírtam! Nem bank, hanem legtöbbször ügyintézõ függõ, hogy hol tudsz számlát nyitni vagy hol nem. A volt lakótársam a HSBC banknál nyitott számlát, de elõtte az utca másik végében lévõ ugyanilyen bankban nem nyitottak neki. Viszont ha csak útleveled van az kevés lesz, mert kell az útlevél, lakcímigazolás(ez a legfontosabb!), lakcímigazolásnak megteszi az átváltott angliai jogosítvány is.
A kérdező hozzászólása: Melyik a legrugalmasabb bank? Nekem csak útlevelem van.Semmi másom!
A kérdező hozzászólása: Mi az az NI szám?
Az Angliában munkát vállalóknak mindenképp szükségük lesz angliai bankszámlára, hiszen a munkaadók többsége kizárólag banki átutalással adja a fizetést. A bankszámlanyitás feltételei bankonként változóak, azonban érvényes útlevél és személyi igazolvány+ lakcímkártya, valamint angliai lakcímünk igazolása minden esetben szükséges. Az Egyesült Királyságban minden aktív munkakeresõnek és már dolgozó személynek szüksége van NI számra. Angliában ez az adó és társadalombiztosítási szám, amit az adóhivatal ad ki. Az NI számot egy elõzetes interjú alapján adják ki. Az interjúra telefonon kell idõpontot kérni. Az idõpontot a telefonáláshoz képest több hét múlvára fogják megadni. Az interjúra szükség lesz az útlevélre vagy személyi igazolványra, egy a lakcímet igazoló dokumentumra, fizetési kimutatásra (PaySlip)es munkáltatói igazolásra, illetve a munkahellyel még nem rendelkezõ jelentkezõknek az aktív munkekeresés igazolására. A telefonos idõpont kérést követõ 4-5 munkanapon belül levélben értesítík a jelentkezõt az interjú helyszínérõl, idõpontjáról es arról, hogy milyen okmányokat kell magával vinni az interjúra. Az interjún válaszai alapján felmérik az illetõ szociális helyzetét, ill., hogy milyen célból és mennyi ideig szándékozik az Egyesült Királyságban tartózkodni. Az interjút követõen kb. 4 héten belül kipostázzák az NI számot (kártyát). A magyar jogosítvány angolra való honosítására több szempontból is szükség lehet; Angliában két hivatalos módja van annak, hogy igazoljuk lakcímünket. Az egyik, ha a nevünkre közüzemi számla érkezik, a másik pedig, ha rendelkezünk angliai jogosítvánnyal. A lakcímünk igazolásán felül számos helyzet adódhat, amikor szükségünk lehet erre a dokumentumra, ilyen például, ha brit rendszámú autót szeretnénk vezetni az Egyesült Királyság területén. A cseréhez szükséges nyomtatványt (“D1”-es) minden postahivatalban ingyenesen be lehet szerezni. A csere díja L50 postaköltség, amit egy ún. “postal order”-en, azaz postai illetékcsekken kell befizetni. A csere postai úton történik, a kitöltött nyomtatvánnyal a következõ dokumentumokat kell mellékelni: - a magyar jogosítványt (eredetit, nem másolatot!) - személyi igazolványt vagy útlevelet (eredetit, nem másolatot!) - 1db színes, fehér hátterû igazolványképet - az illetékcsekket (postal order-t) A mellékelt személyi igazolványt vagy útlevelet a jogosítvánnyal együtt visszapostázzák, a cserefolyamat kb. másfél-kéthetet vesz igénybe. Amennyiben valaki egyáltalán nem rendelkezik jogosítvánnyal, abban az esetben lehetõsége van igényelni egy un. “provisional”, azaz tanuló jogosítványt. Ezt gépjármû vezetésére csak abban az esetben használhatja az illetõ, ha ül mellette egy olyan személy, akinek 3 évnél régebbi angol jogosítványa van és az autó biztosítva van az illetõ nevére./ Ennek az elintézése majdnem teljesen úgy mûködik, mint a magyar jogosítvány cseréje, azzal a különbséggel, hogy a D 1-es nyomtatványon az ennek megfelelõ mezõt kell megjelölni. Ez a fajta jogosítvány ugyanúgy alkalmas a lakcímünk igazolására is.
"még referencia is kell (munkáltatók 98%ánál) az elsõzõ EGYESÜL KIRÁLYSÁGbeli munkáltatódtól" Igen, itt ez a legfontosabb. A referencia. Bár nekem elfogadták az otthoni referenciáimat és a barátnõmét is. Én programozó vagyok, a barátnõm pedig IT technikus. Ha otthon dolgoztál, azt is érdemes beleírni a CV-be, mert bár lehet hogy nem ellenõrzik le, de legalább látják, hogy már van tapasztalatod. Volt lakótársunk egy takarító lány, õt is felvették, holott nem volt angol tapasztalata.
" a bankszámlához kell munkahely és bejelentett lakcím, ahhoz, hogy lakást tudj bérelni kell munkahely (munkahelyhez kell NI). Ha nincs munkahely, akkor számlakivonat kell, hogy kitudd venni a lakást. NI-t munka nélkül is lehet igényelni" Igen, az elején a kijöttek 99.9%-a szobát bérel pontosan azért, mert egyszerûbb! A bankszámlanyitáshoz nem kell számlakivonat, csak tenancy agreement és útlevél és jó ha van angol jogosítványod(mert az is megteszi lakcímigazolásnak). Mellesleg a bankszámla nyitás nem bank, hanem leginkább ügyintézõ függõ, van ahol megnyitják csak útlevéllel, de van olyan ügyintézõ, aki még otthoni számlakivonatot kér, de avval nem kell foglalkozni, menni kell másik bankba, másik ügyintézõhöz. Munkahely nem kell a bankszámla nyitáshoz, de ha már van munkaszerzõdésed, akkor bármelyik bank megnyitja a számlát minden macera nélkül.
Ja, és még referencia is kell (munkáltatók 98%ánál) az elsõzõ EGYESÜL KIRÁLYSÁGbeli munkáltatódtól (Elõzõ voltam)
Ez így elég egyszerûen hangzik... a bankszámlához kell munkahely és bejelentett lakcím, ahhoz, hogy lakást tudj bérelni kell munkahely (munkahelyhez kell NI). Ha nincs munkahely, akkor számlakivonat kell, hogy kitudd venni a lakást. NI-t munka nélkül is lehet igényelni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Mi kell ahoz hogy Angliában élhessek?

Milyen papírok és mi más kell ahoz h kint tudjak élni Angliában ? Nem csak egy bizonyos ideig,hanem határozatlan ideig.

Legjobb válasz: Leginkabb hatarozatlan ideju teljes idos munkaviszony. Ezenfelul az, hogy ebbol fedezni tudd minden koltsegedet (lakhatas, stb). Ha ez megvan, a tobbi mar csak adminisztracio.

Leginkabb hatarozatlan ideju teljes idos munkaviszony. Ezenfelul az, hogy ebbol fedezni tudd minden koltsegedet (lakhatas, stb). Ha ez megvan, a tobbi mar csak adminisztracio.
Elõször is némi kezdõtõke, hogy ne halj éhen és ne az utcán téblábolj, amíg nem lesz állásod (hacsak már nem úgy mész ki, hogy ez megvan, de akkor is nyilván kell hol laknod és enned), akkor ugye egy megfelelõ fizetés, hogy finanszírozni a lakhatásodat (nyilván van különbség ha egyedül akarsz bérelni egy kis lakást, vagy mondjuk 5-en laktok együtt). Megfelelõ nyelvtudás!!!!! Bár lehet inkább ezzel kellett volna kezdeni :) Ja és persze kitartás, alkalmazkodó képesség, papírok közül ugye bankszámla nyitás, akkor ugye kinti telefonszám. Hirtelen ennyi. Ja és úgy tudom, hogy hivatalos ügyek intézéséhez talán megkövetelik az útlevelet is, de ebben most nem vagyok biztos, bár nyilván utána fogsz nézni mindennek alaposabban, ha eljött az idõ :) Sok sikert!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!